Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η φάρσα του κάλπικου καθεστωτικού «πατριωτισμού»

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 31, 2011 3:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η φάρσα του κάλπικου καθεστωτικού «πατριωτισμού» Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η φάρσα του κάλπικου καθεστωτικού «πατριωτισμού»



Η πραγματικότητα σε τιμωρεί όταν της γυρίζεις την πλάτη. Η πραγματικότητα υπάρχει, έστω και αν εμείς δεν τη βλέπουμε, ή δεν θέλουμε να τη δούμε. Και όσο την αγνοούμε, τόσο και πιο σκληρή και ανελέητη γίνεται εναντίον μας.

Το ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ, αποτελεί σήμερα, στην εποχή της νεοταξικής ισοπέδωσης των εθνών και των λαών, ζήτημα στρατηγικής προτεραιότητας.

Από το πρώτο τεύχος του ΡΕΣΑΛΤΟ, Νοέμβριος 2005, αναλύαμε αυτή τη στρατηγική προτεραιότητα.
Διαβάστε το προγραμματικό μας κείμενο εδώ:
http://www.resaltomag.gr/122.mag

Υπογραμμίζαμε ιδιαίτερα ότι οι μεγαλύτερες συμφορές για τους λαούς αποτελούσαν «το προϊόν της άρνησης και ένοχης και χυδαίας υποτίμησης του εθνικού ζητήματος».

Η άρνηση και ένοχη και χυδαία υποτίμηση του εθνικού ζητήματος μας οδήγησε στη σημερινή κατάντια και στην ολοκληρωτική υποταγή του πολιτικού κόσμου στη δικτατορία του διεθνούς κεφαλαίου και των «νέων» ιδεολογημάτων του.

Τα καθεστωτικά κυβερνητικά κόμματα υπέταξαν τα πάντα στο νεοταξικό ευαγγέλιο της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της μετατροπής της Ελλάδας σε επαρχία της ΕΕ…

Τα «αριστερά» κόμματα αναπαρήγαγαν τα ιδεολογήματα της παγκοσμιοποίησης ταυτίζοντας το σοσιαλιστικό ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ με το διεθνισμό του χρηματιστηριακού κεφαλαίου και τα πολυπολιτισμικά του παράγωγα.

Η «θεολογία» της ηττημένης και εκλογικά αλλοτριωμένης «αριστεράς», ΟΧΙ μόνο έκλεισε τα μάτια στο «εθνικό ζήτημα», σαν μην υπήρχε καν, αλλά και στιγμάτιζε τρομοκρατικά κάθε εθνικό προβληματισμό, σαν «εθνικισμό» και «ρατσισμό»!!!

Αυτή η χυδαία και ένοχη άρνηση και υποτίμηση του «ΕΘΝΙΚΟΥ», φυσικά, δεν ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ το ΥΠΑΡΚΤΟ και πιεστικό «εθνικό πρόβλημα».

Σήμερα αυτή η «εξαφανισμένη» εθνική πραγματικότητα, στα μυαλά της «αριστεράς» και του πολιτικού κόσμου, ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ.

Σήμερα, το «εθνικό ζήτημα» γίνεται τόσο άμεσα εκρηκτικό που απειλεί να ΣΑΡΩΣΕΙ, κυριολεκτικά, αυτή την «αριστερά» και ολόκληρο το καθεστωτικό οικοδόμημα.

Το να σαρωθούν, βεβαίως, αυτές οι δυνάμεις θα ήταν σωτήριο γεγονός. Η Ιστορία, όμως, δεν προχωρεί με σωτήρια θαύματα…

Τα μεγάλα ιδεολογικά χάσματα και πολιτικά κενά γεννούν ιστορικές φάρσες νέων εκτρωματικών πολιτικών καταστάσεων.

Η ιδεολογική και πολιτική εξαφάνιση (από τα κόμματα και ιδιαίτερα από την «αριστερά») της ΕΘΝΙΚΗΣ πραγματικότητας γέννησε εκ νέου την ιδεολογία του καπιταλιστικού «πατριωτισμού», δηλαδή τη φάρσα του «πατριωτισμού» της «εθνικής αστικής τάξης»: Μια τάξη που δεν υπάρχει πλέον…

Ο «πατριωτισμός», ο αφηρημένος και κοινωνικά απροσδιόριστος αυτός «πατριωτισμός» (πολιτική και ηθική αφαίρεση), ΑΝΑΓΕΤΑΙ σε ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ: Αυτή είναι η νέα φάρσα της ιστορίας.

Η φάρσα αυτή είναι ο καθεστωτικός «πατριωτισμός». Μια ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ που ενώνει τους πάντες στο αφηρημένο «όραμα» του «πατριωτισμού». ΟΙ πάντες χωράνε κάτω από αυτήν την καθεστωτική ιδεολογία: ΟΛΕΣ οι ειδικές «ιδεολογίες» και πολιτικές αντιλήψεις «αθροίζονται» κάτω από την ιδεολογία των ιδεολογιών: «Πατριωτισμός»!!!

Η φιλοσοφία αυτή και η πολιτική ΛΟΓΙΚΗ είναι άκρως καθεστωτικές. Η αθροιστική ΣΥΝΕΝΩΣΗ (ΣΥΝΘΕΣΗ δεν μπορεί να γίνει) των ετερόκλητων ιστορικών, κοινωνικών, ιδεολογικών και πολιτικών χαρακτηριστικών είναι καθεστωτικός, λαϊκιστικός ΒΟΝΑΠΑΡΤΙΣΜΟΣ και μάλιστα ακραίος…

Η καθεστωτική αυτή ιδεολογική και πολιτική κατασκευή του «πατριωτισμού» είναι μια χυδαία ιστορική φάρσα και θανάσιμη αυταπάτη σήμερα.

Αυτή η φάρσα γεννάει πολλές υπό-φάρσες: γελοιογραφικές απομιμήσεις (καρικατούρες) αυτής της «πατριωτικής» φάρσας.

Βλέπουμε λοιπόν ξαφνικά από το ένα πολιτικό άκρο μέχρι το άλλο, από όλα τα «σκύβαλα» του καθεστώτος, «πατριωτικές» και «υπέρ-πατριωτικές» ρητορείες και γελοιογραφικές φάρσες.

Ακόμα και ο Τράγκας, η χυδαιότητα του καθεστωτικού καιροσκοπισμού και της «λαμογιάς» ωρύεται «εθνικά»!!!

Από την «αντίπερα όχθη» ο άλλος πολιτικός έμππορα της καθεστωτικής δημοσιογραφίας, ο Χαρδαβέλλας, «ανακάλυψε» και αυτός τώρα το στιγματισμό του «πατριωτισμού» και τις «αντιρατσιστικές φαρσοκωμωδίες», υψώνοντας τη σημαία της αριστερής αφύπνισης του ΣΥΝ:

«Η αριστερά στην Ελλάδα - η αυθεντική, όχι η "μαϊμού"- διαθέτει μονάδες που θα πρέπει επιτέλους να σταθούν στο ύψος τους στην πιο κρίσιμη στιγμή που έζησε αυτή η χώρα μεταπολιτευτικά!

Οφείλω να πω ότι η άμεση αντίδραση του Αλέξη Τσίπα -προς την παράταξη του οποίου στράφηκαν όλα τα πυρά-, έδειξε ότι έχει την πολιτική βούληση να "καθαρίσει" τον χώρο από τα "βαρίδια"…»

Διαβάστε την «αφύπνιση» του Χαρδαβέλλα στο ΛΙΣΤΟΝ:
http://listonplace.blogspot.com/2011/01/blog-post_1275.html

Ο καρδιακός φίλος του Χαρδαβέλλα, ο Δημαράς (έχουμε μιλήσει γιΆ αυτόν) σήκωσε και αυτός τη σημαία του «πατριωτισμού» και των «κινημάτων» των «Ανεξάρτητων Πολιτών»!!!

Μέρα με την ημέρα πολλοί «παραπλανημένοι» αφού γέρασαν μέσα στα κυβερνητικά κόμματα και στη «γοητεία της Μπουρζουαζίας», σήμερα «κτυπήθηκαν» από το ραβδάκι της Κίρκης και μεταμορφώθηκαν σε κήρυκες του «πατριωτισμού»!!!

Ακόμα και ο σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης περιφέρεται από τα ΜΜΕ για τις «πατριωτικές» του «συνταγές» σωτηρίας της Ελλάδας!!!

Μέσα στα πλαίσια αυτής της «αναγέννησης» του καθεστωτικού «πατριωτισμού» εντάσσεται και η φάρσα του «Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών» του Μίκη, με τις «σπίθες» του…



Είναι η φάρσα κατασκευής ενός παλιού ΠΑΣΟΚ: Η καρικατούρα του ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ. Μια σούπα ξαναζεσταμένη και διανθισμένη με ποικίλα και πολύχρωμα μπαχαρικά…


Με αυτή τη φάρσα της ανδρεϊκής βοναπαρτίστικης καρικατούρας θα ασχοληθούμε ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ στο άμεσο μέλλον. Περιμένουμε ακόμα να ολοκληρώσει το πρώτο της βήμα. Είναι μισό αυτό που έχει κάνει και υπάρχει και συνέχεια…


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες