Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ομπάμα: Ο..."από μηχανής θεός";

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Φιλύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 02, 2015 6:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ομπάμα: Ο..."από μηχανής θεός"; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στήριξη Ομπαμα στην Αθήνα: Ανάπτυξη, όχι άλλη λιτότητα

Ουάσινγκτον
Δήλωση στήριξης στην Ελλάδα έρχεται διά στόματος του Μπαράκ Ομπάμα εν μέσω των ευρωπαϊκών επαφών της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν μπορείς να συνεχίσεις να πιέζεις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στο δίκτυο CNN επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα αλλά όχι με συνθήκες λιτότητας, αλλά ανάπτυξης.

Παράλληλα, ο Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να στείλει υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ στην Αθήνα, όπως μετέδωσε το Mega.

«Αυτό που είναι αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις να πιέζεις χώρες που βρίσκονται σε υφεση. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης, προκειμένου αυτές οι χώρες να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, να μειώσουν κάποια από τα ελλείμματά τους» απαντά ο Μπαράκ Ομπάμα στην ερώτηση του δημοσιογράφου Φαρίντ Ζακάρια «εάν συμφωνεί με τη δήλωση του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας ότι η λιτότητα δεν έφερε αποτέλεσμα».

Ο Μπαράκ Ομπάμα επισήμανε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η οικονομία της Ελλάδας είχε επιτακτική ανάγκη μεταρρυθμίσεων -«η συλλογή των φόρων στην Ελλάδα ήταν διάσημα τραγική» ανέφερε.

«Νομίζω ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά, έπρεπε να δρομολογήσουν μια σειρά από αλλαγές. Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αυτές οι αλλαγές εάν το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών έχει πέσει κατά 25%, αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ούτε η ελληνική κοινωνία ούτε το πολιτικό σύστημα» σημείωσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι ελπίζει να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, και υπογράμμισε ότι αυτό θα απαιτούσε συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές.
(Σαφής απαίτηση για ΥΠΟΤΑΓΗ της Ε.Ε. στις Η.Π.Α., σημείωση δική μας.)

«Όταν η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ενέσκηψε πριν από μερικά χρόνια, εμείς είχαμε ενεργό ρόλο στην προσπάθεια αντιμετώπισης της. Νομίζω ότι αναγνωρίζει η Γερμανία και άλλοι ότι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, από το να βρεθεί έξω από αυτή. Είναι μία κατάσταση που στις αγορές δεν αρέσει» ανέφερε.

Για την ανάπτυξη στην Ευρώπη σημείωσε πως η δημοσιονομική πειθαρχία είναι σημαντική, οι διαρθρωτικές μεταρρύθμισες είναι απαραίτητες σε πολλές χώρες, αλλά αυτό που μας δίδαξε η αμερικανική εμπειρία είναι πως ο καλύτερος τρόπος να μειώσεις τα ελλείμματα είναι να αποκαταστήσεις τη δημοσιονομική σταθερότητα, να αναπτυχθείς. «Όταν έχεις μία οικονομία σε ελεύθερη πτώση πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης και όχι απλώς να γίνονται προσπάθειες πίεσης ενός πληθυσμού που δεινοπαθεί ολοένα και περισσότερο» κατέληξε.


ΣΕ ΤΙ αποσκοπούν τα ανωτέρω;

Μήπως επαληθεύεται η πρόβλεψη ότι οι Η.Π.Α. επιθυμούν - προς το παρόν τουλαχιστον - τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, προκειμένου να κλονίσουν το ΕΥΡΩ (οι δηλώσεις Ομπάμα έρχοναται ως "χτύπημα κάτω από την ζώνη" κατα της Μέρκελ και των εγκεφάλων της Ευρωζώνης αμέσως μετά το διήμερο όργιο απειλών προς την νέα ελληνική κυβέρνηση) τουλάχιστον έως ότου ψηφιστεί ο νέος αμερικανικός προϋπολογισμός και βολευτεί και για εφέτος, όπως - όπως, ο δημόσιος τομέα της ένωσης;

Μήπως οι Η.Π.Α. ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΑΝ προ της (αόριστα, έστω) διαφαινομένης σύμπραξης Ελλάδας - Ρωσσίας στο θέμα του αγωγού, καθώς και την φανερά διογκούμενη Λαϊκή Αγανάκτηση και Εξέγερση ανά την Ελλάδα και Ευρώπη, σε συνδυασμό, οπωσδήποτε, με τις εξελίξεις στις αραβικές χώρες και τηνη Ουκρανία, και σπεύδουν να ΒΡΥΚΟΛΑΚΙΑΣΟΥΝ τα "σχέδια Μάρσαλ" (Ποιό σωστά: Να ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΗΣΟΥΝ τον καιρό που είχαν την δυνατοτητα να τα εφαρμόζουν);

Κάτι άλλο (ποιό);
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες