Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Λίγο πριν από την κάλπη

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 03, 2012 3:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Λίγο πριν από την κάλπη Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Λίγο πριν από την κάλπη



Δύο μέρες μείνανε από την ΕΚΛΟΓΙΚΗ λαϊκή ετυμηγορία…

Έχουμε τεκμηριώσει αναλυτικά και πολυεδρικά την πολιτική μας θέση και πρόταση γι’ αυτές τις εκλογές: Ψήφο στο ΚΚΕ.

Θα σχηματοποιήσουμε και εδώ το σκεπτικό μας.

Αρχικά πρέπει να δηλώσουμε, για άλλη μια φορά, ότι δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Γνωρίζουμε ότι η ανεύρεση της αλήθειας ή μιας ορθής πολιτικής πρότασης δεν είναι εύκολο ζήτημα:
Είναι μια βασανιστική και οδυνηρή διαδικασία, με πολλά περιθώρια λάθους, ιδιαίτερα στην περίοδο που ζούμε που όλα τα πράγματα είναι περιτυλιγμένα με γκρίζα ομίχλη…

Με γνώμονα τα διδάγματα της ιστορίας, την πολιτική επιστήμη και τις πολύχρονες εμπειρίες μας, επιχειρήσαμε να αναλύσουμε, ψυχρά, την τρέχουσα συγκυρία, στη βάση του εξής κριτηρίου: Τι συμφέρει, τι είναι πιο ωφέλιμο στην ελληνική κοινωνία και το λαό της.

Γνωρίζουμε, αυτό αποτελεί αδιαμφισβήτητο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ, ότι κανένα ουσιαστικό πρόβλημα δεν λύνεται με τις εκλογές, ιδιαίτερα, σήμερα υπό καθεστώς νεοταξικού, ευρω-χουντικού, ολοκληρωτισμού.

ΟΛΑ τα κόμματα που διακηρύσσουν ανατρεπτικές και αντικαθεστωτικές λύσεις, μέσω της κάλπης, μας ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ασύστολα, μας νανουρίζουν με το ναρκωτικό της απάτης του ψηφοδελτίου…

Δεν είναι η εκλογική αρένα που θα κρίνει την έκβαση του σημερινού άγριου πολέμου που μας έχουν κηρύξει οι δυνάμεις των ληστών και δημίων μας.

Η αρένα που θα κρίνει την έκβαση και αυτού του πολέμου είναι ο ΔΡΟΜΟΣ: Οι αγώνες του λαού στο δρόμο, η δική του πολιτική συγκρότηση και ΟΡΓΑΝΩΣΗ…

Μην τρέφουμε, λοιπόν, καμία αυταπάτη: Με το ψηφοδέλτιο και τις εκλογικές διαδικασίες δεν θα λυθεί κανένα πρόβλημα.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, μέσω των εκλογών, δεν είναι να αναχαιτίσουμε τις εξελίξεις, τις προσχεδιασμένες από τα ευρω-χρηματιστηριακά κέντρα, αλλά να συμβάλουμε στην καθυστέρησή τους, να τις δυσκολέψουμε, έτσι ώστε να υπάρξουν κάποια περιθώρια χρόνου για να πυροδοτηθεί η λαϊκή ΟΡΓΗ και να οργανωθεί: ΜΟΝΟ όταν η κοχλάζουσα λαϊκή ΟΡΓΗ γίνει οργανωμένο πολιτικό κίνημα στο ΔΡΟΜΟ, μπορεί να αναχαιτιστεί η ευρω-χούντα και τα πολύχρωμα ανδρείκελά της…

Μπορεί, συνεπώς, με τις εκλογές να συμβάλουμε στην παραπέρα αποδόμηση του ήδη καταρρέοντος κυβερνητικού οικοδομήματος ώστε να πυροδοτηθεί ΑΜΕΣΑ το φυτίλι της λαϊκής ΟΡΓΗΣ και της κινηματικής της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.

Στη βάση αυτής της προοπτικής, δηλαδή στο τι συμβάλλει στην ενίσχυση της πολιτικής και οργανωτικής συγκρότησης του αγανακτισμένου λαού, καθορίζεται και η ψήφος.

Πρέπει με την ψήφο μας να συμβάλουμε αρχικά στην καταγραφή της τελεσίδικης κατάρρευσης του υπάρχοντος κυβερνητικού οικοδομήματος (σαρωτική ήττα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ), αλλά και στην ελαχιστοποίηση των περιθωρίων του καθεστώτος για εκλογικά παιχνίδια εξαπάτησης και αναπαλαίωσής του, μέσω των δορυφορικών καθεστωτικών σχημάτων.

Αν όμως η κατάρρευση των κυβερνητικών πυλώνων «διοχετευτεί» σε εκλογικά δορυφορικά σχήματα, τότε αφήνουμε μεγάλα περιθώρια ελιγμών και καθεστωτικών αλχημειών εξαπάτησης.

Σημείωση: Δεν πρέπει ΠΟΤΕ να ξεχνάμε ότι τα εκλογικά σχήματα τα οποία δεν έχουν βγει μέσα από τις κοινωνικές διεργασίες και δεν έχουν καμία αναφορά στις οργανωμένες λαϊκές δυνάμεις είναι ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ: Οι εφεδρείες του καθεστώτος…

Έχουμε αναλύσει διεξοδικά σε σωρεία άρθρων το γιατί πολιτικά κατασκευάσματα, όπως η «Δημοκρατική Αριστερά», οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», ο ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ αποτελούν τις χρυσές εφεδρείες του καθεστώτος για την εκλογική εξαπάτηση και χειραγώγηση της λαϊκής οργής, καθώς και την αναπαλαίωση του καθεστώτος που αποσυντίθεται…

Δίνουμε μια συνθετική εικόνα στο άρθρο μας:
«Τι θα κάνουμε στις εκλογές;»
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6419

Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η εκλογική επιλογή που θα δυσκολέψει ή και θα καθυστερήσει τους μακάβριους σχεδιασμούς που έχουν στα σκαριά εναντίον της ελληνικής κοινωνίας οι διεθνείς και εγχώριοι «νταβάδες», η εκλογική επιλογή που μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος του λαϊκού κινήματος και προς την κατεύθυνση που αναφέραμε είναι: Ενίσχυση του ΚΚΕ…

Επιστροφή στην κορυφή
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 04, 2012 1:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κλασσικοπερίπτωση
http://www.klassikoperiptosi.blogspot.com/


Έκανες λαθος Μπογιόπουλε. Δεν υπάρχουν "αλογοπορτόκαλα" αλλά "γαϊδουρομούλαρα" που απλώς υπερασπίζονται το "Βατερλώ δύο γελοίων"



Το μεσημέρι ήμουν στο αυτοκίνητο και προσπαθώντας να βρώ ένα ραδιόφωνο που να μην μου ξεπλένει τον εγκέφαλο με νεοεποχήτικα σαπούνια και κατευναστικές - ρητορείες περί ευρωαπαϊκού μονοδρόμου και σωφρονισμού, "έπεσα" στη φωνή του Μπογιόπουλου, ο οποίος εκείνη την ώρα μιλούσε στον Θύμιο Καλαμούκη για την Ε.Ε και πόσο "καλό" έχει κάνει σε χώρες σαν την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιρλανδία, την Γαλλία κλπ.

Εξηγούσε γιατί το κόμμα του μιλά για αποδέσμευση απο την Ε.Ε και πως άλλο είναι να προσδιορίζεις γεωγραφικά κάποιες περιοχές και άλλο να καλείσαι να αποδεχθείς έναν "πολιτικό χάρτη" μιάς "λυκοσυμμαχίας", που εξαφάνισε επί της ουσίας και τα γεωγραφικά όρια των κρατών που εγκλώβισε με "οράματα" και "ταξίματα", αλλά και την ίδια την εθνική τους υπόσταση.

Απάντησε σε όλους αυτούς τους πρεζέμπορους του φεντεραλισμού που χρησιμοποιούν και την μεταλλαγμένη αριστερά σαν βαποράκι τους, και σε όλους εκείνους του "νέου ορθολογισμού" και της real Politik που αγωνίζονται να μας πείσουν πως αν δεν μείνουμε σε αυτό το σκοτεινό δωμάτιο με τα χρυσά αστεράκια στο ταβάνι, θα μας κόψουν τη δόση και θα ψοφήσουμε σαν τα σκυλιά.

Σε όλους αυτούς που καταλήγουν στο κοινό "συμπέρασμα" πως θα πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε σαν πρεζάκηδες και σαν πόρνες, χωρίς πατρίδα, χωρίς ιστορία, χωρίς αξιοπρέπεια.


Συνέχισε εξηγώντας γιατί όλοι αυτοί που κάνουν ότι είναι δυνατόν ώστε η Ελλάδα να συνεχίζει να πορεύεται πάνω στις ράγες του ίδιου ακριβώς συστήματος, εκείνου δηλαδή του συστήματος που γέννησε την Goldman sachs, το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, τον Soros, την Α.Ε με την επωνυμία E.U, την παγκόσμια "ηλεκτρονική διακυβέρνηση" , τις "κάρτες του πολίτη, τους Καραμανλήδες, τους Σαμαράδες , τους Παπανδρέου,τους Βενιζέλους, και κάθε υβρίδιο του τύπου "Παπαδήμου", "καίγονται" ξαφνικά να δούν το κόμμα του να ...κυβερνά.

Ανεξάρτητα απο το εάν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί με τις θέσεις του Μπογιόπουλου και του ΚΚΕ, είναι υποχρεωμένος να παραδεχτεί ότι στην αφήγησή του υπάρχουν αρκετές αδιαμφισβήτητες αλήθειες , οι οποίες κατά την γνώμη μας υπερβαίνουν ακόμα και τις συγκεκρμένες "αυστηρές" κομματικές του θέσεις.

Αυτές λοιπόν τις αλήθειες, που με τον δικό του γλαφυρό και ...λογοτεχνικό τρόπο, προσπάθησε να περιγράψει ο Μπογιόπουλος , και τις οποίες θα εντοπίσετε μόνοι σας, χωρίς την δική μας υπόδειξη, ακούγοντας παρακάτω την συνέντευξή του, προσπάθησε να σκεπάσει με "Λαζοπουλικό" τρόπο κάποιος με το βαρύγδουπο ψευδώνυμο "Ονόμαρχος" (τη "Λαζοπουλική" αυτή κριτική την είδαμε στο kafeneio και την παραθέτουμε αμέσως μετά τη συνέντευξη του Μπογιόπουλου )

Επειδή όμως κάποιοι σαν τον "Ονόμαρχο"
λοιδορώντας τον Μπογιόπουλο που χρησιμοποίησε αποσπάσματα απο κείμενα του κυρ Γιάννη Σκαρίμπα, ευτελίζουν έναν εξαίρετο εκπρόσωπο των γραμμάτων,στο τέλος της ανάρτησης παραθέτουμε ένα μικρό αφιέρωμα σε αυτόν τον Χαλκιδαίο ποιητή μας. Ένα αφιέρωμα που βρήκαμε ψάχνοντας, όχι στα αρχεία του "Ριζοσπάστη", όπως θα βιαστούν να υποθέσουν μερικοί "καλοπροαίρετοι", αλλά της "Καθημερινής".

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ:
http://www.klassikoperiptosi.blogspot.com/2012/05/blog-post_04.html

Επιστροφή στην κορυφή
Αγχιδαίμων
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 04, 2012 9:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΕΚΛΟΓΕΣ (Wink
Μνημονίων αμνήμονες μνημονευόμεθα.


Ειπώθηκε, πολύ σωστά, πως εάν οι εκλογές δεν τους εξυπηρετούσαν θα τις είχανε καταργήσει. Ένα ιπποδρομιοειδές circularium του τύπου Παναθηναϊκός Ολυμπιακός ΑΕΚ, Πράσινων και Βένετων, με αρκετές παραομαδούλες εκατέρωθεν, Άρης, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Αστέρας, αλλά και Ξάνθης Skoda και Mercedes και SAAB και υβριδικά Lexus, διαφόρων αποχρώσεων, από γκρενά μέχρι μωβαί και βάλε, ΠΡΟΚΑΤ υποψηφίων σε ΠΡΟΚΑΤ γκρουπάκια ή γκρουπάρες, με παντογνώστες γκρουπιέρηδες, αυστηρούς και αεράτους με τον αέρα hard backers` στα μετόπισθεν, εξωτερικών εκπαιδεύσεων ή μετεκπαιδεύσεων, με actor`s styling και υποκριτικό προφίλ, με κόκκινες γραβάτες οι πλείστοι (υποκρινόμενοι τίWink, να προσπαθούν να μας θέλξουν και να μας έλξουν, όπως τα πυροφάνια τα ψάρια, στα δίχτυα τους, ποζάροντας εκτιθέμενοι όπως οι καλές κοπελίτσες των εμπορικών λιμανιών του κόσμου (όχι οι τωρινές προεκλογικές), σαν κατεβαίναμε απ` τα φορτηγά βαπόρια, που τόσο τις αγαπήσαμε και τις αγαπάμε (εκείνες), που τόσο σιχαθήκαμε και σιχαινόμαστε (ετούτους, και ετούτες).

Μας καλούν όποτε θέλουν αυτοί, όχι εμείς, να εκλέξουμε ανάμεσα σε κείνους που εκείνοι μας προτείνουν (ή το σύστημά τους, των οικονομικών, κυρίως, δυνατοτήτων του κάθε γκρουπ, αν και όχι μόνο, καθόσον υπάρχουν και έξωθεν, κυρίως, ενισχύσεις) , και όχι αυτούς που ίσως επιθυμούσαμε εμείς και οι οποίοι, για διάφορους λόγους (κυρίως οικονομικούς, μα όχι μόνο) δεν συμμετέχουν (αν και ίσως ήθελαν). Να τους εκλέξουμε χωρίς δυνατότητα ανάκλησης, ακόμα κι` αν μας πουλήσουν αλυσοδεμένους χειροπόδαρα. Κάποτε, ευρισκόμενος με φορτηγό πλοίο στις ΗΠΑ, εν καιρώ δικτατορίας στην Ελλάδα, ένας αμερικάνος αξιωματικός του λιμανιού θέλησε να μου πουλήσει μαθήματα Ελευθερίας ειρωνευόμενος ότι εμείς οι Έλληνες είχαμε μη εκλεγμένη κυβέρνηση. Η απάντησή μου πως και εκείνοι δεν διέφεραν, καθόσον ανάμεσα στους δύο παρόμοιους που τους παρέθεταν εδικαιούντο να διαλέξουν τον ένα, τον αποστόμωσε.

Ούτως ή άλλως, θεωρώ ανέκαθεν πως η συμμετοχή όλων μας με ψήφο σε συγκεκριμένο γκρουπ και υποψήφιο, όχι λευκό/άκυρο/αποχή, είναι απαραίτητη, και ας γνωρίζομε πως οι περισσότεροί τους, ατομικά και ομαδικά, από υπηρέτες της ντόπιας μετεξελίχθηκαν σε υπερέτες της ξένης πλουτοκρατίας (ήτο φυσιολογικό άλλωστε και ιστορικώς πλήρως αποδεδειγμένο, παλαιότερα και νεότερα, έως νεότατα, τόσο στη χώρα μας με την διαρκή ξενοκρατία, η οποία τελευταία επιδεινώνεται άκρως, μεταβάλλοντάς μας σε κανονική και επαχθή, απεχθή και ειδεχθή αποικία των Ούννων, αλλά εμφανέστερα σε άλλες Ευρωπαϊκές ή μη χώρες, στις οποίες η ντόπια άρχουσα κεφαλαιοκρατική τάξη συσσωματώνεται, καταλαμβάνεται και αντικαθίσταται από την ξένη του ιδίου φυράματος Παγκοσμιοποιείται).

Είναι φυσιολογικό ο κοινοβουλευτικός πολιτικάντης, από το ξεπούλημα του λαού στον ντόπιο πλουτοκράτη να μεταπηδήσει στο ξεπούλημα της πατρίδας ολόκληρης στον ζάπλουτο ξενοκράτη. Η ψήφος μας, πάντως, δεν πρέπει να πάει χαμένη αλλά ούτε και του δικαιώματός μας (έστω και εκχωρημένου) να παραιτηθούμε, διότι και οι εκλογές είναι ένα ανάχωμα δημοκρατίας, ίσως το τελευταίο μας σήμερα. Γνωρίζει ο καθένας μας καλύτερα πού πρέπει να ψηφίσει και ας το κάνει.

Κατά την γνώμη μου ΚΚΕ, έστω και αν υπάρχουν επί μέρους ενστάσεις. Το σύνολο των υπέρ και η αναγκαιότητα υπερισχύουν.

Η εξαρχής πλήρης ακαταλληλότητα του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος για την λαϊκή αντιπροσωπευτική διακυβέρνηση κραυγάζει αδιαμφισβήτητα από τη σύσταση σχεδόν του νεώτερου Ελληνικού «κράτους», του ήδη προκαταβολικά υπερχρεωθέντος στην πολυεθνική γιγατραπεζική ευρωοικογένεια των γερμανοεβραίων Rothchild Cia & Co, (σημερινών κουμανταδόρων και του γνωστού οίκου Moody`s μέσα στ` άλλα), εξ ων και ο διορισμός του Βαβαρού πρώτου βασιλέως στη χώρα μας και της επελθούσας Βα(ρ)βαροκρατίας τότε (ή εσαείWink. Στη νεοσύστατη τότε παλιγγενεσθείσα Πατρίδα μας εμφανίστηκαν ως δια μαγείας στο κοινοβουλευτικό προσκήνιο τα τρία μεγάλα κώματα: Αγγλικό, Γαλλικό, Ρωσικό. Να διεκδικήσουν την ψήφο του δια του αίματος (και της περιουσίας) του απελευθερωθέντος Ελληνικού λαού. Ευτυχώς που δεν εμφανίστηκε και Τουρκικό. Ή μήπως λανθανόντως υπήρχε; Ελληνικό πάντως απουσίαζε.
Το κενό και το βάρος αυτής της απουσίας ανέλαβε και πάλι, και επαξίως εσήκωσε, πορευόμενη εκάστοτε όπως καλύτερα έκρινε και μπορούσε, η αυτοκέφαλος Ελλαδική Εκκλησία μας, η οποία και κατά τα χρόνια της πολυαίωνης σκλαβιάς κράτησε όρθιο το έθνος και τον λαό δια του πολιτισμού και της συνοχής, με τις τοπικές ενορίες των κρυφών σχολειών και με τα μοναστήρια του αγώνα, συν τις θυσίες των κληρικών της, για την απελευθέρωσή μας. Το τότε κράτος σχεδόν υιοθέτησε τον δια της Εκκλησίας τρόπο διοίκησης, μετατρέποντας περίπου τις ενορίες σε κοινότητες. Και εβαίναμεν καλώς, μέχρι που η παγκοσμιοκρατορία των πουλημένων μας έφερε τον Παρακράτη (όχι Καλλικράτη) των ΜΚΟ της εκμετάλλευσης και της κατάργησης κάθε διάρθρωσης, πρόνοιας και προοπτικής. Και φυσικά της εκποίησης και της υποδούλωσης. Γι` αυτό και οι μετά μανίας προπαγανδιστικές επιθέσεις των έξωθεν επιβουλευτών, δια των έσωθεν ανδρεικέλων, για την αποκοπή κάθε συσχέτισης της Εκκλησίας μας με την υπόστασή μας ως ανεξάρτητου κράτους, διαβρώνοντας τη συνείδηση και το ήθος του λαού μας. Δυστυχώς, χάρη στη δική μας άγνοια, λησμοσύνη και ευπιστία, με σημαντικά επιτεύγματα.

Απ` όταν η ξενόδουλη μεταπρατική νεοαστική κεφαλαιοκρατία, δια του κοινοβουλευτικού συστήματος της εξαπάτησης, ανέλαβε ολοσχερώς τα ηνία της χώρας, οι εθνικές απώλειες διαδέχονται: Μικρασία, Θράκη, Β.Ήπειρος, Κύπρος κλπ. Και τώρα η Ελλάδα ολόκληρη. Ολοκληρωτική απώλεια του σύνολου Ελληνισμού, εντός, αλλά και εκτός της (τυπικά μόνον) ελεύθερης χώρας. Απώλεια των παραδοσιακών Αγίων ανατολικών χώρων, αλλά και των νεότερων δυτικών ερεισμάτων του Ελληνισμού, δια βίαιων επεμβάσεων στις εκκλησιαστικές ηγεσίες. Το ίδιο και μέσα στην ίδια μας την Πατρίδα. Η δυναμικά ανθιστάμενη στην καταρράκωση και το ξεπούλημα λαού και χώρας κεντρική Εκκλησιαστική ηγεσία αντικατεστάθη από την άφωνη σημερινή, αποφέρουσα κατάσταση μη συνάδουσα ούτε με το ίδιο το κήρυγμα και το γενικότερο παράδειγμα του Χριστού μας. Βεβαίως φωτεινές περιφερειακές αντιδράσεις και δράσεις υφίστανται, που ανάγουν την Εκκλησία μας στο παλαιό της ανάστημα, αλλά η κεντρική ηγεσία σιωπά και συμπλέει με τους εκποιητές , αλλά και τους επίδοξους κατακτητές της Πατρίδας (αντίθετα με την παλαιότερη ευφράδειά της, ως αντιπολίτευσης της τότε). Τα συσσίτια για τους πεινασμένους δεν αρκούν, καθώς σύντομα θα πεινάσουμε όλοι, εξαναγκαζομένων των νεότερων (του δυναμικού και του μέλλοντος της χώρας) να φεύγουν νεομετανάστες κυνηγημένοι, εγκαταλείποντας την ωραιότερη (έχω γυρίσει όλον τον κόσμο και το ξέρω) και πλουσιότερη, αλλά και ενδοξότερη και πλέον πολιτισμένη Πατρίδα της Υφηλίου, (βουνά, θάλασσες, πανίδα, χλωρίδα, κλίμα, αγροκτηνοτροφία, θαλάσσιος πλούτος, πετρέλαια, αέρια, ορυκτά, ήλιος, άνεμος, κλπ κλπ). Να πάνε που; Ριχτά, ανέστια και ανέχοντα έρμαια της παγκοσμιοκρατικής ανταγωνιστικότητας.

Ειπώθηκε πως μετεκλογικά θα πωληθεί η Αγροτική Τράπεζα, σε Τούρκικα συμφέροντα. Σκεφτήκαμε πού θα πάνε τα δύο τρίτα των Ελληνικών χωραφιών που είναι υποθηκευμένα σ` αυτήν; Τα σκληρότερα μέτρα του τρέχοντος δευτέρου μνημονίου καταρτίσθηκαν ήδη προς εφαρμογήν αμέσως μετά τις εκλογές, ενώ από τώρα ομιλούν για το τρίτο μνημόνιο. Ότι, τάχα, θα είναι πιο ελαφρύ, ή θα ελαφρύνει το δεύτερο. Αν ήταν έτσι, τότε γιατί να μην καταργηθεί το δεύτερο, ή έστω κάποιοι όροι του; Σωστή ενημέρωση και ειδησεογραφία θέλομε από την Εκκλησία, αντέρεισμα στην πλύση εγκεφάλου του καθεστώτος. Και προπάντων πόλο συσπείρωσης και αγώνα του πανταχόθεν βαλλόμενου, εκποιούμενου, δουλοποιούμενου και διωκόμενου κόσμου μας. Τα ζητάμε από την κεντρική Εκκλησιαστική ηγεσία. Αν νοιώθει ανάξια να τα πράξει αυτά, τότε να παραχωρήσει τη θέση της σε άξιους και ικανούς.

Φτάσαμε στις κρισιμότερες, ίσως, εκλογές ολόκληρης της νεότερης Ελληνικής ιστορίας και απελπισμένα ψάχνομε σε ποιο κώμα ή απόκομμα θα ρίξουμε την ψήφο που πρέπει να ρίξουμε.

Υπολογίσαντες εκ των προτέρων τις πρόσκαιρες επιτηδευμένες διαιρέσεις και επανενώσεις των χαμαιλεόντων που μας έφτασαν ως εδώ (ώστε, μαζί με τ` άλλα, να αναπληρωθεί και η απώλεια του τρίτου οικογενειακού σκέλους της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας). Ακόμη μη εκπλαγέντες από την εκλογική βοήθεια της Τουρκικής πλευράς προς την άρχουσαν ολιγαρχία μας, δια των εσχάτως αναγγελθεισών εντολών γεωτρήσεων για πετρέλαια στο Καστελλόριζο, άρτι προεκλογικά (με όλες τις επιπτώσεις).

Καταλήγουμε και πάλι στο ΚΚΕ, καθώς εκπροσωπεί τη λαϊκή μας υπόσταση και καθότι (πρέπει να) ενθυμούμαστε τις παλαιότερες διαγωγές των υπολοίπων κωμάτων (και αποκομμάτων).

Γνωρίζομε πως ωρολογιακές βόμβες (ορισμένες μεγατόνων) νομοθετημένες για τον μελλοντικό οριστικό αφανισμό μας, υπάρχουν, μα δεν τις ξέρουμε όλες, ούτε, πάντα, πού βρίσκονται κρυμμένες. Κι` όσες τις γνωρίζομε, δεν μπορούμε να τις απενεργοποιήσουμε ή να τις πετάξουμε πίσω στον εχθρό. Βλέπουμε την τότε επιθυμία του Ιμπραήμ να μας κατακλύσει με αλλόκοσμους, αλλόθρησκους και αλλογενείς και να μας εκδιώξει από τον χιλιάδων ετών τόπο μας, να πραγματοποιείται σήμερα από ελληνοφανείς εξωγενείς και εξωσυγγενείς ξενόδοξους ξενόφερτους ξενόδουλους που μας κάτσανε στον σβέρκο ετσιθελικά, χωρίς καμία αντίδραση. Η όποια, δημόσια ή ιδιωτική οικονομία μας διαλύθηκε, εκπατρίσθηκε, εξαγοράσθηκε από ξένους, κυρίως γερμανούς και άραβες (κολλητούς των τούρκων).

Γνωρίζομε ότι γερμανοί και τούρκοι πάνε πάντα πακέτο, λόγω κοινής καταγωγής ούννων και τουρκμενίων. Και μεις μιλάμε για πολυπολιτισμούς της πείνας. Εμείς που τον πολιτισμό τον έχουμε μέσα στα χέρια μας, στην Πατρίδα, στην Ιστορία μας. Και δεν τον απωλέσαμε. Δεν έχουμε ανάγκη τέτοιας εισαγωγής. Όσοι απολίτιστοι ας πάνε να βρούνε αλλού.

Αναμένοντας το τρίτο μνημόνιο (ό,τι κι` αν είναι), και τα εν συνεχεία επόμενα Νο 4-100 μέχρι τελικής πτώσεως, υπενθυμίζουμε πως, παράλληλα με το μηχανευμένο οικονομικό χρέος, έχει ΧΡΕΟΣ και η κεντρική Εκκλησιαστική ηγεσία στη θέση ή παράλληλα με τις προκατασκευασμένες κοινοβουλευτικές εκλογές, να προτάξει ΛΑΪΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. Διότι στην κατάσταση που μας έχει επιβληθεί σήμερα, μόνο ΛΑΪΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ή ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, θεσπισμένες τακτά, ή και έκτακτα, μπορούν να διασώσουν την χώρα και τον λαό. Με διαγραφή του εξωτερικού χρέους, εθνικοποίηση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων, επάνοδο του στρατού μας στην διαφύλαξη των συνόρων μας, τελωνιακή υποστήριξη των προϊόντων μας και κατάργηση κάθε ξενοκτησίας στη χώρα, (θα πρότεινα και τιμωρία των ενόχων επί εσχάτη προδοσία κατά του έθνους, του λαού και της χώρας από λαϊκό δικαστήριο στην πλατεία Συντάγματος, αλλά δεν το θίγω προσωρινά). Αν αυτά συνεπάγονται έξοδο από την ΕΕ των μονοπωλίων, να γίνει. Και επάνοδος στη δραχμή. Άλλος τρόπος επιβίωσής μας σαν ελεύθερων ανθρώπων, λαού, έθνους και χώρας, δεν υπάρχει.

Αλλιώς θα πεθαίνομε καθημερινά, εδώ ή όπου γης πάρομε των ομματιών μας, δούλοι κάτω απ` τις μπότες των γερμανών, αμερικανών, τούρκων και αγαρηνών, ή οποιωνδήποτε άλλων φεουδαρχών.
Ψήφο στο ΚΚΕ

«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά εις τους αιώνες σκλαβιά και φυλακή». Παράφραση Ρήγα Φεραίου.-
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 04, 2012 10:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μην περιμένουμε θαύματα από τις εκλογές



Πολλά ιστολόγια τείνουν να γίνουν χειρότερα και από τα μεγάλα λαρύγγια του καθεστώτος, ιδιαίτερα αυτά της δημοσιογραφικής, «πλουραλιστικής ενημέρωσης». Αντιγράφουν τις χειρότερες πλευρές των καθεστωτικών ΜΜΕ και αποτυπώνουν τις πιο ακραίες μορφές της προπαγανδιστικής φρενοβλάβειας των κομμάτων και αποκομμάτων.

Πολλά από αυτά, της δήθεν ανεξάρτητης «ενημέρωσης» και «άποψης» μεταβλήθηκαν σε Γραφεία Τύπου κομμάτων και αποκομμάτων, σε διαφημιστές και πλασιέ ποικίλων και πολύχρωμων υποψηφίων…

Η «ελεύθερη» και «πλουραλιστική» άποψη μεταλλάχτηκε σε «ελεύθερη» και «πλουραλιστική» εμπορική διαφήμιση προσώπων, ποικίλων και πολύχρωμων υποψηφίων…

Πάντα ο εκλογικός κρετινισμός και οι προεκλογικές ψυχώσεις αποκαλύπτουν τους κίβδηλους και μεταμφιεσμένους: Πολιτικούς, δημοσιογράφους, «ανεξάρτητους» ιστολόγους κ.λπ…

Γενικά η θεοποίηση της ατομικότητας, συνακόλουθα και της «ατομικής άποψης», γιγαντώνει το «ανεξέλεγκτο» κάθε ατομικής διαστροφής, το «ανεξέλεγκτο» της «Βαβυλωνίας».


Η θεοποίηση της «ατομικής άποψης» ισοπεδώνει τα πάντα, ακριβώς γιατί απελευθερώνει το άτομο από κάθε δέσμευση: Από τη ΓΝΩΣΗ (επιστημονική, ιστορική, κοινωνική κ.λπ), από κάθε δέσμευση πολιτικών αρχών και ηθικών αξιών…

Η αποθέωση του ατομικού και της «προσωπικής γνώμης» αποτελεί το θάνατο της σκέψης, διότι ανάγει το προσωπικό «πιστεύω» του καθενός σε ΑΠΟΨΗ, σε ισοδύναμο της επιστημονικής γνώσης, της ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ιστορικής εμπειρίας, της ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ κοινωνικής Θεωρίας και Πρακτικής…

Από εδώ φτάνουμε στην πλήρη σχιζοφρένεια: Να θεωρούνται και «απόψεις» οι προσωπικοί υπαινιγμοί και αφορισμοί, οι βρισιές και τα προσωπικά απωθημένα, κάθε ατομική διαστροφή (εδώ μέσα εντάσσονται και οι διαστροφές των ποικίλων προβοκατόρων ή οι «απόψεις» των πολύμορφων μηχανισμών).

Στα ιστολόγια, αυτού του είδους οι πολιτικές και άλλου είδους διαστροφές της «ατομικής άποψης» έχουν προσλάβει επιδημικό και ολοκληρωτικό χαρακτήρα: Ταυτίζεται οποιαδήποτε ανοησία (έμμισθη κατά κανόνα) με «άποψη» και «επιχείρημα»…

Σε αυτήν της ψυχωτική προεκλογική ατμόσφαιρα ζούμε την αχαλίνωτη «ενημέρωση» των δημοσκοπικών ανοησιών.

Καταιγίδες και νεροποντές δημοσκοπήσεων, εντελώς διαφορετικών: δημοσκοπήσεις που κατασκευάζονται ανάλογα με τις επιθυμίες του καθενός.

Δεν θα αναλύσουμε συγκεκριμένα αυτές τις δημοσκοπήσεις. Δεν θα μπούμε στη λογική ανάλυσης των ανοησιών.

Θα πούμε μόνο κάποια γενικά και αλφαβητικά ζητήματα της πολιτικής:

α). Μέσω των εκλογικών διαδικασιών δεν επιτυγχάνεται ΠΟΤΕ η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ του καθεστώτος και των κομμάτων του.

Μέσω των εκλογών καταγράφονται, απλώς, κάποιοι δείκτες που δείχνουν τις ΡΟΠΕΣ των διεργασιών που συντελούνται στα σπλάχνα της κοινωνίας, ΡΟΠΕΣ της λαϊκής κίνησης…

Αυτοί οι εκλογικοί δείχτες αποτυπώνουν τη δυναμική αυτών των κοινωνικών ροπών, αλλά σε μασκαρεμένη μορφή και στον κατώτατο παρανομαστή. Δηλαδή τα εκλογικά αποτελέσματα δεν αποτυπώνουν ΠΟΤΕ την πραγματική δυναμική της κοινωνίας, την πραγματική δυναμική της λαϊκής ΟΡΓΗΣ…

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν απουσιάζει παντελώς το μαζικό και μαχητικό λαϊκό κίνημα: Η κινηματική διάσταση της λαϊκής οργής.

β). Με βάση τα παραπάνω είναι ψευδαίσθηση να πιστέψουμε ότι η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ του καθεστώτος που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, θα αποτυπωθεί αντίστοιχα και στα εκλογικά αποτελέσματα.

Οι δύο πυλώνες του κυβερνητικού οικοδομήματος μπορεί να έχουν ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ καταρρεύσει στην κοινωνική πραγματικότητα, αλλά δεν θα αποτυπωθεί και ανάλογα αυτή η κατάρρευση στις εκλογές.

Μη βαυκαλιζόμαστε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα εξαφανιστούν. Θα υποστούν μεγάλες και συντριπτικές απώλειες, αλλά πάλι θα είναι εκλογικά πρωταγωνιστές του καθεστωτικού παιχνιδιού…

Δεν είναι μόνο η βία και η νοθεία που θα υπάρξουν. Είναι η ίδια η εκλογική ΛΟΓΙΚΗ, λογική εγκλωβισμού του κόσμου στο ΜΟΝΑΔΙΚΟ τερέν που του δίνεται να δράση: Να εκλέξει κυβέρνηση του καθεστώτος…

Ξέχωρα από αυτήν τη ΛΟΓΙΚΗ του εκλογικού εγκλωβισμού στο κανάλι της κυβερνητικής διαχείρισης, και της τρομακτικής πλύσης εγκεφάλου που ασκείται από τα ΜΜΕ, τα δύο αυτά κόμματα έχουν στρατούς κρατικοδίαιτων και «αγωγούς» (επιχειρηματικούς, συνδικαλιστικούς κ.λπ) εξαγοράς ψήφων, μέσω υποσχέσεων και εκβιασμών…

γ). Μέσα σε αυτά τα ασφυκτικά πλαίσια της εκλογικής ΛΟΓΙΚΗΣ, οι «όγκοι» της λαϊκής ΟΡΓΗΣ δεν μπορούν να αποτυπωθούν πραγματικά, διότι αυτή η οργή ΔΕΝ μπορεί να δράση και να αυτονομηθεί με το ψηφοδέλτιο, παρά ΜΟΝΟ με τους ΑΓΩΝΕΣ στο δρόμο…

Αλλά και αυτή η ΟΡΓΗ που μπορεί να πάει σε άλλα κόμματα, πάλι σε δορυφόρους του κυβερνητικού οικοδομήματος πηγαίνει.


Ο ελληνικός λαός, λόγω των τεράστιων πολιτικών του εμπειριών, αυτό το γνωρίζει, γι αυτό και πολύ ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΑ δίνει την ψήφο του στους δορυφόρους.


Λόγω των συσσωρευμένων εκρηκτικών αποθεμάτων της λαϊκής οργής, σε αυτές τις εκλογές θα έχουμε κάποιες θεαματικές εκλογικές «πτήσεις» ορισμένων αποκομμάτων: Πτήσεις που μπορεί να επιφέρουν κάποιες σοβαρές ρωγμές στο κυβερνητικό οικοδόμημα και να πυροδοτήσουν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ κίνηση και ΟΡΓΑΝΩΣΗ της λαϊκής ΟΡΓΗΣ: ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ που θα αποτυπώσει τη ΔΥΝΑΜΙΚΗ της κοχλάζουσας ελληνικής κοινωνίας, ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ δρόμος που μπορεί να βάλει φρένο στην κόλαση που ζούμε και στον αυριανό εφιάλτη που μας ετοιμάζουν τα κέντρα της Νέας Τάξης…

Αυτά για να μην πέσουμε από τα σύννεφα την Κυριακή το βράδυ και απελπιστούμε από τις διαψεύσεις των επιθυμιών μας…

Μην περιμένουμε θαύματα από τις εκλογές…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
απορων
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 05, 2012 12:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: ωραια Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://www.youtube.com/watch?v=52Xj2vxmBYI&feature=player_embedded
Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάϊ 05, 2012 12:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η εκλογική αυλαία του καταγέλαστου πολιτικού κόσμου έπεσε…



Σε αυτές τις εκλογές ζήσαμε, ίσως τη γελοιωδέστερη και γλοιωδέστερη δημαγωγία των μεταπολιτευτικών χρόνων. Η ψυχωτική ψευτιά και η απάτη πήραν αποκρουστικές και συνάμα καταγέλαστες διαστάσεις.

Ακούσαμε τα πιο απίθανα πράγματα από όλο αυτό το τσίρκο των πολιτικών απατεώνων. Ασύστολοι και ξετσίπωτοι απατεώνες που αγωνίζονται για να μας …σώσουν: Ο εμπαιγμός σε μορφές παράνοιας…

Ακούσαμε το Βενιζέλο, το μοχθηρό ανδρείκελο των ευρω-αποικιοκρατών να μας λέει ότι θα «καταργήσει» το Μνημόνιο στην επόμενη τριετία, δηλαδή όταν θα το καταργήσουν αυτοί που το επέβαλαν, διότι δεν θα χρειάζεται: Όταν θα έχεις εντοιχιστεί ολοκληρωτικά στον αποικιοκρατικό γύψο τα Μνημόνια θα είναι περιττά για τους ληστές και δημίους…

Όλη η δημαγωγική κραιπάλη της «αντιμνημονιακής» ρητορείας επικαλύπτει και αποκρύπτει ακριβώς αυτήν την ΑΠΑΤΗ: Ότι τα Μνημόνια είναι οι σημερινοί, ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΙ κώδικες της ευρω-χούντας, κώδικες που οι ίδιοι ευρω-λήσταρχοι θα καταργήσουν όταν θα παγιώσουν τους «κώδικες» του νέου αποικιοκρατικού τους καθεστώτος και σε ρίξουν στα τάρταρα της «ανώμαλης» πτώχευσης…

Δεν υπάρχει πιο φρενοβλαβής κοροϊδία από τις «φόλες» των «αντιμνημονιακών» παραληρημάτων…

Ακούσαμε, ακόμα και τα παραληρήματα λεονταρισμού του Καμμένου, ο οποίος με υψωμένες τις γροθιές απειλούσε τον κόσμο που υπηρέτησε πιστά σε όλη του τη ζωή και ξαφνικά «ανακάλυψε» την απάτη, με τη βοήθεια του σαγηνευτικού ραβδιού της Κίρκης: Των «νταβάδων».

Ο Καμμένος είναι αλήθεια μας διασκέδασε: Τέτοια καμώματα λεονταρισμού μικρομέγαλων μπέμπηδων και τέτοιο γελοιογραφικό ΚΙΤΣ της ακροδεξιάς δημαγωγίας σπάνε τη μονοτονία της γκρίζας ατμόσφαιρας αυτού του πολιτικού κόσμου της γλοιώδους «σοβαρότητας»…

Απλώς αναρωτιέσαι: Είναι ποτέ δυνατόν τέτοιοι καραγκιόζηδες και πολιτικά βυθοκορήματα να προβάλλουν με τέτοιο κυνικό κομπασμό σαν «εθνοσωτήρες»;

Μα θα μου πείτε: «εδώ ο Τσίπρας διακηρύσσει μια «αριστερή» κυβέρνηση των βιομηχάνων και επενδυτών, ο Καμμένος σας ενόχλησε»;

Ο Καμμένος είναι για γέλια, είναι μια συγκυριακή φούσκα, αλλά ο Τσίπρας είναι για θρήνους, είναι η «αριστερή» επένδυση της καπιταλιστικής ΦΡΙΚΗΣ…

Όταν ο Τσίπρας μας λέει ότι «Μια κυβέρνηση της αριστεράς έχει ανάγκη από βιομήχανους και επενδυτές», αυτό δεν είναι για γέλιο: Αυτό είναι η επένδυση της φρίκης που ζούμε με την ΑΠΑΤΗ της «αριστερής» διαχείρισης της ευρω-ληστείας και της διεθνούς χρηματιστηριακής μαφίας!!!

Μετά να μην απορούμε για το «ερωτικό ειδύλλιο» του Τσίπρα με τον Καμμένο…

Η άλλη εκδοχή της «αριστερής» διαχείρισης, η ΔΗΜΑΡ, η οποία έχει συγκεντρώσει όλα τα εθνομηδενιστικά απορρίμματα του «εκσυγχρονιστικού» σημιτισμού, κομπάζει και αυτή για τη …σωτηρία μας.

Εδώ έχουμε ένα από τα πολλά ανέκδοτα αυτών των εκλογών:
Οι εθνομηδενιστές του Κουβέλη θα σώσουν το ελληνικό έθνος!!!

Ξεχάσαμε τον κλόουν- «λαγό» των «νταβάδων»: Τον Καρατζαφέρη.



Στο πρόσωπο του Καρατζαφέρη η ελεεινότητα αυτού του πολιτικού κόσμου βρίσκει το πιο ταιριαστό της αποτύπωμα…

Ο δόλιος πήγε να εμπορευτεί και τον Πούτιν, αλλά γελοιοποιήθηκε.

Διαβάστε εδώ:
http://politikosafari.blogspot.com/2012/05/blog-post_05.html

Όλο αυτό το καταγέλαστο τσίρκο της πολιτικής απάτης, της βάναυσης προσβολής της νοημοσύνης μας και της αισθητικής μας, ζητεί την ψήφο μας!!!

Για να έχουν τέτοια πώρωση θράσους φαίνεται ότι ακόμα δεν αγγίξαμε τη γλίτσα στον πυθμένα του πηγαδιού…

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες