Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Κατασκευάζουν τη «συναίνεση»: Κυβέρνηση προσωπικοτήτων

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 17, 2011 2:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Κατασκευάζουν τη «συναίνεση»: Κυβέρνηση προσωπικοτήτων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κατασκευάζουν πυρετωδώς τη «συναίνεση»: Την κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας»!



Η «κατασκευή συναίνεσης» είναι το άμεσο και το επείγον στρατήγημα των ισχυρών οικονομικών κέντρων εξουσίας: Το στρατήγημα της «έκτακτης ανάγκης» της σημερινής περιόδου (το έχουμε αναλύσει σε σωρεία κειμένων).

Απαραίτητη διευκρίνιση: Συναίνεση ουσιαστικά και επί των πρακτέων υπάρχει. Όλες οι δυνάμεις του καθεστώτος έχουν ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ και βάλει πλάτες σε ΟΛΑ τα εγκλήματα της κατοχικής κυβέρνησης, στην ίδια την κατοχή μας από τις διεθνείς και εγχώριες μαφίες του χρήματος.

Σε όλα τα νεοταξικά «συμβόλαια θανάτου» που έχει εκτελέσει αυτή η κυβέρνηση όλα τα κόμματα έχουν ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. Απλώς ρητορικά διαφοροποιούνται με ανέξοδες αντιμνημονιακές, αντικυβερνητικές, ακόμα και αντικαθεστωτικές φλυαρίες και δημαγωγικές κορώνες για εσωτερική κατανάλωση…

ΤΥΠΙΚΑ, μόνο, η συναίνεση δεν έχει υλοποιηθεί. Δηλαδή δεν έχει επιτευχθεί η τυπική συμφωνία των κομμάτων σε ένα κοινό κυβερνητικό σχήμα.

Οι λόγοι είναι προφανείς. Κάτι τέτοιο θα αφάνιζε κυριολεκτικά τα κόμματα, θα τους αφαιρούσε κάθε δυνατότητα να συνεχίζουν να ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ και να παίζουν το ρόλο των ασφαλιστικών δικλίδων.

Το καθεστώς θέλει τη ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, αλλά και τις ασφαλιστικές δικλίδες της κομματικής απάτης.

Η κατασκευή, συνεπώς και της «τυπικής» συναίνεσης, περνάει μέσα από ένα σχήμα κυβέρνησης «προσωπικοτήτων», «αρίστων και σοφών»: Μιας κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» που μπορεί να ονομαστεί και «επαναστατική κυβέρνηση»: Η πρόταση του Μίκη!!!

Προς αυτήν την κατεύθυνση «κατασκευάζεται» με γρήγορους ρυθμούς και με «νεροποντές» το κατάλληλο και ανάλογο κλίμα.

Η κατακλυσμιαία σεναριογραφία γύρω από το ροζ σκάνδαλο Στρος Καν είναι ο αναγκαίος κουνιαρχτός της τύφλωσης και του αποπροσανατολισμού του ελληνικού λαού.

Τα σκάνδαλα, ιδιαίτερα τα ροζ σκάνδαλα και οι αστυνομικές ιστορίες, ασκούν γοητεία στους καταναλωτές του θεάματος και αποσπούν την πολιτική προσοχή από την πραγματικότητα και τα μαγειρέματα των «νταβάδων».

Πάντα πριν από κάθε εγκληματικό σχέδιο του καθεστώτος, πριν από κάθε νέα πολιτική έκτρωση, η ατμόσφαιρα πλημμύριζε από σκάνδαλα και υστερική, γαργαλιστική σεναριογραφία…

Μέσα λοιπόν, σε αυτήν την υπνωτική γοητεία του σκανδάλου «Στρος Καν», πέφτουν, κατά ριπάς, οι τρομοκράτες εκβιαστικές και οι «συναινετικές» βόμβες των διεθνών μαφιόζων:

Ολι Ρεν: Η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και να διασφαλίσει ότι θα υλοποιηθεί πλήρως το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων».

Παράλληλα επαναλαμβάνει την αναγκαιότητα ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ των κομμάτων: «Ακόμη και εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναινέσουν στη διαφαινόμενη ανάγκη νέας χρηματοδότησης της Ελλάδας, είναι παράλογο να πιστεύει κανείς πως υπάρχει εναλλακτική λύση στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων (...) Είναι απολύτως απαραίτητο». Άρα τα κόμματα να συναινέσουν στην εφαρμογή του μνημονίου.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Εβαλντ Νοβότνι, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ:

Σημειώνει ότι η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί επιπλέον βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ, αλλά αυτό είναι κάτι που «πρέπει να διασφαλιστεί κάτω από πολύ αυστηρούς όρους (...) Αλλά θα πρέπει να υπάρχει και πολιτική βούληση στις χώρες που έχουν προβλήματα. Βούληση που θα υποδηλώνει σαφέστατα ότι αρχίζει μια άλλη πορεία».

Αντίστοιχα, ο Γιούργκεν Σταρκ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, επισημαίνει:

«Είναι προφανές ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες για περικοπές δαπανών προκειμένου να ανταποκριθεί στους όρους του πακέτου για τη χορήγηση της επόμενης δόσης».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ: «η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2012».
Και επαναλαμβάνει: «Η χώρα θα πρέπει να επιταχύνει στην κατεύθυνση των αποκρατικοποιήσεων προκειμένου να εκταμιευθούν η πέμπτη δόση του δανείου καθώς και οι επόμενες».


Σαφέστατοι και σε ρυθμό νεροποντής οι τρομοκρατικοί εκβιασμοί των μαφιών του χρήματος. «Κατασκευάζουν» το κλίμα της «έκτακτης ανάγκης» και το συνακόλουθό της: «ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ».

Προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται και μιλούν, δραστήρια, ΟΧΙ μόνο οι γνωστοί «λαγοί» (Ντόρα, Καρατζαφέρης» και CIA), αλλά και τα τηλε-«βαποράκια» (είδωλα) των ΜΜΕ…

Στην ίδια κατεύθυνση «σκαρίσανε» και οι «ακαδημαϊκοί» των «νταβάδων, τα «αφυπνισθέντα» γρανάζια της διανόησης και των «αρίστων»: Ο σερ Μαρκεζίνης, ο Κασιμάτης των «ανεξάρτητων πολιτών», ο Μπέης ο οποίος ανακάλυψε και αυτός τώρα την …Αμερική, ο «οραματιστής» Γιανναράς και πολλοί άλλοι παρελαύνουν, όλο και πιο συχνά, στις πασαρέλες των ΜΜΕ για να βάλουν και αυτοί το λιθαράκι της ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ!!!!!

Φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από το πολιτικό σκηνικό και το προνομιακό «εργαλείο» της καθεστωτικής τρομοκρατίας και των τρομοκρατικών προβοκατσιών.

Το καθεστώς και οι μηχανισμοί προβοκάτσιάς του άνοιξαν ήδη ένα νέο κύκλο τρομοκρατίας: Ένα κύκλο δολοφονικής βίας και αίματος.


Πάνω σ’ αυτόν το νέο κύκλο σχεδιάζονται μακάβρια τρομοκρατικά παιχνίδια και κινητοποιείται όλο το μωσαϊκό των προβοκατόρων του καθεστώτος, όλο το πολύχρωμο δίκτυο των ομάδων «κρούσης»: Από τις επιδοτούμενες «αντιρατσιστικές» σέχτες, τις αλλοδαπές συμμορίες, μέχρι τα «ακροδεξιά» προβοκατόρικα «σκιάχτρα», μαζί με τους κολαούζους της προβοκάτσιας και της τυφλής βίας…

Διαβάστε αναλυτικά εδώ στο άρθρο:

Άνοιξε ο κύκλος της δολοφονικής βίας και του αίματος

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5645

Το πολιτικό κλίμα γίνεται όλο και πιο αποπνιχτικό, η ατμόσφαιρα γεμίζει από πνιγηρές αναθυμιάσεις, οι τρομοκρατικοί εκβιασμοί των «νταβάδων» και «μαφιόζων» του χρήματος όλο και πιο αφόρητοι, η κυβέρνηση καταρρέει και τα κόμματα σε χρεοκοπία…

Η μόνη προσωρινή διέξοδος για το καθεστώς είναι μια κυβέρνηση «Εθνικής Σωτηρίας», μια κυβέρνηση «προσωπικοτήτων» η οποία θα υλοποιήσει και το ΤΥΠΙΚΟ μέρος της ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ…

Γι αυτό ο μοναδικός ψαλμός είναι η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ…

Βεβαίως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο: Τον ελληνικό λαό…

Τα παιχνίδια τους πλέον οι πάντες τα καταλαβαίνουν, καθώς και τους ποικίλους και πολύχρωμους κάλπικους παράδες…

Επιστροφή στην κορυφή
Κυπριανός Χριστ.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 17, 2011 2:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Δεκέμβρης του 2008 πλησιάζει στην Ευρώπη

http://www.youtube.com/watch?v=4spcaXFBV5I&fhttp://www.blogger.com/img/blank.gifeature=player_embedded



http://kyprianoscy.blogspot.com/2011/05/2008.html

Αφού ακούσατε αυτά που μας είπαν οι κύριοι Όλι Ρεν και Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, αφού διαβάσατε αυτά που γράφτηκαν (θα γραφούν ακόμη περισσότερα), θα καταλήξατε στο συμπέρασμα της "ωμής παρέμβασης" αυτών των κυρίων στα εσωτερικά μας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, είναι κάτι ακόμη σοβαρότερο.

Ο μεν Όλι Ρεν μας συνέστησε, για να μη γράψω υπέδειξε, όλα τα κόμματα να στηρίξουν το Μνημόνιο και ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ το πήγε ακόμη μακρύτερα. Είπε : "Δεν είναι συζήτηση για την Ελλάδα, δεν είναι συζήτηση για το Πασόκ, είναι για την Ευρώπη και για το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας".

Κανείς από αυτούς δεν αναφέρθηκε σε αυτό που επικαλύπτει το Μνημόνιο, ίσον μέτρα που θα μας οδηγήσουν σε ανάκαμψη της οικονομίας, σε ανάπτυξη και πιο πέρα, στην επαναφορά των δανεισμών με αποδεκτούς όρους. Δηλαδή, δεν αναφέρθηκε καθόλου η Δανειακή Σύμβαση. Τι μας είπε όμως ο κ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ; Το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας απαιτεί να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα στο υπερεθνικό συμφέρον της Ευρώπης (σημ. το είπε έμμεσα), ήτοι του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού, ο οποίος αυτή τη στιγμή διεξάγει ανομολόγητο πόλεμο κατά του αγγλοαμερικανικού ολοκληρωτισμού - πάντα με πρόσημο δημοκρατικό και πρόσχημα την ελευθερία. Αν δεν υπάρξει αυτό το consensus η Δανειακή Σύμβαση (σημ. ευτυχώς δεν έχει ακόμη κυρωθεί) θα μας επιβληθεί με την ψήφο, εννοείται, αυτής ή άλλης δωσίλογης - των αρίστων - κυβέρνησης. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε, όταν δεν υποτάσσουμε το εθνικό μας συμφέρον στο υπερεθνικό(Wink της Ευρώπης;

Πιθανολογούν ότι μ΄ αυτό τον τρόπο θα διασφαλισθεί (προσωρινά) το φιλοτεχνούμενο ευρωπαϊκό imperium γαλλογερμανικής έμπνευσης. Ο πολύς Στρως Καν ήταν το πρώτο θύμα του εισέτι ακήρυκτου πολέμου. Αν η κατάσταση οξυνθεί ακόμη περισσότερο, πιθανολογώ με τη σειρά μου, τα Δεκεμβριανά του 2008, θα μεταφερθούν σύντομα εντός της υπερεθνικής ευρωπαϊκής επικράτειας. Το ευρώ πρέπει να πάψει να υπάρχει. Αρκετά ενόχλησε τη βρετανική στερλίνα και το αμερικανικό δολλάριο.
Επιστροφή στην κορυφή
Μ. Λεονταρίτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 17, 2011 4:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αλοίμονο! Ο καημένος και αθώος Καρατζαφέρης εξαπατήθη!

Πλάγια-πλάγια και "κόντρα στα κυρίαρχα ΜΜΕ" θα έρθουν οι "λύσεις".
Εχθές, οι Μπότσαρης-Ντάσκας (δημοσιογράφοι "χαμηλού προφίλ", που δεν προβάλλονται από τα πρωτοκλασάτα μήντια και ως εκ τούτου βαπτισμένοι "αντισυστημικοί") φιλοξένησαν στο Κανάλι 9 (μάλλον ιδιοκτησίας Κοντομηνά) τον φίλο του λαού και του έθνους Γεώργιον Καρατζαφέρην ο οποίος επιτέθηκε λάβρος κατά του μνημονίου, όσο κι αν πέρυσι το ψήφισε με χέρια και με πόδια, γιατί ανακάλυψε τώρα την αλήθεια! Εξαπατήθηκε! Δεν είναι τρομερό, τέτοια συμφορά ο καημενούλης; Με ύφος ακέραιου τιμητή "απαντούσε" για όλους και για όλα, έχοντας τις "λύσεις" στο τσεπάκι του μια και τα πάντα "είναι ζήτημα βούλησης" (και όχι σάπιων, σκοτεινών συμφερόντων) και κυρίως "αριστερής ψυχολογίας που είναι η μεταπολιτευτικώς κυρίαρχη και εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις". "Πάσχουμε από τα αριστερά κόμπλεξ", επισήμανε χαρακτηριστικά ο κύριος εθνοσωτήρας. Μήπως μια κυβέρνηση φόρα-παρτίδα γύψου είναι εκείνο που ευαγγελίζεται ως λαγός ο δοκιμαστής σεναρίων;;
Σήμερα είχαν καλεσμένο στην εκπομπή τους στο ραδιόφωνο (Ράδιο 9, ιδιοκτησίας κι αυτός μάλλον του Κοντομηνά) τον Α. Κακλαμάνη, επίσης λάβρο και οργισμένο κατά του ΠΑΣΟΚ...

Υπ' όψιν ότι στον ίδιο ραδιοσταθμό, κάθε πρωί, σε εκπομπή που βγαίνει στον αέρα πιο νωρίς, παρουσιάζεται σειρά αναλύσεων ζωντανά από το στούντιο με τον Δ. Καζάκη, ο δε παρουσιαστής-δημοσιογράφος, σαν να ανακάλυψε τώρα την Αμερική μιλάει συνεχώς για την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας που προέκυψε με την υπογραφή του μνημονίου, πράγμα γνωστό εδώ και ένα χρόνο.
Κι όμως ανακαλύφθηκε τώρα...


ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΣΤΡΩΜΕΝΟΙ...
Κι αν κανείς συνυπολογίσει ότι "ξαφνικά" η "αντιρατσιστική" κυβέρνηση, η οποία επιδοτεί ένα κάρο "αντιρατσιστικές" ΜΚΟ και άλλα "αντιεξουσιαστικά" κουμάσια, ανακάλυψε "πρόβλημα" στο κέντρο της Αθήνας και ότι στην έκτακτη υπουργική συνάντηση εισηγήθηκαν (σύμφωνα με τις καθεστωτικές πασοκικές(!) εφημερίδες) την συνδρομή του στρατού, τότε οι καιροί είναι κάργα γκαστρωμένοι...

Οι δε δοκιμαστές νεοταξικών σεναρίων και οι σαλτιμπάγκοι του αμοραλιστικού τυχοδιωκτισμού τύπου Καρατζαφέρη βρίσκονται αυτό τον καιρό υπ' ατμόν...
Επιστροφή στην κορυφή
τί άλλο θα δούμε!!
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 17, 2011 7:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τώρα και ο Γλέζος ανακάλυψε το πόσο άθλιοι είναι οι "αντιρατσιστές"!!!

http://mavroseolous.blogspot.com/2011/05/blog-post_17.html


Να δούμε (μέχρι τα αφεντικά του Γιωργάκι να ξεφουρνίσουν την επόμενη κυβέρνηση) τί άλλο θα δούμε...
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 17, 2011 8:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μανώλης Γλέζος: Απλές διαπιστώσεις με καθυστέρηση δεκαετιών!!!



«Κάλιο αργά παρά ποτέ», λέει μια παροιμία.

Ο Μανώλης Γλέζος, με καθυστέρηση δεκαετιών έκανε, σήμερα, που ο λαθομετανεστετυτικός εφιάλτης κυλάει, σαν ορμητικός χείμαρρος στο δρόμο, τις πρωτόλειες διαπιστώσεις του:

«Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Η κατάσταση σε ορισμένες συνοικίες είναι απαράδεκτη. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν αντιμέτωποι με όλο αυτό το κύμα που εκμεταλλεύεται τους μετανάστες. Οι μαφίες των μεταναστών, τα αποβράσματα των μεταναστών, δεν διστάζω να το πω, δημιουργούν προβλήματα σε βάρος όλων των κατοίκων».

Ακόμα:

«Αυτά που λέω δεν τα λέει!(η Αριστερά). Η αριστερά παίρνει άκριτα το μέρος των μεταναστών χωρίς να καταδικάζει τις μαφίες που δρουν μέσα στους μετανάστες, και δεν ξεκαθαρίζει το θέμα. Από κει και πέρα, αυτό το έδαφος βρίσκει ο φασισμός και αναπτύσσεται […]».

Ολόκληρο το κείμενο του Γλέζου ΕΔΩ:
http://mavroseolous.blogspot.com/2011/05/blog-post_17.html

Ο φίλος Μανώλης, σήμερα, που έχει συντελεστεί η λαθρομεταναστευτική εισβολή και κατοχή της χώρας μας σε τέτοιες μακάβριες διαστάσεις, που και το ίδιο το καθεστώς αρχίζει να αγωνιά, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ, απλώς διαπιστώνει, κάποιες εξωτερικές όψεις του εφιάλτη…

Βεβαίως κάτι είναι και αυτό. Θα λέγαμε αρκετά σημαντικό γιατί προκαλεί κάποιες ρωγμές στα κυρίαρχα «αριστερά» στερεότυπα του «αντιρατσισμού» και βελονιάζει προβληματισμούς μέσα σε αριστερούς χώρους που δεν τολμούσαν ούτε καν να θίξουν το ζήτημα αυτό.

Μετά τις καταγγελίες και τη μετάλλαξη του παθόντος Κούνδουρου, μετά τις ομιχλώδεις επισημάνσεις της εφημερίδας «Πριν», έρχεται και ο Μανώνης Γλέζος να πυροδοτήσει τους προβληματισμούς πάνω στο πελώριο αυτό πολιτικό ζήτημα.

Βεβαίως είναι η ίδια η εφιαλτική κατάσταση που βιώνει ο ελληνικό λαός που ανάγκασαν και θα εξαναγκάσουν τους πάντες να καταπιαστούν με το πρόβλημα, να το μετατοπίσουν στις καρκινώδεις φουσκάλες του, σε κάποια εξωτερικά συμπτώματα, να το εμπορευτούν πολιτικά και να θάψουν τα βασικά αίτια και τις συνειδητές στρατηγικές του κεφαλαίου και του νεοταξικού καθεστώτος: Των «ανοικτών συνόρων» και της πολυπολιτισμικότητας.

Και οι καταγγελίες του Γλέζου σε επίπεδο απλών διαπιστώσεων κινούνται. Κάποια πυώδη αποστήματα, ορατά πλέον και στους τυφλούς, διακρίνει μόνο.

Ούτε καν αγγίζει το γεγονός ότι ο λαθρομεταναστευτικός εφιάλτης (η καταιγιστική εισβολή και κατοχή μας) αποτέλεσε την κεντρική στρατηγική του υπερεθνικού ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου και προωθήθηκε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, οργανωμένα, συντεταγμένα, σχεδιασμένα και βάρβαρα από ΟΛΟΥΣ τους μηχανισμούς του καθεστώτος: Κράτος, κυβερνήσεις, κόμματα, ΜΜΕ και τα ποικίλα ιερατεία της Παιδείας και της διανόησης…

Ούτε καν αγγίζει ο Μανώλης τούτο το οφθαλμοφανές: Ήταν η «αριστερά» σε όλες τις αποχρώσεις της, και ιδιαίτερα ο χώρος που ο ίδιος κολυμπάει, η εμπροσθοφυλακή αυτού του εφιάλτη, το άλλοθι και το τεκμήριο του εφιάλτη.

Και το κυριότερο: Ήταν αυτή η «αριστερά» που παρήγαγε τα τρομοκρατικά ιδεολογήματα του «αντιεθνικισμού» και του «αντιρατσισμού» και αποτελεί ΑΚΟΜΑ και σήμερα τον ιδεολογικό «αντιρατσιστικό» και πολυπολιτισμικό ροπαλοφόρο και τρομοκράτη…

Φυσικά οι θολές και εξωτερικές διαπιστώσεις του Γλέζου δεν καταπιάνονται καν με τις ολέθριες καταστροφές της λαθρομεταναστευτικής λαίλαπας σε κοινωνικό, εθνικό και πολιτικό επίπεδο: Στο επίπεδο της κοινωνικής συνείδησης και οργάνωσης του εργατικού κινήματος.

ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει μείνει όρθιο και ο φίλος Μανώλης ούτε καν επιχειρεί, εδώ, να «διαπιστώσει» τις ολέθριες καταστροφές…


Απλώς μιλάει «σκληρά» για κάποια εξωτερικά συμπτώματα: Συμπτώματα για τα οποία σήμερα αρχίζουν να παπαγαλίζουν οι πάντες.

Ακόμα και ο Πρετεντέρης, ο Τσίμας, και αυτός ο Μανώλης Καψής αρχίζουν να ψελλίζουν περί «λαθρομεταναστών» και των «αφόρητων» συνθηκών στο κέντρο της Αθήνας…

Συνεπώς, γίνεται καθαρό ότι το «ξύπνημα» του Γλέζου είναι το «ξύπνημα» που πολιτικάντη και του νωθρού πολιτικού εμπόρου…

Τώρα θα περιμένουμε και το «ξύπνημα» του Μίκη. Ήδη άργησε και θα μείνει πίσω…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 17, 2011 9:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Μανώλης Γλέζος και οι μαφίες των μεταναστών

O Μανώλης Γλέζος κάνει λόγο, και εγκαλεί, κυρίως τις "μαφίες των μεταναστών, τα αποβράσματα των μεταναστών". Λες και η πλημμυρίδα που μας κατέκλυσε αποτελείτο από "πτωχούς, ταπεινούς και καταφρονημένους" οικονομικούς (sic) μετανάστες. Δεν πήρε είδηση όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τώρα, ότι αυτά έγιναν βάσει σχεδίου.

Ήταν προτιμότερο γι΄ αυτούς να πλένουν παρμπρίζ αυτοκινήτων στα φανάρια ή να ψάχνουν τους κάδους σκουπιδιών στην πολιτισμένη περιφέρεια της Ευρώπης, παρά να μείνουν στην πατρίδα τους!

Και ποιο το σχέδιο, θα με ρωτήσετε; Ας μου συγχωρεθεί ένας παραλληλισμός, ένα σενάριο ας πούμε, που έγραψε κάποιος και το πλήρωσε με φυλακή. Είχε γράψει τα κατωτέρω:

Οι Εβραίοι της Γερμανίας κατόπιν συνεννοήσεως του ιερατείου τους με τις αρχές του Ναζιστικού καθεστώτος αποφασίστηκε να συγκεντρωθούν σε στρατόπεδα για να φύγουν και να πάνε να εγκατασταθούν σε άλλη γη. Είχε επιλεγεί μια περιοχή της Β. Αφρικής, δεν θυμάμαι καλά. Μετά τους βρήκε ο πόλεμος, ο λιμός και άρχισαν να αποδεκατίζονται. Έτσι, έγινε το ολοκαύτωμα και αυτός που το έγραψε την πλήρωσε με φυλακή.

Διόλου απίθανο να συμβεί κάτι αντίστοιχο, αφου η Ιστορία κάνει κύκλους, όπως λένε, ακόμη και όταν πρόκειται για σενάρια. Θα μαζευτούν και οι ανά την Ευρώπη λαθραίοι και νόμιμοι Μουσουλμάνοι σε "εγκαταστάσεις" προσωρινής διαμονής μέχρι να φύγουν, θα εκσπάσει πόλεμος και θα έχουμε ένα δεύτερο ολοκαύτωμα. Θύματα, τη φορά αυτή, οι πιστοί του Ισλάμ.

Είπαμε, σενάριο και δεν πιστεύω να το πληρώσω κι εγώ με φυλακή.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 18, 2011 1:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κυβέρνηση αδιεξόδων

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ



Ολοι οι υπουργοί Οικονομικών ήταν χθες στις Βρυξέλλες και τα έσουρναν στην Ελλάδα, σε έναν άτυπο διαγωνισμό «καρφωμάτων». Ολοι πλην ενός που, προφανώς, πήρε από προχθές το μήνυμα και γύρισε σπίτι.

ΔΕΝ γνωρίζω αν οι συνάδελφοί του τον βρήκαν αμελή ή αδιάβαστο, αν έκριναν το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο, που είχε στην τσάντα του, πρόχειρο ή λίγο. Γνωρίζω όμως ότι αφού τα άκουσε κανονικότατα, χώθηκε σε κάποιο γραφείο για να το ξαναγράψει.

ΔΕΝ πρέπει να έχει ξανασυμβεί. Να ρίχνει κάθε υπουργός της ευρωζώνης το μακρύ και το κοντό του στο τραπέζι και αυτός που πρέπει να απαντήσει, να εξηγήσει, ή ακόμη να αντικρούσει και να διαπραγματευτεί, να λάμπει διά της απουσίας του.

ΤΟ κατάφερε λοιπόν και αυτό ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Οπως κατάφερε η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει, η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, να βρίσκεται επί ξυρού ακμής. Αν βέβαια βρισκόταν μόνο αυτή σε δυσάρεστη θέση, δεν θα μας πολυενδιέφερε. Το πρόβλημα είναι ότι, με την πολιτική της, επί ξυρού ακμής βρίσκεται πλέον η χώρα.

ΠΕΡΥΣΙ παρουσίαζαν ως λύση το Μνημόνιο και την καταιγίδα μέτρων που επέφερε. Το τσεκούρι σε μισθούς και συντάξεις, τα λουκέτα και την ανεργία. Και παρουσίαζαν ως μέλλον κάτι παρλαπίπες για ανάπτυξη, που κάποτε θα εφαρμοστούν. Προφανώς από άλλους που δεν θα έχουν την πολιτική τους!

ΕΝΑ χρόνο μετά θα ήθελαν πολύ να υπάρχει ένα ποτό να το πιουν και να ξεχάσουν.
Γιατί αυτό που αποκαλούσαν λύση αποδείχθηκε βρόχος και ο νέος λογαριασμός που μας στέλνουν οι τροϊκανοί είναι δυσβάστακτος ακόμη και για αυτούς.

ΑΥΤΟΙ διέψευδαν τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, και αυτοί -γενικεύοντας ανερυθρίαστα την παγκαλική θεωρία για τους «κοπρίτες»- λένε τώρα ότι δεν είναι όλοι ικανοί να... υπηρετούν το δημόσιο τομέα. Αυτοί διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους για την ελληνική γη που δεν παραχωρείται, αλλά αυτοί πρέπει τώρα να υπογράψουν ότι εκποιείται όποιο τμήμα του κοινού μας πλούτου γυαλίζει στους κερδοσκόπους.




ΓΙΑ αυτό τώρα και αυτοί -όπως και οι τροϊκανοί- ανακάλυψαν τη λέξη συναίνεση.

Αν πέρυσι έκαναν ενυπόθηκο το χρέος χωρίς να ζητήσουν την παραμικρή συναίνεση, φέτος πρέπει να εγγυηθούν απολύτως όλη τη διαδικασία των εκποιήσεων, να αποκτήσουν, δηλαδή, αυτοί τους οποίους προτιμούν οι δανειστές, ό,τι θέλουν και σε όποια τιμή θεωρήσουν... λογική.

ΠΑΝΤΩΣ ο άφαντος χθες υπουργός Οικονομικών, αυτός που τίποτε δεν διαπραγματεύτηκε και τίποτε δεν αντέκρουσε, πρόλαβε να βάλει την υπογραφή του και σε αυτό! Η «ελληνική πλευρά» συμφώνησε να γίνουν οι εκποιήσεις από εταιρεία στην οποία θα συμμετέχουν και κοινοτικά στελέχη, προφανώς όχι για να... σφυρίζουν αλλά για ελέγχουν το πώς και το τι.

ΚΑΙ αυτοί, με αυτήν την πολιτική στάση, ζητούν συναίνεση! Το ερώτημα είναι πόσοι άλλοι θα βρεθούν πρόθυμοι να γίνουν πολιτικά αυτόχειρες.

ΠΗΓΗ:
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=276424


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 18, 2011 2:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γραμμένο το Νοέμβριο του 2010: Σήμερα πιο επίκαιρο από την ημέρα που γράφτηκε
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5155


Η Τρομοκρατία της «έκτακτης ανάγκης»…



Ένα από τα ψευδώνυμα της δικτατορίας των ισχυρών του χρήματος είναι η «συναίνεση».

Αυτή η μαγική λεξούλα κατέχει σήμερα την αποκλειστικότητα του εξουσιαστικού λόγου.

Όπως έχουμε αναλύσει σε άλλα άρθρα μας η «συναίνεση» είναι το ντροπαλό ψευδώνυμο της «έκτακτης ανάγκης».

Συναίνεση σημαίνει, αν θέλουμε να ακριβολογούμε, συμφωνία και επιστράτευση των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων πάνω σε ένα κοινό στόχο. Και σήμερα αυτός ο στόχος είναι συγκεκριμένος: Για να σωθεί και να επιβιώσει η Ελλάδα (δηλαδή, για να είμαστε ακριβολόγοι, για να διασωθούν τα κέρδη των μαφιών του χρήματος και για να επιτευχθεί η ολοκληρωτική λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας) ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ «οικουμενική αποδοχή» και «συναίνεση».

Μπροστά σ’ αυτό το «έκτακτο» και «επείγον», η πολιτική και κομματική ανεξαρτησία - γιατί όχι και οι δημοκρατικές ελευθερίες- είναι πολυτέλεια...

Σήμερα είναι τόσο «έκτακτη» και «επείγουσα» η κατάσταση που οι «νταβάδες» (διεθνείς και εγχώριοι) και τα πολύχρωμα ανδρείκελά τους (κυβερνητικά, κομματικά, δημοσιογραφικά) δεν κρατάνε πλέον ούτε τα προσχήματα. Ούτε τα ντροπαλά ψευδώνυμα.

ΚΥΝΙΚΑ και ενορχηστρωμένα μιλάνε απευθείας για καθεστώς «έκτακτης ανάγκης».

«Το ελληνικό κράτος θα έπρεπε να λειτουργεί σαν να βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», γράφει σε κύριο άρθρο της η «Καθημερινή»: το Συγκρότημα του Αλαφούζου, από τα πιο επιθετικά και «μαφιόζικα» της Νέας Τάξης.

Σε αυτό το πνεύμα έχει στηθεί, εδώ και καιρό, ένας τρομοκρατικός χορός από όλες τις προπαγανδιστικές μήτρες των «νταβάδων» και τα πολιτικά τους ανδρείκελα.

Ταυτόχρονα προωθούνται πυρετωδώς και τα «κομματικά υλικά» που θα «συναινέσουν» και θα επιβάλλουν «δημοκρατικά» το καθεστώς της «έκτακτης ανάγκης»: Το νέο κόμμα του ακραίου δωσιλογισμού της Ντόρας, η υπάρχουσα «τσόντα» του Καρατζαφέρη (ο «λαγός» και ο «προβοκάτορας» των «νταβάδων»), το «αριστερό» δεκανίκι του κόμματος Κουβέλη και άλλα που είναι έτοιμα να εμφανιστούν…

Μέσα σε αυτό τον «πανεθνικό» χορό των «νταβάδων» εντάσσονται και οι πρόσφατες, ανοικτά δικτατορικές, προτάσεις του Αλέκου Παπαδόπουλου: Προτάσεις για άμεσο καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» επικυρωμένο, μάλιστα, και από τη Βουλή. Δηλαδή από τα ανδρείκελα των «νταβάδων» και τις «τσόντες» τους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5150

Ακόμα και ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης
(ο «πατριώτης» και από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ) βγήκε από το λαγούμι του για να προτείνει κυβέρνηση τεχνοκρατών και πολιτικών, όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

Πλέον το καθεστώς της «έκτακτης ανάγκης» (ανοικτή πολιτική δικτατορία) προωθείται ενορχηστρωμένα ως ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΝ.

Και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ: Πρέπει να υποχωρήσουν τα πάντα μπροστά στο «συμφέρον της πατρίδας». Μόνο που δεν μας λένε για ποια πατρίδα μιλάνε. Την πατρίδα του ελληνικού λαού ή την «πατρίδα» των μαφιών του χρήματος που δεν έχουν καμία πατρίδα και καταλύουν κυνικά κάθε έθνος και πατρίδα…

Αυτή η συστηματική επίκληση της «έκτακτης ανάγκης», που έχει πάρει υστερικές διαστάσεις τον τελευταίο καιρό, ένα και μόνο στόχο έχει: Να καλλιεργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας και παραίτησης του ελληνικού λαού από τα δικαιώματά του, ένα κλίμα υποταγής της ελληνικής κοινωνίας στη δικτατορία των ανδρεικέλων των πολυεθνικών και των μηχανισμών τους..,

Αυτό που θέλουν να περάσουν είναι:
Αναστολή των λαϊκών δικαιωμάτων, κατάργηση των απεργιών, κάθε διεκδίκησης και κάθε λαϊκής, αγωνιστικής εκδήλωσης.

Το καθεστώς της «έκτακτης ανάγκης» σημαίνει πόλεμο. Πόλεμο εναντίον της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού λαού για να τον βάλουν στο γύψο.

Έχουν ετοιμάσει τα φέρετρά μας και θέλουν να μα βάλουν μέσα. Αυτό είναι το καθεστώς της «έκτακτης ανάγκης»…

Σκάβουν τον τάφο του λαού, αλλά αγνοούν την ιστορία. Στον τάφο αυτό θα μπούνε, αργά ή γρήγορα, οι ίδιοι…


ΟΙ λαοί δεν μπαίνουν σε τάφους, γιατί η ζωή δεν είναι ΘΑΝΑΤΟΣ και οι κοινωνίες δεν αυτοκτονούν…

Επιστροφή στην κορυφή
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 18, 2011 9:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σε περίοδο έκτακτης ανάγκης ...
Αφελή ερωτήματα πολιτικά αδαούς

http://kyprianoscy.blogspot.com/2011/05/blog-post_18.html



Η σημερινή είδηση (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 18/05/2011) μας πληροφορεί : Στη σύνοδο της G8, όπου θα κυριαρχήσουν οι αραβικές εξεγέρσεις και η πυρηνική ασφάλεια, ειδικά μετά το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία, θα συμμετάσχουν οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας, του Καναδά και της Ιαπωνίας, καθώς και πολιτικοί ταγοί από άλλες προσκεκλημένες χώρες. Η σύνοδος των G8 θα γίνει στη γαλλική πόλη Ντοβίλ στις 26 και 27 τρέχοντος Μαΐου.

Τα ερωτήματα λοιπόν του αδαούς περί τα πολιτικά είναι τα ακόλουθα:

Πώς η ολοκληρωτικά κατεστραμένη Γερμανία μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο έγινε βιομηχανικός κολοσσός και υπ΄ αριθμόν ένα οικονομικός γίγας της Ευρώπης;
Πώς η πλήρως κατεστραμένη Γαλλία έγινε ο δεύτερος οικονομικός πυλώνας της Ευρώπης μετά τον πόλεμο ανταγωνιζόμενη την Γερμανία και άλλους βιομηχανικούς Γολιάθ;
Πώς η Ιαπωνία, που πλήρωσε με το τίμημα της ατομικής βόμβας, κατόρθωσε κι αυτή να είναι μέσα στην ομάδα των 8 (άλλοτε ήταν 7) οικονομικών και βιομηχανικών γιγάντων;

Και για να συνοψίσω τα ερωτήματα σε ένα, πού βρήκαν τα λεφτά αυτοί οι τρείς, όταν είναι γωστό ότι μετά από έναν πόλεμο χρήματα δεν υπάρχουν; Πάντως βρέθηκαν και η Ευρώπη - αφήνουμε στην άκρη την Ιαπωνία - η κατεστραμένη Ευρώπη πλην της Αγγλίας, έγινε οικονομικά πανίσχυρη με χρήμα όμως που δεν γνωρίζουμε από πού προέκυψε. Μάλιστα, πλεόνασε και φτιάχτηκε το ευρώ.

Και πηγαίνουμε παρακάτω. Μήπως λοιπόν, ρωτά ο πολιτικά αφελής, όλος αυτός ο χάρτινος πλούτος ήταν ένα τεραστίων διαστάσεων δάνειο από τους νικητές του πολέμου (Αγγλία και Αμερική) στους άλλους; Και μήπως οι ηττημένοι και κατεστραμένοι του πολέμου, νυν δε πλουσίως διαβιούντες Ευρωπαίοι, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξόφληση των δανεικών που έλαβαν; Και τέλος, μήπως γι΄ αυτό μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό να τα πουλήσουμε όλα για να σωθεί η Ευρώπη και το ημέτερο εθνικό συμφέρον;

Ερωτήματα θέτω και τα ερωτήματα αυτά, είναι από έναν πολιτικά μη έμπειρο. Οι πολιτικά ευφυείς και πείραν έχοντες, μπορούν να λύσουν τις απορίες μου; Διότι, αν μη τι άλλο, μας υπενθύμισαν την Ιφιγένεια και τη θυσία της.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 19, 2011 12:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Και άλλη είδηση

Τώρα έχουμε κάτι άλλο μετά από αυτά που μας είπε ο Κλοντ Γιούνκερ :

"Δεν είναι συζήτηση για την Ελλάδα, δεν είναι συζήτηση για το Πασόκ, είναι για την Ευρώπη και για το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας"

Έχουμε μυστικές και απόκρυφες συναντήσεις. Διαβάστε :

"Αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου βρίσκεται αυτές τις ώρες στην Αθήνα, για υψηλού επιπέδου επαφές με την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τα μέλη του Κογκρέσου, που συμμετέχουν σε ειδική επιτροπή για την Άμυνα, θα έχουν συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο!!!"

http://kostasxan.blogspot.com/2011/05/blog-post_2631.html

Τι να συζητούν άρα γε; Μήπως οι φίλοι και εταίροι Ευρωπαίοι θέλουν να μας πουλήσουν στην Αμερική για να εξοφλήσουν τα μεταπολεμικά δάνεια - τα έδωσαν οι αγγλοαμερικανοί - και οι Αμερικανοί διαπραγματεύονται την αγορά με στόχο ... το γνωστό στόχο; Παγκόσμια αμερικανοβρετανική αυτοκρατορία, η οποία θα επαναλάβει το έργο του Ναπολέοντα και του Χίτλερ. Σύμφωνο μη επιθέσεως από τη μια και Operation Barbarossa από την άλλη.

Τα σκέφτομαι όλα αυτά και καταλήγω στο συμπέρασμα : Οι Ευρωπαίοι ας αρκεστούν σε ρόλο βυζαντινού θεματοφύλακα κι εμείς, ας υποδυθούμε για άλλη μια φορά το ρόλο της Ιφιγένειας. Άλλο τίποτα δεν έχει το καλάθι.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες