Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Το «δόγμα αμόκ» και «ο ίλιγγος του κενού»

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 26, 2013 9:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το «δόγμα αμόκ» και «ο ίλιγγος του κενού» Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το «δόγμα αμόκ» και «ο ίλιγγος του κενού»



Η μεγάλη ήττα των Ιδεών, ο οδοστρωτήρας της καπιταλιστικής σήψης και η ενσωμάτωση της «αριστεράς» έχουν επιφέρει τη συντριβεί της Σκέψης και την αβυσσαλέα ιδεολογική και πολιτική σύγχυση.

Αυτές οι συνθήκες της καταρράκωσης των πάντων και της καθυστέρησης των νέων επαναστατικών πλημμυρίδων δημιουργούν ένα τεράστιο κενό Ιδεών και Πολιτικής.

Αυτό το κενό επιχειρούν να το καλύψουν ποικίλες σοφιστείες, προερχόμενες κυρίως από τον παρακμάζοντα ατομικισμό της «αριστερής» διανοητικής οκνηρίας και από διάφορους ακαδημαϊκούς.

Πολλοί είναι αυτοί, σήμερα, που απογειώνονται σε θεωρητικές ή κακόγουστες ιδεαλιστικές κατασκευές, προκειμένου να εξηγήσουν την σημερινή μας τραγωδία.

Πολλοί τα βάζουν με το «βλάκα» ή «υπνωτισμένο» λαό…

Για αυτό το «είδος» έχουμε γράψει εδώ:
«Οι «εισαγγελείς» της Συνασπισμένης Ηλιθιότητας»
http://resaltomag.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7906.html


Άλλοι θεοποιούν το «Δόγμα Σοκ». Επιχειρούν να εξηγήσουν τα νέα δεδομένα του ΥΠΕΡ-εθνικού ιμπεριαλισμού και του πλανητικού φασισμού με ψυχαναλυτικά κριτήρια, με το «Σοκ».

Φυσικά δεν εξηγούν ούτε αναλύουν τίποτε με αυτές τις σοφιστείες. Διότι η «μέθοδος» και η «επιστήμη» των βασανιστηρίων και του «σοκ» είναι σύμφυτη με τον καπιταλισμό. Απλώς σήμερα έχει παγκοσμιοποιηθεί, έχει πάρει τις διαστάσεις του διεθνούς φασισμού…

Για το «δόγμα σοκ» και τη χρηστική του λειτουργία (επικάλυψη των «αριστερών» εγκλημάτων) έχουμε γράψει το άρθρο: Το «δόγμα Σοκ»: Το ραβδάκι της Κίρκης…
http://resaltomag.blogspot.gr/2013/05/blog-post_3008.html


Τελευταία ένας νέος «εφευρέτης» ανακάλυψη το «δόγμα Αμόκ»!!!



Αυτή η νέα σοφιστική κατασκευή, πατάει πάνω στο «δόγμα σοκ», αλλά επιχειρεί να την ξεπεράσει με μια «νέα ανακάλυψη»: Το «αναρθολογικό αμόκ» των ληστών και δημίων!!!

Λες και τα διεθνή αρπακτικά ΤΩΡΑ καταλήφθηκαν από τέτοιο «αμόκ». Πάντα ο ιμπεριαλισμός, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων λειτουργεί «ανορθολογικά», δίχως να σέβεται ούτε τους δικούς του νόμους και με ΜΑΝΙΑ κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης και βαρβαρότητας.

Για το «δόγμα αμόκ», διαβάστε ΕΔΩ:
http://greki-gr.blogspot.gr/2013/07/blog-post_2787.html

ΤΙΠΟΤΕ, λοιπόν, καινούργιο δεν φέρουν αυτές οι «ανακαλύψεις». Απλώς είναι τεχνάσματα επικάλυψης των νοσημάτων της καπιταλιστικής κοινωνίας, τα οποία σήμερα, κάτω από το καθεστώς της πλανητικής βαρβαρότητας, της Νέας Τάξης, παίρνουν θηριώδεις και αποτρόπαιες μορφές.


Και αυτά περί «καταστροφής» και «αυτοκαταστροφής» είναι αναλυμένα από τους μαρξιστές και συμπυκνώνονται στο σύνθημα: «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα»…

ΟΛΕΣ αυτές οι ταχυδακτυλουργίες των «νέων εφευρετών», συνειδητά ή ασυνείδητα, ένα στόχο έχουν: Να σπείρουν τη σύγχυση, να παρακάμψουν την καπιταλιστική ΟΥΣΙΑ και κυρίως να συγκαλύψουν το σύγχρονο ΦΑΣΙΣΜΟ του ΥΠΕΡ-εθνικού κεφαλαίου, συνακόλουθα και τα «αριστερά» δεκανίκια αυτού του ΦΑΣΙΣΜΟΥ.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, κάθε φασισμός είναι «σοκ» και «αμόκ». Και ο σημερινός πλανητικός φασισμός (Νέα Τάξη) είναι ο οδοστρωτήρας του πλανητικού φασιστικού «Σοκ» και «αμόκ».

Αντί να αναλύσουμε αυτή την υπέρ-εθνική, πλανητική διάσταση του σημερινού φασισμού και τα πολύχρωμα, δωσίλογα ανδρείκελά του (κυβερνητικά και κομματικά), που καταλύουν και ισοπεδώνουν τα ΠΑΝΤΑ, τα οποία μετατρέπουν τις κοινωνίες και τα έθνη κράτη σε νέες αποικίες και δουλοκτητικά καθεστώτα, χωρίς ΟΡΙΑ και ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ, χωρίς «ορθολογισμούς» και «αστικές, κοινοβουλευτικές νομιμότητας», ασκούμαστε σε ταχυδακτυλουργικά τεχνάσματα περί «σοκ», «αμόκ» και CIA…

Αυτή είναι ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ της εποχής που ζούμε, του χαρακτήρα της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης (του ΥΠΕΡ-εθνικού κεφαλαίου), ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ του ΦΑΣΙΣΜΟΥ του 4ου Ράιχ, αλλά και των «αριστερών» του άλλοθι…

Και αυτοί όλοι οι ταχυδακτυλουργοί ποζάρουν σαν «εφευρέτες» νέων «Ιδεών»: Τέτοια διανοητική εξαθλίωση και θεωρητική καχεξία…

ΤΩΡΑ, μας προέκυψε και μια άλλη ανακάλυψη: «Ο ίλιγγος του κενού»!!!
Διαβάστε ΕΔΩ:
http://aristeroblog.gr/node/1832

Η κυρία αυτή (Αναστασία Τσουκαλά), καθηγήτρια εγκληματολογίας δίνει το δικό της ορισμό:

«Το καθεστώς της μνημονιακής Ελλάδας δεν είναι δικτατορικό, ούτε βέβαια δημοκρατικό. Είναι άναρχο. Ανευ σημείου αναφοράς στον Νόμο. Οι κυβερνώντες αδιαφορούν προκλητικά για τις επιταγές του Νόμου –είτε πρόκειται για τον κοινό νόμο, το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις, είτε για αποφάσεις των ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων. Παράλληλα, όμως, αρνούνται να διαμορφώσουν ρητά ένα άλλο δικαιικό σύστημα, έστω και αντιδημοκρατικό».

Το νέο αυτό σόφισμα έχει σαν βάση το «Νόμο». Μάλλον η κυρία αγνοεί το τι είναι νόμος και το σπουδαιότερο: ΑΓΝΟΕΙ παντελώς ότι ΠΟΤΕ ο ιμπεριαλισμός, ιδιαίτερα στη φασιστική του μορφή δεν είχε ΑΝΑΦΟΡΑ τους νόμους, αλλά τα συμφέροντα των δημίων και αρπακτικών.

Πάνω, π.χ, σε ποιο «δικαιικό σύστημα» έχει στηρίξει τις πλανητικές κακουργίες του ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός;

Στη βάση ποιου «δικαιικού συστήματος»
επιβάλλονται οι δικτατορίες και σήμερα μετατρέπονται η Ελλάδα σε προτεκτοράτο του 4ου Ράιχ;

Το μόνο «δικαιικό σύστημα» που υπάρχει, σήμερα, για τον πλανήτη είναι τα συμφέροντα, η κερδοσκοπική απληστία και η βάρβαρη κατάλυση των ΠΑΝΤΩΝ…

Τέτοιες αρλούμπες ξεστομίζουν οι «νέοι εφευρέτες ιδεών» και τις πλασάρουν σαν «βαθυστόχαστες» συλλήψεις…


Κάτι ήξερε η Ρόζα Λούξεμπουργκ που αντιμετώπιζε με χλευασμό τους ακαδημαϊκούς, τους οποίους κατηγορούσε για «βαθυστόχαστη» σύγχυση, ότι αρκούνται σε ορισμούς και «εξανεμίζουν την ουσία και των πιο περίπλοκων ζητημάτων σε μερικές προτάσεις καλά συνταγμένες».

Ο ίλιγγος του κενού βρίσκεται στον εγκέφαλό τους…


_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες