Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Δεν υπάρχουν οι «μέσα» και οι «έξω» από την ΕΡΤ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 12, 2013 11:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Δεν υπάρχουν οι «μέσα» και οι «έξω» από την ΕΡΤ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κλασσικοπερίπτωση:
http://www.klassikoperiptosi.blogspot.gr/2013/07/blog-post_8282.html


Η "Πρωτοβουλία των ελεύθερων εργαζομενων της ΕΡΤ" για τους ελάχιστους πρασινομπλέ "διαπαπραγματευτές" - "κομιστές"
Δεν υπάρχουν οι «μέσα» και οι «έξω» από την ΕΡΤ.




Η ΕΡΤ πρέπει να γίνει ο τόπος συνάντησης και το σημείο αναφοράς των κοινωνικών και εργατικών κινημάτων, όλων των πολιτών.

Η ακύρωση της ΠΝΠ αλλά και όλων των παράνομων και αντισυνταγματικών νομοθετημάτων, συμφερόντων μιας ολιγαρχίας που δεν ενδιαφέρεται για την ανθρώπινη ζωή, είναι στόχος πρωταρχικός και ενωτικός για κάθε εργασιακή ομάδα (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) που έχει πληγεί και θα πληγεί στο επόμενο διάστημα.

Με αφορμή την έναρξη των διαλόγων και τις γνωστές πρακτικές της κυβέρνησης να επιδιώκει να συναντά ξεχωριστά τους κλάδους των εργαζομένων της ΕΡΤ για να εξασφαλίσει μέσω μιας ασαφούς διαπραγμάτευσης το μόνο χαρτί που της έχει απομείνει, αυτό του διαίρει και βασίλευε, εμείς δηλώνουμε ότι:

1. Αδυνατούμε να αναγνωρίσουμε ως εκπροσώπους μας όσους προβάλλουν ως μοναδικό μέλημά τους την ικανοποίηση κάποιων εργασιακών ή συντεχνιακών συμφερόντων και δεν θέτουν ως πρώτιστο καθήκον τους την αποκατάσταση κάθε έννοιας δικαίου προς όφελος των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας.

2. Προτάσσουμε τη διασφάλιση της εργασίας όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων (και των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου), ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη δυναμική λειτουργία και το εύρος της ΕΡΤ Α.Ε.

Αιτούμαστε:

α) Τη δημιουργία ενιαίου συντονιστικού οργάνου όλων των εργαζομένων της ΕΡΤ

β) Τη διασφάλιση του μοντέλου της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ, που αποδείξαμε όλοι όσοι μείναμε στις επάλξεις, με αλληλέγγυα την κοινωνία, ότι αποτελεί τον δημοκρατικότερο τρόπο λειτουργίας μιας αληθινής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

γ) Την ύπαρξη ανεξάρτητου φορέα μέσω θεσμικού πλαισίου, που θα διασφαλίζει καθολικό κοινωνικό έλεγχο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, θα εγγυάται την αμερόληπτη ενημέρωση με επίκεντρο τα χιλιάδες κοινωνικά προβλήματα των συνανθρώπων μας αλλά και τη διασφάλιση του πολιτισμού, της τέχνης και της ψυχαγωγίας, δικαίωμα κάθε πολίτη και υποχρέωση μιας πολιτείας, που νοιάζεται για την παίδευση και την εκπαίδευση του λαού μας.


Η ΕΡΤ πρέπει να γίνει ο τόπος συνάντησης και το σημείο αναφοράς των κοινωνικών και εργατικών κινημάτων, όλων των πολιτών. Η ακύρωση της ΠΝΠ αλλά και όλων των παράνομων και αντισυνταγματικών νομοθετημάτων, συμφερόντων μιας ολιγαρχίας που δεν ενδιαφέρεται για την ανθρώπινη ζωή, είναι στόχος πρωταρχικός και ενωτικός για κάθε εργασιακή ομάδα (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) που έχει πληγεί και θα πληγεί στο επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν οι «μέσα» και οι «έξω» από την ΕΡΤ.

Έχουμε απόλυτα συνειδητοποιήσει ότι αυτός ο αγώνας απαιτεί την εγκατάλειψη του μικρού «εγώ» και την υιοθέτηση του μεγάλου «εμείς» στην πορεία της υπεράσπισης της δημόσιας ΕΡΤ, του πολιτισμού, της δημοκρατίας, της παιδείας, της αυτοδιάθεσης και της αυτοτέλειας των αγώνων του ελληνικού λαού και βασικά της ίδιας μας της πατρίδας.

ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΔΩ όπως επιτάσσει το αρ.120 παρ.4 του Συντάγματος:


«H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».


Εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους της ΕΡΤ

Επιστροφή στην κορυφή
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 16, 2013 6:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κλασσικοπερίπτωση:
http://www.klassikoperiptosi.blogspot.gr/2013/07/blog-post_16.html


ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΧΕΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ - ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Ο "ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ" (ΚΑΨΗΣ)




Είναι ηλίου φαεινότερον ότι αυτό που στην παρούσα φάση ενοχλεί περισσότερο το κατοχικό καθεστώς είναι η για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, λειτουργία δημόσιου φορέα (ΕΡΤ) απο τους ίδιους τους εργαζόμενους (απολυμένους κατά την κυβέρνηση).

Την ενοχλεί όχι μόνο διότι στην επερχόμενη επιθεώρηση απο τον ίδιο τον Χίμλερ - Σόϊμπλε θα γίνουν ρεζίλι, αφού παρά την αμέριστη βοήθεια των κορακιών της DIGEA (καναλάρχες), της ΟΤΕ- DEUTSE TELEKOM και των άλλων "δημοκρατικών" δυνάμεων κατοχής,δεν κατάφεραν να εξαφανίσουν την φωνή των Ελλήνων απο τα ερτζιανά, αλλά κυρίως γιατί η διεθνώς αναγνωρισμένη και επιτυχής αυτοδιαχείριση της ΕΡΤ απο "ιθαγενείς", "ιερές αγελάδες" και "κομμούνια", δηλαδή απο εργαζόμενους 'Ελληνες πολίτες που σέβονται το Σύνταγμα και τους νόμους, αποδεικνύει το μέγεθος του ψεύδους και την χυδαιότητα της παγκόσμιας προπαγάνδας σχετικά με την "αδιαμφισβήτη" ικανότητα και δυνατότητα των ολίγων να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς, με γνώμονα δήθεν το εθνικό, ευρωπαϊκό, ή οικουμενικό "συμφέρον".

Η "υπόθεση ΕΡΤ"
έχει πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από όσες μπορεί να φανταστεί ο μέσος Έλληνας τηλεθεατής των ιδιωτικών καναλιών της τηλετύφλωσης και παρακολουθητής των μισθωμένων απο την τρόικα Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης.

Καθημερινά όλο και περισσότεροι ξένοι αναλυτές και ρεπόρτερς, γράφουν για την επι της ουσίας υπεράσπιση της νομιμότητας και της δημοκρατίας απο έναν αυτοδιαχειριζόμενο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Αυτήν την διεθνή ξεφτίλα είχε να την βιώσει "ελληνική" ...κυβέρνηση απο την εποχή του γυψαδώρου του ΙΔΕΑ και της CIA Παπαδόπουλου, πράγμα που τους αγχώνει σε τετοιο βαθμό ώστε να κάνουν την μια βλακεία μετά την άλλη.

Έτσι μετά το "μαύρο" στην ζωή και στις οθόνες μας, έβαλαν το παρδαλό κίτς της νέας ΥΕΝΕΔ νομίζοντας ότι με συνταγές Ιωαννίδη και ΕΣΑ θα διασκεδάσουν τον αφυπνισμένο πλέον Έλληνα πολίτη.


Πίστεψαν
ότι με το να βάλουν τον εκλεκτό της trilateral commission πρώην υπουργό της δοτής κυβέρνησης Παπαδήμου και άξιο εκπρόσωπο των συμφερόντων των παντοδαπώς διαπλεκομένων καναλαρχών Καψή, θα καταφέρουν να "απολυμάνουν" κυρίως τους χώρους του αυτοδιαχειριζόμενου ραδιομεγάρου της ΕΡΤ απο τα αντικατοχικά "μιάσματα".

Δυστυχώς ο Καψής όπως και κάθε άλλος άπληστος αλαζόνας βεληγκέκας ή κοτζαμπάσης του "Σουλτάνου", το μόνο που κατάφερε είναι να γίνει ένας εκ των πρωταγωνιστών του πρασινομπλέ πραξικοπήματος και ένα θλιβερό δείγμα ΔΗΜΙΟσιογράφου που θα επισκιάσει ακόμα και την φήμη του αλήστου μνήμης Μαστοράκη.Σε λίγες ημέρες θα κάνει την τελευταία απόπειρα "δημοκρατικής εκκένωσης" του ραδιομεγάρου πράγμα που όπως προείπαμε θεωρείται μείζον ζήτημα για το κατοχικό καθεστώς.

Είναι προφανές ότι παρά τις διαψεύσεις του σύγχρονου "Μαστοράκη", η κυβέρνηση δεν θα διστάσει (σε περίπτωση αποτυχίας της απόπειρας) να χρησιμοποιήσει τους μόνους που εμπιστεύεται δηλαδή τα ΜΑΤ.

Μέχρι τότε
ας δούμε ποια είναι η καινούργια χουντο- κουτοπονηριά του Καψή και των δωσιλόγων εντολέων του:




ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ο ΚΑΨΗΣ ΘΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ "ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ" - ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙ ΩΣ "ΑΝΤΙΔΩΡΟ" ΕΝΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΓΛΥΨΙΜΑΤΟΣ 2 ΜΗΝΩΝ


Π. Καψής:
«Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει προκήρυξη για τον ενδιάμεσο φορέα»

Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει προκήρυξη για τις 2.000 θέσεις για τον ενδιάμεσο φορέα, τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής.

Όπως σημείωσε «αυτή τη στιγμή μπορούμε να προσλάβουμε 500, γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα κτίρια της Αγίας Παρασκευής, μόνο της Κατεχάκη. Εκεί δεν χωράνε 2.000, αλλά οι αιτήσεις θα ισχύουν και για την επέκταση, για τους άλλους 1.500. Μόλις μπορέσουμε να μεταφερθούμε στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής, την ίδια στιγμή θα γίνει προκήρυξη και για τις άλλες 1.500 θέσεις».

Τόνισε επίσης πως «κυρίως θα είναι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ, ακριβώς γιατί χρειαζόμαστε άμεσα να χρησιμοποιήσουμε τα μηχανήματα με τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ», ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά προς το υπουργείο Οικονομικών.

Υπογράμμισε πως θα υπάρξει μια επιτροπή που θα κάνει τις επιλογές και πως ελπίζει «πως θα είναι από στελέχη της ίδιας της ΕΡΤ που να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα», σημειώνοντας πως η επιλογή θα γίνει με κάποια κοινωνικά κριτήρια.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες