Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
«Εφεραν» 156,6 δισ. ευρώ - βούτηξαν 202,7 δισ. ευρώ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 16, 2012 9:23 am    Θέμα δημοσίευσης: «Εφεραν» 156,6 δισ. ευρώ - βούτηξαν 202,7 δισ. ευρώ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Καλά Χριστούγεννα»! «Εφεραν» 156,6 δισ. ευρώ - βούτηξαν 202,7 δισ. ευρώ
Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος



Παλιά θα «τρώγαμε με χρυσά κουτάλια», επειδή έβαλαν τη χώρα στην ΕΟΚ.

Στη συνέχεια, θα ζούσαμε «ζωή χαρισάμενη» γιατί βάλανε τη χώρα στην Ευρωζώνη.

Αργότερα, θα κατέβαιναν επί της Γης τα ουρί και τα αγγελάκια του παραδείσου, επειδή μας φέρανε το ευρώ.

Τώρα, καθώς για ευνόητους λόγους τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις τις αποφεύγουν, μας λένε ότι τουλάχιστον θα περάσουμε... «καλά Χριστούγεννα» «σούπερ δόση» (όπως έγραφαν προχτές τα «Νέα»), επειδή μετά την ψήφιση του νέου Μνημονίου και του νέου μνημονιακού προϋπολογισμού έρχεται η δόση του δανείου!
*
Τελικά,
είναι έως και διασκεδαστικό να παρακολουθείς τον κατήφορο της χρεοκοπίας του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος.

Χωρίς αυτό, βέβαια, να μειώνει στο ελάχιστο τον εξοργιστικό χαρακτήρα της διαχρονικής απάτης που αυτό εκπροσωπεί.
*
Ας δούμε μια ακόμα πλευρά αυτής της απάτης:

Ας θεωρήσουμε ότι είναι ακριβή (παρά τα συχνά μαγειρεμένα και τη μη δυνατότητα να διασταυρωθούν) τα στοιχεία τα οποία εμφανίζουν στον προϋπολογισμό. Από τα στοιχεία αυτά, όπως ισχυρίζονται οι κυβερνώντες (Κρατικός Προϋπολογισμός 2013, Εισηγητική Εκθεση, σελίδα 127) στα τρία χρόνια των Μνημονίων (2010 - 2012) και μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού, τα χρήματα που με τη μορφή των «σωτήριων» δανείων έχουν εκταμιευθεί από την τρόικα στην Ελλάδα ανέρχονται στα 112,6 δισ. ευρώ.

Τώρα, μας λένε ότι έρχεται η αποκαλούμενη και ως «σούπερ δόση». Ας θεωρήσουμε, λοιπόν, ότι όντως θα γίνει η εκταμίευση των 44 δισ. ευρώ, όπως οι κυβερνώντες τα υπολογίζουν.

Σε αυτήν την περίπτωση, αν δηλαδή μέχρι το τέλος του χρόνου εκταμιευτεί το ποσό της λεγόμενης «σούπερ δόσης», το σύνολο των χρημάτων που θα έχουν «έρθει» στην Ελλάδα ως απόρροια των Μνημονίων (σ.σ.: και τα οποία, φυσικά, έχουν έρθει για τους τραπεζίτες και τους κεφαλαιοκράτες και ουχί για το λαό), δε θα ξεπερνά τα 156,6 δισ. ευρώ.
*
Ας πάμε τώρα στο «ζουμί» της υπόθεσης. Και αυτό, το «ζουμί» βρίσκεται πάλι στον προϋπολογισμό (σελίδα 133).

Εκεί, λοιπόν, υπάρχουν δύο πολύ σημαντικοί πίνακες, όπου παρουσιάζεται αναλυτική κατάσταση με τα χρήματα που έχει κατ' έτος πληρώσει ο ελληνικός λαός σε κερδοσκόπους και σε τοκογλύφους αυτά τα τρία χρόνια της μνημονιακής «σωτηρίας».

Τι προκύπτει:

Οτι μόνο για την περίοδο 2010 - 2012, η Ελλάδα - τουτέστιν ο ελληνικός λαός - για τόκους, για χρεολύσια, για εξοφλήσεις εντόκων γραμματίων και βραχυπρόθεσμων τίτλων, για τα χρέη των πλουτοκρατών δηλαδή, έχει πληρώσει στους ντόπιους και ξένους «σωτήρες» το ποσό των 202,73 δισ. ευρώ!
*
Με άλλα λόγια:

Πρώτον: Αυτοί που δημιούργησαν τα χρέη, κατά τη μνημονιακή περίοδο 2010 - 2012, μας «έφεραν» δάνεια 156,6 δισ. ευρώ (σ.σ.: που δεν τα «έφεραν» και όλα, μιας και ακόμα περιμένουμε τα 44 δισ. ευρώ της «σούπερ δόσης», ώστε να περάσουμε... «καλά Χριστούγεννα»). Δάνεια που ένα μεγάλο μέρος τους ξαναγύρισε στους δανειστές και το υπόλοιπο το έφαγαν μεταξύ τους οι πλουτοκράτες.

Δεύτερον: Την ίδια ακριβώς περίοδο, εμείς, ο λαός, τους πληρώσαμε από τους μισθούς, τις συντάξεις, από τα δικαιώματα και τελικά από το αίμα της καρδιάς μας, τοκογλυφικά που ανέρχονται στο ύψος των 202,73 δισ. ευρώ!

Αυτό, δε, το αποκαλούν «σωτηρία» της Ελλάδας!

ΠΗΓΗ:
http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=16/11/2012&columnId=1821


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 16, 2012 3:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γιατί δεν δίνουν τη δανειακή δόση οι Γερμανοί
Γράφει: Ο Γιώργος Δελαστίκ



Υπάρχει ένα ερώτημα το οποίο έχουν όλοι οι Ελληνες, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί: αφού η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη εκτελεί χωρίς την παραμικρή αντίρρηση κάθε εντολή του Βερολίνου και τη μετατρέπει σε νόμο του ελληνικού κράτους, γιατί οι Γερμανοί δεν δίνουν στην κυβέρνηση τη διαβόητη πλέον δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που βάσει της δανειακής σύμβασης έπρεπε να έχουν εκταμιεύσει εδώ και σχεδόν πέντε μήνες, από τις 28 Ιουνίου; Τι επιδιώκουν με αυτές τις αλλεπάλληλες σκόπιμες καθυστερήσεις;

Υπάρχουν δύο ομάδες απαντήσεων. Στην πρώτη ομάδα συγκαταλέγονται επιμέρους στόχοι. Είναι προφανές π.χ. ότι μέσω των καθυστερήσεων το Βερολίνο έχει μετατρέψει την κυβέρνηση Σαμαρά σε τυφλό όργανό της, περισσότερο ακόμη και από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Είναι πασίδηλο επίσης ότι η καθυστέρηση αυτή έχει αποδυναμώσει εντελώς τη διαπραγματευτική θέση των Ελλήνων τραπεζιτών και διευκολύνει την επιβολή σκληρότατων όρων ανακεφαλαιοποίησης εκ μέρους των Γερμανών επί των Ελλήνων μετόχων των τραπεζών της χώρας.

Αυτό αποσκοπεί στο να τεθεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα υπό γερμανικό και ευρωπαϊκό έλεγχο και τελικά να περάσουν οι ελληνικές τράπεζες στα χέρια των Γερμανών και άλλων ισχυρών Ευρωπαίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προχθές, μόλις δημοσιοποιήθηκε η πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου για τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, κατέρρευσαν σε ποσοστό γύρω στο 15% (!) σε μια και μόνη μέρα οι μετοχές των σημαντικότερων τραπεζών της χώρας μας. Οι μέτοχοι πανικόβλητοι και απογοητευμένοι πουλούσαν σωρηδόν τις μετοχές τους, καταλαβαίνοντας προς τα πού πάει το πράγμα.

Είναι εξόφθαλμο ακόμη ότι ο εκβιασμός χρεοκοπίας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος μέσω της καθυστέρησης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ χρησιμοποιείται από τους Γερμανούς για να πιέσει (και να... βοηθήσει, ίσως) την κυβέρνηση Σαμαρά να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα και να «κινεζοποιήσει» τους μισθούς και τις συντάξεις στη χώρα μας.

Αυτοί και πολλοί άλλοι επιμέρους στόχοι των Γερμανών στην Ελλάδα, όπως π.χ. και ο αφελληνισμός σταδιακά της δημόσιας διοίκησης, προωθούνται με όπλο τον στραγγαλιστικό εκβιασμό της καθυστέρησης της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων.

Στη δεύτερη ομάδα απαντήσεων για τις βαθύτερες αιτίες που οι Γερμανοί δεν δίνουν τα λεφτά, κυριαρχεί ένα όντως τεράστιο θέμα: το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο, αφού ως ποσοστό του ΑΕΠ θα ανέλθει στο 190% του ΑΕΠ το 2013.

Αν η χώρα μας χρεοκοπήσει, οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι θα χάσουν τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που τους χρωστάμε! Είναι τόσο απλό.

Αν οι Γερμανοί δεν δώσουν τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει σε λίγους μήνες και θα κάνει υποχρεωτικά παύση πληρωμών.

Αν οι Γερμανοί δώσουν τη δόση, ναι μεν η χώρα μας δεν πτωχεύει αμέσως, αλλά με τη δόση δεν λύνεται απολύτως τίποτα σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους!

Δεν θα γίνει δηλαδή βιώσιμο το ελληνικό δημόσιο χρέος, αν το Βερολίνο δώσει τη δόση.


Μόνη λύση μέσα στην Ευρωζώνη είναι να διαγράψουν οι Γερμανοί μεγάλο τμήμα του ελληνικού δημόσιου χρέους που οφείλεται στα κράτη και στην ΕΚΤ, μέσω «κουρέματος» της αξίας των ομολόγων που κατέχουν.

Αν το κάνουν όμως για την Ελλάδα, πρέπει να το κάνουν και για την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία και ποιος ξέρει για ποια ακόμη χώρα της Ευρωζώνης. Μιλάμε έτσι για απώλειες του Βερολίνου ύψους εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ!

Οπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, δεν παίρνει εύκολα μια ηγεσία την απόφαση να χάσει τόσα λεφτά. Από την άλλη, αν δεν αποφασίσουν οι Γερμανοί να πληρώσουν, το ευρώ, το οποίο αποδείχθηκε ότι είναι το όπλο της πανευρωπαϊκής ηγεμονίας τους, θα διαλυθεί. Το δίλημμα είναι κρισιμότατο. Την απόφασή τους θα τη δούμε.

ΠΗΓΗ:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=63737346

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες