Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η λαϊκή ΟΡΓΗ τρομοκρατεί τους τρομοκράτες!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 05, 2011 9:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η λαϊκή ΟΡΓΗ τρομοκρατεί τους τρομοκράτες! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η λαϊκή ΟΡΓΗ τρομοκρατεί τους τρομοκράτες!


ΦΩΤΟ: Το ΓΡΕΚΙ

Τα δωσίλογα κυβερνητικά ανδρείκελα, καθώς και το πλήθος των πολιτικών και δημοσιογραφικών γενιτσάρων-ραγιάδων του καθεστώτος, έχουν καταληφθεί από το αμόκ του πανικού.

Η ΟΡΓΗ του λαού τους τρομοκρατεί!!!

Η λαϊκή ΟΡΓΗ τρομοκρατεί τους τρομοκράτες!!!

Η πωρωμένη εξουσιαστική αυθάδεια όλων αυτών των παρασιτικών υπαλλήλων του καθεστώτος, ιδιαίτερα αυτή των ανδρεικέλων της κυβέρνησης, κάτω από το βάρος του πανικού τους, παίρνει ιλαροτραγικές μορφές. Φωτίζεται λαμπερά όχι μόνο η απέραντη ηλιθιότητά τους, η παρασιτική τους παράκρουση, αλλά η εξουσιαστική τους φρενοβλάβεια.

Όλοι φορούνε το ίδιο μαύρο κοστούμι του σατράπη και αναθεματίζουν τις πράξεις βίας του λαού εναντίον τους, σαν έγκλημα κατά της «δημοκρατίας».

Της «δημοκρατίας» της δικτατορικής και άνευ ορίων και δισταγμών ΒΙΑΣ τους.

Της Δημοκρατίας» του δωσιλογισμού τους,
της δικτατορικής μας κατοχής, της ολοκληρωτικής λεηλασίας και ληστείας του λαού, της εθνικής και κοινωνικής μας διάλυσης, του ξεπουλήματος της Ελλάδας στους τοκογλύφους…

ΟΛΑ αυτά, για τα κυβερνητικά ανδρείκελα και καθεστωτικά παράσιτα, είναι «δημοκρατία»!!!

Και η ΒΙΑ, μέσω της οποίας τα επιβάλλουν δεν είναι ΒΙΑ αλλά «δημοκρατική νομιμότητα»: τέτοια αυθάδεια εξουσιαστικής και δικτατορικής παραφροσύνης!!!

Παραφροσύνη που συμπληρώνεται με το δεύτερο διαλεκτικό της σκέλος: ΒΙΑ, μας λένε, ασκούν οι οργισμένες ομάδες του ελληνικού λαού που δεν θέλουν να μπούνε στο φέρετρο της καθεστωτικής ΒΙΑΣ, που απαντούν στη θηριώδη ΒΙΑ των δωσίλογων κυβερνητικών ανδρεικέλων…

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της λαϊκής ΟΡΓΗΣ, η ανώτερη μορφή δημοκρατίας ΚΑΤΑΛΥΕΙ, μας λένε, τη «δημοκρατία»: Την καθεστωτική δικτατορία τους!!!!


Εδώ, ο λαός από κυρίαρχη εξουσίας γίνεται «εχθρός της δημοκρατίας», ενώ οι πολιτικοί απατεώνες και οι γενίτσαροι του χρήματος είναι οι θεματοφύλακες της δημοκρατίας: Άλλο καραμπινάτο «αξίωμα» του πανικού των πωρωμένων της εξουσιαστικής αυθάδειας…

Και ακόμα ένα βλακώδη αξίωμα πανικού των ανδρεικέλων:
Ψάχνουν να βρουν ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ της «λαϊκής βίας». Πάντα πρέπει να υπάρχει κάποιος «σκοτεινός» δάκτυλος. Παλιότερα ήταν οι «δαίμονες» κομμουνιστές.

Σήμερα οι μέθοδοι έχουν γίνει «επιστημονικές»: Κατασκευάζουν «υποκινητές», σίγουρα καθεστωτικά τους τέκνα, τα οποία αύριο θα σώσουν το καθεστώς, αν τα πράγματα εκτροχιαστούν τελείως…

Διαβάστε εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=27582#27582

Μα, αν υπάρχουν ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ αυτοί είναι τα ίδια τα δωσίλογα κυβερνητικά ανδρείκελα, η ωμή ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ των μαφιών του χρήματος που αλώνει τα πάντα, καθώς και όλο το καθεστωτικό υπαλληλικό τους προσωπικό.

ΤΩΡΑ που η λαϊκή οργή απειλεί να τους σαρώσει, τώρα άρχισαν να βγαίνουν και πάλι τα ηθικολογικά σημειωματάρια των πολιτικών ηθικολόγων και Φιλισταίων, τα πολύ γνωστά και πολύ παλιά: Αυτά που θεωρούν και καταδικάζουν σαν ανήθικα όλα εκείνα τα μέσα που αντιτίθενται στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, στις παρανομίες και κακουργίες της εξουσίας και στην κτηνωδία και ΩΜΗ ΒΙΑ των κυβερνητικών ανδρεικέλων…

Το «αξίωμα» των καθεστωτικών πνιγηρών αναθυμιάσεων συνοψίζεται σε τούτο: «Η βία είναι βία» και «όχι βία κατά της βίας»!!!

Είναι γνωστό ότι η ευνοούμενη μέθοδος ενός ηθικολόγου Φιλισταίου είναι η συνταύτιση μιας αγωνιστικής συμπεριφοράς με τη συμπεριφορά της αντίδρασης. Και το πετυχαίνει αυτό με το τέχνασμα των τυπικών αναλογιών. «Η βία είναι βία» - μας λένε, ή «όχι βία κατά της βίας». Έτσι με το τέχνασμα αυτό της γενικής και αφηρημένης καταδίκης της βίας ταυτίζεται ο θάνατος ενός τυράννου με το θάνατο ενός επαναστάτη, ο θάνατος ενός αγωνιστή με το θάνατο του δημίου του.

Όλα αυτά τα ηθικά, αλγεβρικά αξιώματα της «Μη -Βίας», τα οποία ακτινοβολούνε όλα τα χρώματα της μικροαστικής ίριδας, δεν είναι παρά δεσμά σκλαβιάς και υποταγής: Όχι μόνο δεν εμποδίζουν την αντίδραση να σπάει τα κόκαλα των διαδηλωτών, αλλά ρίχνουν και το λαό σε μια ραγιάδικη παθητικότητα εντελώς ασυμβίβαστη με την αναγκαιότητα του αγώνα του.

Τα κύρια χαρακτηριστικά όλων αυτών των υποκριτών ηθικολόγων είναι η αποξένωσή τους από τα μεγάλα ιστορικά κινήματα.

Ενώ είναι υποχωρητικοί, βολικοί και συμφιλιωτικοί απέναντι στην κτηνωδία και τον κυνισμό της κρατικής βίας και τρομοκρατίας, είναι κακόβουλοι, δόλιοι και συκοφαντικοί απέναντι σε πρακτικές βίας των μαζών.

Όλοι αυτοί οι κύριοι ενώ κλείνουν πεισματικά τα μάτια στα εγκλήματα της εξουσίας, ξεχωρίζουν κάποιες αντικειμενικά αναπόφευκτες πράξεις της λαϊκής οργής και ξεχύνουν όλο το ηθικό δηλητήριο κατά των κινημάτων. Βεβαίως ποτέ όλοι αυτοί δεν αναρωτήθηκαν εάν είναι το ίδιο η βία των καταπιεστών και η βία των καταπιεσμένων, εάν θα υπήρχε η δεύτερη χωρίς την πρώτη.

Ωρύονται οι πολιτικές, δημοσιογραφικές και ακαδημαϊκές «γλίτσες» για τον «τραμπουκισμό» των απελπισμένων θυμάτων της κυβερνητικής κακουργίας, ληστείας και απάτης.

Το δικό τους κανιβαλισμό εναντίον της ελληνικής κοινωνίας, τη λέπρα της δουλικότητάς τους στην εξουσία του χρήματος, την αποτρόπαια, κακουργηματικά συκοφαντική δυσφήμιση κάθε λαϊκού αγώνα που κάνουν σε καθημερινή βάση, την παρασιτική τους αχρειότητα και τους χείμαρρους του ψεύδους και της παραπληροφόρησης που χύνουν καθημερινά κατακλύζοντας τα πάντα, αυτή τη θηριώδη δική τους ιδεολογική και πολιτική βία και ανανδρία δεν τη βλέπουν: Αυτά είναι, γι’ αυτούς που γλείφουν τις κατουρημένες ποδιές των «νταβάδων» τους, «ενημέρωση», «ανδρεία» και «ήθος»…

Το επαχθές και δωσίλογο ΕΓΚΛΗΜΑ της κυβέρνησης δεν το βλέπουν ή περνάει στη σκιά. Αυτό που φωτίζεται είναι η «αντι-βία» των κολασμένων εναντίον των κακούργων και δωσίλογων δικτατόρων.

Είναι σκανδαλωδώς προκλητικό να παραδίδουν, στους κολασμένους, μαθήματα «δημοκρατίας», «ήθους» και «μη βίας» τα παράσιτά του καθεστώτος και τα κυβερνητικά ανδρείκελα: Αυτά και η κουστωδία τους που έχουν κηρύξει έναν κτηνώδη και εξοντωτικό πόλεμο κατά του ελληνικού λαού και της εθνικής μας υπόστασης.

Όταν επιβάλλεις τα φασιστικά ηλεκτροσόκ της ΚΑΤΟΧΗΣ και της δικτατορίας της τρόικας (Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμα κ.λπ), πάει πολύ να αναθεματίζεις και να συκοφαντείς τις ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ του λαού, οποιασδήποτε μορφής….

Μόνο οι κυβερνητικοί «εγκάθετοι», οι πολύχρωμοι καθεστωτικοί «μπράβοι» και τα ποικίλα έμμισθα παράσιτα επιτελούν αυτό το ελεεινό έργο…


Αυτά που συμβαίνουν ακόμα εκ μέρους του λαού είναι χάδια και αβρότητες…


Εδώ έχει κηρυχθεί από τις μαφίες του χρήματος και τα καθεστωτικά τους ανδρείκελα ένα άγριος, ολοκληρωτικός και εξοντωτικός πόλεμος εναντίον της Ελλάδας και του λαού της και τα παράσιτα του καθεστώτος μιλούν για κάποιες πράξεις «βίας» των απελπισμένων!!!


ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ κύριοι…

Από τη μια βρίσκεται η δικτατορία των διεθνών και εγχώριων «νταβάδων», με τους λακέδες των ΜΜΕ, το κράτος και παρακράτος, με τα χημικά, τα δακρυγόνα και τους ροπαλοφόρους και από την άλλη αμύνεται ο ελληνικός λαός.

Μέσα σε ένα τέτοιο πόλεμο οι «καλοί τρόποι» και οι «ευγένειες» ΜΟΝΟ από το λαό, ισοδυναμούν με την ΥΠΟΤΑΓΗ, άνευ όρων, στο καθεστώς, στην «ηθική» του κρατικού ροπάλου και στο βούρδουλα της τρομοκρατίας των ΜΜΕ…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Ροβεσπιέρος στις Παρ Νοέ 23, 2012 8:32 am, 2 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΚΟΥΪΖ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 05, 2011 10:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ:



Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 06, 2011 9:15 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Διατυμπανίζουν τη δικτατορική τους αυθάδεια και αναζητούν ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ...

Όταν η δωσίλογη, παρασιτική πασοκική ελεεινότητα διατυμπανίζεται σκανδαλωδώς και με τους ήχους σκυλάδικης μουσικής, αναζητούν τα ανδρείκελα ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ της λαϊκής ΟΡΓΗΣ.
Λεονταρίζει ο ταρτούφος του «εκσυγχρονιστικού σοσιαλισμού», Πρωτόπαπας, από τους θαλάμους της φαιάς προπαγάνδας!!!
Διαβάστε το Νίκο Μπογιόπουλο




Ιδανικός εκπρόσωπος!
Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

«Θα το εφαρμόσουμε, ο κόσμος να χαλάσει»!

Είναι δήλωση χτεσινή. Εγινε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, τον αξιότιμο κύριο Χρήστο Πρωτόπαππα στον ραδιοσταθμό «Real FM».

Αυτή ήταν η απάντηση του λεβέντη «αντιεξουσιαστή» όσον αφορά τις αντιδράσεις του λαού στη λαιμητόμο του «μεσοπρόθεσμου».
*
«Θα το εφαρμόσουμε, ο κόσμος να χαλάσει»!

Ετσι απάντησε ο μπαρουτοκαπνισμένος «κοσμοχαλαστής», ο ορκισμένος απέναντι στην καπιταλιστική αδικία «σοσιαλιστής». Τα συνηθίζουν τα «σταράτα» λόγια οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι και τα επιφανή στελέχη του κόμματος των κυβερνήσεων του Σημίτη.

Της κυβέρνησης του «αυτή είναι η Ελλάδα» και των Χρηματιστηρίων, του κόμματος που, όπως αρμόζει σε αυτές τις περιπτώσεις, σήμερα έχει αναδειχτεί σε κόμμα - συνεργάτη του ΔΝΤ.
*
«Θα το εφαρμόσουμε, ο κόσμος να χαλάσει»!

Τι θαυμαστή «αποφασιστικότητα»! Τι «γενναιότητα» από έναν πρώην πρόεδρο της ΓΣΕΕ!
Τύφλα να έχει ο Πάγκαλος και τα «τανκς» του. Τύφλα να έχει το θράσος ακόμα και των πιο πατενταρισμένων εργατοπατέρων του πράσινου κομματικού σωλήνα.

Ολης αυτής της πολιτικά ξεδιάντροπης κάστας, που αφού έπαιξε επί μακρόν το ιταμό παιχνίδι της «πέμπτης φάλαγγας» στο εργατικό κίνημα, κατόπιν πέρασε ανοιχτά στην υπηρεσία της πλουτοκρατίας.
*
«Θα το εφαρμόσουμε, ο κόσμος να χαλάσει»!

Τέτοιο είναι το πολιτικό τους χάλι, όταν, εκ του ασφαλούς, από τα μικρόφωνα της καθεστωτικής προπαγάνδας, εκφωνούν μονολόγους για να κάνουν επίδειξη «ανδρείας» χωμένοι στη θαλπωρή του θώκου τους.

Τόση και τέτοια είναι και η «μαγκιά» τους απέναντι στο λαό. Για να θυμίζει την πολιτική «ποιότητα» όλων αυτών που αφού πρώτα έδωσαν όλες τις δυνατές εξετάσεις στο «συνδικαλισμό» του καρεκλοκενταυρισμού, κατόπιν προήχθησαν στους σημερινούς «ταγούς» του πατριδοκάπηλου «πατριωτισμού» για να κόβουν μισθούς και συντάξεις από τους χτεσινούς συναδέλφους τους.
*
«Θα το εφαρμόσουμε, ο κόσμος να χαλάσει»!

Τι κρίμα να μην έχει κάνει αυτή τη δήλωση ο Πρωτόπαππας πριν από τον ανασχηματισμό. Ισως ο Παπανδρέου να μην τον είχε ξεχάσει...


ΠΗΓΗ:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6335504&publDate=6/7/2011


Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 06, 2011 1:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το μεγάλο μάθημα (της καθεστωτικής βίας)
Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ



«Μακριά τα χέρια από τη γυναίκα και το παιδί μου», αναφώνησε χθες στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας (υποτίθεται) του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, καταγγέλλοντας «επιθέσεις» εναντίον του σπιτιού του από «ανήθικους, ανέντιμους και δειλούς».

ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ ο φόβος του υπουργού για τη δημόσια εικόνα του μετά το όργιο κρατικής τρομοκρατίας την προηγούμενη Τετάρτη. Και εννοείται ότι κάθε εχέφρων πολίτης θα καταδίκαζε την όποια επίθεση στην οικογένειά του εάν είχε συμβεί.


Αλλά δεν είναι διόλου κατανοητή η επιχείρηση αποτροπής κάθε αποδοκιμασίας στο πρόσωπό του ούτε η προσπάθεια να τεθούν... χωροταξικά όρια στις διαμαρτυρίες.

ΜΟΛΙΣ πριν από επτά ημέρες οι αστυνομικές δυνάμεις, των οποίων ηγείται, τσάκισαν δεκάδες διαδηλωτές.

Αυτοί δεν ήταν παιδιά κάποιων; Αυτοί δεν έχουν οικογένειες που ένιωσαν ότι γίνονται στόχος για άλλη μια φορά χωρίς να φταίνε στο παραμικρό; Γιατί η μέση ελληνική οικογένεια είναι ήδη εδώ και ένα χρόνο στοχοποιημένη από τα Μνημόνια που έχει υπογράψει ο κ. Παπουτσής και οι συνάδελφοί του.

ΚΑΙ ΤΙ άλλο, αν όχι «ανήθικοι, ανέντιμοι και δειλοί», είναι αυτοί που χτυπούσαν όσους διαδήλωναν ειρηνικά, και οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. που, προφανώς, κατ' εντολήν του κ. Παπουτσή, αντιμετώπισαν όσους κατέβηκαν στο Σύνταγμα σαν εχθρικό στρατό;

Η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν κρύβεται. Ο κ. Παπουτσής και οι συνάδελφοί του, που γίνονται στόχος αποδοκιμασιών, δεν μπορούσαν να πουν το «ναι» με το Κοινοβούλιο περικυκλωμένο από μυριάδες «όχι». Η εικόνα αυτή, της πλήρους αναντιστοιχίας των εκπροσώπων του λαού με το... λαό τους, δεν έπρεπε να μεταδοθεί και γι' αυτό δεν έπρεπε να υπάρξει.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ έκαναν. Με τα κλομπ και τα ασφυξιογόνα προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τη λαϊκή διαμαρτυρία σε ομάδες που διαδήλωναν «εκτός ορίων». Να φτηνύνουν την πραγματική αγανάκτηση σε κουκουλοφόρες βιαιοπραγίες. Και να οδηγήσουν το «όχι» που πλημμύριζε τους δρόμους σε επιστροφή στο σπίτι.

ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ πλάνην οικτράν.
Και, δυστυχώς γι' αυτούς, δεν έχουν καταλάβει γρυ από τις αλλαγές στην ελληνική κοινωνία. Γι' αυτό λένε τέτοια. Γι' αυτό δεν ακούν κανέναν και γι' αυτό δεν θα αποφύγουν το λογαριασμό που έρχεται.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που φοροδιαφεύγει, που ζει με ευρωπρογράμματα και κρατικές προμήθειες, το σύστημα το πελατειακό από τη γέννησή του, αυτοί το έχτισαν, και αυτοί, με τους συνοδοιπόρους τους, το άρμεξαν. Κι αυτό δεν αλλάζει με επικλήσεις δημοκρατίας, για αυτούς αλλά όχι για τους... υπηκόους.

Η ΒΙΑ γεννάει βία. Σε αυτό έχει δίκιο ο κ. Παπουτσής. Κάθε βία. Η βία της απόλυσης, της στέρησης προοπτικής. Η βία των ΜΑΤ. Η βίαιη εκχώρηση της χώρας. Κι αυτοί που θέλησαν να διαδηλώσουν ειρηνικά πήραν ήδη, από τον κ. Παπουτσή και τους συμβούλους του, το μάθημά τους. Και δεν θα το ξεχάσουν.

ΠΗΓΗ:
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=290881


Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 06, 2011 9:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Χρήστος Παπουτσής: Κατέκτησε μια ξεχωριστή θέση στο «πάνθεον» του πολιτικού κιτς…



Ο Χρήστος Παπουτσής έχει αυτές τις μέρες την τιμητική του.

Αυτές οι μέρες τον σφραγίζουν ανεξίτηλα:
Θα καταγραφεί στην ιστορία σαν μια από τις πλέον μοχθηρές γκριμάτσες της γελοιότητας του πασοκικού καθεστώτος, αλλά και σαν το κιτς του μελοδράματος του γκλαμουριάρικου «εκσυγχρονισμού».

Πριν από λίγες μέρες καταγράψαμε τη «γλοιώδη γελοιότητα» του ανδρός.
ΕΔΩ
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=27567#27567

Τώρα θα συμπληρώσουμε το πορτρέτο του Παπουτσή με το μελόδραμά του στη Βουλή:
«Μακριά τα χέρια από τη γυναίκα και το παιδί μου»!!!



Εδώ πλέον έχουμε το διαλεκτικό συμπλήρωμα της παρασιτικής ηλιθιότητας: Το μελόδραμα του πασικικού κιτς, τη μοχθηρή όψη του «εκσυγχρονιστικού», γκλαμουριλαρικου ταρτουφισμού.

Πριν ένα χρόνο περίπου είχαμε γράψει το κείμενο:
«ΚΙΤΣ: Η φαιά «αισθητική» της αγοράς»
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4814

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζαμε:

«Το κιτς βρίσκεται μέσα στο μεδούλι του καπιταλιστικού συστήματος: στην κυρίαρχη αγορά και την κερδοσκοπική απληστία της.
Κάθε εξουσία είναι οργανικά δεμένη με το κιτς. Κολυμπάει μέσα στην κακογουστιά, όπως το ψάρι μέσα στο νερό.


Η δημαγωγία και ο λαϊκισμός είναι οι πιο γνωστές φόρμες του κιτς.


Γι’ αυτό και οι δωσίλογοι και γενίτσαροι αυτής της Νέας Εποχής παράγουν τόσο πηχτά κύματα κακογουστιάς και ανοησίας.

Ο πρωθυπουργός: Μια ομιλούσα μακέτα που περιφέρεται «ξερνώντας» ασυνάρτητες ανοησίες και πολιτική κακογουστιά, χωρίς να έχει συναίσθηση, ούτε τσίπα…

Χρυσοχοΐδης: Το κιτς των χολιγουντιανών τρομοκρατικών κατασκευών και των καουμπόικων λεονταρισμών…

Πεταλωτής: Η τηλεοπτική μούμια του κιτς…

Παπακωνσταντίνου-Ραγκούσης: Οι μακέτες των διεθνών μηχανισμών της κακογουστιάς…

Οι «Σύμβουλοι»:
τα αμερικανικά υποπροϊόντα του κιτς…

Πάγκαλος:
Η ακραία χυδαιότητα της αμοραλιστικής αυθάδειας του κιτς…»

Φαίνεται ότι ο Παπουτσής «ζήλεψε» που δεν ήταν στη λίστα!

Όρμησε, λοιπόν σήμερα, να κατακτήσει μια περίοπτη θέση στο «πάνθεον» του κιτς: Τη θέση του ψοφοδεούς, «προοδευτικού» κιτς, με τις κελεμπίες και τις γραβάτες του πασοκικού μελοδράματος.

Μιλάμε για «κελεμπίες», διότι το πολιτικό κουστούμι αποτελεί το ενδυματολογικό, φυσιογνωμικό, αλλά και ρητορικό στοιχείο του κιτς.

Κοιτάξτε, π.χ.,
το ντύσιμο των περισσότερων πρωθυπουργών και υπουργών ή γενικά των πολιτικών, διεθνώς και εγχώρια: Σωστοί γαμπροί, ζωέμποροι ή κουρείς με κυριακάτικα…

Η επικοινωνία με το καταναλωτικό κοινό του κιτς (το αγοραίο κοινό του θεάματος), αλλά και η δουλική υποτέλεια στα αφεντικά-«νταβάδες» (η «ποίηση» της κακογουστιάς), καθιστούν το «ένδυμα» πρωταρχικό στοιχείο του κιτς.


Το πολιτικό κιτς αρχίζει από τη γραβάτα και το γυαλιστερό κουστούμι καταυγάζει τη μικρή οθόνη…

Όσο μια κυβέρνηση τείνει στον ολοκληρωτισμό, τόσο προσωποποιεί το πολιτικό κιτς, που γίνεται έτσι ένα είδος φασιστόμετρου…


Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων έχει ξεπεράσει και εδώ κάθε ιστορικό προηγούμενο. Μόνο ο Καρατζαφέρης και ο Άδωνις μπορεί να σταθούν δίπλα της στη φασιστική κακογουστιά…

Μακάβρια η κυβερνητική πινακοθήκη:
Η χαμέρπεια, η φαυλότητα, τα ωκεάνια κύματα του ψεύδους, η κομπάζουζα βλακεία, η λαϊκιστική αυθάδεια, το μελόδραμα και το κοστούμι του σατράπη, ΟΛΑ αυτά ενσαρκώνονται, με διαφορετικούς τρόπους, αλλά ωμά και αδίστακτα, σε όλα τα πρόσωπα της δωσίλογης κυβέρνησης.

Κάποια κυβερνητικά πρόσωπα, απλώς αποτυπώνουν πιο έντονα και μοχθηρά τα ΓΕΝΙΚΑ χαρακτηριστικά της κυβέρνησης των ανδρεικέλων.

Ο Χρήστος Παπουτσής μπήκε σε αυτή τη λίστα των «έντονων αποτυπωμάτων» της μελοδραματικής και ηλίθιας κακογουστιάς…

Επιστροφή στην κορυφή
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 06, 2011 10:34 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
"ΚΑΙ ΤΙ άλλο, αν όχι «ανήθικοι, ανέντιμοι και δειλοί», είναι αυτοί που χτυπούσαν όσους διαδήλωναν ειρηνικά, και οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. που, προφανώς, κατ' εντολήν του κ. Παπουτσή, αντιμετώπισαν όσους κατέβηκαν στο Σύνταγμα σαν εχθρικό στρατό;"

ΚΧ :
Το έγραψα αλλού και το επαναλαμβάνω αναλυτικότερα εδώ.
Η πρόσβαση στην Πλατεία Συντάγματος ήταν ανέφικτη από Πανεπιστημίου και Σταδίου, την ημέρα των επεισοδίων (απόγευμα της 29ης Ιουνίου), στο ύψος της οδού Βουκουρεστίου.

Όταν των κύμα των διαδηλωτών προσέγγιζε την Πλατεία έπεφταν βροχή τα ασφυξιογόνα (ναι, ασφυξιογόνα διότι μου έκλεισαν το λάρυγγα και τα μάτια δεν άνοιγαν, πήγα να σκάσω). Από την Βουκουρεστίου η είσοδος ήταν κλειστή για τη Βουλή. Μόλις ο όγκος των διαδηλωτών υποχωρούσε και διαλυόταν τα προπετάσματα από τα χημικά, γινόταν πάλι προσπάθεια να περάσουμε τη Βουκουρεστίου, αλλά τα ασφυξιογόνα και δακρυγόνα δεν μας το επέτρεπαν.

Εν τω μεταξύ, στην πάνω Πλατεία έπεφτε άγριο ξύλο ...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες