Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΤΙΠΟΤΑ δεν τους σώζει...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 10, 2014 6:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΤΙΠΟΤΑ δεν τους σώζει... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΤΙΠΟΤΑ δεν τους σώζει...



Είναι να γελά κανείς με τους επιθανάτιους σπασμούς των καταγέλαστων ανδρεικέλων.

Μηχανεύονται ποικίλες αλχημείες για να νοθεύσουν το συντριβή τους και σε εκλογικό επίπεδο: Σε κοινωνικό είναι αφανισμένοι γι αυτό δεν μπορούν ούτε να ξεμυτίσουν σε ανοικτό χώρο…

Το πρώτο τέχνασμα ήταν η μετατόπιση των ευρωεκλογών τη δεύτερη Κυριακή των Νομαρχιακών-Δημοτικών. Ποντάρουν ότι δεν θα προσέλθει στις κάλπες ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος που θα τους μαύριζε στο …ξύλο: εκλογικά και κυριολεκτικά…


Το δεύτερο τέχνασμα: Καθιερώνουν το σταυρό και στις ευρωεκλογές για να κινητοποιήσουν και να συσπειρώσουν τα εναπομείναντα πρόβατα των κομματικών μαντριών…

Τα κατοχικά ανδρείκελα θα παίξουν τα ρέστα τους…


Μέσα στον πανικό όχι απλώς της πτώσης τους, αλλά της ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ τους,
χάνουν κάθε ίχνος πολιτικής σκέψης, καταλαμβάνονται από το ΑΜΟΚ της βλακείας. Δεν μπορούν να αντιληφτούν ότι με τεχνητά μέσα και με εκλογικές μανούβρες δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους «νόμους» της Πολιτικής…

Αυτοί οι «νόμοι» τους έχουν καταδικάσει τελεσίδικα και χωρίς επιστροφή: ΤΙΠΟΤΕ δεν μπορεί να αναχαιτίσει τον παταγώδη καταποντισμό τους…

Ο ΚΑΤΑΠΟΝΤΣΙΜΟΣ των δωσίλογων κυβερνητικών ανδρεικέλων έχει πάρει τις διαστάσεις ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ρεύματος, λαϊκού χειμάρρου…

Αν αυτός ο κοινωνικός χείμαρρος δεν έχει ακόμα κατακλύσει τα πάντα και δεν έχει ξεχυθεί στους δρόμους, αυτό οφείλεται στα φράγματα που έχουν στήσει τα κόμματα της «αριστεράς», στην εκλογική εμπορία αυτών των κομμάτων: Στις εκλογικές βαλβίδες ΑΠΑΤΗΣ…

Το εκρηκτικό αυτό κοινωνικό ρεύμα εναντίον της κυβέρνησης μπορεί ακόμα να μην έχει γίνει ΠΟΛΙΤΙΚΟ ρεύμα, λόγω ανυπαρξίας του επαναστατικού πόλου, αλλά ΥΠΑΡΧΕΙ και θα αποτυπωθεί, έστω στρεβλά, και στα εκλογικά αποτελέσματα. Είναι τόσο ισχυρή η λαϊκή ΟΡΓΗ που δεν αναχαιτίζεται ούτε με τα εκλογικά αναχώματα και «κόλπα»…

Αυτό το γνωρίζουν
τα επιτελεία των «νταβάδων» (διεθνών και ντόπιων). Το γνωρίζουν και οι μελλοθάνατοι: Σαμαράς, Βενιζέλος και CIA…

Γι αυτό θα ζήσουμε ασύλληπτα επεισόδια προεκλογικής παράνοιας: Μαύρης προπαγάνδας, τρομοκρατικών παιχνιδιών, ασύστολου ψεύδους, «πρωτογενών πλεονασμάτων», μεγάλων υποσχέσεων, σκανδαλοθηρικής υστερίας. ηλιθιότητας κ.λπ.



ΟΛΟΙ οι οχετοί θα ανοίξουν…

ΟΧΕΤΟΙ που θα διογκώσουν ακόμα περισσότερο τη λαϊκή ΟΡΓΗ και ΑΗΔΙΑ…


Αυτή οργή και αηδία δεν πρέπει να γίνει σύμμαχος της κυβέρνησης και του καθεστώτος που τη διογκώνουν και την πυροδοτούν: Δεν πρέπει να εκφραστεί με ΑΠΟΧΗ.

Οι διπλές αυτές εκλογές και κυρίως οι ευρω-εκλογές πρέπει να αποτυπώσουν και εκλογικά αυτό που υπάρχει κοινωνικά: Τον ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ καταποντισμό της κυβέρνησης του 4ου Ράιχ, τον τελεσίδικο ΘΑΝΑΤΟ των ανδρεικέλων, το ΘΑΝΑΤΟ των αρχι- δωσίλογων: Σαμαρά- Βενιζέλου.

ΦΥΣΙΚΑ χωρίς αυταπάτες: Καμία λύση δεν θα δοθεί, μέσω της εκλογικής ΑΠΑΤΗΣ.

ΟΣΟ δεν υπάρχει αγωνιστικό και αυτό-οργανωμένο λαϊκό ΚΙΝΗΜΑ μην περιμένουμε λύσεις για το λαό.

Ωστόσο για να γεννηθούν οι προϋποθέσεις για την πυροδότηση λαϊκών κινημάτων πρέπει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ να γκρεμιστεί αυτή η κυβέρνηση. Πρέπει να εκφραστεί εκλογικά αυτό που υπάρχει κοινωνικά: Αυτό ανοίγει κάποια παράθυρα ανασυγκρότησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Παράθυρα και όχι πόρτες. Για να ανοίξουν και οι πόρτες πρέπει να ξεπεράσουμε και τα «αριστερά» παπούτσια του καθεστώτος: ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Και εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε μια άλλη τραγωδία. Για να ξεπεραστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για να τιναχτεί στον αέρα, αυτό, σήμερα, προϋποθέτει να γίνει κυβέρνηση: Αυτό είναι το τραγικό της Ιστορίας…

Ο Θάνατος του ΣΥΡΙΖΑ περνάει μέσα από την κυβερνητική του άνοδο: και μάλιστα ο γρήγορος, ακαριαίος, θα λέγαμε θάνατος…


Το αντίθετο συμβαίνει με το ΚΚΕ: ο θάνατος αυτού του άλλου «εμποδίου» (για την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος) περνάει ΚΑΙ μέσα από την εκλογική του συντριβή…

Ο συντριπτικός, όμως, καταποντισμός αυτής της κυβέρνησης αποτελεί την προϋπόθεση κάθε άλλης προϋπόθεσης…

Θα επανέλθουμε πιο συγκεκριμένα μέσα στην περίοδο της προεκλογικής φρίκης που άνοιξε…

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 10, 2014 7:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΡΕΣΑΛΤΟ: Φωτιές θα κάψουν όλα τα φράγματα και διόδια: Και της σκέψης μας…

ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΨΑΝΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ;
Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ*



[b]Ο εμπρησμός των διοδίων της Μαλακάσας από κατοίκους της περιοχής, που ουσιαστικά μετατρέπονται σε κατοίκους ενός ιδιότυπου χωρο-οικονομικού apartheid, γίνεται μετά την απόφαση κυβέρνησης και εργολαβικών κοινοπραξιών να επιβληθούν νέες αυξήσεις έως 60% στις τιμές των διοδίων και να «προσθέσουν» νέους μετωπικούς και πλευρικούς σταθμούς.
[/b]
Οι κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τα έργα και οι τράπεζες (από τη γαλλική Vinci και τη γερμανική Hochtief μέχρι την ΕΛΛΑΚΤΩΡ) προβάλλουν ως άλλοθι για την κατάρρευση των οδικών αξόνων τη μείωση κατά 50% στην κυκλοφορία λόγω κρίσης. Με συνολικό προϋπολογισμό 7 δισ. ευρώ για τους τέσσερις αυτοκινητόδρομους, οι (ευρωπαίοι και ιθαγενείς) εργολάβοι έχουν ως σήμερα εισπράξει πάνω από 1,5 δισ. από τα διόδια, ενώ θα συνεχίσουν να εισπράττουν ως το 2041, αφού η διάρκεια των συμβάσεων επεκτάθηκε από τα 30 στα 33 χρόνια.

Όμως υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια:

Πριν από τη διακοπή των έργων είχαν πάρει, με βάση τις αρχικές συμβάσεις του 2007, σημαντικό μέρος της δημόσιας συμμετοχής, παρόλο που τα έργα ήταν εκτός χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης. Από πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών προκύπτουν τα εξής στοιχεία ως προς τη συμμετοχή του Δημοσίου:

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ. Από το σύνολο των 607,6 εκατ. ευρώ της συμβολής του Δημοσίου είχαν ήδη καταβληθεί τα 242 εκατ. ενώ τα έργα έχουν υλοποιηθεί μόλις κατά 29%.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ. Το κόστος των κατασκευασμένων έργων ανέρχεται στα 354,2 εκατ. ευρώ, ενώ η κοινοπραξία έχει εισπράξει 220,5 εκατ. από το δημόσιο, εκτός από τα 441 εκατ. από τα διόδια. Έχει υλοποιήσει μόλις το 31% των έργων.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ. Στο συγκεκριμένο έργο είχε δοθεί από το 2009 πρόσθετο κονδύλι 169 εκατ. ευρώ ανεβάζοντας τη συνολική κρατική ενίσχυση στα 296,4 εκατ. ευρώ.

Τον Δεκέμβριο είχε κατατεθεί στη Βουλή η συμφωνία Χρυσοχοϊδη για την τροποποίηση των τεσσάρων συμβάσεων παραχώρησης των κεντρικών οδικών, συμφωνία που παρουσιάστηκε ως απαραίτητη για να «ξεπαγώσουν» τα έργα που είχαν σταματήσει εδώ και τρία χρόνια.

Με την συμφωνία αυτή μετατράπηκαν οι υποχρεώσεις των εργολάβων, των παραχωρησιούχων και των τραπεζών σε ξεκάθαρη κρατική ενίσχυση! Το Δημόσιο θα πρέπει να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό των έργων (ύψους 1,14 δισ. ευρώ )αυξάνοντας τη χρηματοδοτική του συμβολή, ενώ από τις συμβάσεις αφαιρούνται από τα έργα 280 χιλιόμετρα οδοστρώματος!

Το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων που θα δοθούν στους εργολάβους και τους παραχωρησιούχους ανέρχεται σε επιπλέον 574 εκατομμύρια ευρώ και πρέπει να προστεθεί στα, συνολικά πάνω από, 3 δισ. ευρώ που έχουν δοθεί μέχρι τώρα.

Στην συμφωνία περιλαμβάνεται και πρόσθετη πρόβλεψη ότι το Δημόσιο δεσμεύεται πώς θα ενισχύσει τα έργα κατά την περίοδο της λειτουργίας τους μέσω των εσόδων που αυτό δικαιούται, μέσω δηλαδή μηχανισμού «ανακύκλωσης εσόδων».

Το Δημόσιο δεν θα εισπράξει τα έσοδα που δικαιούται, αν δεν καλυφθούν πρώτα οι δαπάνες λειτουργίας, τα έξοδα των δανειακών συμβάσεων και το προβλεπόμενο κέρδος των παραχωρησιούχων!

Σύμφωνα με την εισήγηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η απώλεια εσόδων του κράτους μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 9 δισ. ευρώ!


Ουσιαστικά επαναλαμβάνεται ότι έχει συμβεί και με την Αττική Οδό. Η Αττική Οδός θα έπρεπε να είχε ήδη παραδοθεί στο Δημόσιο από τους ιδιώτες μεγαλοεργολάβους με βάση αυτή τη σύμβαση.

Η σύμβαση παραχώρησης, που υπογράφηκε το 1996 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, προβλέπει ότι η εκμετάλλευση από τους εργολάβους μπορεί να διαρκέσει από 18 έως 23 χρόνια (δηλαδή από το 2019 έως το 2024).

Ωστόσο, υπήρχε ρήτρα με βάση την οποία μπορεί να παραδοθεί και νωρίτερα στο Δημόσιο, εφόσον έχει γίνει η αποπληρωμή των δανείων και η επιστροφή των ιδίων κεφαλαίων (των κεφαλαίων δηλαδή που υποτίθεται έβαλαν οι ίδιοι στο έργο) με μια ελάχιστη απόδοση 11,6%.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το έργο κόστισε 1,3 δισ. ευρώ, από τα οποία το 32% (420 εκατ. ευρώ) κατέβαλε το Δημόσιο. Γύρω στα 675 εκατ. ευρώ ήταν τα δάνεια που σύναψαν οι εργολάβοι με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Περίπου 175 εκατ. ευρώ ήταν η ίδια συμμετοχή των εργολάβων στο έργο και για να το εγκαταλείψουν θα έπρεπε να τους επιστραφούν με μια απόδοση 11,6%, δηλαδή να πάρουν 20,30 εκατ. ευρώ παραπάνω.

Τα συνολικά έσοδα μέχρι τώρα έχουν ξεπεράσει όχι μόνο το ύψος των δανείων και των ιδίων κεφαλαίων, αλλά και το συνολικό κόστος του έργου! Όμως το έργο δεν επιστρέφει.

Οι μεγαλοεργολάβοι της Αττικής Οδού, εκτός από την εταιρεία «Αττική Οδός ΑΕ», έχουν φτιάξει άλλες τρεις εταιρείες : την «Αττικές Διαδρομές ΑΕ» , την «Αττικές Τηλεπικοινωνίες ΑΕ» και την «Αττικοί Σταθμοί ΑΕ».

Τα κέρδη όλων αυτών των εταιρειών(που υπερβαίνουν κατά πολύ τα 20,3 εκ. της ρήτρας επιστροφής) παρότι μοιράζονται ως μερίσματα στους μεγαλοεργολάβους δε συνυπολογίζονται στο 11,6% της απόδοσης των ιδίων κεφαλαίων, επειδή υπολογίζονται ως… «έξοδα λειτουργίας» της «Αττική Οδός ΑΕ»!

Έτσι με αυτό τον «τρόπο» παρατείνεται η σύμβαση, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Και μια άλλη μικρή λεπτομέρεια. Η Αττική Οδός αναφέρεται ότι έχει υπερκοστολογηθεί τουλάχιστον τρείς φορές. Κατασκευάστηκε δηλαδή αποκλειστικά με τη συμμετοχή του Ελληνικού δημόσιου, δηλαδή μόνο με τα έσοδα από τη φορολόγηση των εργαζομένων.

Τελικά η μόνη ρήτρα είναι η ρήτρα διάσωσης των «μεγαλοεργολάβων» (ελληνικών και ευρωπαϊκών επιχειρηματικών ομίλων), η οποία , στην ελληνική της εκδοχή, είναι ρήτρα διάσωσης και των κυρίαρχων ΜΜΕ.

Χωρίς τον διασωθέντα Μπόμπολα το ΜEGA, με χρέη 190 εκατ. ευρώ και 20 εκατ. ευρώ ζημιές ανά οικονομικό έτος, δεν θα μπορούσε να συνεχίζει να πληροφορεί τον ελληνικό λαό.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα βλέπεις την Όλγα, τον Παύλο και τον Κώστα να καταδικάζουν, με 60% παραπάνω πάθος από την προηγούμενη, τη βία των βαρβάρων μην αναρωτηθείς γιατί… Τώρα ξέρεις!

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014


ΠΗΓΗ:
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15228:zafeiris-diodia&catid=71:dr-kinitopoiisis&Itemid=278


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 11, 2014 12:09 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το παλιατζίδικο του ΠΑΣΟΚ



Αυτή η φωτογραφία τα λέει όλα: Τα εναπομείναντα λείψανα του πασοκικού δωσιλογισμού έχουν ήδη πεταχτεί στα σκουπίδια της ιστορίας…

Βεβαίως αυτά τα παράσιτα, τα περισσότερα, δεν θέλουν να διακρίνουν τον τελεσίδικο θάνατό τους. Το μυαλό τους είναι τόσο χαλασμένο που εξακολουθούν να πιστεύουν στα θαύματα, παρά το γεγονός ότι δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν…


Βλέπετε όλα αυτά τα πολιτικά μορμολύκεια είχανε κολλήσει σαν βδέλλες, επί δεκαετίες, πάνω στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας και μολύνθηκαν με την παρασιτική αυθάδεια του άτρωτου σατράπη…

Διατηρούν αυτή την στραταρχική αυθάδεια (όπως ο Βενιζέλος πρωτίστως, ο Χρυσοχοΐδης και πολλοί άλλοι), αλλά μόνο από το παχνί των αφεντικών τους: Τα «πορνεία» των ΜΜΕ…

Ο Βενιζέλος, μάλλον, «οσμίζεται» την πνοή του θανάτου, γι αυτό, …ραδιουργεί ακατάπαυστα για να διασώσει το τομάρι του.

Διαβάστε ένα εύστοχο σχόλιο, ΕΔΩ:
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/02/58_10.html


Φυσικά ό,τι και να κάνει θα είναι αυτός που θα σφραγίσει τον σκουπιδοτενεκέ του ΠΑΣΟΚ, με τον ίδιο μέσα: Στην καλύτερη περίπτωση.

Υπάρχει και η χειρότερη: Αυτή που επιφυλάσσει η ιστορία στους τσάρους της αυθάδειας και του ψεύδους, στους στρατάρχες δωσίλογους…

Υ.Γ. Η φωτογραφία μας βελόνιασε γιατί ζήσαμε πολλά από τα γυμνασιακά μας χρόνια στο Λιδωρίκι…


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 11, 2014 10:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα παιχνίδια αναπαλαίωσης της Δεξιάς



Μπορεί και ο πλέον αδαής να αντιληφτεί το τι θα επακολουθήσει στη ΝΔ μετά τη συντριβή της στις εκλογές (ευρω-εκλογές, Δημοτικές).

Η αποσύνθεσή της είναι τέτοια που βυθίσει το καράβι και πριν από τις εκλογές: Ο Σαμαράς αμφισβητείται ανοικτά από πλήθος στασιαστών…

Μετά την ανταρσία του Τζιτζικώστα ο οποίος θα κατεβεί ως υποψήφιος στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κόντρα στις επιλογές Σαμαρά, τώρα έχουμε μία ακόμα βροντώδη ανταρσία: Του Νικήτα Κακλαμάνη.


Αρνείται και αυτός την επιλογή Σπηλιωτόπουλου (επιλογή της ΝΔ) και γνωστοποίησε την ανεξάρτητη κάθοδό του για τη δημαρχία της Αθήνας.

Η ΝΔ …τινάζεται στον αέρα σε κεντρικές περιφέρεις. ΚΑΙ το εκλογικό της Βατερλώ είναι προδιαγραμμένο και θα ήταν τόσο καταλυτικό αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρείχε «σωσίβια»: «Σωσίβια» που θα θολώνουν την εικόνα της συντριβής.

Οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα στην Αθήνα και την υπερνομαρχία (τα κέντρα της πολιτικής βαρύτητας), είναι τέτοιες που δίνουν το «δικαίωμα» στη Δεξιά να αναζητήσει μονοπάτια διάσωσης.

Γι αυτές τις επιλογές διαβάστε το άρθρο:
ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ: Ανταλλάσουν …δώρα!
http://resaltomag.blogspot.gr/2014/02/blog-post_3.html

Οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ
(απόρροια του «εκσυγχρονιστικού» πολιτικού του ερμαφροδιτισμού, της γελοιογραφικής του πασοκοποίησης και του εκλογικού του κρετινισμού) αφήνουν ανοικτές τις πόρτες για τη διάσωση και αναπαλαίωση της Δεξιάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς και τον άλλο πόλο, τη Δεξιά: Είναι η άλλη όψη του καθεστωτικού νομίσματος…

Η ΛΟΓΙΚΗ του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λογική αδιάλλακτου πολέμου εναντίον των καθεστωτικών δυνάμεων, δεν είναι ΛΟΓΙΚΗ για τη συντριβεί της Δεξιάς: Είναι ΛΟΓΙΚΗ αναπαλαίωσης της δεξιάς…

Και είναι αυτή η ΛΟΓΙΚΗ του ΣΥΡΙΖΑ
που ευνοεί και λιπαίνει τις καθεστωτικές «ξόβεργες», τις δυνάμεις εκείνες που θα αποτελέσουν την ΑΠΟΘΗΚΗ εγκλωβισμού και χειραγώγησης του εκλογικού σώματος που θα δραπετεύει από τη ΝΔ: Δυνάμεις που θα συμβάλλουν στην αναπαλαίωση της δεξιάς με άλλους ηγέτες…

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του, τη λογική του και τις επιλογές του παρέχει μεγάλο χώρο στους «στασιαστές» της ΝΔ: Στα «υλικά» της αναπαλαίωσής της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί το έδαφος, έτσι ώστε, η συντριβή της ΝΔ να είναι απλώς συντριβή του Σαμαρά, αλλά ΟΧΙ της Δεξιάς.

ΟΙ «στασιαστές» της ΝΔ μπορεί να αποτελούν το προϊόν της αποσύνθεσης αυτού του δωσίλογου κυβερνητικού κόμματος, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια ΕΠΙΛΟΓΗ των μεγάλων αρχόντων της εξουσίας για τη διάσωση και αναπαλαίωση της σαπίλας τους.

Η ανεξαρτητοποίηση του Νικήτα Κακλαμάνη, του Τζιτζικώστα και άλλων που πιθανότατα υπάρξουν, δεν είναι τυχαία επεισόδια…

Ούτε η δήλωση του Πολύδωρα ότι θα στηρίξει Κακλαμάνη είναι δίχως πολιτικό υπολογισμό.

ΟΛΑ αυτά είναι «σχεδιασμένες» και συνειδητές «Εξεγέρσεις» που θα θολώσουν την εικόνα της συντριβής των κυβερνητικών ανδρεικέλων: Θα εμφανίσουν μια δεξιά, ΣΥΝΟΛΙΚΑ, όχι καταποντισμένη εκλογικά…

Αν σε όλα αυτά προστεθούν και τα ποσοστά της ΑΝΕΛ, ακόμα και της Χρυσής Αυγής, τότε έχουμε το ανεστραμμένο είδωλο της πραγματικότητας: Μια δεξιά κοινωνικά νεκρή, αλλά εκλογικά πολύ ζωντανή…

Μια Δεξιά που θα μπορεί να ανασυνταχθεί και να αναπαλαιωθεί με την καρατόμηση του σημερινού, καταποντισμένου ηγέτη της: Του Σαμαρά…

Τα επιτελεία των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων) γνωρίζουν ότι τα σημερινά ηγετικά τους ανδρείκελα έχουν πεθάνει: θα αξιοποιήσουν το θάνατό τους για την αναπαλαίωση του πολιτικού χάρτη και την αναβάπτιση της καθεστωτικής σαπίλας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχει ενεργά σΆ αυτό το καθεστωτικό παιχνίδι. Βοηθάει όσο μπορεί στην αναπαλαίωση της Δεξιάς, η οποία θα φορέσει και αυτή «αντιμνημονιακές» πανοπλίες και θα …πελεκίσει το μισητό, σημερινό της ηγέτη.

Γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινητοποιεί στο ελάχιστο τον ελληνικό λαό αγωνιστικά και στο δρόμο (αυτό μπορεί να χαλάσει το παιχνίδι) και βάζει πλάτη με τις εκλογικές του αστειότητες και επιλογές για τη διάσωση των κυβερνητικών πυλώνων του καθεστώτος: Έχει μετατραπεί ο ίδιος σε κολυμπήθρα του Σιλωάμ της πασοκικής κακοήθειας και ταυτόχρονα βοηθάει στο να υπάρξει και μια άλλη κολυμπήθρα του Σιλωάμ που θα ξεπλένει την άλλη κακουργία: Της ΝΔ…


Μόνο που δεν μπορεί να αντιληφθεί και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι και ο δικός της θάνατος είναι προδιαγεγραμμένος και έρχεται πιο κοντά, όσο θα πλησιάζει την κυβερνητική διαχείριση του κατοχικού καθεστώτος…

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 12, 2014 3:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Σαμαράς είναι για κλάματα…



Όταν ένας αρχηγός κόμματος έχει χάσει κάθε κύρος στους δικούς του και δεν μπορεί να επιβληθεί είναι τελειωμένος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν είναι και πρωθυπουργός.

Ο Σαμαράς είναι πράγματι για κλάματα. Τον …γράφουν οι υπουργοί του και οι κομματικοί αξιωματούχοι του. Καταπίνει κάθε άρνηση για να κρατηθεί, έστω για λίγους μήνες, στη θέση του πρωθυπουργού!!!


Μόνο ο Μιχελάκης παραμένει «στρατιώτης» (το αστείο αυτό πολιτικό μορμολύκειο), για να διαλαλεί κομπάζοντας ποικίλες κουτοπονηριές, δοκιμάζοντας αγρίως το νευρικό σύστημα του ελληνικού λαού.

Η τραγωδία, βεβαίως, του Σαμαρά δεν έγκειται μόνο στο γεγονός του κατακρεουργημένου κύρους του, στο γεγονός ότι τον «αδειάζουν», προεκλογικά τα στελέχη του και οι υπουργοί του «στασιάζοντας» στις …εντολές του…

Αποκαλυπτικό το σχόλιο που διαβάσαμε εδώ:
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/02/blog-post_559.html


Η τραγωδία του Σαμαρά έχει και μια άλλη σοβαρή διάσταση: Στο ό,τι δεν αντιλαμβάνεται ότι έχει τελειώσει και εξακολουθεί να πιστεύει στα θαύματα…

Εδώ δεν μπορεί να πείσει τους δικούς του, τον φτύνει κατάμουτρα ο Τζιτζικώστας, ο Νικήτας Κακλαμάνης και οι υπουργοί του και αυτός συνεχίζει να μιλάει για «πλεονάσματα» και να ονειρεύεται ότι θα πείσει τον ελληνικό λαό (δηλαδή ότι θυσιάζεται για τη …σωτηρία του).

Το χειρότερο: Να μην είναι σε θέση να διακρίνει το χείμαρρο του ΜΑΖΙΚΟΥ λαϊκού φτυσίματος…

Ο Σαμαράς είναι για κλάματα. Είναι τόσο τυφλωμένος από την ανήμπορη λύσσα του να κρατηθεί, πάση θυσία στην εξουσία, που αδυνατεί να διακρίνει ότι το ίδιο το κόμμα του έχει στασιάσει εναντίον του…

Και ότι ο ελληνικός λαός έχει στήσει τις «γκιλοτίνες»…


Εδώ, υπερέχει ο Βενιζέλος. Αυτός έχει επίγνωση της πτώσης του, αγωνίζεται, με ποικίλες «μαφιόζικες» ντρίπλες, να σώσει το τομάρι του, αλλά παράλληλα έχει κλείσει και …εισιτήριο για να «δραπετεύσει», όπως ο Ξηρός…

Ο Σαμαράς, τελικά, θα αποδειχτεί πιο βλάκας και από τον ΓΑΠ…

Ευτυχώς γι αυτόν που υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ…

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες