Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η σύγχρονη χούντα δημοκοπεί γύρω από την παλαιά χούντα

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 21, 2012 10:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η σύγχρονη χούντα δημοκοπεί γύρω από την παλαιά χούντα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η σύγχρονη χούντα δημοκοπεί γύρω από την παλαιά χούντα



Το τι δεν πρόδωσες εσύ να μου πεις
Εσύ κι οι όμοιοί σου, χρόνια και χρόνια,
Ένα προς ένα τα υπάρχοντά σας ξεπουλώντας
Στις διεθνείς αγορές και τα λαϊκά παζάρια
Και μείνατε χωρίς μάτια για να βλέπετε, χωρίς αυτιά
ΝΆ ακούτε, με σφραγισμένα στόματα και δεν μιλάτε.
Για ποια ανθρώπινα ιερά μας εγκαλείτε;

Μανόλης Αναγνωστάκης

Κάθε τέτοιες μέρες τα λόγια αυτά του Μανόλη Αναγνωστάκη σφυρίζουν στα αυτιά μας σαν αγριεμένες μέλισσες.

ΟΛΟΙ οι κάλπικοι παράδες κατακλύζουν την αγορά του τηλεοπτικού εμπορικού θεάματος.


Ιδιαίτερα το «αριστερό» και «εκσυγχρονιστικό» κράτος και παρακράτος παρελαύνει στο τηλεοπτικό παζάρι και συνωστίζεται ανάμεσα στους πωλητές της «αντιστασιακής» πραμάτειας, αλλά και του ψεύδους.

Αυτά που καταναλώνονται, τα περισσότερα είναι παραχαράξεις της ιστορίας και ψεύδη, ασύστολα ψεύδη.

Το πλήθος που συνωστίζεται στις τηλεοπτικές πασαρέλες πουλάει απλώς όλα τα «κουρέλια και τους σπάγκους του παζαριού του».

Όλα αυτά τα χρόνια οι «παίκτες» της «προοδευτικής» εξουσίας, όλοι αυτοί με τα ισόβια «αριστερά» πιστοποιητικά, ξεπούλησαν και εξαργύρωσαν τα πάντα: Όλα τα αγωνιστικά υπάρχοντά τους. Σαν μικρομπακαλίστικες ψυχές πούλησαν «τοις μετρητοίς» το λίγο «ηρωισμό» τους και τις αντιδικτατορικές τους μετοχές στο Χρηματιστήριο της πολιτικής συναλλαγής.

Δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Ούτε μια ηθική αρχή δεν έμεινε άθικτη. Ούτε μια ιδέα που να μην τη βρόμισαν.

Σήμερα είναι οι ίδιοι μια κοινοβουλευτική χούντα, ακριβέστερα τα ανδρείκελα της ευρω-τοκογλυφικής χούντας και έχουν το θράσος να μας καλούν να τους ψηφίσουμε.

Το πιο προκλητικό, όμως, είναι άλλο: Όλα αυτά τα ανδρείκελα- της ευρω-δωσιλογικής κραιπάλης, τα παράσιτα της ψηφοθηρικής κερδοσκοπικής βουλιμίας, επιχειρούν να ξεπλυθούν με τις ομοβροντίες εναντίον της χούντας των συνταγματαρχών και με άθλιες εκβιαστικές παραστάσεις του τύπου: «ψηφίστε μας γιατί θα εκκολαφτεί το αυγό του φιδιού»…

Έχουν βρει και το σκιάχτρο: Τη «Χρυσή Αυγή».

Χθες ο ΛΑ.Ο.Σ, σήμερα η Χρυσή Αυγή!!!

Μάλιστα ο Πέτρος Ευθυμίου, ένας από τους πιο μοχθηρούς εμπόρους του αντιδικτατορικού αγώνα έστησε και την ανάλογη παράσταση: Ότι του επιτέθηκαν οι χρυσαυγίτες (θυμάστε παλιότερα του είχαν επιτεθεί κάποιοι άλλοι με λοστό)…

Το Ελληνικό σύμπαν τους κυνηγάει και στήνει κρεμάλες, δεν τολμούν να ξεμυτίσουν για να μη τους πάρει ο λαός με τις πέτρες και μας λένε για επιθέσεις των χρυσαυγιτών…

Και έρχεται και η Φώφη Γεννηματά, ο τηλεβόας της δωσίλογης βενιζελικής παράνοιας, να μιλήσει και αυτή για το «αυγό του φιδιού» επειδή ο κόσμος αρχίζει να χάνει την υπομονή του και να αφήνει τις αβρότητες των γιαουρτιών…

Τέτοια διαφήμιση κάνουν της Χρυσής Αυγής, αυτοί οι υποκριτές Φαρισαίοι που μιλάνε για εκκόλαψη του «αυγού του φιδιού».

Και ο Τσίπρας, που δημαγωγεί ευρω-«αντιμνημονιακά» σε μοτίβα παράκρουσης, έρχεται και αυτός λάβρος εναντίον των «δολοφόνων της Χρυσής Αυγής»…

Τέτοια διαφήμιση της Χρυσής Αυγής δεν θα την περίμενε ούτε η ίδια. Γιατί είναι ιστορικά γνωστό: Όταν ουρλιάζουν εναντίον σου όλα τα μαντεία του καθεστώτος, όλοι αυτοί που σήμερα προκαλούν την ΟΡΓΗ και την ΑΗΔΙΑ του ελληνικού λαού, τότε σε διαφημίζουν, σε επιδοτούν, σε τρέφουν και σε γιγαντώνουν.

Αυτό επιδιώκει συνειδητά η νέα χρηματιστηριακή χούντα. Να κατασκευάσει τον μπαμπούλα του παρωχημένου φασισμού για να επικαλύψει τον ΥΠΑΡΚΤΟ φασισμό, αυτόν που βιώνουμε σπαρακτικά: Το φασισμό των ευρω-δικτατόρων αποικιοκρατών, το φασισμό της Νέας Εποχής, της Νέας Τάξης…

Εδώ βρισκόμαστε στα σαγόνια του πλανητικού χρηματιστηριακού κροταλία και τα «αυγά» αυτού του κροταλία, τα δωσίλογα, δηλαδή, ανδρείκελα, μιλάνε για «αυγό του φιδιού» και κατασκευάζουν, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, τα «σκιάχτρα» τους για τις αντιχουντικές και αντιφασιστικές δημαγωγίες τους: Τα κλούβια αυγά του ΛΑ.Ο.Σ, χθες, της «Χρυσής Αυγής», σήμερα.

«Κλούβια αυγά» γιατί αποτελούν υπολείμματα και ιστορικά, καθεστωτικά βυθοκορήματα παρωχημένων εποχών, εποχών που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, ακριβώς γιατί ζούμε τον πλανητικό ΦΑΣΙΣΜΟ της σύγχρονης εποχής, της Νέας Τάξης…

Το πόσο «επικίνδυνα» για το καθεστώς είναι αυτά τα κλούβια αυγά φάνηκε από το πείραμα ΛΑ.Ο.Σ.: Σήμερα οι πάντες έχουν αντιληφθεί ποιοι τον κατασκεύασαν, το πρόβαλλαν και τον διαφήμισαν και μάλιστα υστερικά και το ΓΙΑΤΙ το έκαναν…

Τέτοια καθεστωτική «τσόντα» είναι και η «Χρυσή Αυγή» που την προωθούν στη θέση του ετοιμοθάνατου ΛΑ.Ο.Σ…

Έχουν ανάγκη τις «χρυσές αυγές», όπως τους κουκουλοφόρους και κάθε παρακρατική συμμορία, για να ξεπλένονται οι ίδιοι, να απειλούν και να εκβιάζουν το λαό, να σκηνοθετούν τις προβοκάτσιές τους, καθώς και να επικαλύπτουν τη δική τους χουντοκρατία και τα δικά τους πραξικοπήματα, όπως αυτό της παπαδήμιας κυβέρνησης και αυτά που ετοιμάζουν…

Γι αυτό σε κάθε επέτειο της δικτατορίας των Συνταγματαρχών ή του Πολυτεχνείου «συνωστίζονται» οι πάντες και ανταγωνίζονται στην πώληση αντιδικτατορικών περγαμηνών και σε σφετεριστική καπηλεία των αγώνων του ελληνικού λαού.

Γι αυτό βιώνουμε σπαρακτικά, σήμερα, την ΟΡΓΗ μας και την ΑΗΔΙΑ μας για το θράσος των κατοχικών μας ανδρεικέλων.

Βρισκόμαστε υπό πολυεδρική κατοχή, μέσα από την απάτη της «δημοκρατικής» κάλπης, και αυτοί οι άθλιοι μάς ζητούν ξανά να τους ψηφίσουμε!!!

Βιώνουμε σπαρακτικά τη δικτατορική ΚΑΤΟΧΗ της διεθνούς φασιστικής «μαφίας» του χρήματος, τα πραξικοπήματα των κομμάτων-ανδρεικέλων αυτής της φασιστικής «μαφίας», είμαστε θλιβερή ΑΠΟΙΚΙΑ της ευρω-Πανούκλας και αυτοί οι άθλιοι μας μιλούν για τα «αυγά του φιδιού»: Για τα πολιτικά κατακάθια μιας άλλης εποχής…

Για να μιλήσουμε και για την ιστορική μέρα θα παραθέσουμε ένα απόσπασμα από ένα παλιό μας άρθρο: «Η χούντα του 1967 και ο σύγχρονος φασισμός».

Ολόκληρο το κείμενο, όπως και άλλα ιστορικά στοιχεία για την 21η Απριλίου του 1967, αλλά και τις πολιτικές παραχαράξεις και καπηλείες θα τα βρείτε εδώ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3297

Και εδώ:


http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4404


Η Χούντα του 1967 και ο σύγχρονος φασισμός.

Τότε φυλάκιζαν τους αγωνιστές!
Σήμερα φυλακίζουν και δολοφονούν τη σκέψη.




Η δικτατορία είναι μια συνήθεια του αίσχους:
Μια μηχανή που σε καθιστά κωφάλαλο,
Ανίκανο να ακούσεις, ανήμπορο να μιλήσεις
Και τυφλό σε ό,τι είναι απαγορευμένο να κοιτάξεις.

Εντουάρντο Γκαλεάνο

Αυτό το μικρό κείμενο δεν αποπειράται την αποκατάσταση της ιστορίας. Δεν είναι ιστορικό κείμενο. Απλώς θέλει να επισημάνει ότι ο σημερινός κυρίαρχος πολιτικός λόγος είναι ένας ταριχευμένος πολιτικός λόγος που αφού έχει μετατρέψει την ιστορία της χούντας σε μούμια Αιγυπτιακή τη χρησιμοποιεί για να επικαλύψει το σύγχρονο εφιάλτη: Το μακάβριο ολοκληρωτισμό της πλανητικής αυτοκρατορίας.


Ο σύγχρονος σκοταδισμός

Η χούντα της 21ης Απριλίου μπροστά στην πλανητική χούντα που ζούμε σήμερα φαντάζει σαν αποκριάτικος καίσαρας.

Η δικτατορία της 21ης Απριλίου φυλάκιζε τους αγωνιστές και τους αντιπάλους της. Η σημερινή δικτατορία του πλανητικού κράτους υπερβαίνει αυτά τα όρια, είναι χωρίς όρια. Φυλακίζει και δολοφονεί ανθρώπους και ιδέες, αποδομεί την Ιστορία, ακρωτηριάζει συνειδήσεις, ανατρέπει τους μηχανισμούς της σκέψης: Επιβάλλει την ενιαία σκέψη και την ενιαία ταυτότητα.

Οι συνταγματάρχες δεν μπορούσαν να εξοντώσουν τις ιδέες και την ελπίδα. Σήμερα έχουν τελειοποιηθεί τα βασανιστήρια της επιβολής της σιωπής και της καλλιέργειας του τρόμου, έχει αναχθεί σε επιστήμη η τεχνική εξόντωσης των ανθρώπων, των ιδεών και της ελπίδας.

Η Νέα Tάξη χρειάζεται ανθρώπους που να αισθάνονται ελεύθεροι και ανεξάρτητοι, μη υποκείμενοι σε καμιά εξουσία ή αρχή ή συνείδηση, ωστόσο πρόθυμους να δέχονται διαταγές, να κάνουν ό,τι απαιτούν από αυτούς, να εφαρμόζουν καλά στην κοινωνική μηχανή, χωρίς τριβή, ανθρώπους που να μπορούν να καθοδηγούνται χωρίς εξωτερική βία, να ποδηγετούνται χωρίς ηγέτες, να παρακινούνται χωρίς σκοπό. Σήμερα θέλουν πλάσματα με στενό, μίζερο μυαλό, ταπεινά περιχαρακωμένο στην απληστία και στην ατομική αναρρίχηση. Θέλουν πλάσματα άβουλα, χειραγωγήσιμα, πειθαρχημένα, γρανάζια της κοινωνικής μηχανής: Ο σκοταδισμός στην πιο ακραία, μοχθηρή και εφιαλτική του μορφή.


Τα ιδεώδη της Νέας Εποχής

Το ιδεώδες της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας μας είναι η υπνωτική αρμονία, η μηχανοποίηση της σκέψης, ο λήθαργος του υποκειμένου. Γι αυτό οι μηχανισμοί της πλανητικής Χούντας στοχεύουν:

1). Στην αποδόμηση της ιστορίας, της συλλογικής συνείδησης και των αγωνιστικών παραδόσεων. Κατακερματίζουν τον «παλαιό» κοινωνικό ιστό, με πρόσχημα την ενημέρωση και τον προβληματισμό. Κατακερματίζουν τον «ιστό» της σκέψης και της Έκφρασης με πρόσχημα την ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης.

2). Στην παράλυση της σκέψης και της βούλησης. Υποσκάπτουν τη λογική αποδομώντας κάθε αυτονόητο και κάθε κοινωνικό κριτήριο. Η «νέα λογική» θεωρεί κάθε άποψη εξ ίσου έγκυρη, γιατί ο καθένας είναι φορέας της δικής του αλήθειας.

Καταργούν στην πράξη τη λογική, όταν υποβιβάζουν σύνθετες έννοιες στο επίπεδο των αγοραίων απλουστευτικών εξισώσεων.

Καταστρέφουν τη σκέψη με τις σούπες των κοινοτοπιών και την ασυδοσία της «ατομικής άποψης».

Παραλύουν τη λογική διαμέσου της τυπικής και της «δημοκρατικής» τήρησης ίσων αποστάσεων μεταξύ δικαίου και αδίκου, θύματος και θύτη, καταπιεσμένων και καταπιεστών, βίας και αντι-βίας, καλού και κακού κλπ.

Καταστρέφουν, τέλος, κάθε κοινωνικό, ταξικό, πνευματικό, ηθικό, εθνικό, θρησκευτικό έρεισμα του ανθρώπου με το δογματικό πλουραλισμό.

3). Στην κατασκευή πραγμάτων και ανθρώπων χωρίς σύνορα, χωρίς όρια, χωρίς περιορισμούς: «Ανοικτά σύνορα», πολύ-πολιτισμικός πολτός, ανοχή χωρίς όρια, πάθη και ένστικτα χωρίς όρια, δηλαδή άνθρωποι χωρίς αναστολές, χωρίς δισταγμούς, χωρίς ενοχές, νοσηρά ατομικιστές, εν δυνάμει απατεώνες και που θα είναι περήφανοι για το ρεαλισμό τους και τον κυνισμό τους…

Με δύο λόγια η σύγχρονη δικτατορία της Νέας Τάξεις έχει ως έμβλημά της το μίσος για τη σκέψη και τη βούληση και στοχεύει στην κατασκευή ανθρώπων δειλών, μοιραίων και άβουλων οι οποίοι θα ανέχονται τα πάντα και θα παρακολουθούν, δίχως να το αντιλαμβάνονται, την αποσάθρωση και αποτέφρωση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.


Ο αόρατος πόλεμος

Με τη Χούντα των συνταγματαρχών είχαμε να κάνουμε με συμβατικό πόλεμο. Αυτή μας δίωκε, μας φυλάκιζε, μας βασάνιζε, αλλά διατηρούσαμε πλήρη διαύγεια του πνεύματός μας, είχαμε επίγνωση της ήττας μας. Γνωρίζαμε δηλαδή ότι η εξωτερική ελευθερία μας είχε αλωθεί, αλλά η ελευθερία της σκέψης και της βούλησής μας, συνακόλουθα και της δράσης μας, παρέμενε αλώβητη. Συνεπώς η υποδούλωσή μας ήταν προσωρινή.

Με τη σημερινή Χούντα της Νέας Τάξης ο πόλεμος είναι αόρατος, δραματικά πιο επικίνδυνος και καταστροφικός από ένα συμβατικό πόλεμο. Σήμερα ο εχθρός (η πλανητική Χούντα) στρέφεται επιπλέον και κατά της λογικής, για να την απορρυθμίσει, στρέφεται και κατά της βούλησης, για να την αλώσει.

Η Νέα Χούντα εξοντώνει δηλαδή και τη σκέψη και τη βούληση, με τα παραπλανητικά δολώματα της «ελευθερίας χωρίς όρια, χωρίς σύνορα, χωρίς περιορισμούς». Γεννά ηττημένους χωρίς διαύγεια πνεύματος ώστε να έχουν επίγνωση της ήττας τους, ηττημένους υπερήφανους για την ήττα τους…

Ας μην υπερτιμούμε και δαιμονοποιούμε, συνεπώς, τη βαρβαρότητα των «συμβατικών» δικτατορικών καθεστώτων, επικαλύπτοντας και αποκρύπτοντας ή εξωραΐζοντας τον εφιάλτη του σύγχρονου φασισμού της Νέας Τάξης: Αυτό που κάνει η ηττημένη και καλοαναθρεμμένη «αριστερά»…



_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες