Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΟΧΙ στην ψευδο-ενότητα με τον παπισμό!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 25, 2010 3:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΟΧΙ στην ψευδο-ενότητα με τον παπισμό! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΟΧΙ στην ψευδο-ενότητα με τον παπισμό!
ΟΛΟΙ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 28 Απριλίου
Στην εικόνα ο Μάρκος Ευγενικός

Οι φωνασκούντες και οι συμφύροντες με τους υπαίθριους ρήτορες και αγύρτες της Νέας Τάξης ένα στόχο έχουν: Να οδηγήσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία στο σκότος.
Το όχημα είναι η ψεύδο-ενότητα με την αίρεση του παπισμού.
Τέτοιοι μάντεις κακών υπάρχουν, δυστυχώς, πολλοί και μέσα στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας…


Πρέπει να Αντισταθούμε σθεναρά σε αυτή τη μεθοδευμένη και οργανωμένη προσπάθεια του σκότους…

Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους Πιστούς, αλλά όλους τους εθνικά και επαναστατικά σκεπτόμενους.

Σήμερα οι γύπες και τα αρπαχτικά της Νέας Τάξης έχουν ρίξει την ελληνική κοινωνία στα σκοτάδια του ολοκληρωτισμού.

Δεν πρέπει να παραδεχτούμε αυτή την ήττα.

Και η μόνη δύναμη που μπορεί να φέρει το φως του ξημερώματος είναι η Ορθοδοξία…

ΟΛΟΙ, λοιπόν, στο ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ της Ορθόδοξης Αντίστασης, την Τετάρτη, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.



ΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ

Την Τετάρτη 28η Απριλίου και ώρα 4.30 μ.μ. στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Ν. Φάληρο Πειραιώς (αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη»), με ελεύθερη είσοδο, διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολι Πειραιώς Ημερίδα Θεολογικού προβληματισμού, κατά το επισυναπτόμενο πρόγραμμα, με το παγχριστιανικού ενδιαφέροντος θέμα: «Πρωτείο» -Συνοδικότης και Ενότης της Εκκλησίας.

Θα εισηγηθούν:

1. Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ: Ο παπισμός ως εκκλησιολογικό πρόβλημα»,

2. Ιερομόναχος Λουκάς Γρηγοριάτης: «Τα πρεσβεία τιμής και η ενότης της Εκκλησίας κατά την πρώτη χιλιετία»,

3. Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός, Καθηγ. Πανεπιστημίου Αθηνών: «Ενωτικές προσπάθειες μετά το σχίσμα»,

4. Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήση, Καθηγ. Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: «Η Ουνία ως πρότυπο ψευδούς ενότητος. Τα όρια της ποικιλομορφίας σε σχέση με την ενότητα»,

5. Πρεσβύτερος Αναστάσιος Γκοτσόπουλος: «Ιεροκανονικκή θεώρησις του παπικού πρωτείου»

6. Δημήτριος Τσελεγγίδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: «Η λειτουργία της ενότητος της Εκκλησίας. Οι λανθασμένες θεολογικές προϋποθέσεις του Παπικού πρωτείου»,

7. Αριστείδης Παπαδάκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Maryland, U.SA.: «Η εξέλιξη του παπικού πρωτείου (1000-1453). Ιστορική αξιολόγηση».

Η παρουσία σας θα αποτελέσει μία ενδυνάμωση της αληθείας της Αδιαιρέτου Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.
Επιστροφή στην κορυφή
ΚΛΕΟΞΑΝΘΗ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 25, 2010 5:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Βολές των οικουμενιστών κατά της αντιπαπικής Ημερίδας της Μητροπόλεως Πειραιώς
του Ιωάννη Τάτση
Από Τρελο-γιάννης:
http://trelogiannis.blogspot.com/2010/04/blog-post_2321.html



Ο π. Ιουστίνος Πόποβιτς που απεκάλεσε τον παπισμό παναίρεση

Με τη συμμετοχή σημαντικότατων εισηγητών πραγματοποιείται την προσεχή Τετάρτη Ημερίδα της Μητροπόλεως Πειραιώς για το «Πρωτείο» του Πάπα. Η Ημερίδα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς το «πρωτείο» αποτελεί το θέμα συζήτησης της Μικτής Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου Ορθοδόξων - Ρωμαιοκαθολικών (Παπικών) που θα συνεχισθεί το Σεπτέμβριο στη Βιέννη.

Τα Πορίσματα της Ημερίδας θα αποτελέσουν ασφαλώς σημαντικότατη ορθόδοξη προσέγγιση του ζητήματος.

Οι οικουμενιστές βλέποντας τις υγιείς δυνάμεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας να συσπειρώνονται βάλθηκαν να δυσφημήσουν την Ημερίδα. Η πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια έγινε ήδη χθες από το γνωστό οικουμενιστή θεολόγο Παναγιώτη Ανδριόπουλο που βρήκε «φιλόξενη στέγη» στο φιλοπατριαρχικό amen.gr. Πολλά ανακριβή, άτοπα και ανορθόδοξα ξεφουρνίζει ο κ. Ανδριόπουλος. Είναι ανάξια σχολιασμού όλα αυτά. Θα μείνουμε μόνο σε μία αναφορά του.

Λέει ο κ. Ανδριόπουλος:

Για πρώτη φορά Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος διοργανώνει μια μεγάλη, καθαρά “αντι-οικουμενιστική” εκδήλωση με προσκεκλημένους ομιλητές τις “κεφαλές” του “αντι-οικουμενιστικού αγώνα”. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ είναι γνωστό ότι έχει υπογράψει την “Ομολογία Πίστεως” που έχει συνταχθεί από τις “κεφαλές” και επανειλλημένως έχει εκφραστεί για την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ως αιρετική.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλοι οι οικουμενιστές, και πρώτοι και καλύτεροι οι Φαναριώτες, ενοχλήθηκαν και συνεχίζουν να ενοχλούνται από την υπογραφή της «Ομολογίας Πίστεως» από επισκόπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Όσο κι αν δεν τους αρέσει, υπάρχει πλήθος ορθοδόξων επισκόπων που δεν συμμερίζεται τα οικουμενιστικά τους ανοίγματα (και δεν αναφερόμαστε μόνο σε όσους υπέγραψαν την «Ομολογία Πίστεως» αλλά και σε πολλούς άλλους που ποικιλοτρόπως καταδικάζουν τις οικουμενιστικές δράσεις του Πατριάρχη και των ομοφρόνων του).

Η πιο φαιδρή όμως μομφή που απευθύνει ο Ανδριόπουλος προς το Μητροπολίτη Πειραιώς είναι ότι «επανειλλημένως έχει εκφραστεί για την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ως αιρετική».

ΑλλΆ όμως ο Παπισμός είναι όχι απλώς χαρακτηριζόμενος ως αιρετική «εκκλησία» αλλά καταδικασμένος από πλήθος Ορθοδόξων Συνόδων και Αγίων Πατέρων ως παναίρεση. Όσοι σύγχρονοι θεολόγοι εισάγουν τη θεωρία ότι ο Παπισμός έχει κάποιες αιρετικές διδασκαλίες αλλά δεν είναι αίρεση δεν είναι παρά οικουμενιστές που ανεπιτυχώς προσπαθούν να συμβιβάσουν τις αιρετικές διδασκαλίες των Παπικών με την αναγνώριση ως «αδελφή Εκκλησία» που τους παρέχουν οι Φαναριώτες και άλλοι οικουμενιστές.

Η «Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία» είναι αιρετική. Δεν είναι ο Παπισμός Εκκλησία. Είναι αίρεση που αποκόπηκε από την Ορθόδοξη Μία Εκκλησία με το Σχίσμα. Το Σχίσμα δεν είναι διαχωρισμός των Χριστιανών σε δύο Εκκλησίες (πως είναι δυνατόν να υπάρχουν δύο Εκκλησίες αφού ένα είναι το Σώμα του Χριστού, Μία η ΕκκλησίαWink. Το Σχίσμα είναι η απόσχιση των Παπικών από την Εκκλησία του Χριστού λόγω των αιρέσεων που διδάσκουν.

Όταν λοιπόν ο Μητροπολίτης Πειραιώς χαρακτηρίζει αιρετική την «Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία» ή μάλλον την παπική κακοδοξία δεν πράττει τίποτε περισσότερο από το να επαναλαμβάνει την αυτονόητη πατερική ορθόδοξη θέση των αγίων και των Συνόδων περί των Παπικών.
Επιστροφή στην κορυφή
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 25, 2010 9:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
- "ΟΧΙ στην ψευδο-ενότητα με τον παπισμό!".
- Είμαστε σύμφωνοι !

- "Οι φωνασκούντες και οι συμφύροντες με τους υπαίθριους ρήτορες και αγύρτες της Νέας Τάξης ένα στόχο έχουν: Να οδηγήσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία στο σκότος."
- Βεβαιότα, στα σκοτάδια μας πηγαίνουν !

- "Πρέπει να Αντισταθούμε σθεναρά σε αυτή τη μεθοδευμένη και οργανωμένη προσπάθεια του σκότους"
- Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε και το παρόν, θα το δώσουμε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

- "Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους Πιστούς, αλλά όλους τους εθνικά και επαναστατικά σκεπτόμενους."
- Πολύ σωστά, μας αφορά όλους τους εθνικά και επαναστατικά σκεπτόμενους. Όμως, οι επαναστατικά και εθνικά σκεπτόμενοι, πάνε και λίγο παραπέρα. Μάλιστα, σ΄ αυτούς τους οικονομικά δύσκολους καιρούς, οι εθνικά και επαναστατικά φρονούντες, ανακαλούν στη μνήμη τους έγκλειστους της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, του αγ. Όρους. Οι οποίοι αρνήθηκαν πεισματικά να λάβουν έστω και μια δεκάρα από τα πακέτα (δάνεια, δηλαδή) για την πολιτιστική κληρονομιά, που εδώ και αιώνες κατοικοεδρεύει (και αλλού φυσικά) στο "Περιβόλι της Παναγιάς".

Όλες οι Μονές πήραν τα δανεικά της ΕΟΚ εκτός από εκείνους. Ο δε κύριος οικουμενικός για να μη χάνονται αυτά τα λεφτά, δηλαδή τα δανεικά, πήγε κι έφτιαξε μιαν άλλη "αδελφότητα" Εσφιγμενιτών, οι οποία ως δικαιούχος (και με τη βούλα, που λέμε) τα εισέπραξε κανονικότατα.

Να λοιπόν που τώρα ξεμείναμε από λεφτά!

Οι έγκλειστοι του Εσφιγμένου προειδοποιούσαν από χρόνια : Κακό θα σας κάνουν τα λεφτά που παίρνετε. Οι άλλοι, όχι μόνο δεν τους άκουγαν, αλλά δεν βρήκαν ποτέ να πουν ένα λόγο συμπαράστασης. Τώρα οι έγκλειστοι αργοσβύνουν μέσα στο Μοναστήρι, οι δε υπόλοιποι μοναχοί και ασκητές, πιθανολογώ, θα αρχίσουν σε λίγο προσευχές και λιτανείες "δια την σωτηρίαν της πατρίδος". Κάποιες ιερές Εικόνες θα φύγουν απ΄ τον τόπο τους και θα περιέρχονται "τας επαρχίας".

Ίσως να μη σταματήσουν μόνο σ΄ αυτό. "Πακτωλοί χρημάτων θα εισρεύσουν από την τουριστική αξιοποίηση του αγ. Όρους", έγραφε ο πολιτευτής και των γραμμάτων άνθρωπος Αθανάσιος Κανελλόπουλος και ιδού πεδίον σωτηρίας λαμπρό. Η Παναγία θα κάνει το θαύμα της και το άγιον Όρος θα μας σώσει από τη χρεοκοπία. Το "άβατον" θα γίνει βατόν και οι φεμινιστικές οργανώσεις θα ησυχάσουν. Μαζί με αυτές και η κα. Διαμαντοπούλου. Καιρός ήταν.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 26, 2010 10:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κείμενα για την Ορθοδοξία και τον παπισμό υπάρχουν και εδώ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3287

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΚΛΕΟΞΑΝΘΗ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 28, 2010 12:05 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Υπενθυμίζουμε ότι η παρουσία όλων μας σήμερα, 28 Απριλίου, στις 4.30
στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είναι απαραίτητη.


Προς ενημέρωσή σας για την πρόσβαση : Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος λειτουργεί μέχρι το σταθμό Καλλιθέας (λόγω έργων) και εν συνεχεία το κοινό εξυπηρετείται με το λεωφορείο Χ13
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες