Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Τι πρέπει να γίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ;

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Φιλύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 26, 2015 9:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Τι πρέπει να γίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όλο και περισσότερο διαφαίνεται (πιο σωστά: Γίνεται ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ) πως η αληθινή πρόθεση του Δ.Ν.Τ. και των Υπερατλαντικών Πατρώνων δεν ήταν ποτέ η συμφωνία, αλλά απεναντίας το ναυάγιο και η ρήξη, ίσως δε και η αποχώρηση της Ελλάδας από το ΕΥΡΩ παράλληλα με τον κλονισμό του τελευταίου.

"Τότε προς τι όλες αυτές οι διαπραγματεύσεις;", θα ρωτήσει κανείς; Ακριβώς για να οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ στο οποίο τον οδήγησαν οι Τσίπρας, Βαρουφάκης & CIA. Ακριβώς για να ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ. Να ΦΤΥΣΕΙ κάθε τι το (έστω και εξ αποστάσεως) ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΝΕΣ υπήρχε στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και στις όποιες άλλες "δηλώσεις"/"υποσχέσεις" του. Ο στόχος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να "υπογράψει ΔΗΛΩΣΗ". Την "παλιά καλή" ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ, τόσο φρικτά γνωστή από την περίοδο της ήττας της Αριστεράς (χωρίς εισαγωγικά τότε ακόμα) στον Εμφύλιο: "Αποκηρύσσω μετά βδελυγμίας τον Κομμουνισμόν και τα εγκλήματα αυτού..." Μια δήλωση η υπογραφή της οποίας γινόταν τότε απαιτητή με εξορία, ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια, ακόμα και εκτελεστικό απόσπασμα για όσους την αρνούνταν έως το τέλος.

Μόνον που τότε η δήλωση γινόταν απαιτητή από μεμονωμένα άτομα. Σήμερα απαιτήθηκε από μια ολόκληρη παράταξη συλλογικά, και, κατ' επέκταση, από έναν ολόκληρο Λαό ο οποίος ψήφισε αυτήν την (οικτρή και νεκροζώντανη, έστω) παράταξη, προκειμένου να ορθώσει το ανάστημά του στην νεοφασιστική κατοχή του 4ου Ράιχ ποε έχει επιβληθεί στην χώρα του και στις άλλες χώρες. η "πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα" έπρεπε να οδηγηθεί σε ΗΘΙΚΗ ΚΑΤΑΡΑΚΩΣΗ και ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ, αποδεχόμενη μνημονιακά μέτρα ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από αυτά που απαιτούνταν από τους ανοιχτούς Σαμαροβενιζελικούς δοσίλογους.

Και ο Τσίπρας παρέσχε απλόχερα την υπογραφή του (και την κ...τρυπίδα του!) στην μεθόδευση αυτήν του 4ου Ράιχ. Όποιες και αν είναι οι εξελίξεις από εδώ και πέρα, ο Ελληνικός Λαός γνωρίζει ότι δεν έχει να περιμένει τίποτα από την παρούσα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, και, κατά πάσα πιθανότητα, από ΟΛΟΝ τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και αν υπάρχουν οι όποιες "αριστερές κορώνες" (καμία από τις οποίες δεν λέει την αλήθεια για το ΕΥΡΩ και την Ε.Ε.: Για το πόσο ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ θα είναι στην πραγματικότητα η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ από τον "λάκκο" αυτόν "των λεόντων". Αυτό που ακούμε - στην καλύτερη περίπτωση - είναι πως "Είμαστε μεν έτοιμοι να επιβιώσομε και εκτός ΕΥΡΩ, ωστόσο η παραμονή σε αυτό θα ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!"

Οι φωνές ωστόσο για ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ (για το "ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ") πληθαίνουν ραγδαία. Το διαδίκτυο ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ από παρόμοιες δημοσιεύσεις. ΠΟΙΑ είναι, στην φάση αυτήν, η ενδεδειγμένη στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ; Είναι ώρα να ειπωθεί το "Κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ!"; Πρέπει να τεθεί, απλά, θέμα απομάκρυνσης των Τσίπρα, Βαρουφάκη, και όσων άλλων πήραν ενεργό μέρος στον εξευτελισμό αυτόν των προσδοκιών εκείνων που τους ψήφισαν; Κάτι άλλο; Θα είχε ενδιαφέρον να ακουστούν απόψεις πάνω στο ζήτημα αυτό.
Επιστροφή στην κορυφή
Φιλύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 27, 2015 12:48 am    Θέμα δημοσίευσης: Το πραγματικο ερώτημα: "Ναι ή Όχι στην Ε.Ε.;" Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όταν έγραφα τις παραπάνω γραμμές δεν φανταζόμουν καν πως θα προκήρυσόταν δημοψήφισμα. Πίστευα πως η πιθανότερη εξέλιξη θα ήταν εκλογές ΜΕ ΛΙΣΤΑ, ώστε πρόσωπα όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου να οδηγηθούν στο περιθώριο.

Η άποψή μου για τον Τσίπρα και τα πεπραγμένα του παραμένει η ίδια ακριβώς. Ωστόσο, η προκήρυξη δημοψηφίσματος είναι ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ 4ου ΡΑΪΧ, ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. Για πρώτη φορά ο Ελληνικός Λαός θα έχει την δυνατότητα ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΨΕΙ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ: Ότι τους θεωρεί ΘΑΝΑΣΙΜΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ, και ότι τους αντιμετωπίζει σαν τέτοιους. Το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι (όσο και αν το μασκαρεύουν αδέξια): "Ναι ή Όχι στην Ε.Ε." Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Τσίπρα επικεφαλής, προχωρεί σε τέτοια κίνηση, στην δεδομένη στιγμή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ. Κριτικά, σε επιφυλακή για τις κάθε είδους "μπαγαποντιές" που ΣΙΓΟΥΡΑ στήνονται, πάντως όμως πρέπει να στηριχθεί, προς το παρόν. Ώσπου τα ωφέλη της ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ αυτής κατά της Ε.Ε. (διότι γα τέτοια πρόκειται, είτε τους αρέσει είτε οχι) να αντληθούν έως την τελευταία σταγόνα.

Ήδη εντοπίζω δύο θετικά σημεία στην στάση της κυβέρνησης:

1) Ο ίδιος ο Τσίπρας, και αρκετοί από τους υπουργούς πήραν σκληρή θέση υπέρ του "ΟΧΙ".

2) Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί σε μια εβδομάδα. Αυτό ίσως αποτελεί πρόνοια ώστε ο Λαός να μην αποκαρδιωθεί από ενδεχόμενη διακοή της ρευστρότητας στις τράπεζες και κλείσιομο των A.T.M.

Κάτι ακόμα...Αναρωτιέμαι: Για πόσο ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ είναι έτοιμο το ΚΚΕ; Άραγε θα ψηφίσει κανένα "ΠΑΡΟΝ", όταν το δημοψήφισμα τεθεί στην ολομέλεια της Βουλής; Θα πρέπει να στηθεί κόσμος έξω από την Βουλή και να τους πετάξει, όχι γιαούρτια, αλλά ΣΑΠΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ!
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες