Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Οι ληστές και οι δούλοι

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 17, 2010 12:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Οι ληστές και οι δούλοι Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι ληστές και οι δούλοι



Η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί το πιο ζωντανό παράδειγμα της αχαλίνωτης ληστρικής αυθάδειας του κεφαλαίου, αλλά και του τερατώδους καπιταλιστικού παραλογισμού.

Ληστρική αυθάδεια:

Εξόφληση παλιών χρεών από το κράτος («προβληματική» τράπεζα), κρατικοποίησή της και μετά παραχώρησή της, αντί πινακίου φακής σε ιδιώτες.

Το ιστορικό της:


Η Τράπεζα Πειραιώς εμφανίστηκε από πολύ παλιά στη χώρα ως μια μικρή ιδιωτική τράπεζα η οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις λαϊκές καταθέσεις για να πλουτίσουν οι Ανδρεάδηδες κι άλλα οικονομικά τζάκια της εποχής.

Στις αρχές της δεκαετίας του '70 βρέθηκε λεηλατημένη από τα αφεντικά της και ως μέτρο στήριξής της, το τότε αστικό κράτος, επέλεξε τη μέθοδο της κρατικοποίησης.

Η περίοδος που ακολούθησε μετά το 1975
συνδυάστηκε με τη λεγόμενη πολιτική «εξυγίανσης» της Πειραιώς, που κορυφώθηκε επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του '80, οπότε και «σβήστηκαν» τελικά τα χρέη που είχαν από δάνεια του παρελθόντος διάφοροι μεγαλοεπιχειρηματίες προς την Τράπεζα.

Το έργο του ΠΑΣΟΚ, το ολοκλήρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ το 1991, οπότε η Πειραιώς παραδόθηκε και πάλι σε ομάδα επιχειρηματιών, στα πλαίσια της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων.

Τα συνεχώς αυξανόμενα και ασύδοτα κέρδη που εξασφάλισαν προς το τραπεζικό κεφάλαιο οι κυβερνήσεις της τελευταίας εικοσαετίας, είχαν σαν αποτέλεσμα τη γιγάντωση της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία μέσα από πολλαπλές εξαγορές και συγχωνεύσεις έφτασε να αποτελεί στις μέρες μας έναν από τους μεγάλους τραπεζικούς ομίλους.

Με τέτοια ισχύ, μάλιστα, τώρα διατυπώνει την πρόταση για την εξαγορά της ΑΤΕ και του ΤΤ, κίνηση που αν ευοδωθεί θα αναδείξει το συγκεκριμένο όμιλο στην πρώτη θέση στο τραπεζικό κύκλωμα.

Όλο το ιστορικό της Πειραιώς, αλλά και όσα προδιαγράφονται, αποτελούν την πλέον κραυγαλέα απόδειξη της καπιταλιστικής συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του κεφαλαίου με οδηγό και ηγέτη το τραπεζικό κεφάλαιο.

Αυτή η ληστρική αδηφαγία του τραπεζικού κεφαλαίου σήμερα γίνεται επιθετικά μοχθηρή, αξιοποιώντας την οικονομική κρίση και προωθώντας την ολοκληρωτική κατάλυση των εθνικών τραπεζών.

Όλες οι μορφές πλέον της πολιτικής εξουσίας περνάνε στα άμεσα χέρια της οικονομικής εξουσίας και του κορυφαίου τού χορού: στο τραπεζικό και χρηματιστηριακό κεφάλαιο και στα διεθνή του όργανα.

Κράτος, κοινοβούλια και κόμματα απλώς είναι τα «ντεκόρ» αυτής της χρηματιστικής δικτατορίας, οι πειθήνιοι, παρασιτικοί δούλοι των ληστών.

Παραλογισμός

Βεβαίως όλα τα παραπάνω και από μόνα τους συνιστούν το άκρον άωτον του καπιταλιστικού παραλογισμού.

Υπάρχει, ωστόσο σε αυτόν τον ακραίο παραλογισμό κάτι ακόμα πιο ακραίο:


Η Τράπεζα Πειραιώς προωθεί την εξαγορά της Αγροτικής και του Ταμιευτηρίου με τα χρήματα που της χάρισαν οι κυβερνήσεις, δηλαδή ο ελληνικός λαός. Από το πακέτο των 28 δις. που πήραν οι τράπεζες, η Τράπεζα Πειραιώς από αυτά τα χρήματα πήρε 750 εκ. ευρώ και προσφέρει για την εξαγορά 700 εκ.!!!

ΔΗΛΑΔΗ της έδωσε το ελληνικό κράτος και οι κυβερνητικοί δούλοι χρήματα για την …κρίση και αγοράζει με αυτά τα χρήματα (λιγότερα από αυτά που πήρε) τις πιο ισχυρές και κερδοφόρες κρατικές, τραπεζικές επιχειρήσεις!!!

Αυτός είναι ο «σοσιαλισμός» του ΠΑΣΟΚ: «Όλη η εξουσία στους μαφιόζους του χρήματος και στους λήσταρχους της κερδοσκοπικής αναισχυντίας…

Τα ασπόνδυλα όντα



Και μπροστά σε αυτό το τερατώδες έγκλημα, στην αποκρουστική απάτη και στον θηριώδη παραλογισμό ο πολιτικός, δημοσιογραφικός και πνευματικός κόσμος κάθεται σε στάση προσοχής, εξωραΐζοντας το έγκλημα και τη βαρβαρότητα και το χειρότερο υμνολογώντας το:

α). Η κυβέρνηση είναι σφόδρα ενθουσιασμένη: Πώς να μην είναι; Αυτή προωθεί και αυτό το «συμβόλαιο θανάτου»

β). Η Ν.Δ. χειροκροτεί την «πρωτοβουλία»: Θετική «τάση», μας λέει, για την εξυγίανση, συγκέντρωση και ισχυροποίηση των τραπεζών…

γ). Τα ΜΜΕ θριαμβολογούν ασυγκράτητα για αυτή την εξέλιξη: Τα μίσθαρνα όργανα των «νταβάδων» οργιάζουν και υμνολογούν την κλοπή του ελληνικού λαού και την τραπεζική κατοχή της Ελλάδας..

δ). Ο Καρατζαφέρης, ο κλόουν προβοκάτορας των «νταβάδων» αποφάνθηκε και αυτός, σαν «οικονομική αυθεντία»(!), υπέρ της ισχυροποίησης του τραπεζικού συστήματος: Από άσπονδος …εχθρός των τραπεζιτών (θυμάστε που σήκωνε και την γροθιά του εναντίον τουςWink έχει γίνει ο φανατικότερος φίλος των τραπεζιτών!!!

Και τα ΜΜΕ, με προεξέχουσα την ΕΡΤ, τον βγάζουν από τις τηλεοπτικές τους πασαρέλες, πρώτον και καλύτερο, να στηρίξει κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία.

Εκεί που οι άλλοι «ντρέπονται» να μιλήσουν καθαρά, τρέχει ο Καρατζαφέρης: Η κυβέρνηση σε αυτόν έχει βρει τον πιο «τολμηρό» υποστηρικτή της…

Όταν, όμως, ένας φαιδρός πολιτικός τυχοδιώκτης έχει γίνει η «αυθεντία» των ΜΜΕ και το ηχηρό στήριγμα της κυβέρνησης, αντιλαμβάνεται κανείς σε ποια πολιτική, πνευματική και ηθική κατάπτωση βρισκόμαστε…

ε). Η «Αριστερά»; Αυτή γνωρίζει πολύ καλά το δικό της ρόλο: κτυπά το γνωστό πληκτρολόγιο των ψελλισμάτων και των φλύαρων αντικαπιταλιστικών ήχων και αντί-κυβερνητικών ιαχών…

στ). Έχουμε, τέλος, και την «αριστερή αντιπολίτευση» του ΠΑΣΟΚ. Εδώ η υποκριτική, πολιτικάντηκη βλακεία έχει κτυπήσει κόκκινο: Σωρεία ανακοινώσεων κατά των κυβερνητικών μέτρων, αλλά ΠΡΑΞΗ ΜΗΔΕΝ.

ΕΔΩ έχουν σαρωθεί τα πάντα, τα «συμβόλαια θανάτου» εκτελούνται βάρβαρα και οι «αντιπολιτευόμενοι» του ΠΑΣΟΚ παραμένουν στις «επάλξεις» του κόμματος, κάνοντας κηρύγματα ηθικής στους πωρωμένους δολοφόνους.

ΤΟΣΟ ΑΣΤΕΙΟΙ, αλλά και αηδιαστικοί είναι…


Και η νεοταξική κακουργία και βαρβαρότητα προχωρεί ακάθεκτη!!!

Στηρίζεται στους ποικίλους και πολύχρωμους δούλους που έχει θρέψει…

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 18, 2010 7:25 am    Θέμα δημοσίευσης: Ο μεγάλος εχθρός του λαού είναι οι τράπεζες Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλοι Έλληνες πατριώτες, φορολογούμενοι, κατατρεγμένοι, ατιμασμένοι, προδομένοι, εμπαιγμένοι, καταληστευμένοι, μικροκαταθέτες….!
Ο μεγάλος εχθρός μας είναι οι τράπεζες Idea Idea και οι τραπεζίτες και όλα τα λαμόγια που λυμαίνονται σήμερα την ηγεσία του τόπου και καταπωσφαίνεται είναι και μέτοχοι, αλλιώς δεν εξηγείται… γιατί κάθε χρόνο τους δωρίζουν δεκάδες δις από τον κρατικό κορβανά, λεφτά των φορολογουμένων…!
Πριν λίγους μήνες είχα ακούσει εν εξ αυτών των λαμογίων (υπουργό) σε ιδιωτικό κανάλι να λέει ότι… τα μισά Ελληνικά νοικοκυριά είναι χρεωμένα στις τράπεζες περίπου 270 δις και την ίδια στιγμή τα άλλα μισά έχουν μικροκαταθέσεις που φτάνουν τα 300 δις…. άρα υπερκαλύπτουν αυτούς που χρωστούν. Με τον τρόπο δε που το έλεγε και ξερογλειφόταν καταλάβαινες ότι ορέγνιται να τα βάλει στο χέρι…
Έλληνες πατριώτες μικροκαταθέτες… το δυνατότερο χτύπημα που θα τους γονατίσει είναι να κάνετε ότι ΕΓΩ… σηκώστε τα λεφτά σας λίγα-λίγα καθημερινά και σε ανύποπτο χρόνο από τα ΑΤΜ…. Όσο χρόνο κι αν σας πάρει και όσα κι αν είναι από 1000 μέχρι και 500000
Ανοίξτε τρύπες στους τοίχους, βγάλτε τούβλα, ανοίξτε τρύπες στα ταβάνια, βγάλτε πλακάκια απ’τα δάπεδα, εσείς ξέρετε πόσο καλύτερα μπορείτε να κρύψετε τα λεφτά στο σπίτι σας…
Και όταν ξανά σοφαντιστεί και βαφτεί ο τοίχος χτυπήστε να μην ακούγεται κούφιο..
Προς Θεού μη τα βάλετε ποτέ σε έπιπλα η άλλα κινητά μέρη του σπιτιού ο κλέφτης ξέρει να τα βρει εύκολα… Ο κλέφτης που η ίδια η τράπεζα στέλνει ξοπίσω σας ούτως ώστε να ακούγεται από τα ΜΜΕ και έτσι κανείς να μην τολμά να πάρει τα λεφτά του…
Επιτόκιο (0) μηδέν...
Σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή έχετε σώσει τα λεφτά σας στο ακέραιο…
Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 18, 2010 4:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Έργο ΠΑΣΟΚ: Παράκρουση κτηνώδους αναλγησίας και απάτης

Δύο κείμενα-δείγματα που αποκαλύπτουν όχι μόνο την οικονομική και κοινωνική βαρβαρότητα της κυβέρνησης, αλλά και τη θηριώδη πολιτική της απάτη, την πώρωση της ψευδολογίας του.
Τα πήραμε από:
http://citypress-gr.blogspot.com/





Παπανδρέου: Δεν μπορούμε από τη μία να σώζουμε τις τράπεζες και από την άλλη... να λέμε θα παγώσουμε τους μισθούς και συντάξεις.

Διαβάστε τι έλεγε στις 25.9.2009 ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγορώντας την Ν.Δ ότι σώζει τις τράπεζες.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γ. Παπανδρέου, προήδρευσε χθες στη Ν. Υόρκη της συνεδρίασης του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, την οποία απασχόλησαν δύο μεγάλα ζητήματα: Της κλιματικής αλλαγής και της οικονομικής κρίσης. Μετά την συνεδρίαση ο Γ. Παπανδρέου επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

- «Αυτά τα δύο μεγάλα ζητήματα συγκλίνουν σε ένα πολύ απλό στόχο. Το στόχο να αλλάξουμε το μοντέλο της ανάπτυξης, να πάμε σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, σε μια νέα συμφωνία, που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον πολίτη, την οικογένεια και συμφιλιώνει την παραγωγή, την οικονομική ανάπτυξη, με το περιβάλλον».

- «Αυτό σημαίνει όμως, ότι χρειάζεται να πάρουμε ριζικά διαφορετικές αποφάσεις και για τον τρόπο διακυβέρνησης του πλανήτη μας και των οικονομιών μας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Δεν μπορούμε να σώζουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις τράπεζες και απ' την άλλη, να λέμε ότι θα παγώσουμε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές για τον εργαζόμενο και την πραγματική οικονομία».

- «Αυτό είναι ένα γενικό συμπέρασμα αυτών των Επιτροπών, αλλά θα έλεγα και όλων των... προοδευτικών σοσιαλιστικών κομμάτων, ότι πρέπει επιτέλους να δημιουργηθεί η οικονομική δομή που θα αναδιανέμει τον πλούτο και τα βάρη θα πέφτουν στις πλάτες εκείνων που μπορούν να τα σηκώσουν, για να μπορέσουμε να έχουμε μια οικονομία που έχει στη βάση της την ισότητα, την κοινωνική συνοχή, την ποιότητα, άρα και τη βιωσιμότητα».


...είναι και αυτό έργο ΠΑΣΟΚ

Απάνθρωπη αναλγησία



Η αποκάλυψη ότι οι «μανδαρίνοι» του υπουργείου Οικονομικών έκοψαν το επίδομα αδείας των 200 ευρώ από χιλιάδες συνταξιούχους του Δημοσίου, με το απίστευτο επιχείρημα ότι δεν γνωρίζουν την ηλικία τους, δείχνει με τον πιο εμφαντικό τρόπο ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση Παπανδρέου έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο κοινωνικής αναλγησίας.

Μετά την απόφαση του κ. Παπακωνσταντίνου να προχωρήσει στη συρρίκνωση του επιδόματος που δίνεται στους συνταξιούχους στο …τεράστιο ποσό των 200 ευρώ, και, μάλιστα, το ποσό αυτό να μη χορηγείται σε όσους είναι κάτω των 60 ετών, έρχονται τώρα οι υπηρεσίες του ίδιου υπουργείου του να μη χορηγούν επίδομα ακόμη και σε όσους είναι …76 ετών. Με άνωθεν εντολή, εννοείται.

Η λογική δεν είναι ακριβώς …τετράγωνη, αλλά είναι προφανώς παράλογη: «Αφού δεν γνωρίζουμε πόσων ετών είναι οι συνταξιούχοι, ας θεωρήσουμε ότι είναι κάτω των 60 και ας μη τους χορηγήσουμε το επίδομα. Και, αν επιμένουν, εφόσον το αντιληφθούν, ας έρθουν αυτοί να αποδείξουν ότι είναι μεγαλύτεροι». Άλλωστε, το πενιχρό ποσό των 200 ευρώ προφανώς δεν φθάνει για να κάνουν διακοπές, και αφού δεν θα πάνε διακοπές, σκέφθηκαν να τους το κόψουν εντελώς, προκειμένου να εξοικονομήσουν κονδύλια για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε ένα οργανωμένο κράτος δεν είναι δυνατόν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να μη γνωρίζουν την ηλικία των συνταξιούχων του Δημοσίου. Κι αν δεν την γνωρίζουν να μην είναι σε θέση να την πληροφορηθούν από το ασφαλιστικό τους ταμείο, το οποίο επίσης υπάγεται στο ίδιο υπουργείο. Πολύ περισσότερο, όμως, είναι κοινωνικά απαράδεκτο, όσο και παράνομο και προδήλως αντισυνταγματικό, το γεγονός να στερούν από χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους το δικαίωμα, όχι να κάνουν κι αυτοί διακοπές γιατί τα χρήματα στους περισσότερους δεν επαρκούν, αλλά να έχουν μια στοιχειώδη διαβίωση στην πόλη ή το χωριό τους.

Στην προσπάθειά τους να πετύχουν την ευημερία των αριθμών, πράγμα που είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση στη σημερινή συγκυρία, ο κ. Παπακωνσταντίνου και οι «εγκέφαλοι» του υπουργείου Οικονομικών που τον συμβουλεύουν, προτιμούν να δυστυχήσουν οι άνθρωποι. Κάτι, δυστυχώς, ευκολότερο.

Ε.Τ
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες