Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Διαλύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις ...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 07, 2013 5:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Διαλύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις ... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Διαλύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις ….με εντολή της τρόικας
Γράφει: Νίκος Καρατουλιώτης Υποστράτηγος ε.α
Μέλος Κίνησης Εθνικής Άμυνας (Κ.ΕΘ.Α)

Καταργούν το Α΄ και Β΄ Σώμα Στρατού, Περιορίζουν κατά 50% τους σχηματισμούς της Αεροπορίας, καταργούν διοικήσεις στο Ναυτικό σύμφωνα με τις επιταγές των δάνειων δυνάμεων για τον περιορισμό των δαπανών.


Και η Τουρκία…… πανηγυρίζει

Η Τουρκία μετά την επίτευξη εκεχειρίας με το ΠΚΚ (το ένοπλο τμήμα των Κούρδων), αποδεσμεύει τις στρατιωτικές δυνάμεις της από την Ανατολία και τις μεταφέρει Δυτικά, δηλαδή στα παράλια του Αιγαίου και στον Έβρο.

Η τουρκική εφημερίδα STAR πανηγυρίζει και στο πρωτοσέλιδο της θριαμβολογεί ότι: Με την νέα δομή των Ελληνικών δυνάμεων θα είναι μειωμένη η ισχύς τους κατά 50%.

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου, πριν από τρία χρόνια ενδυθείς με τον μανδύα της μάγισσας Κίρκης πλάνεψε τον ελληνικό λαό και με το, «λεφτά υπάρχουν» κατάφερα να αναλάβει την εξουσία της χώρας.

Με αριστοτεχνικό και επιτελικό σχέδιο αφού δυσφήμησε και διέσυρε την Ελλάδα διεθνώς, στην συνέχεια την παρέδωσε στις άνομες ορέξεις των τοκογλύφων (δάνειες δυνάμεις).

Το διάγγελμα του από το Καστελόριζο και η ομιλία του για την Ιθάκη, δεν ήταν παρά ένας νέος Δούρειος Ίππος, που σκοπό είχε την διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας και την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Και ναι μεν η Κίρκη κατόρθωσε να μετατρέψει σε γουρούνια τους συντρόφους του Οδυσσέα, ο κ. Παπανδρέου κατόρθωσε να μετατρέψει σε P.I.G.S, ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο (στην ελληνική γλώσσα "Γουρούνια")(1).

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, ήταν να φανούν οι εσωτερικές αντιπαλότητες της ευρωζώνης και να παραπαίει ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση προς όφελος των Η.Π.Α.

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου,
αφού εξήγγειλε το διάγγελμα του από το Καστελόριζο και αλυσόδεσε την Ελλάδα στο «μνημόνιο» εκχωρώντας τον πλήρη οικονομικό έλεγχο στις «δάνειες δυνάμεις», μας μίλησε για την Ιθάκη.

Η Ιθάκη και το «νόστιμο ήμαρ»
απεδείχθησαν όνειρα απατηλά και αυτός, αφού εγκατάλειψε το σκάφος του πολυμήχανου Οδυσσέα, προτίμησε να την κοπανήσει για τις Η.Π.Α. όπου και διαβιεί υπό την πλήρη προστασία των πατρώνων του σε βάρος του ελληνικού λαού (αφού περιστασιακά έρχεται στην Ελλάδα πλην όμως απολαμβάνει των προνομίων της βουλής).

Παρόλα αυτά το φάντασμα του κ. Παπανδρέου συνεχίζει να πλανάτε άνωθεν της Ελλάδας και να συνεχίζει το καταστροφικό του έργο και ένα από αυτά είναι και αποδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας.


ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ


Η προτεινόμενη Νέα Δομή Δυνάμεων είναι ακριβές αντίγραφο της μελέτης του ιδρύματος ΙΣΤΑΜΕ (του ιδρύματος του ΠΑΣΟΚ για την εξωτερική πολιτική και άμυνα) σε συνεργασία με το περιβόητο ΕΛΙΑΜΕΠ!

Ουσιαστικά και για του λόγου το αληθές το μεν ΕΛΙΑΜΕΠ φρόντισε για την «απονεύρωση» των πατριωτικών ανακλαστικών του ελληνικού λαού με την παραποίηση της ιστορίας του, το δε ΙΣΤΑΜΕ για την διάλυση των ενόπλων δυνάμεων του. Ένα λαός απονευρωμένος δεν ήταν αρκετός, απαιτείτο να υπάρχουν και διαλυμένες ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η πλήρη υποδούλωση του και να εκποιηθεί αντί πινακίου φακής ο εθνικός του πλούτος και ενδεχομένως και ίδια η εθνική υπόσταση του (ίσως και ο διαμελισμός της Ελλάδας).

Η μελέτη, με τίτλο «Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια, Σύγχρονες Προκλήσεις και Προοπτικές», συντάχτηκε το Σεπτέμβριο του 2009 –ένα μόλις μήνα πριν τις εκλογές που έφεραν στην εξουσία τον κ. Γιώργο Παπανδρέου– και εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Θεματικού Κύκλου Ευρωπαϊκής Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του ΙΣΤΑΜΕ.


ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥΠρόκειται για ένα κείμενο που χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Μπεγλίτη ως πλατφόρμα για τη νέα δομή δυνάμεων, η εφαρμογή της οποίας προκάλεσε την έναρξη ενός καταιγισμού διαμαρτυριών και παρατηρήσεων στις τάξεις των ανώτατων αξιωματικών του στρατεύματος, που κατέληξαν με την «πραξικοπηματική» αποστρατεία δεκάδων εξ αυτών κατά την τότε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Ο Τύπος ανέφερε εκείνη την περίοδο:
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, πάντως, η κυβέρνηση Παπανδρέου, βλέποντας ότι πνέει τα λοίσθια, αποφάσισε για μία ακόμη φορά να χρησιμοποιήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μικροκομματικά της συμφέροντα, επισείοντας, κυρίως στο εξωτερικό, το φόβο στρατιωτικού πραξικοπήματος. Οι φήμες περί πραξικοπήματος προέκυψαν μετά τη δήλωση περί δημοψηφίσματος που έκανε ο κ. Παπανδρέου, με τον ανταποκριτή της γαλλικής “Libération” στις Βρυξέλλες –κάλυπτε τη Σύνοδο του G-20 στις Κάννες– να γράφει στο Διαδίκτυο ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δικαιολόγησε στους εταίρους του στην ευρωζώνη την απόφασή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα με το επιχείρημα ότι προσπάθησε να αποφύγει σχεδιαζόμενο πραξικόπημα» .(2). 


ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ

Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου καταρρέει, αλλά τα σχέδια της «αναδιάρθρωσης» των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένουν σε κάποιο συρτάρι για να επανέλθουν με την υπηρεσιακή κυβέρνηση , πλην όμως όταν παρουσιάστηκε στον υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρώην Α/ΓΕΣ, Φ. Φράγκο είχε επιστραφεί με τον χαρακτηρισμό "Απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη".


ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΑΜΑΡΑΤο σχέδιο επανέρχεται επί τρικομματικής με νέες μεθοδεύσεις και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε ερώτηση εάν σε περίπτωση αποτυχίας των εισπρακτικών στόχων του μνημονίου θα ληφθούν νέα μέτρα εντός του 2013, απάντησε ότι εάν και είναι αισιόδοξος ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν, εν τούτοις σε περίπτωση αποτυχίας θα ληφθούν επί πλέον μέτρα, όχι από περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά από περικοπές περιττών δαπανών, στις οποίες συμπεριέλαβε, ως προτεραιότητα, τις περικοπές στις αμυντικές δαπάνες.

Έπειτα από λίγο η τρικομματική κυβέρνηση επαναφέρει το συγκεκριμένο σχέδιο «αναδιάρθρωσης», λέγοντας ότι εξοικονομεί πόρους και επαυξάνει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου «κεντρικό στοιχείο στη νέα δομή είναι η ενίσχυση των μάχιμων μονάδων και σχηματισμών των ενόπλων δυνάμεων και η ταυτόχρονη κατάργηση ή συρρίκνωση... των διοικητικών δομών οι οποίες εξυπηρετούσαν ανάγκες του παρελθόντος….... η νέα δομή των ενόπλων δυνάμεων αποτελεί συλλογική προσπάθεια ηγεσιών και επιτελείων που ξεκίνησε το 2009»(3).


ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΣΧΕΔΙΟ


Δηλαδή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) κ Παναγιωτόπουλος συνεχίζει το καταστροφικό έργο του κ. Παπανδρέου-Μπεγλίτη που ξεκίνησε το 2009 και το οποίο εκπονήθηκε από το παραμάγαζο του ΠΑΣΟΚ το ΙΣΤΑΜΕ.

Από τους σημαντικότερους σχηματισμούς που καταργούνται είναι το Α' Σώμα Στρατού αλλά και το Β' Σώμα Στρατού.

Ο επιτελικός έλεγχος που ασκούσε το Β' Σώμα, που θεωρούνταν η δύναμη ταχείας αντίδρασης του Ελληνικού Στρατού περνά στην 1η Στρατιά, κάτι που συμβαίνει επίσης και με την περίφημη 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.

Στην Πολεμική Αεροπορία περιορίζονται κατά περίπου 50% τα συγκροτήματα και κατά 17% οι σχηματισμοί με τέσσερα αεροπορικά αποσπάσματα (Αγρίνιο, Σαντορίνη, Τυμπάκι και Ιωάννινα) να κλείνουν ενώ παράλληλα ορισμένες σμηναρχίες θα μεταπέσουν σε αεροπορικά αποσπάσματα.

Στο αρχηγείο Στόλου:

1. Καταργείται η Μοίρα Υποστήριξης της Διοίκησης Φρεγατών. Τα υπαγόμενα σε αυτή πλοία ενσωματώνονται στις δύο Μοίρες Φρεγατών που διατηρούνται.
2. Καταργείται η μία εκ των τριών της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών.
3. Καταργείται η 353η Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας και εντάσσεται ως Μοίρα Αεροσκαφών Ναυτικού στη Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού.

Η κυβέρνηση μιλά για οικονομία αλλά άνοιξε εκ νέου το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Καλαμάτας (Κ.Ε.Ν.) που είναι η πατρίδα του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά. Την ΜΕΡΥΠ του κ. Σταικούρα που είναι πόλος κομματικής εξυπηρέτησης (ρουσφέτια) την πάνε στη Θεσσαλονίκη του κ. Βενιζέλου για να βολέψουν του Πασόκους όπου παραμένει και η ΤΑΞΥΠ).

Η σύνοδος του ΝΑΤΟ που έγινε στο Σικάγο κατέληξε στην στρατηγική της «έξυπνης άμυνας», με πιο σφικτή δομή και με μηχανισμούς που θα εξασφαλίζουν ενοποίηση όχι μόνο του νατοϊκού χώρου, αλλά ενοποίηση των στρατιωτικών δυνάμεων των χωρών-μελών, των εξοπλισμών και των υποδομών.

Εάν όλα τα παραπάνω τα συνδυάσουμε με την «ευρωπαϊκή ΑΟΖ» και τον ευρωστρατό ή την συνεργασία των ευρωπαϊκών στρατιωτικών δυνάμεων, που υπεραμύνεται ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, τότε τα συμπεράσματα είναι μονόδρομος και μας οδηγούν ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν από τις δάνειες δυνάμεις και για δικό τους όφελος.

Το Β΄.Σ.Σ. που ουσιαστικά είναι η αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων και δύναται να επεμβαίνει ταυτόχρονα και στα δύο θέατρα επιχειρήσεων (Αιγαίο και Έβρο), μέχρι τώρα δρούσε ανασταλτικά στην ιδέα τουρκικής επίθεσης.

Είναι ο σιδηρούς βραχίονας, ο οποίος με την Β΄ Μηχανοκίνητη Μεραρχία ( 33 και 34 Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες) ενισχυμένο με την 24 Τεθωρακισμένη του Λιτόχωρου συνεπικουρούμενο με τις Ειδικές Δυνάμεις, σε περίπτωση δυσμενής εξέλιξης στον Έβρο δύναται να επέμβει να αποκαταστήσει και να συνεχίσει στην επιθετική επιστροφή. Όσο δε στην περίπτωση του Αιγαίου το Β΄ΣΣ, ενισχυμένο με το σύνολο των Ειδικών Δυνάμεων, αποτρέπει κάθε ιδέα τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στον νησιωτικό χώρο.

Ουσιαστικά η κατάργηση του Β΄ΣΣ και η κατάτμηση των δυνάμεων του σε διάφορους Σχηματισμούς, στερεί τον επιχειρησιακό εγκέφαλο ο οποίος θα συντονίζει τις παραπάνω δυνάμεις, που θα λειτουργούν αποσπασματικά και όχι συγκεντρωτικά ως πολλαπλασιαστής στρατιωτικής ισχύος.

Η μεταφορά δυνάμεων και σχηματισμών στην Στρατιά, τη θέτει εκτός της στρατιωτικής αποστολής της, που είναι ο έλεγχος όλου του θεάτρου επιχειρήσεων του χερσαίου χώρου.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον «εκσυγχρονισμό» του Ναυτικού και της Αεροπορίας.

Ουσιαστικά η Νέα Δομή απονευρώνει ως σύνολο τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για μια γενικευμένη σύρραξη και τις προσανατολίζει στην αντιμετώπιση μεμονωμένων θερμών επεισοδίων με την ελπίδα ότι θα αποφευχθεί η σύρραξη μιας και θα επέμβουν οι πάτρωνες μας (ΕΕ-ΗΠΑ).

Τη σιωπή του οφείλει να λύση ο Α/ΓΕΕΘΑ κ. Μιχαήλ Κωσταράκος σχετικά με σχέδια που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση. Διαφορετικά εκλαμβάνεται από τον ελληνικό λαό ότι συμφωνεί με αυτά.ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ… ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κ. Θοδωρή Δρίτσα Βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νησιών και Υπεύθυνου Τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., για την ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με την Νέα Δομή Δυνάμεων……..

«αλγεινή τέλος εντύπωση προκάλεσε σε όλους μας το γεγονός ότι ενώ η ενημέρωση και η συνεδρίαση έγιναν με βάση κανόνες τήρησης απορρήτου, εν τούτοις τα κύρια σημεία του σχεδίου της Νέας Δομής των Ενόπλων Δυνάμεων δημοσιεύτηκαν ήδη σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα και σε διάφορες ιστοσελίδες. Επομένως, το αίτημά μας για παράδοση σε όλα τα μέλη της Επιτροπής γραπτού κειμένου δεν μπορεί με κανένα επιχείρημα να το απορρίψει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Αναμένουμε.» (25/4/2013).

Όλα τα παραπάνω δεικνύουν ότι εκτός από τα πολυνομοσχέδια που παραβιάζουν βασικούς κανόνες λειτουργίας της δημοκρατίας, τώρα η τρικομματική κυβέρνηση άρχισε και αποσπασματική ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όσο αφορά την στρατιωτική ηγεσία της χώρας και συγκεκριμένα τον Α/ΓΕΕΘΑ κ Μιχαήλ Κωσταράκο πρέπει να έχει υπόψη του ότι δεν είναι υποχρεωμένος να σιωπά, διότι αυτό εκλαμβάνεται από τον ελληνικό λαό ότι συμφωνεί με τους χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας της χώρας στο συγκεκριμένο θέμα. Είναι υποχρεωμένος να έχει άποψη και σε περίπτωση διαφωνίας οφείλει να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, γιατί ο ελληνικός λαός μάς πληρώνει και θέλει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα του και όχι αυτά των δάνειων δυνάμεων.

Η Ευρώπη αδυνατεί ή και δεν θέλει να εξασφαλίσει τα σύνορα της πατρίδας μας, αλλά ταυτόχρονα μας πιέζει να μην περικόψουμε εξοπλιστικά προγράμματα των οποίων οι προμήθειες γίνονται από Ευρωπαϊκές πολεμικές βιομηχανίες. Έτσι, οι οικονομίες κλίμακας που επιχειρούνται στην άμυνα είναι είτε από τις πενιχρές αποδοχές του Στρατιωτικού προσωπικού είτε εις βάρος της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων που ενίοτε ονομάζεται και «εκσυγχρονισμός» ή «νέα δομή».

____________________________

1.Είναι αρκτικόλεξο το οποίο χρησιμοποιείται από δυτικοευρωπαίους και γενικά αγγλοσάξονες επενδυτές και σχολιαστές της χρηματιστηριακής κοινότητας, προκειμένου να χαρακτηρίσουν αρνητικά τους λαούς των χωρών Πορτογαλία (Portugal), Ιταλία (Ιtaly), Ελλάδα (Greece) και Ισπανία (Spain), ως υπαίτιους της οικονομικής κρίσης. Συνιστά δε, πέρα από το καταφανώς προσβλητικό περιεχόμενο του, ένα μέσο απαξίωσης των λαών του ευρωπαϊκού Νότου, που αγγίζει το φαινόμενο αμφισβήτησης της ανθρώπινης υπόστασης του συνανθρώπου.
Πηγή: ΒΙΚΑΙΠΑΙΔΕΙΑ η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια.
2. Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επίκαιρα: 17/11/2011
3. Πηγή : protothema.grΚοζάνη 7/5/13
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3054

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 17, 2013 11:35 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΙΔΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΣ...
Νίκος Καρατουλιώτης Υποστράτηγος ε.α
Μέλος Κίνησης Εθνικής Άμυνας (Κ.ΕΘ.Α)


Παναγιώτης Κανελλόπουλος (1902 – 1986)


Στην ιστορία έμεινε, όταν υποδεχόμενος τον αμερικανό στρατηγό Τζέιμς Βαν Φλιτ, του είπε, παρουσιάζοντας το στρατιωτικό άγημα: «Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας».

Ο στρατηγός Βαν Φλιτ


Ο εθνικός Κήρυξ (δεξιά εφημερίδα), ήδη το 1955 γράφει:
«Οι αμερικανοί της Αποστολής Βοήθειας εξουσίαζαν την οικονομία μας , είχαν κράτος εν κράτει , διέτασσαν τους υπουργούς μας», για να συνεχίσει η Καθημερινή «Η βοήθεια που μας έδωσε η Αμερική και η προστασία των μεγάλων “συμμάχων μας” μετέβαλαν την Ελλάδα εις το αθλιέστερον προτεκτοράτο.

Σήμερα κάτι ανάλογο επιχειρείται, το οποίο όμως είναι πλέον σύνθετο καθόσον οι εμπλεκόμενες δυνάμεις είναι περισσότερες ( τρόικα κλπ).

Οι εσωτερικές ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, αλλά και τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα εντός της ευρωζώνης, επιτείνουν τον ανταγωνισμό των εμπλεκομένων δυνάμεων σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας.

Η Γερμανία, συνεπικουρούμενη από τις λοιπές ηγεσίες του Βορρά και με εργαλείο την γεωοικονομία, επιτίθεται προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να υποτάξει το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας και μέσω αυτής να μετατρέψει ολόκληρη την Ευρώπη ως «ζωτικό» χώρο δικών της συμφερόντων.Εάν διαβάσει κάποιος την πολιτική διαθήκη του Χίτλερ θα διαπιστώσει, ότι όσα δεν μπόρεσε να επιτύχει η Γερμανία δια των όπλων, τα επιτυγχάνει στην παρούσα φάση με όπλο την Γεωοικονομία. Η μόνη διαφορά είναι ότι ενώ Χίτλερ ήθελε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στο Βερολίνο, αυτή έχει την έδρα της στη Φρανκφούρτη.

Από την μια μεριά το ΝΑΤΟ και η παραπαίουσα Ευρώπη. Από την άλλη μεριά η Ρωσία με τους ενεργειακούς δορυφόρους της (Κίνα, Ινδία). Στο μέσον Ο ελληνισμός (Κύπρος και Ελλάδα ).
Και ο παίκτης της τελευταίας στιγμής, η Γερμανία με τους οικονομικούς δορυφόρους της (οι Ούννοι του Αλάριχου) βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν για τρίτη φορά στην Ελλάδα. Την πρώτη φορά ήταν με τον Αλάριχο.

Ο Αλάριχος Α΄, (γερμανικά: Alarik , περ. 370-410), υπήρξε βασιλιάς των Βησιγότθων (395-410) και ο πρώτος ηγέτης γερμανικού φύλου που κατέκτησε την Ρώμη. To 395 ανέλαβε ηγέτης των Βησιγότθων και ξεκίνησε σειρά λεηλασιών κατά της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Στην Βαλκανική χερσόνησο, έφτασε μέχρι και την Πελοπόννησο.

Μέσα σε αυτή την λογική της πλήρης οικονομικής και ενδεχομένως εδαφικής υποδούλωσης, απαιτείται όραμα ελληνικής εθνικής στρατηγικής. Η στρατηγική υλοποιείται μέσω της ισχύς και της διπλωματίας. Η ισχύς αν και είναι σύνθετος παράγων, πρωτίστως εκφράζεται από την στρατιωτική ισχύ, η οποία από μόνη της δεν μπορεί να υλοποιήσει την εθνική στρατηγική.

Πρωτίστως απαιτείται: οικονομία – παιδεία (υπό την ευρεία έννοια) – θρησκεία – ιστορία – υψηλό φρόνημα λαού και ενόπλων δυνάμεων – κράτος δικαίου – και συνδετικό ιστό μεταξύ λαού και στρατού.

Οι τελευταίες κυβερνήσεις, λειτουργώντας ως εκπρόσωποι των δάνειων δυνάμεων κατόρθωσαν και διέλυσαν όλα τα παραπάνω. Μετά από τις αθρόες αυτοκτονίες των πολιτών, τώρα αρχίζουν να πηδάνε από τα παράθυρα και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

«Διάχυτη είναι η κατήφεια πλέον σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εξ αιτίας των ληστρικών, στοχευμένων και επιτηδευμένων περικοπών των αμοιβών τους, αλλά και από την έλλειψη παντελώς έστω και της στοιχειώδους μέριμνας υπέρ τους.
Η ανάλγητη τριτοκοσμική και τριτοκομματική κυβέρνηση, φερέφωνο της τρόϊκας, επιτέθηκε ανάλγητα και χειρουργικά, με αποτέλεσμα σε μερικές περιπτώσεις να αποκόψει και το 50% των αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών και των αποστράτων τοιούτων.

Σε κανένα άλλο κλάδο του δημοσίου οι περικοπές δεν έφτασαν στα όρια αυτά.
Μόνο στους στρατιωτικούς.
Κακότητα και μίσος δείχνουν όλα αυτά.
Όλα αυτά έχουν αποφασιστική επίδραση στο ηθικό του στρατεύματος, την ετοιμότητα και την αποτροπή, συνιστώσες οι οποίες, ομού με τις περικοπές και επί των αμυντικών συστημάτων γενικώς, έχουν σπουδαία επίπτωση στην Εθνική μας Άμυνας, τον ακρογωνιαίο λίθο της ακεραιότητας της Πατρίδος.
Άφρονες οι πολιτικοί μας διαλύουν τα πάντα.
Εννέα στρατιωτικοί τα τελευταία δύο χρόνια, έθεσαν τέρμα στην ζωή τους, συνεπεία του κλίματος αυτού και της ανέχειας για αξιοπρεπή βίο. Αφού τους τα πήραν όλα, τους υποχρέωσαν όχι μόνο να βάζουν από την τσέπη τους για να συντηρήσουν τα πιο βασικά στην υπηρεσία τους, αλλά να τρώνε και από το συσσίτιο των οπλιτών.
Ξεπεσμός, εξαΰλωση και μαρασμός εκ προθέσεως.
Μέχρι τώρα οι στρατιωτικοί έπεφταν επί του πεδίου της μάχης, υπερασπιζόμενοι την ανεξαρτησία και τα ιδανικά της Πατρίδος, χωρίς να φείδονται της ζωής τους.
Τώρα η πολιτεία των ανίκανων τους ωθεί στην φτώχια στην εξαθλίωση και στον θάνατο…..
Σε ένα κράτος όπου οι στρατιωτικοί του, δεχόμενοι τον απόλυτο εξευτελισμό, αυτοκτονούν θα είναι ουτοπία να ομιλούμε για Εθνική Άμυνα και όποιος το επιχειρεί, εκ προθέσεως ψεύδεται.
Και δυστυχώς κανένας δεν ντρέπεται»
(1).

Η καταρράκωση του ηθικού των ενόπλων δυνάμεων, σε συνδυασμό με την επιχειρούμενη «αναδιάταξη», δημιουργούν ένα κλήμα που ενδεχομένως να έχει καταλυτικό ρόλο στην «επιχειρησιακή ετοιμότητα» αλλά και αποστολή του στρατεύματος.

Η συνεχιζόμενη δίκη του πρώην ΥΠΕΘΑ κ. Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του, έρχεται να αναδείξει τις παθογένειες του πολιτικού αλλά και του στρατιωτικού συστήματος. Διακίνηση μαύρου χρήματος (κατά το κατηγορητήριο), και ακριβοπληρωμένοι συνήγοροι να προσπαθούν να αποδείξουν την αθωότητα των κατηγορουμένων. 18 κατηγορούμενοι και 52 πρωτοκλασάτοι συνήγοροι (με ότι αυτό συνεπάγεται).

Καταντήσαμε κάθε «αγορά του αιώνα» να αποτελεί και ένα σκάνδαλο του αιώνα.

Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίαζε και αποφάσιζε, προς όφελος του ελληνικού στρατού (υποτίθεται), αλλά δεν φέρει καμιά ευθύνη για το πώς διαχειρίστηκε το οικονομικό σκέλος της κάθε σύμβασης ο εκάστοτε ΥΠΕΘΑ. Εάν είναι δυνατόν το πολιτικό σύστημα να αποενοχοποιεί τον εαυτό του με τέτοια νομικά τερτίπια. Συγκριτικοί πίνακες για το κάθε οπλικό σύστημα υπάρχουν στην διάθεση από τις ίδιες τις πολεμικές βιομηχανίες αλλά και από συμβάσεις που υπογράφηκαν από άλλες χώρες. Μια απλή έρευνα μπορεί να αποδείξει του λόγου το αληθές (μέσω των ΑΚΑΜ, στρατιωτικοί ακόλουθοι που υπάρχουν στις ανάλογες ελληνικές πρεσβείες).

Και καλά ο τότε ΥΠΕΘΑ έκανε αυτά που παρακολουθούμε στην εν εξελίξει δίκη, αλλά η τότε στρατιωτική ηγεσία τι έπραττε; ή δεν κατάλαβε τίποτε και ενδεχομένως να δίνατε να χαρακτηριστεί για διοικητική ανεπάρκεια, ή ενδεχομένως να γνώριζε και απλά να ενδιαφερόταν μόνο για την καρέκλα τους.

Εδώ που φθάσαμε είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για αυτά που πράξαμε ή ενδεχομένως και για αυτά που δεν πράξαμε (ως οφείλαμε εκ της θέσεως αλλά και του βαθμού μας να πράξουμε).

Η πολιτεία οφείλει να βρει, ή εν ανάγκη να δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο (να νομοθετήσει), προκειμένου να επανεξετάσει όλες τις συμβάσεις «αγορές του αιώνα».

Να ερευνηθούν σε βάθος όλες οι μεγάλες συμβάσεις της τελευταίας δεκαπενταετίας. Ο δε έλεγχος να είναι λεπτομερής και σε βάθος σε όλα τα μέλη του πολιτικού γραφείου των ΥΠΕΘΑ, αλλά και στην στρατιωτική ηγεσία.

Είναι αδιανόητο να έχουν γίνει όλα τα παραπάνω (πάντοτε σύμφωνα με το κατηγορητήριο) και ουδείς να γνώριζε από το πολιτικό γραφείο, αλλά και να μην είχε υποπέσει κάτι στην αντίληψη της τότε στρατιωτικής ηγεσίας.

Όλα τα παραπάνω ενδεχομένως να αποτελούσαν σχέδιο προκειμένου να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε, ή ενδεχομένως και στην πλήρη ανικανότητα των διοικούντων.

Η πολιτεία δεν σκοτώνει τα παιδιά της, αλλά ούτε και θέτει ερωτήματα του τύπου «τανκς ή βούτυρο».
Το ζητούμενο είναι, ένοπλες δυνάμεις για ποιον και προς ποια κατεύθυνση.

Εάν θέλουμε στρατό για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, οφείλουμε να επανασχεδιάσουμε τις ένοπλες δυνάμεις με γνώμονα «για την πατρίδα ρε γαμότο».

Πρέπει ο επανασχεδιασμός να βασίζεται στα ελληνικά και μόνο συμφέροντα, απεξαρτημένος από τις «έξωθεν» επεμβάσεις και παρεμβάσεις.

Πρωτίστως πρέπει
να σφυρηλατηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης λαού και στρατού και οπωσδήποτε η όποια «αναδιάταξη» των ενόπλων δυνάμεων, πρέπει πρωταρχικά να λάβει υπόψη της την παλλαϊκή άμυνα.

Λαός και στρατός ενωμένος, ποτέ νικημένος.

Όσο για το αξιόμαχο και το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων, είναι ανάλογο με αυτό και των πολιτών. Πολίτες αλλά και ένστολοι πηδούν … από τα παράθυρα, ένεκα μνημονιακών επιλογών της τρικομματικής κυβέρνησης.

Κάποτε οι Έλληνες από εθνική περηφάνια, χόρευαν το χορό του Ζαλόγγου ή αυτοκτονούσαν ομαδικά (Κιούγκι κλπ). Σήμερα από εθνική αναξιοπρέπεια και οικονομική εξαθλίωση, πηδάν από τα παράθυρα.

Άμεση προτεραιότητα είναι, η κατάθλιψη να μετατραπεί σε μαχητικότητα προκειμένου να τινάξουμε τον ζυγό της τρόικας με το υπάρχον διεφθαρμένο και ξενόδουλο πολιτικό σύστημα και να ξαναχτύσουμε την πατρίδα μας.

Μια Ελλάδα για τους έλληνες, αλλά και για την ανθρωπότητα όπου θα λάμψουν ξανά τα πανανθρώπινα δικαιώματα.
______________

Syndesmos HELLAS Πέμπτη, Μαΐου 09, 2013

Κοζάνη 9/5/13


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες