Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Το φρενοκομείο της καπιταλιστικής κατάρρευσης

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 03, 2010 2:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το φρενοκομείο της καπιταλιστικής κατάρρευσης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το φρενοκομείο της καπιταλιστικής κατάρρευσης



Το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα μέσα στην κατάρρευσή του βγάζει στον αφρό όλη την κτηνωδία του, την απανθρωπιά του και την παραφροσύνη του.

Ζούμε πλέον όλη τη θηριώδη βαρβαρότητα του νεοταξικού φρενοκομείου.

Ας σκιτσάρουμε καταρχήν την οικονομική εικόνα αυτού του φρενοκομείου:


Εικόνα πρώτη.

α). Άγρια λεηλασία του ελληνικού λαού, μέσω Μνημονίου, ύψους 30 δισ. Ευρώ.

β). Αφαίμαξη του βρετανικού λαού, η μεγαλύτερη μεταπολεμικά, ύψους 80 δίσ. ευρώ.

γ). Νέο πρόγραμμα λιτότητας για τον Ιρλανδικό λαό, ύψους 15 δισ. ευρώ.

δ). Οι λαοί όλων των χωρών της ευρωζώνης (από Γαλλία και Γερμανία μέχρι Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία) υφίστανται μια πρωτοφανή και άγρια λιτότητα και ταυτόχρονα εξαρθρώνονται και ισοπεδώνονται όλα τα κοινωνικά τους δικαιώματα: Ασφαλιστικά δικαιώματα, κατάλυση κάθε έννοιας ασφάλειας στις εργασιακές σχέσεις, «πάγωμα μισθών», δαπάνες για Παιδεία και ιατρική περίθαλψη, τα πάντα.

Παράλληλα οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ έχουν προσλάβει επιδημική μορφή και ρυθμούς γεωμετρικής προόδου…


Εικόνα δεύτερη.

Στο ίδιο αυτό διάστημα, δηλαδή από τότε που εκδηλώθηκε η χρηματοπιστωτική κρίση (Οκτώβριος 2008), η ενίσχυση των τραπεζών έχει ξεπεράσει τα 4,6 τρισεκατομμύρια ευρώ!!!!

4,6 τρισεκατομμύρια ευρώ!!!!

Την ώρα που οι λαοί δολοφονούνται χωρίς έλεος στις τράπεζες χαρίζεται το αντίτιμο της δολοφονίας των λαών.

Λεηλατούνται οι λαοί και τα έθνη τους, πτωχεύουν οι κοινωνίες και ξεπουλιέται κάθε εθνικό και ανθρώπινο αγαθό και τα λύτρα αυτής της ασύλληπτης βαρβαρότητας και κτηνωδίας πηγαίνουν στις τράπεζες: στις διεθνείς μαφίες των τοκογλύφων.

Και μόνο με την απλή σύγκριση των δύο ανωτέρω εικόνων καταγράφεται, βοούσα και απαστράπτουσα, η κτηνώδης βαρβαρότητα του καπιταλιστικού κόσμου, η αυθάδης απανθρωπιά του και η παράλογη φρενοβλάβειά του.


Και μόνο τα χρήματα που καταλήστευσαν οι τράπεζες, τα 4,6 τρισεκατομμύρια ευρώ(!!!!), θα ήταν αρκετά για να καταργήσουν τις πολιτικές της «λιτότητας» και να εξασφαλίσουν την ευημερία και την ανάπτυξη των λαών για 100 χρόνια…

Βεβαίως τότε δεν θα είχαμε καπιταλισμό.


Ο καπιταλισμός συνίσταται ακριβώς σε τούτο: να κατασπαράζει τις σάρκες των λαών και των κοινωνιών για τα κέρδη του κεφαλαίου, να εξοντώνει ΟΛΙΚΑ τον άνθρωπο για να τρέφεται ο Μολώχ του κέρδους, και οι μαφίες της χρηματιστηριακής κερδοσκοπίας.

Επίσης αυτό το αποτρόπαιο σύστημα, όταν το οδηγεί, η ίδια η κερδοσκοπική αδηφαγία του σε κρίση, τότε η παραφροσύνη του παίρνει εφιαλτικές και κανιβαλικές διαστάσεις: Αυτό που ζούμε σήμερα…


Σήμερα οι ληστές του κόσμου και τα πολιτικά και ιδεολογικά τους ανδρείκελα οδηγούν τον κόσμο σε Νέο Μεσαίωνα ασύλληπτης σκοταδιστικής κακουργίας. Τέτοιας όπου ο φεουδαρχικός Μεσαίωνας θα ωχριά μπροστά σε αυτό το Νέο Μεσαίωνα.

Αυτό το σύστημα καταρρέει και πρέπει οι λαοί να ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ αυτήν την κατάρρευση στο ξεπέρασμα αυτού του αποτρόπαιου συστήματος, στη δημιουργία μιας νέα ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Αν δεν το έχουμε αυτό καθαρό και αγωνιστούμε να διασώσουμε αυτό το σύστημα θα θαφτούμε μαζί του.

Οι λαοί, αργά ή γρήγορα θα ξεσηκωθούν και μάλιστα πολύ ρωμαλέα και μαχητικά.

ΟΣΟΙ, λοιπόν, αγωνίζονται εναντίον του εφιάλτη της Νέας Τάξης, πρέπει να μην σπέρνουν, ούτε να καλλιεργούν ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ: Αυταπάτες διάσωσης του συστήματος ή ανανέωσής του κ.λπ.


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ μέσα στα καθεστωτικά πλαίσια.

Δεν υπάρχει ούτε ασπιρίνη να μετριάζει τους πόνους από τον εφιάλτη.

Μόνο παραισθησιογόνα ΑΠΑΤΗΣ και ΝΑΡΚΩΣΗΣ των λαών υπάρχουν: Είναι όλοι αυτοί που απεργάζονται ποικίλους τρόπους και με πολλά χρώματα τεχνάσματα εμπορίας και καπηλείας της λαϊκής ΟΡΓΗΣ για τη διάσωση του καθεστώτος.

ΑΛΟΙΜΟΝΟ στους λαούς και τα ΚΙΝΗΜΑΤΑ που αντικειμενικά θα ξεσπάσουν θυελλώδη και ρωμαλέα, αν εγκλωβιστούν σε πολιτικές ΔΙΑΣΩΣΗΣ του καταρρέοντος καπιταλισμού.


[color=brown]Αν η Νέα Τάξη και τα πολύμορφα και πολύχρωμα ανδρείκελά τους πετύχουν τον εγκλωβισμό των λαϊκών κινημάτων στα κανάλια του καθεστώτος, σε στόχους διάσωσης του συστήματος, ΤΟΤΕ δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ σωτηρία.[/color]

Θα γκρεμιστούμε στα τάρταρα μιας ασύλληπτης, ιστορικά, βαρβαρότητας: Σε μια παγκόσμια δικτατορία ωμή και αδίστακτη, σε μια Παγκόσμια Κυβέρνηση των ληστών, η οποία ήδη ετοιμάζεται.


Τα έθνη θα έχουν καταλυθεί και θα χρειαστεί να χυθεί νέο και πολύ αίμα για να κατακτήσουν πάλι οι λαοί την Εθνική τους Ανεξαρτησία…

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μόσχος Λαγκουβάρδος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 03, 2010 4:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η προσπάθεια διάσωσης ενός κόσμου που καταρρέει με τόσο μεγάλη πάταγο είναι πράγματι θανάσιμη. Ο κόσμος αυτός δημιουργεί στα θύματά του την ψευδαίσθηση ότι είναι δραστήριοι.(Το πορτραίτο τους θα το βρεις στις "Νεκρές ψυχές" του Νικολάϊ Γκόγκολ.)

Είναι ένας κόσμος που δημιουργεί στα παιδιά του την ψευδαίσθηση ότι είναι δραστήριοι, ενώ είναι νεκροί. "Αυτό που νομίζουν ότι είναι δραστηριότητα" γράφει ο Τόμας Μέρτον στο βιβλίο του "Ο καινούριος άνθρωπος," δεν είναι παρά ο πάταγος που κάνει η πτώση τους στην ανυπαρξία."

Πώς ζεις στον κόσμο αυτόν που ήδη βρίσκεται στη δύση του; Το Ευαγγέλιο περιγράφει αυτόν τον κόσμο ως κόσμο των πεθαμένων. "Άφησε τους νεκρούς να θάψουν τους νεκρούς τους."

Το Ευαγγέλιο λέει πώς να ζεις σ΄ ένα κόσμο που "τρώει" τα παιδιά του. Σε ένα κόσμο που "τρώει" τα παιδιά του ζεις χωρίς να είσαι "παιδί" του.

"Να ζείτε σ΄ αυτόν τον κόσμο, χωρίς να είστε φτιαγμένοι από τα στοιχεία αυτού του κόσμου, χωρίς να χρησιμοποιείτε τις μεθόδους του, τη βία, το ψεύδος, την υποκρισία, την απάτη, την απληστία,την εκμετάλλευση, το μίσος και κάθε τι άλλο που συναντάς στην πλατιά και ευρύχωρη οδό της απώλειας.

Όταν ο κόσμος αυτός ετοιμάζεται να πανηγυρίσει τη νίκη του, ο κόσμος αυτός παθαίνει πανωλεθρία.

Ο αγώνας για την ελευθερία από αυτόν τον νεκρό κόσμο είναι αγώνας ελευθερίας του καθενός από τα στοιχεία αυτού του κόσμου.

Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας λένε πως δεν γνωρίζει κανείς τίποτε αν αγνοεί τα στοιχεία που έχει μέσα του από ένα κόσμο που καταρρέει.

Η αληθινή ζωή αρχίζει από το θάνατο του παλιού ανθρώπου, το θάνατο αυτόν που τελείται κατά το βάπτισμα.

Ο Νικόδημος, που επισκέφτηκε τον Κύριο τη νύχτα, δια τον φόβο των Ιουδαίων, ήθελε να μάθει για την αληθινή ζωή. Ο Νικόδημος γνώριζε πως να επιβιώνει και να φυτοζωεί, ήταν άρχοντας νομομαθής. Αλλά ήθελε την αληθινή ζωή ενός ελευθέρου ανθρώπου.
Ο Κύριος του είπε, πως δεν θα ζήσει αληθινά αυτός που δεν θα γεννηθεί ξανά.
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 03, 2010 9:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι «βροντές» καταγγελιών είναι το πολιτικό οχυρό του καθεστώτος



Το τεράστιο, εφιαλτικό πισωγύρισμα της ανθρωπότητας το είχε προβλέψει ο Λένιν από το 1916:

«Αν το προλεταριάτο της Ευρώπης γινόταν ανίσχυρο για καμιά εικοσαριά χρόνια, αν ο σημερινός πόλεμος τελείωνε με νίκες σαν τις ναπολεόντειες και με την υποδούλωση μιας σειράς βιώσιμων εθνικών κρατών, αν ο ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός (ο ιαπωνικός και ο αμερικάνικος κατά πρώτο λόγο) διατηρούνταν επίσης καμιά εικοσαριά χρόνια χωρίς να περάσει στο σοσιαλισμό, λογουχάρη ύστερα από ένα ιαπωνοαμερικανικό πόλεμο, τότε θα ήταν δυνατός ένας μεγάλος εθνικός πόλεμος στην Ευρώπη. Αυτό θα σήμαινε γύρισμα της Ευρώπης προς τα πίσω για αρκετές δεκαετίες. Αυτό είναι απίθανο. Δεν είναι όμως αδύνατο, γιατί είναι αντιδιαλεκτικό, αντιεπιστημονικό και θεωρητικά όχι σωστό να φαντάζεται κανείς ότι η παγκόσμια ιστορία τραβάει ομαλά και κανονικά προς τα μπρος, χωρίς να κάνει κάποτε γιγάντια άλματα προς τα πίσω» («Για την μπροσούρα του Γιούνιους», Ιούλης 1916).

Το σχολιάζαμε και εμείς το 2000 στο άρθρο μας»: «Εκσυγχρονισμός ή ολίσθημα στη βαρβαρότητα;»:

«ΚΙ ΑΥΤΟ ακριβώς το άλμα προς τα πίσω είναι η φοβερή απειλή που βρίσκεται σήμερα μπροστά μας: Η απειλή μιας νέας εθνικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής υποδούλωσης των λαών, με τη μορφή ενός παγκόσμιου Οργουελικού εφιάλτη…».


Αυτός ο Οργουελικός εφιάλτης ξεδιπλώνεται σήμερα μπροστά μας με ταχύτατους ρυθμούς.

Μεγάλες πλάτες βάλανε τα σοσιαλδημοκρατικά και τα κομμουνιστικά κόμματα με τις ποικίλες παραφυάδες τους.

Στα λόγια μπορεί, βεβαίως, να κατανάλωναν πλήθος καταγγελιών κατά του καπιταλιστικού εφιάλτη, αλλά στην πράξη προώθησαν, νομιμοποίησαν και επικύρωσαν όλα τα «στρατηγικά οχήματα» του πλανητικού ιμπεριαλισμού και των οργάνων του (Νέα Τάξη): «Ανοικτά σύνορα» (εισβολή και κατοχή της χώρας μας από τους λαθρομετανάστες), πολυπολιτισμικότητα, «αντιεθνικισμούς» και «αντιρατσισμούς», Ιθαγένειες, Καλλικράτηδες, αχαλίνωτη σπορά και καλλιέργεια εκλογικών αυταπατών και πολλά άλλα.

Έτσι αυτή η μεταλλαγμένη «αριστερά» αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο διάβρωσης, υπονόμευσης και ισοπέδωσης όλων των κοινωνικών (ταξικών), ιδεολογικών και πολιτικών ιστών των ιστορικών εθνικών κοινωνιών.


ΣΗΜΕΡΑ, πλέον, χωρίς κοινωνικές και πολιτικές αντιστάσεις (τα πάντα έχουν υπονομευτεί και διαλυθεί), χωρίς εθνικούς ιστούς και αρθρώσεις ΣΥΝΟΧΗΣ, η Νέα Τάξη επελαύνει και οδηγεί τις κοινωνίες στην ολοκληρωτική καταστροφή και στον κανιβαλισμό.

Και σήμερα όλα τα «αριστερά» ιερατεία και τα πολύχρωμα πολιτικά υποπροϊόντα τους συνεχίζουν το ίδιο τροπάριο: Από τη μια διαπιστώνουν απλώς και καταγγέλλουν στα λόγια τον εφιάλτη που ζούμε και από την άλλη προωθούν και αγωνίζονται πρακτικά για τη διάσωση αυτού του συστήματος που γέννησε και επέβαλε τον εφιάλτη.


Και αγωνίζεσαι για τη στήριξη και διάσωση του καθεστώτος όταν σπέρνεις και καλλιεργείς τις πάγιες αυταπάτες και τις μυθολογίες του καθεστώτος, όταν γίνεσαι ο πολιτικός εκφραστής των στρατηγικών ιδεολογημάτων του καθεστώτος, όταν αγωνίζεσαι να εγκλωβίσεις το λαό στις συμπληγάδες των εκλογικών εναλλαγών των κομμάτων (μέγιστη εκλογική απάτη), όταν δεν προωθείς ΠΡΑΚΤΙΚΑ την ανασυγκρότηση και αυτό-οργάνωση του λαϊκού κινήματος και τα όργανα της δικής του εξουσίας, όταν δεν κτυπάς ανελέητα τα όργανα των εκλογικών μεταπρατών και εμπόρων…

Σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει να ξεσκεπάζονται τα τεχνάσματα απάτης, ιδιαίτερα αυτά που εμφανίζονται με το κύρος των «ειδώλων» ή των «αρίστων» και τα οποία επιχειρούν να παροπλίσουν και να καταστρέψουν τις επαναστατικές ροπές των πατριωτικών ζυμώσεων.

Τέτοιο τέχνασμα ήταν και η ίδρυση του «Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών» του Μίκη.

Διαπιστώνει και καταγγέλλει ο Μίκης (πολύ όψιμα) γοερά και με μελοδραματικούς τόνους το νεοταξικό εφιάλτη (αυτό εξάλλου σήμερα το κάνουν πάρα πολλοί, αύριο θα το κάνουν και τα πράσινα λαμόγια), αλλά πολιτικά όχι μόνο στηρίζει αυτό που καταγγέλλει, αλλά προτείνει και μέτρα διάσωσης του συστήματος, του καθεστώτος δηλαδή που έφερε τη χώρα μας σε αυτή την κατάσταση.

Τρία μόνο συγκεκριμένα παραδείγματα:


α). Επανειλημμένα ο Μίκης προτείνει μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων («αρίστων») η οποία θα βγάλει τη χώρα από την κρίση!!!

Δηλαδή όχι μόνο αποδέχεται και δεν αμφισβητεί στο ελάχιστο το σύστημα και το καθεστώς του που έχουν οδηγήσει ΣΥΝΟΛΙΚΑ την ανθρωπότητα στο χείλος της αβύσσου και την Ελλάδα σε κατοχή, αλλά προτείνει μια κυβέρνηση από τους «αρίστους» του συστήματος για να διαχειριστούν καλύτερα την ελληνική κρίση!!!

Προτείνει ο Μίκης ένα πιο ευφυή και δόλιο τρόπο εξαπάτησης του λαού, στο όνομα ενός αφηρημένου και κάλπικου πατριωτισμού.

β). Πιο σαφής και άκρως καθεστωτικός γίνεται ο Μίκης στο «Μνημόνιο» καταγγελίας (του καθεστώτος δήθεν) που εξέδωσε με την ταχυδακτυλουργική κατασκευή του «Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών».

Ζητά, εδώ, ο Μίκης μια «Εθνική Επιτροπή» η οποία θα διαπραγματευτεί με τις άλλες κυβερνήσεις το ελληνικό χρέος!!!

Χρειάζονται σχόλια;

Ζητά ο Μίκης μια «Εθνική Επιτροπή» του καθεστώτος (προφανώς «αρίστων») η οποία θα διαπραγματευτεί με τις κυβερνήσεις του «λάκκου των λεόντων» (ΕΕ και τα όργανά της): δηλαδή θα διαπραγματευτεί τη «σωτηρία» μας με τους δημίους μας!!!!!

γ). Το αποκορύφωμα του δόλιου δωσιλογισμού: Του δωσιλογισμού του επενδυμένου με ηχηρές καταγγελίες κατά του δωσιλογισμού και του εφιάλτη που βιώνουμε.

Ζητά ο Μίκης την «αξιοποίηση» (εκποίηση δηλαδή) μέρος της δημόσιας και εκκλησιαστικής περιουσίας για να εξοφληθεί το χρέος!!!!!!

Ζητά, εδώ, ο Μίκης, αυτό που ζητούν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ οι κερδοσκοπικές διεθνείς μαφίες: Την εκποίηση της δημόσιας και Εκκλησιαστικής περιουσίας.


Η θέση αυτή περνάει ύπουλα και καλλιεργεί ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΑ αυτό που επί πολλά χρόνια αποτελεί ΣΤΟΧΟ της Νέας Τάξης: Το ξεπούλημα στα διεθνή μονοπώλια ή στο ελληνικό κράτος-προτεκτοράτο των μονοπωλίων τής ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ: Δηλαδή της ολοκληρωτικής υπονόμευσης της Ορθοδοξίας...

Θα χρησιμοποιηθεί η πτώχευση της χώρας μας για το ξεπούλημα της Ελλάδας και του Ορθόδοξου ιστού της!!!


Οι θέσεις του Μίκη προλειαίνουν το έδαφος με το «κύρος» των καταγγελιών κατά του εθνομηδενισμού…

Ο καθένας κρίνεται όχι από αυτά που καταγγέλλει ανέξοδα και δημαγωγικά, όχι από τις φορεσιές που φοράει και τα ωραία λόγια, αλλά από αυτά που προωθεί στην ΠΡΑΞΗ, από τις συγκεκριμένες πολιτικές του θέσεις…

Και κάτι τελευταίο: Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ακόμα και σε επίπεδο καταγγελιών και ωραίων λόγων ο Μίκης αφήνει στο απυρόβλητο το τεράστιο ζήτημα, το ζήτημα των ζητημάτων: Το λαθρομεταναστευτικό και τις τερατώδεις συνέπειές του.

Ο Μίκης στηρίζει την πολιτική της Νέας Τάξης σε αυτό το ζήτημα. Έχει την ίδια θέση που έχει το καθεστώς και τα «αριστερά» ιερατεία…


Προσκαλούμε, λοιπόν, και προκαλούμε τα ποικίλα θυμιατά του Μίκη να απαντήσουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πάνω στις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ πολιτικές θέσεις του Μίκη και του «άυλου» κινήματός του (άλλη σχιζοφρένεια) και να πάψουν να φιλοτεχνούν αγιογραφίες…


Διαβάστε για το Μίκη και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5173
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες