Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Το σώου Σφακιανάκη και γύρω απΆ αυτόν...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕξόριστοςΈνταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 447

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 24, 2013 9:45 am    Θέμα δημοσίευσης: Το σώου Σφακιανάκη και γύρω απΆ αυτόν... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το σώου Σφακιανάκη και γύρω απΆ αυτόν…Δεν είχαμε σκοπό να ασχοληθούμε με τις χρυσαυγίτικες κροτίδες του Σφακιανάκη: Κροτίδες καταναλωτικού θεάματος, ενταγμένες μέσα στο γενικότερο πολιτικό σήριαλ που παίζεται από όλες τις δυνάμεις του καθεστώτος, κάθε χρώματος.

Το κακό, όμως, παράγινε. Το κάθε δήθεν «προοδευτικό» και «αριστερό» μορμολύκειο, βουτηγμένο μέχρι το λαιμό μέσα στους όγκους των ακαθαρσιών του καθεστώτος και της σαπίλας του, βγαίνει για να ξεπλυθεί, καυτηριάζοντας τον αυθάδη «χρυσαυγίτη»: σαρξ εκ της σαρκός τους…


Οι τατσόπουλοι σήκωσαν κεφάλι…

Ακόμα και η Έλενα Ακρίτα που έχει «βομβαρδίσει» την τηλεοπτική αγορά των «νταβάδων» με τα εμετικά της σήριαλ (ΦΑΣΙΣΜΟΣ του θεάματος) βγήκε κι αυτή να …στηλιτεύσει το «φασισμό» και να δηλώσει τη νομιμοφροσύνη της στο φασισμό του 4ου Ράιχ, αυτόν που ζούμε και που φοράει πολύχρωμες προβιές…

Βγήκαν όλοι οι πωλητές του «αντιφασισμού» να ξεπλυθούν οι ίδιοι, αλλά και να ξεπλύνουν τον πραγματικό φασισμό που βιώνει σπαρακτικά η ελληνική κοινωνία, καθώς και τα υποπροϊόντα του: Τα ποικίλα και πολύχρωμα «καλλιτεχνικά» και τηλεοπτικά του κόπρανα.

Γνωστή η φασιστική συνταγή: Ξεχωρίζουμε, ανεξαρτητοποιούμε και απομονώνουμε μια πυώδη φουσκάλα του καθεστώτος, του σημερινού φασισμού, την ανυψώνουμε σε «σκιάχτρο» και κερδοσκοπούμε θεαματικά πάνω στο «σκιάχτρο»…

Αυτή η συνταγή έχει εφαρμοστεί επιτυχώς πρώτα με τον ΛΑ.Ο.Σ και τώρα με τη Χρυσή Αυγή.

Αυτή η συνταγή επεκτείνεται τώρα και στο οικοδόμημα του «καλλιτεχνικού» και τηλεοπτικού θεάματος: Σε όλο αυτό το μακάβριο κύκλωμα των «νταβάδων», των βιομηχανιών της «τέχνης» και του θεάματος, κύκλωμα κρατικοδίαιτων «καλλιτεχνών», κατασκευασμένων ειδώλων, επιχρυσωμένων σκυβάλων και κοπράνων, αλλά και κύκλωμα-αρένα που συνωστίζονται όλα τα είδη και χρώματα των σκουληκιών της εξουσίας…

Αν δεν υπήρχε ο Σφακιανάκης θα έπρεπε να τον κατασκευάσουν, όπως κατασκεύασαν, έθρεψαν και γιγάντωσαν το παρακρατικό γρανάζι τους: Τη Χρυσή Αυγή…

Ο φασισμός που ζούμε (του 4ου Ράιχ να μην το ξεχνάμε) δεν μπορεί να λειτουργήσει δίχως μια πληθώρα πολύχρωμων και κατασκευασμένων ειδώλων.

Κάθε καθεστώς έχει ανάγκη τα είδωλα, είναι ειδωλολατρικό…

Σήμερα, όμως, στο καθεστώς του χρηματιστηριακού, πλανητικού φασισμού, αυτή η ειδωλολατρία και η βιομηχανική κατασκευή αντιμαχόμενων και αλληλοσυγκρουόμενων ειδώλων, έχει πάρει τερατώδεις διαστάσεις…

Η Ρίζα όλης αυτής της κοπριάς είναι η κοινή.

Κοινοί είναι και οι στρατηγοί και οι σπόνσορες αυτής της σύγκρουσης ειδώλων: Από τα πολιτικά κόμματα, τις «τρομοκρατικές» ομάδες, μέχρι τα αλαλάζοντα κύμβαλα του τηλεοπτικού ολοκληρωτισμού, του ΦΑΣΙΣΜΟΥ του θεάματος…

Αυτό το παιχνίδι της καθεστωτικής ειδωλολατρίας παίζει και ο Σφακιανάκης. Δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να βάζει πινελιές και να ρίχνει κροτίδες «δραματικής πλοκής» στο καθεστωτικό σήριαλ που παίζεται γύρω από τη Χρυσή Αυγή.

Παιχνίδι που το προωθούν μερίδες των «νταβάδων», όπως οι Αλαφούζοι και άλλοι, παιχνίδι διατήρησης και διαφήμισης του παρακρατικού γραναζιού του καθεστώτος.

Το να εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή σαν αντικαθεστωτική, αυτό είναι μέγιστη πολιτική ΑΠΑΤΗ. Μια ομάδα κρούσης του μεγάλου κεφαλαίου (ιδιαίτερα του εφοπλιστικού) επιδιώκεται να εμφανιστεί σαν ο καλός «ήρωας» που μάχεται το καθεστώς, σαν «ήρωας» μέσω επιλεκτικών διώξεων.

Οι διώξεις δεν σημαίνουν και ότι οι διωκόμενοι (επιλεκτικά διωκόμενοι) είναι και εχθροί του καθεστώτος. Τα καθεστώτα, ιδιαίτερα σε περιόδους αποσύνθεσής τους και όταν απειλούνται από την οργή του λαού, δεν διστάζουν ακόμα και να δολοφονήσουν κορυφαίους πολιτικούς τους παράγοντές, ΟΧΙ μόνο αναλώσιμα υλικά τους: Η Ιστορία είναι κατηγορηματική…

Οι διώξεις της Χρυσής Αυγής, οι επιλεκτικές και θεαματικές διώξεις, δεν κατατάσσουν, από μόνες τους, τη Χρυσή Αυγή στους εχθρούς του καθεστώτος.

Οι διώξεις αυτές, το έχουμε αναλύσει κουραστικά και πολύπλευρα, αποτελούν ένα σκηνοθετημένο παιχνίδι που απορρέει από τις αντιφάσεις και τη σαπίλα κατάρρευσης του καθεστωτικού δωσιλογισμού και που στοχεύουν:

α). Στο ξέπλυμα του φασιστικού καθεστώτος, μέσω της πυώδους φουσκάλας του, μέσω των ομάδων κρούσης του…

β). Στη διατήρηση του «σκιάχτρου» και στην ηρωοποίησή του, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί πιο αποτελεσματικά εναντίον των λαϊκών κινημάτων και της κοχλάζουσας κοινωνικής οργής…

ΣΆ αυτό το μήκος κύματος κινείται το σώου Σφακιανάκη: Στην καθεστωτική ηρωοποίηση της Χρυσής Αυγής, του γραναζιού του συστήματος.


Και μόνο το γεγονός ότι λέει
«Επιβάλλεται να στηρίξετε τη Χρυσή Αυγή», δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ το αντικαθεστωτικό. Είναι η φαιά φιλοσοφία και αντίληψη του καθεστώτος των ειδώλων: Οι άλλοι είναι οι «κακοί» και η Χρυσή Αυγή ο «ήρωας» που θα καθαρίσει τη βρωμιά από τα «άρρωστα κύτταρα» της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτή η αντίληψη είναι η πεμπτουσία του φασιστικού ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ. Τα ίδια ακριβώς έλεγε και ο Χίτλερ και κάθε δήμιος και τύραννος.

Τα ίδια ακριβώς, λένε, και οι σημερινοί «σωτήρες» του κυβερνητικού δωσιλογισμού, με άλλες λεκτικές παραλλαγές…

Τη φιλοσοφία του Μπους αναπαράγει ο Σφακιανάκης: «όσοι δεν είναι με τη Χρυσή Αυγή είναι με τους άλλους, τα κυβερνητικά ανδρείκελα»…

Η ίδια φιλοσοφία διαπερνάει και τα τραγούδια του, που κάποιοι τα προβάλλουν και σαν αντισυστημικά: Τη φιλοσοφία των «ειδώλων-ηρώων», φιλοσοφία που αντιμετωπίζει το λαό σαν «πρόβατα», που στάζει χολή εναντίον του πραγματικού επαναστατικού Υποκειμένου: Του εργατικού και λαϊκού Κινήματος.

Καθίσαμε και ακούσαμε δύο ενδεικτικά τραγούδια του (είμαστε αλλεργικοί σε τέτοιου είδους «καλλιτεχνικά» πυροτεχνήματα): «Τα πρόβατα» και το «Σύστημα».

ΣΆ αυτά τα τραγούδια απαστράπτει όλη η ρηχότητα, ο εντυπωσιασμός, η «αισθητική» του ΚΙΤΣ, αλλά και η ΑΛΛΕΡΓΙΑ του «καλλιτέχνη» απέναντι στα λαϊκά κινήματα και την αυτενέργεια της λαϊκής κινητικότητας…

Απλώς στηλιτεύει ο Σφακιανάκης, φτηνά και ρηχά, κάποια συμπτώματα της καπιταλιστικής σήψης για να διασώσει τις εστίες της σήψης, μέσω ενός καλού «ήρωα» του συστήματος, που θα διορθώσει τα πράγματα και θα σώσει τα «πρόβατα»: ΦΑΣΙΣΜΟΣ…

Γι αυτό μας λέει ο άνθρωπος ότι «επιβάλλεται» η στήριξη της Χρυσής Αυγής: «Επιβάλλεται» να έρθει ο «ήρωας» να διαχειριστεί διορθωτικά το ίδιο καθεστώς (του 4ου Ράιχ) που αποτελεί την κεντρική εστία κάθε σαπίλας και κάθε «καλλιτεχνικού» μορμολυκείου, κάθε επαγγελματία «αντιφασίστα» και κάθε επαγγελματία Σφακιανάκη…


Αυτά προς το παρόν…


_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αλιευτής
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 24, 2013 3:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πιτσιρίκος:
http://pitsirikos.net/


Σώπασε κυρά Δέσποινα, τα έχει χάσει ο ΝότηςΔιχασμένος παρουσιάζεται ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας, με αφορμή την Χρυσή Αυγή. Ο Νότης Σφακιανάκης τάχθηκε υπέρ της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να αντιδράσει η Δέσποινα Βανδή και να την στηρίξει ο συνάδελφός της Πέτρος Τατσόπουλος.

Ο Νότης Σφακιανάκης
πήρε το γνωστό του ύφος «μαγκιά, κλανιά κι εξάτμιση» -που είχε πέραση πριν από μερικά χρόνια σε διάφορους καθυστερημένους- και είπε ό,τι μαλακία του κατέβηκε στο κεφάλι.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση της Δέσποινας Βανδή πως οι γονείς της ήταν μετανάστες, σε αντίθεση με τους γονείς του Νότη Σφακιανάκη που είναι αριστοκράτες από το Κέμπριτζ.

Πάντως, άργησε η Δέσποινα Βανδή να θυμηθεί πως οι γονείς της ήταν μετανάστες, αφού, όσο υπήρχαν ζώα που την άκουγαν, μας το έπαιζε πριγκίπισσα.

Η Δέσποινα Βανδή ακύρωσε τις εμφανίσεις της με τον Νότη Σφακιανάκη σε νυχτερινό κέντρο της οδού Πειραιώς, και θα εμφανιστεί μόνη της στο Αντάρτικο Λημέρι στην Πλάκα, για να καλύψει το κενό που άφησε ο χαμός του Πάνου Τζαβέλλα.

Παράλληλα, η Δέσποινα Βανδή θα ηγηθεί του αντιφασιστικού αγώνα, αν και δεν ταιριάζει με την γκαρνταρόμπα της.

Ο Νότης Σφακιανάκης θα εμφανιστεί μόνος του στο Δαφνί, αφού οι δηλώσεις του υπέρ της Χρυσής Αυγής συσπείρωσαν τους φασίστες θαυμαστές του αλλά, κυρίως, τους ανεγκέφαλους που νομίζουν πως, επειδή ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έπρεπε να είναι εδώ και χρόνια στη φυλακή -αν και οι ίδιοι τον ψήφιζαν-, αυτοί θα πρέπει να υποστηρίζουν τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

Οι δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη και της Δέσποινας Βανδή κρίνονται πολύ επιτυχημένες, αφού τους έβγαλαν από την αφάνεια και έδωσαν νέα ώθηση στις καριέρες τους που πάνε κάπως κατά διαόλου.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως λούμπεν τραγουδιστές και τραγουδιάρες που επί 20 χρόνια δεν ήθελαν να τους ρωτάνε οι δημοσιογράφοι για «τα πολιτικά» και έλεγαν πως «εμάς δεν μας ενδιαφέρει καθόλου η πολιτική και δεν ξέρουμε από αυτά τα πράγματα» -ειρωνεύονταν μάλιστα όσους τους ρωτούσαν-, ξαφνικά νιώθουν την ανάγκη να σπάσουν την σιωπή τους και να πάρουν θέση υπέρ ή κατά της Χρυσής Αυγής αλλά και για άλλα θέματα.

Τα πράγματα είναι απλά: όσο απολιτίκ ήταν να μην έχεις άποψη για την πολιτική ζωή της χώρας τα χρόνια που τα δάνεια και οι λαμογιές έπεφταν βροχή, τόσο απολιτίκ είναι και το να εκφράζεσαι πολιτικά σήμερα που το κάνουν όλοι.

(Μια παρατήρηση: Τέσσερα χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας, οι ίδιοι τραγουδιστές, οι ίδιοι ηθοποιοί, οι ίδιοι τηλεπαρουσιαστές, οι ίδιοι δημοσιογράφοι, οι ίδιοι πολιτικοί, οι ίδιοι όλοι. Οι Έλληνες θέλουν να αλλάξουν όλα, χωρίς να αλλάξει κανείς και τίποτα. Θέλουν καλύτερες μέρες με Σαμαρά, Βενιζέλο, Νότη και Δέσποινα. Ε, δεν γίνεται.)

Επιστροφή στην κορυφή
ΡαμπελαίΈνταξη: 28 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 190
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 24, 2013 7:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όχι κατακραυγή για το Νότη. Μόνο κατανόηση, φροντίδα
και προδέρμ

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο- Μετά τα «Νέα Δειλινά» ανοίγει και η «Νέα Αυγή» στην οποία θα εμφανίζεται ο Νότης. Μαζί με το ουίσκι θα σερβίρονται και φρίσκις. Το πρόγραμμα θα ανοίγει ο Καιάδας.

- Η στήλη συμπαραστέκεται στο Νότη που αυτή τη στιγμή βάλλεται από το σύστημα και το καλλιτεχνικό κατεστημένο. Ο λαϊκός μέγιστος τροβαδούρος, είναι βέβαιο ότι θα αντέξει την επίθεση.

- Εγκαλείται επειδή λέει αλήθειες. Είχε πει, παλιότερα, ότι οι λαθρομετανάστες προσβάλουν την αισθητική του και ότι τώρα πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε το μπακιρένιο μεσημέρι.

- Προφανώς θεωρεί ότι έχει λευκότερο δέρμα από εκείνους και ότι οι στιλιστικές και οι λαμέ ενδυματολογικές του προτιμήσεις είναι πιο προχωρημένες και μια θέση στη Βουλή τον περιμένει δίπλα στον Ίλια Κας.

- Πάντως, αν βρεθεί καμιά φορά στο Πακιστάν και φορέσει εκείνα τα λαμέ που προτιμάει, δεν νομίζω να τον περάσει κανένας ντόπιος για αλλοδαπό!

- Όπως μαθαίνουμε
το ηθικό του είναι ακμαίο και φτάνουν προς αυτόν μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Υπάρχει σκέψη τα τραγούδια του να ακούγονται σε όλες τις επετείους της χιτλερικής κτηνωδίας.

- Οι δηλώσεις του Νότη ενόχλησαν και τον Μεγάλο Αρχηγό σε σημείο που στο πρωινό που πήρε με τον Σόιμπλε, δεν έβαλε τίποτα στο στόμα του, εκτός από δύο κούπες πικρό καφέ.

- Ο Μεγάλος Αρχηγός, χρειάστηκε να πάει στη Μεγάλη του Αρχηγό για να καταλάβουμε ότι τελικά, δεν είναι και τόσο «Μεγάλος» όπως προσπάθησε να φανεί στη Βουλή απέναντι στον «Μικρό».

- Ο «Μικρός», με τη σειρά του, αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον «Τατσό»,
το οποίο, προς το παρόν είναι ελεγχόμενο. Το πρόβλημα θα μεγαλώσει αν ο «Τατσό» στο μέλλον, αρχίζει να παίρνει κιλά και να φέρνει προς το Θόδωρο.

- Ο Ιταλός Λέτα
ψηφίζει Σαμαρά για πρόεδρο όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προφανώς το έχουν πάρει απόφαση οι «φίλοι» του ότι τα ψωμιά του ως πρωθυπουργός της Ελλάδας μάλλον σώθηκαν.

- Μάθαμε ότι ένας 16χρονος πέθανε από την πείνα. Αν είχε ακούσει τον πρωθυπουργό για το πρωτογενές πλεόνασμα ίσως να μπορούσε να αντέξει. Αν είχε ακούσει και τη Μέρκελ, μπορεί και να ένιωθε ευτυχισμένος.

- Κι αυτή ριμάδα η πείνα δεν περνάει ούτε με αριθμούς ούτε με στατιστικά στοιχεία ούτε με επαναδιαπραγματεύσεις ούτε με πρωτογενή πλεονάσματα. Μόνο με πρωτογενή τροφή.

- Σημεία ζωής έδωσε κι ο Γιάννος (ο «για το σοσιαλισμό παλεύουμε όλοι»),
λέγοντας πως αν ήταν εκείνος στα πράγματα, θα έδιωχνε το μνημόνιο. Ο Σημίτης το ξέρει; Ή ευελπιστεί σε επιστροφή στα πάτρια κομματικά εδάφη;

- Πανηγύρι σωστό έγινε χθες το πρωί σε έναν δρόμο της γειτονιάς μου. Οι μανάδες έβγαλαν τα νήπια μέχρι τεσσάρων ετών να δουν για πρώτη φορά ένα παράξενο αυτοκίνητο. Πώς το λένε μαμά; Βυτιοφόρο παιδί μου!

- Λέγεται ότι η ελληνική κυβέρνηση απείλησε(Wink την τρόικα με εκλογές.
Από πότε οι εκλογές, η ανώτερη έκφραση της λαϊκής βούλησης, το απαύγασμα της δημοκρατίας, είναι απειλή; Φοβάται η τρόικα το λαό;

- ¶ρχισαν οι μηνύσεις προς τον ¶δωνι Γεωργιάδη.
Τον θεωρούν υπεύθυνο που δεν λειτουργούν τα νοσοκομεία σε πολλά νησιά. ¶δικα όμως. Ο άνθρωπος καμαρώνει γιΆ αυτό το επίτευγμα. Το έχει για παράσημο!

- Το Μάρτιο τελειώνουν τα βάσανα. Πιστοποιείται το πρωτογενές πλεόνασμα και μπαίνει η ταφόπλακα σε μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα. Αυτό σχεδιάζουν, αλλά μάλλον στα σχέδια θα μείνουν…

ΠΗΓΗ:
http://kyrgiakischristos.wordpress.com/


_________________
Η ψυχή που ξέρει να γελά είναι πιο
ανθρώπινη από αυτή που κλαίει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες