Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η απάντηση της Τουρκίας

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Πόντιος



Ένταξη: 22 Αύγ 2010
Δημοσιεύσεις: 8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 13, 2010 1:09 am    Θέμα δημοσίευσης: Η απάντηση της Τουρκίας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Με αφορμή το σημερινό παιχνίδι Ελλάδας-Ισραήλ στο ποδόσφαιρο αναλογίστικα την κατάσταση μεταξύ Ελλάδας με το Ισραήλ και Ελλάδας με την Τουρκία...

Το τελευταίο καιρό και εν όψη αδυναμίας της χώρας , η Τουρκία αισθάνεται περισσότερο δυνατή απέναντι μας απο ποτέ. Παράλληλα όμως πρέπει να το παίξει δυνατή και ικανή στον ισλαμικό κόσμο.

Με την στροφή της Τουρκίας από κοσμική-φιλοΑμερικάνικη σε ισλαμική- αναπτυσόμενη περιφεριακή υπερδύναμη έπρεπε να αντιμετοπίσει κάποιες αντιδράσεις.. Η πατερναλιστική προσέγγιση της απέναντι στο Ισλάμ την έφερε αντιμέτοπη με το κραταιό Ισραήλ. Διαπίστωσε όμως ότι το Ίσραήλ δεν είναι διατεθειμένο για παιχνιδάκια.

Ώς απάντηση το Ίσραήλ αποφάσισε να στραφεί αλλού για να σιωπάσει οποιονδήποτε σηκώνει κεφάλι στην ευρύτερη περιοχή. Προσπαθώντας να απαντήσει ,λοιπον, επέλεξε την συνεργασία με την Ελλάδα (εφόσον και οι συγκυρίες στην χώρα το αποζητούν...). Οι κοινές αεροπορικές ασκήσεις μόνο ως απειλή μπορούν να εκληφούν απο την γείτονο χώρα.

Τόσα χρόνια η Τουρκία χρησιμοποιούσε το μοντέλο του «ρίχνω άδεια για να βγάλω γεμάτα». Μικρές μικρές προκλήσεις οι οποίες εκμεταλεύονταν πολιτιακές ανωμαλίες ή/και ανίσχυρες εξουσίες απο μέρος μας, μέσω των οποίων προσπαθούσε να επεκταθεί (και εν μέρει το κατάφερε). Δημιούργησε αρκετές τεχνιτές εντάσεις και τεχνιτά προβλήματα (βλέπε«Τουρκική» μειονότητα) ώστε να επιτύχει αναίμακτα.

Όμως σε ένα τέτοιο εύθραστο περιβάλλον όπως το σημερινό και αφού η Τουρκία αναζητά ρόλο κλειδί στην περιοχή πρέπει να μιλήσει με πράξεις.
Η μόνη της διέξοδος για να δείξει ότι είναι δυνατή ,και να κερδίσει έδαφος, είναι να τα βάλει με την Ελλάδα. Μια Ελλάδα με την πλέον Αμερικανόφιλη και Φιλοευραϊκή όσο ποτέ ηγεσία.

Ίσως όμως να μην ξέρει ότι με μια θερμή-απερίσκεπτη κίνηση εντυπωσιασμού και επίδειξή δύναμης, μπορεί κάλλιστα να ανοίξει το κουτί της πανδώρας.....

Το τι μπορεί όμως να φέρει μια αποσταθεροποίηση στην περιοχή ίσως να μην το σκέφτηκε...

Η Ρωσία έχει ήδη βγεί στην μαύρη θάλασσα και θέλει να κάτεβει κιάλλο..
_________________
ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΡΩΜΙΟΙ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Σϊμο
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 16, 2010 11:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Άσχετο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το "Ρωμιοί"... γράφεται με "Ω" και όχι με "Ο"


Ξυπνάτε Αδέρφια Ρωμιοί
Επιστροφή στην κορυφή
Πόντιος



Ένταξη: 22 Αύγ 2010
Δημοσιεύσεις: 8

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 17, 2010 11:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Re: Άσχετο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σϊμο έγραψε:
Το "Ρωμιοί"... γράφεται με "Ω" και όχι με "Ο"


Ξυπνάτε Αδέρφια Ρωμιοί


Ευχαριστώ για την διόρθωση.
Απο 'κεί και πέρα..? (Αυτό θα μπορούσες να μου το πείς και μέσω προσωπικού μηνύματος)
_________________
ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΡΩΜΙΟΙ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κουφός Βασίλης



Ένταξη: 23 Δεκ 2008
Δημοσιεύσεις: 21

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 18, 2010 11:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Προσωπικά, φίλε Πόντιε, μην με παρεξηγείς, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα της ανάρτησης. Κι αυτό γιατί εγώ όπως πολύ πιθανόν και εσύ, δεν κατέχω κάποια θέση κλειδί που θα μπορούσε από την μιά να μου αποφέρει ειδικευμένη και αξιόπιστη γνώση επί του θέματος και από την άλλη δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης στα γεγονότα.

Από εκεί και πέρα, ως πολιτικό ον έχω μιά αίσθηση του τι συμβαίνει τόσο γύρω μου όσο και ποιό πέρα από τον μικρόκοσμό μου, έτσι:

Το πόσο απέναντι είναι πραγματικά το Ισραήλ με την Τουρκία δεν μπορεί να πει κανείς πως το ξέρει με σιγουριά,(εκτός αν κατέχει θέση κλειδί) όπως επίσης και το για πόσο θα παραμένουν απέναντι. Επίσης λόγω επικείμενης διάλυσης [b]και[/b] της Τουρκίας δεν αποκλείεται οι λεονταρισμοί να εντάσσονται στα πλαίσια ενός "παζαριού" (χάνω Κουρδιστάν και ποιός ξέρει τί άλλο, τι θα πάρω σε αντάλαγμα;) Η Ισλαμική στροφή των γειτόνων δεν ακυρώνει την πολίτική τους απέναντι της Ελλάδας-. [b]Γεωπολιτικά, με τις παρούσες κρατικές υποστάσεις, είμαστε ανταγωνιστές, άσχετα από το ποιός κυβερνά είτε από εδώ είτε από εκεί[/b]. Απλά οι από εδώ κυβερνώντες το έχουν "ξεχασμένο" (οπότε και η προς Ισραήλ προσέγγιση μοιάζει να είναι μονόπατη ως προς τα οφέλη-ακόμα και αγνοώντας το πολιτικό και ηθικό σκέλος της κίνησης στα πλαίσια του "εθνικού" συμφέροντος)
Όπως και να το δεις η σύγκρουση είναι δεδομένη Ταυτόχρονα σε όλο τον πλανήτη οι επίδοξοι πλανητάρχες ακονίζουν τα μαχαίρια τους, μετράνε τις δυνάμεις τους και ζυγίζουν συμμάχους (αναμένεται μεγάλο "παζάρι", αν ψάχνεις για το ποιός είναι φίλος ή εχθρος, πιθανόν να πέσεις έξω).
Για το που, πότε και πως θα γίνει το μπαμ, ακόμα κι αυτοί που το σχεδιάζουν δεν είναι απόλυτα σίγουροι. Για το αποτέλεσμα, γνωρίζει μόνο ο Θεός.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 18, 2010 2:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι χρήσιμοι και ηλίθιοι

Βεβαίως και "ο Θεός μόνον γνωρίζει". Αλλά μας έδωσε ΚΑΙ νουν ΚΑΙ γνώση. Οι πολιτικοί μας, πολιτεύονται άλλοτε με νουν (χωρίς γνώση) και πότε με γνώση, αλλά δίχως νουν.

Οπότε, είναι καθώς έχει εύστοχα περιγραφεί : " ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ". Τώρα μας κυβερνούν οι ηλίθιοι και κάποτε είχαμε τους "χρήσιμους" : Το γέρο-της-Δημοκρατίας, τον "εθνάρχη" Καραμανλή, κάποια τούβλα (χρήσιμα) μεταπολεμικά και λίγο παρακάτω τον Ελ. Βενιζέλ. Χρήσιμος κι αυτός, αλλά μέγας ηλίθιος. Του είπαν οι Άγγλοι να βάλει το ποδάρι του στη Μικρασία, στη Σμύρνη, και ύστερα "τον σουτάρανε" κανονικότατα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες