Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΔΝΤ: "Δώστε περίοδο χάριτος 30 ετών στην Ελλάδα"

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Κώστας Οικοδόμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 14, 2015 4:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΔΝΤ: "Δώστε περίοδο χάριτος 30 ετών στην Ελλάδα" Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΔΝΤ: “Δώστε περίοδο χάριτος 30 ετών στην Ελλάδα”
http://www.skai.gr/news/finance/article/286202/reuters-to-dd-leei-pos-to-elliniko-hreos-polu-vathutera-metra-elafrunsis/

Μα είναι τόσο παν-ηλίθιοι που νομίζουν πως τα δντ τους και ο καπιταλισμός μπορεί να υπάρχουν μέχρι τότε; Δεν βλέπουν πως ο καπιταλισμός μετά το κράχ των αμερικάνικων τραπεζών στα τέλη του 2008, έχει εισέλθει σε μια πορεία θανάσιμης γεροντικής αυτοκαταστροφής είναι κλινικά νεκρός και πως καμία δύναμη δεν μπορεί να τον αναστήσει.

Έκτοτε και τι παραμυθίες δεν έχουμε ακούσει. Τους οι G-6 και G-20 να έχουν συνεδριάσει πάνω από 20 φορές και άλλες τόσες να ανακοινώνουν πως μπήκαν τα θεμέλια για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης.

To ίδιο παραμύθι μας έλεγε και ο Σαμαράς για 700.000 νέες θέσεις εργασίας πως η κρίση ξεπεράστηκε και πως η Ελλάδα είχε τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην ΕΕ,ενώ συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο.

Τα πίστευαν; Είναι τόσο παν-ηλίθιοι και βλάκες; Ή θέλουν να αυτό παραμυθιάζονται κόντρα στην πραγματικότητα;

Από ότι φαίνεται ο εγκέφαλος λειτουργεί όπως του κάθε βαθειά άρρωστου που δεν θέλει να πιστέψει πως ήρθε το τέλος του και θέλει να ελπίζει σε κάποιο θαύμα πως θα γίνει καλά και διατηρηθεί στην ζωή, έτσι και οι καπιταλιστές δεν θέλουν να πιστέψουν στο τέλος του συστήματός τους και αυτό-παραμυθιάζονται περί ανάπτυξης και ξεπεράσματος της κρίσης τους.

Η σημερινή κρίση του καπιταλισμού είναι ο συνδυασμός όλων των προηγούμενων κρίσεων στην ιστορία της ανθρωπότητας σε ένα ανώτερο επίπεδο. Σήμερα η τεχνολογία έχει φτάσει σε τέτοια υψηλά επίπεδα ανάπτυξης που σε αντίθεση με παλαιότερα χρειάζονται όλο και λιγότερα χέρια για την παγκόσμια καπιταλιστική παραγωγή που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη.

Από έχει υπολογιστεί 70 έκατ, εργαζομένων με 35 εργασία μπορούν να καλύπτουν την σημερινή παγκόσμια ζήτηση που παράγονται κάτω από τον καπιταλισμό.

Να γιατί αυξάνεται διαρκώς η ανεργία παγκόσμια, και άρα και η κρίση, που για να αντιμετωπιστεί θα πρέπει για να εργάζονται όλοι με το να μειώνεται διρκώς ο χρόνος εργασίας για να έχουν δουλεία ανάλογα με το πώς αναπτύσσεται η τεχνολογία με ανάλογες αυξήσεις των μισθών ώστε να καταναλώνονται τα προϊόντα που παράγονται πράγμα αδύνατον όσο τα μέσα παραγωγής είναι στα χέρια των καπιταλιστών.
Επιστροφή στην κορυφή
Κώστας Οικοδόμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 15, 2015 4:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Kαι όμως το ΚΚΕ πιό αισιόδοξο και από τους καπιταλιστές, "βλέπει" να έρχεται ανάπτυξη μόνο που το θύμα θα είναι η εργατική τάξη.

Μα αν ο καπιταλισμός μπορούσε να ξεπεράσει την κρίση του δεν θα χρειαζότανε και η επανάσταση. Βάζει έτσι το ζήτημα του σοσιαλισμού σαν ένα ηθικό ζήτημα και όχι σε μια αναγκαιότητα για την ανατροπή του καταρρέοντος καπιταλισμού που έφαγε πλέον τα ψωμιά του, καθώς εξάντλησε και τα τελευταία όρια της ύπαρξης του.

Το σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα. Είναι επίκαιρο όσο ποτέ.
Επιστροφή στην κορυφή
Κώστας Οικοδόμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 17, 2015 1:05 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ιαπωνία: Ξενοδοχείο που λειτουργεί εξ ολοκλήρου από... ρομπότ

Ένα ξενοδοχείο το οποίο λειτουργεί από... ρομπότ, κατασκευάστηκε στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας. Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να... επιλέξουν ποιος ρεσεψιονίστ θα τους εξυπηρετήσει (μια όμορφη κοπέλα, ένα ρομπότ που παραπέμπει στον Πόλεμο των Άστρων και ένας... δεινόσαυρος), πληρώνουν φυσικά με κάρτα, ενώ μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας τους μεταφέρουν τις βαλίτσες στο δωμάτιο...

Όσοι πιστεύουν ότι η τεχνολογία οδηγεί στην περικοπή -ακόμη και στην εξαφάνιση- πολλών θέσεων εργασίας, σίγουρα δικαιώνονται...

http://www.zougla.gr/kosmos/article/iaponia-ksenodoxio-pou-litourgi-eks-oloklirou-apo-rompot

Να γιατί ο καπιταλισμός δεν μπορεί να ξεπεράσει την κρίση του. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας που αναπτύσσετε διαρκώς χρειάζεται όλο και λιγότερα χέρια, και δημιουργεί στρατιές ανέργων που όλο θα αυξάνονται χωρίς την ελπίδα να ξαναβρούν εργασία.

Ένα τέτοιο σύστημα που το σπαράσσει η γάγγραινα της ανεργίας είναι τελειωμένο, και είναι ζήτημα χρόνου να μπεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Η λύση βέβαια υπάρχει, που είναι άλλη παρά λιγότερη δουλεία-δουλεία για όλους. Πράγμα που προϋποθέτει τα μέσα παραγωγής να αφαιρεθούν από τους ατομικούς καπιταλιστές και από την ατομική ιδιοκτησία να περάσουν στην συλλογική ιδιοκτησία.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες