Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΗ των χρηματαγορών.

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Φιλύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 11, 2011 2:08 am    Θέμα δημοσίευσης: ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΗ των χρηματαγορών. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εχτές, μετά 10 ημερών κατακόρυφη πτώση, η Σοφοκλέους παρουσίασε, κάποια στιγμή, άνοδο 4% - από ανέκαθεν δεν λείπουν εκείνοι που επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν μέσα στην γενική θύελλα. Το νέο χαιρετήστηκε αμέσως με ιαχές θριάμβου από τα ΜΜΕ: "Το Χ.Α. σημειώνει ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΔΟ", ανακοίνωσε κάποιο δελτίο (MEGA ή ALTER ή ΝΕΤ). "Μεγάλη άνοδος" το...4% - και μάλιστα μετά από ΠΟΛΥΗΜΕΡΗ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΗ. Σήμερα πάλι η Wall Street βρέθηκε κάποια στιγμή να παρουσιάζει άνοδο - 1,80% ή κάτι τέτοιο. Παρόμοιες ανοδικές τάσεις υπήρξαν και στα άλλα χρηματηστήρια, πλην των Παρισίων. Και πάλι προσευχές ευγνωμοσύνης: "Ανάσα έδωσε στις χρηματαγορές η ανακοίνωση της FED..." κλπ, κλπ.

Λίγο κράτησε η ανάσα. ΟΛΑ τα χρηματηστήρια έκλεισαν με πτώση: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και μάλιστα της τάξεως του 4 - 6% (μόνο το Τόκυο είχε άνοδο 1,05%...Porca miseria!) Όσο για την Σοφοκλέους, αυτή έπεσε στις 982,11 μονάδες - καθαρά κάτω από το "ψυχολογικό φράγμα" των 1000, του οποίου η διάβαση εθεωρείτο μέχρι προχτές ως "Αποκάλυψη".

Όπως συνήθως δυσανάλογη ήταν η παρουσίαση των εξελιξεων από το ΜΜΕ: "Μεγάλη άνοδος" το παροδικό 4% της Wall Street, ΟΥΤΕ ΚΙΧ για τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΤΩΣΕΙΣ των 4, 5, και 6%. Και αν αυτές συμβαίνουν είναι επειδή..."ο Αύγουστος είναι ο μήνας των κερδοσκόπων!"...Οι "σοβαροί επενδυτές", οι "νοικοκυραίοι", είναι σε...διακοπές (δεν πα' νάχουν χάσει και το παντελόνι τους ακόμα, είναι θρησκευτικό δόγμα πως τον Αύγουστο ΟΛΟΙ ΠΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ο κόσμος να χαλάσει...) με αποτέλεσμα να αλωνίζουν οι "κερδοσκόποι", μπαχαλεύοντας τις χρηματαγορές (τάδε έφη Χρήστος Κώνστας).

Να σημειωθεί και το εξής (βλέπε ανωτέρω link):

Σημαντικές απώλειες οι οποίες ξεπέρασαν το 21% ενδοσυνεδριακά παρουσίασε η μετοχή της Societe Generale εν μέσω φημών για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της τράπεζας, οι οποίες διαψεύστηκαν από εκπρόσωπό της.

Να αναμένομε χρεοκοπία;
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες