Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Γιατί πρέπει να στηριχτεί το ΚΚΕ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 19, 2012 11:35 am    Θέμα δημοσίευσης: Γιατί πρέπει να στηριχτεί το ΚΚΕ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γιατί πρέπει να στηριχτεί το ΚΚΕ




Κάποιοι εξεπλάγησαν, καλόπιστα, από την πρότασή μας για ψήφο στο ΚΚΕ. Λογικό!

Κάποιοι, όμως, κακοήθεις και «κλακαδόροι»-προβοκατορίσκοι άλλων σχημάτων, επιχείρησαν την «έκπληξη» να την επενδύσουν με υπαινιγμούς του τύπου: «Ότι τα πήραμε από το ΚΚΕ» ή από τον …Νίκο Μπογιόπουλο!!!

Το πλέον θλιβερό είναι ότι κάποιος παλιός φίλος διαχειριστής ιστολογίου, ο οποίος στήριξε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές συνδυασμούς ΠΑΣΟΚ και ήταν μέγας θαυμαστής του Κύρκου(!) μας κάνει μαθήματα περί «κωλοτούμπας» κ.λπ…

Πριν συνοψίσουμε τις παρατηρήσεις πάνω στην πρότασή μας για ψήφο στο ΚΚΕ και τις «εκπλήξεις» που προκάλεσε, δηλώνουμε προκαταβολικά: Δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Μόνο που έξω από τους αφορισμούς και τα φτηνά αφοριστικά τρικ, οφείλουν όσοι μας κατακρίνουν να αποδείξουν τεκμηριωμένα το λάθος της πρότασής μας, το λάθος των επιχειρημάτων μας, το ΤΙ αυτοί προτείνουν και το ΓΙΑΤΙ (πολιτικά τεκμηριωμένα).

Τους προκαλούμε, λοιπόν, σε συζήτηση ΠΟΛΙΤΙΚΗ και όχι σε γαυγίσματα…


ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Πρώτη Παρατήρηση:

Η «έκπληξη» όλων στεγάζεται στο γεγονός ότι εμείς έχουμε ασκήσει δριμύτατη και πολύ σκληρή κριτική στο ΚΚΕ. Πώς, συνεπώς προτείνουμε ψήφο στο ΚΚΕ;

Αν οι επικριτές μας διάβαζαν προσεκτικά τα κείμενα θα διέκριναν ότι και μέσα στην πρότασή μας για ψήφο στο ΚΚΕ, ασκούμε την ΙΔΙΑ σκληρή κριτική.

Λέμε μεταξύ άλλων:

«…Βεβαίως, η ηγεσία του κόμματος αυτού σε βασικά ζητήματα έδωσε το «άλλοθι» και τη νομιμότητα στους νεοταξικούς σχεδιασμούς και το χειρότερο: Τους προώθησε ιδεολογικά και πολιτικά.
Αναμφίβολα η ηγεσία αυτή συνέβαλε αποφασιστικά στην αποδόμηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Είναι αυτή που φέρνει την ΚΥΡΙΑ ευθύνη για την κατάσταση του λαϊκού κινήματος σήμερα…
Αναμφίβολα δεν πρέπει να έχουμε ΟΥΔΕΜΙΑ αυταπάτη για το ρόλο αυτής της ηγεσίας…».


Η καυστική κριτική δεν σταματάει ούτε μέσα σΆ αυτό το κείμενο της εκλογικής μας πρότασης, ούτε βεβαίως θα σταματήσει και στο μέλλον, πάνω στις νεοταξικές θέσεις του ΚΚΕ, τις σχετικές με βασικά εθνικά και κοινωνικά ζητήματα.

Το να ασκείς, όμως, κριτική (όσο αυστηρή και αν είναι) εναντίον ενός κόμματος δεν σημαίνει ότι σε δοσμένες ιστορικές συνθήκες δεν μπορεί να το στηρίξεις ΚΡΙΤΙΚΑ.

Η στήριξη δεν σημαίνει ταύτιση, ούτε αλλαγή απόψεων.

Μια εκλογική πρόταση αντιμετωπίζει ΣΥΝΟΛΙΚΑ ένα κόμμα, το πώς λειτουργεί μέσα στη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία, σε συνάρτηση με την ανάλυση της συγκεκριμένης συγκυρίας και τα δεδομένα άμυνας του λαϊκού κινήματος απέναντι στον καθεστωτικό οδοστρωτήρα, με τα δεδομένα ανάπτυξης της πολιτικής συνείδησης και πυροδότησης της λαϊκής ΟΡΓΗΣ.

Η πρότασή μας για στήριξη του ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές, αναλύει διεξοδικά και τεκμηριωμένα όλα τα δεδομένα της σημερινής κρίσιμης ιστορικής περιόδου και ιδιαίτερα τούτο: Ότι το ίδιο το ευρω-αποικιακό καθεστώς, τα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα εξουσίας και τα εγχώρια ανδρείκελά τους ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ όχι απλώς εχθρικά το ΚΚΕ, αλλά σαν «ξένο σώμα», σαν τροχοπέδη στα σχέδιά τους.

Για μας μετράει καθοριστικά η στάση των ευρω-ληστών και δημίων μας απέναντι στο ΚΚΕ και δεν αιχμαλωτιζόμαστε στις επιθυμίες μας ή στις αντιπάθειές μας, στις ιδεοληψίες και φαντασιώσεις…

Στο άρθρο μας «Τι θα κάνουμε στις εκλογές;», τεκμηριώνουμε, συγκεκριμένα, το γιατί προτείνουμε ψήφο ΜΟΝΟ στο ΚΚΕ…
Το άρθρο ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6419

Παρατήρηση δεύτερη:

Όποιος παρακολουθεί συστηματικά τις απόψεις και όχι επεισοδιακά θα διαπιστώσει αβίαστα τη συνέπεια των ιδεών μας και της πρακτικής μας και τα σταθερά μας ΚΡΙΤΗΡΙΑ που καθόριζαν τις εκλογικές μας προτάσεις.

Η εκλογική μας στήριξη στο ΚΚΕ, π.χ. δεν είναι ένα «ξαφνικό» ενορατικό επεισόδιο, μια ξαφνική «μετάλλαξη».

Ήδη στις εκλογές του 2007 στηρίξαμε το ΚΚΕ, πάλι πατώντας στο έδαφος της συγκεκριμένης πραγματικότητας και στο ΣΥΝΟΛΙΚΟ χαρακτήρα λειτουργίας του ΚΚΕ μέσα σΆ αυτήν την πραγματικότητα.

Γράφαμε:

«Ο εργαζόμενος λαός, συνακόλουθα κάθε συνειδητός άνθρωπος δεν μπορεί να παραμένει αδιάφορος μπροστά σε τίποτα.

Οι αστικές εκλογικές διαδικασίες μπορεί να είναι μια απάτη, ακριβώς γιατί μέσω αυτών ΚΑΜΙΑ ριζική αλλαγή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις σνομπάρουμε και να απέχουμε από αυτές. Δίνεται η μάχη και εδώ, γιατί ένα εκλογικό αποτέλεσμα αντανακλά, στρεβλά βεβαίως, τους κοινωνικούς συσχετισμούς, σηματοδοτεί τις τάσεις της κοινωνίας.

Ουδέτεροι παρατηρητές δεν μπορεί να είμαστε σε τίποτα. Ακόμα και αν υπήρχαν δύο κόμματα στο προσκήνιο, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, δύο κόμματα του κεφαλαίου, πάλι θα έπρεπε να πάρουμε θέση. Θα έπρεπε να επιλέξουμε εκείνο που θα άφηνε κάποιες χαραμάδες για ευνοϊκότερες συνθήκες αγώνα ή δεν θα μπορούσε εύκολα να επιβάλει τους σχεδιασμούς και την ιδεολογία της Νέας Τάξης

Το ότι δεν υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΗ αντίθεση μεταξύ δύο αστικών κομμάτων δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μεταξύ τους αντιθέσεις ΣΧΕΤΙΚΕΣ. Και μεταξύ του φασισμού και της αστικής Δημοκρατίας δεν υπάρχει Απόλυτη αντίθεση (δηλαδή ασυμφιλίωτη ταξική αντίθεση), αλλά υπάρχουν σχετικές αντιθέσεις. Εκεί τασσόμαστε καθαρά υπέρ της αστικής δημοκρατίας.

Αν λοιπόν κάνουμε μια υπόθεση εργασίας ότι καλούμασταν να διαλέξουμε μεταξύ Ν.Δ και «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ, εμείς θα διαλέγαμε Ν.Δ. Το έχουμε αναλύσει σε άλλα κείμενα και στο τελευταίο τεύχος του ΡΕΣΑΛΤΟ…

Εδώ θα πούμε μόνο, κωδικοποιημένα το εξής:

Το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη είναι η πιο αυθεντική, επιθετική, μοχθηρή και ύπουλη αιχμή του πλανητικού ιμπεριαλισμού. Το εκτελεστικό όργανο του αμερικανισμού, με «προοδευτικές» ετικέτες και «αριστερές» εφεδρείες. Το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη ταυτίζεται με το κράτος-προτεκτοράτο των Αμερικανών, το οποίο οικοδομήθηκε επί των ημερών του και έχει ακόμα ως στήριγμα τις άπειρες δήθεν αριστερές καθεστωτικές δομές και εστίες: Από μη κυβερνητικές οργανώσεις μέχρι «Ιούς» και Σία… ΟΛΟΙ οι ιδεολογικοί ροπαλοφόροι, μπάτσοι και δωσίλογοι της Νέας Τάξης και του κράτους προτεκτοράτου, δηλαδή του νέου παρακράτους, είναι, ανοικτά ή καλυμμένα με το αμερικανόδουλο ΠΑΣΟΚ…

Η Ν.Δ., αν και πασοκοποιείται «εκσυγχρονιστικά» με γρήγορους ρυθμούς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα αυτή η διαδικασία. Και αυτό γιατί βρίσκεται δέσμια μιας ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΗΣ. Το κόμμα αυτό σήμερα σαν εκφραστής των συμφερόντων του κεφαλαίου βρίσκεται σε ΡΗΞΗ με τον κόσμο του. Είναι υποχρεωμένο να βαδίσει πάνω στις επιταγές της Νέας Τάξης (στην καταστροφή του έθνους κράτους και ό,τι αυτό συνεπάγεται). Αυτό μοιραία το οδηγεί σε ΡΗΞΗ με τον κόσμο του, έναν κόσμο που είχε διαμορφωθεί με τη δεξιά εθνική καπηλεία. Και αυτό φάνηκε και από τις αντιδράσεις αυτού του κόσμου στο βιβλίο της ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού. Αύριο τα γεγονότα που έρχονται θα προκαλέσουν ισχυρότερους κραδασμούς και οξύτατες εσωτερικές κρίσεις. Αυτός ο «διχασμός» αφήνει πολλά περιθώρια στην πραγματικά αριστερή πολιτική, δυσκολεύει την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, δημιουργεί πολλά μέτωπα αγώνα…

Ευτυχώς, δεν καλούμαστε να επιλέξουμε μεταξύ Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ.

Υπάρχει και το ΚΚΕ.

Για τον ΣΥΝ και τον ΛΑΟΣ δεν συζητάμε. Το πρώτο είναι η ιδεολογική εμπροσθοφυλακή της Νέας Τάξης και το δεύτερο ο «δίδυμος αδελφός», η καθεστωτική, αναλώσιμη ακροδεξιά καρικατούρα (επΆ αυτού έχουμε γράψει πολλά).

Στηρίζουμε ΚΚΕ για πολλούς λόγους.

ΠΡΩΤΟΝ: Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που αναφέρεται καθαρά και ξάστερα στον εργαζόμενο λαό. Μπορούμε να έχουμε μεγάλες ενστάσεις για την πολιτική της ηγεσίας του, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το ΟΥΣΙΩΔΕΣ της ταξικής του τοποθέτησης: Είναι το κόμμα της εργατικής τάξης!

ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Είναι ένα ιστορικό κόμμα που έχει βάλει τη σφραγίδα του στην ελληνική κοινωνία. Έχει καταγεγραμμένους αγώνες στη συνείδηση της «λαϊκής ψυχής», δηλαδή αποτελεί ιστορική αγωνιστική παράδοση. ¶λλο λοιπόν το τι πιστεύει κανείς για το ΚΚΕ και άλλο πώς έχει καταγραφεί στην ελληνική κοινωνία.»

ΤΡΙΤΟΝ. Η ηγεσία του ΚΚΕ είναι εγκλωβισμένη στην ακόλουθη οδυνηρή αντίφαση: από τη μια διαπραγματεύεται με το καπιταλιστικό καθεστώς (για τα Σοβιετικά συμφέροντα στο παρελθόν, σήμερα είναι μετέωρη) και από την άλλη πατάει στις αγωνιστικές παραδόσεις και κατακτήσεις του ελληνικού λαού.

ΣΗΜΕΡΑ ζει ένα οδυνηρό δράμα. Είναι ορφανή (έχει καταρρεύσει η Σ.Ε.), και η εργατική και λαϊκή του βάση έρχεται σε ολοένα μεγαλύτερη διάσταση με τις κορυφές του κόμματος. Η βάση αυτή είναι πατριωτική και έχει σημαδευτεί από ιστορικούς αγώνες. Είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να μην αλωθεί και χειραγωγηθεί σε νεοταξικά αδιέξοδα. Η οργανωμένη βάση του ΚΚΕ είναι καταλυτική δύναμη και μπορεί να αποτελέσει ισχυρό «χαρτί» που θα απεγκλωβίσει και δυνάμεις από το «πατριωτικό» ΠΑΣΟΚ.

ΤΕΤΑΡΤΟ. ΅Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά αποτελούν δυνητικά μεγάλο κίνδυνο για το υπερεθνικό καθεστώς της Νέας Τάξης. ΓιΆ αυτό και προσπαθούν να απομονώσουν το ΚΚΕ, να το συρρικνώσουν και το διεμβολίσουν με νέα «κατασκευασμένα» πολιτικά σχήματα.

Και δεν λαθεύουν τα υπερεθνικά κέντρα εξουσίας. Γιατί;

α). Η στρατηγική λογική της ηγεσίας του ΚΚΕ είναι η ενσωμάτωση, δηλαδή αυτό που έχει γίνει με τα ΚΚ της Ευρώπης.

β). Κάτω από πολλαπλές πιέσεις (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ- ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ), η εξασθένησή του οδηγεί ταχύτατα σε αυτό που είναι ο ΣΥΝ. Θέλουν τα κέντρα εξουσίας το ΚΚΕ να το μεταβάλουν γρήγορα σε ΣΥΝ. Και αυτό θα είναι δραματικά οδυνηρό για την ελληνική κοινωνία. Μια εκλογική ήττα του ΚΚΕ συντείνει στη συνασπισμοποίηση του ΚΚΕ.

ΠΕΜΠΤΟ. Οι κοινωνικές και εθνικές αναστατώσεις που έρχονται (και ιδιαίτερα το μεταναστευτικό) θα φέρουν το ΚΚΕ μπροστά σε καταλυτικές αντιφάσεις. Αν αποψιλωθεί εκλογικά Θα γίνει πιο ευάλωτο στις πιέσεις της «αριστερής» τρομοκρατίας και οι ρυθμοί προσαρμογής του στη Νέα Τάξη ταχύτατοι

Οποιαδήποτε ισχυροποίησή του σηματοδοτεί άλλους κοινωνικούς συσχετισμούς: Αντι-ιμπεριαλιστικούς (λόγω ιστορικής παράδοσης και αγωνιστικής ιστορίας), αντιαμερικανικούς και αντι-εκσυγχρονιστικούς.

Η αλλαγή αυτή των συσχετισμών θα δράσει καταλυτικά σε βάρος του ΣΥΝ και το κυριότερο θα κάνει πιο δύσκολη τη θέση της ηγεσίας, θα της αφαιρέσει τα περιθώρια ελιγμών και παιχνιδιών.

Με αυτό το σκεπτικό το ΚΚΕ πρέπει να ενισχυθεί εκλογικά. Η μόνη ψήφος που μπορεί να λειτουργήσει και σαν διαμαρτυρία είναι ψήφος προς το ΚΚΕ".


Το άρθρο ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=1712

Παρατήρηση Τρίτη.

Τέλος να θυμίσουμε και τούτο: Στις εκλογές του 2009, αναλύοντας τη συγκεκριμένη πολιτική κατάσταση, είχαμε υποστηρίξει ότι στις εκλογές εκείνες δεν έπρεπε να συντριβεί ο Καραμανλής, διότι με την εγκαθίδρυση των πασοκικών ανδρεικέλων θα ΕΠΙΤΑΧΥΝΘΕΙ η «εκτέλεση συμβολαίων» της Νέας Τάξης.

Και τότε κάποιοι κακοήθεις ισχυρίστηκαν ότι τα πιάσαμε από τη ΝΔ.

Οι εξελίξεις και εδώ μας ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ…

ΣΗΜΕΡΑ, μόνο η ΕΝΙΣΧΥΣΗ του ΚΚΕ μπορεί να βάλει «οδοφράγματα» ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στους μακάβριους νεοταξικούς σχεδιασμούς και να αποτελέσει πυροδότη της λαϊκής οργής, συνακόλουθα πυροδότη ανάπτυξης της πολιτικής συνείδησης και οργάνωσης…

Όποιος έχει άλλη πρόταση να μας την καταθέσει και να την τεκμηριώσει ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Από τα αναθέματα, τα «πατριωτικά» επιφωνήματα κ.λπ έχουμε μπουχτίσει…

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 20, 2012 5:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Λαθρομετανάστες: Το «όπλο» εναντίον της πρότασης στήριξης του ΚΚΕ



Το λαθρομεταναστευτικό το έχουμε αναλύσει από πολύ παλιά, διεξοδικά και πολυεδρικά, όσο κανένας άλλος. Πάνω σΆ αυτό το ζήτημα, αλλά και σε πολλά άλλα, έχουμε ασκήσει δριμύτατη και αναλυτική κριτική εναντίον του ΚΚΕ, πάλι όσο κανένας άλλος.

Κάποιοι, λοιπόν, πίστεψαν ότι βρήκαν το ευάλωτο σημείο μας εναντίον της πρότασης ψήφου στο ΚΚΕ.

Μας πετούν λοιπόν κατάμουτρα το κλισέ: «Το ΚΚΕ έφερε τους λαθρομετανάστες και σεις μας προτείνετε να το ψηφίσουμε»;

Και εδώ οι επικριτές μας
μιλάνε με αφοριστικά, δημαγωγικά κλισέ, δεν μας λένε, πρώτα απΆ όλα, τη δική τους πρόταση για τις εκλογές και το σπουδαιότερο: Είναι ανέντιμοι, γιατί δεν ακριβολογούνε.

ΔΕΝ είναι το ΚΚΕ
που «έφερε τους λαθρομετανάστες». Το ΚΚΕ δεν υπήρξε ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ για να του καταλογίσεις τέτοιες ευθύνες.

Το έγκλημα του ΚΚΕ είναι άλλο:
Δεν αγωνίστηκε να αποτρέψει αυτόν τον εφιάλτη, αντίθετα τον ευλόγησε, δίνοντας το πολιτικό άλλοθι και τη νομιμοποίηση στη νεοταξική αυτή συνιστώσα των «ανοικτών συνόρων» (τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά).

Τα αίτια των «ανοικτών συνόρων», συνακόλουθα και της λαθρομεταναστευτικής εισβολής και κατοχής μας, δεν βρίσκονται στο ΚΚΕ. Βρίσκονται μέσα στα οστά και στο μεδούλι της παγκόσμιας καπιταλιστικής αγοράς: Της Παγκοσμιοποίησης.

Είναι οι κανόνες της παγκόσμιας «ελεύθερης αγοράς» που ανοίγουν τα σύνορα, υπονομεύουν και αλώνουν τα εθνη-κράτη.

Είναι οι οικονομικοί και πολιτικοί, αλλά και στρατιωτικοί μηχανισμοί αυτής της αγοράς, η ΕΕ, τα χρηματιστηριακά και πολιτικά της όργανα που σχεδιάζουν και προωθούν την κατάλυση των εθνών, την «κυκλοφορία» της φτηνής και μαύρης εργασίας, τις στρατιές των λαθρομεταναστών…

Συνεπώς, οι πρώτοι και κύριοι υπεύθυνοι για το λαθρομεταναστευτικό εφιάλτη που ζούμε είναι ΟΛΟΙ αυτοί που υμνούν τις ΑΓΟΡΕΣ και το ΚΕΡΔΟΣ, όλοι αυτοί που έδεσαν χειροπόδαρα την Ελλάδα στις αλυσίδες της ΕΕ, της ΟΝΕ και του Ευρώ, ΟΛΟΙ αυτοί που αποδέχονται και επικυρώνουν τις αποφάσεις της ΕΕ και δεν αμφισβητούν στο ελάχιστο τους παγκόσμιους μηχανισμούς του χρήματος: Την Παγκόσμια Διακυβέρνηση…

Το να υμνείς τις αγορές, το κέρδος, την ΕΕ και τα όργανά της και να καταγγέλλεις τη λαθρομετανάστευση, ή να χύνεις κροκοδείλια δάκρυα για τις επιπτώσεις της, είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΑΤΗ, ανέξοδη δημοκοπία.

Αυτό έκανε μέχρι σήμερα ο ΛΑ.Ο.Σ και άλλες «ακροδεξιές» ποικιλίες. Αυτό κάνουν, σήμερα και τα κόμματα των ανδρεικέλων…

Το να αποκόβεις τα «ανοικτά σύνορα», συνακόλουθα και το λαθρομεταναστευτικό από τις ρίζες που το γεννούν, το τρέφουν και το γιγαντώνουν, από τις ΑΓΟΡΕΣ και την ΕΕ, ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΕΙΣ και εξαπατάς.

Ας μας πούνε, συνεπώς, οι επικριτές μας και οι καταναλωτές ηχηρών «πατριωτικών» φράσεων τούτο: Ποια πολιτική δύναμη στην Ελλάδα είναι, ΟΧΙ στα λόγια, αλλά στη φιλοσοφία της και στην πολιτική της ΛΟΓΙΚΗ και ΠΡΑΞΗ ενάντια στη λαθρομετανάστευση;

ΚΑΜΙΑ από αυτές που δέχονται την ΕΕ, τη παγκόσμια αγορά και το καπιταλιστικό κέρδος…

Το ΚΚΕ, σαφώς έχει εγκληματήσει στο σοβαρότατο αυτό κοινωνικό και εθνικό ζήτημα, όπως και σε πολλά άλλα. Έχει νομιμοποιήσει και ευλογήσει μία από τις βασικές συνιστώσες της Νέας Τάξης: Μια ΕΙΔΙΚΗ συνιστώσα της ιμπεριαλιστικής ολοκλήρωσης.

Η διαφορά, όμως, του ΚΚΕ από τα άλλα κόμματα είναι και εδώ καθαρή.

Το ΚΚΕ συγκρούεται με τους άξονες της καπιταλιστικής αγοράς, με την ΟΥΣΙΑ της παγκοσμιοποίησης, με την ΕΕ και τους διεθνείς μηχανισμούς του χρήματος και του κέρδους.
Ταυτόχρονα ευλογεί και νομιμοποιεί ειδικές συνιστώσες της παγκοσμιοποίησης, πολλά από τα νέα ιδεολογήματα της Νέας Τάξης και ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ τη «δημοκρατική» νομιμότητα και ένταξη στο καθεστώς.

Αυτή είναι η μεγάλη ΑΝΤΙΦΑΣΗ του ΚΚΕ και από εδώ απορρέουν οι αλλοπρόσαλλες «προδοσίες» του…

Τα άλλα κόμματα ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ κεντρικά, στρατηγικά, αξονικά την παγκοσμιοποίηση, τους κανόνες της καπιταλιστικής αγοράς, την ΕΕ και τους μηχανισμούς του χρήματος και του κέρδους: Αποδέχονται δηλαδή τα πραγματικά ΑΙΤΙΑ, την ΟΥΣΙΑ και την ΠΡΟΩΘΗΣΗ των «ανοικτών συνόρων» και της λαθρομετανάστευσης.

Αυτά, απλώς, δημοκοπούν ανέξοδα πάνω στα συμπτώματα του λαθρομεταναστευτικού εφιάλτη. Καταπίνουν την κάπηλο και ουρλιάζουν για την ουρά…

Γίνεται φανερό ότι μια εκλογική επιλογή απορρέει από το ΟΛΟΝ ενός κόμματος, από τα οστά του και τους κεντρικούς σπονδύλους και ΟΧΙ από τα επιμέρους όργανα του σώματος, όσο ελαττωματικά και αν είναι αυτά.

Και οι δυνάμεις του ευρω-χουντισμού, καθώς και το εσωτερικό υπηρετικό προσωπικό τους έτσι αντιμετωπίζουν το ΚΚΕ: σαν συνολική οντότητα. Γι αυτό το θεωρούν ξένο σώμα, «απολίθωμα» πολύ ανθεκτικό που δεν μπορεί να χωνευτεί από το καθεστώς και το χειρότερο: «Απολίθωμα» ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, το οποίο μπορεί να αποτελέσει τον πυροδότη της καθεστωτικής κατάρρευσης.

Τέτοιου είδους «απολιθώματα» σήμερα αποτελούν μεγάλη απειλή για τα στρατηγικά ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ σχέδια της Νέας Τάξης, αυτά που θέλουν να βάλουν τις κοινωνίας στο γύψο…

Γι αυτό θέλουν να διαλύσουν και ένα άλλο «απολίθωμα»: Την Ορθοδοξία.

Αποτελεί και αυτή έναν παγιωμένο, «απολιθωμένο» εθνικό ιστό που ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ στον οδοστρωτήρα της Νέας Τάξης, παρά τις «προδοσίες» της ηγετικής της γραφειοκρατίας…

Τέλος να μη μας διαφύγει και μια σημαντική λεπτομέρεια: Το «απολίθωμα» αυτό του ΚΚΕ αποτελεί σήμερα άχρηστη «δημοκρατική» πολυτέλεια για την ευρω-χούντα και τους εγχώριους «νταβάδες».

Σήμερα, οι ληστές και οι δήμιοι της ευρω-χούντας, καθώς και τα εγχώρια ανδρείκελά τους θεωρούν βλαβερή πολυτέλεια τις απεργίες, τις κινητοποιήσεις, κάθε υπόλειμμα δημοκρατίας. Θέλουν και σχεδιάζουν την κατάργησή τους και η κατάργησή τους περνάει μέσα από μια ΑΝΟΙΚΤΗ δικτατορική εκτροπή.

Γι αυτό εντείνονται και οι προσπάθειες του καθεστώτος εναντίον του ΚΚΕ.

Διαβάστε σχετικά στο άρθρο:
Ο αποκλεισμός του ΚΚΕ από τα κανάλια: Σημεία των καιρών…
http://resaltomag.blogspot.com/2012/04/blog-post_7174.html

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν υπέρ της κριτικής υποστήριξης του ΚΚΕ στις εκλογές αυτές, τις κρισιμότερες, ίσως, της ιστορίας μας…

Εν πάση περιπτώσει οι αφοριστικοί επικριτές μας οφείλουν ΠΡΩΤΑ και ΚΥΡΙΑ να μας δώσουν τη δική του πρόταση: ΤΙ να ψηφίσουμε και το ΓΙΑΤΙ…


ΔΕΝ μπορούν να παίζουν το κρυφτούλι με αφορισμούς και αφρούς εναντίον μας, δίχως να μας λένε οι ίδιοι ΤΙ προτείνουν και το ΓΙΑΤΙ…

Επιστροφή στην κορυφή
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 21, 2012 4:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γιατί να στηριχθεί το ΚΚΕ που ούτως η άλλως θα εισέλθει με μεγάλο ποσοστό στην βουλή και να μην στηριχθεί ένα εξωκοινοβουλευτικό κόμμα της αριστεράς μπας και μπει;
Το ποσοστό του ΚΚΕ είναι μπετόν αρμέ, θα βγει ενισχυμένο έτσι κι αλλιώς μετά τις εκλογές, όπως επίσης και το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.
Επιστροφή στην κορυφή
τσιγκέλι με χαλκά
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 21, 2012 6:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Re: ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑΝΩΝΥΜΟΣ έγραψε:
Γιατί να στηριχθεί το ΚΚΕ που ούτως η άλλως θα εισέλθει με μεγάλο ποσοστό στην βουλή και να μην στηριχθεί ένα εξωκοινοβουλευτικό κόμμα της αριστεράς μπας και μπει;

Ακριβώς για να ΜΗΝ μπει! Δεν σου αρκεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Θέλεις και τα εξαπτέρυγα;
Και γιατί να στηριχτεί η «αριστερά» γενικά;
Καλοπροαίρετα πάντα.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 22, 2012 7:12 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η ψήφος δεν είναι πράξη ελεημοσύνης, αλλά πολιτικής σηματοδότησης…

Η ψήφος δεν είναι πράξη ελεημοσύνης. Μια δηλαδή και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ενισχυμένα στη Βουλή, ας δώσουμε και ψήφο σε κανένα άλλο μικρό αριστερό κόμμα!!!

Η ψήφος είναι υποταγμένη σε ένα συγκεκριμένο στόχο της πολιτικής συγκυρίας και βρίσκεται σε συνάρτηση με το τι συμφέρει το εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Ο συγκεκριμένος στόχος σήμερα είναι: Να επιταχύνουμε τις διαδικασίες της κατάρρευσης του κυβερνητικού οικοδομήματος ή να καθυστερήσουμε τους σχεδιασμούς του ευρω-δικτατορικού ολοκληρωτισμού.

ΟΛΗ αυτή η πληθώρα των μικρών σχημάτων («αριστερών» ή άλλων ποικιλιών) δεν έχουν απολύτως ΚΑΜΙΑ κοινωνική οντότητα και πολιτική απήχηση.

Η ψήφος σε αυτά δεν αναπτύσει ΚΑΜΙΑ κοινωνική και πολιτική δυναμική. Απεναντίας εμμέσως προμοδοτεί το κυβερνητικό οικοδόμημα και συμβάλλει στην καθυστέρηση της κατάρρευσής του.

Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ των ψήφων σε τέτοια σχήματα είναι το καλύτερο δώρο στα κυβερνητικά κόμματα, είναι μια πολιτική πράξη διαιώνισης του ευρω-χουντικού καθεστώτος.

Πολύ ορθά, λοιπόν, ειπώθηκε παραπάνω ότι τέτοιου είδους σχήματα αποτελούν «εξαπτέρυγα» του καθεστώτος και των κομμάτων τους…

Ψηφίζουμε ΚΚΕ όχι επειδή το αγαπάμε ή συμφωνούμε με την πολιτική της ηγεσίας του, αλλά η εκλογική του ενίσχυση καταγράφει ΡΟΠΗ της λαϊκής ΟΡΓΗΣ, συνακόλουθα μια κοινωνική δυναμική κόντρα και ενάντια στον ευρω-χουντισμό και τα ανδρείκελά του.

Αυτή τη ΡΟΠΗ της λαϊκής ΟΡΓΗΣ και τη δυναμική που αναπτύσσει ενάντια στην ΕΕ, την ΟΝΕ και τις παγκοσμιοποιημένες αγορές, συνακόλουθα και ενάντια σε αυτούς που τις αποδέχονται και τις υμνούν ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ με το να στηρίζουμε εκλογικά το ΚΚΕ…

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και όλα τα άλλα κόμματα δεν σηματοδοτούν τέτοιες ΡΟΠΕΣ, βρίσκονται ΕΝΤΟΣ του ευρω-πλαισίου…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 22, 2012 4:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Συνέχεια ερώτησης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Είμαι ο ανώνυμος που ρώτησα γιατί να μην στηρίξουμε μικρό εξωκοινοβουλευτικό κόμμα της αριστεράς.
Δηλαδή έχει σημασία αν το ΚΚΕ αντί για 10% πάρει 12%; Η αντί για 8% πάρει 10%;
Παίρνοντας 2 ή 3 μονάδες παραπάνω θα διοχετευτεί η λαϊκή οργή περισσότερο και θα προασπιστούν καλύτερα τα λαϊκά και εργατικά συμφέροντα;
Στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης το ΚΚΕ δεν μπόρεσε να τα προασπίσει με τα τραγικά λάθη της ηγεσίας του, όπως κι εσείς παραδέχεστε, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα το κάνει τώρα αν βγει ακόμα πιο ενισχυμένο;
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 22, 2012 4:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΜΑ, δεν υποστηρίζουμε αυτά για το ΚΚΕ...
Προφανώς έχουμε άλλο άξονα κριτηρίων...
Να είσα καλά...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες