Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η θεωρία των «δύο άκρων»: Η διαλεκτική της ΟΛΙΚΗΣ φίμωσης

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 07, 2013 7:30 am    Θέμα δημοσίευσης: Η θεωρία των «δύο άκρων»: Η διαλεκτική της ΟΛΙΚΗΣ φίμωσης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η θεωρία των «δύο άκρων»: Η διαλεκτική της ΟΛΙΚΗΣ φίμωσης



Η Θεωρία των «δύο άκρων» συμπυκνώνει τη στρατηγική του ολοκληρωτισμού του 4ου Ράιχ, συνακόλουθα και το δικτατορικό χαρακτήρα αυτής της κυβέρνησης.

Το σπιράλ αυτού του μακάβριου ιδεολογήματος δεν είναι εκλογικό, αλλά πραξικοπηματικό:
Είναι η παραπέρα κλιμάκωση της πραξικοπηματικής ΛΟΓΙΚΗΣ του καθεστώτος, ΛΟΓΙΚΗ που με αυτή την κυβέρνηση τείνει να πάρει φρενοβλαβείς διαστάσεις.

Η τελική κατάληξη αυτής της πραξικοπηματικής λογικής, που η θεωρία των «δύο άκρων» την εντείνει και την κορυφώνει, είναι η ΟΛΙΚΗ ΦΙΜΩΣΗ.

Αυτό πλέον διατυπώθηκε ωμά και κυνικά, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό: «Από τη μια πλευρά η περίπτωση της Χρυσής Αυγής και από την άλλη πλευρά μια ακραία αντιπολίτευση που ζητάει έξοδο από το ευρώ και έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».


Έχει διατυπωθεί
(πολλές φορές μάλιστα), με τη γνωστή δικολαβίστικη μέθοδο, δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς, και από τον άλλο δωσίλογο Βοναπάρτη: Τον Βενιζέλο

Η εντατικοποίηση της «στρατηγικής έντασης», δηλαδή της «έκτακτης ανάγκης» (αυτό προωθεί πρακτικά η κυβέρνηση και αυτό αποτυπώνει η θεωρία των «άκρων») καθιστούν τις πρόωρες εκλογές, μάλλον, όνειρο θερινής νυχτός…

Καθιστούν ΓΕΝΙΚΑ τις εκλογές βλαβερή και επικίνδυνη πολυτέλεια για το καθεστώς του 4ου Ράιχ…

ΟΙ εκλογές, πλέον, θα χρησιμοποιηθούν ΜΟΝΟ, σαν εκτονωτική βαλβίδα εκλογικής χειραγώγησης μαζικών λαϊκών εκρήξεων και τυφώνων…

Σήμερα, έστω και αυτά τα «σημαδεμένα χαρτιά» μιας εκλογικής απάτης, ΟΧΙ μόνο δεν δίνουν καμιά διέξοδο στο αποικιοκρατικό καθεστώς των δωσίλογων ανδρεικέλων, αλλά αποτελούν και επικίνδυνο σπορ: Να ανοίξουν μεγάλες ρωγμές στην ηφαιστειακή ενέργεια της λαϊκής ΟΡΓΗΣ, να πυροδοτήσουν τα συσσωρευμένα και συμπιεσμένα, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ εκρηκτικά υλικά.

Δεν υπάρχει εκλογική διέξοδος για ένα καθεστώς που συνδυάζει τη σηπτική του κατάρρευση (και των κομμάτων) με τέτοια πρωτοφανή και αχαλίνωτη βαρβαρότητα και κτηνωδία.

Η μόνη διέξοδος για ένα τέτοιο κατοχικό, ληστρικό και άκρως ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ καθεστώς είναι η ΟΛΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ: Η πραξικοπηματική, δικτατορική αυθάδεια και ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΥΨΟΣ.


Η κυβέρνηση Σαμαρά
κλιμακώνει τη στρατηγική της ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ και της ΟΛΙΚΗΣ ΦΙΜΩΣΗΣ: ΣΆ αυτή τη στρατηγική εντάσσεται και η μακάβρια θεωρία των «δύο άκρων»…

ΣΆ αυτή τη στρατηγική εντάσσεται και το τελετουργικό σώου της «εξάρθρωσης» του προβοκάτορα του καθεστώτος, της Χρυσής Αυγής: Πάνω σΆ αυτά τα επεισόδια του σήριαλ που θα διαρκέσουν και θα κορυφωθούν, θα οικοδομηθούν και οι νέες αλυσίδες και επιθέσεις εναντίον της κοινωνίας και των λαϊκών αγώνων.

Η Θεωρία των «δύο άκρων» αποτελεί το αμόνι σφυρηλάτησης των νέων πραξικοπηματικών αλυσίδων…

Η Χρυσή Αυγή, το άλλοθι και ο χρήσιμος παρακρατικός προβοκάτορας…

Το επόμενο βήμα θα είναι ο νέος «αντιρατσιστικός» νόμος ο οποίος θα ενοχοποιεί και θα ποινικοποιεί και το Λόγο, δηλαδή τη Σκέψη: Το ανήγγειλε καθαρά ο Βενιζέλος…

Η «εγκληματική πράξη» θα αγκαλιάσει ΟΧΙ μόνο τις λαϊκές αντιστάσεις στο ΚΑΤΟΧΙΚΟ καθεστώς, αλλά και το Λόγο και τη Σκέψη ενάντια στο κατοχικό καθεστώς: ΟΛΙΚΗ ΦΙΜΩΣΗ…

ΣΆ αυτό στοχεύει ΑΜΕΣΑ η κυβέρνηση των δωσίλογων και πάνω σΆ αυτό παίζει τα προβοκατόρικα παιχνίδια της, ανάγοντας τον εαυτό της σε «εγγυητή» της «νομιμότητας», της «ομαλότητας» και της «δημοκρατίας»…

Η «αριστερά» συμμετέχει σΆ αυτό το μακάβριο παιχνίδι…

Ο μόνος ΔΡΟΜΟΣ για το λαό είναι ο ΔΡΟΜΟΣ. Μόνος ο λαός στο δρόμο και η ΟΡΓΑΝΩΣΗ της λαϊκής οργής στο ΔΡΟΜΟ μπορεί να αναχαιτίσουν τη «διαλεκτική» της ΟΛΙΚΗΣ ΦΙΜΩΣΗΣ και να συντρίψουν τα δωσίλογα ανδρείκελα του πλανητικού φασισμού…

Ο αφηρημένος «αντιφασισμός» που αιχμαλωτίζεται ΠΡΑΚΤΙΚΑ μόνο εναντίον της ναζιστικής συμμορίας (παρακρατικό «συνδικάτο του εγκλήματος») δεν ξεπλένει μόνο το φασισμό των ανδρεικέλων, αλλά τα διευκολύνει αφάνταστα να «ξεδιπλώσουν» τη στρατηγική του ΟΛΙΚΟΥ ΓΥΨΟΥ…

Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 07, 2013 4:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ω, θεϊκή ξεφτίλα (ο Στάθης είχε κέφια)!



Γεια σου, ρε Μιχαλολιάκο! Λεβέντη της Ρούμελης, αστέρι της Μάνης!

Ενας τοσοδούλης που απαρνήθηκε την ιδεολογία του, το κόμμα του, το καταστατικό του και κλαψουρίζει δημοκρατικά, ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα...δημοκρατικά οργανωμένο κόμμα που βρίζει τη δημοκρατία κατά λάθος! Τι ΅νΆ τούτου δω, ωρέ; Παπάς, Κασιδιάρης κι άλλοι – ιδέαν δεν έχουν από βέσπα! ποιος Θανάσης; με τη δύναμη της σκέψης μου τον βάρηξα!

Ωρέ τι λεβέντες είναι τούτοι; Στρίγκλες που έγιναν αρνάκια! κότες! – έτσι, μωρέ θα πάρουμε την Πόλη; Να φωνάζει η κόρη του Μιχαλολιάκου «χέστηκα» και να το εννοεί; Να του φέρνει η Ζαρούλια σφαίρα (μία) του φυρεράκου μέσα στη φυλακή και να εκλαμβάνεται η έρμη ως υπόθετο; Να βλέπουνε κοτζάμ φασίστες τον αγκυλωτό σταυρό και να τον φτύνουν; Τέτοια ξεφτίλα! Σφάξε με, αγά μου νΆ αγιάσω; ανάκρινέ με κυρ δικαστή μου, να γλιτώσω;



Κιοτήδες και δειλοί, αθύρματα! Με ποιους μιλάμε;

Εμείς προερχόμαστε από ένα γένος που οι κομουνιστές του πήγαιναν στα εκτελεστικά αποσπάσματα φωνάζοντας «ζήτω η Ελλάδα», «ζήτω η Ελευθερία»!

Εμείς ανήκουμε σε ένα έθνος που οι αντιφασίστες, αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, ανέβηκαν στον Ολυμπο!

Εμείς είμαστε από έναν λαό που τραγούδησε τον σκοτωμένο Χριστό εργάτη στη Θεσσαλονίκη του 1936, σαν νέο παιάνα για το ψωμί και την παιδεία, σαν νέον Ακάθιστο για την τιμή και την αξιοπρέπεια!

Με ποιους μιλάμε; με φίδια που κάνουν τα χέλια για να γλιστρήσουν; Με καρικατούρες φασιστών;
ουδέποτε άλλοτε, ακόμη και ο πιο ηλίθιος εθνικισμός, δεν έχει ξεφτιλιστεί τόσον, όσον τον ξεφτίλισαν αυτοί οι δειλοί γελοίοι.

Με ποιους μιλάμε;
Ο,τι είχαμε να πούμε με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής το είπαμε, και, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Αντιθέτως, όποιος συνεχίζει στον ίδιο ντόρο, ανήκει στον ίδιο κατιμά.

Δεν με ενδιαφέρει το ποσοστό τους, αν είναι 5% ή 6%, για δύο λόγους: α) διότι με τέτοια ποσοστά δεν μπορούν να επηρεάσουν τα πράγματα και β) διότι, κάθε κοινωνία ένα τέτοιο ποσοστό κατιμά το έχει.

Το ίδιο και η ελληνική κοινωνία. Μπορεί ως το πρόσφατο παρελθόν αυτό το ποσοστό να διαχεόταν μέσα στα πελατειακά κόμματα, αλλά πάντα υπήρχε, όπως η ΕΠΕΝ, η Εθνική Παράταξη κι άλλα ακροδεξιά σχήματα έχουν αποδείξει.

Το πρόβλημα με τη Χρυσή Αυγή όταν ήρθε η σειρά της να εκφράσει αυτό το ποσοστό ήταν ότι προς στιγμήν φάνηκε πως πάνω σΆ αυτό, θα μπορούσε να επισυσσωρεύσει ένα μεγαλύτερο, εμφανίζοντας εαυτήν ως δύναμη αντιμνημονιακή, αντικαπιταλιστική, λαϊκή και αντισυστημική – τρίχες!

Ανθρωπάκια που τους κάθισε ένα εκλογικό ποσοστό, βγήκαν στο φως να το διαχειριστούν και κάηκαν.
Τι «αίμα και τιμή»; αίμα των υπονόμων κι ατιμία, ατιμία ανυπόφορη. Με ποιους μιλάμε; με δολοφόνους, μαχαιροβγάλτες και σωματέμπορους; - άλλη ιδεολογία δεν έχουν, την απαρνήθηκαν.

Αυτοί που έκαναν τους καμπόσους στη Βουλή, που δεν αναγνώριζαν το Ολοκαύτωμα, που έβριζαν τους Εβραίους, τους αριστερούς, τους ομοφυλόφιλους, που αποκαλούσαν τους δημοκρατικούς «πούστηδες», αυτή η ντροπή του ελληνικού γένους και των ελληνικών γραμμάτων, μπροστά στους ανακριτές δήλωσαν ασβοί και κουνάβια. Υαινες που όταν δεν μπορούν πια να δαγκώσουν μέσα στις νύχτες, κρυμμένοι πίσω απΆ τα φουστάνια επίορκων αστυνομικών, το παίζουν τυφλοπόντικες που είδαν το φως το αληθινό κι έγιναν χαμστεράκια.

Η Χρυσή Αυγή τέλειωσε! Ακόμα κι αν στις επόμενες εκλογές πάρει ένα 5% (που δεν το βλέπω), δεν θα ξέρει τι να το κάνει και θα το χάσει. Το πρόβλημά μας δεν είναι πλέον οι φασίστες που απεδέχθησαν γελοίοι, αλλά αυτοί που πήγαν να τους χρησιμοποιήσουν.

Οι ίδιοι που τώρα θα προσπαθήσουν να λεηλατήσουν τις ψήφους μιας δύναμης που δεν μπόρεσε να γίνει «σοβαρή», όπως και δεν μπόρεσε να παγιδεύσει την Αριστερά σε οδομαχίες στους δρόμους, εκτρέποντας τις εξελίξεις απΆ την ομαλότητα.

Ο εύκολος «αντιφασισμός» τύπου ΠΑΣΟΚ δεν μας αφορά, πόσο μάλλον που τώρα πλέον τα άσπρα κολάρα δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους μελανούς χιτώνες. Ας σκληρίζουν στα πάνελ Πρωτοπαπάδες κι άλλοι – συγχωροχάρτι δια της πλαγίας, δεν θα λάβουν.

Αλλά, αν ο ποπουλίστικος φασισμός των δρόμων κλονίσθηκε, ο εγγενής φασισμός των σαλονιών του καπιταλιστικού συστήματος εξακολουθεί να δίνει τον τόνο στις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Το πρόβλημά μας είναι ο κ. Σαμαράς και τα (νέα) μέτρα που θα λάβει. Μέτρα καθΆ υπαγόρευσιν των Επικυριάρχων, αλλά και εξ ιδίας πρωτοβουλίας των καθΆ ημάς Δυνατών. Εκεί βαράει το ταμπούρλο του ο μικρός τυμπανιστής, μέσα στο μυαλό του κ. Σαμαρά, των Βορίδη, Λαζαρίδη, Στουρνάρα κι όχι εκεί που κακαρίζουν οι κότες, στα ανακριτικά γραφεία...

ΠΗΓΗ:
http://www.enikos.gr/stathis/180026,W_8eikh_xeftila!.html

Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 07, 2013 7:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
JP Morgan: Τελειώνετε με τη Δημοκρατία!




Από ποιούς παίρνει γραμμή ο Αντώνης Σαμαράς;

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, την Δευτέρα 30-9-2013 συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με κορυφαία στελέχη της JP Morgan, μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων σύμβουλός της Jamie Dimon.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική τράπεζα την προηγούμενη εβδομάδα εξέδωσε δυο εκθέσεις ελληνικού ενδιαφέροντος. Η μία για τις τράπεζες και η άλλη συνολικά για την οικονομία και την αγορά.
Ποια όμως είναι η JPMorgan και ποιες απόψεις-θέσεις εκφράζει;


Έκθεση της JPMorgan,
δημοσιευμένη στα τέλη Μαΐου του 2013, περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το πολιτικό μέλλον που επιφυλάσσουν για τον Ευρωπαϊκό Νότο τα διεθνή χρηματοτραπεζικά συμφέροντα.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, της μεγαλύτερης σε περιουσιακά στοιχεία τράπεζας των ΗΠΑ, προβλέπει εκτεταμένη περίοδο δημοσιονομικής λιτότητας για τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και στέλνει σαφή εντολή στους εγχώριους επιτελείς: Ξεφορτωθείτε την Δημοκρατία!

Η ανάλυση κάνει ξεκάθαρα λόγο για «δημοκρατικό πλεόνασμα» στις χώρες του Νότου και για «προβλήματα» πολιτικής και νομικής κληρονομιάς, που καθυστερούν την «επιτυχία» των επιβαλλόμενων «διαρθρωτικών» προγραμμάτων.

Κατά τους συντάκτες της Έκθεσης η περαιτέρω «διαρθρωτική προσαρμογή» βρίσκει εμπόδιο σε δημοκρατικούς θεσμούς και κεκτημένα, σε εμπεδωμένες δομές του πολιτεύματος. Το συνταγματικό πλαίσιο ελευθεριών και δικαιωμάτων στις χώρες του Νότου είναι «άκρως» προοδευτικό, αντικατοπτρίζοντας τους πολιτικούς συσχετισμούς στις χώρες αυτές στην περίοδο της μεταπολίτευσης, μετά την έξοδο από φασιστικά καθεστώτα.

Η «αριστερίζουσα» κρατούσα αντίληψη της δεκαετίας μετά την πτώση της Χούντας εμπέδωσε και θεσμοθέτησε θεσμούς και πρακτικές, που αποτελούν σήμερα ανάχωμα στην «δημοσιονομική εξυγίανση» της χώρας.

Η ανάγνωση αποσπασμάτων από το Σώμα της Έκθεσης προκαλεί τρόμο:
«Τα Συντάγματα των χωρών αυτών αποκρυσταλλώνουν την υπεροχή των σοσιαλιστικών και κεντροαριστερών κομμάτων, μετά την ήττα του φασισμού. Για να έχει μέλλον η μακροπρόθεσμη επιβίωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, τα «πολιτικά χαρακτηριστικά» των χωρών αυτών πρέπει να αμβλυνθούν. Όταν οι Γερμανοί πολιτικοί μιλάν για διαρκή διαδικασία προσαρμογής, προφανώς έχουν στο νού τους συνδυασμό οικονoμικών και πολιτικών αλλαγών».

Και παρακάτω:


Τα πολιτικά συστήματα της ευρωπαϊκής περιφέρειας έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

Αδύναμη εκτελεστική εξουσία, ισχυρές περιφερειακές δομές, συνταγματική προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, συστήματα συναινετικών διαδικασιών που ευνοούν τις πελατειακές σχέσεις, δικαίωμα πολιτικής διαμαρτυρίας κατά «προωθούμενων» αλλαγών στο status quo.
Τα «μειονεκτήματα» (!!!!!!) αυτής της πολιτικής κληρονομιάς ανέδειξε η οικονομική κρίση.

Οι κυβερνήσεις των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου υπήρξαν μόνο μερικώς επιτυχείς στην επιβολή ατζέντας οικονομικών και δημοσιονομικών «αλλαγών», αφού ήρθαν αντιμέτωπες με «εμπόδια»(!!!!!!!!!), όπως οι εμπεδωμένοι θεσμοί στην Πορτογαλία, η ισχυρές περιφέρειες στην Ισπανία και η άνοδος των «λαϊκιστικών» κομμάτων στην Ελλάδα.

Η JP Morgan ξερνάει ωμά και απροκάλυπτα όλη την αλήθεια για όσα εξυφαίνουν για την Ελλάδα τα διεθνή και ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας. Στόχος είναι να ξεφορτωθούν εργασιακά κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, να πνίξουν πυρήνες αντίστασης και κινήματα και να αποτρέψουν το λαό από το να ψηφίσει τα «λάθος κόμματα».

Η συνταγή από-δημοκρατικοποίησης της χώρας, που υπαγορεύουν τα τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά συμφέροντα στους επιτελείς τους, εκτελείται κατά γράμμα από την ελληνική κυβέρνηση.

Ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες χωρίς επίσημα έγγραφα, διάλυση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, ανατροπή των κοινωνικών κατακτήσεων, κατάργηση των θεσμών συλλογικής εκπροσώπησης , συστηματική παραβίαση του Συνταγματικού Χάρτη της χώρας, εκφυλισμός του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, προπαγανδισμός της θεωρίας των δυο άκρων, πλήρη χειραγώγηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Τον Μάϊο του 2013 η Έκθεση διαπίστωνε με πικρία ότι «η διαδικασία πολιτικής «αλλαγής» (βλέπε. Δημοκρατικής εκτροπής)είναι ακόμη στα σπάργανα.

Το Σεπτέμβριο του 2013
η Κυβέρνηση σε ανοικτή συνεργασία με τα παγκόσμια τραστ συμφερόντων χτίζει με προσεκτικά και μεθοδικά βήματα το σκηνικό για την αλλοίωση της δημοκρατίας στη χώρα, με πρόσχημα πάντα την διαφύλαξη της μνημονιακής «ομαλότητας».

Το «αριστερό» άκρο πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα δήλωσε από τις ΗΠΑ ο Πρωθυπουργός, λίγες μέρες πριν.

Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την πλήρη αυταρχοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής στη χώρα βρίσκονται ήδη στο συρτάρι του Πρωθυπουργού.


Και στοχεύουν ευθέως στην καρδιά της δημοκρατίας.


Ολόκληρη η έκθεση της JPMorgan
http://www.totekmirio.gr/attachments/article/212/JPM-the-euro-area-adjustment--about-halfway-there.pdf

To διαβάσαμε ΕΔΩ:
http://mavrhlista.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες