Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
11 Σεπτεμβρίου: Οι δήμιοι και οι τρομοκράτες της υφηλίου

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 11, 2013 6:44 am    Θέμα δημοσίευσης: 11 Σεπτεμβρίου: Οι δήμιοι και οι τρομοκράτες της υφηλίου Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
11 Σεπτεμβρίου: Οι δήμιοι και οι τρομοκράτες της υφηλίου



Καταζητούνται όσοι αρπάζουν χώρες.
Καταζητούνται όσοι στραγγαλίζουν μισθούς κι εξολο¬θρεύουν θέσεις εργασίας.
Καταζητούνται όσοι καταπατούν τη γη, δηλητηριάζουν το νερό και κλέβουν τον αέρα.
Καταζητούνται όσοι διακινούν τον φόβο.

(Από το βιβλίο ''Οι μέρες αφηγούνται'' του Eduardo Galeano)
Το πήραμε από ΕΔΩ:
http://aristeroblog.gr/node/1925


11η Σεπτέμβρη: Ημερομηνία συμβολική!
Δύο σημαδιακά γεγονότα της νεότερης ιστορίας μας αποτυπώνουν, σε όλο το φρικαλέο μέγεθός τους, το μακάβριο, ιμπεριαλιστικό γκανγκστερισμό της αμερικανικής αυτοκρατορίας:
α). 11η Σεπτέμβρη 1973: Οι Αμερικανοί δολοφονούν τον Αλιέντε τον Πρόεδρο της Χιλής και επιβάλουν το αιμοσταγές καθεστώς του Πινοσέτ
β). 11 Σεπτέμβρη 2001: Το γκρέμισμα των Δίδυμων Πύργων: Η ωμή αμερικανική προβοκάτσια, η οποία αποτελεί το έναυσμα για την κήρυξη ενός δόλιου και σατανικού πολέμου των ΗΠΑ εναντίον ολόκληρου του πλανήτη…


Για την προβοκάτσια των Δίδυμων Πύργων η οποία, μαζί με την προβοκάτσια του Περλ Χάρμπορ, δίνει το στίγμα του ιμπεριαλιστικού γκανγκστερισμού των ΗΠΑ, έχουμε γράψει πάρα πολλά.
Διαβάστε ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2635
και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4919

Για την ανατροπή του Αλιέντε και τη επιβολή του αιμοσταγούς καθεστώτος Πινοσέτ (σήμερα κλείνουν 40 χρόνια), πολύ κατατοπιστικό είναι το σημερινό κείμενο του Μπογιόπουλου:




Χιλή, πριν από 40 χρόνια...
Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος
http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=11/9/2013&columnId=1821

Σήμερα συμπληρώνονται 40 ακριβώς χρόνια από την εκδήλωση ενός από τα πιο αιμοσταγή φασιστικά πραξικοπήματα στην Ιστορία, το πραξικόπημα στη Χιλή στις 11 Σεπτέμβρη του 1973.
Ηταν η απαρχή της πολύχρονης υπαγωγής μιας ολόκληρης χώρας σε ένα από τα στυγνότερα φασιστικά καθεστώτα που επέβαλαν μέσα στον 20ό αιώνα το κεφάλαιο και οι πολυεθνικές για τη διατήρηση της εξουσίας τους.
Στις 11 Σεπτέμβρη 1973 οι Αμερικανοί, με τη δολοφονία του Προέδρου Αλιέντε και την ανατροπή της κυβέρνησης Λαϊκής Ενότητας, εγκατέστησαν τοποτηρητή τους στη Χιλή το κτηνώδες ανδρείκελό τους, τον δικτάτορα Πινοσέτ.


Το 2005, ένα χρόνο πριν το θάνατό του,
το Ανώτατο Δικαστήριο της Χιλής
αθώωσε τον Πινοσέτ για τις μαζικές
δολοφονίες και τα βασανιστήρια
κατά τη 17χρονη χούντα του...


Από εκείνη τη μέρα και με την επικράτηση των στρατιωτικών, ξεκινά ένα τρομακτικό πογκρόμ. Χιλιάδες κομμουνιστές, αριστεροί και δημοκράτες οδηγούνται στο Εθνικό Στάδιο του Σαντιάγκο, εκατοντάδες δολοφονούνται ύστερα από φρικτά βασανιστήρια.
Για περίπου ένα μήνα, οι εργάτες καθαριότητας ανακαλύπτουν στους δρόμους του Σαντιάγκο πτώματα δολοφονημένων με ρυθμό 250 - 300 τη μέρα...
Μετά την πτώση της χούντας, όλα τα στοιχεία για την πρωταγωνιστική υπό την καθοδήγηση του Κίσινγκερ εμπλοκή των ΗΠΑ στο έγκλημα ήρθαν και δημόσια στο φως μέσα από επίσημα στοιχεία και έγγραφα.
Στα στοιχεία αυτά στηρίχτηκε το Ανώτατο Δικαστήριο της Χιλής, για να ζητήσει πριν από μερικά χρόνια την προσαγωγή του Κίσινγκερ ως κυρίως υπεύθυνου για το πραξικόπημα. Η προσαγωγή δεν έγινε ποτέ...
*
Πριν από λίγες μέρες, με αφορμή τη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος, στο Σαντιάγκο χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους κρατώντας φωτογραφίες των θυμάτων του καθεστώτος του Πινοσέτ. Οι διαδηλωτές χτυπήθηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας... Ανάμεσα στα άλλα ζητούσαν την τιμωρία των ενόχων αφού ακόμα και σήμερα, μετά την πτώση της χούντας από το 1990, περίπου 1.300 υποθέσεις αγνοουμένων παραμένουν ανοιχτές, με τις αρχές να μη δίνουν κανένα στοιχείο...
Ομάδα του ΟΗΕ επιφορτισμένη να ερευνήσει τις υποθέσεις των «αναγκαστικών εξαφανίσεων» από το καθεστώς της χούντας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ελάχιστος αριθμός των εγκληματιών του φασιστικού καθεστώτος τιμωρήθηκαν για τα εγκλήματά τους.
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Ντιέγο Πορτάλες, συνολικά μόλις 76 στελέχη της δικτατορίας καταδικάσθηκαν για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και 67 εξ αυτών οδηγήθηκαν στη φυλακή. Ακόμα και σήμερα περίπου 350 μηνύσεις που αφορούν 700 στελέχη της δικτατορίας δεν έχουν λάβει καν το δρόμο προς την «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη...
*
Τα θύματα της 17χρονης δικτατορίας του Πινοσέτ στη Χιλή ξεπερνούν συνολικά τα 40.000,
σύμφωνα με την εξεταστική επιτροπή που φτιάχτηκε γι' αυτόν ειδικά το λόγο στο Σαντιάγκο. Οι αριθμοί αφορούν τους φυλακισθέντες και βασανισθέντες, ενώ ο επίσημος αριθμός νεκρών και εξαφανισθέντων ανέρχεται σε 3.065.
Το 2005, ένα χρόνο πριν το θάνατό του, το Ανώτατο Δικαστήριο της Χιλής αθώωσε τον Πινοσέτ για τις μαζικές δολοφονίες και βασανιστήρια των πολιτικών του αντιπάλων, για τα οποία κατηγορούνταν ο πρώην δικτάτορας...
*
Η 11η Σεπτέμβρη του 1973 στη Χιλή, ο τιμημένος και ηρωικός αγώνας του λαού της, η θυσία, η αυτοθυσία, ο σφαγιασμός των υπερασπιστών της κοινωνικής απελευθέρωσης από το κράτος των αστών, από τον ιμπεριαλισμό και τις μαριονέτες του, αποτελεί μια διαρκή υπόμνηση ενός βασικού συμπεράσματος που όσες φορές «ξεχάστηκε», το επαναστατικό εργατικό κίνημα το πλήρωσε ακριβά:
Πρόκειται για το συμπέρασμα των Μαρξ και Ενγκελς, που διατυπώθηκε ήδη από το 1872, στον πρόλογο του «Μανιφέστου του Κομμουνιστικού Κόμματος» στη γερμανική έκδοση,
• ότι «ιδίως η Κομμούνα απέδειξε ότι δεν μπορεί "η εργατική τάξη να πάρει στα χέρια της την έτοιμη κρατική μηχανή και να τη βάλει σε κίνηση για τους δικούς της σκοπούς"».
Πρόκειται για το συμπέρασμα του Μαρξ, ήδη από τις 12 του Απρίλη 1871, δηλαδή ακριβώς τον καιρό της Κομμούνας, όταν έγραφε στον Κούγκελμαν:
«Αν ανοίξεις το τελευταίο κεφάλαιο του έργου μου "Η Ι8η Μπρυμαίρ", θα δεις ότι εκφράζω τη γνώμη πως η επόμενη προσπάθεια της γαλλικής επανάστασης δεν πρέπει, όπως γινόταν ως τώρα, να περάσει τη γραφειοκρατική - στρατιωτική μηχανή από το ένα χέρι στο άλλο, αλλά να την τσακίσει και αυτός είναι ο προκαταρκτικός όρος κάθε πραγματικής λαϊκής επανάστασης...».
Πρόκειται για το συμπέρασμα - υπενθύμιση του Λένιν στο «Κράτος και Επανάσταση» ότι
«η σκέψη του Μαρξ είναι ότι η εργατική τάξη πρέπει να συντρίψει, να τσακίσει την "έτοιμη κρατική μηχανή" και να μην περιοριστεί στην απλή κατάληψή της (...) Στα λόγια αυτά "να τσακίσει τη γραφειοκρατική - στρατιωτική κρατική μηχανή" περιέχεται, σύντομα διατυπωμένο - τόνιζε ο Λένιν - το κυριότερο δίδαγμα του μαρξισμού στο ζήτημα των καθηκόντων του προλεταριάτου στην επανάσταση όσον αφορά το κράτος. Κι αυτό ακριβώς το δίδαγμα όχι μόνο λησμονήθηκε ολότελα, μα και διαστρεβλώθηκε ανοιχτά από την κυρίαρχη καουτσκική "ερμηνεία" του μαρξισμού»!

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 12, 2013 2:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
11η Σεπτέμβρη: Ο «πλάγιος λόγος» εξωραϊσμού της προβοκάτσιας…



Πολλές «αναλύσεις» φέτος για την 11η Σεπτεμβρίου…

Αυτό που δεσπόζει, σχεδόν σε όλες, είναι ο «πλάγιος λόγος»: Τα μασημένα λόγια, οι μισές αλήθειες…

Οι περισσότερες «αναλύσεις» μένουν στις επιπτώσεις του γεγονότος και παρακάμπτουν την προβοκάτσια. Παρασιωπούν εντελώς τούτο: Το ΠΟΙΟΣ γκρέμισε του Δίδυμους Πύργους…


Το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ γεγονός, το πώς γκρεμίστηκαν οι πύργοι και από ΠΟΙΟΥΣ, το παρακάμπτουν, το αφήνουν στο «κενό», έτσι που ο κάθε ένας να το «γεμίσει» με ό,τι θέλει ή με ό,τι σενάριο αιωρείται και κυκλοφορεί από τα Μαντεία της αμερικανικής προπαγάνδας.

Αφήνοντας, βεβαίως, τούτο το «κενό», ουσιαστικά εξωραΐζεις και συγκαλύπτεις ΠΛΑΓΙΩΣ την προβοκάτσια της αμερικανική μπότας, διότι η εύκολο απάντηση είναι η κυρίαρχη και αυτή που μας καταδυναστεύει επί χρόνια: Τους Πύργους τους γκρέμισαν οι «τρομοκράτες»…

Μια απάντηση που ταιριάζει και στα νωθρά μυαλά που αρκούνται σε απλουστεύσεις και δεν θέλουν ΠΟΤΕ να δεχτούν ότι η αμερικανική κακουργία μπορεί να κτυπήσει και μέσα στον τόπο της…

Άλλα, πάλι, κείμενα που ευρέως κυκλοφόρησαν για την 11η του Σεπτέμβρη προχωρούν σε ένα ακόμα βηματάκι συγκάλυψης της προβοκάτσιας, μέσω πονηρών τεχνασμάτων: Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το τι έγινε, το πώς έπεσαν οι Πύργοι και τα λοιπά…

Δηλαδή δεν γνωρίζουμε το ΠΟΙΟΣ διέπραξε το ΕΓΚΛΗΜΑ


Και εδώ αφήνονται ορθάνοικτες οι πόρτες για την «τρομοκρατία» και το χειρότερο: ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ότι αυτή η «τρομοκρατία» και η Αλ Κάιντα είναι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ των μυστικών υπηρεσιών του αυτοκρατορικού ιμπεριαλισμού.

Αυτές οι «ορθάνοικτες πόρτες» καλύπτονται ΑΜΕΣΑ από την προπαγάνδα των αμερικανικών υπηρεσιών και τα ελληνικά «βαποράκια» τους.

Αυτά, σταθερά και συστηματικά υποστηρίζουν ότι πίσω από το έγκλημα της 11ης του Σεπτέμβρη βρίσκεται η ισλαμική τρομοκρατία, δηλαδή ότι η αλ κάιντα και γενικά η «τρομοκρατία» σε όλες τις σύγχρονες ποικιλίες της, είναι ΥΠΑΡΚΤΗ και ΟΧΙ κατασκεύασμα των διεθνών μυστικών υπηρεσιών και των ΜΟΝΩΝ τρομοκρατών του πλανήτη: ΗΠΑ.

Αυτά, λοιπόν, τα αμερικανάκια, πλασάρουν ευφυώς μια νέα παραλλαγή της 11ης του Σεπτέμβρη, που εστιάζει το έγκλημα στην «ανεπάρκεια» και «ηλιθιότητα» του Μπους.

Μας λένε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, του Ισραήλ, αλλά και αραβικών κρατών είχαν προειδοποιήσει τον Μπους για το επικείμενο «τρομοκρατικό» κτύπημα, αλλά αυτός …αδράνησε.

Με πιο απλά λόγια οι μυστικές υπηρεσίες αθωώνονται, το ΕΓΚΛΗΜΑ έγινε από την αλ κάιντα, διότι ο Μπους δεν έλαβε υπόψη του τις «προειδοποιήσεις»!!!

Καλό το παραμύθι για να το καταπίνουν οι ηλίθιοι και τα βρέφη…

ΟΤΑΝ, συνεπώς, μασάμε τα λόγια μας για την 11η του Σεπτέμβρη, όταν δεν μιλάμε ΕΥΘΕΩΣ για αυτήν την τερατώδη προβοκάτσια του αμερικανικού υπέρ-κράτους και των μυστικών υπηρεσιών του, συνειδητά ή ασυνείδητα (οι περισσότεροι συνειδητά) στρώνουμε το έδαφος του ξεπλύματος της αμερικανικής κακουργίας.

Στρώνουμε το έδαφος για να συνεχίζουν οι τρομοκρατικοί μύθοι και να καταγράφουμε τα ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ εγκλήματα του πλανητικού φασισμού στα κατασκευασμένα και δαιμονοποιημένα, από τον ίδιον, «τρομοκρατικά σκιάχτρα».

Το ποιος γκρέμισε τους Δίδυμους Πύργους έχει ταυτότητα και δεν είναι «σκοτεινή» και «αόρατη» δύναμη: Είναι η ίδια η αμερικανική κτηνωδία που κατασκευάζει και τα ανάλογα «τρομοκρατικά» πλοκάμια της για να μεταθέτει την κακουργία της εκεί και να δικαιολογεί τα παγκόσμια εγκλήματά της.

ΚΑΜΙΑ άλλη δύναμη, δεν θα μπορούσε να κτυπήσει, με αεροπλάνα, στην καρδιά της Αμερικής.

Αλλά και κανένας Πύργος δεν θα ισοπεδωνόταν με κτύπημα αεροπλάνου. Εδώ έχουν απαντήσει καταλυτικά οι επιστήμονες…

Όποιος πιστεύει τέτοια παραμύθια είναι το λιγότερο βλάκας, αν δεν βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία…

Ακόμα και ο φίλος Μπογιόπουλος μιλάει φοβισμένα και αποφεύγει να αναφερθεί με ευθύτητα και σαφήνεια στην αμερικανική προβοκάτσια.

Απλώς με την εμπεριστατωμένη ανάλυσή του γύρω από τις συνέπειες της 11ης του Σεπτέμβρη, πιθανόν να σκεφτείς ότι ήταν προβοκάτσια.

Αλλά είναι εξίσου πιθανόν να εγκλωβιστείς στους μύθους της «τρομοκρατίας» και να υποθέσεις ότι βρήκαν «αφορμή» οι ΗΠΑ για να εκμεταλλευτούν το γεγονός…

Διαβάστε το κείμενό του:


11,5 εκατ. δολάρια την ώρα...
Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος
http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=12/9/2013&columnId=1821



Χτες ήταν η «επέτειος» του χτυπήματος της 11ης Σεπτέμβρη του 2001 στους Δίδυμους Πύργους. Στα χρόνια που πέρασαν ουδείς μπορεί πια να αμφιβάλει: Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιεί σαν πρόσχημα το αίμα ακόμα και του αμερικανικού λαού, όπως συνέβη με τα σχεδόν 3.000 θύματα της επίθεσης στη Νέα Υόρκη, για να επεκτείνει τη θηριωδία του.

Εχει πια αποκαλυφθεί στην ολότητά του:

Η 11η Σεπτέμβρη 2001 ήταν η αφορμή για την επιβολή μιας παγκόσμιας χούντας, που στα κελιά της, στο Γκουαντανάμο, στο Αμπού Γκράιμπ, στις μυστικές φυλακές της CIA, βασιλεύει ο νόμος των «Αουσβιτς» της νέας τάξης.

Στα 12 χρόνια που πέρασαν από τότε η μπότα του Αμερικανού πεζοναύτη και τα «έξυπνα όπλα» των Μπους - Ομπάμα και των Ευρωπαίων συμμάχων τους έχουν σπείρει αμέτρητες «11ες του Σεπτέμβρη» στον κόσμο.

Μόλις πριν λίγες μέρες ο δεύτερος τη τάξει αξιωματικός των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν ομολόγησε ότι το αίμα στη χώρα ρέει ακατάπαυστα:

• Ο μέσος όρος των (επίσημα καταγεγραμμένων) νεκρών στο Αφγανιστάν ανέρχεται στους 100 κάθε βδομάδα...
• Στο Ιράκ οι (επίσημα καταγεγραμμένοι) νεκροί μόνο τους τελευταίους 5 μήνες ξεπερνούν τις 5.000...
• Σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις το άμεσο κόστος του πολέμου στις δύο αυτές χώρες υπολογίζεται ότι έχει ανέλθει στο 1,5 τρισ. δολάρια.
• Κάθε ώρα που περνάει, από το 2001 και μετά, πάνω από 11,5 εκατομμύρια δολάρια δίνονται από το Αμερικανικό Πεντάγωνο στο Μινώταυρο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος για τη συνέχιση των επιχειρήσεων («National Priority Project cost of war»).
• Κατά τον νομπελίστα Στίγκλιτς το συνολικό κόστος του πολέμου σε Αφγανιστάν και Ιράκ ξεπερνάει αθροιστικά από το 2001 τα 6 τρισ. δολάρια!

*
Θα το επαναλάβουμε:

Η 11η Σεπτέμβρη αξιοποιήθηκε από τον ιμπεριαλισμό ως εφαλτήριο για να περάσει από τους «ανθρωπιστικούς» του πολέμους (όπως στη Γιουγκοσλαβία), στους «προληπτικούς» του πολέμους και ξανά - τώρα με τη Συρία - στους «ανθρωπιστικούς» πολέμους. Μετατράπηκε από τις ΗΠΑ σε «άλλοθι» για να διακηρύξουν στον πλανήτη το δόγμα τους: «Οποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας».

Αυτό το κράτος - τρομοκράτης, οι ΗΠΑ, μαζί με τους συμμάχους τους, επέβαλαν με αφορμή την 11η Σεπτέμβρη ένα παγκόσμιο καθεστώς τρομο-υστερίας, τρομονόμων, φακελώματος, καταπάτησης ελευθεριών, φαλκίδευσης ατομικών δικαιωμάτων, απροσχημάτιστων επεμβάσεων στο εσωτερικό κρατών.

Στο πλαίσιο αυτού του κτηνώδους και καταστροφικού νεοταξίτικου «Ράιχ», που αποτελεί ταυτόχρονα μια υπερκερδοφόρα μπίσνα για τα μονοπώλια του ολέθρου, η ελληνική άρχουσα τάξη έχει το δικό της μερίδιο ευθύνης. Είναι κομμάτι αυτής της λυκο-συμμαχίας των θυτών και μάλιστα είναι «κάτι περισσότερο από σύμμαχος» του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, όπως διαβεβαίωσε τον Ομπάμα ο κ. Σαμαράς κατά τη συνάντησή τους στις 8 Αυγούστου στο Λευκό Οίκο.

Από την άλλη πλευρά, μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου, βρίσκεται ο ελληνικός λαός. Ο λαός της Ελλάδας, απέναντι σε όσους του λένε ότι η συμμετοχή και η συνενοχή στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα συνιστά «εθνικό συμφέρον», πολιτικά και ιστορικά έχει μια και μόνη... συμφέρουσα επιλογή: Να συνεχίσει, με αφορμή τα σχέδια επέμβασης στη Συρία, την αταλάντευτη αντιπαράθεσή του με τον ευρω-ατλαντισμό. Να αποδοκιμάσει και να καταδικάσει οριστικά τους στυλοβάτες του στον τόπο μας. Να εντείνει τον αγώνα του για την αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες