Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η σαπίλα και η βαρβαρότητα δεν έχουν όρια

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 08, 2010 4:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η σαπίλα και η βαρβαρότητα δεν έχουν όρια Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η σαπίλα και η βαρβαρότητα δεν έχουν όρια




Δεν υπάρχει πιο τραγικό ιστορικό θέαμα και σύγκαιρα πιο αποκρουστικό από την αηδιαστική αποσύνθεση του πασοκισμού ανάμεσα στα ερείπια των σοσιαλδημοκρατικών ελπίδων που έθρεψε κάποτε.

Η πασοκική «εκσυγχρονιστική» μοχθηρία αποτελεί την αιχμή αυτής της αηδιαστικής αποσύνθεσης, το πλέον δωσίλογο και παρασιτικό κομμάτι της πολιτικής.

Η σημερινή πρωθυπουργική κλίκα που κυβερνάει είναι η δωσίλογη εξαχρείωση, η φρίκη και η βαρβαρότητα δίχως όρια, δίχως τέλος.

Είναι το αποκρουστικό υπέρ-θέαμα της αηδιαστικής αποσύνθεσης δίχως όρια και δίχως τέλος.


Οι Τσουκάτοι, Μαντέληδες, ¶κηδες και οι λοιποί του πολύχρωμοι συναφιού που θα βγουν στο αφρό, είναι απλώς κάποιες πυώδεις φουσκάλες που τρυπάνε για να συγκαλύψουν την ΟΛΙΚΗ αποσύνθεση του οργανισμού, τη φρίκη και τη βαρβαρότητα που δεν έχει όρια.

Η αποσύνθεση δεν περιορίζεται μόνο στα αηδιαστικά συμπτώματα (τις πυώδεις φουσκάλες), ούτε στο πασοκικό κράτος και παρακράτος.

Αποσυντίθεται το σύνολο της κοινωνίας, τα οικονομικά οστά της, το πολιτικό της σώμα και όλοι οι μυώνες της κοινωνίας.

Αποσυντίθενται τα θεμέλια της κοινωνίας (οικονομικά θεμέλια-τρόπος και σχέσεις παραγωγής) μέχρι τις κορυφές του εποικοδομήματος: Πολιτική, κόμματα, θεσμοί, κράτος, κουλτούρα, ιδέες, αξίες, ηθική, τα πάντα…

Ολόκληρο το καπιταλιστικό σύστημα αποσυντίθεται με τα κόμματά του, τους θεσμούς του, τους νόμους του, την ηθική του και τις «αξίες» του…

Να, γιατί, ξεπετάγονται, σαν ορμητικός χείμαρρος όλες οι μορφές της παρακμής και της κακουργίας: Το ψέμα, η εξαχρείωση, η εξαγορά συνειδήσεων, ο καταναγκασμός, ο δωσιλογισμός, η βία στις πλέον αποτρόπαιες μορφές της, η παρασιτική αναισχυντία και πολιτική «λουμπεναρία» (¶κης, Τσουκάτος, Μαντέλης και ΣΙΑ), ο αποκτηνωμένος κυνισμός, η απαστράπτουσα χυδαία ευχαρίστηση, η βάρβαρη κακογουστιά και όλα τα είδη των διαστροφών…

Το πασοκικό καθεστώς (κόμμα, κράτος και παρακράτος) απλώς είναι η μοχθηρή γκριμάτσα αυτής της καπιταλιστικής αχρειότητας και βαρβαρότητας. Είναι το αποκρουστικό τερατούργημα της αποσύνθεσης και της καπιταλιστικής φρίκης…

Όποιος, συνεπώς, ελπίζει να βρει χαραμάδες φωτός μέσα από αυτό το σκηνικό της καπιταλιστικής αποσύνθεσης είναι αθεράπευτα ρομαντικός.

Δεν υπάρχουν λύσεις μέσα στα καπιταλιστικά αδιέξοδα της σήψης και αποσύνθεσης, μέσα από τους θεσμούς και τους πολιτικούς αυτού το κόσμου.


Η μόνη λύση για να μην κατρακυλάμε στη βαρβαρότητα και τη φρίκη δίχως όρια είναι η ανάπτυξη και οργάνωση κινημάτων για την ανατροπή ενός συστήματος που έχει σαπίσει μέχρι το μεδούλι.

Η μόνη λύση είναι η συμβολή μας (του καθενός που διακρίνει τον εφιάλτη), στο θεωρητικό και πρακτικό αγώνα ανασυγκρότησης και οργάνωσης των λαϊκών κινημάτων.

Ο κάθε ένας μας πρέπει όπου βρίσκεται να συγκροτεί «κύτταρα» γνώσης και δράσης μέσα στην κοινωνία, μέσα στο λαό, σε κάθε χώρο, συνοικία και χωριό, παντού: Από «παρέες» μέχρι δίκτυα δράσης πάνω σε κινηματικές (όχι εκλογικές) κατευθύνσεις, στη βάση της κοινωνικής αλλαγής και ανατροπής του καπιταλισμού.

Το «εθνικό» και «πατριωτικό» αποτελούν τη βασική συνιστώσα του κοινωνικού ζητήματος και όχι ξεχωριστό και αυτόνομο κομμάτι.

Η εθνική μας υπόσταση και ο πατριωτισμός δεν μπορεί να ΥΠΑΡΞΟΥΝ μέσα στα καπιταλιστικά, δηλαδή νεοταξικά πλαίσια.


Αυτά τα πλαίσια αφανίζουν σήμερα τα έθνη και τους λαούς τους, καταστρέφουν κάθε ιστορική και κοινωνική βάση του πατριωτισμού.

ΟΣΟ το γρηγορότερο το καταλάβουμε αυτό τόσο πιο γρήγορα θα βρούμε τις λύσεις διεξόδου από την καταστροφή και θα βάλουμε ένα τέλος στη βαρβαρότητα δίχως τέλος…

Η ανθρωπότητα δεν είχε ΠΟΤΕ μπροστά της προοπτικές τόσο απειλητικές και καταστροφικές όσο σήμερα.

Αρκετά, λοιπόν με τα παιχνίδια των ποικίλων και πολύχρωμων εμπόρων και ανεύθυνων τυχοδιωκτών και προβοκατόρων που απλώς αναζητούν μια θέση στο εκλογικό στερέωμα της καπιταλιστικής αποσύνθεσης ή ένα ρόλο προβοκάτορα των λαϊκών κινημάτων…

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 09, 2010 9:43 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι "αποκαλύψεις" είναι πάντα επιλεκτικές.
Ανάλογα με τους στόχους των πολιτικών παιχνιδιών...
Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν να "στοκάρουν" τις "τρύπες"
Ματαιοπονούν: Είναι όλο το σώμα σάπιο και μαλιστα σε προχωρημένο στάδιο ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ.

Ο ΛΑΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ...
Διαβάστε από το Κλασσικοπερίπτωση

"Θάψανε" τη λίστα των πολιτικών και δημοσιογράφων (πελατών) της siemens
Από:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/06/siemens.html#more




Μπλάνκο στα καυτά ονόματα της Siemens!

«Φιάσκο» αποδείχθηκε η περιβόητη λίστα των δώρων και των χορηγιών που έδινε η Siemens προς τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους.

H λίστα που κατέσχεσε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης και κατατέθηκε στην Εξεταστική περιλαμβάνει χιλιάδες ονόματα. Όλο το πελατολόγιο της εταιρείας! Όλες οι εταιρίες στις οποίες έστελνε ποτά και ανθοδέσμες ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Όμως για ονόματα πολιτικών ή δημοσιογράφων ούτε λέξη...

Προφανώς αυτά τα ονόματα είναι σε άλλο κωδικό που δεν κατάφερε να βρει ο κ. Καπελέρης. Αλλά και όπου υπήρχαν «καυτά» ονόματα ή δώρα αυτά έχουν σβηστεί με μπλάνκο!....

Το πόρισμα που κατέθεσε ο κ. Καπελέρης στη βουλή είναι 168 σελίδες και αναφέρεται σε όλα τα έξοδα της γενικής διεύθυνσης από το 2003 μέχρι σήμερα, δηλαδή έξι χρόνια από όταν είχε αρχίσει τη καριέρα του στην Ελλάδα ο κ. Χριστοφοράκος.

Πλούσια τα δώρα... Από ηλεκτρικές συσκευές , σαμπάνιες, κινητά, κοσμήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεοράσεις, λουλούδια και κομπολόγια! Επισήμως τα ονόματα των πολιτικών εμφανίζονται μόνον σε δελτία αποστολής ποτών και σαμπανιών εφόσον συνδέονταν με την ονομαστική εορτή τους.

Κανείς μέχρι τώρα δεν κατάφερε να ανοίξει όλες τις κούτες που μετέφερε ο κ. Καπελέρης. Ωστόσο, τα όσα τους είπε μέσα στην επιτροπή επιβεβαιώνουν το φιάσκο της υπόθεσης. Τι τους είπε; Ότι όταν ο ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός κατέσχεσε το πρωτογενές υλικό στις 19/2/2009, περίπου 150 κιβώτια με έγγραφα της εταιρίας ούτε τα κατέγραψε ούτε τα αρίθμησε.

Τότε τον κ. Ζαγοριανό συνόδευαν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ μάλλον ως διακοσμητικά στοιχεία. Δεν ενημερώθηκαν ποτέ περαιτέρω από τη δικαιοσύνη ούτε τους ζητήθηκε να ασκήσουν κάποιον έλεγχο. Έτσι ο κ. Καπελέρης βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν πήγε στη Ζίμενς. «Τι θέλετε; Όλα τα πρωτότυπα στοιχεία τα πήρε ο ανακριτής παρουσία του ΣΔΟΕ» ! Έτσι ο κ. Καπελέρης μάζεψε ότι αντίγραφο βρήκε τα έφερε στη βουλή και από τη βουλή θα επιστρέψουν τώρα στην νέα ανακρίτρια Μ. Νικολακέα για να διασταυρωθεί με τα στοιχεία που έχει εκείνη στο αρχείο της !!! Μύλος δηλαδή, ενώ μην παραξενευτείτε εάν αποδειχθεί ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα έχουν μεταφερθεί ήδη στη βουλή και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι!!

Ο Πρόεδρος της επιτροπής Σήφης Βαλυράκης
πάντως υπεραμύνεται του έργου του λέγοντας: «Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τα εξετάσουμε όλα». Σε ποιον ρίχνει την ευθύνη; Στην δικαιοσύνη και την πρώην κυβέρνηση κατηγορώντας τους για συγκάλυψη: «Το ΣΔΟΕ το θυμηθήκαμε μετά από τρία χρόνια».

«Ούτε μαρίδα δεν πιάσαμε»

Την ίδια ώρα ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας
ζήτησε από το ΣΔΟΕ να προχωρήσει άμεσα στον έλεγχο όλων των Πόθεν Έσχες όλων όσων εμπλέκονται με τη Ζίμενς. Όσο για τη λίστα που πήρε στα χέρια του; «Αντί να ματώσουμε ματώνει η λογική και η υπομονή μας».

Το ίδιο απογοητευμένος εμφανίστηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. «Ούτε μαρίδα δεν πιάσαμε. Τα μαύρα ταμεία δεν είναι τα δώρα. Είναι οι λογαριασμοί και οι οff shore. Γίνεται προσπάθεια αποπροσανατολισμού».

Την αποχώρησή του από την επιτροπή μέχρι νεωτέρας, ανακοίνωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αιβαλιώτης, καταγγέλλοντας ότι τα στοιχεία που φτάνουν στην επιτροπή, όχι μόνο δεν οδηγούν στην αποκάλυψη των πραγματικών περιστατικών αλλά αντιθέτως οδηγεί στο κουκούλωμα κάποιων πτυχών του σκανδάλου.

the insider

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΗΛΕΚΤΡΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 09, 2010 9:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Αμοραλισμός σε παράκρουση, όπως και η σήψη: Δίχως όρια
Όταν οι «διευθυντές των οίκων ανοχής» (διατύπωση του Λένιν) μιλάνε για αυτοσεβασμό!!!!
Διαβάστε τον πάπα-Ηλία
http://papailiasyfantis.blogspot.com



Ποιος αυτοσεβασμός;

(ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό της Δικαιοσύνης)


Κύριε Υπουργέ


Πριν από δύο μήνες περίπου σας ακούσαμε να λέτε σχετικά με απόφαση κάποιων δικαστικών λειτουργών:

«Κανέναν δεν μπορώ να υποχρεώσω σε αυτοσεβασμό!…

Αλλά προκύπτει το εύλογο και ευνόητο ερώτημα:


Οι πολιτικοί έχουν αυτοσεβασμό; Και, πιο πέρα, σεβασμό προς τη δικαιοσύνη; Ή μήπως είναι οι πρώτοι διδάξαντες τον αμοραλισμό!

Πριν από δύο περίπου χρόνια πρωθυπουργός και υπουργοί συνελήφθησαν να «αγνοούν» ότι το νόμιμο δεν είναι και ηθικό.

Η πραγματικότητα όμως φωνάζει ότι η «άγνοια» αυτή δεν ήταν περιστασιακή. Αλλά θεμελιώδες δόγμα για την πλειοψηφία των πολιτικών.

Δεδομένου ότι η νομιμότητά τους-στη συντριπτική της πλειονότητα-βρίσκεται σε διάσταση και σύγκρουση, όχι μόνο με την ηθική και τη δικαιοσύνη, αλλά και με τη στοιχειώδη λογική.

Οι βουλευτικές πλειοψηφίες, που ψήφισαν, για παράδειγμα, τους νόμους περί βουλευτικής ασυλίας και…ανευθυνότητας των υπουργών μπορούν να έχουν την παραμικρή, έστω, σχέση με τη δικαιοσύνη;

Δεν ήταν οι νόμοι αυτοί εγκλήματα εκ προμελέτης; Δεν ήταν σαν να έλεγαν εις εαυτούς και αλλήλους οι νομοθέτες:

Κλέψτε, αρπάξτε, ληστέψτε! Μην αφήσετε πέτρα πάνω στην πέτρα! Γιατί, για ο, τι κι αν κάνετε, προνοήσαμε να αμνηστευτείτε!…..

Και δεν καταργείται, με τα απροκαλύπτως προκλητικά αυτά νομικά τερατουργήματα, πέρα απΆ τη δικαιοσύνη, και η στοιχειώδης λογική;

Όπως, για παράδειγμα, στην περίπτωση των παραγραφών.

Και ερωτάται:


Μήπως τα πάσης φύσεως κλοπιμαία, μετά παρέλευση κάποιου-παμπονήρως θεσπισθέντος χρονικού διαστήματος- παύουν να είναι κλοπιμαία; Και, κατά κάποιο τρόπο, μπορούν να θεωρούνται, του λοιπού, ιερά και απαραβίαστα!…

Και, ως εκ τούτου οι κλέφτες, μαζί με τα προϊόντα της λείας τους, μπορούν συνακόλουθα να απενοχοποιούνται; Και να παίρνουν διαβατήριο για να γράψουν καινούργιες σελίδες δόξας!…

Και αντΆ αυτών να τιμωρούνται οι μικροσυνταξιούχοι και οι φτωχοϋπάλληλοι, των οποίων πετσοκόβεται ο μισθός και η σύνταξη! Προκειμένου να γεμίζουν τα οικονομικά βάραθρα, που δημιουργούν στο δημόσιο κορβανά οι ληστείες και οι απάτες των γαλαζοαίματων χρυσοκανθάρων!

Και το κωμικοτραγικό
είναι πως, παρόλα αυτά, γίνεται, φορτικά, λόγος και περί ευνομίας…

Που σημαίνει δυοίν θάτερον: Ή ότι αγνοούν παντελώς το νόημά της ευνομίας ή ότι προσθέτουν μία ακόμη διαστρέβλωση και απάτη. Για να παραπλανούν τα αφελή κοπάδια των ψηφοφόρων τους…

Για να μεθοδεύεται, έτσι, de facto και de jure, ο εθισμός της κοινωνίας σε αυτό, που ο Νίτσε ονόμαζε μεταξίωση των αξιών. Στη μετάλλαξη, δηλαδή του περί δικαίου και κοινής λογικής αισθήματος.

Ενώ, αν υπήρχε και ίχνος, έστω, δικαιοσύνης και φιλότιμου θα Άπρεπε, όλοι αυτοί, που καθΆ οιονδήποτε τρόπο ζημιώνουν το κοινωνικό σύνολο να υποχρεούνται στην επιστροφή των υπεξαιρεθέντων, μέχρι τρίτης και τετάρτης γενεάς. Και, μάλιστα, μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Και, όχι-πέρα από κάθε λογική και συνείδηση-να λαφυραγωγείται και να αφαιμάσσεται, για χάρη τους, και για γενεές γενεών, ο φτωχός λαός.

Ενώ οι ίδιοι να υποχρεώνονται να ζούνε με την κατώτερη των συντάξεων (όπως η αγροτική), που θεσμοθετούν για το λαό. Για να αποκτούν εμπειρία, όχι μόνο αυτοί, αλλά και όλοι οι επίδοξοι μιμητές τους, για το ποιόν της απάνθρωπης νομιμότητάς τους…

Και να κατανοούν τι σημαίνει αυτοσεβασμός και αλληλοσεβασμός και δικαιοσύνη…

Δυστυχώς όμως, αντΆ αυτού, εν ονόματι των νομοθετικών τους τερατουργημάτων, συνεχίζουν, όχι να παίρνουν, αλλά να δίνουν μαθήματα.

Και μάλιστα, κατά κανόνα, αμοραλισμού και του παραλογισμού.…

Με τιμή
Παπα-Ηλίας Υφαντής
http://papailiasyfantis.blogspot.com
http://papailiasyfantis.wordpress.co

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες