Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Κλείσιμο σχολείων: Νέο μέτρο νεοταξικού δαρβινισμού

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 17, 2011 5:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Κλείσιμο σχολείων: Νέο μέτρο νεοταξικού δαρβινισμού Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κλείσιμο σχολείων: Νέο μέτρο νεοταξικού δαρβινισμούΗ κυβέρνηση προωθεί, μέσω της Διαμαντοπούλου, η οποία έχει αριστεύσει στην κατεδάφιση της Παιδείας, ένα νέο «συμβόλαιο θανάτου» των αγορών και της Νέας Τάξης: Τις συγχωνεύσεις και την κατάργηση πολλών σχολείων.

Όταν ανοίγουν και ευημερούν οι τράπεζες και κλείνουν σχολεία σημαίνει ότι πλέον έχουμε βουτήξει ακάθεκτοι στο βάραθρο της καταστροφής και του σκότους της «κολάσεως»: Το σκότος της Νέας Εποχής…

Η κυβέρνηση και ολόκληρο το καθεστώς των αγορών και του χρήματος επιδιώκει να διαλύσει ολοκληρωτικά την Παιδεία και να την υποτάξει πλήρως στους μηχανισμούς της αγοράς, των σπονσόρων και χορηγών του χρήματος, δηλαδή στους ιδιωτικούς «νονούς».

Το «νέο σχολείο» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση-ανδρείκελο των μαφιών του χρήματος, είναι το «σχολείο της αγοράς»: Το σχολείο που θα είναι όχι μόνο πλήρως υποταγμένο στις ιδεολογικές και πολιτικές απαιτήσεις της αγοράς, αλλά θα είναι και οικονομικά βιώσιμο και ωφέλιμο για τους ιδιώτες «επενδυτές» (σπόνσορες και χορηγούς) της «γνώσης» και της «σκέψης»: Της νεοταξικής!!!

Όπως επιδοτούν με πακτωλούς χρημάτων τους νέους «ιστορικούς» σαν και αυτούς τους αξιοθρήνητους λακέδες του Σκάι, έτσι θέλουν να κάνουν τα σχολεία: Επιδοτούμενες, αλλά και οικονομικά «συμφέρουσες» εστίες παραποίησης των πάντων, «εστίες» παραγωγής της «νέας γνώσης», της χρηματιστηριακής, καθώς και της παραγωγής των «νέων» γενιτσάρων του συστήματος…

Η υπουργός αποδόμησης της Παιδείας το είπε καθαρά: «Στόχος μας είναι να υπάρχουν σχολεία - Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια - με επαρκή αριθμό τμημάτων, ώστε να εφαρμόζονται τα νέα Προγράμματα Σπουδών».

Δηλαδή σχολεία που να συμφέρουν οικονομικά τους ιδιώτες «επενδυτές» («επαρκής αριθμός τμημάτων») και να εφαρμόζουν τα «νέα Προγράμματα Σπουδών»: Της ολοκληρωτικής εξάρθρωσης της Παιδείας και της αυθεντικής γνώσης (εδώ μέσα είναι και όλα τα σύμβολα της Συλλογικής Ταυτότητας, Μνήμης και Πολιτισμού) και το «κτίσιμο» των «νέων» σχολείων της παγκόσμιας αγοράς, της πολυπολιτισμικότητας και των «αξιών» του χρήματος…

Μέσα σ’ αυτήν τη στρατηγική εντάσσεται και η προώθηση των συγχωνεύσεων και του κλεισίματος των σχολείων.
Μια στρατηγική ακραίου κοινωνικού δαρβινισμού και ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ!!!

Είναι δαρβινισμός και μοχθηρός ρατσισμός κατά του ελληνικού χωριού και των τοπικών κοινωνιών, κατά των ελληνικών περιοχών που το ίδιο το καθεστώς της αγοράς τις έχει υποβαθμίσει και θέλει να τις εξοντώσει τελεσίδικα.

Ο καθεστωτικός ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ εδώ προβάλλει μακάβριος, παρά τα «αντιρατσιστικά» του λογύδρια και τα επιδοτούμενα «αντιρατσιστικά» του ιερατεία: Κομματικά, πνευματικά, δημοσιογραφικά.

Μόνο ένας και μοναδικός ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ υπάρχει και κομπάζει μοχθηρά: Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ κατά της ελληνικής κοινωνίας, κατά του ελληνικού λαού, κατά των συλλογικών αγωνιστικών και εθνικών ΙΔΕΩΝ και ΑΞΙΩΝ αυτού του λαού.

Στο νέο αυτό μέτρο της συγχώνευσης και του κλεισίματος των σχολείων εξειδικεύεται ο νεοταξικός, καθεστωτικός ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ και ΔΑΡΒΙΝΙΣΜΟΣ κυνικά και μοχθηρά: Βάλλει ευθέως εναντίον του ελληνικού χωριού και των ιστορικών κυττάρων της ελληνικής κοινωνίας, εναντίον της «δομής» της ελληνικής κοινωνίας, «δομή» που διαμορφώθηκε μέσα από μια μακρόχρονη αγωνιστική ιστορία και ως εκ τούτου περικλείει τις μνήμες, τις αξίες και τις αγωνιστικές παραδόσεις της ελληνικής κοινωνίας.

Ο παπάς και ο δάσκαλος αποτελούν τους πυλώνες αυτής της δομής των ιστορικών χωριών και τοπικών κοινωνιών.

Θέλουν να καταργήσουν και τον παπά και το δάσκαλο για να αφανίσουν, ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ, πολλά από τα ιστορικά κύτταρα της ελληνικής κοινωνίας, της Ιστορίας της και του Πολιτισμού της.

Αυτό το μακάβριο έργο προωθεί η κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα και η Διαμαντοπούλου στο πλέον ευαίσθητο τμήμα της κοινωνίας: Στο σχολείο…

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3049

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 19, 2011 1:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από Σαντορινιό
http://santo-rinios.blogspot.com/2011/03/1871.html


Απίστευτο! Το Υπ. Παιδείας κλείνει σχολείο του 1871 που δεν έκλεισαν ούτε οι Τούρκοι στο ιστορικό Τσοτύλι!"Τις Ακροπόλεις δεν τις κλείνουν ούτε τις συγχωνεύουν".
καταγγέλει ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Τσοτυλίου, Δημήτρης Παλασόπουλος.


Ντροπή και μόνο ντροπή προκαλεί η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για συγχώνευση του ιστορικού Γενικού Λυκείου Τσοτυλίου Κοζάνης με το Γενικό Λύκειο Νεάπολης.

Το σχολείο που δεν έκλεισαν ούτε οι Τούρκοι, ιδρύθηκε το 1871 από την Μακεδονική Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα ομογενών από την Κωνσταντινούπολη οι οποίοι υπό την καθογήση του τότε Πατριάρχη Άνθιμου πήραν ειδική άδεια απο τον Σουλτάνο Αμπντούλ Αζίζ και έτσι φτιάχτηκε το πρώτο σχολείο που λειτούργησε επί τουρκοκρατίας στη Βόρειο Ελλάδα.

Όπως δήλωσε στο Newsit o Διευθυντής του σχολείου, Δημήτρης Παλασόπουλος :

«Το σχολείο που έχει 62 μαθητές και 12 καθηγητές δεν ήταν καν μέσα στη διαβούλευση για συγχώνευση. Εμάς δεν μας ρώτησαν καν. Είμαστε δυσπρόσιτο σχολείο με ΦΕΚ του 2002 του Υπ. Παιδείας. Εκτός από τα παιδιά του Τσοτυλίου έρχονται σε εμάς παιδιά με δύο λεοφωρεία από τα απομακρυσμένα χωριά που βρίσκονται πάνω από 30 χιλιόμετρα από το Τσοτύλι. Επίσης η περιοχή μας είναι ορεινή με 5 μήνες τουλάχιστον χειμώνα. Πριν μια εβδομάδα είχαμε 10 πόντους χιόνι και παγετό. Εγώ προσωπικά δεν θα σταματήσω τους αγώνες μέχρι να πάρουν πίσω την απόφαση αυτή, έχω ζήσει αυτό το σχολείο 32 χρόνια. Και λέω και κάτι άλλο. Οι Ακροπόλεις έστω και αν παλιώσουν δεν τις γκρεμίζουμε».

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Τσοτυλίου στην Κοζάνη πραγματοποίησαν κατάληψη τις τελευταίες 13 ημέρες την οποία έχουν αναστείλει προσωρινά μέχρι να δουν τι θα πράξει το Υπουργείο Παιδείας._________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες