Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΚΚΕ: Το καθεστωτικό ανάχωμα της λαϊκής οργής

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 05, 2011 12:22 am    Θέμα δημοσίευσης: ΚΚΕ: Το καθεστωτικό ανάχωμα της λαϊκής οργής Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΚΚΕ: Το καθεστωτικό ανάχωμα της λαϊκής οργής



Η ηγεσία του ΚΚΕ ενεργεί ανοικτά και ανενδοίαστα υπέρ του καθεστώτος και εναντίον της έκρηξης της λαϊκής αγανάκτησης: Λειτουργεί σαν κυματοθραύστης της λαϊκής αγανάκτησης, σαν ανάχωμα στο ποτάμι της λαϊκής έκρηξης που έχει κατακλύσει ολόκληρη την Ελλάδα.

Ούτε τα προσχήματα πλέον δεν κρατάει. Δεν παίρνει μόνο καθαρές και ανοικτές ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ από το λαό που κατεβαίνει, σαν χείμαρρος, στο δρόμο, δεν στέκεται απλώς σαν θεατής, αλλά και ανοικτά αφορίζει αυτό το κίνημα επειδή είναι (όπως μας λένε οι γραφειοκράτες μανδαρίνοι) «αυθόρμητο» και «απολίτικο»!!!!

Δηλαδή επειδή η ΟΡΓΗ του λαού είναι «αυθόρμητη» ή «απολίτικη», το «κόμμα του λαού», το κόμμα που λέει ότι είναι της εργατικής τάξης ΓΥΡΙΖΕΙ τις πλάτες στο «αυθόρμητο», καταδικάζει και αφορίζει την έκρηξη της λαϊκής αγανάκτησης σαν «απολίτικη»!!!!

Αλήθεια σε πιο κομμουνιστικό εγχειρίδιο έχουν διαβάσει ότι η συνειδητή πρωτοπορία της εργατικής τάξης και ένα αυθεντικό κόμμα του λαού (η συνειδητή οργάνωση του λαού), γυρίζει τις πλάτες και ΑΦΟΡΙΖΕΙ ή στέλνει τελεσίγραφα εναντίον του ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΥ ή των «απολίτικων» λαϊκών εκρήξεων;

Από πού αντλούν οι μανδαρίνοι γραφειοκράτες του ΚΚΕ τέτοιες «θεωρίες», οι οποίες αποτελούν το διαλεκτικό συμπλήρωμα της καθεστωτικής εξουσίας και μάλιστα στην πλέον άθλια και ύπουλη μορφή της;

Να θυμίσουμε την πρακτική των μεγάλων επαναστατών;

Το Σεπτέμβρη του 1870, μισό χρόνο πριν από την Κομμούνα, ο Μαρξ προειδοποίησε ανοιχτά τους Γάλλους εργάτες: μια εξέγερση θα είναι παραφροσύνη, έλεγε στη γνωστή έκκληση της Διεθνούς.

Ωστόσο ο Μαρξ ΔΕΝ γύρισε την πλάτη στην «παραφροσύνη» της εξέγερσης. Συμμετείχε ΠΟΛΙΤΙΚΑ με όλες του τις δυνάμεις, υπογραμμίζοντας με ενθουσιασμό:

"Οπως κι αν έρθουν τα πράγματα, η εξέγερση του Παρισιού, κι αν ακόμη καταπνιγεί από τους λύκους, τα γουρούνια και τα παλιόσκυλα της παλιάς κοινωνίας, αποτελεί τον ενδοξότερο άθλο του κόμματός μας από τον καιρό της εξέγερσης του Ιούνη".

Τον Ιούλη του 1917 το «αυθόρμητο» του ρώσικοι λαού έτεινε σε γενική εξέγερση.

Ο Λένιν θεωρούσε πρόωρη και καταστροφική μια τέτοια εξέλιξη, αλλά δεν εγκατέλειψε στην τύχη του το «αυθόρμητο». Το κόμμα συμμετείχε με όλες του τις δυνάμεις στην εξεγερμένη κίνηση του ρώσικου λαού, ακριβώς για να τοn ΕΞΟΠΛΙΣΕΙ και να το προφυλάξει από τις παγίδες!!!!!

Η ηγεσία του ΚΚΕ ΑΦΟΡΙΖΕΙ κάθε τι που δεν ελέγχει ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!



Λιάνα Κανέλλη: η νέα "θεωρητικός" των "απολίτικων" κινημάτων

Η συνειδητή πρωτοπορία του λαού και η οργάνωσή της (το αυθεντικό κόμμα του λαού) είναι ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ακριβώς για να ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ και να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ενεργά μέσα το «αυθόρμητο», μέσα στην παλίρροια της λαϊκής αγανάκτησης ΟΣΟ «απολίτικη» και αν είναι.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ και ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ η συνειδητή πρωτοπορία του λαού, ΑΚΡΙΒΩΣ για να βοηθήσει την αυθόρμητη λαϊκή έκρηξη να γίνει ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ, το «απολίτικο» να γίνει «πολιτικό», το ανοργάνωτο να ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ.

ΕΝΑ επαναστατικό εργατικό και λαϊκό κόμμα δεν κάθεται στην ακροποτομιά, ούτε στέλνει τελεσίγραφα επίκρισης ή αφορισμού στην έκρηξη της λαϊκής αγανάκτησης, ούτε φυσικά επιχειρεί να το καπελώσει.

ΚΑΛΕΙ τον κόσμο να συμμετάσχει στις αυθόρμητες παλίρροιες της λαϊκής αγανάκτησης, ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ το ίδιο με όλες του τις δυνάμεις (όχι με ιδεολογικές και κομματικές ταμπέλες) στο «αυθόρμητο» και αγωνίζεται με όλα τα μέσα να το εξοπλίσει πολιτικά, να αποκαλύψει και να ξεσκεπάσει τις μανούβρες, τις δολοπλοκίες και τις μοχθηρές και ύπουλες επιδιώξεις του καθεστώτος, των κομμάτων του και των ποικίλων μηχανισμών προπαγάνδας και προβοκάτσιας.

ΕΝΑ αυθεντικό κόμμα της εργατικής τάξης και του λαού ρίχνει όλο το βάρος του και όλες τις δυνάμεις του σε τέτοιες αυθόρμητες ροές της οργής, ΑΚΡΙΒΩΣ για να ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ το «αυθόρμητο» και να αποκτήσει ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πολιτική πλατφόρμα και συντονισμό, ΕΝΟΤΗΤΑ με τα οργανωμένα τμήματα της εργατικής τάξης και ΚΥΡΙΩΣ να αποκτήσει τα δικά του όργανα οργάνωσης (αυτό-οργάνωση) και Επιτροπές Αγώνα.

Η ηγεσία του ΚΚΕ τελεσιγραφικά και αφοριστικά στέκεται ΕΞΩ και ΑΠΕΝΑΝΤΙ από το «αυθόρμητο» της ρέουσας και εκρηκτικής λαϊκής οργής. Αφού δεν μπορεί να το καπελώσει, αφού το «κίνημα» δεν είναι δικό του, του γυρίζει τις πλάτες και από την καθεστωτική όχθη, σαν δόλιος «πράκτορας» και «προβοκάτορας» του κατεστημένου, το υπονομεύει ανενδοίαστα και επιχειρεί να το τσακίσει…

Εδώ δεν έχουμε απλώς το σταλινισμό στην πιο μακάβρια γκριμάτσα του.

ΕΔΩ έχουμε την ολοκληρωτική ενσωμάτωση του ΚΚΕ στο καθεστώς. Το μοχθηρό πρόσωπο του ύπουλου και μεταμφιεσμένου «πράκτορα» της διεθνούς μαφίας του χρήματος και των εγχώριων παραρτημάτων της, εναντίον των λαϊκών κινημάτων: Του «πράκτορα» με την ξύλινη αντικαπιταλιστική ρητορεία…

Η Ηγεσία του ΚΚΕ δεν αφήνει μόνο την εκρηκτική κίνηση της λαϊκής ΟΡΓΗΣ στο έλεος του καθεστώτος και των σκευωριών του, αλλά αποτελεί το πιο ισχυρό γρανάζι της καθεστωτικής μηχανής: Τον ύπουλο υπονομευτή της εκρηκτικής λαϊκής οργής, τον μεταμφιεσμένο συκοφάντη των ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ της ΟΡΓΗΣ.

Να γιατί έσπευσε να καταδικάσει πρώτο και καλύτερο τις εκδηλώσεις εναντίον του τσίρκου της Βουλής και των ανδρεικέλων της…

Αυτό το κόμμα δεν έχει καμία, απολύτως ΚΑΜΙΑ, σχέση με την έννοια της Αριστεράς: Είναι ένα δόλιο καθεστωτικό κόμμα με μάσκες «αριστερές»…


Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 05, 2011 11:09 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι ταχυδακτυλουργίες της ηγεσίας του ΚΚΕ



Η ηγεσία του ΚΚΕ άρχισε τις γνωστές ταχυδακτυλουργίες και σταλινικές πλαστογραφίες προκειμένου να συκοφαντήσει το Κίνημα των Πλατειών.

Δεν αρκείται πλέον στο «αυθόρμητο» και «απολίτικο», αλλά μιλάει ανοικτά για «κίνημα» που έχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ιδεολογικό πλαίσιο, κατασκευασμένο από «ανώνυμους» του καθεστώτος, με μοναδικό στόχο: Την παρεμπόδιση της ιδεολογικής και πολιτικής έκφρασης.

Διαβάζουμε από το άρθρο της Σύνταξης του σημερινού «Ριζοσπάστη»:

«Η παρεμπόδιση της πολιτικής και ιδεολογικής έκφρασης των ανθρώπων του μόχθου, που είναι δικαίωμά τους όχι μόνο να έχουν αλλά να την εκφράζουν ανοιχτά και δημόσια γενικά, και ειδικά μέσα στο κίνημα, εκεί που αναπτύσσεται η ιδεολογικοπολιτική διαπάλη, όχι μόνο δε συνάδει με τη δημοκρατία γενικά και μέσα στο κίνημα ειδικά, αλλά αντίθετα τη φιμώνει».

Είναι να γελά κανείς με τα δόλια αυτά τεχνάσματα. Ένα κόμμα το οποίο αποτελεί τον πιο μοχθηρό στραγγαλιστή της ιδεολογικής και πολιτικής έκφρασης, το οποίο είναι ποτισμένο μέχρι το μεδούλι από την κακουργηματική φιλοσοφία της ΦΙΜΩΣΗΣ και της ΔΙΩΞΗΣ των ιδεών, ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ το κίνημα της λαϊκής οργής για έλλειψη ιδεολογικοπολιτικής διαπάλης!!!!

Και ποια είναι τα «επιχειρήματα»: ότι αυτό το κίνημα στρέφεται εναντίον των κομμάτων, των συνδικάτων και του ΚΚΕ!!!

Και εδώ η ηγεσία του ΚΚΕ, με τα τυπικά και τηλεγραφικά τεχνάσματά της παραποιεί την πραγματικότητα, ταυτίζοντας το αυθόρμητο ποτάμι της λαϊκής έκρηξης (το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ κίνημα) με τους «ανώνυμους» και «απρόσωπους» «υποκινητές» και διοργανωτές: Την υποκειμενική δολιότητα του καθεστώτος.

Το ζήτημα αυτό το έχουμε αναλύσει διεξοδικά στο άρθρο:
«Περί «υποκινητών» της λαϊκής οργής»
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5713

Εδώ θα υπογραμμίσουμε μόνο τούτο: Ανεξάρτητα από τα υποκειμενικά τεχνάσματα των «υποκινητών», το ΚΙΝΗΜΑ της λαϊκής οργής σε ΚΑΝΕΝΑ δεν απαγόρευσε να εκφράσει την άποψή του και να δώσει την ιδεολογική και πολιτική του μάχη.

ΚΑΙ ούτε μπορεί κανείς να επιβάλει σε μια λαϊκή έκρηξη αγανάκτησης ΦΙΜΩΤΡΟ.

Το εντελώς αντίθετο γίνεται. Μια νεροποντή ατομικών απόψεων και ιδεών που κατακλύζει τα πάντα και οδηγεί, στα πρώτα στάδια, σε «ατομική» ασυναρτησία και Βαβυλωνία, η οποία αν παγιωθεί οδηγεί στην εξάτμιση της οργής, στη συρρίκνωση της μαζικότητας, στην απογοήτευση και τη διάλυση…

Ο μέγας, λοιπόν, κίνδυνος από τις αυθόρμητες εκρήξεις του λαϊκού θυμού δεν είναι η ΦΙΜΩΣΗ, αλλά η ζούγκλα των ατομικών απόψεων, η απουσία του άξονα της πολιτικής και οργανωτικής αποκρυστάλλωσης, συνακόλουθα και της συντονισμένης δράσης.

Ακριβώς αυτές τις ενδογενείς αδυναμίες του «αυθόρμητου» έρχεται να καλύψει η πολιτική πρωτοπορία (το «συνειδητό») και ένα πραγματικό επαναστατικό κόμμα.

Έρχεται όχι με ιδεολογικές και πολιτικές ταμπέλες, με πανό και με σημαίες, αλλά με τα πολιτικά και οργανωτικά του εφόδια, με τις εμπειρίες του και με επεξεργασμένες προτάσεις, ΟΧΙ ως κομματικός φορέας, αλλά ως ένα πλήθος δραστήριων ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ μέσα στους κόλπους του οργισμένου λαού που βρίσκεται στο δρόμο.

Οι ταμπέλες στα συνδικάτα αποτελούν κομματικά ψευδώνυμα τα οποία ΔΙΑΙΡΟΥΝ το συνδικαλιστικό κίνημα και έχουν τελεσίδικα καταδικαστεί από τους μεγάλους ηγέτες και θεωρητικούς των επαναστατικών αγώνων.

Η ηγεσία του ΚΚΕ κατηγορεί τον θυμωμένο λαό στις Πλατείες επειδή δεν θέλει τις κομματικές και συνδικαλιστικές ταμπέλες, ΔΗΛΑΔΗ τις πολιτικές διαιρέσεις στον αγώνα τους.

Η αντίδραση του λαού εναντίον και αυτών των «αριστερών» κομμάτων και των εργατοπατέρων είναι ΥΓΙΕΣΤΑΤΗ και εν δυνάμει ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ.

Η Ηγεσία του ΚΚΕ σκοπίμως και δολίως παρακάμπτει τα αίτια αυτής της λαϊκής αντίδρασης.

ΑΠΑΙΤΕΙ από το «αυθόρμητο» να είναι «συνειδητό» (δηλαδή να μην καταργεί κάθε έννοια οργάνωσης, και συνδικαλισμού), αγωνίζεται να κρατήσει μακριά και ενάντια το οργανωμένο εργατικό κίνημα από τη ροή του λαϊκού θυμού (συνειδητή πολιτική διάσπασης) ΚΑΙ κατηγορεί το «αυθόρμητο» επειδή δεν θέλει κομματικά και συνδικαλιστικά λάβαρα και σημαίες παρελάσεων και καπελωμάτων…

Έχουν μεγάλο θράσος οι αλχημιστές του ΚΚΕ. Προδίδουν ξεδιάντροπα κάθε αγώνα, στέκονται ανοικτά ΑΠΕΝΑΝΤΙ και μάλιστα ΕΧΘΡΙΚΑ, προς τις αυθόρμητες εκρήξεις της αγανάκτησης του λαού και από πάνω κατηγορούν το «αυθόρμητο» σαν διασπαστικό και το διασπαστικό (η πολιτική τους) σαν ενωτικό!!!

Αν ήθελε η ηγεσία του ΚΚΕ να παρέμβει ιδεολογικοπολιτικά μέσα στις Πλατείες θα έβρισκε τον τρόπο και ΟΥΔΕΙΣ θα μπορούσε να της το απαγορεύσει.

Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν μπορεί, βεβαίως, να καλέσει τα στελέχη της και τα μέλη της να κατεβούν στις Πλατείες και να παρέμβουν πολιτικά, διότι η πολιτική του ΚΚΕ είναι άκρως καθεστωτική, ΕΞΩ και ΕΝΑΝΤΙΑ στα πραγματικά συμφέροντα του ελληνικού λαού, είναι πολιτική εγκλωβισμού και χειραγώγησης του λαού στα κανάλια του καθεστώτος και στους σχεδιασμούς της Νέας Τάξης.

Οποιοδήποτε, συνεπώς, κατέβασμα στελεχών και μελών του στις Πλατείες θα τίναζε το ΚΚΕ στο αέρα, διότι θα έχανε πολλά από αυτά τα στελέχη και τα μέλη του.

Γι αυτό η ηγεσία του ΚΚΕ τα κρατάει μακριά από κακοτοπιές, σε οργανωμένα γκέτο σημαιοστόλιστων κομματικών παρελάσεων…

Και για να δικαιολογήσει την προδοσία της εφευρίσκει τεχνάσματα αφορισμού και συκοφάντησης οτιδήποτε δεν ελέγχει…



_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Ροβεσπιέρος στις Παρ Ιούλ 13, 2012 10:35 am, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παύλος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 06, 2011 5:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Εκτίμηση Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μάλλον!!! απαξία, με όλα αυτά που του προσάπτουν ούτε στον εαυτό του δεν το αφήνουν να πιστέψει οπότε ακόμα και αν παρΆ ελπίδα το αποφάσιζε από μόνο του σιγά και μην η αυθόρμητη αγανάκτηση το άφηνε να της διαθέσει ότι θετικό του έχει απομείνει
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες