Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΝΑΙ στην εξέγερση ΟΧΙ στις "προφητείες"!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Φιλύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 11, 2010 11:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΝΑΙ στην εξέγερση ΟΧΙ στις "προφητείες"! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αρκετά συχνά ακούμε - ακόμα και από τα ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ - ότι "επίκειται ένας καυτός Σεπτέμβριος", ή, γενικότερα, "ένα καυτό Φθινόπωρο". Ότι αυτή είναι, μάλιστα, η εκτίμηση αρκετών εγκεφάλων του ΔΝΤ, της Ε.Ε. κλπ κατοχικών δυνάμεων. Ότι οι εργαζόμενοι...έχουν πάρει άδεια από αγώνες και κινητοποιήσεις τώρα, αλλά έχουν την εξέγερση στο πρόγραμμα, μαζί με τις άλλες ασχολίες τους, όταν επιστρέψουν από τας εξοχάς και αφού προηγουμένως ευχηθούν "Καλό Χειμώνα!", και όλα τα άλλα τυπικά...

Δεν αποκλείεται να γίνει και έτσι. Στο σημείο που βρισκόμαστε η έκρηξη μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, καθώς δεν προλαβαίνουμε πλέον να μετράμε εφόδους και καταστροφικά χτυπήματα κάθε είδους: Στους μισθούς στις συντάξεις, στα ασφαλιστικά, στους φόρους...Χωρίς να υπολογίσουμε και τα όσα ενδέχεται να ενσκήψουν και από τα ΔΙΕΘΝΗ γεγονότα: Ενδεχόμενο πυρηνικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενδεχόμενη ΔΙΑΛΥΣΗ των Η.Π.Α., ενδεχόμενη ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΗ της Ε.Ε. και του ΕΥΡΩ, και δεν έχει τέλος.

Ωστόσο "εξεγέρσεις" οι οποίες "μπαίνουν στο πρόγραμμα", είναι κατ' αρχήν ΒΛΑΚΕΙΕΣ. Ποτέ καμία εξέγερση δεν έγινε προγραμματισμένα, βάση "ρουτίνας". Οι εξεγέρσεις, και ιδίως οι αυθόρμητες, όπως αναμένεται να είναι, κατά πάσα πιθανότητα σε πρώτο χρόνο, και η επερχόμενη, γίνονταν πάντα ακριβώς όπως λέει και ο χαρακτηρισμός τους: ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ. Ήτοι σε ανύποπτο τόπο και χρόνο. Όσοι μπορούσαν να διαβάσουν τις αντικειμενικές συνθήκες (οικονομική κατάρρευση, πολιτική ένταση, κ.α.) γνώριζαν ότι από στιγμή σε στιγμή κάποια τέτοια εξέγερση ήταν αναμενόμενη. ΠΟΤΕ όμως δεν υπήρχε λογική στο να πει κανείς πως "η εξέγερση θα γίνει τον Σεπτέμβριο, ή μέσα στο επόμενο Φθινόπωρο". Διότι απλούστατα κινδύνευε τότε να βρεθεί προ εξευτελιστικών εκπλήξεων - αυτός ο ίδιος ή εκείνοι που θα τον είχαν πάρει στα σοβαρά... Η δε πρόγνωση παρομοίων "εξεγέρσεων", όταν γίνεται από τα ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ και την Ε.Ε. είναι, αν μη τι άλλο, ΥΠΟΠΤΗ. Κάπου στοχεύει - και βέβαια όχι σε κάτι καλό για το εργατικό κίνημα.

Τι μπορεί να είναι αυτό; Το να παρουσιάζει κανείς τις απεργίες - ακόμα και τις "καυτές" - ως κάτι το "προβλεπόμενο" και "προγραμματισμένο" τον εξυπηρετεί, κατ' αρχήν, στο να φαντασιώνεται πως "όλα είναι υπό έλεγχο". "Όλα έχουνε μια θέση με τη δόση τη σωστή / και πορείες και απεργοί και αναρχία. / Να πως είναι μια σωστή κοινωνία!" έλεγε ένα τραγούδι του Μάριου Ποντίκα (δεκαετία του '70). Θα ληφθούν τα μέτρα. Θα δηωθεί η ζωή των εργαζομένων. Θα επιφέρουμε την βαρβαρότητα. Και όσον αφορά απεργίες και εξεγέρσεις...'Ε, την έχουμε προβλέψει και αυτή την δυσκολία: Θα λάβει χώρα μέσα στον Σεπτέμβριο ή μέσα στο Φθινόπωρο γενικά. Φυσιολογικά και αναμενόμενα...

Πέρα όμως από την φαντασίωση των αφεντάδων του ΔΝΤ και των εν Αθήναις δοσιλόγων τους ο παραπάνω "προγραμματισμός" εξυπηρετεί και κάποια μεθόδευση ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ και ΣΥΓΧΙΣΗΣ των ίδιων των εργαζομένων. Όσοι πάρουν στα σοβαρά την προφητεία περί ενός "καυτού Σεπτέμβρη" ή ενός "καυτού Φθινοπώρου" κινδυνεύουν να ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΟΥΝ και να ΣΥΓΧΙΣΤΟΥΝ οικτρά αν απλούστατα η εξέγερση γίνει όχι το Φθινόπωρο αλλά μετά τα Χριστούγεννα - για παράδειγμα. Ή του χρόνου το καλοκαίρι. (Χωρίς να μπορούμε να αποκλείσουμε και το ενδεχόμενο να γίνει ΠΡΙΝ τον Σεπτέμβριο, οπότε θα είναι οι "προφήτες" μας εκείνοι οι οποίοι θα χάσουν το μπούσουλα...) Αν η αναμενόμενη κοινωνική έκρηξη δεν ακολουθήσει τα κάθε είδους "προγράμματα" και δεν επαληθεύσει τις "προφητείες", τότε όσοι ευελπιστούν σε αυτήν θα τα χάσουν. Ίσως πουν (μερικοί τουλάχιστον) ότι "αφού δεν έγινε όπως αναμενόταν δεν πρόκειται να γίνει καθόλου! Ο Ελληνικός Λαός κοιμάται, κλπ..." Θα δοθεί συνακόλουθα η ευκαιρία στα ΜΜΕ και στους κυβερνώντες να "εκτιμήσουν" ότι "Ο Ελληνικός Λαός δέχεται την οδυνηρή κατά τα άλλα οικονομική πολιτική - απόδειξη το γεγονός ότι δεν εξεγείρεται, αλλιώς θα το είχε κάνει ήδη!" Οι δε συνδικαλιστικοί ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ (ΠΑΜΕ κλπ.) θα οργιάσουν να επιχειρηματολογούν με βάση την μη εκπλήρωση της "προφητείας για εξέγερση τον Σεπτέμβρη" υπέρ του ότι "ο βοϊδολαός κοιμάται!" Και να το τρίβουν στην μούρη όποιου τους καλέσει σε ουσιαστικότερη δράση. Όπως είχαν κάνει και τόσες φορές στο παρελθόν: Το 1985 και το 1989 όταν το ΚΚΕ και ο ΣΥν, αντίστοιχα έχασαν σε εκλογική δύναμη, κ.ο.κ.
Επιστροφή στην κορυφή
Φιλύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 12, 2010 4:29 am    Θέμα δημοσίευσης: Ζωτική ανάγκη το σάρωμα των προδοτικών ηγεσιών. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δεν πρέπει να εστιάζουμε στο "πότε" (αυτό πρέπει να θεωρείται αναμενόμενο ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ) αλλά στο "ΠΩΣ". Και συγκεκριμμενά στο ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτευχθεί κάτι είναι ΤΟ ΣΑΡΩΜΑ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΙΚΩΝ "ΗΓΕΣΙΩΝ" (ΠΑΜΕ & Σια). Και η αντικατάστασή τους από όργανα που μπορούν να οδηγήσουν τον εξεγερμένο Λαό στην επιτυχία των στόχων του.
Επιστροφή στην κορυφή
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 12, 2010 10:57 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΟΙ σεισμικές λαϊκές δονήσεις δεν αναχαιτίζονται



Τα εκρηκτικά υλικά για μια λαϊκή εξέγερση είναι έτοιμα να εκραγούν. Μέρα με την ημέρα δεν συσσωρεύονται απλώς, με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, αλλά και συμπιέζονται ασφυκτικά. Συνεπώς η ενέργεια που θα απελευθερωθεί από ένα καταλύτη θα είναι χείμαρρος λαϊκής λάβας.

Τα επιτελεία του καθεστώτος, και τα κόμματά τους, το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και τους κόβει κρύος ιδρώτας και παράλληλα ετοιμάζονται.


Το μεγαλύτερο τρόμο τον νιώθουν οι προδοτικές ηγεσίες του ΚΚΕ και των άλλων «αριστερών» πτωματικών ποικιλιών. Νιώθουν την πνοή του θανάτου τους. ΓιΆ αυτό με νύχια και με δόντια επιχειρούν να εκτονώσουν κάθε εξεγερτικό καταλύτη είτε με παρελάσεις, είτε με ανοικτές προδοσίες.

Αν, στο ελάχιστο, αγωνιζόντουσαν να μην προδοθεί τόσο βάναυσα η έκρηξη τω φορτηγατζήδων, σήμερα η κατοχική κυβέρνηση θα είχε γκρεμιστεί…

Για να μην μιλήσουμε γιΆ αυτές τις φιέστες των 24άωρων απεργιών…


ΔΥΟ είναι τα βασικά όπλα του καθεστώτος και των γραφειοκρατών προδοτών του ΚΚΕ και ΣΙΑ: Η εκλογική εκτόνωση και η προβοκάτσια.

Εκλογική εκτόνωση

Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν αρχίσει από τον Ιούλιο και συνεχίζονται πολλαπλασιαστικά οι εκλογικές κατηχήσεις για τις δημοτικές εκλογές και κυρίως οι απεγνωσμένες και αγωνιώδεις προσπάθειες της εκλογικής κερδοσκοπίας της λαϊκής οργής που διατυπώνονται με κύρια αιχμή τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και όχι την ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές.

Επιδιώκεται, και αυτή η επιχείρηση θα πάρει υστερικές διαστάσεις, να ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ η λαϊκή οργή στο ψηφοδέλτιο και να μην ξεσπάσει στο δρόμο.


Ωστόσο δεν μένουν σε αυτό.
Γνωρίζουν και τα ίδια καθεστωτικά και κομματικά επιτελεία ότι η ΟΡΓΗ έχει τόσο βάθος και εύρος που τα εκλογικά τεχνάσματα και αναχώματα θα σαρωθούν.

ΓιΆ αυτό επεξεργάζονται και πρακτικές προβοκάτσιας.


Η προβοκάτσια

Το όπλο της προβοκάτσιας αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα εναντίον των λαϊκών κινημάτων. Σήμερα έχει αναχθεί σε επιστήμη των παρακρατικών μηχανισμών και των μυστικών υπηρεσιών, από κοινού με το τελετουργικό και τρομοκρατικό υπερθέαμα των ΜΜΕ.

Όταν μιλούν σήμερα τα κανάλια του παρακράτους και της προβοκάτσιας για λαϊκή ΕΞΕΓΕΡΣΗ το Φθινόπωρο προλειαίνουν το έδαφος για προβοκάτσιες.

Είναι σαν αυτά τα πρωτοσέλιδα της «Ελευθεροτυπίας» που προέτρεπαν τους μαθητές να κάνουν επίθεση στα αστυνομικά τμήματα στην κουκουλοφόρικη προβοκάτσια των «Δεκεμβριανών».

Για να αναχαιτίσουν και να μπλοκάρουν την κυοφορούμενη λαϊκή εξέγερση και ταυτόχρονα να επιβάλλουν ένα ανοικτό αστυνομικό κράτος τρόμου και ζόφου, ετοιμάζουν προβοκατόρικες ψευτοεξεγέρσεις, μαϊμούδες «εξεγέρσεις».

Έχουν τους στρατούς τους και τα οργανωμένα αποσπάσματα για να προβούν σε κάτι τέτοιο και εκπαιδευμένους από τα «Δεκεμβριανά».

Αυτό δίνει και το άλλοθι στο ΚΚΕ να πολλαπλασιάσει τις πολιτικές και ηθικές του αναθυμιάσεις εναντίον των αυθόρμητων εκρήξεων…

Δίνει, βεβαίως και το άλλοθι στην κυβέρνηση και σε όλα τα κόμματα για ισχυρό κράτος και για λύσεις ψηφοδελτίου…

Ματαιοπονούν βεβαίως.

Η λαϊκή οργή που μέρα με την ημέρα θα υποσκάπτει συθέμελα τα καθεστωτικά βάθρα δεν αναχαιτίζεται με κανένα «κόλπο» και καμία προβοκάτσια.

ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ: Μπορεί οι ίδιοι με τις προβοκάτσιες που ετοιμάζουν να ανάψουν το φυτίλι και να τους βγει μπούμερανγκ…


Εξάλλου είναι γνωστοί οι νόμοι των ισχυρών ΑΥΘΟΡΜΗΤΩΝ λαϊκών εκρήξεων: Κάθε εμπόδιο τις θεριεύει και τις σπρώχνει σε ανώτερα επίπεδα συνειδητοποίησης.

ΚΑΘΕ τρομοκρατικό μέτρο και κάθε δικτατορικός γύψος διευρύνει και βαθαίνει τις λαϊκές εξεγέρσεις, αλλά και τις οργανώνει: ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ υπάρχει η αισιόδοξη προοπτική του μέλλοντος…

_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες