Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΚΙΤΣ: Η φαιά "αισθητική" της αγοράς

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 04, 2010 8:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΚΙΤΣ: Η φαιά "αισθητική" της αγοράς Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΚΙΤΣ: Η φαιά «αισθητική» της αγοράς



Έχει πάρει τέτοιες τερατώδεις διαστάσεις σήμερα η μόλυνση της καπιταλιστικής αγοράς σε όλες τις πολυεδρικές της διαστάσεις (οικονομική, πολιτική, δημοσιογραφική, ηθική κ.λπ) που νιώθεις να τσούζουνε τα μάτια σου και να βουίζουνε τα αυτιά σου, καθώς και πνιγηρή δύσπνοια και ναυτία.

Η «αισθητική» αυτής της μόλυνσης είναι σημαντικό στοιχείο έρευνας και πολύ αποκαλυπτικό. Η αγορά και τα υποπροϊόντα της, η μόλυνση, τα κόπρανά της και η ανοησία έχουν και την ανάλογη αισθητική.


Περιεχόμενο και μορφή είναι αλληλένδετα. Μια μεγάλη ιδέα αποτυπώνεται και αισθητικά ωραία. Η ανοησία, η χυδαιότητα και γενικά κάθε μολυσματική κατάσταση έχουν και την ανάλογη αισθητική. Το να επιχειρήσεις να αποκρύψεις και να λουστράρεις τη μόλυνση με ωραία φόρμα είναι η αυθάδεια της κακογουστιάς.

Αυτήν την αυθάδη αποκορύφωση του κιτς ζούμε σήμερα στη νεοταξική εποχή της ισοπέδωσης των πάντων. Η υποκουλτούρα αποτελεί τη θεότητα της πλανητικής αγοράς, αλλά και το ΕΡΓΑΛΕΙΟ ακρωτηριασμού των λαών, καταρράκωσης και ισοπέδωσης των κοινωνιών.

Η «αισθητική» του ασύδοτου και αχαλίνωτου αγοραίου «πολιτισμού», δηλαδή η φρενοβλαβής κακογουστιά της μολυσματικής υποκουλτούρας και ανοησίας, δεν αποτελεί απλώς το σήμα κατατεθέν αυτού του κόσμου, του καπιταλιστικού κόσμου, αλλά και τη «χοάνη» πολτοποίησης και ισοπέδωσης των πάντων: Ανθρώπων και ιδεών, της Ιστορίας, της σκέψης, των παραδόσεων, της αγωνιστικής μνήμης, των μεγάλων δημιουργημάτων του ανθρωπίνου πνεύματος, των ηθικών αξιών, κάθε συλλογικής συνείδησης…

Αυτό φαίνεται πιο ευδιάκριτα στο καθεστώς αυτού του αγοραίου καπιταλιστικού κόσμου
, στην πολιτική των κομμάτων του καθεστώτος, στους πολιτικούς υπηρέτες και στα προπαγανδιστικά φερέφωνα του καθεστώτος και των κομμάτων του (ΜΜΕ).

Θα μπορούσαμε να πούμε, με μια δόση ειρωνείας, ότι το «Μουσείο» της φρενοβλαβούς κακογουστιάς είναι τα ΜΜΕ: Αυτά αποτελούν σήμερα το τελετουργικό υπερθέαμα του κιτς, τα λαρύγγια της νεοταξικής κακογουστιάς και μόλυνσης.

Θα μπορούσαμε, ακόμα να προσδώσουμε στο κιτς και την «ιδιότητα» του φαιόμετρου: το μέτρο που καταγράφει τις διακυμάνσεις και το βαθμό του φασισμού της καθεστωτικής πολιτικής και των πολιτικών της.

Ο Καρατζαφέρης, ο ¶δωνις, ο Πάγκαλος, καθώς και άλλοι κλόουν της πολιτικής μας ζωής αποτελούν απλώς τις ακραίες κακόγουστες γκριμάτσες.



Δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν αυτά τα «πολιτικά κόπρανα» αν ολόκληρη η πολιτική του καθεστώτος και οι πολιτικοί του δεν ήταν παραγωγοί και έμποροι της μόλυνσης και της ανοησίας, αν δεν ήταν εστίες και σημαιοφόροι του κιτς.

Το ίδιο δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν τα ποικίλα κόπρανα των καναλιών, αυτή η αποκρουστική υποκουλτούρα της χυδαιότητας και της πορνείας των μεσημεριανών (κυρίως) εκπομπών, αν το σύνολο των ΜΜΕ, με τους τηλε-στάρ επικεφαλής, δεν αποτελούσαν τις κεντρικές εστίες παραγωγής και κατανάλωσης της μόλυνσης, συνακόλουθα και του κιτς.

Φυσικά μην πιστέψουμε ότι η κακογουστιά είναι «προσωπικό ελάττωμα», μια προσωπική διαστροφή. Υπάρχουν πολλά άτομα με καλό γούστο που κυλίστηκαν στη λάσπη του κιτς.

Τα πρόσωπα διαμορφώνουν και τις ιδέες τους και την αισθητική τους ανάλογα με τον τρόπο ζωής τους και με το τι υπηρετούν.

Το κιτς βρίσκεται μέσα στο μεδούλι του καπιταλιστικού συστήματος: στην κυρίαρχη αγορά και την κερδοσκοπική απληστία της.

Κάθε εξουσία είναι οργανικά δεμένη με το κιτς. Κολυμπάει μέσα στην κακογουστιά, όπως το ψάρι μέσα στο νερό.

Η δημαγωγία και ο λαϊκισμός είναι πιο οι γνωστές φόρμες του κιτς.


Ωστόσο, υπάρχει κάτι βαθύτερο από αυτό. Είναι η οργανική έχθρα της εξουσίας προς κάθε ιδέα και κάθε τι το ωραίο.

Οι Ιδέες, η Ομορφιά, η Τέχνη υπάρχουν μόνο όταν βρίσκονται σε διαρκή σύγκρουση με τις νόρμες της εξουσίας.


Εξουσία και Ομορφιά (Ιδέες, Τέχνη) είναι έννοιες ασυμβίβαστες.

Η πολιτική εξουσία δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την Ομορφιά γιατί απειλείται θανάσιμα, νιώθει τρόμο μπροστά στην Ομορφιά.

Εδώ βρίσκεται η ρίζα της κακογουστιάς κάθε εξουσίας: Οικονομικής, πολιτικής, δημοσιογραφικής κ.λπ…

Σήμερα που αυτές οι εξουσίες είναι βαθιά μολυσμένες από τη σήψη και παρακμή του συστήματος και ολοκληρωτικά υποταγμένες στις διεθνείς μαφίες του χρήματος, η κακογουστιά παίρνει και τις ανάλογες αποκρουστικές και θηριώδεις διαστάσεις. Τις διαστάσεις του υπερθεάματος της Νέας Εποχής, της πλανητικής βαρβαρότητας.

ΓιΆ αυτό και οι δωσίλογοι και γενίτσαροι αυτής της Νέας Εποχής παράγουν τόσο πηχτά κύματα κακογουστιάς και ανοησίας.




Ο πρωθυπουργός: Μια ομιλούσα μακέτα που περιφέρεται «ξερνώντας» ασυνάρτητες ανοησίες και πολιτική κακογουστιά, χωρίς να έχει συναίσθηση, ούτε τσίπα…

Χρυσοχοΐδης: Το κιτς των χολιγουντιανών τρομοκρατικών κατασκευών και των καουμπόικων λεονταρισμών…

Πεταλωτής: Η τηλεοπτική μούμια του κιτς…

Παπακωνσταντίνου-Ραγκούσης:
Οι μακέτες των διεθνών μηχανισμών της κακογουστιάς…

Οι «Σύμβουλοι»: τα αμερικανικά υποπροϊόντα του κιτς…

Πάγκαλος:
Η ακραία χυδαιότητα της αμοραλιστικής αυθάδειας του κιτς…


Τι ίδιες ποικιλίες και διαβαθμίσεις συναντάμε και στους μπράβους του καθεστώτος: στις ύαινες των ΜΜΕ, σε αυτούς τους αχαλίνωτους έμπορους της κακογουστιάς…


Σημείωση: Θα συμπληρώσουμε το κείμενο, προσεχώς, με κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα της κακογουστιάς των ΜΜΕ, κακογουστιά που ισοπεδώνει τα πάντα και «ξεπλένει» κάθε ακραίο τυχοδιώκτη και αυθάδη αμοραλιστή…
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 04, 2010 10:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η «αισθητική» των φασιστικών μορφών οργάνωσης

Οξυδερκείς επισημάνσεις από το «Κλασσικοπερίπτωση»
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/08/blog-post_3105.html
Αυτές πράγματι είναι οι επιδιώξεις και οι σχεδιασμοί της Νέας Τάξης.
Αλλά ΠΟΤΕ δεν θα πραγματοποιηθούν…
Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο: Τους λαούς του κόσμου…


Ο μετασχηματισμός της κατοχικής κυβέρνησης σε αποκρυφιστική οργάνωση



Τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς όταν διαβάζει στον τύπο ότι ο κατοχικός μας πρωθυπουργός δεν θα αρκεστεί σε έναν ευρύτατο κυβερνητικό ανασχηματισμό το φθινόπωρο αλλά θα προχωρήσει σε μία αναδιάταξη των χαρτοφυλακίων και την ένταξή τους σε «κύκλους».

Όπως δημοσιεύουν τα λούκια του αποχετευτικού συστήματος των «διαρροών» του πρωθυπουργικού γραφείου, ο πρωθυπουργός έχει σκοπό να κατανείμει τα υπουργεία του σε 4 «εξωτερικούς κύκλους» τους οποίους θα συντονίζουν αντιστοίχως 4 «κυκλάρχες» που θα αποτελούν και τον μοναδικό σύνδεσμο του «εσωτερικού κύκλου» (πρωθυπουργός –περιβάλλον).

Δεν είναι δυστυχώς ούτε αστείο ούτε τυχαίο το γεγονός ότι ο εντολοδόχος έπαρχος της «Νέας Τάξης Πραγμάτων» εισάγει στην πολιτική ζωή μια αποκρυφιστικής προέλευσης κυβερνητική μετάλλαξη.

Η αλλαγή αυτή στη διαμόρφωση της διοικητικής πυραμίδας του κυβερνητικού μορφώματος,
δεν θα γίνει προκειμένου να διορθώσει τις όποιες «δυσλειτουργίες» στο κυβερνητικό έργο, αυτές θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν με απλούς τρόπους και όχι με ιστορικές «ανατροπές», αλλά για να εφαρμοσθεί με θεσμικό μάλιστα τρόπο ένα πολίτευμα απόλυτα συμβατό με τις ιδεολογικές ντιρεκτίβες της «Νέας Εποχής».

Είναι προφανές ότι ο σημερινός διαχειριστής της ταμπέλας «ΠΑΣΟΚ» θέλει να γίνει ο «απόλυτος κυρίαρχος» κατά τα πρότυπα του εθνικοσοσιαλιστικού συστήματος νεοταξικής διακυβέρνησης.

Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίσει αφΆ ενός την μακροβιότητα της πολιτικής του παρουσίας (έστω και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της κομματικής βάσης) και θα αποδείξει στους εντολείς του ότι είναι ο αδιαμφισβήτητα καταλληλότερος για την διοίκηση της επαρχίας της Γραικίας.

Αυτές οι «διοικητικές» ανατροπές στο σύστημα της λειτουργίας της κυβέρνησης εκτός του ότι παραπέμπουν άμεσα στην διαστρωμάτωση και λειτουργία οποιασδήποτε αποκρυφιστικής οργάνωσης της «Νέας Εποχής», προσβάλλουν άμεσα και οριστικά τον πυρήνα του πολιτεύματος όπως αυτός ορίζεται από το Σύνταγμα και την κοινωνική αντίληψη περί της δημοκρατίας.

Με πιο απλά λόγια
όταν η δημοκρατία γίνεται στόχος ακόμα και στην μινιμαλιστική της έκφραση στο εσωτερικό της κυβέρνησης φαντασθείτε με ποια μορφή θα εκφρασθεί στο ξεδοντιασμένο ήδη κοινοβούλιο και στον υπό κατοχή Ελληνικό λαό.

Όλες, χωρίς εξαίρεση, οι αποκρυφιστικές οργανώσεις έχουν δύο κοινά σημεία:


α). Την «ιδεολογική πλατφόρμα» της «Νέας Εποχής».

β). Την αρχιτεκτονική δομή των πολλών εξωτερικών κύκλων που λειτουργούν ως ομόκεντροι και απολύτως κατευθυνόμενοι από έναν εσωτερικό κύκλο «μυημένων».


Οι νεοφώτιστοι ή αλλιώς οι απλά «μυημένοι»
βρίσκονται ζούν και εργάζονται στους εξωτερικούς κύκλους υπό τον απόλυτο έλεγχο και καθοδήγηση των λίγων και βαθύτατα «μυημένων» του εσωτερικού κύκλου διοίκησης ο οποίος με τη σειρά του αποτελεί απλώς έναν άλλο εξωτερικό κύκλο για την υπερεθνική οργάνωση που έχει το δικό της κέντρο εξουσίας των ακόμα πιο «μυημένων».

Αυτό είναι θα λέγαμε και το μοντέλο πάνω στο οποίο βασίζεται η δομή και η λειτουργία της αναδυόμενης ήδη παγκόσμιας κυβέρνησης.

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΚΛΕΟΞΑΝΘΗ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 05, 2010 12:15 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στον αντίποδα της «αισθητικής» της μόλυνσης υπάρχει η αισθητική της κοινότητας, της αγωνιστικότητας, της αγάπης και της αλληλεγγύης…
Διαβάσαμε και αναδημοσιεύουμε το εξαίρετο κείμενο της Σύνταξης από την τελευταία «ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ» (Μάιος- Ιούνιος 2010).




ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΕΡΟΥΣ, ΠΑΝΤΑ ΝΆ ΑΝΤΑΜΩΝΟΥΜΕ

Καθώς το διαβόητο μνημόνιο, η τρόικα, το Δ.Ν.Τ., ο Γιωργάκης και η απάνθρωπη Νέα Τάξη, που όλοι αυτοί εκπροσωπούν, προσπαθούν να δηλητηριάσουν τη ζωή μας, να σβήσουν την ελπίδα, να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό και να μεταβάλουν τους Έλληνες από ελεύθερους πολίτες σε ζαλισμένο κοπάδι, έρχονταν στο νου μας ως αντίδοτο οι στίχοι του γνωστού και αγαπημένου τραγουδιού του Διονύση Σαββόπουλου «…να μας έχει ο Θεός γερούς, πάντα νΆ ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε, βρε, με χορούς κυκλωτικούς κι άλλο τόσο ελεύθερους σαν ποταμούς…».

Η κατοχική μας κυβέρνηση μέσα στο κατακαλόκαιρο επιτείνει τον καύσωνα της Νέας Τάξης, «… σαν το λίβα που καίει τα σπαρτά…»-για να θυμηθούμε τα λόγια του στρατιωτικού εμβατηρίου, που κάποτε τραγουδούσαμε –αλήθεια γιατί τα τελευταία χρόνια δεν ακούγονται τα λόγια των εμβατηρίων;

Ψηφίζει, λοιπόν, η κυβέρνηση την κατάλυση του κοινωνικού κράτους ανατρέποντας τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό. Μας αφαιρούν πράγματα που κερδίσαμε με αίμα και ιδρώτα. Οδηγούν σε οικονομική εξαθλίωση τον ελληνικό λαό. Και, για να διαλύσουν πλήρως τον κοινωνικό ιστό, προσπαθούν να μας βάλουν να αλληλοφαγωθούμε. Δεν θα τους κάνουμε το χατήρι.

Τώρα το καλοκαίρι, μάλιστα, θα χρησιμοποιήσουμε κατΆ εξοχήν ένα όπλο που δεν διαθέτει η Νέα Τάξη.

Θα λειτουργήσουν «των Ελλήνων οι κοινότητες», αυτές που κράτησαν το Γένος και στα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Εκεί στα χωριά, στις ρίζες, όπου θα επιστρέψουμε για ξεκούραση αλλά και πνευματικό ανεφοδιασμό, θα ανταμώσουμε οι φίλοι, θα ρθούν οι ξενιτεμένοι, θα στήσουμε τους κυκλικούς χορούς στα παραδοσιακά μας πανηγύρια, θα ψάλουμε τιμώντας τους αγίους μας, θα τραγουδήσουμε τα τραγούδια μας και θα αφήσουμε στη μιζέρια τους τούς σύγχρονους Αμερικανοτσολιάδες, που ως θλιβεροί υπαλληλίσκοι της Ουάσινγκτον και των Βρυξελλών δεν γνωρίζουν ούτε να ζουν ούτε και να πεθαίνουν ως Έλληνες.
Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 05, 2010 3:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το κιτς της ομοφυλοφιλικής μόλυνσης



Η μόλυνση αυτή προωθείτε οργανωμένα και στην ελληνική κοινωνία μέσα από τα ΜΜΕ και τις θεατρικές κατασκευές των διαχειριστών της, «τέχνης» του ανώμαλου, ιδιαίτερα του Λαμπρακιστάν…
Αποκαλυπτικότατο το παρακάτω κείμενο για τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό» της μόλυνσης ολόκληρου του κόσμου.

Από τον ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ
http://santo-rinios.blogspot.com/2010/08/mtv.html


Προπαγάνδα ανωμαλίας από το MTV

Πολλές φορές το γνωστό αμερικανικό τηλεοπτικό μουσικό δίκτυο έχει γίνει αντικείμενο κριτικής για τα παρακμιακά πρότυπα τα οποία επιβάλει στην νεολαία δια μέσου της μουσικής.


Αυτή τη φορά σύμφωνα με έρευνα
η οποία δημοσιεύθηκε στο internet, το συγκεκριμένο μουσικό κανάλι έρχεται πρώτο ανάμεσα σε 15 τηλεοπτικούς σταθμούς, στην προβολή της ομοφυλοφιλίας.

Η έρευνα υποστηρίζει ότι στις 207,5 ώρες χρόνου στη ζώνη prime time, το 42% περιλαμβάνει χαρακτήρες κίναιδων, προβάλλοντας ως φυσιολογική την ζωή ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ατομων.

Επιπλέον ο «πρόεδρος» της κοινότητας των ομοφυλοφίλων, Τζάρετ Μπάριος (γνωστός επαγγελματίας αντιρατσιστής)
δήλωσε πως «Τα προγράμματα του MTV όπως το "The Real World" και το "America's Best Dance Crew" προσφέρουν πολλά πορτραίτα γκέι ανθρώπων που βοηθούν τους Αμερικάνους να μας καταλάβουν καλύτερα και να μας αποδεχτούν».

Βέβαια δεν μαθαίνουμε και τίποτα το καινούργιο, καθώς είναι γνωστό πως η σεξουαλική διαστροφή και ψυχική πάθηση, που είναι η ομοφυλοφιλία, προωθείται διεθνώς από τα ΜΜΕ ως κοινωνικό πρότυπο.

Και ποιος είναι πιο αποτελεσματικός τρόπος (και επικερδής φυσικά) από το να προωθείται μέσω της μουσικής στην νεολαία;

Σκοπός τους; Η διάλυση της ανθρώπινης κοινωνίας με σκοπό την μαζοποίηση του ανθρώπου.



Σημείωση: Έχουμε αναλύσει διεξοδικά την ομοφυλοφιλία ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2410


Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 05, 2010 6:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΟΙ φάτσες που έχουν εξωραΐσει οι «αγιογράφοι» του κίτς




Ευρηματικό σκίτσο από το
Πολιτικό Σαφάρι

http://politikosafari.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 08, 2010 4:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι κατασκευαστές και οι έμποροι του κιτς



Αυτό που ζούμε σήμερα είναι η «επέλαση» της νεοταξικής μόλυνσης και βαρβαρότητας: Μια «επέλαση» ασύλληπτη, σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς τομείς, μια «επέλαση» χωρίς ιστορικό προηγούμενο. Τα πάντα ισοπεδώνονται! Η Ιστορία, η Πολιτική, η Αισθητική κάθε κοινωνική Επιστήμη βρίσκονται υπό διωγμό. Η θεωρητική γνώση χλευάζεται και έχει ανακηρυχθεί, επίσημα, η κηδεία της από τους άμβωνες της νεοταξικής βαρβαρότητας (ΜΜΕ).

Μέσα σε αυτή την ασύλληπτη κατάπτωση των ιδεών και αξιών, της γνώσης και της σκέψης, εκκολάπτεται η αυθάδεια της ανοησίας και της κακογουστιάς. Και αυτό γιατί τέτοιες καταστάσεις σήψης και παρακμής δημιουργούν ένα πλατύ κοινωνικό στρώμα χωρίς πεποιθήσεις και συγκροτημένες αξίες, χωρίς σκέψη και πολιτική συνείδηση, χωρίς ομορφιά και γούστο, στρώματα εξαθλιωμένα οικονομικά, πολιτικά και ψυχολογικά, στρώματα ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ και ακραίως ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΑ τα οποία τρέφονται από την κακοπιστία, τα «κόπρανα» των ΜΜΕ, την παραπολιτική παραφιλολογία και όλων των ειδών τις χυδαιότητες των μηχανισμών εξουσίας.

Το να βρίσκει σήμερα απήχηση η ανοησία, το ψεύδος, η χυδαιότητα και η κακογουστιά σημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί και ένα ανάλογο κοινό…

Η κεντρική εστία που κατασκευάζει αυτό το κοινό είναι τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα το τελετουργικό υπερθέαμα.

Το υπερθέαμα τρέφεται από την μόλυνση και την κακογουστιά, την αναπαράγει και την οργανώνει, την κατασκευάζει, την διευρύνει, την ανακυκλώνει και την εμπορεύεται.

Οι «κατασκευαστές του κιτς» βγάζουν και υπερκέρδη από το εμπόριο της κατασκευής τους. Οι καλοί μεταπράτες της χυδαιότητας και της κακογουστιάς, δηλαδή οι τηλε-σταρ και τα κόπρανά τους (οι ποικιλίες των διαστροφικών «σουσουράδων») χρυσοπληρώνονται για το «έργο» τους.

Χρυσοπληρώνονται γιατί η «κατασκευή» της χυδαιότητας, της κακογουστιάς και της βλακείας δεν αποφέρει μόνο υπερκέρδη, αλλά ασκεί και μια από τις πιο βασικές λειτουργίες του καπιταλιστικού συστήματος, ιδιαίτερα στο σημερινό του στάδιο, αυτό της νεοταξικής δικτατορίας: Την τρομοκράτηση της κοινωνίας, τον ακρωτηριασμό και τη δολοφονία της σκέψης την αφυδάτωση των συναισθημάτων και τον αποχρωματισμό της συνείδησης, την πολτοποίηση και άγρια ισοπέδωση της Ιστορίας, του Πολιτισμού, της Τέχνης, των Αξιών, της εθνικής ταυτότητας, των κοινωνικών οριοθετήσεων, της Πολιτικής, των αγωνιστικών παραδόσεων, των πάντων…

Ο βόρβορος των «ειδήσεων»


ΟΙ δομές του θεάματος των «ειδήσεων» αποτελούν τις καθημερινές, μακάβριες εστίες του βόρβορου της μόλυνσης: Ψευτιά, τρομοκρατική ανοησία και αλαζονική πολιτική κακογουστιά συνθέτουν ένα βάρβαρο ισοπεδωτικό θέαμα.

Το ίδιο και οι φάτσες των τσανακογλειφτών των «ειδήσεων» είναι ένα βάρβαρο παραλήρημα κακογουστιάς: «μπράβοι» των «νταβάδων» τους και του καθεστώτος στην απαίσια μορφή του γενιτσαρισμού.

ΟΛΟΣ αυτός ο εκδοτικο-δημοσιογραφικός ιστός της αράχνης αποτελεί την πιο αποκρουστική όψη της τρομοκρατίας του κιτς. Είναι το «παρακράτος» της ανοησίας, της ψευτιάς, της χυδαιότητας και της κακογουστιάς: Η αυθάδεια του καθεστωτικού κιτς.

Εδώ πρέπει να υπογραμμίσουμε μια σημαντική λεπτομέρεια: Το χρώμα αυτού του «παρακράτους», κατά 80% περίπου, είναι πράσινο-ροζ!!!

Ο μεγάλος «συνωστισμός» γίνεται στο Μεγάλο Κανάλι: Η «συνωστισμένη» βαρβαρότητα και κακογουστιά, σε όλες τις διαβαθμίσεις της «παρακρατικής» μηχανής…

Αλλά και ο «συνωστισμός» του δόλιου ιερατείου των «προοδευτικών» και «αριστερών».
Οι γενίτσαροι αυτοί «ξερνούν» όλη τη βαρβαρότητα του καθεστώτος και το παίζουν «αριστεροί», «ευαίσθητοι», «αδέσμευτοι» και «ελεγκτές της εξουσίας»!!!

Οι μεταπράτες και οι γενίτσαροι του καθεστωτικού ψεύδους και του αγοραίου κιτς μακιγιάρονται, σαν τις πόρνες, με τα χρώματα της «προόδου» και του «αριστερού» κύρους: Η δολιότητα και η αυθάδεια του λακέ…

Ένα άλλο «χοντρό» κλαδί του εκδοτικό- δημοσιογραφικού «παρακράτους» είναι οι εκπομπές των τηλεστάρ και τα «πορνεία» των σώου, αντάμα με τα «κόπρανα» των μεσημεριανών τηλε-παραθύρων.


Θα αναφερθούμε μόνο σε κάποιες εκπομπές των τηλεστάρ γιατί σε αυτές η δολιότητα της μολυσματικής κακογουστιάς «ξεπλένεται» με ποικίλα τεχνάσματα και με «άλλοθι» τα «κόπρανα» του θεάματος, τα οποία, βεβαίως, αποτελούν τα υποπροϊόντα της ίδιας «μηχανής» του θεάματος και των ίδιων τηλεστάρ…



Λαζόπουλος: Ο «εκστασιασμός» της σήψης



ΟΙ εκπομπές του Λαζόπουλου ισοπεδώνουν τα πάντα μέσα από την αναπαραγωγή και ανακύκλωση της σήψης του καθεστώτος και όλων ιδεολογικών ακαθαρσιών της Νέας Εποχής.

Το έργο αυτό του διαστροφικού ανακατέματος του βούρκου γίνεται στο όνομα της Σάτιρας. Δηλαδή ο βούρκος που πουλιέται στη διαφημιστική αγορά του ιδεολογικού ολοκληρωτισμού των καναλιών επενδύεται με σατιρικές μορφές και μακιγιάρεται με τα ανάλογα χρώματα.

Το τέχνασμα της απάτης συνίσταται σε τούτο: [color=blue]υποδύομαι το ρόλο εκείνο που σατιρίζει δήθε τη σήψης, τη μόλυνσης και το κιτς, αλλά στην ουσία τα ανακυκλώνω και τα αναπαράγω σε πιο ύπουλες και δουλεμένες μορφές μόλυνσης και κακογουστιάς.[/color]

Με πιο απλά λόγια: Επενδύω τις ποικίλες διαστροφές της κακογουστιάς με φορεσιές της τέχνης και της σάτιρας, δηλαδή με δολώματα «αισθητικά».

Ο Λαζόπουλος αποτελεί σήμερα το πιο αιχμηρό, καθεστωτικό όπλο της «αριστερής διαστροφής». Η «σάτιρά» του καμία σχέση με την ΣΑΤΙΡΑ δεν έχει: Είναι «σκέψη» και η «αισθητική» της τηλεοπτικής αγοράς, μιας αγοράς υποταγμένης πλήρως στο μεγάλο κεφάλαιο, συνακόλουθα στη «δικτατορία» του τηλεοπτικού θεάματος και της αχαλίνωτης ακροαματικής κερδοφορίας.

Επειδή το Λαζόπουλο τον έχουμε αναλύσει διεξοδικά (ειδικά τι είναι σάτιρα) παραπέμπουμε, σε όσους ενδιαφέρονται, στα παρακάτω λίνκ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2694
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2374
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2751
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2041
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=1976


Τριανταφυλλόπουλος: Tο ιεροεξεταστικό κιτς




Από τα πλέον μακάβρια θεάματα της τηλεοπτικής μόλυνσης και της κακογουστιάς είναι οι εκπομπές του Τριανταφυλλόπουλου

Ο Τριανταφυλλόπουλος, αν και «ξεδοντιασμένος» σήμερα (τον πήρανε χαμπάρι οι πάντες) αποτελεί μια από τις πιο ακραίες και ύπουλες μορφές του τηλεοπτικού ολοκληρωτισμού, συνακόλουθα και του κιτς.


Ο Τριανταφυλλόπουλος αποτυπώνει με τον πλέον αγοραίο και χυδαίο, συνακόλουθα και «αυθεντικό» τρόπο, την «αισθητική» των μηχανισμών του συστήματος: Οικονομικών, πολιτικών και παρακρατικών.

Και εδώ υπάρχουν άπειρα κείμενα που έχουμε γράψει. Παραπέμπουμε στο πρώτο, παλιό, αλλά συνθετικό:
http://www.resaltomag.gr/175.mag


Χαρδαβέλας: Το κουβάριασμα όλων των διαστροφών του κιτς




Ο σταρ των «Ούφο», ο Χαρδαβέλας, είναι ένα κακέκτυπο της «συνταγής» και των «σκηνικών» του Τριανταφυλλόπουλου.

Η «σούπα» της κακογουστιάς διαφοροποιείται προς το «λαϊκότερο» και φαιότερο: Μια σούπα δηλαδή καταγγελτικής κατανάλωσης, δημαγωγικής εμπορίας των πολιτικών απατεώνων, ένας χυλός ηθικολογίας και ξεπλύματος όλων των ειδών του τυχοδιωκτισμού και αμοραλισμό, όλων των «κοπράνων».


Στο Χαρδαβέλα γίνεται πιο ορατή μια από τις λειτουργίες του τηλεθεάματος: Η σύνδεση όλων των ειδωλολατρικών συμβόλων της παρακμής και της κακογουστιάς.

Το τηλεθέαμα γενικά συνδέει όλες τις μολυσματικές διαστροφές του κιτς και αποτελεί την κολυμπήθρα του Σιλωάμ για κάθε τυχοδιώκτη και χυδαίο αμοραλιστή. Ακόμα και τους ιστορικούς φασίστες ξεπλένει…

Στο Χαρδαβέλα αυτά γίνονται ακόμα πιο ευδιάκριτα και καθαρά.

Αν ο «αριστερός» Τσίμας «ξέπλυνε» με «μαεστρία» το Μαστοράκη στην εκπομπή του για το Πολυτεχνείο, ο Χαρδαβέλας το κάνει πιο ωμά και χυδαία προκλητικά.

Σημείωση:
Για τον Τσίμα, διαβάστε αναλυτικά τις ιστορικές του πλαστογραφίες, εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4404


Ο Χαρδαβέλας κατασκευάζει μια σαλάτα κιτσαριού: πολιτικάντηδες και τυχοδιώκτες, μαζί με όλα τα «σκουπίδια» των μεσημεριανών εκπομπών και του δημοσιογραφικού υπόκοσμου. Συνδέει όλες τις τηλε-διαστροφές.

Ακόμα και τον ¶δωνι με τη Μανωλίδου εξωράισε…

Διαβάστε στο «χρήμα και εξουσία», εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3374


Η τελευταία του «αγαθοεργία» είναι τούτη: «ξέπλυνε», παρουσιάζοντας το βιβλίο του, το θαμώνα των μεσημεριανών τηλεπαραθύρων και υμνητή της χούντας, Βαγγέλη Παπαδόπουλο: Μια από τις πιο ακραίες περιπτώσεις της τυχοδιωκτικής (πολιτικής και δημοσιογραφικής) κακογουστιάς…


Σπύρος Παπαδόπουλος: Ο εκχυδαϊσμός και η πολτοποίηση των μεγάλων μουσικών έργων



Τέτοιου είδους αγοραίες εκπομπές «ψυχαγωγίας» ισοπεδώνουν κυριολεκτικά τον Πολιτισμό της μουσικής και της ποίησης.

Όταν τα μεγάλα καλλιτεχνικά δημιουργήματα γίνονται καταναλωτική εικόνα, διαφημιστικό θέαμα και μάλιστα στολισμένα όλα αυτά με «γλάστρες» ανοησίας, κραιπάλης και χυδαίου, παρασιτικού κιτσαριού ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ.


Η τέχνη είναι μία από τις βασικότερες κοινωνικές λειτουργίες του ανθρώπου, μια λειτουργία που ΟΡΓΩΝΕΙ και ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ το συναίσθημα και τη συνείδηση.

Η καταναλωτική παρουσίαση της Τέχνης και μάλιστα σε μορφή τελετουργικού θεάματος δολοφονεί την ιστορία του έργου, εξατμίζει την κοινωνική συνείδηση που ενέπνευσε το έργο, αφυδατώνει το συγκινησιακό στοιχείο της μεγάλης δημιουργίας.

Με δύο λόγια: Η εικόνα σε καταναλωτικές εναλλαγές ρυθμών και άμεσα συνδεδεμένη με την κακόγουστη ψυχαγωγία του θεάματος και των ποικίλων γλαστρών-μαϊντανών» ισοπεδώνουν, σε ένα πολτό θεάματος, και τη «συνείδηση» του έργου και την «ψυχή» του έργου και τους δημιουργούς.

Αυτό ακριβώς επιδιώκει σήμερα η Νέα Τάξη: Να μετατρέψει σε μούμιες Αιγυπτιακές και νεκρά καταναλώσιμα είδη τα πάντα: Από την ιστορία, τα λαϊκά κινήματα μέχρι τα επιτεύγματα της Τέχνης. Κυρίως αυτής, ακριβώς γιατί η Τέχνη συμπυκνώνει την ιστορία, τις παραδόσεις και τους αγώνες ενός λαού, την ταυτότητά του.

Διαβάστε και γιΆ αυτόν τον «αριστερό» γλεντοκόπο εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3031



Το εισαγωγικό μέρος του κειμένου βρίσκεται εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4814
Επιστροφή στην κορυφή
Κολλητήρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 11, 2010 11:06 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Θα μπορούσε να λέει...
Από:
http://press-gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_4327.html




-Μην με παρεξηγείτε... Ήρθα να εμπνευστώ για τις νέες παραστάσεις που θα δώσω το χειμώνα υπέρ των φτωχών και των αδυνάτων. Γιατί κι εγώ τι νομίζετε ότι έχω; Ένα φτωχικό βαρκάκι και τίποτε άλλο...
Δια την αντιγραφήν
Ο Ταχυδρόμος

ΣΧΟΛΙΟ:
Βρισκόμαστε σήμερα στην εποχή της σχιζοφρένειας της υποκρισίας και του παραλογισμού.
Τα ξίγκια της αδηφάγου απληστίας, δηλαδή τα χρυσοπληρωμένα παράσιτα των «μαφιών» του χρήματος, ο ορισμός της κακογουστιάς (πολιτικής, αισθητικής και φυσικής) να «στηλιτεύουν» το κιτς των δικών τους υποπροϊόντων: Των κατακαθιών του παρασιτισμού.
Μια εικόνα χίλιες λέξεις!!!


Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες