Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Χορεύουν εύθυμα πάνω στο πτώμα μας...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 12, 2013 7:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Χορεύουν εύθυμα πάνω στο πτώμα μας... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Χορεύουν εύθυμα πάνω στο πτώμα μας…



Οι δωσίλογοι παλιάτσοι της κυβέρνησης χορεύουν στους κατοχικούς ρυθμούς του ευρω-φασισμού και εξακολουθούν, προσβάλλοντας κάθε ίχνος νοημοσύνης, να μιλούν για «σωτηρία» της χώρας και για …ανάπτυξη!!!

Μόνο η εκτόξευση της ανεργίας, της επίσημα καταγεγραμμένης (στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη), στο ιστορικό ποσοστό του 27,2%, αποκαλύπτει το μακάβριο εμπαιγμό μας…

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία, της Στατιστικής Υπηρεσίας οι άνεργοι (τον Ιανουάριο του 2013) ανήλθαν σε 1.348.742 άτομα, σε ποσοστό 27,2%, έναντι 21,5% τον Ιανουάριο του 2012 και 25,7% το Δεκέμβριο του 2012.

Το νταβάνι είναι ακόμα πολύ ψηλά…


Αυτή είναι μια πτυχή της «ανάπτυξης» και της «σωτηρίας» μας: Ο μισός πληθυσμός να είναι άνεργος και ο υπόλοιπος να δουλεύει με μεροκάματα Κίνας ή να είναι «απασχολήσιμος»…

Χορεύουν εύθυμα πάνω στο πτώμα της Ελλάδας, κάτω από τα βλοσυρά και παγερά βλέμματα των αφεντικών τους, ΚΑΙ έχουν το αβυσσαλέο ΘΡΑΣΟΣ να εννοούν «ανάπτυξη» την ταφή μας…

Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 12, 2013 10:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η ευγένεια που σκοτώνει




Προσέξτε πόσο ευγενικοί είναι όλοι τους. Και περιποιημένοι. Ο Στουρνάρας, πάντα καθησυχαστικός και ευγενής. Τον φαντάζεσαι να φορά τα βράδια μία μεταξωτή ρόμπα, να κάθεται δίπλα στο τζάκι και να πίνει ακριβό κονιάκ, διαβάζοντας Κοέλιο.

Ήσυχος…
Ο Σαμαράς, ο Βορίδης, οι τραπεζίτες, οι εκπρόσωποι της Τρόικας, φρεσκοξυρισμένοι πάντα, φρεσκοσιδερωμένοι. Μπορείς να μυρίσεις το after shave τους μέσα από την οθόνη της τηλεόρασης.


Τα παπαγαλάκια,
επαναλαμβάνουν μόνο λέξεις «αποδεκτές» από τους κανόνες της ευγενούς συνομιλίας. Δε βρίζουν, δε γράφουν «γαμώτο», δεν εκνευρίζονται στα πάνελ, κάνουν επίδειξη λεπτού χιούμορ και πάντα εξηγούν με ορθά «επιχειρήματα» κάθε διαστρέβλωση, ψέμα, προβοκάτσια που αναπαράγουν.

Τα χαμόγελα στα υπουργικά συμβούλια, οι απαλές χειραψίες στο Eurogroup, ο αέρας της νίκης στις δηλώσεις της ήττας, η αβροφροσύνη και τα «παρακαλώ» όταν ζητά το λόγο ο συνομιλητής που εκπροσωπεί την «άλλη άποψη», ώστε να δείξουμε την πλήρη αυτοπεποίθησή μας, ασχέτως αν δεν τον αφήνουμε να πει ούτε λέξη.

Είναι όλοι τους τόσο ευγενείς, μέχρι και ο κ. Δένδιας αν δεν ήταν ξυρισμενοφαλακρός ως χρυσαυγίτης, θα μπορούσε να μοιάζει με μαέστρο συμφωνικής που τα δάχτυλά του δίνουν σήμα στο όμποε.
Δε μαλώνουν, δε διαπληκτίζονται, δεν ιδρώνουν.

Τονίζουν την απαξίωσή τους προς όλους τους «άλλους» με κάθε ευκαιρία, αλλά πάντα μΆ ένα χαμόγελο συγκατάβασης στον «τρελό». Βαφτίζουν την αντίθετη άποψη παραλογισμό και αποσύρονται μΆ ένα «αρνούμαι να πέσω στο επίπεδό σας» ή τελειώνουν μΆ ένα «μπράβο ευγένεια!», διότι πάντα προέχει η ευγένεια. Όχι η ουσία.

Δεν είναι πόλεμος, διότι δεν υπάρχει η βαρβαρότητα της δολοφονίας. Ασχέτως αν υπάρχουν νεκροί. Θάβονται ησύχως σε τάφους και συνειδήσεις. Δεν είναι ληστεία, διότι δεν υπάρχουν όπλα, ασχέτως αν με παράνομα μέτρα και αποφάσεις ληστεύονται καθημερινά μισθοί, συντάξεις, ζωές. Δεν είναι χούντα, διότι δε φοράνε στρατιωτικές στολές, ασχέτως αν οι αντίπαλοι πατάσσονται με κάθε μέσον και η τρομοκράτηση των πολιτών είναι μόνιμη. Δεν είναι μαφιόζοι και τοκογλύφοι, διότι δε σου σπάζουν τα χέρια αν δεν πληρώσεις, αλλά σου λένε ότι ετοιμάζουν στρατόπεδα φυλάκισης για όσους δε μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους στο Δημόσιο, τουτέστιν στους δανειστές.

Τα στερεότυπα, θέλουν τους ληστές αξύριστους, ιδρωμένους από την αγωνία, άπλυτους και βρωμερούς.

Εδώ όμως κυριαρχεί η ευγένεια και τα αρώματα. Τα στερεότυπα, θέλουν τους πληρωμένους εκτελεστές να κρύβονται και να συνομιλούν στα σκοτάδια. Εδώ όμως κυριαρχεί η ευγένεια, τα φώτα, οι κάμερες, οι επευφημίες των «δημοσιογράφων». Όλα στο φως.

Τα στερεότυπα, θέλουν στις Χούντες, αυτός που σου χτυπάει την πόρτα στις 6 το πρωί να μην είναι ο γαλατάς αλλά οι ασφαλίτες. Εδώ όμως, μαζί με τις σπασμένες πόρτες στις Σκουριές και τους κουκουλοφόρους που αρπάζουν τον πατέρα μπροστά στα μάτια των παιδιών, υπάρχει η ευγένεια του δημοσιογράφου – αρθρογράφου που εξηγεί στο κοινό ότι «η αστυνομία δε δίνει ραντεβού με τους κακοποιούς για να τους συλλάβει. Επιλέγει τον τρόπο και τη στιγμή που θεωρεί πως θα κάνουν αποτελεσματικότερη τη δουλειά της».

Διότι η ευγένεια προστατεύει το κράτος, την τάξη, τις επενδύσεις. Η ευγένεια γεννά υπάκουους. Το Κράτος, η τάξη, οι επενδύσεις και οι υπάκουοι είναι απαραίτητοι για να χειροκροτήσουν σήμερα το κλείσιμο του indymedia, αύριο των blogs, μεθαύριο της σκέψης.

Ένα off είναι και η σκέψη σταματά, η ανάπτυξη αρχίζει. ΣΆ ένα περιβάλλον ήσυχο και ασφαλές. Όπως αυτό που έταξε ο κ. Σαμαράς στους επενδυτές.

Γαμήστε μας, μας αξίζει.
Δολοφονήστε μας, το αξίζουμε αφού ζούμε με τα χέρια πεσμένα στο πλάι.

Αρκεί όλα να γίνονται με χαμόγελο, ευγένεια και κατανόηση. Αιώνια η δουλικότητα, αιωνία μας η μνήμη…


Το διαβάσαμε ΕΔΩ:

http://aristeroblog.gr/node/1581
πηγή: kartesios

Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 12, 2013 10:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Λάθος ανθρώπους φοβόταν η γιαγιά…
Του Πέτρου Κατσάκου



Ακόμη θυμάμαι τον εφιάλτη της μακαρίτισσας της γιαγιάς μου που μπολιασμένη από την μετεμφυλιακή προπαγάνδα έτρεμε τους «κομμουνιστές που αν έρθουν στα πράγματα θα μας πάρουν τα σπίτια».

Τα χρόνια πέρασαν, οι κομμουνιστές δεν ήρθαν στα πράγματα, η γιαγιά έφυγε για το μεγάλο ταξίδι και αυτοί που μας έσωσαν από τον κομμουνισμό ετοιμάζουν το μεγάλο πλιάτσικο.

Κοίτα να δεις που θα έρθουν μια μέρα οι κομμουνιστές στην εξουσία και δεν…θα βρουν τίποτα να μας πάρουν.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών και η κυβέρνηση των δανεικών ετοιμάζουν το νέο μεγάλο χτύπημα εναντίον της στέγης των πολιτών, θέτοντας από κοινού ζήτημα – ότι και να λένε τα μισθωτά παπαγαλάκια τους – να μην υπάρξει ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια».

Το κράτος των δανεικών και οι μηχανισμοί του που αδυνατούν να πάρουν έστω και μισό ευρώ από τους επαγγελματίες φοροφυγάδες και τους ανεπάγγελτους εκατομμυριούχους της «νύχτας» και του «κοτραμπάντου» έρχονται τώρα σαν κοινοί τοκογλύφοι να ξεσπιτώσουν τα θύματα της άγριας πολιτικής τους.

Έτσι λοιπόν το σπίτι της γιαγιάς που γλίτωσε από τα χέρια των «κομμουνιστών» θα το κατασπαράξει ο ιδεολογικός αχταρμάς των κρατικών τοκογλύφων στο όνομα της σωτηρίας μας από την χρεοκοπία και της ομοουσίου πίστης μας στο ευρώ της κυρίας Μέρκελ.

Με άλλα λόγια θα αρχίσουν να τσακίζουν και την πρώτη κατοικία, ανοίγοντας τις πύλες της κοινωνικής κόλασης και αν δεν υψωθεί ένα ύστατο ανάχωμα προστασίας από την ληστρική επίθεση ας ετοιμαστούμε να ζήσουμε ατομικές ενέργειες και αντιδράσεις που όμοιές τους δεν θα έχουμε ζήσει ποτέ στο παρελθόν.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ:

http://paganeli.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 13, 2013 8:03 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι κατοχικές δυνάμεις στέλνουν τελεσίγραφα και τα ανδρείκελα πανικόβλητα εκτελούν…



Από την αρχή των Μνημονίων επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο: Πλήθος και συνεχόμενων τελεσιγράφων από την ΕΕ και τους εντολοδόχους της (τρόικα) και άμεση εκτέλεση από τις εδώ «ελληνικές» κυβερνήσεις: ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση Παπαδήμου και τώρα κυβέρνηση Σαμαρά…

Τι άλλο δηλαδή χρειάζεται για να αντιληφτούν κάποιοι της αποστεωμένης «κομμουνιστικής αριστεράς», ότι βρισκόμαστε κάτω από μια βάρβαρη και ασφυκτική κατοχή του ευρω-φασισμού και της γερμανικής του αιχμής;

Τώρα νέα τελεσίγραφα βάζουν σε νευρική κινητικότητα τους εγχώριους διαχειριστές του κατοχικού καθεστώτος.

Εκτός από τον τυφώνα των απολύσεων στο Δημόσιο τα τελεσίγραφα περιλαμβάνουν και ένα νέο πακέτο μέτρων για τη διετία 2014-2014: Νέες άγριες φορο-επιδρομές, κατασχέσεις και χαράτσια:

Πιο συγκεκριμένα το νέο πακέτο μέτρων περιλαμβάνει:

• Ληξιπρόθεσμα χαράτσια στην Εφορία: Στο επόμενο διάστημα το «μαρκάρισμα» θα πάρει ασφυκτικές και μαζικές διαστάσεις, ταυτόχρονα με την ενεργοποίηση του μέτρου των κατασχέσεων για τα λαϊκά νοικοκυριά που δε θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν ούτε και στη νέα ρύθμιση. Η αδυναμία αποπληρωμής θα συνεπάγεται προσαυξήσεις με τη μορφή τόκων υπερημερίας στο 8,75%!

• Χαράτσι ακινήτων: Η απογείωση των αντικειμενικών τιμών από το β' εξάμηνο του 2013 θα επιφέρει αυτόματα και ανατιμήσεις τόσο στο χαράτσι που πληρώνεται μέσω ΔΕΗ, όσο και σε μια σειρά από άλλα τέλη και φόρους που συνδέονται με τις αντικειμενικές τιμές.

Αυτά τα χαράτσια τα έχει βαφτίζει η κυβέρνηση «ενιαίο φόρο ακινήτων» και για φέτος θα συνεχίσουν να το εισπράττουν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

• Χαράτσια «αλληλεγγύης»:
Μεθοδεύεται η επιβολή «τέλους αλληλεγγύης» σε κάθε είδους παροχές των ασφαλιστικών ταμείων. Τα αφορολόγητα που υπήρχαν σε ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, σε νοσήλια, επιδόματα τοκετού κ.ά. καταργούνται…

• Απολύσεις στο Δημόσιο: Σε άμεση εφαρμογή μπαίνουν τα προγράμματα «κινητικότητας» στο Δημόσιο. Επίκειται η έγκριση των «τριμηνιαίων πλάνων» για τις απολύσεις, έτσι ώστε το 2014 να επιτευχθεί ο στόχος για τη μείωση προσωπικού κατά 150.000 άτομα σε σχέση με το προσωπικό που υπηρετούσε το 2010.

Διαβάστε και το παρακάτω αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, εδώ:
http://www.klassikoperiptosi.blogspot.gr/2013/04/3.html


Τελεσίγραφο από ΕΕ-τρόικα για συμφωνία και απολύσεις ΔΥ -Εκτακτη σύσκεψη των "3" συγκαλεί ο Σαμαράς

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ξαφνικά η κυβέρνηση, καθώς τρόικα και ΕΕ εντείνουν τις πιέσεις, ζητώντας τελεσιγραφικά να ολοκληρωθούν μέχρι την Τρίτη οι διαπραγματεύσεις, με μια συμφωνία που θα κλείνει όλες τις εκκρεμότητες και θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Περιθώρια αντίδρασης ή "διαφυγής" δεν φαίνεται να υπάρχουν και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης, επί του πρακτέου. Η σύσκεψη θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου.

Μετά τις επαφές τους με τους τροϊκανούς και τα όσα
ακούστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, Σαμαράς και Στουρνάρας φαίνεται πως έχουν πεισθεί ότι οι πιστωτές μας δεν πρόκειται να υποχωρήσουν από την απαίτηση για απομάκρυνση χιλιάδων εργαζομένων του δημόσιου τομέα, με βάση χρονοδιάγραμμα που θα περιλαμβάνεται στην τωρινή συμφωνία με την τρόικα.

Την αίσθηση αυτή θα μεταφέρει ο πρωθυπουργός στους Βενιζέλο-Κουβέλη,
ζητώντας τους να συμφωνήσουν σε χειρισμούς που θα φέρουν ουσιαστικό αποτέλεσμα και παράλληλα θα επιμερίσουν - και κατά το δυνατόν θα περιορίσουν- το πολιτικό κόστος .

Η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν θα προσπαθήσουν σε πρώτη φάση να προλειάνουν το έδαφος, προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη για "κατά κύματα" απομακρύνσεις υπαλλήλων του δημόσιου τομέα.

Ο κ. Σαμαράς κάνει την πρώτη κίνηση: Σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στην «Ημερησία» του Σαββάτου, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης χιλιάδων άλλων υπαλλήλων πέραν των επίορκων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται».

Πριν δώσει τη συνέντευξη στην εφημερίδα, είχε πάρει το μήνυμα από το Eurogroup, όπου συμμετείχε ο κ. Στουρνάρας. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης προειδοποίησαν ότι η δόση των 2,8 δισ. ευρώ δεν πρόκειται να εκταμιευθεί έως το τέλος Απριλίου, αν δεν κλείσει μέχρι την Τρίτη η συμφωνία με την τρόικα. Τόνισαν μάλιστα ότι η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει και τις απολύσεις που πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κομισιόν έχει διαμηνύσει ότι το θέμα δεν είναι οι επίορκοι - ή οποίοι ούτως ή άλλως, αργά ή γρήγορα θα φύγουν - αλλά η δραστική μείωση του αριθμού δημοσίων υπαλλήλων, με απομάκρυνση του πλεονάζοντος προσωπικού.

Για τις απόψεις της Κομισιόν
έχει ενημερωθεί βέβαια η τρόικα, που ζητά τώρα να γίνει μια συνολική συμφωνία με την κυβέρνηση για το χρονοδιάγραμμα των απομακρύνσεων και τους αριθμούς των απολυομένων.

Οι επικεφαλής του κλιμακίου
έχουν ζητήσει μάλιστα να τους δοθούν αναλυτικά τριμηνιαία χρονοδιαγράμματα για τις αποχωρήσεις υπαλλήλων έως το τέλος του 2014, πέραν των επίορκων.

Το "φίδι από την τρύπα" καλούνται τώρα να βγάλουν οι πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης, "εφευρίσκοντας" επιχειρήματα απέναντι στην τρόικα και καταφεύγοντας σε επικοινωνιακούς χειρισμούς στο εσωτερικό. Μετά τη σημερινή σύσκεψη αναμένονται κι άλλες μέχρι την Τρίτη, ενώ παράλληλα θα υπάρχει πυρετός διαβουλεύσεων με υπουργούς και εκπροσώπους των τριών κομμάτων.


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες