Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Επεισόδια με ΜΑΤ στο εσωτερικό της ΕΡΤ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 03, 2010 9:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Επεισόδια με ΜΑΤ στο εσωτερικό της ΕΡΤ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Επεισόδια με ΜΑΤ στο εσωτερικό της ΕΡΤ

Εδώ και μισή ώρα, στις 9.30, άρχισαν «εντυπωσιακά» επεισόδια στο εσωτερικό της ΕΡΤ.

Η κ. Διαμαντοπούλου είχε πάει για κάποια συνέντευξη.

Πολλοί απολυμένοι «εισέβαλαν» στην ΕΡΤ και τρέχανε από πλατό σε πλατό για να ανακαλύψουν την υπουργό. Φαίνεται ότι το γεγονός της «εισβολής» το είχε πληροφορηθεί η αστυνομία, διότι δεν εξηγείται η ταυτόχρονη εμφάνιση των ΜΑΤ στο εσωτερικό του Μεγάρου.

Τώρα έχουν «μπουκάρει» στο πλατό των ειδήσεων!!!

Όταν μάθουμε νεότερα θα σας ενημερώσουμε
Επιστροφή στην κορυφή
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 04, 2010 9:46 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΡΕΣΑΛΤΟ:
Αυτές οι εκδηλώσεις δεν είναι τυφλές, δεν έχουν κανένα κοινό σημείο με τις κουκουλοφόρικες προβοκάτσιες.
Αυτές οι εκδηλώσεις καθορίζονται από ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ αιτήματα, υπαγορεύονται δηλαδή από κοινωνικές και πολιτικές ορίζουσες και όχι από τις ψυχολογικές υστερίες της καταστροφής.

Δεν κατέστρεφαν.
Το ΛΟΓΟ ΖΗΤΟΥΣΑΝ!!!

Αποτελούν εμβρυακές μορφές οργάνωσης του γνήσιου και αυθεντικού ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΥ των εργαζομένων…
Είναι τα πρώτα έμβρυα μιας πραγματικής ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ένα παράδειγμα προς μίμηση, συνέχεια και παραπέρα ανάπτυξη.
Θα το αναλύσουμε αργότερα…


ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ- ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ
Πηγή:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/05/blog-post_04.html




Φίλος αναγνώστης και υπάλληλος της ΕΡΤ μας έστειλε τη μαρτυρία του απο όσα είδε κατά την εισβολή που έκαναν το βράδυ της Δευτέρας στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, αδιόριστοι και απλήρωτοι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί.


Ας δούμε όμως τα γεγονότα όπως μας τα περιγράφει ο φίλος αναγνώστης:

"Ξέραμε ότι σε ένα απο τα studios της ΝΕΤ μαγνητοσκοπούσαν την εκπομπή "Προσκήνιο" του Γιάννη Πολίτη με καλεσμένους την υπουργό παιδείας και τους δημοσιογράφους Παπαχρήστο και Κύρτσο. Αυτό που μας είχε κάνει εντύπωση απο νωρίς ήταν η παρουσία των ΜΑΤ στο προαύλιο του ραδιομεγάρου και οι κλειστές εξωτερικές πύλες. Είχαμε αντιληφθεί ότι αυτά τα μέτρα προφανώς είχαν σχέση με την καλεσμένη υπουργό παιδείας.

Γύρω στις εννιά ακούσαμε φωνές και θόρυβο απο τους διαδρόμους. Όταν βγήκαμε να δούμε τι συμβαίνει είδαμε δυνάμεις των ΜΑΤ να κυνηγούν στους διαδρόμους του 1ου ορόφου τους "εισβολείς" εκπαιδευτικούς. Πρέπει να ήταν γύρω στους 40-50 και έψαχναν φωνάζοντας συνθήματα να βρούν που βρίσκεται η υπουργός. Αυτό που ζητούσαν με οργή και φωνές ήταν να μιλήσουν με την υπουργό . Κάποια στιγμή το κυνηγητό είχε σταματήσει και οι διαδηλωτές συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να απωθήσουν τα ΜΑΤ που τους έκλειναν την πρόσβαση στο studio.

Μπροστά στα μάτια μας έγινε μια μικρή συμπλοκή έσπασαν κάποια τζάμια γραφείων και συγκεντρώθηκαν πάλι φωνάζοντας συνθήματα.
Κάποιοι άλλοι εν τω μεταξύ γυρνούσαν στους διαδρόμους προφανώς ψάχνοντας να βρούν τρόπο να προσεγγίσουν το studio.
Ξαφνικά ανακαλύπτουν την πίσω πόρτα του studio στο οποίο όμως βρισκόταν η κ.Χούκλη για το δελτίο των 9 της ΝΕΤ.
Σε δευτερόλεπτα εισέβαλαν και κατέλαβαν το πλατώ του studio. Τα ΜΑΤ λίγα μέτρα πιο πέρα δεν είχαν καταλάβει τίποτα .Οι διαδηλωτές μέσα στο studio φώναζαν και απαιτούσαν να βγεί στον αέρα δήλωσή τους .
Η Χούκλη αιφνιδιασμένη και μόνη προσπαθούσε να τους ηρεμήσει. Οι συνεννοήσεις με τον γενικό διευθυντή και τον πρόεδρο της ΕΡΤ που είχαν φτάσει εν τω μεταξύ στο studio έφεραν αποτέλεσμα αφού συμφώνησαν τελικά να μαγνητοσκοπηθεί επί τόπου μια δήλωσή τους με την υπόσχεση ότι θα την μεταδώσει η ΕΤ1 στο δελτιο των 11 πράγμα που έγινε.
Αυτές οι "διαβουλεύσεις" με τους συγκεντρωμένους, έδωσαν προφανώς το απαιτούμενο χρόνο στην Διαμαντοπούλου να φύγει απο την πίσω πόρτα με τη συνοδεία των ΜΑΤ.
Οι διαδηλωτές -εισβολείς παρέμειναν μέσα μέχρι την ώρα που είδαν ότι μεταδόθηκε η δήλωσή τους .Έξω απο κτίριο στη Μεσογείων είχαν συγκεντρωθεί περίπου 100 άλλοι διαδηλωτές ...περιμένοντας."


Δεν είναι η πρώτη φορά που εισβάλλουν στην ΕΡΤ διαδηλωτές και καταλαμβάνουν το studio.

Η αρχή έγινε όταν επι ΝΔ και με πρόεδρο των χρυσοπληρωμένο Παναγόπουλο είχαν εισβάλλει με πανώ στο studio την στιγμή που ήταν στον αέρα δελτίο ειδήσεων.

Αυτή τη φορά ήταν άτυχοι αφού δεν κατάφεραν να μεταδοθεί ζωντανά η εισβολή τους και πολύ περισσότερο διότι μπήκαν σε λάθος studio.

Την Διαμαντοπούλου γύρευαν τη Χούκλη τελικά βρήκαν.

Αυτό που είναι αξιοπρόσεκτο είναι ότι δεν υπολόγισαν ούτε τα ΜΑΤ ούτε τις συνέπειες μιας σύλληψης που θα ήταν πολύ εύκολο να συμβεί αφού ήσαν "εγκλωβισμένοι" μέσα σε ένα κτίριο και όχι έξω στο δρόμο με δυνατότητες διαφυγής.

Ήταν λοιπόν αποφασισμένοι για όλα και αυτή αποφασιστικότητα δεν είναι παρά ο προάγγελος για το τί πρόκειται να συμβεί στο μέλλον απο άλλους απελπισμένους και αδικημένους συμπολίτες μας που όλο και θα πληθαίνουν.

Το ερώτημα που τίθεται δεν είναι αν θα εξεγερθεί ο εργαζόμενος και υπό εξόντωση Έλληνας, αλλά το αν αυτές οι εξεγέρσεις θα παράξουν τυφλή βία που θα αποτελέσει το άλλοθι σε αυτήν την αυταρχική κατοχική κυβέρνηση για να επιβάλλει μια "πολιτικού τύπου" δικτατορία.

Απο την άλλη πώς μπορείς να κατηγορήσεις εκείνον που θα βγεί και θα πάρει με τις πέτρες εκείνους τους πολιτικούς που τον καταδίκασαν σε αργό και μαρτυρικό θάνατο και που κατάντησαν την πατρίδα του να είναι υπο ξένη κηδεμονία και ντόπια κατοχή;

Χθές ήταν οι απλήρωτοι ωρομίσθιοι και αδιόριστοι καθηγητές, αύριο ποιός ξέρει ποιος κλάδος ΠΡΩΗΝ εργαζομένων και που θα κάνει εισβολή.

Χθές ήταν 50-100 που φώναζαν αλλά δεν έσπαγαν ούτε έκαιγαν, τί θα συμβεί όμως αύριο που τα γνωστά "τάγματα εφόδου" της Νέας Τάξης Πραγμάτων θα ξαναφορέσουν τις κουκούλες τους θα βάλουν τη ταμπέλα "αντιεξουσιαστής" και θα κάψουν πάλι την Αθήνα;Και αν αυτή η εντεταλμένη απο "ψηλά" προβοκάτσια λειτουργήσει ως πυροδοτικός μηχανισμός αλυσιδωτών τυφλών και αυθορμήτων κοινωνικών εκρήξεων, ποιός μπορεί να εγγυηθεί πως και που θα σταματήσει;

Το έχουμε ξαναπεί και έχουμε κατηγορηθεί απο μερικούς ανεγκέφαλους που βαυκαλίζονται τους αριστερούς.Η τυφλή βία απο όπου και να προέρχεται ,άσχετα αν έχει ερείσματα το δίκιο και την αγανάκτηση , γίνεται απλώς χρήσιμη στο σύστημα το οποίο οργανώνει πονηρά και αδιόρατα την χειραγώγησή της κατευθύνοντάς την όπου θέλει αρκεί να πετύχει τους στόχους του. Οι στόχοι αυτοί δεν είναι άλλοι παρά η απόλυτη υποδούλωση των λαών στα δόγματα της "Νέας Εποχής" και η παράδοσή τους στην κυριαρχία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.

Μπορεί τέτοιου είδους κοινωνικές εκρήξεις και συμπεριφορές να ικανοποιούν το λαϊκό περί δικαίου αίσθημα, όμως αυτή την πρόσκαιρη ικανοποίηση την διαδέχεται συνήθως η απόγνωση και την σκεπάζει σύντομα ένα βαρύ πέπλο μοναξιάς.

Δεν φτάνει να έχεις την αιτία για να ξεσηκωθείς πρέπει να ξέρεις ,να έχεις αποφασίσει τι θέλεις , τι κόσμο ονειρεύεσαι να κτίσεις με ποιούς και πως. Αν όλα αυτά ξεκοπούν και μείνουν μακρυά απο το αρχικό συναίσθημα της δίκαιης οργής και αγανάκτησης, τότε απο ζωντανοί αντιρρησίες και επαναστάτες θα γίνουμε χωρίς να το καταλάβουμε τα χρήσιμα κορόϊδα εκείνων που μας αδίκησαν και μας εκμεταλεύτηκαν.

Ο αυθορμητισμός όταν λειτουργεί με σύμβουλο τον ατομισμό και την οργή δεν σταματά την κοινωνική αιμορραγία αλλά ανοίγει και άλλες πληγές που δύσκολα κλείνουν.
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 04, 2010 11:52 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η κατάληψη των ΜΜΕ είναι επαναστατική πράξη



Η ευνοούμενη μέθοδος ενός ηθικολόγου φιλισταίου είναι η συνταύτιση μιας αγωνιστικής συμπεριφοράς με τη συμπεριφορά της αντίδρασης. Και το πετυχαίνει αυτό με το τέχνασμα των τυπικών αναλογιών. «Η βία είναι βία» - μας λένε, ή «όχι βία κατά της βίας».


Έτσι με το τέχνασμα αυτό της γενικής και αφηρημένης καταδίκης της βίας ταυτίζεται ο θάνατος ενός τυράννου με το θάνατο ενός επαναστάτη, ο θάνατος ενός αγωνιστή με το θάνατο του δημίου του.

Η ηθική δεν είναι ουδέτερη. Είναι μία από τις βασικές λειτουργίες της κυρίαρχης ιδεολογίας. Ο ρόλος της ηθικής είναι να συνηθίσει την κοινωνία να θεωρεί σαν ανήθικα όλα τα μέσα που αντιτίθενται στους σκοπούς της καπιταλιστικής εξουσίας. Και όλα αυτά τα ηθικά, αλγεβρικά αξιώματα της «Μη -Βίας», τα οποία ακτινοβολούνε όλα τα χρώματα της μικροαστικής ίριδας, δεν είναι παρά δεσμά σκλαβιάς και υποταγής: Όχι μόνο δεν εμποδίζουν την αντίδραση να σπάει τα κόκαλα των διαδηλωτών, αλλά ρίχνουν και τον πολίτη σε μια παθητικότητα εντελώς ασυμβίβαστη με την αναγκαιότητα του αγώνα τους.

Κάποιοι, λοιπόν, ενοχλήθηκαν μέχρι που «σοκαρίστηκαν» από την «εισβολή» των αδιόριστων εκπαιδευτικών στην ΕΡΤ.

Οι γλοιώδεις λακέδες δημοσιογράφοι τύπου Πολίτη και ΣΙΑ, αυτά τα ασπόνδυλα όντα που έχουν αναγάγει την παρασιτία και το γλείψιμο της εξουσίας σε υπέρτατες αξίες, αποφαίνονται με την κομπάζουσα βλακεία τους: «Δεν είναι τρόπος αυτός να εκφραστείς και να αγωνιστείς για τα δίκια σου…»

Αλήθεια ποιος είναι ο τρόπος; Οι ανακοινώσεις και οι «ευγενικές» επισκέψεις στα γραφεία των υπουργών ή το φίλημα των κατουρημένων ποδιών, όπως πολύ καλά γνωρίζουν να κάνουν τα γλοιώδη παράσιτα της εξουσίας…

Το τέχνασμα όλων αυτών των παρασίτων είναι τούτο: Απομονώνουν τεχνητά ένα επεισόδιο (την «εισβολή» στην προκειμένη περίπτωση) και το πνίγουν μέσα σε υποκριτικούς ποταμούς ηθικής αγανάκτησης κατά της «βίας», ξεχνώντας παντελώς την κυβερνητική ασυδοσία και κτηνωδία, τη βαρβαρότητα των κυβερνητικών, την κυβερνητική υπογραφή της κατοχής μας στους διεθνείς ληστές, την κρατική τρομοκρατία, την υστερική δικτατορία των ΜΜΕ και πολλά άλλα…

Αυτές οι δολιότητες δεν είναι μόνο ουτοπικές (πάντα η ιστορία πήγαινε μπροστά με τον αγωνιστικό δυναμισμό των εργαζομένων), αλλά και πολιτικά δόλιες: Απαιτούν την άνευ όρων υποταγή του πολίτη στην «ηθική» του κρατικού ροπάλου...

Όταν το μόνο μέσον άμυνας για την κυβέρνηση, τους ξεπουλημένους υπουργούς της και τα γλοιώδη παράσιτά της είναι τα ΜΑΤ, τότε αυτό και μόνο αποδεικνύει την ολοκληρωτική χρεοκοπία της…

Οι εργαζόμενοι και ο πολλαπλά ακρωτηριασμένος και περιφρονημένος ελληνικός λαός ΕΝΑ μέσο άμυνα διαθέτει: την οργανωμένη αγωνιστική αντίσταση.

Η δυναμική ενέργεια των αδιόριστων καθηγητών αποτελεί το πρώτο ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ έμβρυο μια τέτοιας ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ δυναμικά και ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, χωρίς τυφλές ακρότητες υστερικής καταστροφής, το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στο Λόγο, το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στο να υπερασπιστούν την επιβίωσή τους και την ύπαρξή τους.

ΕΧΟΥΝ εξαντλήσει όλα τα μέσα και όλες τις δραματικές εκκλήσεις τους προς την κυβέρνηση.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ την περιφρόνηση και το χλευασμό, την κτηνώδη αδιαφορία και την προσβολή.


Δεν βγήκαν να εκφράσουν την απελπισία τους τυφλά με καταστροφές και πυρπολήσεις, ούτε βγήκαν με κουκούλες, αλλά με καθαρά πρόσωπα και με ταυτότητα: ταυτότητα και συγκεκριμένων κοινωνικών και πολιτικών αιτημάτων

ΗΤΑΝ μια πράξη αυθεντική του αυθόρμητου εργατικού και λαϊκού κινήματος, μια εμβρυακή πράξη ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ αυτού του ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΥ.

Το ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ, δεν είναι ποτέ εντελώς αυθόρμητο: στηρίζεται σε έμβρυα πολιτικής και οργανωτικής συνείδησης, σε κοινωνικές και πολιτικές ορίζουσες, σε αιτήματα και στόχους συγκεκριμένους.

Το ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ των εργατικών και λαϊκών μαζών, είναι το ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ «υλικό» για την ανάπτυξη των συνειδητών αγώνων και την ΟΡΓΑΝΩΣΗ των αγώνων.

Αυτό το κοινωνικά και πολιτικά οργανωμένο ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ (που είναι δηλαδή συλλογική εκδήλωση ενός κοινωνικού χώρου και με ΑΙΤΗΜΑΤΑ), δεν έχει καμία σχέση με το «αυθόρμητο» της μικροαστικής απελπισμένης υστερίας: Το «αυθόρμητο» της ατομικής εκτόνωσης στο μίσος και στην καταστροφή…

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ των ΜΜΕ από τις οργανωμένες εργατικές και λαϊκές δυνάμεις ΑΠΟΤΕΛΕΙ θεμελιώδες καθήκον και μάλιστα πρώτης προτεραιότητας.


ΚΑΘΗΚΟΝ που θα δώσει Λόγο στο αγωνιστικό κίνημα το οποίο συκοφαντείται βάναυσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Το Επαναστατικό Κίνημα δεν μπορεί να αφήσει στο απυρόβλητο τους γιγάντιους αυτούς κρουνούς της ελεεινής προπαγάνδας και τρομοκρατίας και τα γλοιώδη παράσιτα τους…

Η πράξη, συνεπώς, των αδιόριστων καθηγητών, οργανωμένη και συντεταγμένη, με αιτήματα και στόχους να έχουν Λόγο, είναι επαναστατική και ανοίγει μια πρώτη χαραμάδα στο σκότος.

ΕΙΝΑΙ μια πράξη επαναστατικού παραδείγματος…
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες