Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η απάτη της Κυβέρνησης για το μνημόνιο

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Σίμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 28, 2010 2:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Η απάτη της Κυβέρνησης για το μνημόνιο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η απάτη της Κυβέρνησης για το μνημόνιο


"24 λεπτά που αξίζει να ξοδέψετε για να δείτε την μεγάλη απάτη της κυβερνητικής χούντας"


το βίντεο:
http://gazaki.wordpress.com/2010/06/27/junt



κείμενο για το θέμα από την αντιπαράθεση στη βουλή Τσίπρα Παπανδρέου:
http://olympia.gr/2010/06/27/tsipras-4/#comment-27299



Σε έντονη αντιπαράθεση ήρθαν στη Βουλή με αφορμή το Μνημόνιο για τους όρους δανεισμού της Ελλάδας και τη μετάφρασή του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ώρας του πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας επανήλθε στη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ που κατατέθηκε την Πέμπτη για τις διαφορές μεταξύ του επίσημου κειμένου του Μνημονίου και της ελληνικής του μετάφρασης.

Ακόμη μίλησε για δυνατότητα εκχώρησης των δικαιωμάτων των δανειστών σε τρίτους, εκτός ΕΕ, χωρίς η Ελλάδα να μπορεί να αντιτάξει αντιρρήσεις αλλά και για την «παραίτηση της Ελλάδας από κάθε ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας, σε ό,τι αφορά την ίδια και τα περιουσιακά της στοιχεία».

«Είναι εντυπωσιακή η προσπάθειά σας να ανακαλύψετε φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν», απάντησε ο πρωθυπουργός. «Δίνετε μάχη οπισθοφυλακών γιατί καταψηφίσατε τη συμμετοχή της Ελλάδας στο μηχανισμό, αλλά δεν μας είπατε πώς συμβιβάζονται οι κοινωνικές σας ευαισθησίες, με την αδυναμία πληρωμών μισθών και συντάξεων, όπου θα βρισκόμασταν εάν κηρύσσαμε στάση πληρωμών», σημείωσε.

Σχετικά με τις κατηγορίες του κ.Τσίπρα, περί ύπαρξης όρων του Μνημονίου που δεν καταγράφονται στην ελληνική του μετάφραση, ο κ.Παπανδρέου επέμεινε πως «τίποτα δεν είναι μυστικό, κρυφό, παράδοξο, παράτυπο, αποτέλεσμα μιας κάποιας συνωμοσίας σε βάρος των πολιτών και των συμφερόντων τους. Όλα μα όλα, είναι γνωστά και αναρτημένα στο Διαδίκτυο». Σχετικά με την «παραίτηση από την ασυλία του Δημοσίου», υποστήριξε πως οι επικαλούμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, όροι του Μνημονίου, αποτελούν τυπικές προϋποθέσεις κάθε δανείου που συνάπτεται, τόσο στο εθνικό, όσο και στο διεθνές δίκαιο και αφορούν την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, χωρίς κινδύνους «να κατασχεθούν ο Παρθενώνας ή οι αιγιαλοί».

«Αδυνατώ να πιστέψω ότι χαθήκατε στη μετάφραση. Καλείστε να δώσετε απαντήσεις, εάν γνωρίζατε τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του Μνημονίου – κι αν ναι, γιατί δεν τις αναφέρατε στο Κοινοβούλιο», επέμεινε ο κ. Τσίπρας. «Με ποιο δικαίωμα παίρνετε αποφάσεις που υποθηκεύουν το μέλλον τριών γενεών, αφού ο περιορισμός στο ύψος των συντάξεων ισχύει για 50 χρόνια;», συνέχισε ο κ.Τσίπρας.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε δημοσίευμα του Guardian σύμφωνα με το οποίο «η Ελλάδα βγάζει στο σφυρί τα νησιά της για να σώσει την οικονομία», ανέφερε ο κ. Τσίπρας. «Χαίρομαι που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πιο αξιόπιστο τον ξένο Τύπο που μας λοιδορεί. Για τα νησιά έχω απαντήσει στην κυρία Μέρκελ, στους Γερμανούς δημοσιογράφους», απάντησε με τη σειρά του ο κ. Παπανδρέου.

«Δεν ξέρω αν μετά από όσα συμβαίνουν γύρω μας, χαίρουν ακόμα της εμπιστοσύνης σας ο κ.Παπακωνσταντίνου και ο κ.Λοβέρδος. Εσείς πάντως, δεν συνεχίζετε να απολαμβάνετε της εμπιστοσύνης των πολιτών που σας στήριξαν πριν 7 μήνες», κατέληξε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν ξέρω ποιος θα πρέπει να μιλά για την εμπιστοσύνη της ΚΟ κε Τσίπρα», ανταπάντησε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «Είμαστε εμείς πιο προστατευμένοι απ’τους άλλους. Αφήστε λοιπόν την κινδυνολογία και τη συνειδητή καλλιέργεια φόβου», προέτρεψε τον κ. Τσίπρα ο πρωθυπουργός.
Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 28, 2010 8:46 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το πήραμε από:
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_5082.html

«Πωλείται η Ελλάς»
Του Γιώργου Δελάστικ



Διεθνής διασυρμός.

Η Ελλάδα λοιδορείται με πρωτοφανή τρόπο από τους ξένους «εταίρους» και «συμμάχους».

Μετά τους Γερμανούς πολιτικούς του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού, που είχαν ζητήσει δημοσίως να πουλήσει η Ελλάδα κάνα δυο νησιά της για να ξεχρεώσει και τον γερμανικό Τύπο που μας χλεύαζε καλώντας μας να εκχωρήσουμε μέχρι και τον... Παρθενώνα.

Στο χορό μπήκαν αυτή την εβδομάδα και αμερικανικές και βρετανικές εφημερίδες.

Οι μεν μας προτείνουν να νοικιάσουμε ελληνικά εδάφη σε ξένους, οι δε «αποκαλύπτουν» ότι έχει δήθεν αρχίσει η διαδικασία εκποίησης και ελληνικά νησιά έχουν ήδη βγει στο σφυρί!

Πιο επιθετικοί οι Αγγλοι. «Μια θέση στον ήλιο: η Ελλάδα βγάζει προς πώληση τα νησιά της για να σώσει την οικονομία» ανέφερε ο δηλητηριώδης τίτλος στην πρώτη σελίδα του «Γκάρντιαν».

Μιας εφημερίδας της Βρετανίας, που είναι υποτίθεται και σοσιαλιστική - δηλαδή ιδεολογικά συγγενής προς τον Ελληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου (άλλο θέμα βεβαίως πόσο «σοσιαλιστική» είναι η ακραία αντεργατική πολιτική του τελευταίου).

Στάζει φαρμάκι το «ρεπορτάζ» της εφημερίδας: «Γερμανοί πολιτικοί κάλεσαν την Ελλάδα να αρχίσει να πουλάει νησιά, ιστορικά κτίρια και έργα τέχνης. Τώρα φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έλαβε υπόψη της τις απαιτήσεις τους» γράφει σαρκαστικά και με κάθε σοβαροφάνεια.
«Η Ελλάδα ετοιμάζεται τώρα να πουλήσει ή να προσφέρει για μακροχρόνια μίσθωση μερικά από τα 6.000 ηλιόλουστα νησιά της σε μια απελπισμένη προσπάθεια να ξεπληρώσει τα βουνά από χρέη της» προσθέτει, ξεκινώντας από κάποια προσπάθεια πώλησης κρατικής γης στη Μύκονο.

Προηγήθηκαν οι Αμερικανοί. Οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» δημοσίευσαν την Τρίτη άρθρο Γερμανού καθηγητή Γεωπολιτικής που διδάσκει στο Παρίσι, ο οποίος πρότεινε να αρχίσει η Ελλάδα να εκχωρεί τμήματα του εδάφους της σε ξένους έναντι ενοικίου. «Αριστο τρόπο» μείωσης του δημόσιου χρέους χαρακτηρίζει ο αρθρογράφος της αμερικανικής εφημερίδας «την ιδέα μιας οικονομικής δουλείας (!) επί ελληνικού εδάφους», προβάλλοντας ως υποδείγματα τη... Διώρυγα του Παναμά, το Γκουαντάναμο και το Χονγκ Κονγκ!

Το πολιτικό θράσος όλων αυτών δεν είναι, δυστυχώς, ανεξήγητο. Τι διεθνές κύρος να έχει μια χώρα που υπήχθη οικειοθελώς σε καθεστώς υποτέλειας προς το ΔΝΤ; Ποιος να τη σεβαστεί και γιατί; Πόσω μάλλον όταν έχει υπογράψει αυτούς τους εφιαλτικούς όρους που έχει υπογράψει η κυβέρνηση Παπανδρέου στο αποτρόπαιο Μνημόνιο με το ΔΝΤ, το οποίο αποτελεί... μνημόσυνο για την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας.

Φρίκη αισθάνεται όποιος διαβάζει όσα ανακαλύπτουν στο Μνημόνιο καθηγητές πανεπιστημίου.

Εφιαλτικός ο όρος της «Γνωμοδότησης» του Μνημονίου που καθορίζει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα μετά την υπαγωγή της στο καθεστώς του ΔΝΤ:

«Ούτε ο δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας... σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση».

Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι αν δεν πληρώσουμε κάποια δόση του δανείου, όχι μόνο το ΔΝΤ ή η ΕΕ συνολικά, αλλά οποιαδήποτε μεμονωμένη χώρα που μας έχει δανείσει αποκτά το νομικό δικαίωμα να... κατασχέσει ακόμη και το κτίριο της ελληνικής Βουλής - για να μην πούμε ακόμη και τον Παρθενώνα!!!

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατάλαβαν τι ακριβώς ψήφισαν, όταν ενέκριναν το Μνημόνιο; Και δεν επαναστάτησε η όποια συνείδηση τους έχει απομείνει;

Θεώρησαν δηλαδή ότι το να συνδέσουν επισήμως και για πάντα το όνομά τους με μια τέτοια επαίσχυντη διάταξη νομικής εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, αλλά και του εδάφους της πατρίδας μας στους ξένους, είναι σύμφωνο με τηνθεμελιώδη διακήρυξη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου «Η Ελλάδα στους Ελληνες»;

Αν είχε υπογράψει τέτοιο όρο η Δεξιά, θα την είχαν στήσει στον τοίχο από πολιτική σκοπιά - και δικαίως. Οι ίδιοι όμως γιατί υπέγραψαν;
Επιστροφή στην κορυφή
Σπύρος ΓΚΑΝΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 28, 2010 9:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Μνημόνιο Συνεργασίας» το Οικονομικό .. Σύνταγμα της χώρας!

από http://antikry.blogspot.com

«ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ή ΦΤΩΧΕΙΑ», ψευτοδίλλημα που καθηλώνει τον πολίτη.

Είναι νομοτελειακή εξέλιξη μιας οικονομικής υποδούλωσης να έπεται η εθνική συρρίκνωση, η Οικονομία και η Γεωπολιτική είναι η αιχμή του δόρατος της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης στην υποδούλωση και εξαθλίωση των λαών.

Το «Μνημόνιο Συνεργασίας» ΔΝΤ, Τρόικας και ΠΑΣΟΚ με την έγκρισή του από μια πλειοψηφία του Εθνικού Κοινοβουλίου και την ανοχή της Πολιτειακής Ηγεσίας έχει αντιδημοκρατικά υποκαταστήσει θεμελιακές αρχές και δικαιώματα του Ελληνικού Συντάγματος του ’75 και έχει αναδειχτεί σε Χάρτα της Οικονομίας, της Κοινωνίας και της Πολιτικής στην χώρα μας. Η ελληνική κυβέρνηση και η δημόσια διοίκηση μετεξελίχθησαν σε απλούς διαχειριστές και οι ερμηνείες ακόμα των όρων του Μνημονίου μας έρχονται από το ΔΝΤ και τις Βρυξέλες, περιθωριοποιώντας τους έλληνες συνταγματολόγους.
Οι «ρυθμίσεις» του Ασφαλιστικού, των Εργασιακών σχέσεων, στην Υγεία, στο Φορολογικό, τις δαπάνες για την Παιδεία, την Άμυνα και άλλα εντάσσονται όλα στις εντολές των δανειστών μας των οποίων μοναδικό μέλημα είναι η εξασφάλιση του υψηλότοκου δανείου που μας χορήγησαν, «ρυθμίσεις» τέτοιες που πολύ απέχουν από τον εκσυγχρονισμό του κράτους και την ανάπτυξη που ψευδώς διακηρύττει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι όλα μέτρα και ρυθμίσεις εισπρακτικού χαρακτήρα, αποδόμησης της ελληνικής κοινωνίας και πέρα για πέρα αντιαναπτυξιακά.
Και ενώ η κυβέρνηση με το ψευτοδίλημμα «Χρεοκοπία ή Φτώχεια» προελαύνει στο εσωτερικό μέτωπο με την στήριξη των «βαστάζων» της, με μια χλιαρή φραστική αντίδραση της αντιπολίτευσης και μια ακόμα υποτονική έως ανύπαρκτη κινητοποίηση συνδικάτων και λαού, άλλες μεθοδεύσεις εξυφαίνονται που θα υπονομεύσουν τα εκκρεμή εθνικά μας θέματα και θα οδηγήσουν σε κυριαρχικές παραχωρήσεις.

Είναι νομοτελειακή εξέλιξη μιας οικονομικής υποδούλωσης να έπεται η εθνική συρρίκνωση, η Οικονομία και η Γεωπολιτική είναι η αιχμή του δόρατος της νέας παγκόσμιας διακυβέρνησης στην υποδούλωση και εξαθλίωση των λαών. Η προνομιακή γεωγραφική θέση της χώρας μας, στο ενεργειακό σταυροδρόμι Ανατολής-Δύσης, είναι στρατηγικός χώρος στην σκακιέρα της παγκόσμιας διακυβέρνησης και σαν τέτοιος θα δεχθεί στο εγγύς μέλλον τις αδηφάγες ορέξεις και διαιρετικές επεμβάσεις στο βωμό ολοκλήρωσης του παγκόσμιου μοντέλου διακυβέρνησης.
Η Δυτική Θράκη, η Μακεδονία και το Αιγαίο είναι στο στόχαστρο των προς ανατολάς και βορά γειτόνων μας των οποίων η γεωπολιτική θέση στην νοτιοανατολική Ευρώπη αναβαθμίζεται και σε συνδυασμό με την διαρκώς αυξανόμενη επιρροή των ΗΠΑ στις χώρες αυτές τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν σε μελλοντικούς σχεδιασμούς με την Ρωσία και την Μέση Ανατολή. Δεν είναι τυχαίο γεγονός η ακύρωση του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, οι αυξανόμενες προκλήσεις και παραβιάσεις σε θάλασσα και αέρα στο Αιγαιακό μας χώρο, η κινητικότητα στο Σκοπιανό, η έφοδος τούρκων επιχειρηματιών στη δυτική Θράκη, η επίσκεψη "τουρκοκρητών" στην Κρήτη σε … αναζήτηση των … περιουσιών τους κ.α.

Ο Γ.Α.Παπανδρέου, θιασώτης της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης (1)συνειδητά, συστηματικά και ενεργά εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση, η προσφυγή στο ΔΝΤ και η μέσω αυτής της προσφυγής «εισβολή» του ΔΝΤ στη Ευρώπη εξυπηρέτησε ένα και μόνο στόχο να αναδείξει το υπό αμερικανικό έλεγχο ΔΝΤ ρυθμιστή των οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων της Ε.Ε. με μακροπρόθεσμο στόχο να μπει ταφόπλακα στο όποιο ... ευρωπαϊκό όραμα.
Η επιλογή της προσφυγής στο διεθνές αυτό ταμείο ήταν μια πράξη που επεβλήθη από εξωθεσμικά κέντρα και η κυβέρνηση προσέφυγε εκεί αγνοώντας άλλες εθνικά συμφέρουσες επιλογές δανεισμού όπως π.χ. χαμηλότοκος δανεισμός από Κίνα, έκδοση διεθνούς ομολόγου με ρήτρα δολαρίου, εξάντληση της δυνατότητας δανεισμού από ΕΕ για τις τρέχουσες μόνον δανειακές ανάγκες κ.α. σύμφωνα πάντα με κορυφαίους και έγκριτους οικονομολόγους.


(1)
• Γ. Α. Παπανδρέου, Economist forum, April 2010. «…we need global governance and we need it fast….»!
• Γ.Α.Παπανδρέου, Κοπεγχάγη. Δεκέμβρης 2009, «At this time, we are observing the birth of global governance»!

από http://antikry.blogspot.com
Επιστροφή στην κορυφή
Νυκτερινός Επισκέπτης



Ένταξη: 07 Ιαν 2008
Δημοσιεύσεις: 9

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 29, 2010 12:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα Λαμόγια Το σβήσανε το video !!!!!!!;

"Ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιον"
ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ YOYTUBE



εδώ το πρώτο μέρος

http://www.youtube.com/watch?v=F8BaZ2yreF0&feature=player_embedded

και εδώ το δεύτερο

http://www.youtube.com/watch?v=J672hSNYQGA&feature=player_embedded

_________________
Με εκτίμηση Νυκτερινός Επισκέπτης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες