Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Στον αχυρώνα της Βουλής μιλούν για «δημοκρατία»

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 22, 2011 9:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Στον αχυρώνα της Βουλής μιλούν για «δημοκρατία» Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στον αχυρώνα της Βουλής μιλούν για «δημοκρατία»


Η φωτο από ΤΟ ΓΡΕΚΙ

Το τι δεν πρόδωσες εσύ να μου πεις
Εσύ κι οι όμοιοί σου, χρόνια και χρόνια,
Ένα προς ένα τα υπάρχοντάς σας ξεπουλώντας
Στις διεθνείς αγορές και τα λαϊκά παζάρια
Και μείνατε χωρίς μάτια για να βλέπετε, χωρίς αυτιά
ΝΆ ακούτε, με σφραγισμένα στόματα και δεν μιλάτε.
Για ποια ανθρώπινα ιερά μας εγκαλείτε;

Μανόλης Αναγνωστάκης



Η Βουλή του δωσιλογισμού (ο ορνιθώνας αυτός) «κακάριζε», χθες, για τη «δημοκρατία»!!!

Ζούμε, σήμερα, κάτω από τη μπότα της ΕΕ, του ΔΝΤ, των τραπεζών, των διεθνών μαφιών του χρήματος και των Ελλήνων «νταβάδων» και τα πολιτικά τους ανδρείκελα και τα κόμματα-προτεκτοράτα τους, κοκορομαχούσαν για τη …Δημοκρατία!!!!


Για ποια αλήθεια «δημοκρατία» μιλούσανε;

Για την πολυεδρική ΚΑΤΟΧΗ, χωρίς ιστορικό προηγούμενο, που ζούμε;

Για τη «δημοκρατία» μετά την πτώση της χούντας; Μα, αυτό που έγινα μετά την πτώση της χούντας ήταν μια ΑΠΑΤΗ δημοκρατίας: Τότε στήθηκαν ΦΡΑΓΜΑΤΑ εναντίον της Δημοκρατίας που ξεπρόβαλε ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ από την εξεγερμένη λαϊκή ΑΠΑΙΤΗΣΗ (Πολυτεχνείο), τότε σφυρηλατήθηκαν άλλου είδους σιδεριές και χαλύβδινα στεφάνια γύρω από το σώμα της «Δημοκρατίας»…

Τα «χαλύβδινα στεφάνια» της «δημοκρατίας» του ψηφοδελτίου και της «δημοκρατίας» της βολιδοσκόπησης, τα «χαλύβδινα ψεύδη» της δημοκρατίας των «νταβάδων» (ΜΜΕ) και κυρίως: Τα «χαλύβδινα ψεύδη» των ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΩΝ των λαϊκών αγώνων και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…

Οι πιο μοχθηροί και ύπουλοι «δημοκράτες» αυτών των «χαλύβδινων ψευδών» και της ειδωλολατρίας του ψηφοδελτίου ήταν αυτοί που «ηγήθηκαν» στην κατασκευή του «εκσυγχρονιστικού» κράτους και παρακράτους, στην εδραίωση του κάλπικου «προοδευτικού» και «αριστερού» καθεστώτος: Οι πλέον ασύστολοι σφετεριστές και έμποροι των λαϊκών αγώνων και των δημοκρατικών κατακτήσεων αυτών των αγώνων…

Μετά την πτώση της χούντας, όλες αυτές τις δεκαετίες, οι «παίκτες» της «προοδευτικής» εξουσίας, όλοι αυτοί με τα ισόβια «αριστερά» πιστοποιητικά, ξεπούλησαν και εξαργύρωσαν τα πάντα: Όλα τα αγωνιστικά υπάρχοντά τους. Σαν μικρομπακαλίστικες ψυχές πούλησαν «τοις μετρητοίς» το λίγο «ηρωισμό» τους και τις αντιδικτατορικές τους μετοχές στο Χρηματιστήριο της πολιτικής συναλλαγής.

Δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Ούτε μια ηθική αρχή δεν έμεινε άθικτη. Ούτε μια ιδέα που να μην τη βρόμισαν.

Την ιστορία του Πολυτεχνείου την εκπόρνευσαν, την άδειασαν από το περιεχόμενό της και τη χρησιμοποίησαν ξεδιάντροπα για την προσωπική τους προβολή και την «εκσυγχρονιστική» τους μετάλλαξη.


Ιδιαίτερα, τα πασοκικά ανδρείκελα του δωσιλογισμού, οι γενίτσαροι των ΜΜΕ («αριστεροί» και αυτοί) και τα ακαδημαϊκά τους οικοτροφεία έχουν ξεπεράσει σε ναρκισσιστική έξαψη και πολιτική μοχθηρία κάθε ιστορικό προηγούμενο.


Γι αυτή τη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» μιλούν;





Όλα αυτά, όμως δεν έχουν καμία σχέση με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Είναι μια νέα χούντα, απείρως ποιο ύπουλη, δόλια και εγκληματική από τη χούντα των συνταγματαρχών: Είναι η χούντα της Νέας Τάξης με τα πράσινα και ροζ γιλέκα. Είναι η χούντα των διεθνών μαφιών του χρήματος και των αποτρόπαιων μηχανισμών τους…

Και η Βουλή είναι το «δημοκρατικό» ντεκόρ αυτής της νεοταξικής χούντας: Ο αχυρώνας της που μέσα σΆ αυτόν «μαλώνουν» τα «άλογα» των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων), απλώς για να δημιουργούν τη ψευδαίσθηση της «Δημοκρατίας»…

Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 22, 2011 3:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η χαμένη εμπιστοσύνη ή ένα συλλογικό "ΟΥΣΤ"
Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ




«Επιτέλους κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ» αναφώνησε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης του κυβερνώντος κόμματος, όταν πληροφορήθηκε τον ανασχηματισμό.

Οπως φαίνεται, θέλει να πιστέψουμε ότι το Μνημόνιο και όσα πληρώνουμε απ' όταν ανέλαβαν, δεν τα υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο... φούφουτος.

ΔΕΝ γνωρίζω ποιος είναι ο φούφουτος! Γνωρίζω όμως καλά ότι δεν βελτιώνεται το πολιτικό σύστημα όταν οι Ηρακλείς του ξιφουλκούν κατά του υπουργού Οικονομικών, μιλούν -όπως έκαναν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και στη Θεσσαλονίκη και αλλού- για λάθη, παραλείψεις και αστοχίες, και κάνουν γαργάρα την κριτική τους όταν ο συγκεκριμένος υπουργός απομακρύνεται και θρονιάζεται στην καρέκλα ένας δικός τους.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ να επικρίνεται ο «αντίπαλος» και να χειροκροτείται ο «δικός μας», να δηλώνουμε ότι μια πολιτική πρέπει να αλλάξει και να πανηγυρίζουμε όταν μένει ίδια και απαράλλαχτη, αλλά την υλοποιεί άλλος, με τον οποίο έχουμε καλές άκρες και ωφέλιμες επαφές, είναι τυπική τακτική του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος που τρικλίζει.

ΑΥΤΗ η στάση καταδεικνύει πόσο κοντά ποδάρια έχουν οι δηλώσεις πολλών μεγαλοΠΑΣΟΚων, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, για τη «μεταπολίτευση που έχει πεθάνει» και για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν χωρίς να υπολογίζεται το πολιτικό κόστος.

ΑΛΛΗ μια φορά, αυτοί που αποκαλούνται πολιτικό προσωπικό άλλα λένε κι άλλα εννοούν. Αυτό που θέλουν να πεθάνει είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων και οι όποιοι θεσμοί για την προστασία τους, ενώ -παρά τα τόσα υποκριτικά διακηρύττουν- θέλουν να μείνει αλώβητο το σύστημα που τους γέννησε και τους έφερε στην κυβέρνηση.

ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ τις συνθήκες η ψήφος εμπιστοσύνης των βουλευτών στην όποια κυβέρνηση, με ή χωρίς Παπακωνσταντίνου στο Οικονομικών, έχει πολύ μικρή σημασία, και όλοι όσοι καλύπτονται πίσω από αυτήν θα διαπιστώσουν σύντομα ότι η πραγματική ζωή θα τους προγκάρει ξανά στις πλατείες.



ΚΑΜΙΑ εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και το σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει όταν κάποιοι, όπως ο κ. Λοβέρδος και η κ. Διαμαντοπούλου, είναι και παραμένουν υπουργοί επειδή μετασχηματίζουν την υγεία και την παιδεία στις χρεοκοπημένες εκδοχές τους που θέλουν η τρόικα και ο φιλελευθερισμός.

Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ διαρρηγνύεται επίσης, όταν κάποιοι άλλοι, όπως ο κ. Οικονόμου, γίνονται υπουργοί επειδή αντάλλαξαν όσα έλεγαν για την ανάγκη καταγγελίας του Μνημονίου, που «δεν είναι επιδεκτικό ούτε στην επικαιροποίηση ούτε στην αναθεώρηση διότι δεν οδηγεί σε λύση», με ένα πόστο στήριξης αυτού ακριβώς του Μνημονίου!

ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ, βέβαια, θα φάνε το κουτόχορτο που μας πουλάνε. Αλλά όσο τα μικρά προσωπικά «ουστ» δεν γίνονται ένα μεγάλο συλλογικό «όχι», η πολιτική τους μπορεί να φάει τη χώρα και τους ανθρώπους της.

ΠΗΓΗ:
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=286641


Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 23, 2011 9:54 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα αξιοθρήνητα «αριστερά» γρανάζια του καθεστώτος βαπτίζουν τις ήττες σαν νίκες!!!



Υπάρχουν κάποιες ρήσεις που σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Μένεις κυριολεκτικά άναυδος!

Διαβάστε το τι είπε ο «αριστερός» Παπαδημούλης:

«Τις εξελίξεις πλέον τις επηρεάζει αποφασιστικά ο παράγων πλατείες. Ηδη έχει πετύχει σημαντικές νίκες. Και μόνο το γεγονός ότι η 5η δόση είχε σιγουρέψει περισσότερο από ποτέ, τις ώρες που η Ελλάδα δεν είχε πρωθυπουργό αλλά είχε γεμάτες τις πλατείες, δείχνει πως ο λαϊκός παράγοντας έκανε αυτό που δεν έκανε η κυβέρνηση τόσο καιρό» (ρ/σ «Κόκκινος»)!!!

Δηλαδή, σύμφωνα με τον «αριστερό» φωστήρα, η εξεγερμένη λαϊκή ΟΡΓΗ κατά των Μνημονίων, πέτυχε «μεγάλη νίκη» εναντίον του λαού: Την καταβολή της 5ης δόσης, δηλαδή την προώθηση του Μεσοπρόθεσμου!!!!!!!

Πέραν από τη μέγιστη αυτή ηλιθιότητα του Παπαδημούλη (πάει να ξεπεράσει και τον ΓΑΠ), η δήλωσή του αποτυπώνει ολοκάθαρα τις πολιτικές αντιλήψεις του ευρύ χώρου του: ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΤΙΛΗΨΗ που αντικρίζει το λαϊκό κίνημα «αντικείμενο» πίεσης και διαπραγμάτευσης για την αποτελεσματικότερη ΕΠΙΒΟΛΗ των μέτρων λεηλασίας του ελληνικού λαού και ιδιωτικοποίησης της Ελλάδας: Επιθετική υλοποίηση των «εντολών» των διεθνών μαφιόζων, δηλαδή ταχεία εκτέλεση των «συμβολαίων θανάτου»…

Οι Πλατείες για τον «αριστερό» αυτό καθεστωτικό υπάλληλο ΝΙΚΗΣΑΝ, γιατί άσκησαν πίεση για την εκταμίευση της 5ης δόσης, δηλαδή για τη σωτηρία των μαφιών του χρήματος που κερδοσκοπούν ασύστολα πάνω στο χρέος και τη χρεοκοπία της χώρας!!!!

Ο Παπαδημούλης ξέχασε μόνο να μας πει τούτο: Αν αυτό είναι νίκη, τότε η ΗΤΤΑ ποια είναι;

Το τραγικό, όμως, είναι άλλο: Ότι η Κάτω Πλατεία είναι οι «αριστεροί» του φυράματος Παπαδημούλη!!!!!

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες