Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Τα απανθρωπάρια της ΦΡΙΚΗΣ και του χλευασμού μας...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 23, 2012 2:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Τα απανθρωπάρια της ΦΡΙΚΗΣ και του χλευασμού μας... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα απανθρωπάρια της ΦΡΙΚΗΣ και του χλευασμού μας…



Ποτέ η Ελλάδα δεν γνώρισε τέτοια πολυεδρική φρίκη: ΦΡΙΚΗ λεηλασίας και εξόντωσης του λαού της, φρίκη αφηνιασμένης και αυθάδους κοροϊδίας του…

Από τη μια μας εξολοθρεύουν, σαν πωρωμένοι δολοφόνοι εκτελεστές και από την άλλη διατυμπανίζουν το κακουργηματικό τους έργο ως «επίτευγμα» για τη «σωτηρία» μας!!!

Μας αφανίζουν για να μας σώσουν!!!

Μας έχουν ρίξει στα έσχατα όρια της πείνας και της εξαθλίωσης και ταυτόχρονα εκτοξεύουν και απειλές περί πείνας. Τόσο κυνικοί χλευαστές και τρομοκράτες είναι: ΑΠΕΙΛΟΥΝ και ΚΟΡΟΔΕΥΟΥΝ τους πεινασμένους ότι θα …πεινάσουν!!!

ΕΛΕΟΣ πια με αυτούς τους εντολοδόχους των μαφιών του χρήματος (τρόικα) και τα δωσίλογα κυβερνητικά τους ανδρείκελα…

ΕΛΕΟΣ πια με αυτά τα απανθρωπάρια τα οποία έχουν καταργήσει κάθε ΣΥΝΘΗΚΗ ΖΩΗΣ και μας απειλούν και μας δουλεύουν ταυτόχρονα τόσο ασύστολα και ξετσίπωτα…

Διαβάστε και το καυστικό σχόλιο του Νίκου Μπογιόπουλου
http://www.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=23/10/2012&columnId=1821


Δείτε τους!




Ενας εσμός βαρύγδουπων εκπροσώπων ενός πολιτικού συστήματος που τα έκαναν όλα ίσωμα και τώρα το παίζουν από πάνω και «σωτήρες»!

Ενας συρφετός από τσανακογλείφτες - «διανοούμενους», ένα εξωνημένο καθηγητικό κατεστημένο που επί τρία χρόνια λιβανίζει τη «σοφία» και την «αναγκαιότητα» των Μνημονίων.

Ενας θίασος που περιφέρει την αυθάδεια του εκδοτικού και δημοσιογραφικού κατεστημένου, πλαισιωμένος από τους χορτάτους απαστράπτοντες «αστέρες» της σαπίλας, τους επιφορτισμένους να προπαγανδίζουν στους νηστικούς τον «πατριωτισμό» της... νηστείας.

Δείτε τους!

*
Ορκίζονται πως... αγωνιούν για τον τόπο.

Την ίδια ώρα, μπουκωμένοι αυτοί, αναγκάζουν τους άλλους να ζήσουν χωρίς μισθό, χωρίς δουλειά, χωρίς σύνταξη, χωρίς ελπίδα.

Την ίδια ώρα εκδίδουν οδηγίες... «προστασίας του καταναλωτή», όπου ως «καταναλωτής» θεωρείται ο πεινασμένος που αναγκάζεται να παραδώσει τα ...χρυσαφικά της οικογένειας στο ενεχυροδανειστήριο για μερικές πενταροδεκάρες.

Την ίδια ώρα, σε ένα κρεσέντο «φιλανθρωπίας», συμπεριφέρονται στα εκατομμύρια των ανθρώπων του λαού σαν σε «σκυλιά», προσφέροντάς τους σε «τιμή ευκαιρίας»... ληγμένα τρόφιμα!

Δείτε τους!
*
Λένε ότι τα παιδιά μας «πρέπει» να δουλεύουν (όταν βρίσκουν δουλειά) για 200 και 300 ευρώ.

Λένε ότι «ρεαλισμός», «υπευθυνότητα» και προπαντός «σωτηρία» είναι η εξαθλίωση.

Αλλά, αφού αυτή είναι η «σωτηρία», ο «ρεαλισμός» και η «υπευθυνότητα», γιατί οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και όλα τα τσιράκια τους δεν δοκιμάζουν να «σωθούν» οι ίδιοι με τον ίδιο τρόπο που εκείνοι προτείνουν για μας;

Εμπρός, λοιπόν!

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 23, 2012 7:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι "στουρναροχωροφύλακες" άρχισαν να ορίζουν ποιοί εξ ημών "περισσεύουν" - Το μοίρασμα της "πίτας του Μάλθους" άρχισε!!!



Ωστε θα πεινάσουμε αν δεν πάρουμε την δόση μας
κ. Στουρνάρα;


Ίσως είναι ο πιό κοινότυπος υπότιτλος που έχω δώσει σε ανάρτησή μου τα τελευταία χρόνια, όμως όσα έχω ακούσει τις τελευταίες ώρες απο κυβερνητικά και "αντικυβερνητικά" δωσιλογικά χείλη, έχουν όπως φαίνεται αποξηράνει πλήρως τον χώρο της φαντασίας μου.

Τι να πούμε στον Στουρνάρα αλλά και σε κάθε άλλον στουρναροχωροφύλακα και βαποράκι της ευρωατλαντικής συμμορίας, όταν επαναλαμβάνει το ίδιο απειλητικό μήνυμα των "εμπόρων των εθνών":

"Αν δεν πάρουμε την δόση θα πεινάσει ο λαός"

Μα ακόμα και να πήγαινε στον ελληνικό λαό και όχι στις τράπεζες και στους τοκογλύφους η "δόση" -η οποία ευελπιστούν πως θα είναι 31 δις ευρώ- και πάλι η πείνα και η εξαθλίωση θα ήταν οι πρωταγωνιστές.

Αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται να είναι κανείς μέγας οικονομολόγος για να το αντιληφθεί, αφού με βάση τα παλιά και τα νέα εξοντωτικά - λαοκτόνα μέτρα, σε λίγες εβδομάδες τουλάχιστον το 60 % των Ελλήνων θα ζήσουμε πολύ κάτω απο τα όρια της φτώχειας.

Οι περισσότεροι εξ ημών θα μείνουμε άνεργοι, όσοι έκτισαν, αγόρασαν ή κληρονόμησαν ένα σπίτι θα το χάσουν μιας και δεν θα μπορούν ακόμα και να έχουν μεροκάμματο (αυτό το ελάχιστο που θα παίρνουν) να πληρώσουν και την δόση στην τράπεζα και το χαράτσι, το οποίο όπως διέρρευσε σήμερα απο την κομαντατούρα, θα αφορά σε όλα τα ακίνητα (εντός και εκτός σχεδίου) και θα επιβάλλεται ως κεφαλικός φόρος απο το πρώτο ευρώ της λεγομένης κατ΄ευφημισμόν αντικειμενικής τους αξίας.

Όταν βλέπεις πολιτευτές, βουλευτές και μισθωμένους αναλυτές, στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, στα μαγαζιά δηλαδή των εργολάβων, των πετρελαιάδων, των εφημεριδάδων και των άλλων υποστηλωμάτων της κυνοβουλευτικής τους δημοκρατίας, να έχουν εγκαταλείψει κάθε πρόσχημα και να επιτίθενται με απίστευτη χυδαιότητα εναντίον του ελληνικού λαού με φράσεις όπως:
"..οι πλειστηριασμοί πρέπει να γίνουν διότι πρέπει να ζήσει το τραπεζικό σύστημα.."
"...να περικοπούν οι συντάξεις διότι δεν μπορεί ο Έλληνας συνταξιούχος να παίρνει μεγαλύτερη σύνταξη απο τον Εσθονό ή τον Λετονό ο οποίος εξ άλλου του πληρώνει την σύνταξη.."
"..να κλείσουν και άλλα μαγαζιά .Δεν μπορεί να έχουμε σε έναν δρόμο δέκα παπουτσάδικα , άλλα δέκα ρουχάδικα και άλλα τόσα φαγάδικα..."
"...τι θα πάθει δηλαδή ο δάσκαλος ή ο καθηγητής αν του κόψουν και άλλα 200- 300 ευρώ.Τίποτα. Τι θα του προσέφεραν δηλαδή τα 200 ή 300 ευρώ στην ζωή του..."


δεν μπορείς παρά να σκεφτείς, πως αυτό που μέχρι χθές στιγμάτιζαν οι κύριοι της "παραδοσιακής δεξιάς" και της "ευρωατλαντικής αριστεράς" ως μια ...συγκυριακή παρεκτροπή του καπιταλισμού, προσδίδοντας στον χαρακτήρα αυτής της "εποχιακής ίωσης" τους όρους "νεοφιλελευθερισμός", "καζινοκαπιταλισμός" κλπ, είναι στην πραγματικότητα το DNA του καπιταλισμού η αν θέλετε η πεμπτουσία της δαιμονειδούς υφής του. Μιά ουσία που περιγράφει με προτεσταντική "ευθύτητα" ο ιερέας της Αγγλικανικής "εκκλησίας" και οικονομολόγος του 19 αιώνα Τόμας Μάλθους:

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ:
http://www.klassikoperiptosi.blogspot.gr/2012/10/blog-post_23.html

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 25, 2012 9:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Inprecor
http://www.inprecor.gr/index.php/archives/225768


Βαγγέλη τά ΅μαθες; Ναι, είμαστε προτεκτοράτο!



«Δεν είμαστε προτεκτοράτο» ανέκραξε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος: τό ΅πε στις κάμερες να το πουν στην τρόικα – ίσως το προτιμά από να της το πει κατευθείαν ο ίδιος… Είτε έτσι είτε αλλιώς πάντως, ήρθε η ώρα ο αρχηγός του ΠαΣοΚ νΆ ακούσει την αλήθεια, όσο πικρή κι αν είναι: ναι, είμαστε προτεκτοράτο και μάλιστα με την πληρέστερη, σχεδόν, έννοια του όρου.

Είμαστε τόσο πολύ βαθύ προτεκτοράτο όσο δεν ήμασταν ούτε στα τελευταία χρόνια του Εμφυλίου πολέμου με τις επίσημες διακρατικές συμφωνίες πρόσδεσης της Ελλάδας στις ΗΠΑ. Ακόμα και τότε, οι δυνατότητες που είχε η ελληνική κυβέρνηση να λαμβάνει αποφάσεις, ήταν πολύ μεγαλύτερη από ότι είναι σήμερα.

Τότε, ο αμερικανός πρέσβης υπέγραφε μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς μία σειρά από κρατικά έγγραφα για να έχουν αυτά ισχύ. Τώρα, δεν υπάρχουν έγγραφα.

Καθόλου έγγραφα, δεν φτάνουμε σε αυτά: τα όρια εξουσίας της κυβέρνησης είναι περιορισμένα από πολύ πιο πριν να καταλήξει να μπορεί να παράγει έγγραφα. Αν δεν συμφωνήσει η τρόικα, η κυβέρνηση δεν μπορεί όχι να υπογράψει, αλλά ούτε καν να βήξει…

Ασφαλώς ένας παλιός καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και τόσο οξύνους άνθρωπος όπως ο Βενιζέλος το γνωρίζει αυτό πάρα πολύ καλά. Ξέρει και τι σημαίνει προτεκτοράτο, ξέρει και πώς λειτουργεί, ζει δε εδώ και πολύ καιρό και ο ίδιος την πολλαπλή τραγωδία να έχει μετάσχει ενεργά στην ηγεσία που διαμόρφωσε τη χώρα σε προτεκτοράτο φέρνοντας μία πλήρη τραγωδία: εθνική, πολιτική, κοινωνική, οικονομική.

Γι αυτό άλλωστε και το λέει ο Βενιζέλος. Ακριβώς επειδή είμαστε. Αν δεν ήμασταν, ουδεμία ανάγκη θα υπήρχε να το πει…

Όμως, με τέτοιες κορώνες που τις λέει στη νύφη για να τις ακούσει η πεθερά δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα. Ούτε η πεθερά στο Βερολίνο θα ακούσει, γιατί είναι σκληρό καρύδι και ξέρει πολύ καλά τι κάνει, γιατί το κάνει και πώς το κάνει, ούτε, φυσικά, και το ΠαΣοΚ του περίπου 6% θα αναστηθεί από τις στάχτες του με αυτές τις κορώνες.

Ούτε, πολύ περισσότερο, αν υποτεθεί ότι αυτό απασχολεί τον κ. Βενιζέλο, με τέτοιου είδους κορώνες η Ελλάδα θα ξεφύγει από τη μοίρα που της ορίστηκε: αυτή του πρώτου ευρωπαϊκού προτεκτοράτου του 21ου αιώνα, μέσα στην ίδια την Ευρώπη.


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 25, 2012 4:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο - «θα πεινάσουμε» - κύριος Στουρνάρας!
(Ή η μεζούρα θράσους» των απανθρωπαρίων)

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος



Στην Ελλάδα, όπως την κατάντησαν οι «Στουρνάρες» και οι επικεφαλής της εκάστοτε τρόικας, στις οποίες οι «Στουρνάρες» κατέχουν θέση υπουργού Οικονομικών, ισχύουν τα εξής:
*
Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Γιούνισεφ», είναι 500.000 τα παιδιά που πεινάνε...
Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν (Ιούνης 2012), είναι το 68% των Ελλήνων που ζουν με εισόδημα που κινείται κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας. Δηλαδή πεινάνε...
Σύμφωνα με τα στοιχεία των ελληνικών υπηρεσιών, το 25% των Ελλήνων είναι άνεργοι. Ειδικά, μάλιστα, στους νέους η ανεργία ξεπερνάει το 50%. Δηλαδή πεινάνε...
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, που αφορούν μόνο στο μήνα Σεπτέμβρη 2012, είναι πάνω 2.800 οι άνθρωποι που απολύονται, καθημερινά! Δηλαδή πεινάνε..
.

*
Αυτά κι άλλα ων ουκ έστιν αριθμός συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Δηλαδή, στην Ελλάδα των Μνημονίων, που σημαίνει την Ελλάδα
των ληγμένων τροφίμων,
των παιδιών που λιποθυμούν από ασιτία στα σχολεία,
των ενεχυροδανειστηρίων,
των γερόντων που η σύνταξη δε φτάνει ούτε για ψωμί ούτε για φάρμακα,
των δεκάδων χιλιάδων αστέγων,
των απόρων που προσέρχονται στις ουρές κατά χιλιάδες για το συσσίτιο της ημέρας.

*
Σ' αυτήν, λοιπόν, την Ελλάδα, όπως την κατάντησαν οι «Στουρνάρες», βγήκε προχτές ο Στουρνάρας για να απειλήσει το λαό της ότι, αν δε σκύψει το κεφάλι, αν δεν αποδεχτεί το νέο σφαγείο των μέτρων εξόντωσης που του ετοιμάζουν, τότε... «θα πεινάσουμε»!

Αλήθεια, ποια μεζούρα θράσους θα μπορούσε να μετρήσει το ουρανομήκες θράσος αυτών που φέρανε το «λιμό» και που τώρα μας απειλούν κι από πάνω ότι, αν δεν κάτσουμε ήσυχα - ήσυχα ενώ θα φέρνουν και τον καταποντισμό, τότε... «θα πεινάσουμε»!

ΠΗΓΗ:
http://www.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=24/10/2012&columnId=1821

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες