Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Απαγορεύεται να τους αφήνεις να σου καταστρέφουν τη ζωή...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 20, 2013 10:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απαγορεύεται να τους αφήνεις να σου καταστρέφουν τη ζωή... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλε! Απαγορεύεται να τους αφήνεις να σου καταστρέφουν τη ζωή (Εξαιρετικό)
Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη



«Άκου λοιπόν. Είτε φταις είτε
όχι, αν δεν μπορείς άλλο να
παλέψεις θα πεθάνεις»

Μπ. Μπρεχτ


Είναι απλά τα πράγματα φίλε. Η αποικιοκρατία δεν τελείωσε ποτέ. Αν δεν γίνεις ο Κινέζος του 1900 δεν θα ησυχάσουν. Θα σε κάνουν παράδειγμα για τις επόμενες γενιές. Το 2100 θα λένε για τον Έλληνα του 2000.

Την απόφαση την έχουν πάρει και ισχύει και για σένα, κυρίως για σένα. Είτε το πιστεύεις είτε όχι είσαι και συ μέσα στα σχέδιά τους.

Απαγορεύεται να κάνεις τη δουλειά που θέλεις, απαγορεύεται ακόμη και να δουλεύεις συνέχεια έστω κι αν δεν σ’ αρέσει η δουλειά που κάνεις, απαγορεύεται ακόμη και να έχεις μια οποιαδήποτε δουλειά.

Απαγορεύεται
να πληρώνεσαι ακόμη κι αν έχεις μια οποιαδήποτε δουλειά αλλά κι όταν πληρώνεσαι, απαγορεύεται να μπορείς να ζεις με τα λεφτά που παίρνεις.

Απαγορεύεται να αρρωστήσεις γιατί αν αρρωστήσεις, απαγορεύεται να ζήσεις. Πρέπει να πεθάνεις.

Απαγορεύεται να κρυώνεις γιατί άμα κρυώνεις απαγορεύεται να ζεσταθείς. Πρέπει να πεθάνεις ή από το κρύο ή από μονοξείδιο του άνθρακα ή από απελπισία.

Οι σύγχρονοι εισπράκτορες σου έχουν περάσει τη θηλιά στο λαιμό και όλο ζητάνε. Ζητάνε οι τραπεζίτες για να μην κλείσουν οι τράπεζές τους, ζητάνε οι Στουρναρέοι και οι Θεοχαρέοι για να ευχαριστήσουν τα αφεντικά της τρόικας.



Σε τρομοκρατούν κάθε μέρα πότε απειλώντας πως θα σε κλείσουν φυλακή αν δεν τους δώσεις αυτό που θέλουν και πότε πως θα σου κάνουν κατάσχεση στον μισθό σου.

Δεν τους νοιάζει φίλε πώς θα ζήσεις. Δεν τους νοιάζει πόσο θα ζήσεις. Δεν τους νοιάζει καν αν θα ζήσεις. Τόσοι και τόσοι συμπολίτες μας έδωσαν τέλος στη ζωή τους γιατί ντρέπονταν να βλέπουν τα παιδιά τους στα μάτια και τον εαυτό τους στον καθρέφτη.

Ναι, διάλεξαν το λανθασμένο δρόμο, κάνοντας ουσιαστικά τη χάρη σε όλους εκείνους που τους οδήγησαν στο αδιέξοδο. Όμως, αν μη τι άλλο, εκείνοι είχαν τσίπα, είχαν φιλότιμο. Μόνο χρήματα δεν είχαν.

Όχι πλούτο. Χρήματα για τα απαραίτητα. Για σπίτι, για φαΐ, για φάρμακα, για τετράδια και για ένα ποτήρι κρασί κάποια Σαββατόβραδα.

Τους είδες
τους «τρομοκράτες» που λήστεψαν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το «Ναό-Τράπεζα»;

Χρειάστηκε
photoshop από το Δένδια για να αναγνωρίζονται. Παραδέχτηκε φόρα-παρτίδα ότι τους έκανε αγνώριστους ο υπουργάρας.

Τον είδες τον «φτερωτό γιατρό», τον προσωπικό φίλο του πρωθυπουργού μας, τον «έντιμο» δήμαρχο; Δεν υπήρξε photoshop, αν και θα χρειαζόταν ώστε να γίνει αγνώριστος και να μη θιγούν οι καθώς πρέπει φίλοι του. Τι κι αν έκλεψε 13 εκατομμύρια; Σοφός ο λαός μας: Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι.

Τα ‘μαθες για τον Άδωνι;
Όσοι δεν προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες θα πεθαίνουν, τουιτάρισε ο άξιος ανήρ με αφορμή το θάνατο δύο φοιτητών στη Λάρισα από τις αναθυμιάσεις. Σκεφτόμενος τον εαυτό του, είπε αλήθεια. Ο ίδιος και οι όμοιοί τους επέδειξαν αξιοζήλευτη προσαρμοστικότητα. Έγλειψε εκεί που έφτυνε. Από το ΛαΟΣ στη ΝΔ για να γλυτώσει το πολιτικό του τομάρι. Να τον χαίρονται οι ψηφοφόροι του, που του έδωσαν το δικαίωμα να δηλητηριάζει τις μέρες μας.

Τα έμαθες για τη λίστα Λαγκάρντ και τις άλλες λίστες των ληστών; Δύο υπαλλήλους διέθεσε ο Στουρνάρας για να ελέγξουν τις λίστες παρόλο που του ζητήθηκαν εκατό.

Στην εποχή της πιο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, μας κυβερνούν πολιτικοί μιας χρήσης. Άνθρωποι που δέχτηκαν να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά» για λογαριασμό αυτών που πλούτιζαν και εξακολουθούν να πλουτίζουν ρουφώντας το αίμα και τη ζωή σου. Τη δική σου και των παιδιών σου.

Φίλε! Μήπως γίναμε δούλοι και δεν το καταλάβαμε; Μόνο οι δούλοι περιμένουν από τους άλλους να τους σώσουν.

Κρέμεσαι από τα χείλη της Στάη, του Πρετεντέρη και του παντογνώστη Μπάμπη ελπίζοντας να ακούσεις «μια θετική εξέλιξη» και ξεχνιέσαι με κους-κους, μεσημεριανά ξεκατινιάσματα, βραδινές τηλεοπτικές γαστρονομίες και λαμπερούς διαγωνισμούς ξεγοφιάσματος εκστασιασμένος με τις ατάκες του Λιάτσου και τα ξενέρωτα του Φωκά.

Γεμίζεις τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ προσπαθώντας να προβλέψεις τα «στημένα», πιστεύοντας αλήθεια πως η μπάλα γυρίζει. Έλα όμως που δεν γυρίζει. Ο Γαλιλαίος αναφέρθηκε στη Γη και όχι στη χρυσοφόρα στρογγυλή θεά.

Αφού το νιώθεις κι εσύ ο ίδιος. Το καταλαβαίνεις πως αυτό που ζεις δεν είναι ζωή. Άλλα ονειρευόσουν σαν ήσουν μικρός καθώς ακουμπούσες το παιδικό σου κεφάλι στο μαξιλάρι. Ονειρευόσουν όλα αυτά που τώρα στερούν από σένα και τα παιδιά σου. Όχι πολλά, γιατί εσύ δεν ξέρεις να κλέβεις και κυρίως δεν θέλεις να κλέβεις.

Μια δουλειά, ονειρευόσουν, ένα σπίτι, μια οικογένεια, ένα θέατρο το βράδυ, ένα βιβλίο το απόγευμα, μια βόλτα στη θάλασσα την Κυριακή και μόρφωση για τα παιδιά σου.

Όμως φίλε, αυτά απαγορεύονται για σένα.
Το χειρότερο όμως είναι πως απαγορεύονται τα όνειρα. Όχι μόνο τα δικά σου, αυτά στείλ’ τα στο διάολο. Των παιδιών σου όμως; Πώς το δέχεσαι.


Φίλε!


Απαγορεύεται να τους αφήνεις να σου καταστρέφουν τη ζωή. Κατάστρεψε εσύ πρώτος αυτά που σχεδιάζουν. Μη φοβάσαι. Δεν είσαι μόνος. Είμαστε πολλοί.


ΠΗΓΗ:
http://kyrgiakischristos.wordpress.com/


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 21, 2013 8:37 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η «επανάσταση» των ανδρεικέλων



Τα δωσίλογα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ πήραν τα «όπλα» εναντίον των αφεντικών τους στήνοντας μια νέα παράσταση φρενοβλαβούς υποκρισίας και θηριώδους εμπαιγμού μας…

Έχουν εκτελέσει όλα τα «συμβόλαια θανάτου» των μαφιόζων του χρήματος, έχουν διαλύσει ολοκληρωτικά την ελληνική κοινωνία, έχουν σαβανώσει και βάλει στον τάφο τον ελληνικό λαό και «επαναστατούν» για το φτυάρι που θα ρίξει το χώμα στον τάφο…


ΤΩΡΑ ετοιμάζονται να προχωρήσουν και σε κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, επιδομάτων (που θα τα βαπτίσουν καταθέσεις) και παράλληλα «στασιάζουν» εναντίον της τρόικας και την «απειλούν» ότι δεν θα δεχτούν άλλα μέτρα!!!

Όλος ο δωσίλογος πολιτικός υπόκοσμος και οι «πόρνες» τους (ΜΜΕ) καλλιεργούν ένα κλίμα πολέμου με την τρόικα…

Οι πωρωμένοι πολιτικοί απατεώνες, τα υποζύγια της ευρω-χούντας, όλα αυτά τα απανθρωπάρια της κτηνώδους λεηλασίας και καταστροφής μας, ξαφνικά φόρεσαν τις αρματωσιές του αγώνα και επιχειρούν να εμφανιστούν, με κομπάζουσα αυθάδεια, σαν αγωνιστές του ’21!!!

Αδυνατεί και η ελληνική γλώσσα (η πλουσιότατη αυτή γλώσσα) να βρει το κατάλληλο λεκτικό γι αυτό το πρωτοφανές, άθλιο και μακάβριο θέατρο των δολοφόνων εκτελεστών της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της…

Ας παρακάμψουμε, όμως, αυτή την τερατωδία του εμπαιγμού μας. Εξάλλου μόνο οι παντελώς ηλίθιοι και οι μισθοφόροι του καθεστώτος μπορεί να τραφούν από τέτοιες θεατρικές παραστάσεις «ανταρσιών»…

Το ουσιαστικό πολιτικό ζήτημα βρίσκεται αλλού: Ότι τέτοια παρανοϊκά και κακόγουστα πολιτικά κιτς αποτελούν προμηνύματα νέων, ακόμα πιο δολοφονικών, συμφορών.

Η άποψη ότι στήνουν αυτό το γελοίο θέατρο τα κυβερνητικά ανδρείκελα για εκλογικούς λόγους (για πρόωρες εκλογές), είναι επιδερμική και δεν μας ικανοποιεί. Υπάρχει φυσικά και το στοιχείο της εκλογικής τους διάσωσης, αλλά δεν είναι το καθοριστικό, αλλά συμπληρωματικό.

Το καθοριστικό στοιχείο βρίσκεται στο κλείσιμο του κύκλου της τελεσίδικης χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας και στις πολιτικές στρατηγικές που απορρέουν από αυτό το γεγονός.

Ο ασθενής που τον κρατούσαν με νύχια και με δόντια στην εντατική δεν αντέχει άλλο και πεθαίνει. Η ελληνική κοινωνία χρεοκοπημένη ουσιαστικά φτάνει και στην επίσημη και τελεσίδικη ΠΤΩΧΕΥΣΗ.

Φαίνεται ότι ετοιμάζεται να υπογραφεί η ληξιαρχική πράξη αυτού του επεισοδίου (της τελεσίδικης χρεοκοπίας) και τα ανδρείκελα στήνουν το θέατρο της «ηρωικής αντίστασης», ρίχνοντας τα βάρη αυτής της νέας συμφοράς στην τρόικα και ετοιμάζοντας το έδαφος για νέες απάτες στο νέο σκηνικό…

Σε αυτό συνηγορεί και η «σύγκρουση» του ΔΝΤ με τους χρηματιστηριακούς μαφιόζους της ΕΕ.

Μια τέτοια κατάσταση «αιφνίδιου θανάτου» καθορίζει και τις ανάλογες πολιτικές στρατηγικές: Της ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, με τα συνακόλουθα που έχουμε περιγράψει σε προηγούμενα κείμενά μας…

Το θέατρο του «πολέμου» που έχει στηθεί με την τρόικα, μάλλον καθορίζεται από αυτή την πράξη του δράματος: Της άτακτης και τελεσίδικης χρεοκοπίας και των συνθηκών της ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ…

Συνθήκες που αν δεν αναχαιτιστούν από τον παράγοντα «λαός» (εξέγερση του ελληνικού λαού), οδηγούν στον ΟΛΙΚΟ ΓΥΨΟ…

Η «εξέγερση» των ανδρεικέλων πάει να προλάβει (σαν υποκατάστατο) την πραγματική ΕΞΕΓΕΡΣΗ: Τη λαϊκή ΕΞΕΓΕΡΣΗ…


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 21, 2013 6:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φόρεσε τις «επαναστατικές» του αρματωσιές και ο Πολύδωρας…



Θα πλημμυρίσουμε από «αντάρτες» εναντίον της τρόικας…
ΤΩΡΑ που το σκάφος-Ελλάς βυθίζεται όλα τα ανδρείκελα και οι πολιτικοί καραγκιόζηδες, θα πηδούν, σαν τους ποντικούς για να σωθούν και θα κράζουν: στ’ άρματα στ’ άρματα…
Ο πάντα φιλόδοξος Πολύδωρας θεωρεί ότι είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή να φορέσει τις «επαναστατικές» του πανοπλίες, όχι απλώς για να σωθεί από το ναυάγιο, αλλά και να «επενδύσει» στο πολιτικό του αύριο.

Διαβάζουμε, στο «Γρέκι» το «επαναστατικό» του σάλπισμα
http://greki-gr.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6864.html


Βύρων Πολύδωρας: «Μπορούμε να παίζουμε με τους ηλίθιους που κυβερνάμε»

«Να προσέχουν μη στενοχωρήσουν τους δανειστές μας και θυμώσουν» δήλωσε ο Βύρων Πολύδωρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο νέων οριζόντιων μέτρων.

Και αναρωτήθηκε: «δηλαδή, αν δεν είναι οριζόντια τα πρόσθετα μέτρα (για μισθούς και συντάξεις) και είναι κάθετα (για "κούρεμα" καταθέσεων και για δημεύσεις περιουσιών), θα είναι καλά;».

Καταλήγοντας ο κ. Πολύδωρας ανέφερε: «Ηθικόν επιμύθιον: "Μπορούμε να παίζουμε με...
τις λέξεις όσο θέλουμε, με τους ηλίθιους που κυβερνάμε και με τον πόνο τους". Αίσχος»!

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 22, 2013 5:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΓΑΠ: Η «ομιλούσα μακέτα» των τοκογλύφων εμφανίστηκε «επαναστατικά»…



Ο ΓΑΠ, ο «σοσιαλιστής» σημαιοφόρος του δωσιλογισμού, αλλά και της ηλιθιότητας, περιφέρει τη νέα μακέτα, πιο «επαναστατική», των τοκογλύφων.

Διαβάστε το κείμενο του «Οίμου»:
http://oimos-athina.blogspot.gr/2013/10/rothchild-soros.html

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΡΑΜΠΕΛΑΙ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 22, 2013 8:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κάτσε, να δεις τι έρχεται…
by Sotos



Ζούμε ημέρες σουρεαλιστικής τραγωδίας. Οι αιώνες συμπτύχθηκαν και ήρθαν οι μεγάλοι Τραγικοί να συναντηθούν με τον Αντρέ Μπρετόν και την παρέα του.

Θαρρείς, κάθονται τώρα μαζί στο καφέ Βολταίρ. Από κοντά, ο Δάντης, ο Κάφκα και πολλοί άλλοι. Πιο κει, παλαιός θαμώνας του καταστήματος ο …Λένιν, τους παρακολουθεί σαστισμένος να ρουφούν το καφεδάκι τους, και να γράφουν έργα από κοινού. Ρίχνω μια κλεφτή ματιά στις σημειώσεις τους, και διαβάζω:


Στο προηγούμενο επεισόδιο,
ο Σαμαράς είχε εξαφανίσει το έλλειμμα, εμφανίζοντας στη θέση του πρωτογενές πλεόνασμα.

Η Τρόικα όμως που, όπως έλεγαν, είχε χάψει, τελικά μετάνιωσε, και δεν τον παίρνει στα σοβαρά. Με αποτέλεσμα, απ’ ό,τι μας προειδοποιεί επί λέξει ο Στουρνάρας, να μας περιμένει κόλαση μέχρι τον Ιούνιο.

Έτσι, ο Σαμαράς ετοιμάζεται παρακάτω να μας δείξει ότι θα βάλει το πιστόλι με τα καρφιά στον κρόταφο και θα πατήσει τη σκανδάλη. Όπου να ‘ναι, θα πεταχθεί όρθιος ο Γιούρι Γκέλερ, φωνάζοντας: Don’t do it, Antonis! (βλ. video)

Την ίδια ώρα, στο χορό των όσων έχουν κληθεί να αποκηρύξουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, προστίθεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Έκανε μάλιστα ο Παναγιώτατος ένα βήμα παραπάνω: Συνέστησε υπομονή. Προσοχή! Όχι εγκαρτέρηση… Υπομονή! Γνωρίζει Ελληνικά, και αντιλαμβάνεται τη διαφορά. Δεν ζητάει καν καρτερικότητα• να στήσουμε, ας πούμε, κάποιο καρτέρι, και να περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή.

Όχι. Ζητάει να υπομείνουμε. Να πέφτουν οι ξυλιές και να είμαστε φρόνιμοι. Να μην υπάρχει καμιά αντίδραση. Ένας λαός σε πάνδημη λωβοτομή.

Στο μεταξύ, το καθεστώς έχει ήδη επιστρατεύσει τον Καβάφη• στα τρόλεϊ, να μας αποτρέπει από τη βία, με την ευγενική χορηγία (;) του Ιδρύματος Ωνάση.

Παραπέρα, ο Ιερώνυμος στο Μέγαρο Μουσικής, καταδικάζει και αυτός τις αντιδράσεις, ενώ, εσπευσμένα στους ναούς της Βόρειας Ελλάδας, όπως είπαμε, ο Βαρθολομαίος κυρήσσει τη δουλικότητα. Να δω ποια άλλη εφεδρεία απομένει να ανταποκριθεί στο καφκικό αυτό κάλεσμα…

Για να έχει σημάνει τέτοιο προσκλητήριο, και δίχως να ξέρεις, τρομάζεις στην ιδέα του τι μας επιφυλάσσουν για το επόμενο κεφάλαιο. Πάλι θ’ αφήσουμε άφωνη την Ανθρωπότητα. Η τραγωδία μας θα ξεπεράσει και το σουρεαλισμό. Δυστυχώς, και την κόλαση του Δάντη.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ:
http://odofragma-skas.blogspot.gr/2013/10/blog-post_9847.html

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες