Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΚΚΕ: Στηρίζει στην πράξη το δωσίλογο «ΝΑΙ»

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 01, 2015 12:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΚΚΕ: Στηρίζει στην πράξη το δωσίλογο «ΝΑΙ» Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΚΚΕ: Στηρίζει στην πράξη το δωσίλογο «ΝΑΙ»




Η φορμαλιστική και σχηματική σκέψη δεν μπορεί ΠΟΤΕ να συλλάβει τη διαλεκτική των πραγμάτων, την ΚΙΝΗΣΗ των πραγμάτων.

Η ηγεσία του ΚΚΕ είναι εντελώς διαβρωμένη από τη φορμαλιστική, σχηματική και διοικητική σκέψη. Έχει πάρει τελεσίδικο διαζύγιο από τη διαλεκτική σκέψη.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την νοσηρή εμμονή της να αντιπαρατίθεται αποκλειστικά με το ΣΥΡΙΖΑ και να τον αναγάγει (το ΣΥΡΙΖΑ και όχι την πραγματικότητα) σε σημείο καθορισμού της πολιτικής της, έχουν οδηγήσει αυτήν την ηγεσία (του ΚΚΕ) σε ΠΛΗΡΗ ταύτιση με το δωσίλογη κατεστημένο των ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ.


Αυτό που δεν μπορεί να διακρίνει είναι τούτο: Ότι με το Δημοψήφισμα και το μισό, «διαπραγματευτικό» «ΟΧΙ» του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε ΚΙΝΗΣΗ μια άγρια ταξική ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ, ένας άγριος ΠΟΛΕΜΟΣ, μεταξύ του ελληνικού λαού και των δυνάμεων της νέας αποικιοκρατίας.

Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν μπορεί να καταλάβει (εκτός εάν έχει πλέον μεταλλαχτεί σε συνειδητό προβοκάτορα του καθεστώτος) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την αναγκαστική, «νευρική» και καιροσκοπική επιλογή τού δημοψηφίσματος, άθελά του, έβαλε μπουρλότο στις εκρηκτικές και υπόγειες κοινωνικές διεργασίες: ¶νοιξε την πολιτική ΑΝΤΙΠΡΑΘΕΣΗ του ελληνικού λαού με τους ληστές και δημίους του…

Αυτό που δεν κατάλαβε η ηγεσία του ΚΚΕ το κατάλαβαν άριστα οι δυνάμεις των διεθνών αποικιοκρατών και οι εγχώριοι υπάλληλοί τους: τα ανδρείκελα των δωσίλογων κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-«Ποτάμι» και CIA), καθώς και οι «νταβάδες», με τις λυσσασμένες δημοσιογραφικές τους πόρνες…

Γι αυτό και σηκώθηκε μια τέτοια άγρια καταιγίδα και αφρισμένη λύσσα, από ΟΛΕΣ τις δυνάμεις της μαύρης αντίδρασης, εναντίον του δημοψηφίσματος και του «ΟΧΙ»…

Γι αυτό και ζούμε μια ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και έναν ΠΟΛΕΜΟ, παραπληροφόρησης, εκβιασμών, απειλών και προβοκατσιών, δίχως ιστορικό προηγούμενο: ΤΑ ΠΑΝΤΑ εναντίον του δημοψηφίσματος, τα ΠΑΝΤΑ για τη μετατροπή του λαϊκού «ΟΧΙ» σε ένα «ΝΑΙ», για το κύλισμά μας σε ένα νέο ραγιαδισμό («σφάξε με αγά μου νΆ αγιάσω»).

Και μόνο αυτός ο άγριος τρομοκρατικός και προβοκατόρικος ΠΟΛΕΜΟΣ των δυνάμεων του 4ου Ράιχ, εναντίον του δημοψηφίσματος και του «ΟΧΙ» καθορίζει ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ πολιτική θέση: Λαϊκή ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ για το «ΟΧΙ», κατέβασμα και οργάνωση του λαού στο ΔΡΟΜΟ για τη νίκη του «ΟΧΙ»: Καταλυτική νίκη εναντίον της ΕΕ και των αρπακτικών της…

Το βαθύτερο νόημα στο δημοψήφισμα το έδωσαν οι δυνάμεις της ευρωπαϊκής, ιμπεριαλιστικής κακουργίας και τα εγχώρια δωσίλογα ανδρείκελά τους. Και το βαθύτερο νόημα που έδωσαν ήταν ότι το λαϊκό «ΟΧΙ» ήταν ένα «ΟΧΙ» εναντίον της ΕΕ και των νέων αποικιοκρατών…

Ούτε αυτό το νόημα
των ταξικών αντιπάλων και της μαύρης αντίδρασης διέκρινε η ηγεσία του ΚΚΕ. Αυτή με τη θέση της συμβάλλει στην ήττα του «ΟΧΙ», συμμαχεί με τους δωσίλογους γερμανοτσολιάδες…

Φυσικά και η στάση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, πολλών στελεχών του, είναι μια στάση ήττας του «ΟΧΙ» ή ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ του δημοψηφίσματος (επΆ αυτού θα επανέλθουμε, αφού δούμε και τις σημερινές εξελίξεις).

Διαβάστε σχετικά κείμενα και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9726

Θα δημοσιεύσουμε στη συνέχεια κάποια αποκαλυπτικά κείμενα για το ΚΚΕ…

Επιστροφή στην κορυφή
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 01, 2015 12:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κλασσικοπερίπτωση:
http://www.klassikoperiptosi.blogspot.gr/2015/07/blog-post_1.html


«Έκλασε η νύφη και σχόλασε ο γάμος». Ή χάλσε το «φρένο» στη γεωπολιτική ρουλέτα της ευρωατλαντικής συμμορίας;;;




Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που περιγράφουν την ανάδυση μιας "συμφωνίας διάσωσης" στην οποία ...προχώρησαν με "αμοιβαίες υποχωρήσεις" η ελληνική κυβέρνηση και το διευθυντήριο της νέας "Ιεράς συμμαχίας".

Αν λοιπόν οι πληροφορίες που μεταδίδονται ως προς το περιεχόμενο της "νέας" συμφωνίας είναι ακριβείς, τότε μάλλον ισχύει το πρώτο τμήμα του τίτλου της ανάρτησης, πράγμα που σημαίνει ότι το δημοψήφισμα μετατρέπεται de facto από όπλο αντίστασης σε πιστόλι φωτοβολίδων , σαν κι αυτά που χρησιμοποιούνται σε περίπτωση ναυαγίου.


Κάποιοι και όχι άδικα,
θα μιλήσουν ακόμα και για εξαρχής στημένο "παιχνίδι" ή για σκηνοθετημένο "Τιτανικό" προκειμένου να φανούν οι "σαμπρέλες" που μας πέταξαν χθες το βράδυ οι "εταίροι" σαν ρομαντικές γόνδολες διάσωσης οι οποίες θα μας περάσουν δήθεν ανώδυνα κάτω από τη "γέφυρα των στεναγμών".

Είναι όμως έτσι;


Δικαιούται ο χτυπημένος από την προπαγάνδα των ΜΜΕ Έλληνας πολίτης να αισθάνεται κάποιου είδους "ανακούφιση" στο άκουσμα της λέξης "συμφωνία";

Μήπως τελικά όλα αυτά τα πρωτόγνωρα και ασφαλώς τραγικά που ζούμε τις τελευταίες ειδικά μέρες, συνέβησαν ώστε να περάσει σαν επιτυχία και "διάσωση" αυτό που πριν μια εβδομάδα θα έσπαγε την εύθραυστη έτσι κι αλλιώς κυβερνητική συνοχή και πλειοψηφία;

Πριν από δεκα ημέρες, γράφαμε ότι άλλο είναι η ρήξη και άλλο η "ωορρηξία" που έχει σαν στόχο τη γονιμοποίηση μιας νέας συμφωνίας, που θα κλειδώσει άπαξ και δια παντός κάθε πιθανή "έξοδο κινδύνου".

Ο "τοκετός" είναι σε εξέλιξη και σίγουρα εν μέσω πολλών ωδινών και ...δεινών.

Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 01, 2015 6:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το νέο ιστορικό λάθος της ηγεσίας του ΚΚΕ
του Κώστα Μάρκου




Είναι γνωστό ότι ο Λένιν, τον Αύγουστο του 1914, όταν διάβασε σε αστική εφημερίδα την είδηση ότι το ηγετικό στη ΒΆ Εργατική Διεθνή, Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας υπερψήφισε τη συμμετοχή της στον πόλεμο, πίστεψε ότι επρόκειτο για προβοκάτσια του γερμανικού πολεμικού επιτελείου.

Εάν δεν διαβάζαμε στην επίσημη ιστοσελίδα του 902.gr τη «Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος», όπου προτείνει στο λαό «να ΅ακυρώσειΆ» το «δίλημμα» της κυβέρνησης, «ψηφίζοντας στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ», θα πιστεύαμε ότι ήταν προβοκάτσια του «πολεμικού επιτελείου» της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού, εναντίον του ΚΚΕ για να προκαλέσει σύγχυση στα μέλη και τους οπαδούς του.

Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Η ΚΕ του ΚΚΕ πράγματι καλεί το λαό να ψηφίσει άκυρο ρίχνοντας με κάποια μορφή μέσα στην κάλπη «την πρόταση του ΚΚΕ».


Τα δημοψηφίσματα, παρότι διαφημίζονται ως «άμεση δημοκρατία», είναι αστικές μορφές κατώτερες από την άμεση και έμμεση οργάνωση της εργατικού τύπου δημοκρατίας, που είναι διαρκής και όχι στιγμιαία και στηρίζεται στην άμεση συμμετοχή της κοινωνίας με συνελεύσεις στους τόπους εργασίας και ζωής που εκλέγουν και ανακαλούν τους εκπροσώπους τους. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να δραπετεύσει από τις αστικές μορφές «δημοκρατίας», όπως δεν μπορεί ο εργάτης που αγωνίζεται για την κατάργηση της μισθωτής εργασίας να δραπετεύσει από την εργασία στο εργοστάσιο ή την επιχείρηση. Αντίθετα, το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα αξιοποιούν αυτά τα πεδία για να οργανώνει την πάλη του και να αλλάζει τους συσχετισμούς υπέρ των άμεσων και μακροπρόθεσμων συμφερόντων του.

Ειδικά στην εποχή του ολοκληρωτικού καπιταλισμού, που όπως δείχνει και ο φόβος της ΕΕ απέναντι στα λαϊκά δημοψηφίσματα αντίστασης, η ίδια η αντιδραστικότητα του κεφαλαίου «δεν χωρά» ούτε καν στις δικές του παλαιότερες μορφές δημοκρατίας.

Σε λίγες ώρες ή μέρες, θα δούμε αν και η κυβέρνηση «χωρά» μέχρι το τέλος στο δημοψήφισμα το οποίο η ίδια προκήρυξε ή αν θα υποκύψει στις πιέσεις και του ελιγμούς των δανειστών που πατούν πάνω στις αντιφάσεις της δικής της γραμμής.

Ένα δημοψήφισμα έχει την αναγκαστική μορφή του «ναι ή όχι». Κερδίζει όποιο από τα δυο έχει έστω και μια ψήφο παραπάνω. Η ηγεσία του ΚΚΕ υποστηρίζει πως όποιος ψηφίσει «όχι» στην πρόταση των δυναστών δανειστών τάσσεται υπέρ του «ναι» στην κυβερνητική αντιλαϊκή μνημονιακή πρόταση των 8 δις ευρώ λιτότητας, που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Αυτό δεν ισχύει ακόμη και με βάση την τυπική και μη διαλεκτική λογική, στην οποία διαπρέπει αυτή η ηγεσία. Το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν θέτει την έγκριση ή όχι της επαίσχυντης κυβερνητικής πρότασης. Η κυβερνητική επιλογή να αποφύγει αυτό το ερώτημα, δείχνει αδυναμία και όχι δύναμη.

Διαλεκτική λογική σημαίνει να εξετάζεις τα φαινόμενα με βάση τις εσωτερικές ταξικές αντιθέσεις και τη δυναμική τους.
Από αυτή τη σκοπιά, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όλες οι διεθνείς εκδοχές του κεφαλαίου (ΕΕ, Κίνα, όλες οι κυβερνήσεις κ.α.), αλλά και οι εγχώριες (εργοδοτικές οργανώσεις, εργοδότες, μνημονιακά κόμματα, πρώην πρωθυπουργοί, δήμαρχοι, καθεστωτικά ΜΜΕ, μητροπολίτες κ.α.), οι σύμμαχοί τους (γραφειοκράτες εργατοπατέρες, ΠΑΣΚΕ, οργανώσεις μικρομεσαίων κ.α.) τάσσονται ενάντια στο δημοψήφισμα και, πάνω από όλα, τάσσονται με φανατισμό υπέρ του «ναι» και κατά του «όχι», ακόμη κι αν το αποδέχονται υποκριτικά.

Το ΚΚΕ,
τα μέλη του, οι οπαδοί του, λόγω της ιστορίας και των αγώνων τους, ανήκουν στο αντίθετο στρατόπεδο από αυτό του κεφαλαίου, δηλαδή, στο ταξικό εργατολαϊκό στρατόπεδο του «όχι».

Το άκυρο, το λευκό ή η αποχή αυτών των δυνητικών «όχι» μετράει αντικειμενικά υπέρ του «ναι».
Δεν μπορείς να δραπετεύσεις από την απλή αριθμητική με τεχνάσματα. Η ηγεσία του ΚΚΕ φαντασιώνεται ότι μπορεί να το κάνει με δικά της τυπωμένα «ψηφοδέλτια».

Σε σχέση με τις συνέπειες του «άκυρου», δευτερεύουσα σημασία θα έχει ποια ήταν η πρόταση του ΚΚΕ.
Δεσπόζουσα σημασία θα έχει ότι τα άκυρα όσων μελών και οπαδών του ΚΚΕ ακολουθήσουν την προτροπή της Κεντρικής Επιτροπής, θα μετρήσουν υπέρ του «ναι» των Σαμαρά, Θεοδωράκη και Φώφης (με την οποία πραγματοποιήθηκε και συνάντηση προς επιβεβαίωση!). Θα μετρήσουν υπέρ των Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ και Λαγκάρντ.

Η ηγεσία του ΚΚΕ ισχυρίζεται ότι το «όχι» αντικειμενικά αθροίζεται με το «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ και ακόμη χειρότερα, με αυτό της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για απαύγασμα τυπικής λογικής. Στο δημοψήφισμα του 1974, το ΚΚΕ ψήφισε τυπικά μαζί με αστικά κόμματα «όχι» στη βασιλευόμενη δημοκρατία. Η γαλλική Αριστερά ψήφισε «όχι» στο Ευρωσύνταγμα τυπικά μαζί με το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο των Λεπέν.

Το να ψηφίζεις, όμως, «όχι» δεν σημαίνει ότι συμπλέεις με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την Χρυσή Αυγή. Όπως, το να αντιστέκεσαι στη ναζιστική επιδρομή, το 1940, δεν σημαίνει ότι συμπλέεις κατανάγκην με τον Μεταξά ή με τον Τσόρτσιλ. Ή, το να πολεμάς στο Κομπάνι ενάντια στον ισλαμοφασιστικό ISIS, δεν σημαίνει κατανάγκην ότι συμπλέεις με τους ιμπεριαλιστές Αμερικανούς επειδή βομβάρδιζαν τον ISIS. Μπορεί εξίσου να σημαίνει ότι αντιστέκεσαι ή πολεμάς με τους δικούς σου τρόπους, στόχους και στρατηγική.

Το εργατικό λαϊκό και ταξικό «όχι» διαχωρίζεται και υπερβαίνει από τα αριστερά το μισό «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ που προετοιμάζει ένα «ναι» στους δανειστές με άλλη μορφή.

Είναι ένα «όχι σε όλα». «Όχι» στην πρόταση δουλείας των δανειστών, στην μνημονιακή αντιλαϊκή και νεοφιλελεύθερου χαρακτήρα πρόταση της κυβέρνησης, στο ευρώ και την ΕΕ, σε όλους τους μνημονιακούς καπιταλιστικούς νόμους. Είναι ένα μεγάλο «ναι» σε μια εργατική και λαϊκή ανατροπή, έξω από το ευρώ, την ΕΕ και ενάντια στους καπιταλιστικούς νόμους και την αστική επέλαση.

Η Χρυσή Αυγή λέει κι αυτή ένα μισό, νεοναζιστικό και ρατσιστικό «όχι» ενώ στην ουσία, με τη γνωστή συνέντευξη του «φίρερ» Μιχαλολιάκου λέει «ναι» στο ευρώ, είναι με την πλευρά του αστικού στρατοπέδου. Ψηφίζει «όχι» για να υπάρξει και δεξιά διέξοδος στο δημοψήφισμα. Ως ανταμοιβή σε αυτό το «ναι στο ευρώ», το δικαστικό κατεστημένο, μέρος του «βαθέος κράτους», πέταξε την πολιτική αγωγή έξω από τη δίκη, προετοιμάζοντας την απαλλαγή ή μικρές ποινές προς την ηγεσία της Χρυσής Αυγής για την ηθική αυτουργία της στα εγκλήματα. Το εργατικό λαϊκό και ταξικό «όχι» είναι βαθιά αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό και διεθνιστικό.

Η απόφαση της ηγεσίας του ΚΚΕ για «άκυρο» στο δημοψήφισμα αποτελεί ένα ιστορικού χαρακτήρα λάθος, με ανυπολόγιστες και μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες για το ίδιο και την ιστορία του.

Η ηγεσία του ΚΚΕ είναι έμπειρη και σίγουρα στάθμισε τις επιλογές της. Πρόκειται για συνειδητή επιλογή με κύριο κριτήριο, όχι το συμφέρον της εργατικής τάξης και του λαού, αλλά τη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ και δια αυτής, το στενό κομματικό κέρδος. Η ηγεσία του ΚΚΕ επέλεξε να επιτρέψει να ενισχυθεί πλαγίως η αντίδραση, το εγχώριο και ξένο «μαύρο μέτωπο», για να μην φανεί ότι συμπλέει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ουσία, αυτή η ηγεσία επαναλαμβάνει με άλλη μορφή το λάθος του 1989, όταν συμμάχησε με τη ΝΔ του Μητσοτάκη για να διαλύσει, όπως πίστευε, το ΠΑΣΟΚ. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν να ενισχύσει και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να διασπαστεί το ίδιο, αφήνοντας χώρο για την ανάπτυξη του Συνασπισμού και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ηγετική ομάδα του ΚΚΕ, τυφλωμένη από ένα αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος, με το λάθος της, δίνει τη δυνατότητα σε αυτό το κόμμα, να την υπερκεράσει από τα αριστερά.

Αντί να συμπλεύσει με το λαό που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για να του δείξει έναν άλλον, πιο ριζοσπαστικό και νικηφόρο δρόμο από αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ, βοηθά τον ΣΥΡΙΖΑ να εγκλωβίσει μάζες στις δικές του αυταπάτες περί «διαπραγμάτευσης» για μια «δημοκρατική Ευρώπη» που υπάρχει μόνο στα όνειρά του.

Οι ρίζες του σημερινού λάθους της ηγεσίας του ΚΚΕ βρίσκονται οπωσδήποτε στη γενικότερη στρατηγική του, που συμπυκνώνεται στο «να πάρει η εργατική τάξη την εξουσία για να την παραδώσει στο κόμμα», όπως δυστυχώς έγινε τελικά στην ΕΣΣΔ. Αλλά κυρίως βρίσκονται στην ισοπεδωτική ταύτιση της στρατηγικής με την τακτική.

Ταύτιση που φαντάζει «αριστερή» και «επαναστατική», αλλά στην πράξη είναι δεξιά και μη επαναστατική, που μπορεί να καταλήξει μέχρι και αντεπαναστατική.

Έχει σκεφτεί, άραγε, η ηγεσία του ΚΚΕ τις συνέπειες του να κερδίσει το «ναι» λόγω του «άκυρου» των μελών του; Ελπίζουμε να μην εφαρμόσει αυτή τη γραμμή. Έχει χρόνο και τρόπο να διορθώσει το λάθος της. Εάν το συνεχίσει μέχρι το τέλος, το πολιτικό της λάθος θα πάρει τη μορφή μιας πολιτικής προδοσίας των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων.

Όμως, επειδή η πλατιά βάση είναι πάντα σοφότερη από τις ηγεσίες και επειδή τα μέλη και οι οπαδοί του ΚΚΕ διαθέτουν ταξικό ένστικτο, θα καταλάβουν το λάθος της ηγεσίας τους. Δεν θα ακυρώσουν τα τρια «όχι», ενάντια στην πρόταση της τρόικας, στην πρόταση της κυβέρνησης και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν θα τα χαρίσουν στην τρόικα. Θα ενισχύσουν μαζικά και θα βοηθήσουν να ριζοσπαστικοποιηθεί το στρατόπεδο του «όχι».

ΠΗΓΗ:
http://www.pandiera.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BB%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA/


Ο Μαρξισμός σαν ΔΟΓΜΑ και ως καθοδήγηση για ΑΠΟΔΡΑΣΗ
Τζώτζης Βασίλης

Την Κυριακή 28/06 δόθηκε στη δημοσιότητα η Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα. Στο κείμενο που ακολουθεί, θα γίνει μια προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις σε όσα (για πολλούς) φαίνονται αναντίστοιχα, ΟΧΙ μόνο με το Μαρξισμό, αλλά με την ίδια την πραγματικότητα.


Το ΚΚΕ ονόμασε «ψευτοδίλημμα» ένα δίλημμα που έκλεισε τις τράπεζες και επέβαλε ελέγχους στις κινήσεις κεφαλαίων. Φαντάζομαι πως αν το δίλημμα ήταν αληθινό θα ζούσαμε τον Αρμαγεδώνα.

Από την ανακοίνωση:


«…Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα θα μεταφραστεί από την ελληνική κυβέρνηση ως έγκριση της δικής της αντιλαϊκής πρότασης των 47+8 σελίδων. Το ΝΑΙ θα μεταφραστεί ως συγκατάθεση στα βάρβαρα μέτρα της τρόικας και «παραμονή στην ΕΕ με κάθε θυσία», όπως λένε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ. Και οι δύο απαντήσεις οδηγούν στο ΝΑΙ στην ΕΕ και την καπιταλιστική βαρβαρότητα…»


Είναι πραγματικά λυπηρός, ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται η Κ.Ε. του κόμματος τον ιδεολογικό αγώνα, για την ερμηνεία της κάθε «στροφής» της Ταξικής Πάλης.

Η προφανής προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει το λαϊκό «ΟΧΙ» σε ένα ντροπαλό «ΝΑΙ» στο Ευρώ και την Ε.Ε., οδηγεί το ΚΚΕ στο πουθενά του ΑΚΥΡΟΥ!


ΔΕΝ αναγνωρίζει πως πίσω από την επιλογή του «ΟΧΙ» υπάρχει αντικειμενικά το έδαφος για ανάπτυξη του ριζοσπαστισμού και της διεκδικητικότητας.
Πίσω από την άρνηση στα μέτρα των δανειστών, ΔΕΝ βλέπει τη δυνατότητα να αρνηθεί ο λαός να ζήσει ακόμη χειρότερα, ανεξαρτήτως της πηγής προελεύσεως αυτού του ενδεχομένου. Θεωρεί πως αυτή η θέση ΔΕΝ επιδέχεται παρέμβαση, αλλά οδηγεί απευθείας στις 47+8 σελίδες του Συριζαίικου Μνημονίου.

Προφανώς υπάρχει κάποιο ΓΙΑΤΙ. Η απάντηση βρίσκεται στο λαθεμένο τρόπο με τον οποίο η ηγεσία του ΚΚΕ αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη της λαϊκής συνείδησης.
Βλέπει τον εαυτό του και τις μάζες μέσα από τον παραμορφωτικό φακό της βούλησης. Αποδεικνύεται από την πρόταση ερωτήματος την οποία έθεσε στο αστικό κοινοβούλιο.

Το ΚΚΕ πιστεύει πως η κίνηση των μαζών θα σφραγιστεί από ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ στρατηγικών προγραμμάτων, από τη μία μεριά η στρατιά της επανάστασης με τα σφυροδρέπανα, και από την άλλη η στρατιά του Ιμπεριαλισμού και της αντίδρασης.

Το αυτό σε δημοψηφισματική έκδοση: ένα Ψηφοδέλτιο με την εικόνα του Β.Ι. Λένιν και ένα με το άγαλμα της Ελευθερίας. Τα ίδια με τους «αγανακτισμένους των πλατειών», τα ίδια με το μεταβατικό πρόγραμμα, τα ίδια με την έξοδο από το ΕΥΡΩ. Είναι πια «ηλίου φαεινότερο» πως το ΚΚΕ ΔΕΝ θέλει όξυνση της ταξικής πάλης, μέσα από έμπρακτες μαζικές απαντήσεις στα κορυφαία ερωτήματα, παρά μια γενικού τύπου συσπείρωση γύρω του.

Οι ανακοινώσεις είναι από τώρα γραμμένες. Αν ο κόσμος στηρίξει το «ΝΑΙ» το ΚΚΕ θα μας έχει προειδοποιήσει, ενώ αν ο κόσμος ψηφίσει «ΟΧΙ» και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει τα γνωστά κόλπα της διαπραγμάτευσης το ΚΚΕ θα ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ.

Αλίμονο όμως, θα είναι μια μαύρη δικαίωση σε έναν νεκρό μαρξιστικό καθρέφτη. Το βάρος που πέφτει στις πλάτες της αντικαπιταλιστικής αριστεράς είναι ΣΗΜΕΡΑ μεγαλύτερο από ΠΟΤΕ. Οι εξελίξεις «τρέχουν» και ένα σημείο αναφοράς θα είναι το αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής. Στο χέρι μας είναι το λαϊκό «ΟΧΙ» να αποκτήσει βαθύτερους δεσμούς με το μεταβατικό πρόγραμμα, με τη γραμμή της ρήξης και της προοπτικής.

Υστερόγραφο και πρόταση μαζί:
Αν οι σύντροφοι του ΚΚΕ αντιμετωπίζουν δυσκολίες να εκλαϊκεύσουν την πρότασή τους για το δημοψήφισμα μπορούν να αξιοποιήσουν την υπάρχουσα πείρα του μαρξιστικού σουρεαλισμού…
https://www.youtube.com/watch?v=7tWZhkQ3G_w


Υστερόγραφο 2:
https://www.youtube.com/watch?v=ZAMsOWhayJ0#t=258


Στο 4:00 ρωτάει ο δημοσιογράφος το Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ τι να κάνουν οι εργαζόμενοι στην κάλπη. Η απάντηση είναι πραγματικά αποστομωτική για το επίπεδο στο οποίο έχει ξεπέσει ο σημερινός λόγος του ΚΚΕ.

ΠΗΓΗ:
http://www.pandiera.gr/%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BE%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%B4%CE%BF%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%89%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%83/

Επιστροφή στην κορυφή
αυτος ειναι χειροτερος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 02, 2015 9:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: σιγουρα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://ardin-rixi.gr/archives/194097
Eδω το γραφειο τυπου του χρυσανθου

Eδω λοιπον θα μιλουσε ο αποστατης Δαμαβολιτης
Το ¶ρδην την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 20.00 οργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: “Το δημοψήφισμα και οι συνέπειές του“. Θα μιλήσουν:

Κώστας Δαμαβολίτης, βουλευτής ΑΝΕΛ

Γιώργος Καραμπελιάς, ¶ρδην

Κώστας Μελάς, οικονομολόγος

Γιώργος Παπαδόπουλος – Τετράδης, πρ. διευθυντής σύνταξης Ελευθεροτυπίας

Στην αίθουσα Ρήγας Βελεστινλής, Ξενοφώντος 4 στο Σύνταγμα.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες