Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ευχολόγια ιδεολογικών ναρκωτικών

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 27, 2013 8:30 am    Θέμα δημοσίευσης: Ευχολόγια ιδεολογικών ναρκωτικών Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ευχολόγια ιδεολογικών ναρκωτικώνΈνα άλλο «είδος» κειμένων που παράγονται, δίπλα σ’ αυτά των ηθικών αναθεμάτων εναντίον του «βλάκα» λαού, είναι αυτά των ιδεολογικών και πολιτικών ευχολογίων: παραισθησιογόνα ύπνωσης…

Αυτά τα κείμενα διατυπώνουν κάποιες σωστές, γενικές ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ και προβαίνουν σε «εξηγήσεις» αοριστολογιών…

Λειτουργούν σαν παραισθησιογόνα ΟΧΙ μόνο γιατί παραμένουν στην εύκολη λύση των ευχολογίων, αλλά κυρίως διότι αποκρύβουν την ΟΥΣΙΑ των πραγμάτων, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων ΟΛΑ τα μεγάλα και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα της εποχής μας.

Ένα δείγμα τέτοιων κειμένων είναι: «Η επαναφορά της ευρωπαϊκής Αριστεράς».

Συγγραφέας: ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ, καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο SOAS του Λονδίνου.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ:
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=365869

Δεν θα μείνουμε στον ακαδημαϊκό χαρακτήρα του κειμένου, αν και ο ακαδημαϊσμός είναι χαρακτηριστικό ιδίωμα της σύγχυσης και της θέασης: Μιας θέασης που αφυδατώνει την πραγματικότητα και τη συρρικνώνει σε σχήματα διαπιστώσεων, πολύ αποδεκτά (συχνά και χρυσοπληρωμένα) από τα καθεστώτα.

Ο ακαδημαϊσμός είναι το «κύρος» του καθεστώτος, γι αυτό καθίσταται και η ύπουλη ιδεολογική μαγκούρα του (ο έμμισθος μπράβος του κατά κανόνα).

Στην καλύτερη περίπτωση είναι ο «χρήσιμος ηλίθιος» της Νέας Εποχής…

Την παρακάμπτουμε, όμως, αυτήν τη συνιστώσα.

Ας έρθουμε στα «συγκεκριμένα» του κειμένου.

Πρώτα απ’ όλα ο τίτλος: Τα συμπυκνώνει όλα.

Για ποια «επαναφορά» και ποια «Αριστερά» μιλάει ο ακαδημαϊκός μας;

Η αοριστία εδώ είναι το τέχνασμα της απάτης. Χρησιμοποιεί γενικά τον όρο «Αριστερά» ταυτίζοντας έτσι την Αριστερά με την «αριστερά» που υπάρχει και δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμία σχέση με την επαναστατική Θεωρία και Πράξη της Αριστεράς.

Με αυτό το εξισωτικό αφαιρετικό τέχνασμα, ο συγγραφέας του κειμένου ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ και την ολοκληρωτική ενσωμάτωση αυτής της «αριστεράς» στο σύστημα, για να τα ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ (εγκλήματα και ενσωμάτωση) στην «κατηγορία» των απλών λαθών και λαθεμένων εκτιμήσεων: Ότι, δηλαδή είχε πιστέψει στην έκλειψη και εξαφάνιση των καπιταλιστικών κρίσεων, συνακόλουθα βρέθηκε και απροετοίμαστη μπροστά στον τυφώνα της σημερινής κρίσης.

Ο ακαδημαϊσμός σε παροξυσμό. Διότι το ίδιο το γεγονός ότι αυτή η «αριστερά» είχε πιστέψει στην «ομαλότητα» της Παγκοσμιοποίησης και στο γεγονός ότι «ήταν απροετοίμαστη», αποδεικνύει περίτρανα ότι είχε εγκαταλείψει τελεσίδικα και τη Θεωρία και την Πράξη μιας αυθεντικής Αριστεράς (αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους «αριστερούς» ακαδημαϊκούς).

Το ίδιο το γεγονός ότι γι αυτήν την «αριστερά» «το μόνο πραγματικό ζήτημα ήταν η διαχείριση των κανόνων της αγοράς» καταδεικνύει ότι αυτή η «αριστερά» έχε μετατραπεί σε έναν από τους διαχειριστές του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού.

Πράγματι, τόσο η Θεωρία, όσο και η Πράξη αυτής της «αριστεράς» ήταν αυστηρά εντοιχισμένη στις διαχειριστικές ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ και στο εκλογικό μαντρί των υπερεθνικών ελίτ της εξουσίας, αυτό που λέμε Νέα Τάξη.

Αυτή η «αριστερά» έδωσε άλλοθι στα μεγαλύτερα εγκλήματα του πλανητικού ιμπεριαλισμού: Από τα οικονομικά και πολεμικά, μέχρι τα κοινωνικά και πολιτικά: αποδόμηση των προϋποθέσεων και συνθηκών της λαϊκής κίνησης, αλλά και της ΕΘΝΙΚΗΣ υπόστασης των λαών, μέσω των μεγάλων αλλοδαπών εισαγωγών που ρίξανε τις εργασιακές σχέσεις και τα επίπεδα συνείδησης στα τάρταρα της νέας δουλοκτησίας…

Αυτή η «αριστερά» παρείχε το τεκμήριο και το «κύρος» στους σχεδιασμούς της νέας καπιταλιστικής κακουργίας σε όλα τα νέα ιδεολογήματά της: «αντιεθνικισμούς», «αντιρατσισμούς», «πολυπολιτισμικότητα», «τρομοκρατία» κ.λπ…

Αυτή η «αριστερά» αποτέλεσε την προνομιούχα μετοχή (σε κυβερνητικό επίπεδο, αλλά και ως αντιπολίτευση) της Παγκοσμιοποίησης και του «διεθνισμού» του κεφαλαίου…

Αυτήν την «αριστερά» την καταγράφει στην Αριστερά ο ακαδημαϊκός μας…


Ούτε καν το τι σημαίνει Αριστερά δεν μας εξηγεί. Απλώς αποφθεγματικά, σαν καλός «υπάλληλος» του «αριστερού» ακαδημαϊκού κατεστημένου, κερδοσκοπεί πάνω σε μια αφαίρεση, στο κύρος της Αριστεράς και στο αξιολογικό βάρος της έννοιας: «Αριστερά»…

Ούτε τις σημερινές στρατηγικές και τακτικές αυτής της «αριστεράς» καταγράφει: ΟΛΕΣ ΕΝΤΟΣ των τειχών και ΕΝΤΟΣ των εκλογικών διαδικασιών…

Αλλά και την «αριστερά» της χώρας μας …ξεχνάει.
Αλήθεια ποια «επαναφορά της Αριστεράς» διακρίνει ο κύριος Λαπαβίτσας;Μήπως την «επαναφορά» του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ;

Μήπως τη ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ που παρέχουν στο κατοχικό καθεστώς ή στη διεκδίκηση της διαχείρισής του (ΣΥΡΙΖΑ);

Ποια «ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ της Αριστεράς» γίνεται σήμερα στην Ευρώπη; Ένα παράδειγμα για να μη μιλάμε στον αέρα…


Με τέτοιες σοφιστικές αρλούμπες, δίχως καμία ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ αναφορά και ανάλυση, ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ οι «ακαδημαϊκοί» του κατεστημένου, οι πολιτικοί και τα παπαγαλάκια της κατεστημένης «αριστεράς», να νανουρίσουν το λαό, για να σώσουν το καθεστώς που στα λόγια πολεμούν: Μια ζωή δήθεν…

Και οι «προτάσεις» τους κάλπικες είναι. Θεμελιωμένες ΟΛΕΣ, ΟΧΙ πάνω στην ανάπτυξη και αυτό-οργάνωση σκληρών ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, αλλά πάνω στο ψηφοδέλτιο: Τέτοιοι «αριστεροί» είναι…


Υ.Γ. Για τα κείμενα των «αριστερών» ηθικών δακρύων και αναθεματισμών εναντίον του «βλάκα» ελληνικού λαού, διαβάστε ΕΔΩ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7906.html

Γεμίσαμε «αριστερούς προφήτες» και «σοφούς», γεμίσαμε από όλα τα νοσήματα της «αριστεράς» του κεφαλαίου και του θεάματος…

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 28, 2013 9:45 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Ελλάδα, οικόπεδο και αποικία»
Γράφει: Ο Δημήτρης Μηλάκας
ΡΕΣΑΛΤΟ:
Αφιερωμένο εξαιρετικά στους «ακαδημαϊκούς» των ιδεολογικών ναρκωτικών…
Η «αριστερά» νομιμοποιεί καθημερινά τη μετατροπή της Ελλάδας σε «οικόπεδο και αποικία», διεκδικεί τη διαχείριση του «οικοπέδου» και της «αποικίας» και αυτοί, από το γυάλινο πύργο τους, μιλάνε για «επαναφορά της Αριστεράς»!!!
Και μετά «θίγονται» όταν τους αποκαλούμε «μπράβους» του συστήματος…

Διαβάστε το άρθρο:Όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος έγραφε και τραγουδούσε (το 1979) για την «Ελλάδα, γλώσσα τυφλή στην γεωγραφία/ Ελλάδα, οικόπεδο και αποικία» δεν θα μπορούσε να του περάσει απ το μυαλό ότι μετά από τριάντα και κάτι χρόνια, η πραγματικότητα θα ξεπερνούσε την καλλιτεχνική του έμπνευση: Η Ελλάδα είναι δια νόμου οικόπεδο προς πώληση.

Αυτός μάλιστα ο νόμος ρυθμίζει με απόλυτη σαφήνεια πως ότι εισπραθτεί από την πώλησή (της) θα αποδοθεί στους τοκογλύφους δανειστές.

Όλα αυτά, παρ ότι είναι πια γνωστά και παρά την τρομακτική δύναμη του προπαγανδιστικού Μιθριδατισμού, δημιουργούν σοκ όταν τα βλέπει κανείς να υλοποιούνται ωμά και απροκάλυπτα μέσα στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ. Μια περιήγηση στην εν λόγω ιστοσελίδα θα πείσει ακόμη και τον πλέον κακόπιστο ότι η μόνη σοβαρή δουλειά που έχει αναλάβει και υλοποιεί η κυβέρνηση είναι το ξεπούλημα.

Κάτι άλλωστε που δεν το κρύβει ούτε το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο αυτοπροβάλλεται σαν το μεγαλύτερο κτηματομεσιτικό γραφείο του κόσμου! Κάνοντας μια περιήγηση στην ιστοσελίδα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής. Το ΤΑΙΠΕΔ είναι πράγματι το μεγαλύτερο κτηματομεσητικό γραφείο του κόσμου, καθώς έχει αναλάβει να (ξε) πουλήσει μια ολόκληρη χώρα. Στην κυριολεξία και με τον νόμο!

Το πλαίσιο

Στον εν λόγω νόμο που υιοθετήθηκε στο πλαίσιο της Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου ∆ηµοσιονοµικής Στρατηγικής 2012−2015) ιδρύθηκε το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Στο άρθρο 2 του εν λόγω νόμου διαβάζουμε:

2. «Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας, σύμφωνα µε όσα ορίζονται στην παράγραφο 17 του επομένου άρθρου».

Στην παράγραφο 17 του άρθρου 3 διαβάζουμε:

Έσοδα του Ταµείου είναι:

α) Το τίµηµα από την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που µμεταβιβάζονται και περιέρχονται σε αυτό.

β) Οι τόκοι, τα µερίσµατα και οι κάθε είδους αποδόσεις των παραπάνω περιουσιακών στοιχείων και των χρηματικών διαθεσίμων του.

γ) Επιχορηγήσεις από το ∆ηµόσιο, ανάλογα µε το πρόγραµµα αξιοποίησης και τις ανάγκες του.

δ) Έσοδα από κάθε άλλη νόµιµη αιτία.


Στην παράγραφο 18 του άρθρου 3 διαβάζουμε:
Τα έσοδα του Ταμείου διατίθενται για:


α) Την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.
β) Την αποπληρωμή τυχόν χρεών του.
γ) Την κάλυψη των λειτουργικών του εξόδων.
δ) Την πληρωμή των κάθε είδους δαπανών που απαιτούνται για την εκπλήρωση του σκοπού του


Με πιο απλά λόγια, το ΤΑΙΠΕΔ «κατασκευάστηκε» δια νόμου ως μια ιδιωτική επιχείρηση στην οποία μεταβιβάζονται όλα τα Δημόσια περιουσιακά στοιχεία για να πουληθούν. Τα έσοδα από αυτό το ξεπούλημα , δια νόμου επίσης, μεταβιβάζονται στους δανειστές!

Το πλιάτσικο


Έχοντας εξασφαλίσει το νομικό περίβλημα όλα είναι έτοιμα για την εξέλιξη της λεηλασίας του Δημόσιου πλούτου. Μια λεηλασία, μάλιστα την οποία μπορεί να παρακολουθήσει κανείς on line βήμα προς βήμα μέσα από την ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ. Εκεί μπορεί να δει κανείς τι «δημοπρατείται», πότε και με ποιους όρους.

Πρόκειται για μια «κρυστάλλινη διαδικασία ξεπουλήματος»,
παρά το γεγονός ότι όλη αυτή η διαφάνεια δεν είναι αρκετή για να αποσείσει τις υποψίες για τα χοντρά παιχνίδια του παρασκηνίου περί των οποίων έχουμε την εντύπωση ότι κάποια στιγμή θα ασχοληθούν και άλλοι θεσμοί της χώρας.

Προς το παρόν ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στην πραμάτεια που είναι στο τσιγκέλι του ΤΑΙΠΕΔ:

Αξιοποίηση γης
• Ελληνικό
• Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης
• Κασσιώπη, Κέρκυρα
• Αφάντου, Ρόδος
• Αστέρας Βουλιαγμένης
• Sale & Repo 28 Κτήρια
• Ακίνητα Εξωτερικού
• Κάμπινγκ & Ξενία Παλιουρίου
• Ιαματικές Πηγές
• Ερμιόνη
• Ξενοδοχεία Ξενία
• Άγιος Ιωάννης Σιθωνίας
• Βόρας


Περί της γης που πρόκειται να αξιοποιηθεί με τον τρόπο του ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πιο πάνω κατάλογος είναι ενδεικτικός, καθώς εδώ θα πρέπει να προστεθούν άπειρες ενδιαφέρουσες τοποθεσίες οι οποίες περνούν δια νόμου «προς αξιοποίηση» στο ΤΑΙΠΕΔ. Μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι η νησίδα Κουκουμίτσα στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας. Για όσους δεν γνωρίζουν την περιοχή το ξεπούλημα της εν λόγω νησίδας δημιουργεί στους κατοίκους την ίδια αίσθηση που θα δημιουργούσε στους κατοίκους της Κυψέλης η απόφαση για την πώληση του Πεδίου του Άρεως.

Ωστόσο, όλα αυτά φαντάζουν ψιλά γράμματα για τους dealer του ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίοι σε συνεργασία με τους κυβερνητικούς και τροικανούς managers κρέμασαν στο τσιγκέλι μέχρι και το σκοπευτήριο της Καισαριανής…

Υποδομές

Οι «χοντρές δουλειές» παρουσιάζονται στο site του ΤΑΙΠΕΔ ως υποδομές. Εκεί διαβάζουμε τα εξής:

Η Ελληνική Κυβέρνηση διαθέτει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο έργων υποδομής διαθέσιμων για χρήση, μίσθωση και/ή πώληση. Αυτά μεταβιβάζονται σταδιακά στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα ενημερωθούν μέσω ανακοινώσεων για διαγωνισμό και για εκδήλωση ενδιαφέροντος. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα:

* ΟΣΕ (Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος): Διαχειριστής Σιδηροδρόμου (ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.), Σιδηροδρομικούς Σταθμούς, Συντήρηση Τροχαίου Υλικού και Σιδηροδρομικού Εξοπλισμού (ROSCO)
*το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
* τα Τοπικά Αεροδρόμια
*4 αεροσκάφη τύπου Airbus 340 – 300
*την Εγνατία Οδό
*την Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι Α.Ε. (εταιρεία εκμετάλλευσης μεγάλων αυτοκινητοδρόμων)
*την Εταιρεία Ύδρευσης κι Αποχέτευσης Πρωτεύουσας (ΕΥΔΑΠ Α.Ε.)
* την Εταιρεία Ύδρευσης κι Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ Α.Ε.)
*12 λιμάνια ως εταιρείες περιορισμένης ευθύνης
*Μικρά λιμάνια και μαρίνες
*Τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ)
*Την Εγκατάσταση Αποθήκευσης Φυσικού Αερίου «Νότια Καβάλα»
*Τις Άδειες Κινητής Τηλεφωνίας (Φάσμα Συχνοτήτων (900-1800 MHZ)


Εταιρικό Χαρτοφυλάκιο

Το εκτεταμένο εταιρικό χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου περιλαμβάνει τομείς όπως παίγνια, τραπεζική, βαριά βιομηχανία και ενέργεια. Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία βρίσκονται σε διαδικασία μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την Αποκρατικοποίηση. Το εταιρικό χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνει μέρος ή όλο το μερίδιο του Ελληνικού Δημοσίου στις ακόλουθες επιχειρήσεις.

*Κρατικά Λαχεία
*Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε. (ΔΕΠΑ)
*Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ)
*Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε. (ΕΑΣ)
*Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. (ΕΛΠΕ)
*Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ)
* Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθας (ΕΚΠ)
*Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ)
*ΛΑΡΚΟ


Οι… ειδικοί


Είναι προφανές ότι το (ξε)πούλημα μιας ολόκληρης χώρας, πέρα από τις πολιτικές αποφάσεις απαιτεί και μια ομάδα ειδικών η οποία μπορεί να το φέρει σε πέρας. Τους εν λόγω ειδικούς του ΤΑΙΠΕΔ, έχουμε τη βεβαιότητα ότι θα τους γράψει η ιστορία και ως εκ τούτου τους αφιερώνουμε και εμείς «δύο αράδες», συμβάλλοντας στην προβολή των άξιων που, μετά το σκοπευτήριο της Καισαριανής ποιος ξέρει, μπορεί να αναλάβουν να πουλήσουν και τον εθνικό κήπο!

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται από πέντε μέλη:

Στέλιος Σταυρίδης, Πρόεδρος και Επικεφαλής του Συμβουλίου

O Στέλιος Σταυρίδης είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος του Πολυτεχνείου Ζυρίχης με μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Administration και Οικονομικά. Ήταν επιμελητής στο Πολυτεχνείο Ζυρίχης (έδρα Θερμοδυναμικής). Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και καλά Ιταλικά και Ισπανικά.

Είναι Πρόεδρος του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. Έχει μακρά και πετυχημένη πορεία επαγγελματία manager, σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις σε πολύ μεγάλες ελληνικές εταιρείες, όπως ο Όμιλος Lavipharm, η Κλωστοϋφαντουργία «Αιγαίον», τα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge, τα Ελληνικά Πετρέλαια, τα ΕΛΔΑ και η ΕΥΔΑΠ που ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι την 1η Απριλίου 2013. Η πλούσια καριέρα του περιλαμβάνει, επίσης, εκτενή διεθνή δραστηριότητα σε πολλές χώρες.

Γιάννης Εμίρης, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO)


O Γιάννης Εμίρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων από την ΑΣΟΕΕ και ΜΒΑ από το Columbia Business School, καθώς και Certified Public Accounting στις ΗΠΑ. Εργάσθηκε ως ορκωτός λογιστής στην Price Waterhouse Coopers στη Νέα Υόρκη, ενώ από το 1991 εργάσθηκε στον χώρο της Επενδυτικής Τραπεζικής, ξεκινώντας την καριέρα του στην Alpha Finance. Από το 2004 ήταν επικεφαλής της Διεύθυνσης Επενδυτικής Τραπεζικής και Χρηματοδοτήσεων Project Finance της Alpha Bank. Έχει πραγματοποιήσει πλήθος συμβουλευτικών εργασιών στον χώρο των εξαγορών, συγχωνεύσεων, εταιρικών αναδιαρθρώσεων και κεφαλαιαγοράς, ενώ ήταν υπεύθυνος πολυάριθμων έργων ιδιωτικοποιήσεων. Επίσης, έχει πραγματοποιήσει χρηματοδοτήσεις σε βάση Project Finance για ενεργειακά έργα, ανάπτυξη υποδομών και εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ανδρέας Ταπραντζής, Εντεταλμένος Σύμβουλος

Ο Δρ. Ανδρέας Ταπραντζής έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στη διοίκηση επιχειρήσεων. Είναι πρώην COO και Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ πριν κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO) στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Αντώνιος Βαρθολομαίος, Μέλος του Συμβουλίου
Ο κος Αντώνιος Βαρθολομαίος έχει 25 χρόνια εμπειρίας κυρίως στον οικονομικό κλάδο. Είναι πρώην Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της ΕΥΔΑΠ, της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας και πρώην Γενικός Διευθυντής της «Ευρωσυμμετοχές Κεφαλαίου και Επενδύσεων Ανώνυμος Εταιρεία».

Γεώργιος Κουτσουδάκης, Μέλος του Συμβουλίου

O Γεώργιος Κουτσουδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965.
Έχει πτυχίο Oικονομικών από το Queen Mary College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής στην Εμπορική Τράπεζα με τομέα ευθύνης τις Επιχειρήσεις και την Επενδυτική Τραπεζική. Προηγουμένως ήταν Γενικός Διευθυντής στη Γενική Τράπεζα, Επικεφαλής Εταιρικής & Επενδυτικής Τραπεζικής, ενώ έχει διατελέσει Στέλεχος της ΕΤΕΒΑ (Όμιλος Εθνικής Τραπέζης) και της Alpha Finance (Όμιλος Alpha Bank).
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει πραγματοποιήσει ένα ευρύ φάσμα συμβουλευτικών έργων στο χώρο της Κεφαλαιαγοράς, Εταιρικών Αναδιαρθρώσεων, Συμβουλευτικής και Συγχωνεύσεων & Εξαγορών. Έχει επίσης διατελέσει μέλος σε διάφορα Διοικητικά Συμβούλια.

Άρης Καλλιπολίτης, Μέλος του Συμβουλίου

Ο Άρης Καλλιπολίτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Πτυχιούχος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με Master’s του Πανεπιστημίου Παρισίων (D.E.A., Sorbonne), Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, διπλωματούχος του Ινστιτούτου Διοίκησης Επιχειρήσεων Παρισίων. Εργάσθηκε για πέντε χρόνια σαν ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Παρισίων (Sorbonne) και την Ecole Superieure de Chimie. Στέλεχος επιχειρήσεων στο ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Εντεταλμένος Σύμβουλος στην ΑΓΕΤ – Ηρακλής, Διευθύνων Σύμβουλος στην ΑΤΕ – Τεχνική ΑΕ, Πρόεδρος στην ΑΤΕ – Κάρτα ΑΕ, Διευθύνων Σύμβουλος στην ΣΥΝΕΡΓΑΛ ΑΕ, Σύμβουλος στην Ε.Α.Σ.Θ. ΑΓΝΟ, Αντιπρόεδρος στην ΕΠΑΣ ΑΕ, Διευθύνων Σύμβουλος στην Πειραϊκή Πατραϊκή ΑΕ και την Γαβριήλ ΑΕ, Διευθύνων Σύμβουλος στην ΒΙΟΕΛΛΑΣ ΑΕ, Σύμβουλος στον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, Διευθυντής στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων 2004, τ. Διευθυντής στην ΑΤΕ – Bank.

Παρατηρητές- χωρίς δικαίωμα ψήφου-- των συνεδριάσεων του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ για λογαριασμό προφανώς της τρόικας είναι οι Ζήνων Κοντολαίμης και Hervé Le Roy.

Συμπέρασμα: Ας το αφήσουμε στον Μάρκο που τραγουδά με τον τρόπο του για τους υποταγμένους στην γοητεία της εξουσίας και του χρήματος...

ΠΗΓΗ:
http://topontiki.gr/article/53532/Ellada-oikopedo-kai-apoikia

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες