Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΔΕΗ: Το νέο «συμβόλαιο θανάτου»

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παντελής



Ένταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 05, 2010 11:15 am    Θέμα δημοσίευσης: ΔΕΗ: Το νέο «συμβόλαιο θανάτου» Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΔΕΗ: Το νέο «συμβόλαιο θανάτου»



Αυτή την κυβέρνηση την έχει πιάσει σεληνιασμός εκτελεστικής μανίας εναντίον της Ελλάδας.

Τώρα το νέο θύμα είναι η ΔΕΗ: Επισπεύδονται οι διαδικασίες παράδοσης της ΔΕΗ στο μεγάλο κεφάλαιο και γενικά οι διαδικασίες απελευθέρωσης της πλήρους απελευθέρωσης-ιδιωτικοποίησης της Ενέργειας.


Για λόγους επικοινωνιακής διαχείρισης οι μανδαρίνοι της κυβέρνησης μιλούν, γενικά και αφηρημένα, περί «διατήρησης του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ»!

Ψεύτες και δόλιοι απατεώνες, όπως σε όλα.


Πώς είναι δυνατόν να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ όταν παραδίδεται στην κερδοσκοπική δράση των επιχειρηματικών ομίλων;


Το ζήτημα που εξετάζεται είναι όχι αν θα προχωρήσει η «απελευθέρωση» (αυτή είναι δεδομένη), αλλά το πώς θα προσωρήσει.

Η τρόικα απαιτεί, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, πώληση του 40% των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ.


Επίσης το Μνημόνιο ορίζει καθαρά: «ολοκλήρωση των σχεδίων για την απελευθέρωση της χονδρικής αγοράς ενέργειας και την έναρξη του εξορθολογισμού των τιμολογίων για τους καταναλωτές», μέχρι το Σεπτέμβρη του 2010.

Τα «σενάρια» για το ξεπούλημα


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Ριζοσπάστη», τέσσερα είναι τα ενδεχόμενα σενάρια:

1)
Να πωλήσει το 40% των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ που κινούνται με λιγνίτη και νερό.

2) Να εκχωρήσει σε ιδιώτες τα ανεκμετάλλευτα λιγνιτικά αποθέματα της χώρας (Δράμα, Βεύη, Ελασσόνα, Βεγόρα).

3) Να πωλήσει μέρος της παραγόμενης ενέργειας μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες, οι οποίοι θα το μεταπωλούν σε καταναλωτές.

4) Να συμμετάσχουν ιδιώτες στις νέες μονάδες που κατασκευάζονται από τη ΔΕΗ.

Κυβερνητικοί παράγοντες δεν αποκλείουν και το συνδυασμό των σεναρίων


Να σημειωθεί ακόμα τούτο: ο λεγόμενος εξορθολογισμός των τιμολογίων της ΔΕΗ τον οποίο η κυβέρνηση θα προωθήσει από το Σεπτέμβρη, θα εκτινάξει τα τιμολόγια της ΔΕΗ μέχρι και σε διπλασιασμό.

Τέλος, η κυβέρνηση, παράλληλα με τον τρόπο που επιχειρεί να πλασάρει την παράδοση της ηλεκτρικής ενέργειας στους ιδιώτες, φροντίζει να στείλει και μήνυμα αυταρχισμού σε όσους αντιδρούν στην ιδιωτικοποίησή της.

Σε μια επίδειξη πυγμής κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης ανέφερε χτες:

«Ακολουθούμε μείγμα διαβούλευσης και αποφασιστικότητας για την εξεύρεση της καλύτερης λύσης. Είμαστε εδώ για να εφαρμόσουμε την πολιτική μας. Εμάς επέλεξε ο λαός και εμείς θα αποφασίσουμε».


Η δικτατορική αυθάδεια σε παράκρουση: Τους επέλεξε ο λαός για να τον εξοντώσουν!!!

ΣΥΝΤΟΜΑ, πολύ σύντομα θα διαπιστώσουν τις ΕΠΙΛΟΓΕΣ του λαού…

Η κοχλάζουσα ΟΡΓΗ δεν μπορεί πλέον να κλειδωθεί στη χύτρα της κατοχικής κυβέρνησης, ΟΣΟ νερό και αν χύσουν οι «αριστεροί» πυροσβέστες του καθεστώτος…

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Σπύρος ΓΚΑΝΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 05, 2010 11:59 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μετά το "SMS" .... ευαισθησίες και ... κολοτούμπες

Η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ανέδειξε σε όλη του την μεγαλοπρέπεια το πελατειακό κράτος και τους μηχανισμούς του, το οποίο παρά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές εξαγγελίες, «ζει και βασιλεύει» καθορίζοντας καταλυτικά και την κυβερνητική πολιτική.

Η … ευαισθησία που επέδειξε η κυβέρνηση μετά την πίεση των πράσινων συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, όπως αυτή εκφράστηκε με το γνωστό SMS του προέδρου της .... εξανάγκασε κυβέρνηση και τρόικα σε διαπραγμάτευση. Μια διαπραγμάτευση που έδωσε χρόνο στη κυβέρνηση μέχρι το τέλος του έτους - βλέπε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές(!) - να βρει «.. λύση ισοδύναμη της απελευθέρωσης αγοράς ενέργειας …»(!).

Σαφώς, ιδεολογικά πιστεύουμε ότι ενέργεια σαν κοινωνικό αγαθό θα πρέπει να παραμείνει στον δημόσιο τομέα, όπως ο ΟΣΕ, τα Λιμάνια και άλλοι στρατηγικοί τομείς. Αλλά εδώ μπαίνουν επιτακτικά δύο ερωτήματα που αφορούν τις …. ευαισθησίες τόσον της κυβέρνησης όσο και των πράσινων συνδικάτων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Οι ευαισθησίες Κυβέρνησης και Συνδικάτων ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Η κυβέρνηση δεν επέδειξε την ίδια ευαισθησία και στις περικοπές των συντάξεων, των μισθών, στις εργασιακές σχέσεις, την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους γενικότερα, προκειμένου να διαπραγματευθεί με την Τρόικα και να αναζήτηση και για τα θέματα αυτά …..ισοδύναμες λύσεις (!) που ασφαλώς και υπήρχαν και είχαν προταθεί από πολιτικά κόμματα και φορείς.

Τα Συνδικάτα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και ειδικότερα ο πρόεδρός τους, ο οποίος με το … προειδοποιητικό SMS εμφανίστηκε σαν σύγχρονος ... Τσε Γκεβάρα της ελληνικής κοινωνίας δηλώνοντας .. με καθαρές κουβέντες, ότι «… σε όλα υπάρχουν όρια, ο αγώνας δεν είναι για μας αλλά για τον καταναλωτή, για τον ελληνικό λαό …..,θα φτάσουμε στα άκρα, θα ματώσουμε …..» .
Δεν είδαμε όμως, τον κατά τα άλλα, συμπαθή Νίκο Φωτόπουλο, σαν συνδικαλιστή και εκπρόσωπο 25.000 περίπου εργαζομένων στη ΔΕΗ, να αρθρώνει λόγο αντίδρασης, συμπαράστασης, αγωνίας, συμπορεύσεις, συμπάθειας στην ελληνική κοινωνία που δέχεται, τους τελευταίους έξη μήνες, την ανάλγητη επίθεση των συντρόφων του της ... ΣοσιαΛΗΣΤΡΙΚΗΣ κυβέρνησης.

Η τοποθέτηση μας αυτή δεν εμπεριέχει λαϊκισμό αλλά εκφράζει την απορία και τις σκέψεις μας για την ... ποιότητα με την οποία πολιτεύεται αυτή η κυβέρνηση, όπου με τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά», από τη μια καταδικάζει σε εξαθλίωση τα αδύναμα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας κάνοντας ταυτόχρονα χαριστικές εκχωρήσεις σε οικονομικά συμφέροντα και συντεχνιακά .... υμέτερα λόμπι.

http://antikry.blogspot.com
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες