Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Τα μουσικά σώου των «γουρουνιών της εξουσίας»

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 13, 2010 12:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Τα μουσικά σώου των «γουρουνιών της εξουσίας» Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα μουσικά σώου των «γουρουνιών της εξουσίας»



Η εικόνα της συναυλίας που έγινε μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα είναι καταλυτική. Σου φέρνει αμέσως στο μυαλό «το μηδέν και το άπειρο» του Καίσλερ: Την ομοιότητα των γουρουνιών της εξουσίας!!!

Σου φέρνει, όμως και μια εντελώς αντίθετη εικόνα στο μυαλό: Την εικόνα που ο Ιησούς Χριστός αναποδογυρίζει του πάγκους των εμπόρων που είχαν μετατρέψει το ναό σε «οίκο εμπορίου»!!!

Σίγουρα, αν βρισκόταν ο Χριστός στη μουσική φιέστα του Αγ. Παντελεήμονα θα τους πέταγε όλους έξω με τις …κλωτσιές!!!

Η εικόνα αυτής της μουσικής φιέστας είναι καταλυτική: Η υψηλή κοινωνία και οι ποικίλες παρασιτικές εκβλαστήσεις της, όλοι αυτοί οι οποίοι με την καλοαναθρεμμένη και εύθυμη αυθάδειά τους διαλύουν την ελληνική κοινωνία και σπέρνουν την εξαθλίωση και το μίσος, θεατρίνιζαν γύρω από το θηριώδες υποκριτικό τέχνασμα: «Ο πολιτισμός ενώνει»!!!

Ο χλιδάτος εμπορικός πολιτισμός τους, τα σκόπιμα δάκρυα αυτού του πολιτισμού των δόλιων πολιτικών τους παιχνιδιών είναι τόσο ΕΝΩΤΙΚΑ που είχαν την ανάγκη της περιφρούρησης από πλήθος κρανοφόρων των ΜΑΤ!!!

Τι αβυσσαλέα υποκρισία: να μιλούν για «πολιτισμό που ενώνει» οι καμαρίλες του καθεστώτος με τις παγερές γεροντικές τους ρυτιδώσεις, αυτοί που εκτελούν εν ψυχρώ την ελληνική κοινωνία και μισούν θανάσιμα τον ελληνικό λαό!!!

Να μιλούν τα ανδρείκελα της Νέας Τάξης για «πολιτισμό που ενώνει» σε μια περιοχή κατεχόμενη από τις αλλοδαπές μαφίες και σε μια εποχή που αυτά τα ανδρείκελα έχουν μεταβάλει την Ελλάδα σε κρανίου τόπο και εξορίσει τον ελληνικό λαό από το ίδιο του το σπίτι!!!

Να μιλούν για «πολιτισμό που ενώνει» με ασπίδα τις κατασταλτικές δυνάμεις του καθεστώτος, με το λαό της περιοχής στο «γύψο».

Τι αβυσσαλέο θράσος να μιλεί ο Ιερώνυμος για «πολιτισμό που ενώνει» όταν εν ψυχρώ καταλύει τον Ορθόδοξη πολιτισμό και μετατρέπει τους ναούς σε κοσμικά μουσικά τελετουργικά θεάματα ψυχαγωγίας!!!

Το γιατί πήγαν στον Αγ. Παντελεήμονα και όχι σε ένα θέατρο ή πολιτιστικό κέντρο (γιατί αλήθεια στο Μέγαρο του σπόνσορα της εκδήλωσης) για να δώσουν την θεατρική τους παράσταση το έχουμε αναλύσει στο άρθρο: «Αγ. Παντελεήμονας: Πολυσήμαντη νεοταξική επίθεση»
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5192

Θα προβούμε, όμως, σε μια παρατήρηση σχετική με τη «δημοκρατία» του «πολιτισμού που ενώνει»: Τα προπαγανδιστικά φερέφωνα του καθεστώτος (ΜΜΕ) δώσανε μεγάλη διάσταση στο σώου αυτό των διαπλεκόμενων εξουσιών…

Δεν είπαν ούτε μια λέξη για το πλήθος των απλών πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν, για την Κάρτα του Πολίτη, στο Σύνταγμα κόντρα στα μεγάλα εμπόδια που έστησαν οι εξουσίας.

ΟΙ διαμαρτυρίες των Ελλήνων πολιτών δεν είναι είδηση.

Ειδήσεις είναι μόνο τα τελετουργικά σώου των παρασίτων της εξουσίας…

Αυτή είναι η «δημοκρατία» τους …

Επιστροφή στην κορυφή
Μόσχος Λαγκουβάρδος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 13, 2010 11:32 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ανοικτή επιστολή προς τον σεβ. Αρχιεπίσκοπον κ. Ιερώνυμον
http://moschoblog.blogspot.com/



Σεβασμιώτατε,

Επτρέψτε μου να εκφράσω την πλήρη απαρέσκειά μου διά την χθεσινοβραδινή, εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμωνος Αθηνών, μουσικήν εκδήλωσιν. Μετά από αυτήν και από την μακράν σιωπή σας εις τας εκκλήσεις των πιστών και ο πιο απλός πιστός δεν περιμένει τίποτε πια από την παρούσα διοίκηση της Εκκλησίας.

Γνωρίζετε ότι ακόμα και η λατρευτική μουσική της Εκκλησίας δεν αυτονομείται, αλλά υπηρετεί τις ανάγκες της λατρείας μετά της οποίας είναι αξεχώριστα συνδεδεμένη. Μουσικές εκδηλώσεις εντός των ναών ακόμα και με τη λατρευτική μουσική απάδουν προς το αίσθημα των πιστών για την ιερότητα του λατρευτικού χώρου της Εκκλησίας. "Εν εκκλησίας ευλογείτε τον Θεόν". Μουσικές εκδηλώσεις σαν την χθεσινοβραδινήν προσβάλλουν βαναύσως το θρησκευτικό αίσθημα του λαού του Θεού και επαναλαμβανόμενες αλλοιώνουν το αισθητήριό του.

Προς τι η πρόκληση του αισθήματος των πιστών της Ενορίας του Αγίου Παντελεήμωνος; Και ο πιο απλός πολίτης γίνεται πλέον μάρτυρας ότι εκτός από το κράτος που από σύμμαχός του μετεβλήθη εις εχθρόν και η διοικούσα Εκκλησία, αντί να συμμερίζεται το ποίμνιόν της συνοδειπορεί με το κράτος, και κλείνει τα ώτα της για να μην ακούει την αγωνία των πιστών δια τα υπό του αθέου κράτους τεκταινόμενα εναντίον της Ορθοδοξίας .

"Έλθετε προς με πάντες . Πράος ειμί και ταπεινός τη καρδία." λέγει ο Κύριος.
Η Αγία Γραφή επισημαίνει το βραχύ του βίου: Η ζωή του ανθρώπου εβδομήκοντα έτη. Εάν δε εν δυναστείαις ογδοήκοντα...Ο αδικών αδικησάτω έτι." Ο ¶υγουστος Καίσαρ έφερε πάντοτε μεθ΄ εαυτού τον ψιττακόν του, όστις επαναλάμβανε διαρκώς εις επήκοον του Καίσαρος την αυτήν φράσιν: "Καίσαρ, μέμνησο θνητός ει." (Καίσαρ, να θυμάσαι ότι είσαι θνητός.)

Σεβασμιώτατε, αναγνώσατε τα λόγια ενός αληθινού ανθρώπου: "...Είμαι φτωχός και γυμνός, όμως είμαι ο αρχηγός του έθνους. Δεν θέλουμε πλούτη, όμως θέλουμε να αναθρέψουμε τα παιδιά μας σωστά. Τα πλούτη δεν θα μας έκαναν καλό. Δεν θα μπορούσαμε να τα πάρουμε στον άλλο κόσμο. Δεν θέλουμε πλούτη. Θέλουμε ειρήνη και αγάπη." (Κόκκινο Σύννεφο,"Makhpiya-Luta", Αρχηγός των Sioux, τέλη του 19ου αιώνα.)
(Από το βιβλίο της Ειρήνης Βρη, Ινδιάνικη Σοφία, Εκδόσεις Πανός, Αθήνα 1998,)

Σεβασμιώτατε, εμείς δεν περιμένουμε τίποτε από Σας. Σεις τί περιμένετε από τον εαυτό Σας;

Μετά σεβασμού
Μόσχος Λαγκουβάρδος
πρώην πταισματοδίκης
Δοκιμιογράφος

Επιστροφή στην κορυφή
Ελληνίδα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 13, 2010 4:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εμετικός ο Νίκος Μάνεσης στο δελτίο ειδήσεων του ¶λφα όπου έκανε ζωντανή σύνδεση με τον ¶γιο Παντελεήμονα, για να στηλιτεύσει τους κατοίκους που δεν εκτίμησαν τη φασιστικά επιβεβλημένη εκδήλωση στη γειτονιά τους, και, μάλιστα, προχώρησε ως του σημείου να πει με "ιερή" αγανάκτηση ότι ήταν ντροπή που κάποιοι πολίτες αποδοκίμασαν τον Κάρολο Παπούλια. Ποιον; Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (Wink που υπέγραψε το Μνημόνιο που εκχωρεί την εθνική κυριαρχία της χώρας και την παραδίδει σε ξένους..

Ντροπή σε αυτούς που εξευτέλισαν το "¶ξιον Εστί" που το έγραψε ένας Έλληνας πατριώτης, ο Οδυσσέας Ελύτης, για να εξυμνήσει τον αγώνα των Ελλήνων για την απελευθέρωση της πατρίδας τους απ' τους ξένους κατακτητές. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Οδυσσέας Ελύτης βραβεύτηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας σε μεγάλο βαθμό γι' αυτό το μεγαλειώδες έργο του.

Ντροπή που αυτό το μεγαλειώδες έργο ταπεινώθηκε, καθώς έγινε μέρος της φασιστικά επιβεβλημένης αυτής εκδήλωσης, της φασιστικά επιβεβλημένης υποταγής στους ξένους εισβολείς με τη μορφή "ταλαίπωρων μεταναστών" που κλέβουν, βιάζουν και σκοτώνουν τους "ρατσιστές" "κακούς" Έλληνες...

Ως πότε ο νοητός Ήλιος της Δικαιοσύνης θα λησμονεί την Ελλάδα;
http://endelehia.blogspot.com/2010/12/blog-post_4347.html[url][/url]
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες