Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Αβάσταχτη ελαφρότητα

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 19, 2011 8:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: Αβάσταχτη ελαφρότητα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αβάσταχτη ελαφρότητα
Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ




Ζήσαμε να το δούμε και αυτό. Γιώργος, Δρούτσας και Πεταλωτής αποφάσισαν, μετά τις επικές μάχες τους με την τρόικα -αυτές με τα περίστροφα πάνω στο τραπέζι που κατέληξαν στο «πάρτε τα όλα και μερικά ακόμη που δεν ζητήσατε»- να εκστρατεύσουν και εναντίον της εθνικής μας μιζέριας.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ είναι πολύ μπροστά! Και large και trendy και όποιον άλλον όρο χρησιμοποιούν στις κατ' ιδίαν συναντήσεις τους.


ΓΙΑΤΙ πώς μπορεί η χώρα να πάει μπροστά όταν όλοι γκρινιάζουν; Γκρινιάζουν οι εργαζόμενοι, γκρινιάζουν οι απολυμένοι, γκρινιάζουν οι μερικώς απασχολούμενοι, γκρινιάζουν οι επαγγελματίες, γκρινιάζουν οι επιστήμονες. Πώς να μας κυβερνήσουν με τόση μιζέρια;

ΠΩΣ ΝΑ σκεφτούν οι ηγέτες μας νέες καινοτόμες λύσεις περικοπών στους μισθούς
, εμπνευσμένες πολιτικές κουρέματος θέσεων εργασίας, στρατηγικές που θα μοιράζουν το Αιγαίο, αλλά θα δηλώνονται νίκες; Πώς θα υπάρξουν οι προαποφασισμένοι συμβιβασμοί που θα ονομαστούν από πρόθυμα media αναμέτρηση με τις προκλήσεις της εποχής μας;

ΕΤΣΙ δεν μπορούν να γίνουν business και fast track. Γιατί ακόμη και αυτοί οι ταγμένοι στη σωτηρία μας έχουν τα όριά τους. Υπάρχει κίνδυνος να απογοητευθούν και να μας παρατήσουν στη μιζέρια μας.

ΓΙΑΤΙ οι άνθρωποι έχουν όραμα και δεν μπορούν να το βλέπουν να βαλτώνει. Στον κόσμο των καρτούν που οραματίζονται, η περίσκεψη, η δυσθυμία και πολύ περισσότερο η αγωνία θα είναι απαγορευμένες. Η Ελλάδα της μιζέριας θα είναι παρελθόν μαζί με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τη σταθερή δουλειά και τους αξιοπρεπείς μισθούς.

ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ θα χαμογελάνε! Χαμογελαστοί συνταξιούχοι θα βλέπουν σύνταξη όποτε αποφασίζει ο αρμόδιος υπουργός. Χαμογελαστοί εργαζόμενοι θα δουλεύουν όσες και όποιες ώρες αποφασίζει ο αρμόδιος γκαουλάιτερ και θα αμείβονται όσο και όπως ορίζει κάθε επιχείρηση.

ΘΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ όμως όλοι! Θα χαμογελάμε παντού!
Και στα σχολεία της αμάθειας και στα άρρωστα νοσοκομεία και στις γαλέρες της ευέλικτης απασχόλησης.
ΟΛΟΙ ΜΑΣ θα είμαστε όπως ακριβώς μας θέλουν οι ηγέτες και οι συνοδοιπόροι τους. Δηλαδή, οι άλλοι πολέμιοι της μιζέριας, οι παραθυράτοι στιλίστες και οι τηλεοπτικές εκπομπές τους. Εξω χαρά, χωρίς προβλήματα, δίχως έγνοιες. Ποτά πλάι σε πισίνες, sirtaki dance στα ακρογιάλια και τσιφτετέλι στα τραπέζια, με την μπουρδολογία να κρατά το ίσο.

ΠΑΝΤΩΣ ακόμη και αυτοί έχουν ένα δίκιο. Πράγματι οι Ελλάδες είναι δύο. Αυτή που όλο πληρώνει, και σήμερα κυριολεκτικά δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει μετά τα μέτρα που πέφτουν σαν το χαλάζι, και εκείνη των ελίτ που μένει στο απυρόβλητο. Αυτή που καμώνεται ότι ξέρει τι κάνει, ενώ απλώς μεταφράζει μνημόνια και ντιρεκτίβες για μαζικά σοκ στους άλλους!

ΑΥΤΕΣ οι δύο Ελλάδες είναι πράγματι αντιθετικές και δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Οπως έλεγε και ένας... τοίχος: Ή οι trendy ή εμείς, κινδυνεύει η πατρίς.

Πηγή:
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=242837

Επιστροφή στην κορυφή
ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 02, 2011 6:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Έτοιμοι για όλα: Πρωθυπουργός και το τσίρκο του
Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ


Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ δεν παίζεται. Ειδικά όταν αποφασίζει να ξεδιπλώσει -όπως πρόσφατα στο Νταβός ή στην ομιλία του στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- όλες τις πτυχές της ρηξικέλευθης σκέψης του.

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ακριβώς τη ρήση του: «Το ζήτημα είναι ότι εμείς κάναμε τα πάντα, ακολουθώντας τις οδηγίες κατά γράμμα. Εφαρμόσαμε ακριβώς τη συνταγή. Γιατί λοιπόν δεν ανταποκρίνονται οι αγορές;».

ΕΛΑ ΝΤΕ! Ποιος θα του λύσει την απορία; Γιατί δεν τοποθετούνται με την ίδια παρρησία και διεισδυτικότητα οι συνάδελφοί του ηγέτες του Βερολίνου, των Παρισίων ή της... Ουάσιγκτον;

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι ο πρωθυπουργός παραείναι μετριόφρων. Θα μπορούσε να επισημάνει ότι έκανε πολύ περισσότερα από αυτά που «έγραφε» η συνταγή. Πήρε και πρωτοβουλίες. Αλλά οι αγορές του συστήματος δεν χόρτασαν.

ΚΑΙ ΠΩΣ να χορτάσουν; Αφού βλέπουν ότι μπορούν να ζητούν διαρκώς νέα, χειρότερα μέτρα και αυτά να δρομολογούνται. Γιατί τι άλλο συμπέρασμα να βγάλουν, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέει στους βουλευτές του: «Πείσαμε ότι είμαστε έτοιμοι για όλα. Εμείς το γνωρίζαμε, αλλά πείσαμε και τους εταίρους μας».
ΑΥΤΟΙ, πράγματι, το γνώριζαν, και οι αγορές επίσης. Οι ψηφοφόροι τους όμως μάλλον όχι. Γι' αυτό τώρα στέκουν ενεοί και περιμένουν τα άλλα που τους ετοιμάζονται.

ΠΑΝΤΩΣ, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής (τρομάρα μας!) Διεθνούς έχει απαντήσεις σε όλα. «Η δική μας πολιτική -είπε- εγγυάται και προστατεύει τον αδύναμο» και οι αλλαγές του Ασφαλιστικού «εξασφαλίζουν το δικαίωμα στη σύνταξη των σημερινών νέων».

ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ έχει εάν τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι περισσότερες από 53.000 θέσεις εργασίας έγιναν καπνός το 2010, ότι η «μαύρη» εργασία ξεπέρασε πλέον το 25% ή ότι οι «κανονικές» συμβάσεις, πλήρους απασχόλησης, μειώθηκαν πέρυσι κατά 211.084;

Ο ΣΩΣΤΟΣ ηγέτης δεν αφήνει τα μίζερα στοιχεία να χαλούν την εικόνα που χτίζει. Γι' αυτό και ο πρωθυπουργός προσπερνά πάντοτε αυτές τις πεζές λεπτομέρειες. Αλλωστε, η πλούσια ελληνική γλώσσα τού δίνει πολλές δυνατότητες.

ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ:
«Καθώς ριζώνουν οι αλλαγές, θα μεταμορφώνουν την Ελλάδα σε αυτό που πραγματικά της αξίζει»...

ΙΔΟΥ η απορία: Αυτό που θεωρεί ο κ. Παπανδρέου ότι αξίζει η χώρα μας, πόσο ίδιο είναι με αυτό που εμείς θεωρούμε άξιο της χώρας και των ανθρώπων της;

ΟΣΟ ΚΑΛΗ πρόθεση και να δείξουμε, φοβάμαι ότι δεν μπορούμε, σε καμία περίπτωση, να συμφωνήσουμε.

Αλλωστε, ο πρωθυπουργός δεν έχει πρόβλημα να δηλώνει, και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πρόβλημα να συμφωνούν μαζί του, ότι «η διαφθορά μπορεί να μην έχει πολιτικό χρώμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μας ακουμπά όλους».

ΜΠΑ; Και η βαλίτσα του Τσουκάτου, που έφυγε από τη Ζίμενς και πήγε κατ' ευθείαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, ποιους ακριβώς ακουμπάει;

ΕΙΠΑΜΕ, να πετάνε και καμιά σαχλαμάρα σαν το παγκαλικό «μαζί τα φάγαμε», για να ξεκαρφωθούν, αλλά όχι να μας τρελαίνουν κιόλας..

Πηγή:
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=247474

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες