Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ο Άγιος Γεράσιμος, βοήθεια μας: Ο μίκης κάνει κώμα.

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Δίκτυο Ιθάκη
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 16, 2011 9:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ο Άγιος Γεράσιμος, βοήθεια μας: Ο μίκης κάνει κώμα. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δίκτυο Ιθάκη
http://www.ithacanet.gr/


Ο Άγιος Γεράσιμος, βοήθεια μας: Ο μίκης κάνει κώμα.



Μετά το χτεσινό αφιέρωμα στη Μεγαλόχαρη, σήμερα είχαμε σκοπό, για τη Χάρη του Αγίου Γερασίμου", να μιλήσουμε για τους τοπικούς "αγίους" και "αδιάφθορους" της πολιτικής. Κάτι, σα να λέμε τοπικούς "Τσουκάτους".

Το πρόγραμμα μετατρέπεται και το προγραμματισμένο αφιέρωμα αναβάλλεται, λόγω έκτακτων δελτίων ειδήσεων.

"Κίνηση" ξεκίνησε, "Κίνημα" γράφεται τώρα, κατόπιν "δημοψηφίσματος". Και με νέο "δημοψήφισμα", θα λέγεται "κόμμα"!!

Με τον τίτλο ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Ή ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ - Μίκης Θεοδωράκης

αφού ο Μίκης περνά γενεές δεκατέσσερις τις "πλατείες", ανακοινώνει "κόμμα" και "παλλαϊκό μέτωπο", όπως αυτός(Wink τα φαντάζεται(Wink

Το έργο, εξ αρχής ήταν στημένο. και για το θέμα θα επανέλθουμε με περισσότερη τεκμηρίωση.

Για τώρα μόνο, σας λέμε πως ο όρος "Παλλαϊκό Μέτωπο" πρωτοεμφανίστηκε, ξεκάρφωτα, και χωρίς εξηγήσεις, για το τι είναι και τι σημαίνει, σε μια οργανωτική πρόταση, τον Φλεβάρη. Από την πρώτη στιγμή, το παιχνίδι ήταν στημένο, αλλά εμείς ζούσαμε στην αφέλεια μας.

«Το κίνημα δεν αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί άλλο ένα πολιτικό κόμμα, αλλά ένα κίνημα ζύμωσης ιδεών. Οσον αφορά την οργάνωση, στο προσεχές διάστημα οι πολίτες θα πρέπει να δημιουργήσουν ανεξάρτητες επιτροπές πρωτοβουλίας, με σκοπό την ενημέρωση και ανάπτυξη δράσεων. Βάζω εγώ σήμερα μια σπίθα και περιμένω ν' ακολουθήσουν κι άλλες. Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει».
Μίκης Θεοδωράκης
(από την ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ)

Αυτά έλεγε τότε ο Μίκης, αλλά το ξανασκέφτηκε αφού είδε τη μεγάλη προσέλευση, όπως γράφει στο εμπνευσμένο πόνημα:

"...Όμως στη συνέχεια βρεθήκαμε μπροστά σε μια νέα κατάσταση με τη δημιουργία δεκάδων οργανώσεων-Σπιθών, οπότε διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία λαϊκού κινήματος, θέσαμε σαν άμεσο καθήκον τη δημιουργία ενός πολιτικού οργανισμού με συγκεκριμένη στόχευση και πρόγραμμα, με συνοχή και επαναστατική πειθαρχία, με οδηγό τις δικές μας ιδεολογικοπολιτικές δεσμεύσεις και με κοινή αναφορά σε μια ηγετική δύναμη που θα εξασφάλιζε τον συγχρονισμό και παράλληλα θα σχεδίαζε όπως σε συνθήκες μάχης τις τακτικές κινήσεις απέναντι σε ένα πάνοπλο σύστημα Εξουσίας που καιροφυλακτούσε να χτυπήσει αιφνιδιαστικά και να μας διαλύσει."

Όλες αυτές οι "ιδρύσεις" κομμάτων, στα πλαίσια της "αντίστασης", θα αποκαλύψουμε, σύντομα ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, πως κινούνται από το ίδιο καθεστωτικό κέντρο αποφάσεων και οι "διακηρύξεις" τους χαρακτηρίζονται από το "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε".

ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ νεοκόμματος ή νεοκινήματος δεν αναφέρεται στην ουσία του προβλήματος : "Πώς να μην έχουμε "χρέος", αφού το χρήμα είναι ιδιοκτησία των τραπεζιτών και μονοπωλιακό εμπόρευμα προς πώληση;

Και τους προκαλούμε να απαντήσουν, γιατί ΚΑΝΕΙΣ δεν αναφέρεται στο πρωταρχικό αίτιο της ανθρωπιστικής καταστροφής;

Εμείς λέμε πως είναι απλά όργανα των τραπεζιτών. Η εντολή είναι σαφής:
"Να λέτε ό,τι θέλετε, εκτός από αυτό που ακουμπά την ιδιοκτησία μας". Ρίχνουμε το γάντι στις σπίθες, τους Μαριάδες, τους Καζάκηδες ή του Λαπαβίτσες. Ας το σηκώσουν. Δεν είναι βαρύ για μας. Δεν ξέρουμε για αυτούς.

Σκοπός όλων αυτών είναι, με τη βοήθεια των ΜΜΕ
, να προλάβουν τις "ανώνυμες" πρωτοβουλίες των εξεγερμένων για τη δημιουργία μιας Μεγάλης ΕΝότητας, όπως αυτή πρωταγωνίστησε στις μέρες του Μάη και του Ιούνη, πριν οι πραιτωριανοί επιτεθούν και χτυπήσουν.

Όσο για το τι είναι σήμερα η "σπίθα" που θέλει να γίνει κόμμα, δείτε τις φωτογραφίες, που αναρτήθηκαν στις "επίσημες" και μη ιστοσελίδες της κίνησης, με το Μέγα Πλήθος και το Μέγα Πάθος, από τη Μεγάλη Γιορτή της Δημοκρατίας, στις 24 Ιουλίου.

(Σημ. Η μουσική εκδήλωση διεκόπη, όταν "αγωνίστρια" της σπίθας πήρε το μικρόφωνο και κατάγγειλε την ορχήστρα, επειδή έπαιξε ένα τραγούδι που δεν ήταν του Μίκη. Ήταν το "Πότε Βούδας πότε Κούδας," των Ξυδάκη - Ρασούλη).


... η Ουδετερότητα θα μας εξασφαλίζει την Ειρήνη με την εγγύηση του ΟΗΕ και των Μεγάλων Δυνάμεων."
(Εμπνευσμένη αναφορά Μίκη στο κείμενο).

Η "Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση" και τα όργανα της θα εγγυηθούν την Ουδετερότητα της Ελλάδας!!!!!

"...Ποιος λοιπόν θα έπρεπε να συντονίζει τις δεκάδες «Σπίθες» και πώς, από ποιους και με ποια μέθοδο θα εξασφαλίζαμε ώστε η απόφαση να μας εκφράζει όλους;
Το τελειότερο φυσικά θα ήταν η κάθε απόφαση να παίρνεται από όλους. Μπορεί να συμβεί όμως αυτό στην πράξη;"
(άλλη σοφή ρήση στο κείμενο)
(φυσικά και όχι, λέμε εμείς).

Καλύτερα αγρανάπαυση, από την "επανάσταση" των λιβάνηδων, εμφιετζόγλου, δουκών, μαριάδων, κοτζιάδων, κουρήδων, κασιμάτηδων και λοιπών παλαιοπασόκων, που νομίζουν πως ο Α.Παπανδρέου μπορεί να αναστηθεί, σήμερα.

ΥΓ. Το ithacanet.gr, μαζί με πολλούς συναγωνιστές, από όλη την Ελλάδα, συμμετέχει στην εκπόνηση της Μεγάλης Πολιτικής Διακήρυξης του "επαναστατικού - απελευθερωτικού - αντιστασιακού - δημοκρατικού και ΚΥΡΙΩΣ ερωτικού πολιτικού κινήματος", με τον ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ τίτλο : "ΤΟ ΜΙΝΑΡΙΣΜΑ".
Όποιος νομίζει πως η μαλακία δεν μπορεί να εκπονήσει βαθυστόχαστα πολιτικά προγράμματα δεν έχει διαβάσει την ιστορία των 300 τελευταίων χρόνων.

(Όποιος βρει ποιος θα είναι ο επόμενος τίτλος , μετά τον "προσωρινό", κερδίζει την ηγεσία του κινήματος).

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 16, 2011 10:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μίκης: Μέσα σ’ ένα μήνα διαψεύδει εκ νέου τον εαυτό του



Πριν από ένα μήνα πολλά ιστολόγια, όπως και η εφημερίδα «Ποντίκι» μιλούσαν ανοικτά για τη «γέννηση» νέου κόμματος, με το Μίκη επικεφαλής.

Το Γραφείο Τύπου του Μίκη διέψευσε την «είδηση». Βεβαίως με ένα τέτοιο ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ τρόπο που ουσιαστικά την ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕ…

Είχαμε γράψει τότε τα δύο παρακάτω κείμενα:

1).
«Νέα Ελλάδα»:Ο Μίκης «ράβει» τις νέες φορεσιές του «παλιού»

2). Μίκης: Οι «διαψεύσεις» που επιβεβαιώνουν…

Θα τα βρείτε και τα δύο εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=27664#27664

ΣΗΜΕΡΑ έρχεται ο ίδιος ο Μίκης να ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ τις «διαψεύσεις» του και να επιβεβαιώσει πανηγυρικά τους ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ του νέου Κόμματος, με ένα μακροσκελέστατο κείμενο (τα «σεντόνια» είναι η κλασσική συνταγή για να επικαλύπτονται οι χοντρές πολιτικές ατέλειες και οι πονηρές παγίδες): «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Ή ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ - Μίκης Θεοδωράκης».

Θα το διαβάσετε εδώ:
http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/articles/?nid=1226

Όλην αυτήν την «κίνηση Μίκη» την έχουμε αναλύσει ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ από την αρχή και δεν υπάρχει τίποτα νέο να προσθέσουμε.

Από την αρχή ήταν ορατός ο μεθοδευμένα προμελετημένος σχεδιασμός της και τα «δίκτυα» που «έριχνε» στον «πατριωτικό» πυρήνα του «παλιού ΠΑΣΟΚ», επιδιώκοντας να «παντρέψει» αυτόν τον «πυρήνα» με τις «ιστορικές» καταβολές του ΚΚΕ-εσωτερικού, εντάσσοντας μέσα σε αυτήν τη νέα «αριστερή» καθεστωτική χοάνη τις σκόρπιες «πατριωτικές» δυνάμεις.

Από την αρχή αυτή η πολιτική «κατασκευή» ήταν σχεδιασμένη και καθαρά ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
Απλώς πριν εμφανίσει το πραγματικό εκλογικό της πρόσωπο και τους κρυφούς πασοκικούς ή «αριστερούς» άσσους, ήθελε να ΔΟΜΗΘΕΙ με όρους λαϊκού κινήματος.

Οι καιροσκοπικές αλχημείες, οι ερμαφροδιτισμοί και τα τεχνάσματα οδήγησαν το «εγχείρημα» σε οικτρό ναυάγιο: Δεν δομήθηκε με όρους μαζικού λαϊκού κινήματος. Δεν επαναλήφθηκε η ιστορία του ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ. Ούτε μπορούσε στις σημερινές συνθήκες να επαναληφθεί παρά μόνο σαν φάρσα: Σαν την εκτρωματική καρικατούρα των «Σπιθών»…

Ωστόσο, τα χρονικά περιθώρια εξαντλήθηκαν: Έρχονται από το Σεπτέμβριο εκρηκτικές λαϊκές θύελλες και πρέπει το ταχύτερο να στηθούν τα «αναχώματα» και νέες «ξόβεργες» εναντίον της λαϊκής παλίρροιας…

Δεν μπορεί πλέον ο Μίκης να συνεχίσει το κρυφτούλι: Πρέπει να εμφανίσει το αληθινό του πρόσωπο και να επιχειρήσει να παίξει το δόλιο ΕΚΛΟΓΙΚΟ καθεστωτικό του ρόλο, τον «εκλογικό ΜΕΣΣΙΑ»…

Η «Νέα διακήρυξη» είναι το τελευταίο στάδιο του αρχικού σχεδιασμού: Το εκλογικό δόκανο ΠΑΓΙΔΕΥΣΗΣ της εκρηκτικής λαϊκής οργής!!!

Η «νέα διακήρυξη» είναι πιο «δουλεμένη» από τα παλιά σεντόνια (χωρίς βεβαίως να λείπουν οι καθεστωτικές ιδεολογικές συνιστώσες και οι σκόπιμες πολιτικές θολούρες), ιδιαίτερα στο κεφάλαιο της «ανημποριάς» του μικροαστικού «ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΥ». Ο Μίκης εδώ «πλιατσικολογεί» πάνω σε κάποιες θέσεις των επαναστατικών κινημάτων, απλώς για να δικαιολογήσει την πελώρια στροφή: Από «κίνηση» σε ΚΟΜΜΑ και «Παλλαϊκό Μέτωπο»…

Επ’ αυτού θα επανέλθουμε πιο συγκεκριμένα…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 18, 2011 1:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο πρωτογονισμός του Μίκη: Το έσχατο οχυρό του καθεστώτος



Οι θεωρητικές ακροβασίες και πολιτικές απόψεις του Μίκη είναι τόσο πρωτόγονες που σου κόβεται κάθε διάθεση να ασχοληθείς μαζί τους γιατί το θεωρείς σπατάλη χρόνου...

Τι να γράψεις, π.χ. για τον παρακάτω ισοπεδωτικό πολιτικό πρωτογονισμό:


«Γι' αυτό το λόγο τόσο η δική μας όσο και η διεθνής κρίση οφείλεται στις μεθόδους που μικρές ομάδες φιλόδοξων μεταχειρίστηκαν για να καταλάβουν την εξουσία (κάθε είδους) και στη συνέχεια στους τρόπους που εφαρμόζουν για να την διατηρήσουν, να την αυξήσουν και να την δυναμώσουν…»!!!

Με τέτοιους ογκόλιθους ανοησίας σηκώνεις τα χέρια ψηλά…

Επιστρατεύουμε το «μαζοχισμό» μας και εξαντλούμε τα αποθέματα της αντοχής μας, διότι ο θεωρητικός και πολιτικός πρωτογονισμός του Μίκη είναι πολύ διδακτικός: Δείχνει ακριβώς ότι ο πρωτογονισμός αποτελεί τον ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ όλων των ιδεολογικών και πολιτικών μορφών του καθεστώτος, ιδιαίτερα αυτών που ζούμε, της Νέας Τάξης.

Τα σοφίσματα,
η κομπάζουσα ανοησία, τα απλοϊκά σχήματα, ο φετιχισμός των προσώπων, οι ηθικές αφαιρέσεις, η τυπολατρία κ.λπ (δηλαδή ο ΠΡΩΤΟΓΟΝΙΣΜΟΣ), αποτελούν το «θεμέλιο» της νεοταξικής «σκέψης», προπαγάνδας και ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ των λαών: Το «θεμέλιο» της καθεστωτικής κυριαρχίας…

Με τα «όπλα» αυτά του πρωτογονισμού οι ελίτ της εξουσίας «πλάθουν» μεγάλα στρώματα του πληθυσμού και τα «μαθαίνουν» να σκέφτονται πρωτόγονα και να γίνονται έτσι εύκολη λεία τους…

Στη σημερινή εποχή του πλανητικού ιμπεριαλιστικού ολοκληρωτισμού (Νέα Τάξη) αυτή η «κατασκευή» ανοησίας και μαζικών στρατιών πρωτόγονων έχει πάρει τερατώδεις διαστάσεις.

Η πιο μοχθηρή μορφή αυτού του εφιάλτη είναι τα ΜΜΕ.


Η πλέον διαβρωτική είναι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα τα οποία κατασκευάζουν μυαλά τυποποιημένα και εντοιχισμένα μέσα στις ορειχάλκινες πλάκες της ιμπεριαλιστικής αγοράς και της Νέας Τάξης…

Ο παραπάνω πολιτικός πρωτογονισμός του Μίκη «πατάει» πάνω στο μέσον όρο της ΓΕΝΙΚΗΣ ανοησίας που έχει κατασκευαστεί από τους μηχανισμούς της εξουσίας: Στο φετιχισμό των προσώπων, συνακόλουθα και των «ειδώλων».

Τα πάντα απλοποιούνται και εξαντλούνται στα «πρόσωπα»!!!!

Η κρίση που ζούμε δεν είναι κρίση της ΔΟΜΗΣ και των ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ενός συστήματος κτηνώδους εκμετάλλευσης και κέρδους (καπιταλισμός), αλλά «δημιούργημα» κάποιων «κακών» προσώπων!!!!

Αυτά, λοιπόν τα «κακά» πρόσωπα δημιούργησαν το σημερινό εφιάλτη και ΟΧΙ οι σιδερένιοι νόμοι της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας, η ανταγωνιστική κακουργία της παγκόσμιας αγοράς, οι δομές του συστήματος, τα κυρίαρχα υπερεθνικά μονοπώλια της κερδοσκοπικής αναισχυντίας, το αδηφάγο τραπεζικό και χρηματιστηριακό κεφάλαιο, ΟΛΑ αυτά δηλαδή που συνιστούν το παγκόσμιο καπιταλιστικό πλέγμα του ιμπεριαλιστικού ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ.

Την κρίση, κατά το πρωτόγονο απόφθεγμα του Μίκη, τη δημιούργησαν, κάποια «κακά» πρόσωπα…

Εδώ, ο καθεστωτικός πρωτογονισμός του Μίκη, δεν αθωώνει ΜΟΝΟ την καπιταλιστική βαρβαρότητα, αλλά τη μεταθέτει σε κάποια «πρόσωπα» τα οποία δεν είναι παρά οι πολιτικοί εκφραστές, εντολοδόχοι και υπάλληλοι των οικονομικών κέντρων εξουσίας, διεκπεραιωτές και διαχειριστές των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, συνακόλουθα και ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ της καπιταλιστικής κρίσης…

Και δεν τη μεταθέτει απλώς, αλλά δαιμονοποιεί (φετιχοποιεί) τα «κακά» πρόσωπα. Τους δίνει υπερφυσικές ιδιότητες:
Ότι αυτά τα «κακά» πρόσωπα στέκονται, σαν «δαίμονες», υπεράνω της οικονομίας και της κοινωνίας, υπεράνω των ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ τους και καταλύουν τους νόμους και τις λειτουργίες της «ελεύθερης αγοράς» και την κυριαρχία των ιμπεριαλιστικών κεφαλαιοκρατικών δομών: Επιχειρήσεις, βιομηχανίες, τράπεζες, καρτέλ, μονοπώλια του κεφαλαίου κ.λπ…

Εδώ, εμμέσως πλην σαφώς, δεν αθωώνεται απλώς η ιμπεριαλιστική κακουργία, αλλά εμφανίζεται και εξωραϊσμένη σε συγκριτική αντίθεση με τα «κακά» και «δαιμονισμένα» πρόσωπα που δημιούργησαν την κρίση και όλες τις συμφορές που ζούμε…

Ο «ΔΑΙΜΟΝΑΣ», βεβαίως δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, το σύστημα του μοχθηρού ανταγωνισμού και του ασύστολου κέρδους, το οποίο διαμορφώνει και επιλέγει τα ανάλογα πρόσωπα (τους πολιτικούς του υπαλλήλους), καθώς και μολύνει με την κακία του, τη χυδαιότητά του, τα εγκλήματά του και τη θηριώδη ανηθικότητά του, ολόκληρη την κοινωνία και τους ανθρώπους.

Η αβυσσαλέα πτώση των Ιδεών, των πνευματικών και ηθικών αξιών, καθώς και η ύπαρξη κτηνάνθρωπων, όλα αυτά αποτελούν το προϊόν αυτής της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και κτηνωδίας και όχι το αντίστροφο: Ότι δηλαδή οι «κακοί» άνθρωπου τα δημιούργησαν όλα αυτά. Αυτό αποτελεί πολιτικό και πνευματικό πρωτογονισμό ελεεινής μορφής…

Ο πρωτογονισμός, όμως, αυτός του Μίκη (φετιχισμός προσώπων) δεν είναι και δίχως δόλιο υπολογισμό. Από τη μια εξωραΐζει και αθωώνει την καπιταλιστική κακουργία (τα «κακά» πρόσωπα φταίνε!!!) και από την άλλη προβάλλει το ιδεολόγημα των «καλών» προσώπων, δηλαδή των «σοφών», των «αρίστων» και των «Μεσσιών»: Το ιδεολόγημα των ολοκληρωτικών καθεστώτων και του νεοταξικού φασισμού.

Εδώ έχουμε το πλέον αυθάδες σχήμα του πολιτικού πρωτογονισμού, το σχήμα των υπερανθρώπων του Χόλυγουντ: Θα έρθουν οι «καλοί» να διώξουν τους «κακούς» και θα μας σώσουν…

Η πρωτόγονη «πονηρία» του Μίκη είναι ότι πλασάρει τον εαυτό του σαν τον πάπα-υπεράνθρωπο της σωτηρίας μας:

«Ξεκινώ με τη διαπίστωση ότι η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει την κρίση κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις. Αν θέσουμε σαν στόχο την κατάκτηση της εκλογικής πλειοψηφίας που θα μας επιτρέψει να επιβάλουμε την Συνταγματική Εθνοσυνέλευση…»!!!!

Η χώρα μας, λοιπόν, γρανάζι του διεθνούς ιμπεριαλιστικού πλέγματος που καταρρέει από τη σήψη του και την κρίση του, «έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει την κρίση», ΑΡΚΕΙ να κατακτήσει την εκλογική πλειοψηφία ο Μίκης ο οποίος θα αλλάξει το Σύνταγμα!!!!!!!

Τόσο απλά λοιπόν: Να διώξουμε τα κυβερνητικά ανδρείκελα εκλογικά, να πάρουμε τις ψήφους της Αποχής (από τα σάπια κόμματα) και να ανέβουμε ΕΚΛΟΓΙΚΑ, εμείς οι Μεσσίες θαυματοποιοί!!!!

Το πρωτόγονο αυτό πολιτικό σχήμα του νεοταξικού Μεσσία (Μίκης) δεν είναι απλώς η «κλασσική συνταγή» όλων των δημαγωγών του καθεστώτος, κυρίως το «θεώρημα» κάθε Βοναπάρτη, αλλά και δραματικά παρασάγγας πίσω από το μεγάλο Έλληνα Βοναπάρτη: Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Ανδρέας επένδυε τουλάχιστον το πρωτόγονο αυτό σχήμα με τη λεκτική απόρριψη του καπιταλισμού, των οργάνων του, των οικονομικών και πολιτικών του δομών, με τη «σοσιαλιστική αλλαγή»…

Ο Μίκης έχει καταργήσει και τις έννοιες «καπιταλισμός», «σοσιαλισμός» κ.λπ….

Το χειρότερο: αποδέχεται τις υπερεθνικές δομές του ιμπεριαλισμού και τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, σαν «εγγυήτριες» (!!!) της …εθνικής μας σωτηρίας!!!!!!!

Εφευρίσκει, λοιπόν ένα πρωτόγονο σόφισμα: Την «ιδέα» της «ουδετερότητας»:

«Η ιδέα της Ουδετερότητας είναι ισάξια της ιδέας της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Η Ανεξαρτησία θα μας εξασφαλίσει την Ελευθερία και η Ουδετερότητα θα μας απαλλάξει από την κατάρα της μοιραίας «στρατηγικής μας θέσης» που μας έχει μεταβάλει σε πεδίο βολής μεταξύ των αντιμαχομένων για τον έλεγχο της χώρας μας, με αποκλειστικό διαχρονικό θύμα τον Λαό μας. Με άλλα λόγια η Ουδετερότητα θα μας εξασφαλίζει την Ειρήνη με την εγγύηση του ΟΗΕ και των Μεγάλων Δυνάμεων».

Αυτό είναι το μακάβριο νεοταξικό απόσταγμα του πρωτογονισμού του Μίκη: Οι διεθνείς ληστές, οι δυνάμεις του σκότους και του ολέθρου και τα πολιτικά τους όργανα, υπαλληλικά της Νέας Τάξης, θα μας εξασφαλίσουν την «εθνική ανεξαρτησία» (που καταλύουν) καθώς και την Ειρήνη που δολοφονούν καθημερινά και πολυεδρικά!!!!

Φαίνεται ότι ο Μίκη και η παρέα του, αλλά κυρίως τα «επιτελεία» του, προβαίνουν και σε μια άλλη αυθαίρετη «μετάθεση»: Μεταθέτουν τη δική τους ανοησία και το δικό τους πολιτικό πρωτογονισμό στον ελληνικό λαό…

Πιστεύουν οι άμοιροι ότι μπορεί να στήσουν την καρικατούρα απάτης του παλιού ΠΑΣΟΚ!!!!

Γρήγορα θα προσγειωθούν ανώμαλα…


Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 19, 2011 11:34 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οργασμός «συνωμοσιών»…



Τα ΠΑΝΤΑ είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ με την πλατιά φιλοσοφική έννοια του όρου. Και η «εχθρότητα» εναντίον της πολιτικής, πολιτική είναι. Και η συγγραφή ενός κειμένου πολιτικό χαρακτήρα έχει. Και το να λέμε ότι το «εθνικό» αποτελεί σήμερα το σημείο αιχμής, πολιτική θέση είναι (θα επανέλθουμε σύντομα γιατί επικρατεί μια σύγχυση ανάμεσα στην πλατιά φιλοσοφική διάσταση του όρου με τη στενή, εξειδικευμένη του έννοια...).

Και η μακρά «σιωπή» του Λαλιώτη, πολιτική πράξη είναι.
Το ίδιο και οι «συνωμοσίες» του στο σούπερ εξοχικό (!!!) του Πέτρου Ευθυμίου στην Κεφαλονιά.


Σημείωση: Εδώ έχουμε μια διάσταση του «εξειδικευμένου χαρακτήρα» της πολιτικής, αυτής του καθεστωτικού χρηματιστηρίου και του πασοκικού κράτους που σε παίρνει από ένα στενό διαμερισματάκι στη Ζωοδόχου Πηγής (Πέτρος Ευθυμίου) και σε απογειώνει σε σούπερ εξοχικά…

Συνωμοσιολογική σκέψη (και αυτό πολιτική είναι):

Ο Λαλιώτης μήπως από κοινού με το Μίκη και τον Ευθυμίου «σχεδιάζουν» το νέο κόμμα (!) και «συνωμοτούν» για την νεκρανάσταση ενός «νέου», «παλιού» ΠΑΣΟΚ, με «μπαχαρικά» «Συνασπισμού» και ΣΙΑ;;;

Κρατήστε αυτή τη «συνωμοσιολογική σκέψη»…

Διαβάστε τώρα το ρεπορτάζ το οποίο αλιεύσαμε από το Σίβυλλα:

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/08/blog-post_1632.html


"Συνωμοτεί" (στην Κεφαλονιά) ο Λαλιώτης με τον Ευθυμίου...

Τι συζητούν για τις πολιτικές εξελίξεις στη βίλα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ στον Αϊ-Χέλη
Από τον Μάκη Γιαννάτο

ΜΟΝΟ ΣΤΟ PRESS-GR

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται και κάνει τις διακοπές του ο Κώστας Λαλιώτης. Φιλοξενείται στο σούπερ εξοχικό του (κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ) Πέτρου Ευθυμίου στην περιοχή του Αϊ-Χέλη στην παραλία του οποίου πάνε για μπάνιο. Ο Λαλιώτης είναι εδώ και πολύ καιρό "σιωπηλός" αλλά παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Οι συζητήσεις του εδώ με τον Π. Ευθυμίου (που βρίσκεται κι αυτός στην "απέξω¨) έχουν μια μορφή "συνωμοσίας" αφού και οι δυο συμφωνούν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά για την κυβέρνηση και ότι σύντομα μπορεί να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις (και στο ΠΑΣΟΚ) στις οποίες θέλουν να είναι και οι δύο παρόντες.

Επίσης, τους απασχολεί και το τι θα κάνει ο Βενιζέλος από τη στιγμή που έγινε αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση ενώ δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές το φθινόπωρο.



_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 21, 2011 8:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο άνθρωπος είναι πολιτικό ον



Γύρω από τον όρο «πολιτική» υπάρχει μεγάλη σύγχυση.

Διάβαζα από έναν φίλο κείμενο με τον τίτλο: «Η θεσμοποίηση της πολιτικής»!

Τι σημαίνει «θεσμοποίηση» της πολιτικής;

Οι ίδιοι οι θεσμοί είναι "πολιτική":
θεσμοθέτηση δομών και κανόνων εξουσίας, κωδικοποίηση εξαναγκαστικών «καλουπιών» και «συμπεριφορών», σύμφωνα με τα κυρίαρχα συμφέροντα ενός κοινωνικού καθεστώτος.

Τι είναι το κράτος;

Κεντρικός θεσμός των κυρίαρχων δυνάμεων μιας κοινωνίας:
θεσμός ιδεολογικός, «διαιτητικός» και πολιτικού (καθεστωτικού) εξαναγκασμού, μέσα στον οποίο αντανακλάται και η δυναμική των κοινωνικών και πολιτικών συγκρούσεων…

Τι Δίκαιο, το Κοινοβούλιο, ο στρατός, τα κόμματα, τα Συνδικάτα, η αστυνομία και πάρα πολλά άλλα, πολιτικοί θεσμοί είναι, «θεσμοποιημένα» πολιτικά εργαλεία στην υπηρεσία των δυνάμεων που τα κατασκεύασαν («θεσμοθέτησαν»)…


Ο όρος, συνεπώς, «θεσμοποίηση της πολιτικής» είναι ακατάλληλος και ατυχής.

Και δεν σημαίνει τίποτα, για τον απλό λόγο ότι η πολιτική είναι μια ανθρώπινη κοινωνική δραστηριότητα η οποία αποτελεί την κινητήρια κοινωνική (ταξική) δύναμη «κατασκευής» θεσμών, θωράκισης των υπαρχόντων, υποκατάστασή τους από άλλους (αυτό που επιχειρεί σήμερα η Νέα Τάξη) ή κατεδάφισής τους από τα επαναστατικά κινήματα…

Η σύγχυση υπάρχει στο διπλό χαρακτήρα του όρου «πολιτική».

Καταρχήν, με μια πλατιά, ιστορική και φιλοσοφική έννοια η Πολιτική αγκαλιάζει το ΣΥΝΟΛΟ των κατευθυντήριων ιδεών, των μεθόδων, των συστημάτων που προσανατολίζουν τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ δραστηριότητα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Αυτό το διατυπώνει άριστα ο Αριστοτέλης: «Φύσει μεν εστίν άνθρωπος ζώον πολιτικόν».

Υπάρχει, όμως και ο στενός, ειδικός και εξειδικευμένος χαρακτήρας του όρου «πολιτική»: Είναι η πολιτική που χαρακτηρίζει ένα ορισμένο μέρος της κοινωνικής δραστηριότητας, στενά δεμένο με την ΠΑΛΗ για την ΕΞΟΥΣΙΑ, σε αντιπαράθεση με την οικονομική, πολιτιστική, πνευματική, επιστημονική, καλλιτεχνική κ.λπ δραστηριότητα…

Και οι δύο «χρήσεις» του όρου είναι σωστές, αρκεί να καταλαβαίνουμε σωστά για τι πράγμα μιλάμε κάθε φορά…



_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 22, 2011 12:27 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αγαπητέ Ροβεσπιέρο,

Διάβασα κι εγώ αυτό το άρθρο και θα είχα να παρατηρήσω ότι εξαρτάται από πού έκαστος προσεγγίζει αυτό που λέγεται "θεσμός", κατ΄ επέκταση, και ότι απορρέει ή αυτό συνεπάγεται.

Υπάρχουν θεσμοί πρωτεύοντες και θεσμοί δευτερεύοντες. Αν είναι πρωτεύων ο θεσμός της πολιτικής, οφείλει να αναδεικνύεται από τα πρόσωπα- φορείς, αυτό που είναι και λέγεται θεσμός. Συνακόλουθα και οι δευτερεύοντες θεσμοί, αφού εκδήλως υπάρχει το πρωτεύον, θα επιβεβαιώνουν και θα επαληθεύουν αυτό το οποίο καλούνται να καταστήσουν εμφανές τόσο στην πράξη, όσο και στη θεωρία.

Αυτό μπόρεσα να καταλάβω. Δεν αποκλείεται να κάνω λάθος.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 22, 2011 6:34 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλε Κυπριανέ έχουμε διαφορετική οπτική γωνία…

Το θεσμικό πλαίσιο είναι «κώδικες» ΕΞΟΥΣΙΑΣ μιας κοινωνικής πραγματικότητας…
Συνεπώς το κοινωνικό ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ των θεσμών είναι αυτό που καθορίζει, επιλέγει και κατευθύνει τα πρόσωπα…
Τα πρόσωπα είναι αιχμάλωτα του θεσμικού πλαισίου και της εξουσιαστικής του ιεραρχίας. Δεν καθορίζουν τα πρόσωπα το περιεχόμενο των θεσμών, απλώς υπηρετούν την εξουσία των θεσμών ή αποβάλλονται αν κουνήσουν την «ουρά» τους. Το σύνηθες: διαβρώνονται από την εξουσία των θεσμών…
Έχεις την εντύπωση ότι αν ήμασταν εμείς στις κορυφές των καθεστωτικών θεσμών (κυβέρνηση) θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε μια φιλολαϊκή και δίκαιη πολιτική; Χώρια ότι για να φτάσεις σε θεσμικές κορυφές πρέπει να έχεις «προσαρμοστεί» κατάλληλα…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 22, 2011 9:42 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ροβεσπιέρος :

"Το θεσμικό πλαίσιο είναι «κώδικες» ΕΞΟΥΣΙΑΣ μιας κοινωνικής πραγματικότητας… "


ΚΧ :

Κάθε λαός, κάθε κοινωνική πραγματικότης, έχει τους δικούς του κώδικες ή κώδικα (: θεσμικό πλαίσιο) εξουσίας. Ο δικός μας - για άλλους είναι και για άλλους δεν είναι - λέει "ουκ ήλθον διακονηθήναι, αλλά διακονήσαι". Κατά μια άποψη, εκεί μέσα πέφτει το αληθεύειν και ο αγώνας για την αλήθεια, δηλαδή η καταγγελία της υποκρισίας και του ψεύδους. Υποθέτω, αυτό εννοούσε ο αρθρογράφος.

Φυσικά δεν αντιλέγω προς αυτό που έγραψες : "έχουμε διαφορετική οπτική γωνία..."
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες