Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Στο 2004... π.Χ.!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 12, 2011 8:31 am    Θέμα δημοσίευσης: Στο 2004... π.Χ.! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στο 2004... π.Χ.!
Γράφει:
Ο Νίκος Μπογιόπουλος



Ο κ. Βενιζέλος μας ενημέρωσε ότι το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων θα πρέπει (για το καλό τους...) να επιστρέψει στα επίπεδα του 2004.

Κατ' αρχάς, αν πάρουμε έναν μόνο δείκτη και συγκεκριμένα το ύψος του ΑΕΠ, αυτό που μας «έταξε» ο αντιπρόεδρος σημαίνει μια
καταβύθιση της ελληνικής οικονομίας της τάξης του 15%!


Αλλά, όπως είναι σε θέση να διαβεβαιώσει ο οποιοσδήποτε πρωτοετής φοιτητής οποιασδήποτε οικονομικής σχολής, μια τέτοια πτώση του ΑΕΠ
μόνο με τις συνέπειες που επιφέρει σε μια χώρα ένας πόλεμος μπορεί να συγκριθεί!
*
Εν ολίγοις, ο κ. Βενιζέλος μας το επιβεβαίωσε:
Αυτό που υφίσταται σήμερα ο ελληνικός λαός είναι ένας πόλεμος.


Ενας πόλεμος που τον έχουν κηρύξει και τον έχουν εξαπολύσει εναντίον του λαού τα συμφέροντα που εξυπηρετεί πολιτικά η αδίστακτη κυβέρνηση, οι αδίστακτοι φίλοι της κυβέρνησης, η τρόικα και οι φίλοι της τρόικας.

Ενας ταξικός πόλεμος!

***
Δυστυχώς, όμως, για τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων, η ακολουθούμενη πολιτική ισοδυναμεί με τέτοιο πισωγύρισμα που μπροστά του ακόμα και τα... ταξίδια στο χρόνο για τα οποία μιλάει ο Βενιζέλος μοιάζουν με προσκοπική εκδρομή.
*
Στην πραγματικότητα ισχύουν τα εξής:
*
α) Πολύ πριν το ΠΑΣΟΚ μαζί με το ΛΑ.Ο.Σ. ψηφίσουν τα μνημόνια, πολύ πριν η κυβέρνηση περάσει το μεσοπρόθεσμο (και πριν η ΝΔ ψηφίσει τους μισούς νόμους του εφαρμοστικού για την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου), πολύ πριν την καταιγίδα των χαρατσιών και του πολυνομοσχεδίου, είχε καταγραφεί - και μάλιστα με στοιχεία της δικής τους ΓΣΕΕ - ότι:
Οι μισθοί των Ελλήνων εργαζομένων σε πραγματικές τιμές είχαν περιπέσει στα επίπεδα του 1984!

Οχι λοιπόν στο 2004, αλλά στο... 1984!

Και τούτο είχε συμβεί, ήδη, πριν από την εφαρμογή των περικοπών. Πριν από την εκδήλωση της λεηλασίας σε μισθωτούς. Δηλαδή οι εργάτες ήταν στο 1984 πριν ακόμα τους κοπούν οι μισθοί.

Οι εργάτες - με τον «ολόκληρο» μισθό - είχαν βρεθεί στο 1984 πολύ πριν ο Βενιζέλος, ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου τους «υποσχεθούν» ότι με τους κομμένους μισθούς θα τους πάνε στο... 2004.
*
β) Με τα μέτρα τα κυβερνητικά για τις συλλογικές συμβάσεις. Με τα μέτρα για την λεγόμενη «εκ περιτροπής εργασία». Με την «αποσχολησιμότητα». Με τις «επιχειρησιακές συμβάσεις». Με τα «δουλεμπορικά» και με όλα τα συναφή που συνθέτουν την εικόνα «Νταχάου» που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους, οι εργασιακές σχέσεις έχουν περιέλθει όχι σε εποχές 2004, όπως λέει ο Βενιζέλος, αλλά σε εποχές... 1884!

Οχι, λοιπόν, στο 2004, αλλά στο... 1884!

Εκεί μας έχουν γυρίσει! Στις εποχές, δηλαδή, του 19ου αιώνα. Σε εποχές που παραπέμπουν στην εξέγερση του Σικάγου και πριν ακόμα κι από εκείνη την ματωμένη Πρωτομαγιά!
*
γ) Με τα δάνεια. Με τις δανειακές συμβάσεις. Με τις «επιμηκύνσεις». Με τις «αναδιαρθρώσεις». Με τα «κουρέματα» και με όλα αυτά που κάνουν τον κ. Παπανδρέου τόσο υπερήφανο ώστε να δηλώνει στη ΔΕΘ ότι «έχουμε πάρει το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία από κάθε άλλη χώρα» (!), οι «σωτήρες», μας έχουν ήδη γυρίσει όχι στο 2004, αλλά στο... 1824!

Μας έχουν γυρίσει, δηλαδή, στα δάνεια της εποχής του Κωλέττη. Τότε που η Ελλάδα είχε χρέη πριν ακόμα συγκροτηθεί σε κράτος! Τότε που τους τόκους και τα χρέη εκείνων των δανείων ο ελληνικός λαός τα πλήρωνε με χρεοκοπίες, με συμφορές και καταστροφές για 100 χρόνια!

Οχι, λοιπόν, στο 2004, αλλά στο... 1824!


Εκεί μας έχουν κατρακυλήσει! Και θέλουν να μας κρατήσουν εκεί και για τα επόμενα 100 χρόνια!
***
Ολα αυτά μαζί φωτίζουν την αληθινή πλευρά της δήλωσης Βενιζέλου.


Είναι σαφές ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε τη μισή αλήθεια, αφού πίσω από τις μισές αλήθειες κρύβονται πάντα τα μεγαλύτερα ψεύδη.

Ο κ. Βενιζέλος που σέρνει το χορό της πολιτικής της επιστροφής των εργαζομένων στην εποχή της δουλείας, των ειλώτων και του Καιάδα,
μίλησε για επιστροφή στο 2004. Αλλά «ξέχασε» να συμπληρώσει: «Προ Χριστού»...

ΠΗΓΗ:
http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=12/10/2011&columnId=1821

Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 12, 2011 2:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Προθυμία εκτός ορίων
Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ




Οτι οι πολιτικοί έχουν το συνήθειο να παίρνουν διαζύγιο από την αλήθεια είναι κάτι που οι περισσότεροι το γνωρίζουμε. Οπως γνωρίζουμε επίσης ότι οι πολιτικοί εκπρόσωποι ενός συστήματος σε βαθιά κρίση, όπως ομολογεί πλέον ακόμη και ο Τρισέ, έχουν ανάγκη την απόκρυψη και τη διαστρέβλωση της αλήθειας όσο παραμένουν στις καρέκλες τους, ενώ οι πολίτες τούς γυρνούν μαζικά την πλάτη.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος υπερβαίνει όλα τα όρια. Οι συνάδελφοί του υπουργοί, από τη Διαμαντοπούλου της πτωχευμένης παιδείας μέχρι τον Παπουτσή των ΜΑΤ και από τον Λοβέρδο της υγείας, που υποβαθμίζεται για να εκποιηθεί, μέχρι τον Ραγκούση, τον Πάγκαλο και τους άλλους πρόθυμους, έχουν θέσει πολύ ψηλά τον νεοφιλελεύθερο πήχυ, αλλά ο κ. αντιπρόεδρος έχει βαλθεί να τους ξεπεράσει όλους.

ΔΕΝ δυσκολεύεται λόγου χάριν να αναλάβει «ευθύνες», αλλά το κάνει με τόσο προσεκτικούς υπολογισμούς ώστε στην πράξη να μην αναλαμβάνει καμία! Δεν είναι τυχαίο ότι μιλά για την «τελική ευθύνη (που) ανήκει πάντα σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις». Ετσι όλες οι... προηγούμενες ευθύνες ανήκουν σε άλλους. Και οι άλλοι εύκολα βρίσκονται.

ΕΙΝΑΙ η αντιπολίτευση που δεν συναινεί στην πολιτική του, ενώ κατά τη διόλου δημοκρατική άποψή του οι αντιπολιτεύσεις οφείλουν να συναινούν και μάλιστα δίχως όρους. Είναι τα ΜΜΕ που ασκούν κριτική και ιδίως οι εφημερίδες που λειτουργούν δημοσιογραφικά και όχι προπαγανδιστικά, ενώ κατά την απολύτως εξουσιαστική άποψή του η «αλήθεια» που πρέπει να μεταδίδεται και να φτάνει στον πολίτη είναι αυτή που τον συμφέρει.

ΚΑΠΩΣ έτσι δηλώνει ότι «δυστυχώς ως προς τα εισοδήματα και το επίπεδο ζωής γυρίζουμε πίσω στα δεδομένα του 2004» και περιμένει οι... χαχόλοι ιθαγενείς να το χάψουν.


Λες και το 2004 η ανεργία έτρεχε όπως τώρα προς το 20%, λες και τότε τα λουκέτα πολλαπλασιάζονταν όπως τώρα, λες και εμείς ζούσαμε, τότε, σε άλλη χώρα.

ΚΑΙ είναι απολύτως υποκριτική αλλά βεβαίως... αθωωτική για τον ίδιο και τους ομοίους του η διατύπωσή του ότι, τελικά, όλο το πισωγύρισμα γίνεται «λόγω της ύφεσης». Γιατί αυτή η ύφεση είναι επακόλουθο της πολιτικής που χάραξε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Και αυτή ακριβώς η άγρια ύφεση ήταν εξαρχής ο στόχος.

ΑΥΤΟΙ έγραψαν τη λαθεμένη συνταγή. Σκοπίμως. Αυτοί συνέχισαν να δίνουν το λάθος φάρμακο. Σκοπίμως. Αυτοί δρομολόγησαν τα λουκέτα, την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και την κατάργηση όλων των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων. Σκοπίμως.
ΟΠΩΣ σκοπίμως αποδέχτηκαν το δόγμα της περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας και τη μετατροπή της χώρας σε φαιό οικόπεδο, που πάνω του θα επενδύουν ποικίλες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις.


ΑΥΤΟΙ, σκοπίμως, αποφάσισαν να μας τελειώσουν στο όνομα της σωτηρίας ενός σάπιου συστήματος.

Λησμόνησαν όμως ότι, νομοτελειακά, η δράση προκαλεί αντίδραση.

ΠΗΓΗ:
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=317500

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 12, 2011 9:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι μελοδραματικές παραστάσεις των «ανταρτών» του ΠΑΣΟΚ



Αυτές οι παραστάσεις των «αγανακτισμένων» και «δυσαρεστημένων» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν απλώς ξεπεράσει κάθε όριο ιλαρότητας, αλλά και κάθε όριο εξοργιστικού, φρενοβλαβούς εμπαιγμού του ελληνικού λαού.

Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές: «Το ‘’λίπος’’ της παρασιτικής αχρειότητας έχει γίνει καθεστώς στο ΠΑΣΟΚ και δεν καίγεται με τίποτα: ΣΗΜΕΡΑ, κάτω από την επιδερμίδα της καλοαναθρεμμένης πασοκικής «αλητείας» κατακάθεται το ξύγκι του πιο αποτρόπαιου πολιτικού αμοραλισμού, της αχαλίνωτης διπροσωπίας, της εκτυφλωτικής φαυλοηλιθιότητας, της χυδαιότητας και της μοχθηρής κακογουστιάς…».

Τελευταίως έχει παραγίνει το κακό. Όλο πιο πολλοί και πιο συχνά «εξεγείρονται», οι «αντάρτες» του αφελούς μελοδράματος, με θορυβώδεις λεονταρισμούς και άφθονα κροκοδείλια δάκρυα.

Έτσι για το θεαθήναι. Στο τέλος βάζουν την ουρά κάτω από τα σκέλια και ψηφίζουν όλα τα κυβερνητικά εγκλήματα, όλα τα «συμβόλαια θανάτου» της Ελλάδας και του λαού της…

Τώρα που έρχονται να αναλάβουν τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ της αποικίας-Ελλάς οι τοκογλύφοι των πολυεθνικών και των χρηματιστηριακών μαφιών και που το ίδιο το πασοκικό οικοδόμημα καταρρέει πολλαπλασιάζουν τις ηθικές αναθυμιάσεις τους τα κοινοβουλευτικά και παρασιτικά ανθρωποειδή του ΠΑΣΟΚ.

Τώρα, αφού Υπέγραψαν και εκτέλεσαν, με υπέρμετρο λακεδισμό, όλα τα «συμβόλαια θανάτου» των «νταβάδων» (εγχώριων και ξένων) εναντίον της Ελληνικής κοινωνίας, βάζουν τη σκούφια του «αντάρτη» και το φεσάκι του «πατριώτη» και ψελλίζουν για …υποταγή στην τρόικα!!!

Αυτοί οι πασόκοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αηδίας και χαμαιλεοντισμού…


Τέτοιοι «αντάρτες» είναι ακόμα πιο εμετικοί και από τους δωσίλογους κυβερνητικούς μανδαρίνους, ακριβώς γιατί είναι τα ανδρείκελα των κυβερνητικών ανδρεικέλων, τα υποπροϊόντα του πασοκικού δωσιλογισμού…



Ψήφισαν την κατοχή μας στους διεθνείς μηχανισμούς του χρήματος, ψήφισαν όλα τα «συμβόλαια θανάτου», ψήφισαν την τρόικα και τώρα …ανακάλυψαν ότι κυβερνά η τρόικα!!!!!

Το «ανακάλυψαν», αλλά παραμένουν στις θέσεις τους και δεν ρίχνουν την κυβέρνηση, την κατοχική στην τρόικα!!!

Τέτοιος κυνισμός και θηριώδης εμπαιγμός…


Βεβαίως, δεν πρέπει να μας διαφεύγει και τούτο: Όλα αυτά τα κοινοβουλευτικά παράσιτα (τα ανδρείκελα των ανδρεικέλων) όταν πάρουν εντολές από τα μεγάλα αφεντικά θα πηδήξουν από το καράβι, σαν τα ποντίκια, παριστάνοντας τους ήρωες: Αυτό θα σημαίνει εκτέλεση εντολών για την εξαπάτηση των αφελών και τη διάσωση του καθεστώτος και των πολιτικών ιπποκόμων του…

Φαίνεται ότι αρχίζουν να μπαίνουν σε εφαρμογή αυτά τα σχέδια, μια και αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται στην τελική ευθεία της κατάρρευσής της…

Ήδη κυοφορούνται πολλά εκλογικά μέτωπα «εξεγερμένων» του ΠΑΣΟΚ (τέως και νυν) με «αριστερές» συγκολλητικές ουσίες…

Επίσης «αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης», με επικεφαλής το Μίκη και το Γλέζο, κάνουν έκκληση για «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας»!!!!

Την έκκληση υπογράφουν:


Ο Βαρδινογιάννης Βαρδής, Γλέζος Μανώλης, Γουργιώτης Νίκος, Δαμιανάκου Βούλα, Θανασέκου Βάσω, Θεοδωράκης Μίκης, Καλλίνος Θόδωρος, Καραγιώργη Μαρία, Κατερίνης Παναγιώτης, Μπενά Ελένη, Μπενάς Τάκης, Μπιτσάκης Ευτύχης, Τσαπόγας Γιώργος.

Σημείωση: Ο Βαρδινογιάννης Βαρδής δεν είναι ο γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας, αλλά παλιός αγωνιστής της «Εθνικής Αντίστασης».

Τέλος, οι δημοσιογραφικές πόρνες των «νταβάδων» αρχίζουν και αυτές να «ανακαλύπτουν» τα «κακά» της κυβέρνησης….

Αυτά τα κυοφορούμενα πολιτικά εκτρώματα θα πολλαπλασιάζουν τους «στασιαστές» στο καράβι του ΠΑΣΟΚ που βυθίζεται…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες