Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης
Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Αρχική σελίδα
Προτάσεις
Τεύχη
Αρθρα
Αναζήτηση διαλόγου
Αναζήτηση - άρθρα/τεύχη
Σύνδεσμοι
Πληροφορίες
Ρεσάλτο Blog
Αναζήτηση
::
Κατάλογος Μελών
Εγγραφή
::
Σύνδεση
::
Προφίλ
MME - Τρομοκρατία - Μ.Κ.Ο.
Δημοσίευση απάντησης
Όνομα μέλους
Θέμα
Περιεχόμενο
Emoticons
Περισσότερα Emoticons
Χρώμα γραμματοσειράς:
Προεπιλογή
Βαθύ Κόκκινο
Κόκκινο
Πορτοκαλί
Καφέ
Κίτρινο
Πράσινο
Λαδί
Κυανό
Μπλέ
Βαθύ Μπλέ
Λουλακί
Βιολετί
Λευκό
Μαύρο
Μέγεθος γραμματοσειράς:
Μικροσκοπικό
Μικρό
Κανονικό
Μεγάλο
Τεράστιο
Να κλείσουν τα Tags
[quote="ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ"][size=18][color=blue][b]ΑΠΟ:[/b][/color][/size] [size=18][url]http://www.greekalert.com/2009/05/blog-post_1358.html[/url] [/size] [b][color=red]Οι "φιλήσυχοι" και "ανυπεράσπιστοι" που τελικά δεν είναι ούτε φιλήσυχοι ούτε ανυπερασπιστοι[/color] Οι "φιλήσυχοι" και "ανυπεράσπιστοι" λαθρομετανάστες μετακινούνται προς την Ομόνοια σε αγαστή συνεργασία με τους επαγγελματίες "προστάτες" τους και τα λοιπά μπαχαλάκια... Δεν γνωρίζουμε αν θα συνεχίσουν τις καταστροφές αλλά σίγουρο είναι πως σήμερα αποκαλύψανε το αληθινό πρόσωπο τους. Μην βιάζεστε όμως... από ότι δείχνει θα έχει και συνέχεια...όπου να ναι θα αρχίσουν να βγαίνουν οι πρώτες δηλώσεις στήριξης και φυσικά το γνωστό indymedia θα καταρτήσει το πρόγραμμα για το μπάχαλο των επόμενων ημερών ή όποτε κρίνουν οι ινστρούκτορες σκόπιμο! Με τις υγείες μας[/b] [size=18][color=red]Υ.Σ[/color][/size] σε περίπτωση που θελήσουν να κλιμακώσουν το μπάχαλο λογικό είναι να ψάξουν τις επόμενες μέρες να βρούνε και κανένα θύμα γιατί το σενάριο με την "βεβήλωση" του Κορανίου δεν φτάνει... ποιός θα ναι ο άτυχος άραγε; [size=18]UPDATE 18.22[/size] [b]Ευφυιολόγημα των αντιρατσιστικών οργανώσεων το "δήθεν" Κοράνι. κάποιοι κάνουν δοκιμές των αντιδράσεων και των αντανακλαστικών κράτους και λαού[/b] [size=12][/size][size=12][/size][size=12][/size][size=12][/size][/quote]
Επιλογές
HTML
Ενεργό
BBCode
Ενεργό
Smilies
Ενεργά
Απενεργοποίηση HTML σ' αυτή τη δημοσίευση
Απενεργοποίηση BBCode σ' αυτή τη δημοσίευση
Απενεργοποίηση Smilies σ' αυτή τη δημοσίευση
*** Αυτή η Δημοσίευση θα εξετασθεί και θα μείνει κρυφή μέχρι την έγκρισή της. ***
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη:
Επιλέξτε μια Δημόσια Συζήτηση
----------------
Πολιτική Δημοσίευσης
Ανακοινώσεις
Ευρετήριο
----------------
Ειδήσεις
Πολιτική - Oικονομία
Εθνικό - Μεταναστευτικό
Ορθοδοξία - Κοινωνία
Πολιτισμός-Παιδεία-Γλώσσα
Ιστορία - Φιλοσοφία
MME - Τρομοκρατία - Μ.Κ.Ο.
Οικολογία - Περιβάλλον
Γεωπολιτική - Επιστήμη
Καταγγελίες
Χιούμορ - Σάτιρα
Γενικές Συζητήσεις
Ανασκόπηση Θέματος
Συγγραφέας
Μήνυμα
ΓΙΑΝΝΗΣΜ
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 27, 2009 12:00 pm
Θέμα δημοσίευσης: Re: Και από "Απογευματινή"
Λη Όσβαλντ έγραψε:
Του Κώστα Καντούνη
Για ...στημένο ''παιχνίδι'' και ''ξένο δάκτυλο'' που επιδιώκει να φέρει κλίμα αναταραχής στην ελληνική επικράτεια κάνει λόγο, μιλώντας στην ''Α'', ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μουσουλμάνων Ελλάδος Μεχμέτ Ιμάμ.
Με αποκορύφωμα τις εκτεταμένες καταστροφές από μικρές ομάδες κατά την πορεία μουσουλμάνων στην Αθήνα την Παρασκευή, και την – παρ' ολίγο - δολοφονική επίθεση με μολότοφ σε μετζίτ (χώρο προσευχής) στον Άγιο Παντελεήμονα τα ξημερώματα του Σαββάτου, τα επεισόδια των τελευταίων ημερών γεννούν σημαντικά ερωτήματα και προκαλούν ανησυχία.
Οι απαντήσεις σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Μουσουλμάνων βρίσκονται στις ίδιες τις ...εικόνες: ''Στις πορείες της Πέμπτης και της Παρασκευής, αναγνώρισα ανθρώπους από Πρεσβείες κρατών στο πλήθος. Ποιος όμως θα αναλάβει τελικά την ευθύνη για τις φθορές και τις συλλήψεις;''. Ο κ. Ιμάμ υποστηρίζει ότι σκοπός των ανθρώπων που επιδιώκουν το κλίμα έντασης είναι να στοχοποιηθούν οι Μουσουλμάνοι και να έλθουν αντιμέτωποι με Έλληνες και Χριστιανούς σε ένα ...χορό με αβέβαιο τέλος: ''Η πόλωση δε θα ωφελήσει κανέναν. Ούτε τον τόπο αυτό, ούτε ακόμα και τους ίδιους που επιθυμούν την πόλωση. Τι μπορεί να κερδίσει κάποιος κλέβοντας και λεηλατώντας την περιουσία του διπλανού του'' αναρωτιέται ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μουσουλμάνων και προσθέτει: '' Το Κοράνι πουθενά δε λέει να κλέβεις και να ρημάζεις. Θα μπορούσα κι εγώ ο ίδιος να υπογράψω για να πάνε πίσω στην πατρίδα τους όσοι μετέχουν σε βανδαλισμούς. Δε θα επιτρέψω σε κανένα να με λερώνει''.
Ο Ξανθιώτης στην καταγωγή Μεχμέτ Ιμάμ εμφανίζεται να αμφιβάλλει ακόμη για το αν όντως συνέβη το γεγονός που οδήγησε στις συγκρούσεις (σ.σ. τη βεβήλωση αντίτυπου του Κορανίου από αστυνομικό): ''Στο παρελθόν έχουν γίνει πολλά παρόμοια περιστατικά. Έρχονταν σε εμάς γινόταν η καταγγελία και προχωρούσαμε κανονικά. Αυτή τη φορά αντί να έλθουν στο Σύνδεσμο κάποιοι επέλεξαν να ξεσηκώσουν τον κόσμο.''. Αναφορικά επίσης με την επίθεση στο χώρο προσευχής στον Άγιο Παντελεήμονα όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν πέντε νεαροί και ανήλικοι από το Μπαγκλαντές: ''Κάποιοι βγαίνουν και λένε ότι ήταν παρακρατικοί, ακροδεξιοί της “Χρυσής Αυγής”. Εγώ λέω ότι δεν ήταν αυτοί. Ήταν βαλτοί αυτοί που το έκαναν, υπάρχει ξένος δάκτυλος στα γεγονότα''.
Πίσω από τις ''γραμμές'' πάντως, στα λόγια του Μεχμέτ Ιμάμ διακρίνεται ένα βαθύ εσωτερικό πρόβλημα της μουσουλμανικής κοινότητας, το οποίο σχετίζεται άμεσα με την κόντρα μεταξύ των μετριοπαθών Σουνιτών και των πιο ''σκληροπυρηνικών'' Σιιτών που αποτελούν ωστόσο πολύ μικρή μειοψηφία (4%). ''Εμείς δε θέλουμε να διαχωρίζουμε κανέναν. Δε θα επιτρέψω σε κανέναν ωστόσο να υπονομεύσει το μέλλον του παιδιού μου''...
Είναι πασίδηλο ότι κάποιοι βλέπουν την Ελλάδα σαν πεδίο βολής. Αυτά που συνέβησαν δεν είναι τίποτε άλλο παρά οι πρώτες δοκιμαστικές βολές. Ελπίζω να διαψευστώ, αλλά είναι πολύ πιθανόν να επακολουθήσουν και άλλες τέτοιες "καταγγελίες" και άλλα τέτοια "συμβάντα". Θα επιδιωχθεί κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των διαφόρων θρησκειών. Θα προσπαθήσουν κάποιοι η Ελλάδα να καταστεί η πρώτη χώρα στην Ευρώπη όπου στο έδαφος της θα ξεσπάσει θρησκευτικός πόλεμος! Μην σάς φανεί περίεργο, αν κάποιος δύσμοιρος μουσουλμάνος, δολοφονηθεί από δήθεν αστυνομικούς ή ακροδεξιούς-στην πραγματικότητα πράκτορες, όπως τον περασμένο Οκτώβριο δολοφονήθηκε ο έφηβος Αλέξης. Ο Οκτώβρης ήταν μια πρώτη ριπή στον αέρα, τώρα θα αρχίσουν οι ριπές σοβαρών όπλων!!
Λη Όσβαλντ
Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 26, 2009 10:25 pm
Θέμα δημοσίευσης: Το Αθηναικό-πολλές οι αντιφατικές απόψεις
Αθηναικό
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 9 απόψε στο υπόγειο του ιερού ναού του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών. Οι φλόγες εκδηλώθηκαν σε χώρο που χρησιμοποιείται ως πρόχειρο κατάλυμα του νεωκόρου, ο οποίος απουσίαζε.
Η φωτιά δεν πρόλαβε να πάρει διαστάσεις γιατί σβήστηκε έγκαιρα μέσα σε λίγα λεπτά από ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής που έφθασε στο σημείο.
Τα αίτια δεν έχουν διευκρινιστεί, ωστόσο εξετάζεται και η εκδοχή του εμπρησμού λόγω του ότι βρέθηκε ένα σπασμένο τζάμι.
Προανάκριση διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.
Λη Όσβαλντ
Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 26, 2009 8:42 pm
Θέμα δημοσίευσης: Ο "Ζούγκλας" λέει...
Πυρκαγιά στην εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα
26 Μαΐου 2009, 21:16
Υπό έλεγχο τέθηκε φωτιά που ξέσπασε στο υπόγειο της εκκλησίας του Αγ. Παντελεήμονα που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε αργά το απόγευμα από παλιό στρώμα που βρισκόταν στο υπόγειο της εκκλησίας.
Εξετάζονται τα ενδεχόμενα στο υπόγειο να είχαν καταφύγει λαθρομετανάστες που ζουν στην περιοχή ή το στρώμα να ρίχτηκε στο υπόγειο από έξω.
Επί τόπου έσπευσαν 5 οχήματα και 15 άνδρες της Πυροσβεστικής.
Λη Όσβαλντ
Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 26, 2009 8:33 pm
Θέμα δημοσίευσης: ...κεριά!
Η πυρκαγιά οφειλόταν σε κερί που ανεφλέγη σε σωρό με τέσσερις κούτες όπου τα πετούσαν-η Πυροσβεστική αυτό ανακοίνωσε...
Λη Όσβαλντ
Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 26, 2009 8:22 pm
Θέμα δημοσίευσης: πρώτες πληροφορίες
Πέντε οχήματα, 15 άνδρες έσπευσαν στο Ναό, φυσικά "τα αίτια ερευνώνται".
Λη Όσβαλντ
Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 26, 2009 7:56 pm
Θέμα δημοσίευσης: Τώρα!
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ.
θΑ ΠΡΟΣΠΑΘΉΣΩ ΝΑ ΣΑς ΚΡΑΤΉΣΩ ΕΝΉΜΕΡΟΥς...
Καχύποπτος
Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 26, 2009 6:17 pm
Θέμα δημοσίευσης:
Κάποιοι θέλουν να ξαναβγάλουν στον δρόμο τους Μουσουλμάνους
Φαίνεται πως σε κάποιους δεν φτάνουν τα επεισόδια που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας την προηγούμενη εβδομάδα και προσπαθούν με κάθε μέσο να ξαναβγάλουν τους λαθρομετανάστες στον δρόμο.
Η συνέχεια και το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ:
http://www.greekalert.com/2009/05/blog-post_195.html
Λη Όσβαλντ
Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 26, 2009 12:08 pm
Θέμα δημοσίευσης: από το Olympia.gr
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Το «επεισόδιο» αφορά την χαρακτηριζόμενη ως απερίσκεπτη πράξη ενός αστυνομικού ο οποίος έσκισε μερικές σελίδες ενός κορανίου σύμφωνα με μια εκδοχή. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή δεν επρόκειτο για σελίδες της ιεράς βίβλου των μωαμεθανών αλλά για σελίδες όπου υπήρχαν γραμμένες προσευχές και παράγραφοι του κορανίου. Και οι εκδοχές θα μπορούσε να είναι…άπειρες!
Τελικά μήπως το «επεισόδιο» απετέλεσε την αφορμή για επεισοδιακές διαδηλώσεις στην Αθήνα και αλλού και, δυστυχώς, έφερε και πάλι βίαια στο προσκήνιο το γνωστό θέμα των μεταναστών – νομίμων και λαθραίων – που με περισσή αφέλεια μοιάζει να αγνοούμε Ηγέτες, Κόμματα και Πολίτες αυτού του Κράτους.
Το θέμα με τους απροσδιόριστου αριθμού ασιατικής καταγωγής και μουσουλμανικής πίστης λαθρομετανάστες αλλά και τους λαθρομετανάστες από άλλες χώρες που υπάρχουν συγκεντρωμένοι σε μεγάλους αριθμούς στο κέντρο της Αθήνας και σε μικρότερους σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια (όπως και το σχετικό θέμα που αφορά στους Τούρκους λαθρεμπόρους) πιστεύω ότι κρύβει πολλές άγνωστες στην ελληνική κοινή γνώμη παραμέτρους και πτυχές.
Ένα ελάχιστο μέρος αυτών θα ήθελα να αποκαλύψω ΞΑΝΑ σήμερα θέτοντας ένα ερώτημα, παραδέχομαι, απολύτως και εντυπωσιακά ΑΦΕΛΕΣ, ως πανεπιστημιακός δάσκαλος στην ηλικία που βρίσκομαι:
ΠΩΣ μπορεί κάποιος από τους πολλούς – είτε μισθοδοτούμενους είτε κακόπιστους ή ακόμα και ηλίθιους δήθεν προστάτες των «δήθεν» προσφύγων ( σε μιa χώρα προσφύγων και ξενιτεμένων όπως η Ελλάδα και εκατομμύρια Έλληνες όπως και εγώ που είμαι γιός Πόντιου πατέρα και Σμυρνιάς μητέρας και έφαγα την μισή μου ζωή στην ξενιτιά) – να απαντήσει στο δικό μου ΑΦΕΛΕΣΤΑΤΟ ερώτημα:
Εφόσον, όπως μας πληροφορούν τα ΜΜΕ, οι Τούρκοι λαθρέμποροι μεταφορείς – διακινητές λαθρομεταναστών χρεώνουν περίπου 2000 ευρώ κατά κεφαλήν ως κόστος μεταφοράς και εγκατάλειψης στα ελληνικά παράλια των Αφγανών λαθρομεταναστών…
Θα μας πούνε οι «καλοθελητές» ΠΟΥ τα βρήκαν αυτά τα χρήματα τα άτομα (και το πράγμα θεριεύει αριθμητικά όταν πρόκειται για οικογένειες δηλαδή 2000 ευρώ επί 3, 4, ή ακόμη και 5 μέλη της ίδιας οικογένειας μας δίνουν αθροίσματα ύψους 6 ή 8 ή 10,000 ευρώ;;;!!!!)
ΕΠΙΜΕΝΩ στο ερώτημά μου για να ξεσκεπαστούν, επί τέλους, κάποια πράγματα που ΚΑΝΕΙΣ, μα ΚΑΝΕΙΣ δεν θέτει σε απλά αριθμητικά μεγέθη:
ΠΟΥ τα βρήκαν οι λαθρομετανάστες αυτά τα ποσά όταν το μέσο ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ εισόδημα στο Αφγανιστάν είναι λιγότερο από – ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ, φίλες και φίλοι μου – 17 (ναι, ναι, ναι, ΔΕΚΑΕΠΤΑ ) ευρώ!!!!
(Και επειδή αποφάσισα να είμαι ρηξικέλευθος σήμερα, σημειώστε ότι το μέσο μηνιαίο εισόδημα στο Πακιστάν – χώρα από την οποία οι μετακινητές λαθρομεταναστών επίσης μας φέρνουν πολλά άτομα, είναι περίπου 30, ναι, ναι, ναι ΤΡΙΑΝΤΑ ευρώ!!!)
Για να αποκτήσουν αυτά τα χρήματα ΠΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ χρειάστηκε να εργαστούν; Και μάλιστα, ΕΑΝ έμεναν στη χώρα τους θα ανήκαν ΣΙΓΟΥΡΑ στις κοινωνικές – οικονομικές τάξεις των πολύ πλουσίων…
Οπότε, μεταξύ μας, να κάνω ακόμη ΔΥΟ ΑΦΕΛΕΣΤΑΤΑ, ίσως και ανόητα για πανεπιστημιακό δάσκαλο ερωτήματα:
α/ τις φυτείες οπίου στο Αφγανιστάν τις κατέστρεψαν τα συμμαχικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ ή προτίμησαν να ΜΗΝ ασχοληθούν με αυτήν την παράμετρο της τραγικής πραγματικότητας που – πέρα από τους Ταλιμπάν και τον Μπιν Λάντεν – αναδεικνύει το Αφγανιστάν σε πρώτη παγκοσμίως παραγωγό χώρα ΟΠΙΟΥ; Και,
β/ Εάν αυτοί οι χιλιάδες νεαροί μουσουλμάνοι – νόμιμοι και λαθραίοι μετανάστες – που μπορούν να διαδηλώνουν και να καταστρέφουν το Κέντρο ης Αθήνας με «ΑΦΟΡΜΗ» το ελεγχόμενα περίεργο «επεισόδιο» με τον ομόθρησκό τους και τις σελίδες προσευχών αποφασίσουν να ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ, σκεφθείτε ποιος και πώς θα τους…αναχαιτίσει;
Αυτή η καταχώριση έγινε στις Μαΐου 25, 2009 στο 12:52 μμ υπό ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ. Μπορείτε να παρακολουθείτε τις αποκρίσεις σε αυτή την καταχώριση μέσω RSS 2.0 ροή. Μπορείτε αφήστε μια απάντηση, ή trackback από τον δικό σας ιστότοπο.
3 σχόλια προς “Στο “επεισόδιο» με το Κοράνι και τις διαδηλώσεις Αφγανών και άλλων λαθρομεταναστών «κρύβονται» πολλές παράμετροι…”
1.
mnk είπε
Μαΐου 25, 2009 στο 3:10 μμ
Αν, παρ΄όλες τις “εξεγερσιακές” διαδικασίες του Δεκεμβρίου, οι Έλληνες δεν είχαν εκδηλώσει, τόσο έντονα, την αντίθεσή τους στις σφαγές της Παλαιστίνης, ίσως και το κοράνι να μην σκιζόταν ποτέ.
Πως είπατε;
Δεν θέλετε να συμμετάσχετε στην “σύγκρουση των πολιτισμών”;
Πάρτε νά’χετε!
Απάντηση
2.
mnk είπε
Μαΐου 25, 2009 στο 3:24 μμ
http://filopatria.wordpress.com/2009/05/24/
ο-απόστολος-του-αλλάχ/
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τους Μεντρεσέδες (θρησκευτικά σχολεία), ιδίως σε Αφγανιστάν και Πακιστάν. Όλοι ξέρουμε ποιοι βρίσκονται από πίσω. Τα ίδια κέντρα που πίεζαν για Ισλαμικό κέντρο στην Αττική. Τα ίδια κέντρα που μεριμνούν για την προώθηση των δυστυχών πρακτορο-προσφυγο-γκαγκστερο-βάρβαρων αγροίκων στην Ευρώπη.
Απάντηση
3.
vachus είπε
Μαΐου 25, 2009 στο 5:43 μμ
Ερχεται η ωρα της κρίσης για όλους και για όλα.Για να μην ασχολουμαστε με τους υπεύθυνους για τα χάλια μας σε όλα τα επίπεδα θα ασχολύμαστε με το λεγόμενο race war που έρχεται….
Λη Όσβαλντ
Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 26, 2009 11:52 am
Θέμα δημοσίευσης: Και από "Απογευματινή"
Του Κώστα Καντούνη
Για ...στημένο ''παιχνίδι'' και ''ξένο δάκτυλο'' που επιδιώκει να φέρει κλίμα αναταραχής στην ελληνική επικράτεια κάνει λόγο, μιλώντας στην ''Α'', ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μουσουλμάνων Ελλάδος Μεχμέτ Ιμάμ.
Με αποκορύφωμα τις εκτεταμένες καταστροφές από μικρές ομάδες κατά την πορεία μουσουλμάνων στην Αθήνα την Παρασκευή, και την – παρ' ολίγο - δολοφονική επίθεση με μολότοφ σε μετζίτ (χώρο προσευχής) στον Άγιο Παντελεήμονα τα ξημερώματα του Σαββάτου, τα επεισόδια των τελευταίων ημερών γεννούν σημαντικά ερωτήματα και προκαλούν ανησυχία.
Οι απαντήσεις σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Μουσουλμάνων βρίσκονται στις ίδιες τις ...εικόνες: ''Στις πορείες της Πέμπτης και της Παρασκευής, αναγνώρισα ανθρώπους από Πρεσβείες κρατών στο πλήθος. Ποιος όμως θα αναλάβει τελικά την ευθύνη για τις φθορές και τις συλλήψεις;''. Ο κ. Ιμάμ υποστηρίζει ότι σκοπός των ανθρώπων που επιδιώκουν το κλίμα έντασης είναι να στοχοποιηθούν οι Μουσουλμάνοι και να έλθουν αντιμέτωποι με Έλληνες και Χριστιανούς σε ένα ...χορό με αβέβαιο τέλος: ''Η πόλωση δε θα ωφελήσει κανέναν. Ούτε τον τόπο αυτό, ούτε ακόμα και τους ίδιους που επιθυμούν την πόλωση. Τι μπορεί να κερδίσει κάποιος κλέβοντας και λεηλατώντας την περιουσία του διπλανού του'' αναρωτιέται ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μουσουλμάνων και προσθέτει: '' Το Κοράνι πουθενά δε λέει να κλέβεις και να ρημάζεις. Θα μπορούσα κι εγώ ο ίδιος να υπογράψω για να πάνε πίσω στην πατρίδα τους όσοι μετέχουν σε βανδαλισμούς. Δε θα επιτρέψω σε κανένα να με λερώνει''.
Ο Ξανθιώτης στην καταγωγή Μεχμέτ Ιμάμ εμφανίζεται να αμφιβάλλει ακόμη για το αν όντως συνέβη το γεγονός που οδήγησε στις συγκρούσεις (σ.σ. τη βεβήλωση αντίτυπου του Κορανίου από αστυνομικό): ''Στο παρελθόν έχουν γίνει πολλά παρόμοια περιστατικά. Έρχονταν σε εμάς γινόταν η καταγγελία και προχωρούσαμε κανονικά. Αυτή τη φορά αντί να έλθουν στο Σύνδεσμο κάποιοι επέλεξαν να ξεσηκώσουν τον κόσμο.''. Αναφορικά επίσης με την επίθεση στο χώρο προσευχής στον Άγιο Παντελεήμονα όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν πέντε νεαροί και ανήλικοι από το Μπαγκλαντές: ''Κάποιοι βγαίνουν και λένε ότι ήταν παρακρατικοί, ακροδεξιοί της “Χρυσής Αυγής”. Εγώ λέω ότι δεν ήταν αυτοί. Ήταν βαλτοί αυτοί που το έκαναν, υπάρχει ξένος δάκτυλος στα γεγονότα''.
Πίσω από τις ''γραμμές'' πάντως, στα λόγια του Μεχμέτ Ιμάμ διακρίνεται ένα βαθύ εσωτερικό πρόβλημα της μουσουλμανικής κοινότητας, το οποίο σχετίζεται άμεσα με την κόντρα μεταξύ των μετριοπαθών Σουνιτών και των πιο ''σκληροπυρηνικών'' Σιιτών που αποτελούν ωστόσο πολύ μικρή μειοψηφία (4%). ''Εμείς δε θέλουμε να διαχωρίζουμε κανέναν. Δε θα επιτρέψω σε κανέναν ωστόσο να υπονομεύσει το μέλλον του παιδιού μου''...
Λη Όσβαλντ
Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 25, 2009 9:08 pm
Θέμα δημοσίευσης: Για να διαβάσουμε ΤΑ ΝΕΑ
«Να ζητήσουν συγγνώμη για να μη γίνει ιερός πόλεμος»
Οι μουσουλμάνοι της Αθήνας μιλούν για «ιερή» οργή μετά την«καταστροφή του Κορανίου» και ρίχνουν το μπαλάκι στην Αστυνομία
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 25 Μαΐου 2009
«Να μας ζητήσει συγγνώμη η Αστυνομία για την καταστροφή του Κορανίου και όλα θα ηρεμήσουν», ζητούν οι ηγέτες των μουσουλμάνων μεταναστών στην Ελλάδα, που καταγγέλλουν προσπάθεια εκμετάλλευσής τους από κόμματα.
«Η καταστροφή του Κορανίου αποτελεί για εμάς τους μουσουλμάνους τη μεγαλύτερη προσβολή», λέει ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ, που προειδοποιεί πως «το ό,τι έγινε μας έχει θίξει βαθύτατα, ενώ πολλοί μουσουλμάνοι νιώθουν “ιερή” οργή για αυτό που έγινε και έχουν κηρύξει πόλεμο».
Ο «εχθρός» των μουσουλμάνων, όπως οι ίδιοι διευκρινίζουν, είναι η Αστυνομία και σε καμία περίπτωση η Ελλάδα. «Η Αστυνομία ρίχνει λάδι στη φωτιά αρνούμενη να δεχθεί την ευθύνη του αστυνομικού που προσέβαλε το ιερό μας κείμενο. Εμείς θέλαμε μια συγγνώμη από την Αστυνομία. Για τον λόγο αυτόν πήγαμε στο αρχηγείο και στη ΓΑΔΑ και ζητήσαμε να βγει στην τηλεόραση μαζί με εμάς ένας εκπρόσωπος της Αστυνομίας και να ζητήσει συγγνώμη κάτι που θα έβλεπαν οι μουσουλμάνοι και θα μπορούσαμε να τους ηρεμήσουμε», συμπληρώνει ο κ. Ελγαντούρ.
Η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας θεωρεί πως η ΕΛ.ΑΣ. «κρύβει» τον αστυνομικό που το βράδυ της Τετάρτης έσκισε μερικές σελίδες από απόσπασμα του Κορανίου που είχε μαζί του μετανάστης από τη Συρία, ενώ προδικάζουν πως το αποτέλεσμα της ΕΔΕ για τον αστυνομικό θα είναι αθωωτικό. Ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.
Για το περιστατικό διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ από τα ευρήματα προκύπτει πως πρόκειται για δύο κόλλες χαρτιού με αραβικά γράμματα, διπλωμένες στα τέσσερα, οι οποίες ήταν τυλιγμένες με χαρτοπετσέτα και χαρτομάντιλο και δεμένες με μονωτική ταινία. Ο αστυνομικός που έκανε τον έλεγχο δεν γνώριζε ότι πρόκειται για απόσπασμα του Κορανίου και άνοιξε το περιτύλιγμα για να ελέγξει αν περιείχε ναρκωτικά και πάνω σε αυτήν την ενέργεια σκίστηκε λίγο το έγγραφο με το ιερό κείμενο- αυτή είναι η θέση που έχει εκφράσει μέχρι τώρα η Αστυνομία.
«Όταν ο αστυνομικός ήρθε να μας κάνει έλεγχο, εμείς βρισκόμασταν στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στα Κάτω Πατήσια. Μας ζήτησε τα χαρτιά μας. Ο φίλος μου είχε τις σελίδες του Κορανίου τυλιγμένες σε κάτι άλλα χαρτιά. Αυτό ίσως φάνηκε ύποπτο στον αστυνομικό που το πήρε από τα χέρια τουτο έσκισε και στη συνέχεια το ποδοπάτησε. Ο φίλος μου που δεν ξέρει καλά ελληνικά του έλεγε “Κοράν, Κοράν” και του έδειχνε και την εκκλησία για να καταλάβει πως αυτό που έσκιζε ήταν κάτι ιερό. Εκείνος όμως άρχισε να βρίζει τους μουσουλμάνους, ενώ ο συνάδελφός του που κατάλαβε τι ήταν του ζητούσε να σταματήσει», λέει ο Αχμέτ Αλ Τζουμά, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, και πρωταγωνιστής των επεισοδίων πριν από μερικές εβδομάδες έξω από την ισραηλινή πρεσβεία.
ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ
θεωρούν την ΕΛ.ΑΣ. οι μουσουλμάνοι καθώς πιστεύουν πως κρύβει τον αστυνομικό που «έσκισε το Κοράνι»
«Κάποια κόμματα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οργή μας»
ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ της Πέμπτης και της Παρασκευής- όταν εκατοντάδες μουσουλμάνοι διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σημειώθηκαν και καταστροφές σε καταστήματα- έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στους κόλπους των μουσουλμάνων. «Οι βανδαλισμοί αποτελούν ντροπή για τη μουσουλμανική κοινότητα. Πίσω όμως από αυτούς κρύβονται ελληνικά κόμματα που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οργή μας», λέει ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ, που καταγγέλλει τη δράση συγκεκριμένων πολιτικών φορέων. Όπως αποκαλύπτει, στα επεισόδια της Παρασκευής Έλληνες ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να καθοδηγήσουν τους μετανάστες.
«Σε μια κατάσταση που θυμίζει ωρολογιακή βόμβα, όχι μόνο για το Κοράνι αλλά και για την ανεργία που μαστίζει πολλούς από εμάς, ορισμένοι θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτά τα παιδιά», καταγγέλλει ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, που σήμερα καταθέτει τη μήνυση εις βάρος του αστυνομικού.
Η πλειονότητα των Αράβων μεταναστών έχει αποφασίσει να απέχει από ενδεχόμενες πορείες στο κέντρο της Αθήνας και να περιοριστεί στη δικαστική διευθέτηση του θέματος, ενώ αφήνει υπονοούμενα για τη στάση Αφγανών και Πακιστανών μεταναστών, οι οποίοι και πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας. «Προσανατολιζόμαστε σε μα ειρηνική πορεία την επόμενη Παρασκευή. Αν δούμε όμως κάποιον μουσουλμάνο να πετάει πέτρα, εμείς οι ίδιοι θα τον παραδώσουμε στην Αστυνομία», λέει ο Αχμέτ Αλ Τζουμά, που υποστηρίζει την ειρηνική συνέχεια των αντιδράσεων.
«Έβαλαν φωτιά για να κάψουν ανθρώπους»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λία Νεσφυγέ
«ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ βίαιο αυτό που έγινε σε έναν χώρο που χρησιμοποιούμε για την προσευχή μας. Έριξαν μεγάλη ποσότητα βενζίνης, έβαλαν φωτιά, αν και πρέπει να γνώριζαν ότι υπήρχαν άνθρωποι μέσα. Έβαλαν φωτιά για να κάψουν ανθρώπους. Τα παιδιά πρόλαβαν και έφυγαν την τελευταία στιγμή, ενώ όλα καίγονταν γύρω τους. Βρέθηκαν παγιδευμένοι από τις φλόγες στην είσοδο».
Με την ιερατική του στολή ο κ. Άλμα κοιτάει με θλίψη τα αποκαΐδια στο υπόγειο της Πλατείας Αττικής, που το Σάββατο τα ξημερώματα έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης. Στο υπόγειο, που χρησιμοποιείται ως χώρος λατρείας για τους μουσουλμάνους της περιοχής, την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν τέσσερις άνθρωποι. Κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από τις φλόγες με ελαφρά τραύματα. Στην εμπρηστική επίθεση μετείχαν τουλάχιστον πέντε δράστες, οι οποίοι σύμφωνα με τις περιγραφές, ήταν κοντοκουρεμένοι και φορούσαν μαύρα ρούχα.
Η επόμενη μέρα βρήκε τους μουσουλμάνους τρομοκρατημένους. Τα περισσότερα στόματα ήταν σφραγισμένα και ελάχιστοι θέλησαν να μιλήσουν για τη δολοφονική επίθεση. Στους τοίχους της γειτονιάς της οδού Αγορακρίτου υπάρχουν αφίσες με απειλητικά συνθήματα μίσους εναντίον των μεταναστατών.
Ο συγκεκριμένος χώρος προσευχής για τους μουσουλμάνους λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. «Ουδέποτε έχουμε ενοχλήσει κανέναν. Φτιάξαμε αυτό τον χώρο για να προσευχόμαστε. Πού αλλού να πάμε; Τόσο καιρό δεν μας είχε πειράξει κανείς. Η πρώτη επίθεση έγινε πριν από τρεις μήνες. Έξω από τον χώρο πέντε νεαροί όρμησαν πάνω σε ένα παιδί από το Πακιστάν και το ξυλοκόπησαν άγρια. Ερχόταν εδώ για να προσευχηθεί και όρμησαν πάνω του και τον χτύπησαν πολύ, χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα. Έκανα μήνυση στην Αστυνομία, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα. Παρόλα όσα έγιναν δεν φοβάμαι. Δεν έχω κάνει κακό σε κανέναν ούτε έχω πειράξει πότε κανέναν», λέει ο κ. Άλμα.
Προειδοποιήσεις
Προβληματισμό όμως έχει προκαλέσει στους μουσουλμάνους η επίθεση σε χώρο που χρησιμοποιείται ως τζαμί στην Πλατεία Αττικής, από την οποία και τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα. «Έχουμε αποφασίσει να βάλουμε ανθρώπους να φυλάνε τους χώρους μας όλο το 24ωρο διότι είναι πιθανόν κάποιοι που δεν μας θέλουν στην Ελλάδα να επιχειρήσουν και πάλι να μας κάνουν κακό. Την επόμενη φορά όμως δεν ξέρουμε αν θα περιοριστούμε και πάλι σε παθητικό ρόλο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ.
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 24, 2009 11:28 pm
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε Λη Όσβαλντ, όπως φωτογραφίζεις κάποια πρόσωπα μόνο οι ίδιοι, ίσως να τα καταλαβαίνουν...
ΟΛΟΙ οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν ΤΙΠΟΤΑ.
και όμως πρέπει να ξέρουμε τους ποικίλους επιδοτούμενους.
ΦΥΣΙΚΑ
είναι δύσκολο να γράψουμε για κάποιο πρόσωπο χωρίς απτές αποδείξεις.
Μια καλύτερη, όμως και πιο απλή φωτογράφισή τους ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...
Ο χώρος της δράσης τους π.χ. ή το έντυπό τους ή άλλα χαρακτηριστικά πιο σαφή.
Λη Όσβαλντ
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 24, 2009 7:24 pm
Θέμα δημοσίευσης: "Ακτιβιστές" και προβοκάτορες...
Για να τελειώνουμε-ελπίζω- με όλα αυτά(που δεν θα τελειώσουμε) ας σημειώσω ένα ακόμη γεγονός, κι ας κάνω κατάχρηση του δικαιώματος φιλοξενίας που μου δίνει αυτός ο ιστότοπος.
Πέρα από τον Ελλαδίτη "αριστεριστή" επαγγελματία κεχαγιά των μουσουλμάνων-δικαίωμα του...
Πέρα από τον "εξωτικό" τύπο που στην ...τουρανική διαλεκτολογία των Χαζάρων(!) το μικρό του όνομα σημαίνει "Περιπλανώμενος" και το επώνυμο του στην Τουρκική διαλεκτολογία εμφαίνει αιλουροειδές...
Πέρα από τους "αλεξιπτωτιστές" από την Κυψέλη που δήλωναν "κάτοικοι Αγίου Παντελεήμονα" θέλοντας να ...εκπολιτίσουν τους κατ΄ αυτούς βαρβάρους,όμως όντως κατοίκους της περιοχής...
Υπήρχε ναι ή όχι ένας άθλιος συνακόλουθος τους
που δήλωνε δημοσιογράφος δεξιάς εφημερίδας(προβοκάτσια δεν λέγεται αυτό
και με την ιδιότητα αυτή-που δεν ήταν αληθινή- φωτογράφιζε με το κινητό του τους πραγματικούς κατοίκους της περιοχής;
Προς ποία χρήση άραγε;
Όταν δεν στοχοποιούμε ΄"Γεναίοι" μου φωτογραφίζουμε;
Με ποιο σκοπό;
Εάν σε διαδήλωση αντιεξουσιαστών,αριστεριστών, οτιδήποτε τέτοιο, κάποιος δήλωνε ψευδώς δημοσιογράφος λ.χ. της "Ελευθεροτυπίας" και φωτογράφιζε τους συμμετέχοντες ποιας μεταχείρισης θα ετύγχανε; Και πως θα τον αποκαλούσατε;
Για να τελειώνουμε: αυτός που δήλωνε δημοσιογράφος συγκεκριμένης κυβερνητικής εφημερίδας, ήταν μέσα στο μπλόγκ των "αγανακτισμένων αντιρατσιστών" και εμπλεκόμενος φωτογράφιζε τους κατοίκους που διαφωνούσαν με την εκδήλωση, πως πρέπει να χαρακτηριστεί;
Όποιος έχει κέφι για να το αμφισβητήσει ας σκεφτεί πριν το πράξει.Και οι φωτογραφίζοντες μπορεί να φωτογραφηθούν. Ειδικά οι δήθεν "δεξιοί αντιρατσιστές δημοσιογράφοι"
που επικαλούνται οι αχρείοι, την άρρωστη μάνα τους για να γλυτώσουν από τις συνέπειες της αποκάλυψης τους...
Με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθω, ευχαριστώ και χαιρετώ...
Λη Όσβαλντ
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 24, 2009 6:07 pm
Θέμα δημοσίευσης: Και ποιος ηγείτο της διαμαρτυρίας της Παρασκευής;
...στον Άγιο Παντελεήμονα που δεν γράφει κανείς αλλά είχε άδοξη κατάληξη εξ αιτίας της ας, πούμε "αντίδρασης" των κατοίκων;
Ένας τύπος -όπως θα έλεγε και ο "Γεναίος"- όντως γνώστης της ... Αλβανικής διαλεκτολογίας!
Καιρό είχε να φανεί αλλά δεν του βγήκε το σενάριο.Αχ βρε "εξωτικέ δημοσιογράφε" δεν έχεις μάθει πως
οι εφημεριδάδες(ο Θεός να σε κάνει) δημοσιεύουν ειδήσεις, δεν τις... δημιουργούν;
Γιατί τότε μπορεί να κακοχαρακτηρισθούν ότιείναι κάτι παραπάνω...
Λη Όσβαλντ
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 24, 2009 5:57 pm
Θέμα δημοσίευσης: Ας μην μας περνάνε για αφελείς...
Μερικά πράγματα είναι απλά.Πέρα από τους διαγκωνισμούς πρακτόρων,"πρακτορίσκων" και ενεργούμενων του ακραίου Ισλαμισμού-μόνον;
Η κόντρα διογκώθηκε ανάμεσα στους Σουνίτες και τους Σιίτες(όπως ο καταγγέλων την "βλασφημία" απέναντι στις σημειώσεις από το Κοράνι που κουβάλαγε.
Πέρα από τις πρόβες που συμφέρουν φονταμενταλιστές, επαγγελματίες προστάτες τους εξ Ελλάδος, ξένους που δηλώνουν στις τηλεοράσεις εχθροί τους αλλά είναι εν δυνάμει χειριστές τους και στην ουσία μέντορες και φίλοι τους, πέρα από τις μαφίες της Ομόνοιας και του Αγίου Παντελεήμονα και τους Κυψελιώτες αριστεριστές που δηλώνουν "κάτοικοι της γειτονιάς" όταν μεταφέρονται(όπως συνέβη προχθές με το κλαμπ των 70 υποστηρικτών τους) στον Άγιο Παντελεήμονα, υπάρχουν δύο στοιχεία που βαρύνουν στην αποσαφήνιση των όσων διαδραματίσθηκαν:
1. Η διαμάχη μεταξύ Σιιτών- Σουνιτών (όπως δηλώνουν οι ίδιοι) για το ποιος θα βάλει μουλά στο Ελλαδικό Τζαμί όπου είχε προωθηθεί η Σουνιτική πλευρά.
2. Η οργανωτική μεθόδευση από συγκεκριμμένη ΜΚΟ και "αριστεριστή" παράγοντα που παρευρίσκετο και συντόνιζε τις τρεις τελευταίες εκδηλώσεις των μουσουλμάνων, όπως παλαιότερα "ηγείτο" των συνεντεύξεων Τύπου που έδιναν.
Η επίδειξη αφέλειας έχει όρια...
Κωνσταντίνος
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 24, 2009 12:26 pm
Θέμα δημοσίευσης:
Η προπαγάνδα της Τουρκίας για το "σκισμένο κοράνι"
Οι νταβατζήδες του ισλάμ σε πλήρη δράση..
Το συνήθη ρόλο της ανέλαβε να παίξει η Τουρκία, με το που δημιουργήθηκε το θέμα της "εξέγερσης των λαθρομεταναστών" και το "σκισμένο κοράνι".
Επιθυμώντας να παρεμβαίνει συστηματικά στα Ελληνικά
ζητήματα και κυρίως σε αυτά που έχουν ως κύριο θέμα μουσουλμάνους, χωρίς επ' ουδενί λόγο να επιθυμεί να εντρυφήσει στα πραγματικά αίτια, η τουρκική προπαγάνδα και ο τουρκικός μεγαλοϊδεατισμός, για μία ακόμη φορά προσπαθούν να διεισδύσουν στην ελληνική καθημερινότητα και να "βγάλουν λαγό", δημιουργώντας πρόβλημα στο εσωτερικό της Ελλάδας.
Η τακτική του "νταβατζή",
γνώριμη στα στελέχη σχεδιασμού εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας, βρίσκει πεδίο εφαρμογής στο θέμα "σκισμένο κοράνι", θέλοντας να εγείρει, να εκμεταλλευτεί και να καρπωθεί στο μέγιστο τυχόν οφέλη που θα προκύψουν από "την καταπάτηση των ιερών του Ισλάμ"...
Ο Τουρκικός τύπος
γράφει σήμερα ως είθισται από την πλευρά του σε τέτοιες περιπτώσεις την δική του εκδοχή στα γεγονότα.
Τίτλος: Οι ασεβείς. Η Ελληνική αστυνομία έσκισε το Ιερό Κοράνι
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ:
http://kostasxan.blogspot.com/2009/05/blog-post_1335.html