Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΟΧΙ στο 4ο Ράιχ και το ραγιαδισμό...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 02, 2015 1:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΟΧΙ στο 4ο Ράιχ και το ραγιαδισμό... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΟΧΙ στο 4ο Ράιχ και το ραγιαδισμό…



Οι ληστές και οι δήμιοι της Ελλάδας και η δημοσιογραφική τους …φάλαγγα: Το σύνολο της δωσίλογης κακουργίας…
Η φάλαγγα των βασανιστών της χούντας ωχριά μπροστά στη φάλαγγα των σύγχρονων βασανιστών…
Οι βασανιστές της Ασφάλειας σου μαστίγωναν και μάτωναν το σώμα…
Αυτοί εδώ σου μαστιγώνουν ανελέητα και ματώνουν, με κτηνώδη πώρωση, όχι μόνο το σώμα, αλλά κυρίως το μυαλό και την ψυχή…

Δολοφονούν την ανθρώπινη υπόσταση σε όλες τις πνευματικές και ψυχικές της διαστάσεις…
Θα ψηφίσουμε ΝΑΙ, δηλαδή το ίδιο με τους βασανιστές μας;;;
Θα πούμε ΝΑΙ στην ΥΠΟΤΑΓΗ και τη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ μας;;;


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 02, 2015 7:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΕΥΓΕ στον Κλέωνα Γρηγοριάδη



Οι λυσσασμένες ύαινες των «νταβάδων» έχουν αφηνιάσει αυτές τις ημέρες. Σε διατεταγμένη υπηρεσία χιμούν εναντίον όλων εκείνων που θίγουν ή αμφισβητούν στο ελάχιστο τα «Ιερά και τα Όσια» των αφεντικών τους…

Και τα «ιερά και τα όσια» των «νταβάδων» είναι σήμερα το «ΝΑΙ» στο 4ο Ράιχ, τους τοκογλύφους ληστές και δημίους των λαών…


Για αυτό μέσα σε ένα τέτοιο καθεστώς άγριων και ενορχηστρωμένων ουρλιαχτών των δουλικών «αστέρων» της τηλεοπτικής χούντας, κάθε φωνή που συγκρούεται με τα τερατώδη ουρλιαχτά τους είναι πράξη ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, γενναιότητας και ηθικού μεγαλείου…

Ιδιαίτερα όταν τέτοιες πράξεις προέρχονται από καλλιτέχνες που είναι περισσότερο εξαρτημένοι από το τηλεοπτικό θέαμα…

Δεν έχουμε, λοιπόν, παρά να επαινέσουμε τον ηθοποιό Κλέωνα Γρηγοριάδη που δεν δίστασε να συγκρουστεί με το ψεύδος, τη δικτατορική αυθάδεια και τη μεροληπτική κακοήθεια της δωσίλογης δημοσιογραφικής πορνείας…

Που στιγμάτισε την αήθη συμπεριφορά των ιδιωτικών καναλιών και των «μπράβων» τους, οι οποίοι προβάλλουν μόνο το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, εξορίζοντας συστηματικά και «πονηρά» το ΟΧΙ.

Κλέων Γρηγοριάδης: "Να ψηφίσουμε ΟΧΙ για να φύγει η χούντα της ιδιωτικής τηλεόρασης από την Ελλάδα. Να τα μαζέψει και να πάει από εκεί που ήρθε».

Το ΟΧΙ στο 4ο Ράιχ έχει και τη διάσταση: ΟΧΙ στη χούντα της «ενημέρωσης», ΟΧΙ στις δημοσιογραφικές «πόρνες» και την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ τους…


Δείτε το βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=e30uIXLT0SQ

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 03, 2015 9:12 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το Μαύρο Μέτωπο με τρομοκρατία και η Αριστερά με το σταυρό στο χέρι;
Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ



Όλη η επικοινωνιακή στρατηγική το δεκαήμερο του Γκαίμπελς που διανύουμε, θα διδάσκεται στο άμεσο μέλλον στα σεμινάρια αποσταθεροποίησης, σε όλα τα αντίστοιχα «ανθρωπιστικά ιδρύματα» του ελεύθερου κόσμου.

Η τρομοκρατία από τον ήχο της ερπύστριας αντικαταστάθηκε από την τρομοκρατία της έγκυρης φωνής του ανεξάρτητου δημοσιογράφου, του -με ευρωπαϊκά προγράμματα σιτιζόμενου- καθηγητή πανεπιστημίου, του αδέκαστου βουλευτή (που ακόμη και το ατσαλάκωτο χαμόγελό του είναι χορηγία Siemens), του «αγανακτισμένου» πολίτη (που συμπτωματικά έχει selfie με το Σαμαρά) και της Βάνα Μπάρμπα.

Κι όμως… αυτό το επικοινωνιακό Μαϊντάν
δεν έχει καταφέρει ακόμη να λυγίσει τη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας. Έχει όμως καταφέρει να δημιουργήσει ρωγμές. Και κάθε μέρα που περνάει, κάθε ώρα, η μάχη γίνεται ακόμη πιο αμφίρροπη.

Στη μάχη αυτή η αριστερά δίνει την εντύπωση ότι δεν διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο.

Στο κρίσιμο ερώτημα
«μετά το όχι, τι;» οι απαντήσεις είναι συγκεχυμένες ή ανεπαρκείς.

Και απέναντι στη «λευκή τρομοκρατία» δεν επιλέγει να αντιτάξει τη «κόκκινη».

Να προβάλει δηλαδή μία προς μία, κωδικοποιημένα, τις επιπτώσεις που θα είχε η συμφωνία, στην οποία ο ελληνικός λαός καλείται να πει το όχι.

Τι σημαίνει για τα μεσαία στρώματα, που γέμισαν την πλατεία Συντάγματος, η προκαταβολή του ετήσιου φόρου;
Δεκάδες χιλιάδες κλειστές μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις. Δεκάδες χιλιάδες άνεργοι επιπλέον στην στρατιά της θλίψης.

Τι σημαίνει για τον Τουρισμό, που συνεισφέρει το 16% του ΑΕΠ και απασχολεί δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, η αύξηση του ΦΠΑ;

(Τη στιγμή που στην Τουρκία, όπου το γερμανικό κεφάλαιο ελέγχει το σύνολο των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων στα παράλια του Αιγαίου;)

Τι σημαίνει για την άμυνα
η μείωση των δαπανών και η επερχόμενη ερήμωση των νησιών;

Τι σημαίνει για τους συνταξιούχους
αλλά και για τα εξαρτώμενα από αυτούς μέλη, η μείωση των συντάξεων και η αύξηση της φαρμακευτικής συμμετοχής;

(Ποιος θα τους πληροφορήσει εκεί,
στις ουρές των 120 ευρώ, σύντομα και απλά, ότι σήμερα παίρνουν 120 την ημέρα αλλά συμφωνία του ναι θα σημαίνει 120 το μήνα;)

Τι σημαίνει η συμφωνία για τους αγρότες, τους μισθωτούς, τους άνεργους;

Κάθε κοινωνική ομάδα πρέπει να μάθει συγκεκριμένα τι σημαίνει γι αυτή η επόμενη μέρα από ένα ενδεχόμενο ναι.
Δεν αρκεί η επίκληση στη περίοδο των μνημονίων, δεν αρκεί η ηθική αποδόμηση του Μαύρου Μετώπου.

Τις επόμενες 3 ημέρες, όταν τα SS του ναι και της νέας συμφωνίας θα εισβάλουν στο σαλόνι, στο μυαλό και τη καρδιά, η αριστερά θα πρέπει να τσακίσει την τρομοκρατία με το ίδιο της το όπλο.

Θα πρέπει να τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες και να αφυπνίσει τους τρομοκρατούμενους.


Η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο των σύγχρονων Μέγκελε. Και η αριστερά καλείται πλέον να αναμετρηθεί όχι μόνο με τα ταξικά της καθήκοντα.

Το ευρωατλαντικό κεφάλαιο ετοιμάζεται για μια συνολική επίθεση ενάντια στη χώρα.
Όχι γιατί είναι ανάλγητο. Αλλά γιατί η κρίση του σημαίνει και καταστροφή κεφαλαίου και παραγωγικών δυνάμεων σε μεγάλη κλίμακα.

Η καταστροφή που προβλέπεται για τη χώρα δεν έχει προηγούμενο σε ειρηνική περίοδο. Το ΟΧΙ είναι μονόδρομος. Αλλιώς θα βρεθούμε δεκαετίες πίσω.

Όπως μονόδρομος είναι να μη μείνει το όχι στα μισά του δρόμου.


ΠΗΓΗ:
http://iskra.gr/

Επιστροφή στην κορυφή
Αυτοί ΝΑΙ εμείς ΟΧΙ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 03, 2015 9:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από το παραπάνω κάδρο λείπει ο Καραμανλής, ο Τσοχατζόπουλος, η Βάσω Παπανδρέου και ο Λαλιώτης! Τα απελπισμένα χουντοκάναλα και πατσαβουροφυλλάδες επιστράτευσαν μέχρι κι αυτά τα πτώματα να μας πείσουν ''για το καλό μας''...
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 03, 2015 9:37 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η κραυγή της Ιφιγένειας
Γράφει: Αργυράκου Αγγελική



ΑΕΡΑ – ΑΕΡΑ! νΆ ανασάνω! Αέρα! Δεν αντέχω άλλο!

Πέντε χρόνια μνημόνια στην Ελλάδα. Πέντε χρόνια ζω με μια πλαστική σακούλα περασμένη στο κεφάλι μου και μου επιτρέπετε να ανασαίνω ίσα για να μην πεθάνω.

Κάθε δόση δανείου είναι μια τρυπίτσα στην σακούλα.

Κάθε τρυπίτσα και ένα νέο πακέτο σκληρών μέτρων μιας ανάπτυξης που μέχρι σήμερα μετράει:
Πάνω από 10,000 αυτοκτονίες & άλλες τόσες απόπειρες. Πάνω από 6.300.000 Έλληνες να ζούνε κάτω από το όριο της φτώχιας. Πάνω από 65% μείωση των μισθών μας (στα 480¤ μισθός με πτυχίο ΑΕΙ & 25 χρόνια εργασίας). Πάνω από 250,0000 επιχειρήσεις έκλεισαν & κλείνουν καθημερινά κάτω από βάρος της δυσβάσταχτης φορολογίας, Κατάθλιψη, Φτώχεια. Ανεργία που έβγαλε ¶στεγους στο δρόμο. Παιδιά Υποσιτισμένα να λιποθυμάνε στις αυλές των σχολείων. Μετανάστευση.

Μα η ανάπτυξη πουθενά. Μόνον ο πρώην πρωθυπουργός Σαμαράς την «μύριζε» στον αέρα. Στον ίδιο αέρα εμείς μυρίζαμε απελπισία και θάνατο! Οι Έλληνες εξοντώνονται στο όνομα μιας πολιτικής λιτότητας που δεν οδηγεί πουθενά! «Είστε Βαλκάνιοι, 300¤ μισθός είναι πολύ καλά!» δηλώνει ο Π. Τόμσεν και μας πείθει πως αυτό είναι το μέτρο ανάπτυξης που θα μεταβάλει τους Βαλκάνιους σε Κινέζους & Ινδούς εργάτες της Ευρώπης.

Μας σκοτώνετε αργά και σαδιστικά!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΗΡΙΩΔΙΑ!

Την στιγμή που ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δηλώνει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «δεν μπορεί να διακόψει τον ELA (σ.σ. Έκτακτη Βοήθεια Ρευστότητας)» στις ελληνικές τράπεζες και εσύ ο ίδιος Β. Σόιμπλε δηλώνεις ότι η Ελλάδα δεν θα φύγει από το ευρώ, ακόμη κι αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής είναι υπέρ του ΟΧΙ σύμφωνα με το Reuters, την ίδια στιγμή εκτοξεύεις εναντίον μου Οργή, θυμό, επιθυμία για παραδειγματική τιμωρία! Με την αμέριστη βοήθεια των πρώην ηγετών που εκλέγαμε εδώ στην Ελλάδα & των αστέρων δημοσιογράφων, με τρομοκρατείς μέχρι θανάτου για να γονατίσω όσο πιο χαμηλά γίνεται.

Εξάλλου μια Ελλάδα που ζητιανεύει γονατισμένη για λίγο αέρα, Δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα. Ούτε αποζημιώσεις για τα γερμανικά σκάνδαλα που τόσο ακριβά πληρώσαμε! Ούτε αποζημιώσεις από τις γαλλικές, ολλανδικές και τις 13 γερμανικές τράπεζες που παραβιάζοντας κάθε συμφωνία, κερδοσκόπησαν χτυπώντας καταστροφικά την ελληνική οικονομία.

Και κυρίως Δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει τις Πολεμικές Αποζημιώσεις
που μας οφείλετε εδώ και 60 χρόνια και ισοδυναμούν «Το συσσωρευμένο εθνικό εισόδημα 33 ετών ή τον προϋπολογισμό του κράτους για 130 χρόνια», όπως υπολόγιζε ο Κωνσταντίνος Δοξιάδης στην Έκθεση του, την έκθεση που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι οι Έλληνες αλλά και όλοι οι Γερμανοί.

ΓιΆ αυτό λοιπόν τα «μέτρα ανάπτυξης» έγιναν ακόμη σκληρότερα αυτήν την φορά; Τρόμος, Ταπείνωση, Εξευτελισμός και Δήλωση Πλήρους Υποταγής της Δημοκρατικά εκλεγμένης Ελληνικής Κυβέρνησης!


Αυτό είναι το νέο πακέτο μέτρων που μου επιβάλετε για να ανοίξετε και πάλι μια τρυπούλα στην πλαστική μου σακούλα! Αυτά τα μέτρα καλούμαι να δηλώσω την Κυριακή αν «ΑΝΤΕΧΩ» Ή «ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ».

Όχι λοιπόν Δεν αντέχω! Και έχω κάθε δικαίωμα και υποχρέωση σαν ελεύθερος άνθρωπος να φωνάξω ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ!
Να φωνάξω ΟΧΙ σΆ αυτήν την κοροϊδία της ανάπτυξης!
Όχι στην εξαθλίωση & στον αφανισμό του λαού μου. Των παιδιών μου!


Δεν θα καθίσω να με σύρεις Ιφιγένεια στον βωμό μιας θυσίας που ΠΡΕΠΕΙ να γίνει για να μην τολμήσει κανένας στο άμεσο αλλά και στο μακρινό μέλλον να σηκώσει το κεφάλι του! Κυρίως βέβαια οι Ισπανοί που δείχνουν ανάλογες «δημοκρατικές επαναστατικές διαθέσεις» και οι Ιταλοί αλλά και όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες που βλέπουν την σημερινή Ενωμένη Ευρώπη των τραπεζών, των μαύρων ταμείων, της διαφθοράς & των σκανδάλων να καταπατά κάθε τι ελεύθερο, δίκαιο, ηθικό.

Αυτή η Ενωμένη Ευρώπη δεν είναι όραμα δικό μου.
Είναι ένας σύγχρονος Αγαμέμνονας που με σέρνει στο θυσιαστήριο για να αρπάξει τους θησαυρούς όχι μόνο της δικής μου Τροίας αλλά και όποιας άλλης Τροίας αντιστέκεται στην απληστία του!

ΓιΆ αυτό, εγώ η Ιφιγένεια της Ελλάδα του 2015, θα πηδήξω από τον βωμό και θα παλέψω για την ζωή μου!

ΟΦΕΙΛΩ να πηδήξω από τον βωμό και να παλέψω για την ελευθερία μου, για την αξιοπρέπεια μου.


ΟΦΕΙΛΩ να παλέψω για να βγω από την αιώνια κρίση της «σωτηρίας» μου, που με καταδικάσετε Ευρωπαίοι και Έλληνες κερδοσκόποι αφού η Ελληνική "σωτηρία" είναι η πιο προσοδοφόρα γερμανική επένδυση!

ΟΦΕΙΛΩ να παλέψω
για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μου, για τα παιδιά που θα γεννήσω και για τα εγγόνια μου που πριν γεννηθούν είναι χρεωμένα με 35000¤ το καθένα!

Ξέρω καλά πως αν δεν το κάνω τώρα, σε λίγα χρόνια θα ανοίγονται με σχεδίες στο πέλαγος & θα παλεύουν να περάσουν σύνορα ελπίδας γιατί εγώ δεν θα έχω χρήματα ούτε για το εισιτήριο της μετανάστευσης τους.

ΟΦΕΙΛΩ να παλέψω στην μνήμη των προγόνων μου που μου χάρισαν την πιο ακριβή ελευθερία!


ΟΦΕΙΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΩ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΑ ΕΞΑΘΛΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ!
ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΕΤΕ!


Όπως οφείλετε να ακούσετε
και όλους όσους στηρίζουν την λογική, την ηθική και το δίκαιο. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ. ΤΟ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ. Είναι δίπλα εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρη την Ευρώπη που φωνάζουν παντού ότι οι Πολιτικές Λιτότητας έχουν αποτύχει!

Οφείλετε να μας ακούσετε όλους.


Οφείλετε να ακούσετε Τον νομπελίστα οικονομολόγο Joseph E. Stiglitz που φωνάζει πως Η Ευρώπη επιτίθεται στην Ελληνική Δημοκρατία.

Οφείλετε να ακούσετε Τα παιδιά του DIE ANSTALT του ZDF που αντιπροσωπεύουν εκείνο το τμήμα του γερμανικού λαού για το οποίο πρέπει να είσαστε πολύ περήφανοι!

Οφείλετε να ακούσετε τους 300 οικονομολόγους και διανοούμενους που δηλώνουν: "Είμαστε όλοι με την Ελλάδα και την Ευρώπη"

Μα πιο πολύ από όλους οφείλετε να ακούσετε εμάς,
τους απλούς ανθρώπους των λαών της Ευρώπης που θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στον τόπο μας. Τους Ευρωπαίους πολίτες που θέλουμε να ζούμε περήφανοι μέσα σε μια Ενωμένη Ευρώπη Δημοκρατική, Ηθική, Αλληλέγγυα. ΣΆ αυτήν την Ευρώπη θέλω να ανήκω.

Στην Ευρώπη που θα αναμετρηθεί με την διαφθορά, την κερδοσκοπία, τον σκοταδισμό και θα ξαναθυμηθεί τις Αρχές του Διαφωτισμού.

Σε μια Ευρώπη που δεν θα θυσιάζει Ιφιγένειες.


Αυτή η Ευρώπη είναι το όραμα εκατομμυρίων Ευρωπαίων και γιΆ αυτήν αξίζει κάθε αγώνας.

Για αυτήν την Ευρώπη θα παλέψω. Θα πηδήξω από τον βωμό και θα φωνάξω ΑΕΡΑ!


ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ 2015

ΠΗΓΗ:
http://www.alfavita.gr/
Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 03, 2015 3:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο κοινωνικός πόλεμος στο προσκήνιο -Τα στρατόπεδα έχουν συγκροτηθεί
Γράφει Αλέξανδρος Καπακτσής



Από τη μια μεριά ΟΛΕΣ οι μεγάλες εργοδοτικές οργανώσεις και οι διεθνείς σύμμαχοι τους (η ΕΕ με το ιερατείο της και τις πολιτικές της, η ΕΚΤ με τα δεσμά και τα βρώμικα παιχνίδια της, το ΔΝΤ και οι μόνιμες αντιλαϊκές επιλογές του), το υπηρετικό προσωπικό τους, πολιτικό, συνδικαλιστικό, επιστημονικό και πολιτιστικό κλπ., με τα μέσα που διαθέτουν, ΜΜΕ, τράπεζες, οικονομική εξουσία.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα του μαύρου αυτού μετώπου: Έβγαλαν να κάνουν δηλώσεις όλους τους πρώην εν ζωή πρωθυπουργούς. Τον απέθαντο βρικόλακα Μητσοτάκη που με λιτότητα (0% + 0% = 14%), ιδιωτικοποιήσεις και «καθαρά χέρια» αύξησε το χρέος.

Τον αρχιερέα (κατά δήλωση Καραμανλή) της διαπλοκής Σημίτη όταν οι βαλίτσες και οι σακούλες με τα εκατομμύρια του λαδώματος πηγαινοέρχονταν πιο γρήγορα από τις αστικές συγκοινωνίες, τον εκσυγχρονιστή της μίζας και του λαδώματος.

Τον Κ. Καραμανλή που στη θητεία του εκτός των άλλων οι απάτες και οι λεηλασίες των ταμείων μας έλαβαν δομημένη μορφή και κεντρική καθοδήγηση. Και βέβαια το «παιδοβούβαλο», για να θυμηθούμε και την Μαλβίνα, δεν βρήκε κουβέντα να πει για το γδάρσιμο του λαού και τα δεινά του τα τελευταία πέντε χρόνια και μίλησε για να μας συμβουλέψει τώρα χωρίς «να προσδοκά κανένα προσωπικό όφελος».

Για τον βλάκα και εγκληματία Γ. Παπανδρέου δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τίποτα. Ότι και αν πει κάποιος μέσα θα πέσει.

Έβγαλαν μπροστά τους «αγωνιστές» της ΓΣΕΕ, πυροσβέστες των αγώνων, εγκληματίες σε βάρος της εργατικής τάξης που δεν άρθρωσαν ποτέ λόγο για το πως θα βγούμε από την κρίση πληρώνοντας οι έχοντες.

Μαζί τους και όλοι οι υπόλοιποι υποτακτικοί.
Π.χ οι ΟΤΟΕτζήδες που σαν συνεννοημένοι από καιρό φοβούνταν για την «σωματική ακεραιότητα των τραπεζοϋπαλλήλων» για να περάσει το κλείσιμο των τραπεζών και όχι μόνο οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων όπως έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση που ακολούθησε τις συμβουλές Στουρνάρα (ΕΚΤ) και των τραπεζιτών και όχι την κοινή λογική. Που να τη βρουν άλλωστε όταν στράγγισαν τα ταμεία για να πληρώνουν δόσεις τέσσερις μήνες συνεχώς. Και να μη ξεχνάμε.

Στραγγαλίζουν οι τράπεζες την οικονομία και τις λαϊκές ανάγκες όταν τις έχουμε μπουκώσει με 250 δις ρευστό και εγγυήσεις του δημοσίου και τις έχουν στα χέρια τους οι Σάλλες και οι Κωστόπουλοι αντί να είναι στη φυλακή

Και βέβαια τα κανάλια. Που έβαζαν και βάζουν πλάτες για τις δουλειές των αφεντικών τους. Που στήριξαν τα μνημόνια και τη λεηλασία των εργαζομένων. Που λύσσαξαν να κραυγάζουν για την καταστροφή που έρχεται, με απίστευτη λογοκρισία της άποψης των λαϊκών ανθρώπων, που ακόμη και η πορδή της Λαγκάρντ ή το ρέψιμο του Σόιμπλε είναι είδηση πρώτης γραμμής και πρέπει να επαναλαμβάνεται ανά τέταρτο.

Έφτασαν στο σημείο να δίνουν δευτερόλεπτα στη συγκέντρωση του ΟΧΙ και δέκα λεπτά του ΝΑΙ. Δε λέμε για τον «αντικειμενικό» ΣΚΑΙ που ούτε την είδε καν.


ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ λοιπόν συμπαραταγμένο. Με τη δύναμη πυρός του να βάλει προς κάθε αντίπαλο, να συμπαρασύρει τους μικροαστούς, να τρομοκρατεί τους αναποφάσιστους, να πιέζει αφόρητα με όλα τα μέσα τους εργαζόμενους.


Και από την άλλη μεριά το στρατόπεδο του όχι. Οι ταπεινοί και οι καταφρονεμένοι. Οι εργαζόμενοι που τους έκαναν τη ζωή κόλαση. Οι άνεργοι που έχουν εξοβελιστεί στα κοινωνικά τάρταρα. Οι συνταξιούχοι που υπομένουν στις ουρές με αξιοπρέπεια ξέροντας ποιοι τους έκοψαν τη δυνατότητα να κάνουν ακόμη και ένα μικρό δωράκι στο εγγόνι τους. Χρεωκοπημένοι επαγγελματοβιοτέχνες.

Μαζί τους οι λαϊκές οργανώσεις, τα ταξικά σωματεία, τα κινήματα αντίστασης, μικρές πολιτικές οργανώσεις και δυνάμεις που όχι μόνο δεν καλύπτονται από το εξαναγκασμένο, ψοφοδεές όχι της κυβέρνησης αλλά ξέρουν ότι από τη Δευτέρα θα έχουν ανοικτούς λογαριασμούς μαζί της.

Ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα η κυβέρνηση που πέντε μήνες τώρα διαπραγματεύεται με τα όρνια, οπισθοχωρώντας, μη παίρνοντας κανένα μέτρο να αφοπλίσει τον αντίπαλο (τράπεζες που είναι του λαού, κανάλια που χρωστούν της παναγιάς τα μάτια κλπ), αδειάζοντας τα ταμεία και πληρώνοντας δόσεις για να δείξει πόσο καλή και αξιοπρεπής είναι, μη τηρώντας τις προεκλογικές της υποχρεώσεις με το υποτυπώδες πρόγραμμα ανακούφισης και τη δέσμευση να διαπραγματευθεί ισχυρά μόνο για ένα πράγμα: Πόσο μεγάλο ποσοστό του χρέους θα κόψει.

Ανάμεσα στα δυο στρατόπεδα και η ηγεσία του ΚΚΕ. Που δεν έχει πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει πέντε χρόνια τώρα. Γιατί αν είχε πάρει και είχε πολιτικό πρόγραμμα αντίστοιχο των αντιθέσεων της ιστορικής στιγμής και ενωτική πολιτική ούτε κυβέρνηση της κλάψας θα είχαμε τώρα ούτε το εργατικό λαϊκό στρατόπεδο θα είχε αυτές τις αδυναμίες.

Ο λαός, οι εργαζόμενοι, παλεύουν στην ουσία μόνοι τους. Με το αλάθητο ένστικτο τους καταλαβαίνουν τι πρέπει να κάνουν. Αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι, πάντα είν” ο ίδιος ο λαός.

Θα κερδίσει και αυτή τη μάχη. Και όλες τις μάχες που έρχονται…


ΠΗΓΗ:
http://www.pandiera.gr/

Επιστροφή στην κορυφή
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 03, 2015 6:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ποιός λέει όχι στην Ευρώπη της αλληλεγγύης των λαών;
Ελένη Πριοβόλου, Συγγραφέας



Ποιος λέει όχι στην Ευρώπη του συμπρακτορικού βίου;

Στην Ευρώπη της ανταλλαγής πολιτισμικών στοιχείων;
Στην Ευρώπη της Δημοκρατίας , της βαθιάς πολιτικής σκέψης, της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών;


Όπως δεν λέμε όχι στον κόσμο, άλλο τόσο δεν λέμε όχι και στην Ευρώπη. Γιατί η Ευρώπη μέσα στον κόσμο είναι κάτι, αλλά όχι το παν.


Λέμε όχι στους αποικιοκράτες της Ευρώπης.


Λέμε όχι σε αυτούς που με το δουλεμπόριο και την αφαίμαξη του πλούτου των αποικιών έγιναν οικονομικά ισχυροί και υποδούλωσαν τους λαούς και τη σκέψη ολόκληρη στην κυρίαρχη ιδεολογία τους.

Λέμε όχι στην υποταγή σε αυτή την ιδεολογία που χειραγωγεί τα μυαλά και άκριτα υποκύπτουν στον τρόμο των ίδιων και των τοποτηρητών τους, ώστε να περνούν οι επονείδιστες πολιτικές τους.

Λέμε όχι
σε αυτούς που μετατρέπουν τους ανθρώπους από οντότητες σε αριθμούς και τους αδύναμους λαούς σε πεδία όπου θα παίζονται τα οικονομικά τους ζατρίκια και θα τζογάρουν πάνω στις ζωές μας.

Όμως ποιος φτωχοποίησε αυτούς τους λαούς και συγκεκριμένα την πατρίδα μας;


Η ιστορική και όχι η διδαγμένη συμφέρουσα στο καθεστώς «αλήθεια», είναι στη διάθεση όσων ερευνούν και δεν καταπίνουν αμάσητο το παραμύθι τους.

Μας βοήθησαν να αποσπαστούμε από την Οθωμανική φεουδαρχία για να μας κάνουν γέφυρα προς τα συμφέροντάς τους. Είχαν τους εδώ τοποτηρητές τους από την αρχή. Κωλέτηδες , Μαυροκορδάτοι, Κοτζαμπάσηδες, Πρόκριτοι, εφοπλιστές Κουντουριώτηδες και όλες οι πολιτικές φάρες μέχρι τα σήμερα, καθώς και άπαντες οι εθνευεργέτες της αναπτυσσόμενης αστικής κουλτούρας ήταν και είναι στη υπηρεσία τους, Μια ζωή κουμάντο στη χώρα έκαναν οι Πρεσβείες των «Προστατών μας¨. Από τότε ξεκίνησε το κακό και μέχρι σήμερα άπαντες οι πολιτικοί ακολουθούν την ίδια συνταγή της υποτέλειας.

Σκοπίμως ακαλλιέργητος
και αδαής ο λαός άγεται από τους κομματάρχες και άθελά του γίνεται συνένοχος και συμμέτοχος στο έγκλημα ενός άθλιου παλαιοκομματισμού.

Και οσάκις πάει να αντισταθεί, με εκφοβισμό τον επαναφέρουν στην τάξη και στις υποδείξεις.

Σήμερα έχουν με το μέρος τους και τα Μέσα Μαζικής υποκουλτούρας και συμφερόντων. Το «Πανεπιστήμιο» του Υπνωτισμού και κοινωνικής αφασίας. Του λαιφ σταιλ και της υποταγμένης δημοσιογραφίας.



Από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους η χώρα επιλέχτηκε να γίνει αποικία χρέους και αγορά προώθησης των δικών τους προϊόντων. Να μην αναπτυχθεί με οικονομική αυτάρκεια. Να μην αξιοποιήσει τον πλούτο της και τα μυαλά της. Τα μυαλά της Ελλάδας «εξάγονται» για να υπηρετούν τις δικές τους οικονομίες.

¶γγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί και Αμερικάνοι
με πίνα και με οικονομικούς αποκλεισμούς εκβίαζαν την προσαρμογή του λαού στις υποδείξεις τους. Και οι πολιτικοί υπάκουοι στις εντολές των αφεντικών τους.

Όταν ο Δημήτρης Μπάτσης έγραψε το βιβλίο «η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα», κατηγορήθηκε για κατάσκοπος από τους Αμερικανούς και εκτελέστηκε μαζί τον Μπελογιάννη και τους συντρόφους του για να κοπεί ο βήχας όλων αυτών που οραματιζόταν μια άλλη προοπτική, σοσιαλιστική, για την Ελλάδα.

Και όταν το 1961 η αριστερή προοπτική κέρδιζε στις προτιμήσεις του λαού, οι «προστάτες μας» φρόντισαν να ψηφίσουν ακόμα και οι πεθαμένοι για να συνεχίσουν να κυβερνούν οι τοποτηρητές τους. Με βία, φόβο και νοθεία η Ελλάδα παραμένει υποδουλωμένη και οφείλει να το γνωρίζει.

Μια περιήγηση στην ιστορία του νεώτερου Ελληνικού κράτους είναι στις μέρες μας περισσότερο από ποτέ αναγκαία.

Αλλά και στην Αρχαία ιστορία. Στην παρακαταθήκη που η Ελλάδα μοίρασε στον κόσμο και δεν έκανε πράξη ζωής.

Το όχι είναι όχι στην ξευτίλα μιας άκριτης υποτέλειας.


ΠΗΓΗ:
http://www.pandiera.gr/

_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 03, 2015 11:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γιατί το «ΟΧΙ» είναι πρώτο
Κλειώ Ιωάννου



Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Το φάντασμα του «ΟΧΙ».

Καμία επανάσταση δεν έγινε με δημοψήφισμα, ούτε θυμάμαι να ξεκινά με ένα δημοψήφισμα. Τι φοβάται και γιατί ωρύεται λοιπόν όλη η αφρόκρεμα της περίφημης ενωμένης ευρωπαϊκής δημοκρατίας, σαν να έρχεται το τέλος του «κόσμου»;


Γιατί τρέμουν από μια αγνή δημοκρατική και φιλελεύθερη θεσμική διαδικασία οι φανατικοί υπερασπιστές της δήθεν συμμετοχικής δημοκρατίας.


Γιατί επιτίθενται τόσο λυσσαλέα σε μια πρωτοβουλία που υπό άλλες συνθήκες ήταν πρόθυμοι να την πλασάρουν ως ένα ιδανικό δείγμα εκπροσώπησης της «κοινωνίας των πολιτών»;

Είναι που ακόμα και αυτή, η δημοκρατία τους, είναι αδύναμη να χωνέψει τις τεράστιες επιπτώσεις που σκόρπισε η κρίση τα τελευταία πέντε χρόνια σε όλες τις αδύναμες οικονομίες οι οποίες ακολούθησαν τις συνταγές της άγριας κοινωνικής εξόντωσης και της θυσίας των λαών στο βωμό των τραπεζών.

Είναι επειδή ακόμα και αυτό το μοντέλο δημοκρατίας δεν μπορεί να διοικήσει στην Ελλάδα, τους 3.904.000 που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας ή τον κοινωνικό αποκλεισμό. Την πραγματικότητα των εκατομμύρια ανέργων με έναν στους 2 να είναι νέοι με πτυχία και μεταπτυχιακά. Τους 200.000 νέους που μετανάστευσαν για ένα καλύτερο μέλλον. Τις χιλιάδες αυτοκτονίες και την απόγνωση που κυριεύει τους συνταξιούχους, τα φτωχά νοικοκυριά ακόμα και τα μεσαία στρώματα.

Είναι, γιατί μαζί με την Ελλάδα στην ουρά για συσσίτια, τα ταμεία ανεργίας και τη εξευτελιστική μισθοδοσία στοιβάζονται εκατομμύρια ευρωπαίοι πολίτες, έτοιμοι να εκραγούν κόντρα στους εκπροσώπους των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας.

Το δημοψηφισματικό «ΟΧΙ», μπορεί να μην είναι εκείνο το επαναστατικό λάκτισμα ενός λαού προς μια άλλη κοινωνία. Ούτε η στιγμή που θα καθορίσει την εξέλιξη της ευρωπαϊκής ιστορίας. Είναι όμως, κάτω από αυτές τις συνθήκες, μια μικρή σπίθα αρκετά επικίνδυνη να ανάψει φωτιά στον κάμπο της Ευρωπαϊκής ηπείρου.

Το "ΟΧΙ" νικάει λοιπόν, ακριβώς γιατί έχει εκείνο το ηθικό πλεονέκτημα που κανένας ο οποίος ζει στην ζοφερή αυτή κοινωνική πραγματικότητα δεν θα μπορούσε να αρνηθεί. Την αναγκαία δημοκρατική συμμετοχή μιας κοινωνίας που βρίσκεται στο στόχαστρο αυτών των πολιτικών εδώ και πέντε χρόνια. Το ηρωικό ΌΧΙ των ανθρώπων του μόχθου και της βιοπάλης κόντρα σε αυτούς που τους καταδυνάστευαν χωρίς καν να τους απευθύνουν το λόγο, παρά μόνο κάθε τέσσερα χρόνια μέσω των βουλευτικών εκλογών.

Είναι απλά επειδή το "ΟΧΙ" εκπροσωπεί τη Δημοκρατία απέναντι στη δικτατορία των αγορών.


ΠΗΓΗ:
http://www.alfavita.gr/


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αυτοί ΝΑΙ εμείς ΟΧΙ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 04, 2015 9:01 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πολλοί δεν ασχολούνται μαζί του επειδή έχει περάσει την εικόνα του γραφικού. Εδώ και καιρό φωνάζω πως θα τον βρούμε μπροστά μας. Μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου τα τσοντοκάναλα τον προβάλουν συνεχώς. Το κατοχικό καθεστώς τον προορίζει για αντικαταστάτη του Θεοδωράκη στη πολύ πιθανή περίπτωση που ο τελευταίος δεν μπει στη Βουλή, όπως και ο Κουβέλης πριν από αυτόν. Είναι το ίδιο γλοιώδεις όπως κι αυτοί. Αποθέωση των ''ευρωπαίων εταίρων'', του ευρώ, της τεχνητής κόντρας μεταξύ δημόσιων υπαλλήλων και ιδιωτικών, αποθέωση του Παπαδήμου!!!Κι όμως ο Λεβέντης, ελλείψει εναλλακτικών είναι ο επόμενος Δούρειος Ίππος του καθεστώτος. Ακούστε προσεκτικά τις θέσεις του και θα καταλάβετε.

https://www.youtube.com/watch?v=HzAZx0PFMzw

Σε τόσο απελπιστική κατάσταση βρίσκονται.
Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 04, 2015 11:36 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
DIADROMESDRA
http://diadromesdra.blogspot.gr/2015/07/h.html#more


H τσίπα δεν έχει όριο αναλήψεων, προσοχή στο λύκο



Δηλαδή τι άλλο να σου κάνουν;

Σου κόψανε δέκα φορές το μισθό και τη σύνταξη.
Σε απολύσανε.
Σε έχουν να δουλεύεις απλήρωτος μήνες.
Στείλανε τα παιδιά σου μετανάστες στους Δανειστές.
Σου ξεπούλησαν το τόπο σου, κομμάτι –κομμάτι.
Φάρμακα δεν έχεις και περίθαλψη.

Ο γείτονας σου αυτοκτόνησε, είχε ένα μαγαζάκι κι έβαλε λουκέτο.
Στη πόρτα σου κοιμούνται άστεγοι.
Χρωστάς στη τράπεζα που εσύ, με το Χρέος που φορτώθηκες, έσωσες κι αυτή θα σου πάρει το σπίτι.
Χειμώνα την έβγαλες με τη κουβέρτα, δεν έχεις θέρμανση.
Τη ΔΕΗ την έβαλες στη ρύθμιση, πού να πληρώσεις τις επιδοτήσεις των Κοπελούζων;
Πας σούπερ μάρκετ και σκέφτεσαι αν θα πάρεις μια Αμυγδάλου για το εγγόνι σου.
Σε βρίζουν πέντε χρόνια.
Ήσουν τεμπέλης, ήσουν κλέφτης, ήσουν απατεώνας, εσύ έφαγες τις επιδοτήσεις ,εσύ δεν δικαιούσαι τη σύνταξη που πλήρωνες 40 χρόνια, άσχετα που κουρέψανε
τα λεφτά των Ταμείων, δε στα είπανε αυτά, μόνο σε βρίζανε, κοπρόσκυλο, τεμπελχανά, βλάκα, ακαμάτη, απολίτιστε Βαλκάνιε Ανατολίτη, τι σε θέλαμε στην Ευρώπη;



Ακούς και βλέπεις και κάνεις πως δεν ακούς και δε βλέπεις.
Ζεις σα δούλος, σε φτύνουν και κάνεις τον ανήξερο.
Πούλησες και το μέλλον των παιδιών και εγγονών σου, το χώμα που πατάς βλέπεις να το ξεπουλούν κομμάτι – κομμάτι, δε φταίω λες, δε με ρώτησαν.

Τώρα σε ρωτάνε.
Πάρε την απόφαση μονάχος σου.
Σήκωσε το κεφάλι σου και κοίτα τον ουρανό κι όχι τα 60 κωλόχαρτα που βγάζει το τραπεζικό μηχάνημα.
Σήκωσε το κούτελο και σκέψου.

Τι κάνανε οι πατεράδες κι οι παππούδες σου πίσω στα δύσκολα χρόνια;
Σε πόλεμους και πείνες;
Τι κάνανε;
Αν κλέψανε και ξεπουλήσανε ανθρώπους, αν ρουφιανέψανε και συρθήκανε σα σκουλήκια, κάν΄το κι εσύ, τσίπα δεν έχεις.
Αν όμως είχες τη τύχη να χεις γονιούς καθαρούς, γενναίους ανθρώπους, ανθρώπους που στάθηκαν όρθιοι και δεν αντάλλαξαν την αξιοπρέπεια τους με ένα ντενεκέ λάδι ή 60 παλιόχαρτα, αν θυμάσαι το πατέρα σου να αναστενάζει σκεφτικός το βράδυ και τη μάνα σου βουρκωμένη να του σφίγγει το χέρι όρθια, αν θυμάσαι τους γονιούς σου όρθιους, ήρθε κι η δική σου ώρα.
Σήκω ορθός, μην κοιτάς πίσω, μην κοιτάς το αύριο.
Νιώσε το τώρα και υψώσου απ τη λάσπη.


Με αξιοπρέπεια πες καθαρά ΟΧΙ, αλλού να βρείτε σκλάβους.
ΌΧΙ εδώ, όχι στ΄όνομα μου.
Απλώς ΟΧΙ.

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 04, 2015 10:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το φάντασμα της Βάρκιζας στοιχειώνει την ηγεσία του Περισσού (Εξαιρετικό)
Γράφει ο Ταξιάρχης Ευσταθίου


Είναι σαφές ότι έχει μεγάλες ευθύνες για τις αυταπάτες που έσπειρε στο λαό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επιχείρησε να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, εκλεγόμενη με το σύνθημα που συνοψίζεται στο «θα σκίσω τα μνημόνια αλλά θα ικανοποιήσω και τους δανειστές».

Και είναι ακριβώς αυτή η αδιέξοδη λογική που μας έφερε εδώ σήμερα. Όμως, το μείζων ζήτημα την παρούσα στιγμή είναι να δούμε ποιες προοπτικές ανοίγονται και ποιο είναι το χρέος των κομμουνιστών.


Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι το ερώτημα του Δημοψηφίσματος ως τέτοιο -με τη στενή έννοια του ερωτήματος- μικρή ως ελάχιστη σημασία έχει πλέον.

Αντίθετα, παρατηρούμε ότι το κάθε μπλόκ προσπαθεί να αξιοποιήσει το Δημοψήφισμα δίνοντας σε αυτό την εννοιολογική σημασία και άρα τα ταξικά χαρακτηριστικά που επιθυμεί.

Έτσι βλέπουμε ότι σύσσωμο σχεδόν το αστικό μπλόκ, σήκωσε το γάντι του δημοψηφίσματος και του προσέδωσε το νόημα ότι το ΝΑΙ σημαίνει ναι στην Ε.Ε. και στο ευρώ, δηλαδή ουσιαστικά λένε ότι το ΝΑΙ σημαίνει ναι στα αντεργατικά μνημόνια και στη λιτότητα, στη λογική ότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

Παρατηρούμε ότι έχουν επενδύσει στο ΝΑΙ όλα τα μεγάλα βιολιά του αστικού συστήματος και χτυπάνε συντονισμένα και μάλιστα με εξωφρενική φρενίτιδα.

Ένα πρωτοφανές όργιο τρομοκρατίας και εκβιασμού από τα ΜΜΕ έχει σκοτεινιάσει τον τόπο, με τους κορυφαίους εκπροσώπους της ΕΕ να κάνουν ευθείες και απειλητικές παρεμβάσεις υπέρ του ΝΑΙ, με ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ να σκίζουν τα ρούχα τους υπέρ του ΝΑΙ, και με την εργοδοσία να απειλεί ολημερίς τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΝΑΙ. Επιδιώκουν ασυνήθιστα λυσσαλέα να αποσπάσουν το ΝΑΙ.

Μέσα από την επικράτηση του ΝΑΙ, το αστικό μπλόκ επιχειρεί να ανασυνταχτεί καταρχήν κοινοβουλευτικά και έτσι να βγει ενδυναμωμένο και πολύ πιο επιθετικό.

Είναι ξεκάθαρο ότι τυχόν επικράτηση του ΝΑΙ θα τους δώσει το ηθικό και πολιτικό πλεονέκτημα να ρημάξουν την εργατική τάξη ακόμα πιο σκληρά και μάλιστα από καλύτερη θέση.

Πρέπει να είναι σε όλους σαφές ότι το ΝΑΙ, θα είναι για αυτούς μια καθαρή εντολή σκληρού ταξικού πολέμου με τη συγκατάθεση μάλιστα του λαού.

Ο ταξικός εχθρός λοιπόν συνασπίσθηκε γύρω από το ΝΑΙ, και αυτό είναι κάτι τόσο εκθαμβωτικό που το είδαν ακόμα και οι τυφλοί, είναι εκκωφαντικό που το άκουσαν ακόμα και οι κουφοί.

Από την άλλη μεριά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ορισμένες ακόμα δυνάμεις με ταξικό προσανατολισμό τάχθηκαν συνειδητά στην αντίπερα όχθη, σήκωσαν επίσης το γάντι του Δημοψηφίσματος και επιχειρούν να δώσουν το δικό τους ταξικό χαρακτήρα στο ΟΧΙ. Λένε ότι ΟΧΙ για εμάς σημαίνει όχι στα μνημόνια των Θεσμών, όχι στα μνημόνια της Κυβέρνησης, όχι στη φυλακή του ευρώ και της ΕΕ, δηλαδή ότι το όχι σημαίνει ουσιαστικά όχι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μια εν πολλοίς στριμωγμένη και ετοιμόρροπη κυβέρνηση, θα προσπαθήσει να επιβιώσει μέσα από την επικράτηση του ΟΧΙ, κάτι που δεν είναι καθόλου βέβαιο. Θα διαπραγματευτεί εκ νέου με το ΟΧΙ, και αν κλείσει συμφωνία με έστω και ελάχιστα γραμμάρια λιγότερη λιτότητα από αυτή που του προτείνουν οι θεσμοί, θα το πουλήσει στον λαό ως πρώτο βήμα για τον παράδεισο.

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα κατά πλειοψηφία, ακολουθώντας το αντανακλαστικό και αυθόρμητο ταξικό τους ένστικτο τάσσονται με το ΟΧΙ.
Ενώ το μαύρο μέτωπο του ΝΑΙ, εκτός από την στοιχισμένη μπουρζουαζία, επιχειρεί μέσα από την ανοιχτή τρομοκρατία να συσπειρώσει στις τάξεις του ΝΑΙ και κομμάτι της εργατικής τάξης, και φυσικά το καταφέρνει.

Έτσι λοιπόν το ΝΑΙ και το ΟΧΙ έχουν το καθένα ξεκάθαρο ταξικό πρόσημο.

Φτάνοντας στην ηγεσία του Περισσού, βλέπουμε ότι σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές της πρόσφατης ιστορίας, επιλέγει να μην πάρει θέση σε κανένα από τα δυο μπλόκ, ουσιαστικά δείχνοντας εμφατικά ότι επιθυμεί πολιτική σταθερότητα -δηλαδή καπιταλιστική βαρβαρότητα- και βοηθώντας αντικειμενικά το μαύρο μέτωπο του ΝΑΙ να επικρατήσει.

Το μεγαλύτερο, το πιο καλά οργανωμένο και στοιχισμένο κόμμα που αναφέρεται στην εργατική τάξη, έπρεπε να σηκώσει το γάντι του Δημοψηφίσματος και να μπει μπροστά, δίνοντας στο ΟΧΙ την παραπάνω ταξική χροιά.

Αντί να αξιοποιήσει το Δημοψήφισμα για να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ταξική πόλωση, αντί να παρέμβει αποφασιστικά δίνοντας αντικαπιταλιστικό χαρακτήρα στο ΟΧΙ και να μπολιάσει την ενστικτώδη αντίδραση της εργατικής τάξης με πιο ριζοσπαστικά αιτήματα, πέφτει στην τραγική επιλογή να αφήσει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, πετάει τη μπάλα στην εξέδρα και αποχωρεί.

Έτσι η ηγεσία του Περισσού κάνει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν διεκδικεί το ΟΧΙ του λαού για λογαριασμό του κομμουνιστικού κινήματος και παραιτείται από την πάλη για να το οικειοποιηθεί και αύριο να το αξιοποιήσει κατάλληλα.

Ποτέ η μάζα δεν κινείται με βάση μια κρυστάλλινη ταξική συνείδηση και προς μια ξεκάθαρη ταξική κατεύθυνση, πάντα κινείται εν μέσω αντιφάσεων και αυταπατών.
Διαφορετικά δεν θα υπήρχε η ανάγκη του επαναστατικού κόμματος, δε θα υπήρχε ο ρόλος και η αναγκαιότητα της πρωτοπορίας. Η δουλειά των κομμουνιστών είναι να μπουν μέσα στη μάζα όταν αυτή κινείται και λέει ΟΧΙ, και να λειτουργήσουν ως υπομόχλιο, σπρώχνοντας τη συνείδηση και τις εξελίξεις προς μια άλλη κατεύθυνση. Όχι να παραιτούνται και στέκονται στην άκρη καταγγέλλοντας τις μάζες για τις αυταπάτες που έχουν.

Σε ολόκληρη την ιστορία της πάλης των τάξεων, είναι σπάνιες οι στιγμές που έρχονται έτσι τα πράγματα που οι δυο αντίθετες τάξεις πετυχαίνουν τέτοιο βαθμό συσπείρωσης, συγκέντρωσης και στοίχισης. Σε ένα τέτοιο σκηνικό με προοπτικές όξυνσης της ταξικής αντιπαράθεσης, εάν απουσιάζουν οι κομμουνιστές δεν μπορούν πια να λέγονται κομμουνιστές.

Τελικά με αυτή την τακτική η ηγεσία του Περισσού σήμερα πετυχαίνει διπλό κακό:

Από τη μία, αφήνει ανενόχλητο το ΣΥΡΙΖΑ
να σφετεριστεί μόνος του το ΟΧΙ, και σε περίπτωση που αυτό επικρατήσει, του επιτρέπει αμαχητί να πάει και να το υποτάξει μέσα στο σφαγείο της Ε.Ε. Χαρίζει δηλαδή το ΟΧΙ στον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί και τα εργατικά στρώματα που θα το ψηφίσουν.

Και από την άλλη μεριά, η στάση αυτή του Περισσού αντικειμενικά ευνοεί το ΝΑΙ, διότι απλά στερεί δυνάμεις από το ΟΧΙ διακινδυνεύοντας την επικράτηση του μαύρου ΝΑΙ.

Στην ουσία δηλαδή, είναι η ίδια η στάση του Περισσού που βοηθάει να μετατραπούν οι δύο όψεις του Δημοψηφίσματος σε Σκύλλα και Χάρυβδη, ακριβώς με την παραίτησή της.

Αυτή την κρίσιμη ώρα, η κριτική απέναντι στην ηγεσία του Περισσού πρέπει να είναι αυστηρή, γιατί υπάρχει μεγάλο διακύβευμα.
Θεωρούμε ότι θα κάνουμε μεγάλη χάρη και θα δείξουμε επιείκεια άμα ισχυριστούμε ότι η ηγεσία του Περισσού απλά κάνει λάθος. Πρόκειται για συνειδητή επιλογή, πρόκειται για ξεκάθαρη απόδειξη του γραφειοκρατικού και αντεπαναστατικού ξεπεσμού της ηγεσίας, η οποία συμπαρασέρνει μαζί της και τη βάση του κόμματος.

Η συνειδητή αυτή αντιδραστική επιλογή, έχει την ερμηνεία της προφανώς στο ότι ο Περισσός επιδιώκει να κερδοσκοπήσει ψηφοθηρικά επάνω στο χρεοκοπημένο πολιτικό πρόταγμα του ΣΥΡΙΖΑ που λέει «ούτε ρήξη ούτε υποταγή». Και για να το καταφέρει αυτό πετιέται έξω από τη μάχη με σοβαρό κίνδυνό να επικρατήσει το αντιδραστικό και μαύρο ΝΑΙ που σημαίνει για τους εργαζόμενους αναζωπυρωμένη κόλαση.

Αποδεικνύει με τη στάση της ότι λειτουργεί ως μια γνήσια γραφειοκρατία και αντιμετωπίζει την εργατική τάξη ως παράπλευρη απώλεια μπροστά στις μικροκομματικές επιδιώξεις της.

Όλα δείχνουν ότι η επιλογή αυτή του Περισσού θα αποδοκιμαστεί αποφασιστικά στην κάλπη από τη βάση και τους φίλους του κόμματος, κάτι που θα φανεί αντικειμενικά, και η εκτίμησή μας είναι ότι θα επικρατήσει το ΟΧΙ. Ακόμα και έτσι όμως, την επόμενη μέρα οι ριζοσπαστικές δυνάμεις μέσα στο ταξικό μπλόκ του ΟΧΙ θα παραμένουν αποδυναμωμένες, με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να έχει τον πρώτο λόγο στη διαχείριση του αποτελέσματος.

Με αυτά τα δεδομένα, ας βγάλουν κάποιοι τα συμπεράσματά τους.

ΠΗΓΗ:
http://www.pandiera.gr/


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες