Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Γράμματα πίσω από τα κάγκελα!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΗΛΕΚΤΡΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 07, 2010 12:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Γράμματα πίσω από τα κάγκελα! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γράμματα πίσω από τα κάγκελα!
Συγκλονιστική και σπαρακτική κραυγή μιας αγωνίστριας: Της Λόρι Μπέρενσον

Από «Τρελογιάννη»:
http://trelogiannis.blogspot.com/2010/06/blog-post_8560.html




Σημείωση ΡΕΣΑΛΤΟ:
Η Αμερικανίδα Λόρι Μπέρενσον μπήκε στη φυλακή στα 25 της.

Ήταν ένα άγριο επαναστατημένο κορίτσι που ήθελε να αλλάξει τον κόσμο. Βγήκε πριν από λίγες ημέρες, στα 40 της, μητέρα ενός παιδιού και εξίσου μαχητική με την εποχή που ύψωνε τη γροθιά της ζητώντας κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παρά τα 15 χρόνια που πέρασε σε φυλακές υψίστης ασφαλείας του Περού και το «στίγμα» της τρομοκράτισσας που την ακολουθεί, η Αμερικανίδα Λόρι Μπέρενσον είναι κατηγορηματική:


«Αυτό που με βοήθησε να επιβιώσω όλα αυτά τα χρόνια ήταν η ακλόνητη πίστη στις ιδέες μου» λέει. Και ετοιμάζεται να μεγαλώσει τον γιο της σε έναν κόσμο χωρίς κάγκελα.

Διαβάστε περισσότερα:

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=335754&dt=06/06/2010#ixzz0qA4HsQiW

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=166907

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_26/05/2010_339329


Η Κραυγή της Λόρι Μπέρενσον

ΜΜΕ: ένας φακός παραμόρφωσης της αλήθειας

«Στον κόσμο τους, οι νεκροί αντί να θάβονται εξευτελίζονται και εκτίθενται ως πολεμικά τρόπαια στο CΝΝ. Αντιθέτως, οι ζωντανοί “θάβονται” είτε σε τάφους από μπετόν και ατσάλι, με τους τοίχους να κλείνουν πάνω από σώματα που ακόμη νιώθουν και σκέφτονται, είτε υπό το βάρος της φτώχειας, της πείνας και της αδικίας».

Οι εξουσιαστές μένουν ατιμώρητοι

«Ακούγοντας την είδηση για την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, μία λέξη μού ήρθε στο μυαλό: ατιμωρησία. Οι ισχυροί πάντοτε ενεργούσαν ασύδοτα εναντίον των αντιπάλων τους. Κάθε κατάκτηση, κάθε πόλεμος, ακόμη και οι επιτροπές διερεύνησης, επιβεβαιώνουν ξανά και ξανά τον κοινό τους παρονομαστή: οι ισχυροί δεν λογοδοτούν ποτέ».

«Νέοι Αμερικανοί, μη μένετε απαθείς!»

«Νέοι Αμερικανοί, διαβάστε, αναρωτηθείτε, ερευνήστε, ονειρευτείτε, αλλά μη μένετε απαθείς και μην πιστεύετε πως ό,τι κάνουν οι ΗΠΑ είναι σωστό. Οι ανθρώπινες αξίες, η αδελφική αγάπη είναι πολύ σημαντικότερες από τα χρήματα. Μένουν ακόμη πολλά για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος. Σας παρακαλώ, κάντε κάτι για αυτό».

«Ονειρεύομαι να ανοίξω...
φούρνο»!


Αν και τυπικά δεν μπορεί να εγκαταλείψει το Περού για τα επόμενα πέντε χρόνια,η Μπέρενσον έχει ζητήσει επισήμως από τον περουβιανό πρόεδροΑλαν Γκαρσία να μειώσει την ποινή της ώστε να επιστρέψει στις ΗΠΑ και να ζήσει«μια φυσιολογική ζωή». Τι σημαίνει αυτό; Να ανοίξει φούρνο όπου θα παρασκευάζει ψωμί και γλυκά με τις γνώσεις που απέκτησε απασχολούμενη σε αρτοποιεία περουβιανών φυλακών.Ως τότε σκοπεύει να εργαστεί ως μεταφράστρια από το σπίτι και να χαρεί τη ζωή στον «έξω κόσμο» με τον μικρό Σαλβαδόρ, ο οποίος κάνει ήδη τα πρώτα του βήματα.

Διαβάστε περισσότερα:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=335756&dt=06/06/2010#ixzz0qA5A2h6T

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες