Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Μία συνοπτική εικόνα της νεοταξικής βαρβαρότητας

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 19, 2011 11:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Μία συνοπτική εικόνα της νεοταξικής βαρβαρότητας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μία συνοπτική εικόνα της νεοταξικής βαρβαρότητας



Είναι να απορεί κανείς πώς είναι δυνατόν να υπάρχου και σήμερα απολογητές του καπιταλισμού και άνθρωποι που να μην θέλουν να διακρίνουν τη φρίκη του: Μια φρίκη δίχως ιστορικό προηγούμενο.

Η σημερινή βαρβαρότητα του πλανητικού ιμπεριαλισμού είναι ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ της καταλήστευσης των λαών, μια θηριώδης καταλήστευση η οποία επελαύνει κακουργηματικά ανάμεσα σε ακρωτηριασμένα κορμιά, ισοπεδωμένες πόλεις, διάλυση των εθνών και πτώχευσης κρατών.

Για να δείτε το μέγεθος αυτού του νεοταξικού εφιάλτη αρκεί η εικόνα που δίνουν τα ίδια τα δικά τους όργανα της βαρβαρότητας.

Στοιχεία από την Παγκόσμια Τράπεζα:

Το 2008 ο αριθμός των φτωχών και των εξαθλιωμένων στον πλανήτη, όσων δηλαδή ζουν με λιγότερα από 1,25 δολάριο την ημέρα, υπολογιζόταν σε 105 εκατομμύρια ψυχές.

Μόλις μέσα σε δύο χρόνια, εν μέσω κρίσης, ο αριθμός των φτωχών και εξαθλιωμένων εκτοξεύθηκε σε 1,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους!!!

Από την άλλη ο πλούτος συνεχίζει να συσσωρεύεται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδους, σε όλο και λιγότερα χέρια!!!

Με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου καλπάζει των φτωχών και εξαθλιωμένων:
Μόνο για το τελευταίο εξάμηνο του 2010 ο αριθμός αυξήθηκε κατά 44.000. 000 ανθρώπους!!!

Καλό είναι εδώ να θυμίσουμε τη γράφαμε το Φλεβάρη του 2000, στην αυγή του νέου αιώνα:




«Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ και πολιτική παγκοσμιοποίηση μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού σημαίνει πλήρη απελευθέρωση των αγορών (και της αγοράς εργασίας), κατάργηση των πολιτικών συνόρων (και των εθνικών κρατών), συγκρότηση πλανητικής εξουσίας (της «νέας τάξης»).

Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ της νέας εποχής είναι η ιδεολογία του Ολοκληρωτισμού της αγοράς:
Της γενικευμένης και αχαλίνωτης εμπορευματοποίησης της φύσης και των πραγμάτων, των σωμάτων και των πνευμάτων, των λέξεων και του πολιτισμού. Είναι μια ιδεολογία που δεν ισοπεδώνει μόνο τις ταξικές οριοθετήσεις, αλλά και την πολυεθνικότητα, τις πολιτισμικές κληρονομιές, τη διαφορετικότητα. Η πλανητική ιδεολογία είναι η ιδεολογία της μιας σκέψης, της μιας πλανητικής εξουσίας: Της «νέας τάξης». Δηλαδή, ολοκληρωτικός φασισμός!

ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ μορφές κεφαλαίου δεν έχουν πλέον ανάγκη τα παλιά ιδεολογήματα του εθνικισμού και ρατσισμού. Η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και η υπονόμευση των εθνικών κρατών δεν μπορεί να στηριχτεί σε ιδεολογήματα των εθνικών ιμπεριαλισμών.

Σήμερα απαιτούνται ακριβώς αντίθετοι ιδεολογικοί μύθοι για την ισοπέδωση των εθνικών αντιστάσεων: Η απάτη των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και της «πολυπολιτισμικότητας». Για’ αυτό βλέπουμε ότι η ιδεολογία της νέας εποχής παράγει αντιεθνικιστικούς και αντιρατσιστικούς μύθους. Ξαφνικά οι δυνάμεις της πλανητικής λεηλασίας και τρομοκρατίας μεταβλήθηκαν σε διεθνιστές και άσπονδους εχθρούς του ρατσισμού και του εθνικισμού…

Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ του πλανητικού φασισμού έχει εμπορευματοποιήσει και ενσωματώσει και τις πολιτικές παραδόσεις των επαναστατικών κινημάτων.
Και η αριστερά αμήχανη σέρνεται αγκυλωμένη με ιδεολογικά στερεότυπα του παρελθόντος, δίχως να αντιλαμβάνεται ότι οι έννοιες δεν είναι ηθικές κατηγορίες, αλλά εκφράζουν πάντα ένα συγκεκριμένο κοινωνικό περιεχόμενο. Οι έννοιες «εθνικισμός», «ρατσισμός» κλπ έχουν μετατραπεί σήμερα σε σκιάχτρα της πλανητικής ιδεολογίας, σε μυθολογίες ακρωτηριασμού του πνεύματος. Και εγκλωβισμένοι σε αυτούς τους μύθους, όπως έδειξε η πλανητική επιδρομή κατά της Γιουγκοσλαβίας, είναι δυστυχώς και πολλοί της ριζοσπαστικής αριστεράς…

Η ΝΕΑ εποχή δεν είναι μια εποχή αρμονίας, ανάπτυξης, προόδου και ειρήνης, όπως προπαγανδίζεται από τα φερέφωνα της πλανητικής λεηλασίας. Είναι μια εποχή καταστροφών και πολέμων. Μια εποχή εφιαλτική για τον άνθρωπο αν δεν αναχαιτιστούν και συντριβούν οι δυνάμεις του υπερεθνικού ιμπεριαλισμού. Ήδη καταγράφονται δραματικά τα κοινωνικά και πολιτικά δεινά του πλανητικού εφιάλτη:

# Μαζική ανεργία, υποαπασχόληση, επισφαλής εργασία, αποκλεισμός. Πενήντα εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρώπη, ένα δισεκατομμύριο άνεργοι και υποαπασχολούμενοι στον κόσμο…

# Υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων και –ακόμα πιο σκανδαλώδες- των παιδιών: τριακόσια εκατομμύρια παιδιά είναι το αντικείμενο εκμετάλλευσης σε συνθήκες βαρβαρότητας χωρίς προηγούμενο.

# Θηριώδης καταστροφή και αφανισμός του περιβάλλοντος.

# Βίαιος αφανισμός βιομηχανιών, μεσαίων κεφαλαίων και της αγροτικής οικονομίας.

# Οργιώδης χρηματοπιστωτική εγκληματικότητα.

# Καταιγιστικό σάρωμα κρατικών και κοινωνικών δομών, υπονόμευση του εθνικού κράτους, ισοπέδωση της πολιτικής, της δημοκρατίας και της πολιτισμικής διαφορετικότητας. Φίμωση της σκέψης…

# Επιδημική εξάπλωση της διαφθοράς…»



ΣΗΜΕΡΑ, μετά από δέκα χρόνια, η νεοταξική βαρβαρότητα έχει πάρει τερατώδεις και φρικτές διαστάσεις.

Η Ελλάδα απειλείται με ολοκληρωτικό ΑΦΑΝΙΣΜΟ….


Επιστροφή στην κορυφή
Β. Σ.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 20, 2011 1:25 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο σύγχρονος ναζιστικός στρατός




Στην Ελλάδα η νεοταξική αλητεία και οι υπηρέτες της έχουν καταφέρει το εξής εκπληκτικό:

Έχουν επιβάλλει στρατιωτικό νόμο αδίστακτης Χούντας κατά τρόπο εντελώς "δημοκρατικό" και δίχως πολιτικές επιπτώσεις για τα πολιτικά καθάρματα. Αν το έκανε ο Παπαδόπουλος, που μπροστά στην σημερινή Χούντα εκείνος ολοένα τείνει να φαντάζει απλή οδοντόκρεμα, θα είχε ξεσηκωθεί το Σύμπαν.
Σήμερα δεν μιλάει κανείς.
Κι όμως, από τις εφτά-οχτώ και μετά, οι δρόμοι, οι πλατείες, τα πάρκα, στενά και λεωφόροι είναι έρημοι από απλούς έλληνες, δεν κυκλοφορεί ψυχή.
Το ομολογεί και ο αντιρατσισταράς κύριος Μάινας, εδώ:
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4618940
στην συνέντευξη που έδωσε στα "πολυπολιτισμικά" ΝΕΑ και στον "εκσυγχρονιστή" κο Θεοδωράκη που παλιότερα ήταν και στην ΕΡΤ.

Για να φτάνει το Λαμπρακιστάν και να αφήνει μια αμυδρή χαραμάδα φως από την υπόλοιπη κρυμμένη πραγματικότητα, σαν την ελάχιστη κορυφή του παγόβουνου όταν το υπόλοιπο τεράστιο τμήμα είναι βυθισμένο στην θάλασσα, ο πλεόν αφελής ή ηλίθιος αντιλαμβάνεται τί χούντα έχει επιβληθεί στην πράξη.
Και η επιτυχία αυτής της Χούντας έγκειται στο μακιγιάζ που της προσφέρει το "αριστερό" κατεστημένο καμουφλάροντας ελεεινά και ασύδοτα την στρατιωτική απαγόρευση στο όνομα του "αντιρατσισμού"...


Η τρομοκρατία συμπληρώνεται με τον νεοφασιστικό ζόφο της τάχαμου "πατριωτικής" πρεμούρας για την διάσωση του τόπου, όταν ο κάθε φουκαράς καλείται να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας και να πηγαίνει μέσα αν αποδειχτεί "σκάρτος" και φοροφυγάς για ένα ευρώ.
Την ίδια ώρα τα παχύδερμα και γλιστερά καθάρματα απολαμβάνουν την γλυκειά και σύντομη ζωή με πενήντα μασέλες.


Στον οργουελικό εφιάλτη της κατατρομοκράτησης, είτε με τον νεοναζιστικό στρατό από τα αλλοδαπά εγκληματικά κατακάθια που στρατολογούνται από τα πέρατα του κόσμου στην υπηρεσία της νεοταξικής προστυχιάς, είτε με το αδιάλλειπτο μαρτύριο της οικονομικής συντριβής και εξαθλίωσης και το αβάστακτο άγχος μην δώσεις κανένα δικαίωμα στους αρχισάπιους ληστές τους διαβρωμένους μέχρι το μεδούλι, το πλανητικό καρκίνωμα που λέγεται Νέα Τάξη έχει επενδύσει τις ελπίδες του ότι έτσι θα κρατήσει τις κοινωνίες σε μόνιμη καταστολή εδραιωμένη στην απόγνωση και την τρέλα.

Ο παλιός φασισμός, μπροστά στον καινούριο, βελτιωμένο και με "προοδευτικό" προσωπείο, μοιάζει ακίνδυνος σαν ένα νηπιαγωγείο...
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες