Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Αντέχει ή όχι ο Τσίπρας;

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 29, 2015 9:55 am    Θέμα δημοσίευσης: Αντέχει ή όχι ο Τσίπρας; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αντέχει ή όχι ο Τσίπρας;
Του Γιώργου Δελαστίκ



Οι Γερμανοί λυσσομανούν εναντίον των Ελλήνων.

Δεν τους αρκούν η επιδιωκόμενη από το Βερολίνο καθυπόταξη του ελληνικού πληθυσμού, η φτωχοποίηση και ο εξανδραποδισμός του.

Θέλουν να κατασπαράξουν και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να ανατρέψουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού προηγουμένως τους κατεξευτελίσουν ώστε η πραξικοπηματική απομάκρυνσή τους από την εξουσία να μην τους ηρωοποιήσει. Να φύγουν όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, εν μέσω περιφρόνησης και αδιαφορίας για την αντιδημοκρατική ανατροπή τους.


Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το έχει συνειδητοποιήσει αυτό, αν κρίνει κανείς από το κύριο άρθρο της «Αυγής» την Πέμπτη. Οι δανειστές θέλουν «να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα και να εγκαταστήσουν δική τους» ανέφερε το κύριο αυτό άρθρο της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ. «Ακόμη και συμφωνία στα μέτρα τους να επιτύγχαναν, χρειάζεται και η κυβέρνηση προθύμων να την εφαρμόσει κατά πως θέλουν» πρόσθετε.

Κτηνωδώς αντιλαϊκά είναι τα μέτρα που άρχισαν να απαιτούν οι Γερμανοί, μόλις διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα άρχισε να υποχωρεί. Αυτό που δεν έχουν συνειδητοποιήσει στην Αθήνα είναι ότι ο Τσίπρας θα ανατραπεί αν υποταχθεί στους γερμανικούς όρους, όχι αν αντισταθεί σε αυτούς!

ΦΠΑ 23% ζητούν οι Γερμανοί να επιβληθεί στην εστίαση στην Ελλάδα. Οταν στη Γαλλία ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία είναι 10%, στην Ιταλία 10%, στην Ισπανία 10%, στην Πορτογαλία 6%, στην Κύπρο 9%, στη Μάλτα 7%, στην Τουρκία 8%, δεν είναι παρανοϊκή η απαίτηση να πάει στο 23% στη δεινά χειμαζόμενη Ελλάδα; Οι Γερμανοί απαιτούν να πάει ο ΦΠΑ στο 23% και στην εστίαση. Μα στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία ο ΦΠΑ στην εστίαση είναι μόνο 10%!

Χώρες με πολύ ισχυρότερες οικονομίες από την ελληνική έχουν ΦΠΑ στην εστίαση 10% και από την ευρισκόμενη στο χείλος της χρεοκοπίας Ελλάδα απαιτούν ο ΦΠΑ να πάει στο... 23% υπονομεύοντας τον τουρισμό!

Λύσσαξαν οι Γερμανοί
και εναντίον των 2.656.007 Ελλήνων συνταξιούχων - τόσοι ήταν τον περασμένο μήνα βάσει των επίσημων στοιχείων.

Προφανώς η γερμανική ψυχή λαχταρά να πετούν οι Ελληνες τους γέροντες στον Καιάδα αντί να τους δίνουμε συντάξεις.

Πόσα παίρνουν αυτοί οι συνταξιούχοι και τους έχουν βάλει στόχο οι Γερμανοί; Η μέση κύρια σύνταξη γήρατος στη χώρα μας ανέρχεται σε 665,36 ευρώ και η μέση επικουρική σύνταξη ήταν τον Μάιο 168,47 ευρώ! Το 30% των Ελλήνων συνταξιούχων μάλιστα παίρνει κύρια σύνταξη γήρατος 367 ευρώ κατά μέσον όρο! Τι ακριβώς ζήλεψαν από αυτά τα γλίσχρα εισοδήματα οι Γερμαναράδες;

Παρασκευή βράδυ ήταν το αργότερο που έπρεπε να παραδοθεί το άρθρο αυτό. Αγνοούμε έτσι τι έγινε χθες στην Ευρωομάδα. Δεν γνωρίζουμε έτσι αν η ελληνική κυβέρνηση υπέκυψε στους απαράδεκτους γερμανικούς όρους ή αν αντιστάθηκε. Αν δηλαδή όντως απέβη καθοριστική και αποφασιστική η συνεδρίαση αυτή, όπως ήθελε η Μέρκελ «πριν ανοίξουν οι αγορές της Δευτέρας».

Περιθώρια αντίστασης είχε ευρύτατα η ελληνική κυβέρνηση. Η μη εξόφληση των δόσεων του 1,6 δισεκατομμυρίου ευρώ στο ΔΝΤ την Τρίτη 30 Ιουνίου, των 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου και των 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου κατά κανέναν τρόπο δεν σηματοδοτούν χρεοκοπία της Ελλάδας, ούτε «πιστωτικό γεγονός»! Το παραδέχτηκε δημόσια ακόμα και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις την Πέμπτη!

ΠΗΓΗ:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=64209665


_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 29, 2015 10:26 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Σαμαράς καλεί σε πραξικόπημα και Ευρωμαϊντάν
Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ


Αυτό το μεγαλοφυές σκίτσο ο Στάθης το εμπνεύστηκε
το 2004 από το Σαρόν, αλλά ταιριάζει σήμερα για κάθε
έπαρχο του 4ου Ράιχ…


1. Πόλωση με ολοένα και πιο έντονα ταξικά χαρακτηριστικά.

2. H Αριστερά και το αντιφασιστικό κίνημα σε θέση μάχης, όχι για μια εβδομάδα αλλά για ολόκληρη περίοδο.

3. Το λαϊκό κίνημα να εμποδίσει το light Μαϊντάν στο Σύνταγμα.


Ο παρακοιμώμενος του Βορίδη,
ο συναγωνιστής του Άδωνι και του υιού Πλεύρη στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή κάλεσε σε Ευρωμαϊντάν.

Αρχικά χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ως πραξικόπημα, τόσο στην ομιλία του όσο και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στον ΠτΔ, δίνοντάς με αυτό τον τρόπο την ιδεολογική κάλυψη σε επίδοξους Νμίτρο Γιάρος, με γραβάτα ή όχι, και σε οποιαδήποτε ενέργεια θα αναφέρεται στην «εθνική κόκκινη γραμμή» της παραμονής της χώρας στη «καρδιά της Ευρώπης».

Όμως ο χαρακτηρισμός «πραξικόπημα» δεν είναι το μοναδικό σημείο που λειτουργεί ως παραίνεση σε οποιουδήποτε τύπου ενέργειες.

Το πιο επικίνδυνο είναι η άμεση, τρομοκρατική, αναφορά του στον εμφύλιο πόλεμο της Ουκρανίας.


«...σήμερα υπάρχουν λαοί που αγωνιούν κι αγωνίζονται και κάνουνε μάχες(!!!) για να μπουν μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«..κάνουνε μάχες..» για να μπούνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθεστώτα Φρανκεστάϊν όπως του Κιέβου, καθεστώτα με φασιστικά αλλά και νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά, καθεστώτα που αφού πραξικοπηματικά κατέλαβαν την εξουσία έχουν βυθίσει μια ολόκληρη χώρα στον εμφύλιο, στο θάνατο, τη φτώχεια, στο όνομα της δικής τους «κόκκινης εθνικής γραμμής»,
που συμπτωματικά ταυτίζεται με αυτή του κ.Σαμαρά.

Η αριστερά δεν πρέπει να υποτιμήσει το παράγοντα «δρόμος» την περίοδο που ανοίγεται μπροστά της κι που σίγουρα δεν τελειώνει (αλλά μάλλον αρχίζει) με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Δεν πρέπει να σταθεί στην εικόνα που είχαν οι πρώτες φιλοευρωπαϊκές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα. Οι συγκεντρώσεις των selfie και των θαμώνων της πλατείας Κολωνακίου.

Για δεκαετίες ένας ολόκληρος λαός ανατράφηκε με το δόγμα «ανήκωμεν εις την Δύση». Για 35 χρόνια η Ε.Ε. θεωρείται το κοινό μας σπίτι και για 15 χρόνια το ευρώ το νόμισμα του «τέλους της ιστορίας» (μας).

Η εκστρατεία φόβου που έχει εξαπολυθεί, μια εκστρατεία που ανάλογή της δεν έχει προϋπάρξει σε χώρα της Δύσης, σιγά σιγά θα αποδίδει καρπούς και σε επίπεδο δράσης-αντίδρασης.

Στρώματα,
όπου το ιδεολογικό (αντικομμουνισμός) θα ταυτίζεται με τον φιλοευρωπαϊσμό/φιλοδυτικό ή το αντίθετο, στρώματα που έχουν υλικούς δεσμούς με την «ευρωπαϊκή ιδέα» ή στρώματα που ο φόβος θα λειτουργήσει ως ισχυρό αναβολικό καθώς θα υποδαυλίζεται από τα media του τρόμου, με την ιδεολογική κάλυψη του «πραξικοπήματος» και του «εθνικού μονόδρομου», είναι πιθανό να αποτελέσουν το κορμό ενός «Μαϊντάν» -έστω και light- και ισχυρό και κρίσιμο μέσο πίεσης.

Η αριστερά δεν πρέπει να επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο. Τα όσα έγιναν στην Ουκρανία είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς μπορεί να εξελιχθεί η υποτίμηση του αντιπάλου.


Η αριστερά θα πρέπει να κυριαρχήσει άμεσα στο δρόμο. Με τον όγκο της, τη δυναμική της, την οργάνωσή της, την αποφασιστική και συγκρουσιακή της στάση, όπου και εάν χρειαστεί.

Με ανοιχτές, παλλαϊκές επιτροπές Ρήξης στις γειτονιές, αλλά και –κυρίως- στο Σύνταγμα, όπου το ζήτημα δεν θα είναι η «ηγεμονία» στο κίνημα αλλά η «ηγεμονία» απέναντι στον αντίπαλο.

Από Δευτέρα η σύγκρουση δεν θα είναι απλά «πόλεμος χαρακωμάτων». Τράπεζες, media, κόμματα και «φιλοευρωπαϊκού» τύπου αγανακτισμένοι θα περάσουν στη κλιμάκωση.

[b]Μια μεγάλη περίοδος και μια μεγάλη ευκαιρία… μόλις ξεκίνησε.
[/b]

ΠΗΓΗ:
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=21075:zafeiris-samaras&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 29, 2015 5:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Λόγια και Σκέψεις:
http://logiakaiskepseis.blogspot.gr/2015/06/blog-post_29.html


Ο Προδομένος Κος Γιούνγκερ.. Χικ!!




«Αισθάνομαι προδομένος γιατί δεν αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειές μου. Προσπάθησα... Ακούμε αναφορές για τελεσίγραφα, για εκβιασμούς, ποιος όμως είναι μπλεγμένος σε αυτό, από πού έρχονται οι εκβιασμοί; Από την ελληνική κυβέρνηση. Εμείς δεν εκβιάσαμε κανέναν! Οι Έλληνες μας εκβίασαν!.. Η συμπεριφορά της Αθήνας είναι ανάξια του μεγάλου ελληνικού έθνους»

Αυτά λέει ο μέγας Γιούνγκερ σε διάγγελμα προς ιθαγενείς.

Τα χαϊμαλιά και τα καθρεφτάκια δεν θα τα μοιράσει διότι είναι πικραμένος και προδομένος μαζί.

Και σας τα έλεγα από χθες ότι οι φίλοι εταίροι είναι βαθιά πληγωμένοι.

Προδόσαμε όλους αυτούς
που τα τελευταία πέντε τουλάχιστον χρόνια, έχουν χώσει βαθιά τα χέρια τους στις τσέπες μας, στα πορτοφόλια μας, στα δημόσια ταμεία μας!!!

Ψυχραιμία Κύριε Γιούνγκερ μας, είναι πικρό το ποτό της προδοσίας αλλά τι να κάνουμε! Έτσι είμαστε εμείς οι Έλληνες....αντέχουμε αντέχουμε και μετά ...άντε γεια!!!!

Πάντως μην σκας, σε περιμένει η κυρά Μέρκελ κάπου στα γερμανικά ξενοδοχεία της τουρκίας για το ουζάκι της παρηγοριάς...Σαν το Ελληνικό δεν είναι αλλά δεν νομίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά. Και με μέτρο ε;; Έχεις να σώσεις και άλλους ιθαγενείς!!!!

ΡΕΣΑΛΤΟ:
Ο ασύστολος και θρασύτατος Γιούνγκερ έχει πάρει σοβαρά το ρόλο του: Αυτόν του ανώτατου αρμοστή του 4ου Ράιχ.
Ανοίξτε εδώ:
http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2015/06/blog-post_77.html

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες