Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΕΦΑΡΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΙΩΑΝΝΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 17, 2012 10:43 am    Θέμα δημοσίευσης: ΕΦΑΡΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η πρόσφατη παρέμβαση του Μητροπολίτου Σιατίστης, Παύλου, για τα γεγονότα έξω από το Χυτήριο, μπορεί να αιφνιδίασε αρκετούς πιστούς, όχι όμως και τους "παροικούντες εν Ιερουσαλήμ". Γνωστός τρόφιμος άλλωστε της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών του Βόλου, του μεγαλύτερου νεοταξικού κέντρου της ελληνικής επικράτειας που έχει ως κύρια αποστολή να αμβλύνει το γνήσιο Πατερικό φρόνημα και εν καιρώ να οδηγήσει την Εκκλησία στον θρησκευτικό ολοκληρωτισμό, ο Μητροπολίτης Σιατίστης απέδειξε πρακτικώς πως μπορεί να εφαρμοστεί η μεταπατερική θεολογία που εισηγείται αυτός και οι ομόφρονές του. Όχι το ήθος των Αγίων Πατέρων που πρωτίστως ήταν αγωνιστικό και ζηλωτικό, αλλά το νεοταξικό ήθος ενός ανέραστου χριστιανισμού, ενός βατικάνειου-επισκοποκεντρικού και διεφθαρμένου εκκλησιαστικού συστήματος, όπου στην πραγματικότητα οι Επίσκοποι ίστανται, όχι μαζί, αλλά απέναντι από τον πιστό λαό και τους αγώνες του, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις σαν κι αυτή που υβρίζεται χυδαία και σκαιότατα ο Ιδρυτής και Αρχηγος της Εκκλησίας, που είναι ο Χριστός.

Αυτό το νεοταξικό ήθος προβάλλει λοιπόν ο Μητροπολίτης Σιατίστης και το έδειξε περίτρανα προχθές, όταν δε δίστασε να εκτοξεύσει εμετικούς χαρακτηρίσμους εις βάρος απλών πιστών, ακομμάτιστων και ανοργάνωτων που είχαν το σθένος να παραστούν στη διαμαρτυρία αυτή και να εφαρμόσουν στο ακέραιο την ευαγγελική εντόλη του Κυρίου, που ζητεί να τον ομολογούμε ενώπιον των ανθρώπων. Πού να το καταλάβει αυτό όμως ο Άγιος Σιατίστης, όταν έχει απαξιώσει και διαστρέψει εντός του τους Πατέρες και πρεσβεύει ανοιχτά και ξετσίπωτα, ότι οι αγώνες τους, ήσαν αγώνες μιας άλλης εποχής, κι ότι αν ζούσαν σήμερα θα ενεργούσαν διαφορετικά. Υπονοώντας εμμέσως πλήν σαφώς, ότι (άκουσον-άκουσον) θα ενεργούσαν όπως αυτοί , οι σημερινοί οσφυοκάμπτες και δοσίλογοι της Ορθοδόξου Πίστεως που έχουν το θράσσος να θεωρούν τους εαυτούς τους ως "Πατέρες".

Αλλά έτσι είναι όταν σε επιχορηγούν τα γνωστά οικουμενιστικά κέντρα του Bose, του Fordham και του Munster, που θέλουν να οδηγήσουν την Ορθοδοξία στον αφανισμό της. Όταν σε επιχορηγούν τα ΕΛΙΑΜΕΠ και οι ποικιλώνυμες ΜΚΟ του Σόρος και σε στεγάζουν ως επίτιμο ομιλήτη στον "οίκο της μεταπατερικής θεολογίας και ανομίας". Όταν κλείνεις το γόνυ κάθε τρείς και λίγο στα νεοταξικά υβρίδια του Φαναρίου, που συμμετέχουν ενεργά σε συνέδρια για την παγκόσμια διακυβέρνηση. Όταν σε έχουν εκπαιδεύσει τα διάφορα πανθρησκειακά think tank και σε μετεκπαιδεύουν διαρκώς στις νεοταξικές τακτικές του παγκόσμιου ολοκληρωτισμού, τότε η ορολογία σου δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτή των επιδοτούμενων ροπαλοφόρων της αριστεράς ή και της (ακρο)δεξιάς. Ο Μητροπολίτης Σιατίστης, με το αλλαζονικό και υπεροπτικό του ύφος, από καιρό είχε δώσει τα μεταπατερικά διαπιστευτήριά του. Τώρα καθώς φαίνεται έφτασε η ώρα να τα κάνει πράξη!
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες