Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΛΑ.Ο.Σ: Κόμμα σε ειδική «αποστολή»

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 23, 2011 7:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΛΑ.Ο.Σ: Κόμμα σε ειδική «αποστολή» Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΛΑ.Ο.Σ: Κόμμα σε ειδική «αποστολή»



Μόνο στα άγρια σκοτάδια της ιστορίας και γενικής πολιτικής σήψης μπορεί να τραφούν και να προβληθούν πολιτικοί κλόουν, σαν τον Καρατζαφέρη, με τέτοια αντιαισθητική χοντροκοπιά, ακατάσχετη και ασυνάρτητη δημαγωγία και κομπάζουσα αμάθεια.

Δεν υπάρχει, όμως, ούτε ιστορικό προηγούμενο, μέσα σε μια τόσο μικρή προβοκατόρικη «τσόντα», να έχουν συνωστιστεί τόσοι και τόσοι καιροσκόποι, σαλτιμπάγκοι και αμοραλιστές της αναίδειας και της διαστροφής.

Δεν υπάρχει, βεβαίως και ιστορικό προηγούμενο τέτοιας μανιώδους προβολής, του Καρατζαφέρη και της παρέας του, από τα ΜΜΕ.


Τα μεγάλα λαρύγγια της καθεστωτικής φαιάς ρητορικής (ΜΜΕ), κάθε δημαγωγική ανοησία του Καρατζαφέρη, χυδαίου και αγοραίου εκλογικού καταναλωτισμού, την κάνουν πολιτικό θέαμα. Όλα τα κανάλια ασχολούνται με τον αποκριάτικο Καίσαρα!

Και μόνο αυτή η σκανδαλώδης πολιτική επιδότηση λέει πολλά…

Σήμερα μόνο οι τυφλοί δεν είναι σε θέση να καταλάβουν το τι εστί Καρατζαφέρης. Και φυσικά αυτοί που έχουν συνδέσει την τύχη τους με τον Καρατζαφέρη για κάποια θεσούλα στα εκλογικά έδρανα ή αλλού…

Το ΡΕΣΑΛΤΟ, από την πρώτη ημέρα της ύπαρξής του (Οκτώβριος 2005), ανέλυσε από όλες τις πλευρές αυτό το πολιτικό μόρφωμα που γεννήθηκε από την πολιτική αποσύνθεση και τράφηκε από αυτήν: Ένα «κατασκεύασμα» των «νταβάδων»…

Πολλοί είπαν ότι ήμασταν «υπερβολικοί» και «βάναυσοι» εναντίον του Καρατζαφέρη και ό,τι αυτός εκφράζει.

ΣΗΜΕΡΑ που οι μάσκες έχουν πέσει, φαίνεται ότι μάλλον λίγα είπαμε και πολύ κομψά: Το αληθινό πρόσωπο του Καρατζαφέρη, το οποίο με πάταγο αποκαλύπτεται ακόμα και από πολλούς πρώην δικούς του, είναι απείρως πιο «βάρβαρο» από τις δικές μας «υπερβολές» και «βαναυσότητες»…

Για ένα φρεσκάρισμα της μνήμης μας και κυρίως για τη ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ της ΙΣΤΟΕΡΙΑΣ θα μαζέψουμε κάποια ενδεικτικά κείμενά μας, σε αυτό το «Φάκελο Καρατζαφέρη».

Θα αρχίσουμε με ένα κείμενο από σημερινό «Ριζοσπάστη», στη στήλη ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ: Είναι μια έξοχη συνθετική εικόνα της πολιτικής του ιστορίας.





«Γρίβα μ' σε θέλει ο βασιλιάς... »

Είναι ο κύριος Καρατζαφέρης «Χίτης»; Μα φυσικά όχι. Δεν του το επιτρέπει η ηλικία του άλλωστε.
Αυτό πάντως που του επιτρέπει η ηλικία του - και προπαντός η... ιδεολογία του - είναι η αγάπη του προς τους «Χίτες», τους γερμανοτσολιάδες και τους ταγματασφαλίτες.

Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που όχι μόνο ανακοίνωσε ότι ηγείται προσωπικώς της απόδοσης «τιμών» εκ μέρους του ΛΑ.Ο.Σ στον επικεφαλής των «Χιτών», τον Γρίβα,
αλλά, πλέον, μετά από έντολή του, το αμφιθέατρο των γραφείων του ΛΑ.Ο.Σ πήρε το όνομα του Γρίβα.
Του ιδρυτή, δηλαδή, της ναζιστικής «Χ» την περίοδο της Κατοχής...

«Προσφυγή στο ΔΝΤ»!

«Το ΔΝΤ είναι ένας πράγματι σκληρός παράγων. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τον διερευνήσουμε».
(Γιώργος Καρατζαφέρης, συνέντευξη Τύπου, Θεσσαλονίκη, 8 Απρίλη 2010).
*
«Είχαμε μιλήσει με την κυβέρνηση Καραμανλή πριν από 15 μήνες για αναδιάρθρωση του χρέους και προσφυγή στο ΔΝΤ».
(Γιώργος Καρατζαφέρης, «ΝΕΤ», 18 Μάρτη 2010).
***
Δεν ξέρουμε τι θα γράψει η Ιστορία για τον ερχομό του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Ο Καρατζαφέρης, πάντως, κατά τα λεγόμενά του, ζητούσε την πρόσκληση του ΔΝΤ δεκαπέντε μήνες πριν αυτό έρθει. Δηλαδή... από το 2008!

Κόμμα του... «λαού»!



Το όνομα αυτού «ΛΑ.Ο.Σ».
Θαυμάστε, λοιπόν, ένα κόμμα του... λαού:

*
α. Ο Καρατζαφέρης είναι αυτός που διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου (5/2/2009) για να δηλώσει ότι θα στείλει «γλυκά και λουλούδια» στον Βγενόπουλο για να τον ευχαριστήσει που πήρε την «Ολυμπιακή»!
*
β. Ο Καρατζαφέρης, στις ευρωεκλογές του 2009, μιλώντας για την επιλογή της κυρίας Τζαβέλλα ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του, τη θητεύσασα σε υψηλόβαθμες θέσεις στις εταιρείες των κυρίων Λάτση, Κυριακού και Κόκκαλη, απάντησε ότι την έθεσε επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑ.Ο.Σ. γιατί είχε «συστατικές επιστολές» από τους καλύτερους...
*
γ. Ο μεγαλοκαπιταλιστής Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας «Μηχανική ΑΕ», που σε συνέντευξή του σε τοπικό κανάλι της Ξάνθης, στις 17 Ιούλη 2007, είχε δηλώσει ότι στηρίζει το ΛΑ.Ο.Σ, σε μεταγενέστερη συνέντευξή του και στο ερώτημα αν στηρίζει το ΛΑ.Ο.Σ και οικονομικά, απαντά: «Το υποστηρίζω και οικονομικά» (Πρ. Εμφιετζόγλου, τηλεόραση «Σκάι», εκπομπή «Νέοι Φάκελοι», 18/10/2007).

Ολοι ξέρουν...

«(...)οι σχέσεις του Γ. Καρατζαφέρη με το νεοφασιστικό χώρο, καθώς και με τα χουντικά κατάλοιπα καθορίστηκαν πολύ συχνά από την αμοιβαία καχυποψία. Ο πρώτος πάντα ήθελε να τους ενώσει κάτω από μία ομπρέλα, αρχικά υπό τη Νέα Δημοκρατία και στη συνέχεια υπό τον ΛΑ.Ο.Σ. Οι άλλοι ζητούσαν πάντα αυτό που τελικά μόνο ο Γ. Καρατζαφέρης θα μπορούσε να τους προσφέρει: βήμα στη Βουλή. Και τους το προσέφερε».
(«Καθημερινή», 14/10/2007).

Υμνητής και θιασώτης του «γύψου»

«Εν πάση περιπτώσει, ήρθαν οι συνταγματάρχες, περάσαμε μια επταετία με πολλά πλην, δημοκρατίας, ελευθερίας - αυτά ήταν τα πλην - και συν ότι είχε βάλει καθένας το κεφάλι κάτω, μια και δεν μπορούσε να συνδικαλίζεται, δεν μπορούσε να κάνει απεργίες, πήγαν τα πράγματα καλά. Τα σωστά σωστά. Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη»!
(Γεώργιος Καρατζαφέρης, «Τηλεάστυ», 21 Απρίλη 2008)
***
Ιδού το «ιδανικό» του Καρατζαφύρερ.
Το διατύπωσε ανήμερα της «Επαναστάσεως», από τον τηλεοπτικό του σταθμό (πολλά ανάλογα διαγγέλματα του ευπατρίδη καταγράφονται στο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά, «Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη», εκδόσεις «Αλεξάνδρεια»).
*
Είχε, βέβαια, μερικά «πλην» η χούντα, αλλά τα... «συν» της χούντας κάνουν τον Καρατζαφέρη να ξελιγώνεται!
Αυτός και το κόμμα του το λένε ευθέως: στα «συν» της χούντας ότι τότε «ο καθένας είχε βάλει το κεφάλι κάτω», ότι ο συνδικαλισμός και οι απεργίες είχαν τεθεί στο «απόσπασμα».
*
Πώς αλλιώς να το πει ο άνθρωπος ότι αναπολεί τις εποχές του «λοχία»!
*
Αφού, τότε, επί χούντας, κατά τον Καρατζαφέρη, «πήγαν τα πράγματα καλά»!
*
Πώς αλλιώς να το πει ο φορέας του «γύψου» ότι αυτή είναι η Ελλάδα που επιθυμεί και νοσταλγεί;

«Ολα τα σφάζω»!

«Μείωση μισθών; Εάν χρειάζεται θα το κάνουμε! Για το καλό της πατρίδας»!

(Γεώργιος Καρατζαφέρης, Βουλή, 2/12/2009)
*
Τι ήταν ο 13ος μισθός των εργαζομένων; Τι ήταν το «δώρο» των Χριστουγέννων και του Πάσχα;
Μα τίποτα λιγότερο από ένα... «περίεργο κεκτημένο»!

(Γεώργιος Καρατζαφέρης, στο ρ/σ «Θέμα 9,89», 7/12/2009).
*
Αυτός είναι ο Καρατζαφέρης και το κόμμα του:
Ο «πατριώτης», αυτός ο «λαγός» της βαρβαρότητας, είχε «κόψει» τους μισθούς και τα δώρα των εργαζομένων πριν ακόμα τους κόψει το ΠΑΣΟΚ,
πριν ακόμα τους κόψει η τρόικα,
πριν ακόμα τους κόψει το μνημόνιο!


Μαύρη... «μαυρίλα»![/color]



Καρατζαφέρης: ο «κύριος» που συμπεριέλαβε 4 στελέχη της «Χρυσής Αυγής» στο ψηφοδέλτιό του στις νομαρχιακές του 2002.

Καρατζαφέρης: ο υμνητής του δικτάτορα Μεταξά.

Καρατζαφέρης: ο αμφιτρύωνας του Παττακού ανήμερα της επετείου της «εθνοσωτηρίου» (21/4/2002, στον τηλεοπτικό του σταθμό «Τελεάστυ»).

Καρατζαφέρης:
ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου που είχε πρώτο σε σταυρούς υποψήφιό του στις εκλογές του 2004 τον δεδηλωμένο ναζιστή και χουντικό Πλεύρη.

[color=red]Καρατζαφέρης: ο κυριος που, ως βουλευτής ακόμα της ΝΔ, δήλωνε:
«Ερχόμαστε σήμερα και λέμε ότι η ΝΔ χρειάζεται ένα συμπλήρωμα. Και ποιο είναι το συμπλήρωμα αυτό; Είναι (...) οι ευρισκόμενοι δεξιά της ΝΔ, η "Χρυσή Αυγή", η οποία έχει πρωταγωνιστές του αγώνα, μπορεί η "Χρυσή Αυγή" με όσους έχει, πολλούς ή λίγους, να κάνει τόσο θόρυβο και να συμμετέχει. Η ΕΠΕΝ. Οι βασιλικοί. Αυτοί δεν χρειάζονται;».

Καρατζαφέρης: ο... «Δημοκράτης»!

ΛΑ.Ο.Σ: Κόμμα σε ειδική «αποστολή»

Καρατζαφέρης: Ενας υπηρέτης πολλών αφεντάδων.

• Το 1974 υπηρέτης του Κοκού. Ηταν τότε που εξέδιδε το έντυπο «Ελληνικόν Στέμμα» και προπαγάνδιζε την - με δόξα και τιμή - επιστροφή του Γλύξμπουργκ στην Ελλάδα.

• Τη δεκαετία του '80 υπηρέτης της ΝΔ του Μητσοτάκη και κατόπιν, τη δεκαετία του '90, βουλευτής της, υπέρμαχος, έως και την αποπομπή του από τον Κώστα Καραμανλή, της σύμπηξης «κοινού μετώπου» της ΝΔ με τους βασιλικούς, τη χουντική ΕΠΕΝ και τη φασιστική «Χρυσή Αυγή».

• Σήμερα «λαγός» του ΠΑΣΟΚ, ο πρώτος που έθεσε το θέμα της περικοπής των μισθών, βασικός στυλοβάτης της εφαρμοζόμενης πολιτικής και μόνιμος θαμώνας στα τηλεοπτικά κανάλια των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των εργολάβων.
*
Συκοφάντης περιωπής.

Πρωταγωνιστής της σκευωρίας περί «σχέσεων» του ΚΚΕ με την εταιρεία «Γερμανός».

Προβοκάτορας ολκής.

Αυτός που μετέφερε εντός του Κοινοβουλίου τον γκαιμπελισμό περί «επιχείρησης καταλήψεως της Βουλής από το ΚΚΕ» κατά τα γεγονότα του περσινού Μάη, όπου και πρωτοστάτησαν τα ιδεολογικά περιτρίμματα του ιδίου με αυτόν φυράματος.
*
Ο ίδιος που το
το 1975 προσκαλούσε κορίτσια μέσω διαφημιστικών καταχωρήσεων να προστρέξουν στο «Κέντρο Σπουδών Καρατζαφέρη» για να γίνουν «μανεκέν»...


Ο ίδιος που
το 1987 διακινούσε τηλεοπτικές κασέτες, όπου έκανε «πολιτικά σχόλια», σκαρώνοντας «χαριτωμένα» σλόγκαν με θέμα τα «μεγάλα στήθη» της Δήμητρας Λιάνη...


Ο ίδιος που
το 2010 ψήφισε το μνημόνιο και δήλωνε «μακάρι να είχαμε άλλους 20 Πάγκαλους».

*
Αυτός ο κύριος και το κόμμα του είναι που απειλούν με «εμφύλιο» και που με Ερώτηση στη Βουλή ζήτησαν προχτές την κατάλυση των στοιχειωδέστερων δημοκρατικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.

Αυτός και το κόμμα του είναι που - στο συνήθη ρόλο του «λαγού» του ΠΑΣΟΚ και της τρόικας - ζήτησαν από την κυβέρνηση να πάρει ...μέτρα κατά της λαϊκής διαμαρτυρίας, κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων, κατά των απεργιών, κατά, τελικά, του δικαιώματος έκφρασης της λαϊκής απόγνωσης που προκαλεί η πολιτική στην οποία πρωτοστατεί ο Καρατζαφέρης και το κόμμα του.
*
Καρατζαφέρης και ΛΑ.Ο.Σ:

Ενας «υπηρέτης» σε ειδική «αποστολή» για λογαριασμό του ενός, τελικά, αφέντη: της πλουτοκρατίας.

ΠΗΓΗ:
http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=23/9/2011&columnId=1821


Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 24, 2011 9:11 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Καρατζαφέρης: Ο έμπορος της απελπισίας και της βλακείας



Αφοριστικές «ατάκες» περί «κομμουνιστικών αγκυλώσεων» δεν εγκρίνονται.
Ιδεολογική αγκύλωση, χυδαίου μάλιστα αντικομμουνισμού είναι ο αφορισμός και οι βρισιές…
Εδώ παρατίθενται τόσα ιστορικά γεγονότα γύρω από τον Καρατζαφέρη, τις εναλλασσόμενες, καιροσκοπικές πολιτικές του θέσεις και τη στήριξη του καθεστώτος και της κυβέρνησης των ανδρεικέλων και κάποιοι μιλούν για «κομμουνιστική αγκύλωση»…

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε το Σεπτέμβρη του 2009.

ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=21450#21450



Καρατζαφέρης: Ο έμπορος της απελπισίας και της βλακείας

Κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι υπάρχουν περίοδοι στην ιστορία όπου η επελαύνουσα παρακμή και σήψη γίνεται πηγή της αλαζονικής ανοησίας, αδυνατίζει τη συλλογική συνείδηση και δημιουργεί σε πλατιά στρώματα του πληθυσμού την ανάγκη να μην έχουν πολιτικές πεποιθήσεις, την ανάγκη της παραπολιτικής χυδαιότητας, την ανάγκη δηλαδή να αναζητούν απελπισμένα μια αχτίδα φωτός από οποιοδήποτε τυχόντα πολιτικό τυχοδιώκτη.

Αυτό που συντελείται σήμερα είναι η «επέλαση» της νεοταξικής βαρβαρότητας: Μια «επέλαση» ασύλληπτη, σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς τομείς, μια «επέλαση» χωρίς ιστορικό προηγούμενο. Τα πάντα ισοπεδώνονται! Η Ιστορία, η Πολιτική, η Αισθητική κάθε κοινωνική Επιστήμη βρίσκονται υπό διωγμό. Η θεωρητική γνώση χλευάζεται και έχει ανακηρυχθεί, επίσημα, η κηδεία της από τους άμβωνες της νεοταξικής βαρβαρότητας (ΜΜΕ).

Μέσα σε αυτή την ασύλληπτη κατάπτωση
των ιδεών και αξιών, της γνώσης και της σκέψης, εκκολάπτεται η αυθάδεια της ανοησίας. Και αυτό γιατί τέτοιες καταστάσεις σήψης και παρακμής δημιουργούν ένα πλατύ κοινωνικό στρώμα χωρίς πεποιθήσεις και συγκροτημένες αξίες, χωρίς σκέψη και πολιτική συνείδηση, στρώματα εξαθλιωμένα οικονομικά, πολιτικά και ψυχολογικά, στρώματα ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ και ακραίως ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΑ τα οποία τρέφονται από την κακοπιστία, τα «κόπρανα» των ΜΜΕ, την παραπολιτική παραφιλολογία και όλων των ειδών τις χυδαιότητες των μηχανισμών εξουσίας.

Το να βρίσκει σήμερα απήχηση η ανοησία, το ψεύδος και η χυδαιότητα σημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί και ένα ανάλογο κοινό…

Προϊόν αυτής της γιγάντιας ιστορικής κατάπτωσης και παρακμής, και αυτού του αλλοτριωμένου «κοινωνικού στρώματος», είναι ο Καρατζαφέρης όπως έχουμε αναλύσει διεξοδικά.


Την ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ αυτών των κοινωνικών στρωμάτων εμπορεύεται ασυστόλως και σε δημαγωγικές φόρμες παράνοιας. Φόρμες όπου η πολιτική χυδαιότητα και ανοησία εμφανίζεται με το λούστρο του «πατριωτισμού»!!!

Το έχουμε γράψει πολλές φορές. Δεν υπάρχει, ίσως, άλλος πολιτικός στην Ελλάδα, ο οποίος να κερδοσκόπησε τόσο πρόστυχα πάνω στην προστυχιά της ανοησίας των εξαθλιωμένων και απελπισμένων.

Αυτή τη «μάζα» την τσαλαπατημένη, την κατεστραμμένη, προδομένη, αλλοτριωμένη πλήρως από το καθεστώς και ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ εμπορεύεται ο Καρατζαφέρης. Της πουλάει οτιδήποτε φούμαρο και πολιτική χυδαιότητα ακριβώς γιατί αυτή η «μάζα» δεν πιστεύει πλέον σε κανένα Θεό, δεν έχει πολιτικές πεποιθήσεις, δεν έχει Ιδέες και Οράματα, δεν έχει καμιά Πίστη σε τίποτα. Κινείται σαν την άμμο αηδιασμένη από κάθε κόμμα…

Ο «σκληρός πυρήνας» αυτής της «μάζας» είναι ΓΕΝΙΚΑ η «δεξιά» (με όλα τα «ακροδεξιά» παρακλάδια της). Γι’ αυτό και ο διατεταγμένος ρόλος του Καρατζαφέρη είναι η υπονόμευση της Ν.Δ. Γι’ αυτό τον «πλασάρουν» τα ισχυρά οικονομικά κέντρα (είναι πλήρως υποταγμένος σε αυτά και μόνο οι τυφλοί δεν το βλέπουν) σαν ΑΠΟΘΗΚΗ των ποικίλων πολιτικάντηδων της «δεξιάς» κυρίως, αλλά και σαν «αποθήκη» των ποικίλων «κοπράνων» της καθεστωτικής βαρβαρότητας: Από τα πολιτικά «κόπρανα» μέχρι τα τηλεοπτικά «κόπρανα».

Ο Καρατζαφέρης αποτελεί, σήμερα, έναν από τους θεμελιακούς λίθους των «νταβάδων» για την αποδόμηση του πολιτικού σκηνικού και την κατασκευή ενός νέου πιο εφιαλτικού. Οι αφελείς που πιστεύουν (πολλοί όχι και τόσο αφελώς, αλλά με «ακροδεξιά» σκοπιμότητα) στα δήθεν πατριωτικά του κηρύγματα και στις λοιπές ανοησίες του, πολύ σύντομα θα προσγειωθούν ανώμαλα…

Το πρόβλημα, συνεπώς, με τον Καρατζαφέρη δεν είναι το γιατί «συλλέγει» και Πασόκους ή και Κουκουέδες, «επιχείρημα» που πολλοί προτάσσουν για να δικαιολογήσουν τη στάση τους ή να επικαλύψουν την πολιτική ΟΥΣΙΑ του ΛΑ.Ο.Σ.

Το γιατί «συλλέγει» και το τι είναι αυτό που «συλλέγει» το εξηγήσαμε.

Είναι, όμως, «επιχείρημα» πολιτικό να προτάσσει κάποιος το εμπόριο της απελπισίας και της ανοησίας και να κλείνει τα μάτια στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ Καρατζαφέρη, στο τι λέει και στο τι πράττει κάθε φορά, στο τι επιδιώκει και στο ΠΟΙΟΣ είναι ο ρόλος του;

Το πρόβλημα είναι
γιατί τον ψηφίζουν και άνθρωποι που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ ή ποια ΠΟΛΙΤΙΚΗ υλοποιεί και τίνος συμφερόντων πολιτική προωθεί;

Το πρόβλημα είναι το γιατί λειτουργεί «ρεαλιστικά» για να τον ψηφίσουν οι απελπισμένοι (γιατί αυτά θέλουν να ακούσουν) ή ότι εξαπατά τους απελπισμένους;

Όποιος δεν μπορεί να αντιληφθεί αυτή τη διαφορά μάλλον είναι αθεράπευτος ή «εγκάθετος» της απάτης Καρατζαφέρη.

Υπάρχουν χιλιάδες αποδείξεις για τον πολιτικό «χαρακτήρα» και το ρόλο του Καρατζαφέρη: Από το πρόγραμμα του ΛΑ.Ο.Σ μέχρι τις άμεσες πρακτικές του, τα ποικίλα λόγια των ανοησιών του και τις ΕΠΙΛΟΓΕΣ του.

Θα περιοριστούμε μόνο σε κάποιες καραμπινάτες, τρέχουσες αποδείξεις:

α). Την επιλογή της Νίκης Τζαβέλλα: Η πλέον διαπλεκόμενη με τα ισχυρά οικονομικά κέντρα και η πλέον φανατική της «πολυπολιτισμικότητας» και των νεοταξικών σεναρίων…

β). Τις προτάσεις του για συγκυβερνήσεις και οικουμενικά σχήματα: Αυτά που προωθούνται μανιωδώς από τα οικονομικά κέντρα εξουσίας…

γ). Την πρότασή του για τον Σημίτη στην Προεδρία!!!

δ). Τις πολύμορφες διατυπώσεις του ότι είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί σε κυβερνητικό σχήμα (δηλαδή καθεστωτικό σχήμα) με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ: Η «συνταγή» των «νταβάδων»!!!

ε) Τέλος την οργανωτική του πρακτική: την προβολή του ΛΑ.Ο.Σ σαν «Αποθήκη» όλων των ξεπεσμένων και «ξερασμένων» πολιτικάντηδων των κυβερνητικών κομμάτων με προτεραιότητα εκείνων που προέρχονται από τη Ν.Δ. (ο κεντρικός στόχος), καθώς και όλων των κοινωνικών «απορριμμάτων».

Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3655


Όποιος δεν θέλει να κλείνε τα μάτια και όποιος δεν φοράει τις παρωπίδες της «ακροδεξιάς» αναρρίχησης στην κυβερνητική εξουσία, βλέπει τα ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ.

Είναι ολοκάθαρη η διατεταγμένη πολιτική απάτη του Καρατζαφέρη.


Και είναι αυτή η ΑΠΑΤΗ το πρωτεύον και το πολιτικό κριτήριο και ΟΧΙ ποιοι των ψηφίζουν, ποια απελπισμένα κορόιδα παγιδεύονται…



_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 24, 2011 6:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΛΑΟΣ: Τυχοδιωκτικός αμοραλισμός
Χωρίς όρια και αναστολές

Απόσπασμα από κείμενο γραμμένο τον Ιούλιο του 2008, δημοσιευμένο στο περιοδικό τεύχος-30



Τα τυχοδιωκτικά ζικ-ζακ

Αν εξετάσει κανείς προσεκτικά την πολιτική του ΛΑΟΣ και του Καρατζαφέρη θα βρεθεί μπροστά στην πιο προκλητική τυχοδιωκτική αναλγησία και απάτη. Και δεν είναι μόνο που εμπορεύεται σκανδαλωδώς τα πάντα: από τα εθνικά ζητήματα, την ορθοδοξία, το μεταναστευτικό μέχρι τα αντί-αμερικάνικα αισθήματα του ελληνικού λαού. Είναι και οι θεαματικές «πτήσεις» και «πτώσεις», οι οβιδικές (εξωτερικές) πολιτικές του μεταλλαγές.

Ο τυχοδιωκτισμός στην πολιτική είναι να καθορίζεσαι από τα άμεσα, συγκεκριμένα κομματικά σου συμφέροντα και όχι από τα συνολικά συμφέροντα της κοινωνίας και του λαού. Και σε αυτόν τον χωρίς όρια και αναστολές τυχοδιωκτισμό ο ΛΑΟΣ και ο Καρατζαφέρης είναι οι σημαιοφόροι.

Στην αρχή για να αποτινάξει τη «ρετσινιά» της πολιτικής του καταγωγής και συγκρότησης (άκρα δεξιά) δημαγωγούσε ασυστόλως εναντίον του Κεφαλαίου, του αμερικανισμού και της Νέας Τάξης και «κολάκευε» τις λαϊκές, αριστερές παραδόσεις της ελληνικής κοινωνίας.
Σήκωνε τα σύμβολα του Τσε, του Άρη Βελουχιώτη και πολλά άλλα τέτοια θεατρικά. Βρήκε και κάποιους απογοητευμένους αριστερούς αριβίστες και του πρόβαλε διαλαλώντας την υπέρβαση Αριστεράς-δεξιάς που διαιρεί!!!

Όταν μπήκε στη Βουλή και οι «απογοητευμένοι» αριστεροί άρχιζαν να αντιλαμβάνονται, έχασε την «πρωτόγονη» αυτή ελκυστικότητα. Άρχισε τότε να κλιμακώνει, αυτός ο «ενωτικός τσαρλατάνος», τις επιθέσεις εναντίον της αριστεράς. Τα αντικομουνιστικά παραληρήματα όλο και πλήθαιναν...

Τώρα η Καρατζαφέρεια στρατηγική αλλάζει θεαματικά, «εκτελώντας», χωρίς τα φύλα συκής, τους νεοταξικούς σχεδιασμούς.
Τώρα ο στόχος είναι η προβοκατόρικη πολιτική της πόλωσης «ακροδεξιάς» και Αριστεράς, η οργάνωση των ακροδεξιών υπολειμμάτων και το «ξύσιμο» των δεξιών συνδρόμων της Ν.Δ.
Η αλίευση της «πελατείας» αναζητείται τώρα στο κόσμο της Ν.Δ. με την κολακεία και τον «ερεθισμό» των ιστορικών, αντικομουνιστικών συνδρόμων.

Τώρα
ανοικτά επιχειρείται η εξασθένιση και διεμβόλιση από «δεξιά» της Ν.Δ., η αποδόμηση του πολιτικού σκηνικού και η αναδιάταξή του με «παίκτη» και τον ΛΑΟΣ.

Δηλαδή ο «εχθρός» της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης αγωνίζεται χωρίς αρχές και συγκροτημένες πολιτικές και οργανωτικές στρατηγικές, να παίξει στο σκηνικό της παγκοσμιοποίησης και στους σχεδιασμούς της Νέας Πλανητικής αυτοκρατορίας.

Ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός

Ο ΛΑΟΣ βαδίζει στα ίδια αχνάρια της παρωχημένης ακροδεξιάς δημαγωγίας. Τα ίδια τεχνάσματα απάτης: Από τη μια σηκώνει θεατρικά τη γροθιά του εναντίον του κεφαλαίου και από την άλλη υιοθετεί πλήρως τη λογική της «ελεύθερης αγοράς» και τα ακραία νεοφιλελεύθερα δόγματά της:
Ένταξη της Παιδείας, Υγείας, των δασών κ.λπ στην αγορά, δηλαδή, υποταγή τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Μομφές εναντίον της Ν.Δ, γιατί «ντρέπεται» να πει ότι είναι δεξιά, δηλαδή το κόμμα του μεγάλου κεφαλαίου και να προωθήσει πιο δραστικά το «ισχυρό κράτος» του κεφαλαίου!!!

Συκοφάντηση κάθε αγώνα των εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων. Ποτέ ο ΛΑΟΣ δεν πήρε το μέρος των εργαζομένων και ποτέ δεν στήριξε τις λαϊκές διεκδικήσεις. Αντίθετα, τις συκοφάντησε αγρίως, με πρόσχημα κάποια κρούσματα των «εγκάθετων» κουκουλοφόρων…
Αυτά και πολλά άλλα διατυμπανίζονται εντός και εκτός της Βουλής από τους εκπροσώπους του ΛΑΟΣ. Και όμως έχει το θράσος να δημαγωγεί εναντίον του κεφαλαίου, όταν η «ελεύθερη αγορά» είναι το «εργαλείο» υποταγής των πάντων στο κεφάλαιο. Και όσο πιο ελεύθερη είναι τόσο περισσότερο σκλάβοι γίνονται οι άνθρωποι…

Ο κάλπικος αντιαμερικανισμός


Ένα άλλο τρικ τσαρλατανισμού και ανυπόφορου δημαγωγικού αμοραλισμού είναι ο κάλπικος αντιαμερικανισμός του. Και εδώ πουλάει ανέξοδες κορώνες εναντίον της Νέας Τάξης και της πλανητικής αυτοκρατορίας. Φυσικά, τώρα που στριμώχνονται τα πολιτικά μας πράγματα αρχίζει να αλλάζει το πολιτικό λογύδριο του Καρατζαφέρη και της ομάδας του: Τώρα αρχίζουν να δηλώνουν με πράξεις και με λόγια υποταγή στο μεγάλο Αφεντικό και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Συγκεκριμένα:

α).
Ο ίδιος ο Καρατζαφέρης επισκέφτηκε την κατοχική κυβέρνηση του Ιράκ και δήλωσε ότι θα είναι δίπλα της!!!

β). Ίδια στάση και από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Αυτός επισκέφτηκε το κατεχόμενο Αφγανιστάν, συνοδεύοντας τη ΝΑΤΟϊκή δύναμη κατοχής: καθαρή, έμπρακτη δήλωση υποταγής στη Νέα Τάξη και τους Αμερικανούς.

γ). Γραπτά στην Α1 και αλλού (Χαρίτος και Σία), αλλά και δηλώσεις του ηγετικού πυρήνα του ΛΑΟΣ υπέρ της Αμερικής, στο εξής πνεύμα: «Η προτεραιότητά μας είναι οι ΗΠΑ και η οικοδόμηση μιας πραγματικής στρατηγικής συνεργασίας μαζί τους»!!!

Αυτοί είναι οι πολέμιοι της Νέας Τάξης!!! Εκτός και αν δεν έχουν αντιληφθεί ότι η αυτοκρατορία των ΗΠΑ είναι η αποτρόπαια αιχμή της πλανητικής βαρβαρότητας της Νέας Τάξης…

Φυσικά, εμάς δεν μας εκπλήσσει αυτός ο κάλπικος αντί-νεοταξισμός του ΛΑΟΣ. Αλλά κάποιοι που αγνά τον ακολουθούν ας τον μελετήσουν καλύτερα. Ας διαβάσουν στο πρόγραμμά του και τούτο:
«Θεωρούμε ότι αποτελεί πολιτικό πραγματισμό η αναγνώριση της σημαντικής θέσης των ΗΠΑ στον κόσμο, τόσο λόγω του ότι αποτελούν τη μοναδική σημερινή υπερδύναμη όσο και για την ιστορική προσφορά τους στους αγώνες εναντίον του φασισμού, και επιδιώκουμε μια καλή και αρμονική σχέση μαζί τους»!!!


Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε ακόμα και τούτο: Το προνομιακό πολιτικό πεδίο της δημαγωγίας του ΛΑΟΣ ήταν η εμπορία του «μεταναστευτικού». Τώρα όχι μόνο «συμμαζεύεται», αλλά και αναπαράγει τα νεοταξικά ιδεολογήματα του αντιρατσισμού. Έχει συγκροτήσει μάλιστα και Επιτροπή Αντιρατσισμού με μέλη της αλλοδαπούς!!!

Ο τυχοδιωκτικός αμοραλισμός χωρίς όρια και αναστολές…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 25, 2011 11:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οκτώβριος 2009
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3775




Ο «πατριώτης» Καρατζαφέρης απαιτεί την πώληση της Ελλάδας!!!
ή
Ο «λαγός» της Νέας Τάξης


Την κακουργηματική απάτη του Καρατζαφέρη δεν πάψαμε ούτε μια στιγμή να την καταγγέλλουμε και να την αναλύουμε.

Ο Καρατζαφέρης είναι πιόνι του μεγάλου κεφαλαίου και υμνητής του χρήματος. Και επειδή το χρήμα όχι μόνο δεν έχει πατρίδα, αλλά σήμερα διαλύει και τα έθνη-κράτη, το ίδιο και ο Καρατζαφέρης δεν πιστεύει σε καμιά πατρίδα και προωθεί στην πράξη τη διάλυση του ελληνικού έθνους-κράτους.

ΟΛΗ αυτή τη θηριώδη απάτη και τον υποτελή και διατεταγμένο ρόλο του τα κρύβει πίσω από μια υστερική δημαγωγία για τα «εθνικά ζητήματα».

Κερδοσκοπεί ασύστολα, ασίγαστα και πρόστυχα, με θεατρινισμούς και υστερικές κορώνες γύρω από τα «πατριωτικά» και οι θέσεις του και οι πράξεις του εναρμονίζονται πλήρως με τις επιταγές των πλανητικών κέντρων εξουσίας, εκείνων δηλαδή που καταλύουν πρακτικά κάθε οικονομική, κοινωνική και πολιτική δομή του ελληνικού έθνους-κράτους.

Συγκεκριμένα:

α). Είναι υμνητής όλων των οικονομικών δομών της πλανητικής εξουσίας!!!

Όταν υμνείς αυτές τις «δομές» εξουσίας οι οποίες αποτελούν την πεμπτουσία της Νέας Τάξης και από την άλλη ωρύεσαι «πατριωτικά» εξαπατάς και κοροϊδεύεις αναίσχυντα τον ελληνικό λαό.

Είναι αυτές οι «δομές» της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας που διαλύουν την Ελλάδα και τη μετατρέπουν σε προτεκτοράτο χωρίς εθνική υπόσταση…


β). Ο Καρατζαφέρης είναι φανατικός λάτρης των ιδιωτικοποιήσεων!!!

Οι «ιδιωτικοποιήσεις» όμως, μόνο οι παντελώς άσχετοι δεν το γνωρίζουν, σημαίνουν τούτο: Πώληση των οικονομικών, κοινωνικών και εθνικών δομών του ελληνικού έθνους-κράτους στο υπερεθνικό κεφάλαιο: Δηλαδή στα κέντρα εκείνα που προωθούν με θηριώδη τρόπο την ισοπέδωση και αποτέφρωση κάθε τι του «εθνικού» και «πατριωτικού»!!!

Φωνασκεί δημαγωγικά ο Καρατζαφέρης για «έθνος» και «πατρίδα», αλλά είναι υμνητής εκείνων που υπονομεύουν και καταλύουν τα «έθνη» και τις «πατρίδες»!!!

Για ποια πατρίδα μπορεί να μιλάμε όταν πουλάμε την Ελλάδα: Τα λιμάνια, τα Ναυπηγεία, τα αεροδρόμια, τις τηλεπικοινωνίες, τα οδικά δίκτυα, τις δημόσιες επιχειρήσεις, τα εδάφη της, τα πάντα;

γ). Ωρυόταν δραματικά ο Καρατζαφέρης στη Βουλή για να μη διώξουμε τους Κινέζους!!!

Πολλαπλή η απάτη αυτού το μεγάλου πολιτικού κλόουν:

α). Να παραχωρήσουμε δηλαδή το εθνικό μας λιμάνι, στους ξένους!!!

β).
Να πλημμυρίσουμε από Κινέζους, συνακόλουθα να αποσύρουμε τους Έλληνες εργαζόμενους!!!

Μπροστά στην κατοχή μας από τις πολυεθνικές και το κέρδος της συναλλαγής (κέρδος για τους επιτήδειους και μεταπράτες) ξεχνιέται το «έθνος» και η «πατρίδα», καθώς και η αλλοδαπή πλημμυρίδα!!!

Ας πλημμυρίσουμε και από Κινέζους…

Αυτό που ξέχασε να μας πει αυτός ο «πατριώτης» είναι τούτο: Ποια οφέλη υπήρξαν για το έθνος και τον ελληνικό λαό από τις πωλήσεις του εθνικού μας πλούτου και των δημόσιων (εθνικών) δομών; Ποια τα κέρδη για τον ελληνικό λαό από τα ξεπουλήματα και τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν γίνει;

Ο ελληνικός λαός έχει γίνει ακόμα φτωχότερος και το χειρότερο: Αυτά τα ξεπουλήματα εκτόπισαν τους Έλληνες εργάτες και τους αντικατέστησαν με ξένους, με όλα τα εφιαλτικά επακόλουθα που συνεπάγεται αυτό και τα οποία έχουν αναλυθεί διεξοδικά από το ΡΕΣΑΛΤΟ.

Κούφια λόγια συνεπώς και δημαγωγία αφηνιασμένη για την αλλοδαπή κατοχή της χώρας μας.

Δημοκοπεί ανενδοίαστα ο Καρατζαφέρης για το «μεταναστευτικό» και για την «πολυπολιτισμικότητα»!!!

Οι κεντρικές του θέσεις και η πρακτική του είναι εναρμονισμένα πλήρως με τις ιδιωτικοποιήσεις και την πώληση της Ελλάδας (αύριο θα μπούνε στη δημοπρασία και τα εδάφη της), στα υπερεθνικά οικονομικά κέντρα εξουσίας. Δηλαδή στη Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη: Η τυχοδιωκτική πολιτική απάτη και σχιζοφρένεια στο αποκορύφωμά της…



Μάρτιος 2010
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4299


Καρατζαφέρης: Η «εθνοσωτήρια» κακουργία



Αν με τη λέξη «αλητεία» εννοεί κανείς την ακρότατη έκφραση του αντικοινωνικού παρασιτισμού και του πολιτικού τυχοδιωκτισμού στα βαλτονέρια του καθεστώτος, τότε μπορούμε να πούμε με όλο μας το δίκιο για τον καρατζαφερισμό πώς πρόκειται για μια υπόθεση πολιτικής «αλητείας» στο πιο χυδαίο αποτύπωμά της.

Αν μελετήσει κανείς την ιστορία θα διαπιστώσει ότι κάθε «εθνοσωτήρας» ήταν μια πατριδοκάπηλη ασημαντότητα και ηθική μηδαμινότητα με καταθλιπτική πνευματική κενότητα. Προπάντων, όμως ήταν μια πολιτική χυδαιότητα που ξέρναγε ένα αδηφάγο μίσος απέναντι στον λαό και τα αγωνιστικά κινήματα.

Σε εποχές έντονων κρίσεων και κοινωνικών σπασμών,
όταν δηλαδή το καμτσίκι της οικονομικής εξουσίας δεν άφηνε περιθώρια δημαγωγικών ελιγμών, τότε όλες αυτές οι «εθνοσωτήριες» τσόντες του καθεστώτος αποκάλυπταν το αποκρουστικό τους πρόσωπο: την ελεεινότητα του δωσίλογου, την πολιτική του αθλιότητα και τις νευρικές εκτονώσεις του μίσους εναντίον των θυμάτων της εκμετάλλευσης.

Στον Καρατζαφέρη όλα αυτά τα χαρακτηριστικά παίρνουν σήμερα τη φόρμα μιας ακραίας μοχθηρής γκριμάτσας, αλλά ταυτόχρονα και γελοιογραφικής: τις γεροντικές ρυτιδώσεις της παρακμιακής καρικατούρας του ολοκληρωτισμού.

Πάντα αποτελούσε την καρικατούρα των μοναρχικών λεπιών της καπιταλιστικής εξουσίας και την καρικατούρα του υπηρέτη στα μεγάλα, υπερατλαντικά αφεντικά.
Ένας κλόουν των «νταβάδων» ήταν (διεθνών και εγχώριων» ο οποίος χόρευε σύμφωνα με τις προσταγές τους. Τον πρόβαλλαν αφηνιασμένα οι «νταβάδες» και τον άφηναν (μάλλον τον «διέταζαν») να παίξει σε ένα τερέν εμπορίας της απελπισίας, σε ένα τερέν πατριδικάπηλης λουμπεναρίας.

Οι «νταβάδες»
γνωρίζουν ότι η απελπισία αποτελεί τον χειρότερο σύμβουλο για ένα λαό και το μεγάλο «όπλο» εξαπάτησης και χειραγώγησης του λαού.

Γνωρίζουν επίσης ότι η βλακεία που έχουν σπείρει έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο «σώμα» ηλιθίων.


Απελπισία και ηλιθιότητα είναι ένα κράμα καταστροφικό. Σε αυτό το κράμα «φύτεψαν» τον Καρατζαφέρη.

Πάνω σε αυτό το καταστροφικό κράμα θα «φυτέψουν» και άλλους πολιτικούς απατεώνες και «εθνοσωτήριες επιτροπές»…

Για τον Καρατζαφέρη το «γραμμάτιο» έληξε. Τώρα πρέπει να το ξεπληρώσει.
Αφού τον κατασκεύασαν πολιτικά κι εγκλώβισαν πολλούς αφελείς προκειμένου να πετύχουν τη χρήσιμη παρουσία του στη Βουλή, τώρα πρέπει να βάλει πλάτες για να περάσουν τα σχέδια καταστροφής της ελληνικής κοινωνίας, εξόντωσης του ελληνικού λαού και ολοκληρωτικής μας υποταγής στον πλανητικό αυτοκράτορα.

Τώρα ο Καρατζαφέρης έχει αυτό-αναγορευθεί σε εκπρόσωπο της κυβέρνησης και των Αμερικανών, αλλά και σε συμβουλάτορα του Πρωθυπουργού, με τον οποίο διατηρεί «ανοικτή γραμμή»!!!


Αυτός, μας λέει, πρότεινε στον Πρωθυπουργό να ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον!

Αυτός προτείνει το «σχέδιο» για προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!!!

Αυτός στηρίζει με υστερικό φανατισμό τα δολοφονικά και εθνοκτόνα κυβερνητικά μέτρα!!!

Αυτός απαιτεί με σκανδαλώδη ζήλο «βούρδουλα» εναντίον των εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων.

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει πλέον…

Υπάρχουν αλήθεια ακόμα «αφελείς» που πιστεύουν σε αυτόν τον πολιτικό τυχοδιώκτη;

Άλλοι που προσγειώθηκαν ανώμαλα, τουλάχιστον διδάχτηκαν το απλό: Οι «εθνοσωτήριες» κραυγές και «Επιτροπές» αποτελούν προβοκατόρικες απάτες και απόπειρες να αιχμαλωτίσουν την εθνική απελπισία και να εγκλωβίσουν εν προκειμένω τα θρύμματα από το ναυάγιο του ΛΑ.Ο.Σ

Σημείωση: Από την πρώτη στιγμή καταγράψαμε και αναλύσαμε διεξοδικά τη μεγάλη απάτη Καρατζαφέρη. Πολλοί μας κτύπησαν άγρια γι’ αυτό και κάποιοι συνδρομητές του περιοδικού «κόψανε» τη συνδρομή τους και μας «μίσησαν».

Δεν ζητάμε δικαίωση. Αλλά καλό θα ήταν γι αυτούς που μας λοιδόρησαν να προβούν στη γενναία πράξη της αυτοκριτικής…



_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 27, 2011 9:45 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΜΑΡΤΙΟΣ 2010.
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4259


Μητσοτάκης-Καρατζαφέρης: Το αυθεντικό «εξάμβλωμα» και η καρικατούρα του



Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αποτελεί μια έξοχη Λυδία λίθο, γιατί αποκαλύπτει αλάθευτα το «εξάμβλωμα αυθάδειας» του υπηρέτη του κεφαλαίου, της υποτέλειας στα ξένα κέντρα και του διώκτη των λαϊκών συμφερόντων.

Είναι ιστορικό «εξάμβλωμα αυθάδειας», ακριβώς γιατί συνδυάζει, στην πιο μοχθηρή μορφή, την υστερική υποτέλεια στους «νταβάδες» του κόσμου, με το υστερικό μίσος κατά των θυμάτων της εκμετάλλευσης και των λαϊκών κατακτήσεων.

Δεν αποτελεί, συνεπώς, καμία έκπληξη ότι αυτός ο υστερικός της υποτέλειας και του χρήματος βγήκε ανοικτά και ωμά για να στηρίξει το κυβερνητικό εξάρτημα (ΠΑΣΟΚ) των διεθνών μηχανισμών του χρήματος.

Οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε αυτή την κυνικότητα της υποτέλειάς του και της δουλείας του στα μεγάλα αφεντικά. Αυτό, άλλωστε τον κατέστησε και «εξάμβλωμα αυθάδειας» και τον εκπαίδευσε στην «τέχνη» να εμφανίζει το μαύρο σαν άσπρο.

Είναι μια δύσκολη «τέχνη»,
η οποία απαιτεί ικανότητες και πολύχρονη εκπαίδευση υποκριτικής, στοιχεία τα οποία απουσιάζουν από τους σημερινούς ακατάρτιστους και ατάλαντους πολιτικούς και ιδιαίτερα από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος διαβάζει, με «κόμπους», τα γραφτά των υποβολέων του, ακόμα και το «συγκινησιακό βίωμά» του: Αυτό του «ανθρώπου του μόχθου» που θυσίαζε το μισθό του για την «πατρίδα»!!! Αν είναι δυνατόν να μην μπορείς να μιλήσεις χωρίς χειρόγραφο για συγκινησιακές εμπειρίες…

Βεβαίως, ο Κ. Μητσοτάκης έχει την καρικατούρα του, τον κλόουν του: Τον Καρατζαφέρη.



Και τα ιστορικά «εξαμβλώματα αυθάδειας» εμφανίζονται ως φάρσες, ως καρικατούρες «εξαμβλωμάτων αυθάδειας», ως γελοιογραφικές απομιμήσεις του πρωτότυπου.

Ένα τέτοιο κακέκτυπο του Μητσοτάκη είναι ο «υπέρ-πατριώτης» Καρατζαφέρης: Η ηχώ του μητσοτακικού εξαμβλώματος, το εξάρτημα του εξαρτήματος. Ακολουθεί κατά πόδας το Μητσοτάκη, εκτελεί τις «εντολές» του σε όλα τα επίπεδα, «δοκιμάζει» τις «συνταγές» του, και γενικά είναι το «γρανάζι» της πολύπλοκης μηχανής του κράτους και του παρακράτους.

Το μόνο κακό με τον Καρατζαφέρη είναι ότι αυτός αποτελεί γελοιογραφική απομίμηση, δεν είναι αυθεντικός Μητσοτάκης.
Έτσι δεν μπορεί να υψωθεί στα «καλλιτεχνικά» επίπεδα του Μητσοτάκη, δεν έχει τα προσόντα της δεξιοτεχνίας του αυθεντικού «εξαμβλώματος», ούτε μπορεί να τα «καλλιεργήσει». Έτσι τα κάνει μαντάρα: Πετάει κοτρόνες και «αρλούμπες», ακατέργαστες σοφιστείες και αποκαλύπτεται αμέσως ο προβοκατόρικος και θλιβερός πολιτικός του ρόλος.

Με αυτές, λοιπόν, τις «ικανότητες» του κακέκτυπου στηρίζει και αυτός υστερικά την κυβέρνηση και τους «νταβάδες» της, με τον ίδιο υστερικό τρόπο στάζει το μίσος του εναντίον του Έλληνα εργαζόμενου και των λαϊκών μαζών.

Τα ίδια πράγματα με το Μητσοτάκη στηρίζει φανατικά και ο Καρατζαφέρης. Απλώς ο Μητσοτάκης τα δίνει με την αυθεντικότητα του «εξαμβλώματος της αυθάδειας», ενώ ο άμοιρος κλόουν, τα σερβίρει ακατέργαστα και χοντροκομμένα, σαν αγοραίος έμπορας ή «μπράβος» της νύχτας…

Ο Μητσοτάκης, λοιπόν, και ο «μπράβος» του αποτελούν έξοχη Λυδία λίθο. Αποκαλύπτουν, σε αυθεντική, αλλά και γελοιογραφική μορφή, την «εξαμβλωματική αυθάδεια» των μέτρων της κυβέρνησης και το υστερικό τους μένος (εξαμβλωματικό και αυτό) κατά της κοινωνίας, του έθνους και του ελληνικού λαού.

Στηρίζουν την πιο δολοφονική κυβέρνηση εναντίον του ελληνικού λαού και εναντίον της εθνικής υπόστασης της ελληνικής κοινωνίας.

Στηρίζουν απροκάλυπτα τους διεθνείς λήσταρχους, δήμιους και αποδομητές της Ελλάδας: Αυτούς που όχι μόνο δεν έχουν πατρίδα, ούτε πιστεύουν σε αξίες και έθνη, αλλά με μανία και συστηματικά τα καταλύουν



ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4355
Διαβάστε επίσης στο ίδιο λίνκ:
Άδωνις: Αχαλίνωτη κραιπάλη…

-----------------------------------------------------

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις
Ή
το αποτύπωμα της γλοιώδους δουλείας




Ο Καρατζαφέρης αποτελεί μια «προστυχιά» και «χυδαιότητα» της πολιτικής ιστορίας από τις πλέον ασυνήθιστες.

Τέτοια πολιτική απάτη, ελεεινότητα, εμετικό τυχοδιωκτισμό και μοχθηρό αμοραλισμό δεν έχει ξαναζήσει η Ελλάδα…

Μοιάζει με εκείνους τους εγκληματίες που δεν έχουν καμιά συναίσθηση της ελεεινότητάς τους και της κακουργίας τους: Τους ολοκληρωτικά πωρωμένους.

Σήμερα και οι πέτρες, πλέον, έχουν αντιληφθεί αυτή την πωρωμένη πολιτική προστυχιά και αθλιότητα του Καρατζαφέρη.

Το πλέον, όμως, αποκρουστικό στοιχείο αυτής της πολιτικής προστυχιάς δεν είναι η πώρωση του ψεύδους και της χυδαιότητας του Καρατζαφέρη, αλλά η πώρωση της γλοιώδους δουλείας του: Ένας γελοιοδέστατος και γλοιωδέστατος λακές του μεγάλου κεφαλαίου, ένα μοχθηρό γρανάζι των «νταβάδων» (οικονομικών και πολιτικών, εγχώριων και ξένων).

Ο Καρατζαφέρης είναι η αυθάδεια του "δωσίλογου", η παράκρουση του πωρωμένου «μπράβου» των αφεντικών του χρήματος: Γι’ αυτό παρελαύνει με τέτοια σκανδαλώδη συχνότητα και τόσο αφηνιασμένα από όλες τις πασαρέλες της «ενημέρωσης»…

Το ίδιο και τα θυμιατά του: Άδωνις, Βελλόπουλος και ΣΙΑ: Το τυχοδιωκτικό «σχολαρχείο» των πατριδοκάπηλων λακέδων και των εμπόρων της πολιτικής χυδαιότητας…

Θαυμάστε, λοιπόν, τον μέγα αυτόν εχθρό του κατεστημένου, που σήκωνε τη γροθιά του εναντίον του κεφαλαίου, πώς κάθεται μπροστά στον Βαρδινογιάννη. Προσέξετε το ύφος: Το γλοιώδες ύφος του επαίτη που ανταμείβεται για το ρόλο του…

Η φωτογραφία και το κείμενο που αλιεύσαμε από το «Τρωκτικό» τα λένε όλα:

Έκαναν δείπνο οι επιχειρηματίες και αποφάσισαν την στήριξη του

Σε συμφωνία έχουν καταλήξει οι επιχειρηματίες να στηρίξουν όσο γίνεται τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον ΛΑΟΣ καθώς το κόμμα του στηρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου!
Έκαναν και ένα...τραπέζι όλοι μαζί και αποφάσισαν ότι ο Καρατζαφέρης αυτή την στιγμή είναι το δεκανίκι της κυβέρνησης στις δύσκολες ώρες και πρέπει να τον βοηθήσουν.
Το αναφέρουμε απλά για να ξέρετε τι γίνεται...

http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_7084.html



_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 27, 2011 10:05 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Θα κλείσουμε το αφιέρωμά μας για τον Καρατζαφέρη και την παρέα του με ένα γενικό κείμενό μας για το πολιτικό ΚΙΤΣ που γράφτηκε τον Αύγουστο του 2010.
Βρίσκεται, μαζί με πολλά άλλα κείμενα για το ΚΙΤΣ (το κιτς των ειδήσεων, των τηλεστάρ, των τηλεκοπράνων και άλλα), ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=24965#24965

****************************************************


ΚΙΤΣ: Η φαιά «αισθητική» της αγοράς



Έχει πάρει τέτοιες τερατώδεις διαστάσεις σήμερα η μόλυνση της καπιταλιστικής αγοράς σε όλες τις πολυεδρικές της διαστάσεις (οικονομική, πολιτική, δημοσιογραφική, ηθική κ.λπ) που νιώθεις να τσούζουνε τα μάτια σου και να βουίζουνε τα αυτιά σου, καθώς και πνιγηρή δύσπνοια και ναυτία.

Η «αισθητική» αυτής της μόλυνσης είναι σημαντικό στοιχείο έρευνας και πολύ αποκαλυπτικό. Η αγορά και τα υποπροϊόντα της, η μόλυνση, τα κόπρανά της και η ανοησία έχουν και την ανάλογη αισθητική.


Περιεχόμενο και μορφή είναι αλληλένδετα. Μια μεγάλη ιδέα αποτυπώνεται και αισθητικά ωραία. Η ανοησία, η χυδαιότητα και γενικά κάθε μολυσματική κατάσταση έχουν και την ανάλογη αισθητική. Το να επιχειρήσεις να αποκρύψεις και να λουστράρεις τη μόλυνση με ωραία φόρμα είναι η αυθάδεια της κακογουστιάς.

Αυτήν την αυθάδη αποκορύφωση του κιτς ζούμε σήμερα στη νεοταξική εποχή της ισοπέδωσης των πάντων. Η υποκουλτούρα αποτελεί τη θεότητα της πλανητικής αγοράς, αλλά και το ΕΡΓΑΛΕΙΟ ακρωτηριασμού των λαών, καταρράκωσης και ισοπέδωσης των κοινωνιών.

Η «αισθητική» του ασύδοτου και αχαλίνωτου αγοραίου «πολιτισμού», δηλαδή η φρενοβλαβής κακογουστιά της μολυσματικής υποκουλτούρας και ανοησίας, δεν αποτελεί απλώς το σήμα κατατεθέν αυτού του κόσμου, του καπιταλιστικού κόσμου, αλλά και τη «χοάνη» πολτοποίησης και ισοπέδωσης των πάντων: Ανθρώπων και ιδεών, της Ιστορίας, της σκέψης, των παραδόσεων, της αγωνιστικής μνήμης, των μεγάλων δημιουργημάτων του ανθρωπίνου πνεύματος, των ηθικών αξιών, κάθε συλλογικής συνείδησης…

Αυτό φαίνεται πιο ευδιάκριτα στο καθεστώς αυτού του αγοραίου καπιταλιστικού κόσμου
, στην πολιτική των κομμάτων του καθεστώτος, στους πολιτικούς υπηρέτες και στα προπαγανδιστικά φερέφωνα του καθεστώτος και των κομμάτων του (ΜΜΕ).

Θα μπορούσαμε να πούμε, με μια δόση ειρωνείας, ότι το «Μουσείο» της φρενοβλαβούς κακογουστιάς είναι τα ΜΜΕ: Αυτά αποτελούν σήμερα το τελετουργικό υπερθέαμα του κιτς, τα λαρύγγια της νεοταξικής κακογουστιάς και μόλυνσης.

Θα μπορούσαμε, ακόμα να προσδώσουμε στο κιτς και την «ιδιότητα» του φαιόμετρου: το μέτρο που καταγράφει τις διακυμάνσεις και το βαθμό του φασισμού της καθεστωτικής πολιτικής και των πολιτικών της.

Ο Καρατζαφέρης, ο Άδωνις, ο Πάγκαλος, καθώς και άλλοι κλόουν της πολιτικής μας ζωής αποτελούν απλώς τις ακραίες κακόγουστες γκριμάτσες.



Δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν αυτά τα «πολιτικά κόπρανα» αν ολόκληρη η πολιτική του καθεστώτος και οι πολιτικοί του δεν ήταν παραγωγοί και έμποροι της μόλυνσης και της ανοησίας, αν δεν ήταν εστίες και σημαιοφόροι του κιτς.

Το ίδιο δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν τα ποικίλα κόπρανα των καναλιών, αυτή η αποκρουστική υποκουλτούρα της χυδαιότητας και της πορνείας των μεσημεριανών (κυρίως) εκπομπών, αν το σύνολο των ΜΜΕ, με τους τηλε-στάρ επικεφαλής, δεν αποτελούσαν τις κεντρικές εστίες παραγωγής και κατανάλωσης της μόλυνσης, συνακόλουθα και του κιτς.

Φυσικά μην πιστέψουμε ότι η κακογουστιά είναι «προσωπικό ελάττωμα», μια προσωπική διαστροφή. Υπάρχουν πολλά άτομα με καλό γούστο που κυλίστηκαν στη λάσπη του κιτς.

Τα πρόσωπα διαμορφώνουν και τις ιδέες τους και την αισθητική τους ανάλογα με τον τρόπο ζωής τους και με το τι υπηρετούν.

Το κιτς βρίσκεται μέσα στο μεδούλι του καπιταλιστικού συστήματος: στην κυρίαρχη αγορά και την κερδοσκοπική απληστία της.

Κάθε εξουσία είναι οργανικά δεμένη με το κιτς. Κολυμπάει μέσα στην κακογουστιά, όπως το ψάρι μέσα στο νερό.

Η δημαγωγία και ο λαϊκισμός είναι πιο οι γνωστές φόρμες του κιτς.


Ωστόσο, υπάρχει κάτι βαθύτερο από αυτό. Είναι η οργανική έχθρα της εξουσίας προς κάθε ιδέα και κάθε τι το ωραίο.

Οι Ιδέες, η Ομορφιά, η Τέχνη υπάρχουν μόνο όταν βρίσκονται σε διαρκή σύγκρουση με τις νόρμες της εξουσίας.


Εξουσία και Ομορφιά (Ιδέες, Τέχνη) είναι έννοιες ασυμβίβαστες.

Η πολιτική εξουσία δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την Ομορφιά γιατί απειλείται θανάσιμα, νιώθει τρόμο μπροστά στην Ομορφιά.

Εδώ βρίσκεται η ρίζα της κακογουστιάς κάθε εξουσίας: Οικονομικής, πολιτικής, δημοσιογραφικής κ.λπ…

Σήμερα που αυτές οι εξουσίες είναι βαθιά μολυσμένες από τη σήψη και παρακμή του συστήματος και ολοκληρωτικά υποταγμένες στις διεθνείς μαφίες του χρήματος, η κακογουστιά παίρνει και τις ανάλογες αποκρουστικές και θηριώδεις διαστάσεις. Τις διαστάσεις του υπερθεάματος της Νέας Εποχής, της πλανητικής βαρβαρότητας.

Γι’ αυτό και οι δωσίλογοι και γενίτσαροι αυτής της Νέας Εποχής παράγουν τόσο πηχτά κύματα κακογουστιάς και ανοησίας.




Ο πρωθυπουργός: Μια ομιλούσα μακέτα που περιφέρεται «ξερνώντας» ασυνάρτητες ανοησίες και πολιτική κακογουστιά, χωρίς να έχει συναίσθηση, ούτε τσίπα…

Χρυσοχοΐδης: Το κιτς των χολιγουντιανών τρομοκρατικών κατασκευών και των καουμπόικων λεονταρισμών…

Πεταλωτής: Η τηλεοπτική μούμια του κιτς…

Παπακωνσταντίνου-Ραγκούσης:
Οι μακέτες των διεθνών μηχανισμών της κακογουστιάς…

Οι «Σύμβουλοι»: τα αμερικανικά υποπροϊόντα του κιτς…

Πάγκαλος:
Η ακραία χυδαιότητα της αμοραλιστικής αυθάδειας του κιτς…


Τι ίδιες ποικιλίες και διαβαθμίσεις συναντάμε και στους μπράβους του καθεστώτος: στις ύαινες των ΜΜΕ, σε αυτούς τους αχαλίνωτους έμπορους της κακογουστιάς…


Σημείωση: Θα συμπληρώσουμε το κείμενο, προσεχώς, με κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα της κακογουστιάς των ΜΜΕ, κακογουστιά που ισοπεδώνει τα πάντα και «ξεπλένει» κάθε ακραίο τυχοδιώκτη και αυθάδη αμοραλιστή…


Σημείωση: Όταν γράφτηκε το άρθρο δεν βρισκόταν στην επικαιρότητα ο Βενιζέλος.



Αυτός ανέδειξε και μία άλλη πτυχή του ΚΙΤΣ των ανδρεικέλων: Το στραταρχικό ΚΙΤΣ της δικολαβίστικης ρητορικής και της αυθάδους υποτέλειας…

Μας διέφυγε και η Μεσσαλίνα της Παιδείας, η Άννα Διαμαντοπούλου: Το ΚΙΤΣ του ανικανοποίητου, του αβυσσαλέου και του διεστραμμένου εθνομηδενιστικού Πάθους…

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες