Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Το " Διανοητικό Νομισματικό Ταμείο..."

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΔΙΟΓΕΝΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 01, 2010 11:26 am    Θέμα δημοσίευσης: Το " Διανοητικό Νομισματικό Ταμείο..." Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το " Διανοητικό Νομισματικό Ταμείο..."
Γράφει: Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ




Το Δ.Ν.Τ., πριν μας κυβερνήσει οικονομικά, μας έχει αλώσει, εδώ και πολλά χρόνια, ηθικοπνευματικά… Kαι μερικοί πνευματικοί μας άνθρωποι, καμώνονται ότι δεν το έχουν καταλάβει. Ενώ είναι γνωστό ότι συνέτειναν κιαυτοί, τα μέγιστα, σ’αυτή την άλωση.

Οι πρόσφατες συνεντεύξεις-χείμαρρος τεσσάρων διάσημων και άξιων δημιουργών, όμως πολλαπλά παραχαιδεμένων και πλουσιοπάροχα επιδοτουμένων, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Ανακαλύπτουν ξαφνικά ότι η Ελλάδα διοικείται ακόμη με το μοντέλο της «οθωμανικής διοίκησης»..!!

Και μας δίνουν, φυσικά, το δικαίωμα να ρωτήσουμε: Τώρα το είδανε αυτό το μοντέλο; Τόσα χρόνια που αυτό ακριβώς το μοντέλο υπηρετούσανε, πού ήταν; Τόσα χρόνια που αυτό το μοντέλο τροφοδοτούσε το έργο τους, τι έκαναν;

Να πούμε εμείς λοιπόν τι έκαναν.

Εισέπρατταν τις επιχορηγήσεις τους από το μοντέλο αυτό, μιλούσανε για τις επιτυχίες τους στα ΜΜΕ αυτού του μοντέλου και σιωπούσανε στα εγκλήματα, αυτού του μοντέλου όλων των «κοτζαμπάσηδων του λαϊκισμού», όπως τώρα τους αποκαλούν..

Ο κ.Θόδωρος Τερζόπουλος, σε μια(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ-29.5.10) από τις αμέτρητες ολοσέλιδες συνεντεύξεις του στα έντυπα αυτού του μοντέλου, χρόνια τώρα, ανέλυε με πάθος το έργο του, κατείχε υψηλότατες θέσεις και ταξίδευε σε Ανατολή και Δύση με χρήματα του «οθωμανικού» αυτού μοντέλου..

Χωρίς να πει έστω και μια λέξη, βέβαια, για το άθλιο αυτό μοντέλο.. Και τώρα ξαφνικά χαίρεται για τη «φούσκα» που έσκασε, «κλαίει» για την ηθική και πολιτισμική κρίση και τη «λουμπενοποίηση» του ‘Ελληνα και ανακαλύπτει ξαφνικά το, εδώ και 50 χρόνια γνωστότατο «φτωχό» Θέατρο του Γκροτόφσκυ..

Ο σκηνοθέτης κύριος Νίκος Μαστοράκης,
ξαφνικά ( ΝΕΑ-29.5.10 ), ανακάλυψε ότι « προσωπικά νιώθω να ζω μέσα σε ένα θρίλερ που το τέλος του δεν μπορώ να το προβλέψω..»

Τόσον καιρό, δεν έβλεπε ότι οι υψηλότατοι και παντοδύναμοι προστάτες του έργου του, είταν οι ίδιοι συγγραφείς και σκηνοθέτες αυτού του θρίλερ;

Ο κύριος Θόδωρος Αγγελόπουλος διαπίστωσε απότομα(ΝΕΑ-29.5.10), ότι:
« Το να ζεις στη σημερινή εποχή είναι σχεδόν ηρωικό..»!

Αυτό είναι βέβαια σωστό αλλά ισχύει για τους αμέτρητους άξιους δημιουργούς που πάλευαν και παλεύουν ηρωικά, μια ζωή ολόκληρη, για μια στοιχειώδη βοήθεια. Ο ίδιος δεν νομίζουμε ότι πάλεψε ποτέ γιαυτό. Το άξιο έργο του το «στέγασαν» παντοιοτρόπως, από το 1967 μέχρι σήμερα, όλα τα παντοδύναμα Μ.Μ.Ε. και όλο το κατεστημένο, εσωτερικού και εξωτερικού. Χωρίς ποτέ, μέχρι σήμερα, να αντιδράσει, στοιχειωδώς έστω, εναντίον αυτού του κατεστημένου, παρά μόνο όταν ένιωθε «προσωπικά» αδικημένος..

Και τον βεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να πάθει «κατάθλιψη», όπως δηλώνει, αν σταματήσει το σινεμά. Αρκεί να βγει από το παλάτι του εαυτού του και να γεμίσει την υπόλοιπη ζωή του, παλεύοντας δίπλα στους άστεγους δημιουργούς, τους γνήσιους ήρωες της εποχής μας.

Και, τέλος, ο αλαζόνας Γερμανός σκηνοθέτης κύριος Πέτερ Στάιν, ο χαϊδεμένος του παντοδύναμου ελληνικού κατεστημένου..!!


Είναι αυτός ο κύριος που εδώ και δυό χρόνια, πριν και μετά την Επίδαυρο, έβρισε όλη την Ελλάδα.. Και εμείς, για να τον… ευχαριστήσουμε, τον ξανακαλέσαμε φέτος.!! Και μας ξανάβρισε στα σαλόνια του Δ.Ο.Λ.!! (ΒΗΜΑ 30.5.10) Ιδού μερικά αποσπάσματα, του αμετανόητου κ.Στάιν:

« Οι Έλληνες εύκολα περνούν στη θέση του αμυνομένου. Και είναι τόσο γελοίο όλο αυτό..» «Οι Γερμανοί δεν είναι εναντίον των Ελλήνων. Απλώς δεν θέλουν να τους πληρώνουν..». « Όταν η Γερμανία είχε τις δικές της δυσκολίες, ποιός τη βοήθησε; Κανείς..». «Όταν η Μέρκελ είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει από την ευρωζώνη, ήταν η πιο σωστή πρόταση»..

Αν αυτή τη συνέντευξη την έπαιρνε ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος και όχι μια επαγγελματίας κυρία, ίσως θα μπορούσε να βάλει στη θέση του αυτόν τον αλαζόνα, Γερμανό, ρωτώντας τον:

«Όταν ο επιθετικός, εγκληματικός, ναζισμός των Γερμανών, έλιωνε τη χώρα μας, εμείς δεν θάπρεπε να αμυνθούμε;».

«Όταν οι μεταναζιστές Γερμανοί, εξήντα χρόνια τώρα, αρνούνται να μας δώσουν αυτά που μας χρωστάνε, γινόμαστε γελοίοι εμείς, επειδή ζητάμε πίσω το αίμα μας ή αυτοί, παραμένοντας αμετανόητοι κοσμοκράτορες;;».

«Ποιός είναι γελοίος; Εμείς οι Έλληνες και οι περισσότεροι λαοί της Ευρώπης που καταστραφήκαμε από τη λαίλαπα του ναζισμού ή ο κ.Πέτερ Στάιν που..παραπονιέται επειδή τα θύματα δεν βοήθησαν τους θύτες…να συνέλθουν από την ήττα τους;;».


Και, στο τέλος, να έλεγε ξεκάθαρα στον κ.Στάιν ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να μας συμβουλεύει να βγούμε από την ευρωζώνη..

Εκτός κι αν ήρθε στην Ελλάδα
σαν εκπρόσωπος των σκληρών απόψεων της κ.Μέρκελ.. Οπότε, τον παρακαλούμε να της πει: «..ευχαριστούμε πολύ αλλά…δεν θα πάρουμε»..

Κλείνοντας: Πρέπει κάποτε να μάθουν μερικοί άξιοι Έλληνες και ξένοι δημιουργοί, ότι γνήσιος πνευματικός άνθρωπος, δεν είναι αυτός που μιλάει ΜΟΝΟ μέσα από το σημαντικό έργο του…Αλλά αυτός που, παράλληλα, παραμένει ασυμβίβαστος και μαχόμενος, όχι για το ΕΓΩ του αλλά για το ΕΜΕΙΣ του τόπου του και του κόσμου ολόκληρου.

Διαφορετικά ανήκουν και αυτοί στις «μαζορέτες» της εξουσίας, όπως πολύ σωστά αποκαλεί τους αυτοηδονιζόμενους δημιουργούς, ο Νόαμ Τσόμσκι, αυτός ο ανεξάρτητος, ασυμβίβαστος και συνεχώς, μαχόμενος, διανοητής του καιρού μας..

Υ.Γ.: Αυτή τη στιγμή πληροφορηθήκαμε το άγριο έγκλημα του Ισραήλ στη Γάζα… Περιμένουμε να ακούσουμε έστω και μια λέξη από όλους αυτούς τους άξιους κυρίους. Εκτός κι αν αγνοούν τι σημαίνει Γάζα. Όπως ασφαλώς θ’αγνοούν τι σημαίνει Κύπρος, Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη..

31.5.10
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες