Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Πανελλήνια συγκίνηση για Στουρνάρα και Σαμαρά (Εξαιρετικό!)

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ραμπελαί



Ένταξη: 28 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 190
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 16, 2013 10:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Πανελλήνια συγκίνηση για Στουρνάρα και Σαμαρά (Εξαιρετικό!) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πανελλήνια συγκίνηση για Στουρνάρα και Σαμαρά (Εξαιρετικό!!!)
Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο



- Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε η ειλικρινής και ανθρώπινη εξομολόγηση του κυρίου Στουρνάρα σχετικά με τις οικονομικές δυσκολίες που περνούν δύο στενά συγγενικά του πρόσωπα.

- Τα αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας, παρ’ όλες τις δυσκολίες που περνάει, από τις οποίες, πάρα πολλές φέρουν την υπογραφή του υπουργού, λειτούργησαν ακαριαία.


- Ήδη, οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι της χώρας προχώρησαν στην ίδρυση συλλόγου με την ονομασία Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Συγγενών Υπουργών (ΠανΣΣτηΣΥ).

- Πρώτη δράση του ΠανΣΣτηΣΥ θα είναι η υποχρεωτική εισφορά των μελών του, μετά από ομόφωνη απόφαση, του 20% του επιδόματος ανεργίας. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στις δύο ενδιαφερόμενες.

- Η επόμενη προγραμματισμένη δράση θα είναι η προετοιμασία για μία μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης προς τον υπουργό που περνά δύσκολες, οικονομικές, ώρες. Δεν θα συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας.

- Τη συναυλία θα παρουσιάσει ο Μπάμπης, θερμός υποστηρικτής του υπουργού. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ο παλιός φίλος του υπουργού, Κώστας Σημίτης, θα απαγγείλει το νέο του ποίημα: «Το μακέτο κι οι κροτίδες».

- Χαιρετισμό, επίσης, θα απευθύνει ο πρώην υπουργός οικονομικών κύριος Αλογοσκούφης, ο οποίος κατά το παρελθόν αντιμετώπισε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Φαίνεται το’ χει η μοίρα των υπουργών των οικονομικών.

- Στη συναυλία θα παρευρεθούν οι υπουργοί οικονομικών και πολλών άλλων τριτοκοσμικών χωρών, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον δικό μας υπουργό. Στο τέλος, θα ανταλλάξουν απόψεις επικοινωνιακής πολιτικής.

- Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας πάρει, επίσης, μέρος στη συναυλία με τη μεικτή χορωδία της. Τα τραγούδια που θα ακουστούν είναι το «Γιε μου» και το «Γιάννη μου το μαντήλι σου».

- Παρόμοια συγκίνηση έχει προκαλέσει και η δήλωση του πρωθυπουργού μας ότι καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται σε μια προσπάθεια να στηρίξει την περίφημη θεωρία των δύο άκρων.

- Η δήλωση αυτή ήταν η αιτία ώστε ο πρωθυπουργός να γίνει αποδέκτης πολλών έντονων επιθέσεων και διαμαρτυριών από πλευρές που ο ελληνικός λαός θεωρεί ότι ασκούν βία.

- Ο κύριος Σαμαράς, με αφορμή αυτή του τη δήλωση, δέχτηκε λυσσαλέα επίθεση από φίλους και πολύ φίλους οι οποίοι του ζητούν εξηγήσεις.

- Πρώτη και καλύτερη, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, ζητάει από τον κύριο Σαμαρά να διευκρινίσει ότι δεν εννοεί την ψυχολογική βία που ασκούν οι τράπεζες στους δανειολήπτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνεια.

- «Τι ζητάει, επιτέλους ο κύριος Σαμαράς; Να σταματήσουμε να πιέζουμε και να απαιτούμε από τους ασυνεπείς δανειολήπτες να μας επιστρέψουν τα δανεικά; Ε, όχι! Έχουμε κι εμείς οικογένειες να θρέψουμε».

- Ακολούθησε ο ΣΕΒ
και πολλές άλλες εργοδοτικές οργανώσεις οι οποίες θεωρούν ότι πρέπει να εξαιρεθούν από όσους θεωρεί ο πρωθυπουργός ότι ασκούν βία καθώς η απειλή της απόλυσης δεν αποτελεί βία.

- Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ζήτησε κι αυτός παρόμοια εξαίρεση λέγοντας: «Το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ έπαψε να καλύπτει πολλές εξετάσεις και παροχές σε ασθενείς είναι εξορθολογισμός και όχι βία».

- Το ΔΝΤ εξέδωσε εσπευσμένα ανακοίνωση με την οποία θέτει στον κύριο Σαμαρά το εξής ερώτημα: «Οι περισσότεροι Έλληνες μας θεωρούν πηγή ψυχολογικής βίας. Μήπως ο κύριος Σαμαράς έγινε αριστερός;»

- Ακόμη και ο κύριος Δένδιας,
απαίτησε να ξεκαθαριστεί από τον πρωθυπουργό ότι οι «απωθήσεις», τα μασάζ με γκλοπς και «οι ψεκασμοί» με τα αιθέρια αποσμητικά των ΜΑΤ, αποτελούν κοινωνικό έργο και όχι βία.

- Ως παράδειγμα ανέφερε τις «επιχειρήσεις» των ΜΑΤ στις διάφορες διαδηλώσεις, στη Κερατέα και στις Σκουριές Χαλκιδικής.


- Ο γνωστός δημοσιογράφος κύριος Πρετεντέρης, κάλεσε από την εκπομπή του τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει ρητά ότι κάθε μορφή εθιμικής βίας (π.χ πέταγμα μπουκαλιού στο γήπεδο) πρέπει να εξαιρεθεί.

- Ο επικεφαλής της τρόικας κύριος Τόμσεν, με ηλεκτρονικό μήνυμα προς τον πρωθυπουργό αναφέρει με νόημα: «Εγώ δεν ασκώ βία στον ελληνικό λαό. Απλώς ελέγχω την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων που ψηφίσατε».

- Με ανακοίνωσή του ο ΣυΡιζΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι θέλει να φανεί περισσότερο αντιμνημονιακός απ’ ότι ο ΣυΡιζΑ σε μια προσπάθειά του να ανεβάσει τα ποσοστά της ΝΔ τα οποία εμφανίζουν καθοδική πορεία.

- Ως ανακριβείς ελέγχονται οι πληροφορίες που θέλουν τον πρωθυπουργό να βλέπει κάθε βράδυ στον ύπνο του τον Κολοκοτρώνη, τον Βελουχιώτη και μερικούς αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

- Όπως δήλωσε ο ίδιος, το μόνο όνειρο που βλέπει είναι μια μαύρη γριά που λέει πως είναι η θεωρία των δύο άκρων, να τον σέρνει πότε δεξιά και πότε αριστερά αλλά ταυτόχρονα να μετακινείται όλο και πιο δεξιά.

- Στα δεξιά του, υπάρχει σκοτεινό βάραθρο το οποίο τελικά δεν μπορεί να αποφύγει και ξυπνάει, όπως ισχυρίζεται, λίγο πριν φτάσει στο τέλος του γκρεμού.
Εκείνος μόνο ξέρει αν όντως ξυπνάει…


ΠΗΓΗ:
http://www.readpoint.com/book.aspx?id=532394


_________________
Η ψυχή που ξέρει να γελά είναι πιο
ανθρώπινη από αυτή που κλαίει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ραμπελαί



Ένταξη: 28 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 190
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 27, 2013 7:34 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο υπουργός δεν αστειεύεται. Οι αστειότητες ταιριάζουν σε ηλίθιους
Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο



- Πολιτικό σε τηλεοπτική εκπομπή σαν τον Άδωνι-Σπυρίδωνα, είχαν καιρό να δουν τα μάτια μας. Τέτοια πυγμή, τέτοιος τσαμπουκάς, τέτοια άνεση! Πως απειλούσε για απολύσεις!

- Τώρα πάλι δεν το λες και απειλή. Προειδοποίηση ήταν. Για να τους προστατεύσει το έκανε. Μην ξεγελαστούν και χάσουν τη δουλειά τους. Απειλή ήταν αυτό που του είπαν: «Αν τολμάς, έλα να μας απολύσεις».


- Κάτσε ρε μεγάλε. Πως μιλάς έτσι σε έναν υπουργό; Ως υπουργός έχει υποχρέωση (τον άκουσες τι ωραία το έθεσε έτσι;), να μπαίνει στα νοσοκομεία για έλεγχο.

- Νομίζεις,
όταν πήγε στο «Αγία Όλγα», δεν διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν «πάπιες» για να κατουράνε οι ασθενείς που δεν μπορούν να μετακινηθούν;

- Ε λοιπόν! Έδωσε εντολή στο κιλικίο να προμηθευτεί με «πάπιες».

Σε ποιο ευρωπαϊκό νοσοκομείο
υπάρχουν «πάπιες» στις κλινικές; Θες «πάπια»; Να πας στο κιλικίο. Άσε που δεν πρέπει να θες να κατουράς.

- Να τα μεταβολίζεις φίλε ασθενή μου. Ο ινδός που το κατάφερνε πριν από μερικά χρόνια, δεν είχε ψυχή; Ναι, υπουργέ μου! Στην Α’ Χειρουργική. Στείλε καμία όταν ξαναπεράσεις. Α! Και χαρτί τουαλέτας αν σου βρίσκεται.

- Έχει υποχρέωση ο Άδωνις-Σπυρίδωνας να επισκέπτεται τα νοσοκομεία. Ποιος είπε ότι έχει υποχρέωση να φροντίζει για τη σωστή και ολοκληρωμένη λειτουργία τους;

- Μόνο για το σωστό και ολοκληρωμένο κλείσιμό τους έχει υποχρέωση. Για τη σωστή και ολοκληρωμένη υποβάθμισή τους, έχει επίσης υποχρέωση. Αμ, πως;


Έτσι γίνεσαι υπουργός σε περίοδο κρίσης;

- Όπως λέει και το τραγούδι:

Για μια καρέκλα υπουργική/ δε φτάνει μόνο η δουλειά
Για μία καρέκλα υπουργική/ πρέπει να γλύφεις καλά
Πρέπει να γλύψεις αυτόν που έχεις φτύσει
Να κολακέψεις αυτόν που έχεις βρίσει


Ακόμη κι αν ήταν «ο χειρότερος υπουργός» που γνώρισε ποτέ ο τόπος και σήμερα ο πρωθυπουργός και εντολοδόχος σου…

- Απ’ ότι φαίνεται τέλειωσε η αντιμνημονιακή και αντιστασιακή ρητορική του Χατζηνικολάου.
Τα κεφάλια μέσα. Αδιανόητο θεωρεί ο eΝίκος το να εμποδίζουν τον υπουργό να μπει στα νοσοκομεία.

- Αδιανόητο και να τον εμποδίζουν να κατεδαφίσει τη δημόσια δωρεάν υγεία κύριε eΝίκο μας; Τα ίδια έκανε και ο ΣΚΑΪ και είδες που κατέληξε. Μάλλον δε σε νοιάζει. Τον έχεις δεμένο το γάιδαρο.

- Η αλήθεια είναι ότι μπορεί κάποιος να ξεκινήσει σε μια δουλειά φτιάχνοντας και κουβαλώντας, στην αρχή, καφέδες στους παλιότερους. Σαν αποκτήσει όμως Βαρδιές πλάτες, μέχρι καναλάρχης γίνεται.

- Αντιστασιακή προσφορά έκανε στην τρόικα και ο Στουρνάρας. Ζητάνε 2 δις και τους προσφέρει μόλις 500 εκατομμυριάκα. Θα τα πάρει από τα δύο γνωστά συγγενικά του πρόσωπα.

- Την επόμενη φορά που η τρόικα θα ζητήσει 8 δις, θα αφήσει μούσι πυκνό, θα ντυθεί Βελουχιώτης και θα τους προσφέρει πάλι το 25% όσων ζητάνε. Θα δώσει μόλις 2 δις.

- Στη Γερμανία υπάρχουν τόσοι άνεργοι
όσοι είναι περίπου και οι Εβραίοι ανακοίνωνε το ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας το 1931 προετοιμάζοντας τον ερχομό του Χίτλερ.

- Στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι άνεργοι όσοι και οι μετανάστες δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς το 2013. Τι προετοιμάζει; Τη δική του αποχώρηση; Τον ερχομό κάποιου άλλου; Ή μήπως και τα δύο; Μάκη, ακούς;

- Στις ξένες τράπεζες υπάρχουν τόσες ελληνικές καταθέσεις όσο είναι και το «χρέος» που εμφανίζουν οι δανειστές; Τι λες και κυρίως τι κάνεις γι’ αυτό κύριε Σαμαρά; Ρίχνεις στη φτώχια τη μάνα του Στουρνάρα;

- Μήπως πιστεύεις,
τινάζοντας απότομα με σιγουριά το κεφάλι σου προς τα δεξιά ότι αυτές οι καταθέσεις είναι των ανέργων; Ή μήπως η αλήθεια είναι ότι εξ αιτίας αυτών των καταθέσεων υπάρχουν τόσοι άνεργοι;

- Στην Ελλάδα η φτώχια είναι ανάλογη του φυσικού πλούτου όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Πώς το εξηγείτε κύριε Σαμαρά;

- Αφιερωμένα σε όλους τους ασήμαντους και ηλίθιους:

Οι μεγάλοι άντρες εμπιστεύονται μόνο την κρίση τους, το ίδιο όμως κάνουν και οι ηλίθιοι. Paul Valery, 1871-1945, Γάλλος ποιητής.

Να κουβεντιάζεις με ανόητους είναι σαν ν’ ανάβεις δάδα για τους τυφλούς.
Pierr Claude, 1765-1824, Γάλλος λεξικογράφος

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά. Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Είναι καλύτερα να είσαι σιωπηλός και να θεωρείσαι βλάκας παρά να μιλάς και να αίρεις κάθε αμφιβολία. Αβραάμ Λίνκολ, 1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος

ΠΗΓΗ:
https://kyrgiakischristos.wordpress.com/


_________________
Η ψυχή που ξέρει να γελά είναι πιο
ανθρώπινη από αυτή που κλαίει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες