Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ο Ιερώνυμος στον «άμβωνα» του Μάκη!!!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 25, 2011 4:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ο Ιερώνυμος στον «άμβωνα» του Μάκη!!! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Ιερώνυμος στον «άμβωνα» του Μάκη!!!



Όποιος σήμερα θέλει να πολεμήσει την ψευτιά και την αμάθεια και να ανακαλύψει την αλήθεια πρέπει να μάθει να διαβάζει και να μελετά τη διαλεκτική των γεγονότων, τα κρυμμένα νοήματα των «ωραίων φράσεων», τη σημειολογία των «πράξεων»….

Τίποτα δεν είναι «αθώο», ούτε οι λέξεις είναι «αθώες», ιδιαίτερα οι ηχηρές λέξεις, οι φράσεις (και οι πράξεις) των «ειδώλων»…

Χθες, λοιπόν, στον τηλεοπτικό «άμβωνα» των διαπλεκόμενων οχετών, της καθεστωτικής «ρουφιανιάς», των σκανδαλολογικών, εισαγγελικών «κατηγορητηρίων» και της «κλειδαρότρυπας», στο διαβόητο Μάκη Τρανταφυλλόπουλο, έδωσε συνέντευξη μακροσκελέστατη, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος!!!!

Ο Αρχιεπίσκοπος λοιπόν, αυτός ο «σεμνός πνευματικός άνθρωπος» νομιμοποίησε την ακραία χυδαιότητα, το «βαποράκι» της δυσωδίας των ηθικών αναθυμιάσεων των μηχανισμών του καθεστώτος, τον «πρωταγωνιστή» των επιλεγμένων και συχνά κατασκευασμένων «σκανδάλων» της Εκκλησίας…

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…

Εμείς θα προβούμε, απλώς, σε μια σημειολογικά παρατήρηση.

Τρία ακριβώς χρόνια μετά το θάνατο του Χριστόδουλου, ο διάδοχος Ιερώνυμος μιλάει στον «άμβωνα» του Τριανταφυλλόπουλου, στον «άμβωνα» των σκανδαλολογικών επιθέσεων κατά του Χριστόδουλου και της Εκκλησίας…

Γύρω από αυτή την τηλεοπτική, «σημειολογική» φιέστα διαβάστε λεπτομέρειες στο ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ:
http://santo-rinios.blogspot.com/2011/01/blog-post_2712.html

Επιστροφή στην κορυφή
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 26, 2011 12:06 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σχόλιο για τη "Συνέντευξη"



Πρωταγωνιστές ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο τηλεδημοσιογράφος Τριανταφυλλόπουλος. Παιγχνίδια εξουσίας, ίσως και εντυπώσεων.

Μια μικρή αναδρομή στην Ιερά Παράδοση (την έχουμε τσαλαπατήσει). Άλλη μια στη σύνδεση αρχαιότητας και χριστιανισμού με αναφορά (ονομαστική) στους πατέρες και μια μακρά, μακροτάτη "έκθεση πεπραγμένων" για την ανταγωνιστικότητα μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, ως προς το κοινωνικό έργο που προσφέρει η κάθε μια σε σχέση, απαραιτήτως, με τα περιουσιακά στοιχεία που έκαστη διαθέτει. Και ύστερα απορούμε, ο λαός μένει ακατήχητος και ο Ιγνάτιος Βόλου "πιστεύει" :


"... πιστεύω ακλόνητα ότι αυτά τα κείμενα τα οποία διαβάζονται στους μεγάλους πανηγυρικούς Εσπερινούς, είναι διδακτικά κείμενα και δυστυχώς λόγο της αποστάσεως που έχουμε πλέον από την Ελληνική γλώσσα εκείνης της εποχής, οι πιστοί μας δεν τα κατανοούν ενώ είναι πολύ διδακτικά".

Αυτή δεν ήταν συνέντευξη διαποίμανσης, ήταν συνέντευξη διασκορπισμού και αποπροσανατολισμού του ποιμνίου. Ήταν μια συνέντευξη για να διατηρήσουμε το image της καταλλαγής, σε μια εποχή εξόχως διωκτικής του Ορθόδοξου φρονήματος.

Ο λαϊκιστής δημοσιογράφος με το παντελόνι Levi's, θαύμασε το αναρχικό ένδυμα του αρχιεπισκόπου (με τα μαύρα) και έριξε μια "μπηχτή" για την αγαμία των υψηλόβαθμων κληρικών. Είπε και κάτι άλλα, ότι κάτι έμαθε που δεν γνώριζε, και το τηλεοπτικό σώου έκλεισε. Άλλη μια επιτυχία της "Ζούγκλας" γράφτηκε στο ενεργητικό της.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες